köszkösz
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
_Blank_
(senior tag)
Ezt tudom, de ők kicsodák konkrétan?
Mert semmi olyan infót nem találtam, ami arra utalna, hogy létezik hivatalos magyar képviselet. Hivatalos magyar forgalmazók vannak, de azok is csak annyit csinálnak, hogy megrendelnek x db monitort, és eladják. Szakmailag nem tudnak semmivel többet, mint mi itt a fórumon.
És a westend bemutatóteremben ne várjon senki csodát........... Voltam ott már 2x is, ül bent két hülyegyerek, akiknek fogalmuk sincs a már megjelent cuccokról, és csak arra képesek, hogy megnézzék v.melyik nagyker honlapját, és ez alapján vagy tudnak hozni valamit, vagy nem..................
És ezen felül elég drágák is. Szóval én nem ajánlom senkinek, max arra jó, ha meg akarsz nézni valamit élőben.

_Blank_
(senior tag)
engem csak az érdekel hogy élőben meg tudjam nézni a 2408-at, a vásárlós részt nyilván nem itt zavarnám le.. 

gardener
(őstag)
Persze, hogy nem vásárlásra való hely.
Viszont máshol nem találtam működésközben látható Dell2408wfp-t.
Arról nem is beszélek, hogy ráadásul a felső polcra pakolták a monitorokat.... 
Ez a bolt kb arra való, ha xy miss picsa bemegy westendbe a kigyúrt kopasz fazonjával és megkéri:
-Jaaaj édesem, tök cuki ott az a rózsaszín laptop ! Ugye megveszed nekem ? Majd tudok vele üzit küldeni a barinőimnek..... Este nagyon fogom hálálni.......

[ Szerkesztve ]
Nagyon nagy segítséget szeretnék kérni egy ilyen monitor tulajdonosától! 
Ha jól tudom, akkor a Pivot módhoz a monitort először a lehető legmagasabbra kell állítani.
Ha elforgatom a képernyőt, logikusan magasabb lesz, mint bárhogy normál módban, tehát én úgy következtetek, hogy a Pivot módnál nem lehet sehogy se magasabb a monitor.
A Pivot módba állított monitor asztaltól mért magasságára lenne szükségem. Azért lenne érdekes, mert ilyen monitort tervezek, és hamarosan asztalt készíttetek. Fontos lenne tudnom, hogy nehogy ne férjen el a monitor magasságba. Szóval a monitor legmagasabb pontja érdekelne. Nagyon köszönöm a segítséget! 
Ja! És, ha nem teher, akkor a pontos szélessége is érdekelne...köszi! 
Ha addig nem előznek meg, akkor csüt. délutánra tudok mondani adatokat. Addig sajna nem vagyok otthon.......
Egyébként még sosem használtam a pivot funkciót. Ha elforgatom, akkor magától fordul a kép is, vagy kell állítani valahol? A saját menüjébn, vagy a vga programjában?
[ Szerkesztve ]

_Blank_
(senior tag)
szvsz van annyi "esze" a monitornak hogy magától átáll, de majd egy tulaj megerősít.
Én úgy tudom, hogy autómatikusan átáll, a talpon kell valamit benyomni, de ez nem biztos.
Nagyon megköszönném, addig kibirom. 
OK, csüt 2 felé érek haza, akkor lemérem majd neked. 

HookR
(senior tag)
"Ha elforgatom a képernyőt, logikusan magasabb lesz, mint bárhogy normál módban, tehát én úgy következtetek, hogy a Pivot módnál nem lehet sehogy se magasabb a monitor."
A monitor forgatás közben a legmagasabb, mikor a kép átlója függőleges lesz.
Magasság Pivot módban: 591 mm
Legnagyobb magasság forgatás közben: 660 mm
Szélesség normál móban: 561 mm
Legnagyobb szélesség forgatás közben (azaz a kijelző átlója): 670 mm
A legnagyobb magasság azért alacsonyabb 10 mm-rel, mert ennél a pontnál a panelt hátra kell dönteni, hogy az alja ne ütközzön bele az asztallapba.
(U.I.: Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy 2407WFP-HC -t mértem, de kétlem, hogy megjelenésében eltérne a 2408WFP-től)
[ Szerkesztve ]
Alu hűtőborda profil eladó - http://tinyurl.com/hutobordaprofil

HookR
(senior tag)
"Ha elforgatom, akkor magától fordul a kép is, vagy kell állítani valahol? A saját menüjébn, vagy a vga programjában?"
A képet a videókártyához kapott driverrel tudod elforgatni.
Köszönöm a kielégítő választ! 
Nagyon részletes volt! 
Hát akkor ezek szerint megelőztek a válasszal. 
HookR köszi az infókat ! 
Azért rámérhetsz, hogy a 2408-as is pont ekkora-e...nem 1 cm-en múlik, de hogy nem lett-e valami komolyan módosítva...
Köszikeee!
Ha még nem volt, akkor itt van az ipon-os kisteszt: [link]
Annyival egészíteném ki, hogy igenis van hozzá tápkábel, és lehet, hogy az én szemem rossz, de ezt az input-lag dolgot nem kell annyira komolyan venni. Játék alatt sem észrevehető, szóval szerintem fölösleges ezen csámcsogni...... 

blaiserulez
(újonc)
Bizony van hozza tapkabel.
A monitor kepe egyebkent nagyon szep, (bekalibralva) en nem bantam meg a vasarlast, pedig grafikai jellegu munkakat vegzek rajta.

gardener
(őstag)
Az új szériának mi lesz az azonosítója:
D2408WFP-RTD
vagy
D2408WFP-revA001

A felső rendelhető és nem tudom az melyik rev. 

gardener
(őstag)
Senki sehol?
Itt rohad a zsebemben a pénz és tanácstalan vagyok. 
Fentebb volt róla szó, hogy külföldön is csak hőbörögnek meg várják az új rev-et, de még senki sem kapott...........
És nálunk meg még később lesz, mivel ez itt a balkáni puszta közepe 
Szóval szerintem nyugodtan vedd meg a mostani verziót, nincs vele semmi baj. És mivel mindenben vannak hibás/kevésbé jól sikerült darabok, ezért fotdulhat elő, hogy valaki rosszat fogott ki. Erre meg ott van a gari, és ennyi..............
Menj gyorsan vásárolni, mert a végén még kiégeti a pénz a zsebedet ! ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]

Digital
(PH! addikt)
Jobbra fel!
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába... Szegeden a Mars tér környékén földszinti 80nm-es lakás eladó!

gardener
(őstag)
Igen,ha tudnám,hogy még hetek telnének el.
De én azt tapasztaltam,hogy sok helyen leapadtak a raktárkészletek.
Dell meg gondolom nem hagyja üresen állni sokáig a polcokat.
Megveszem, rá egy hétre meg jön a nagykerbe az új revesből,ami kiderül,hogy nagyon tuti jó...ááá
Mivel 5-6évig nem szeretném lecserélni ezt a monitort (mint, ahogy a jelenlegim is sokáig kihúzta), biztosra akarok menni.
Szóval ezektől rettegek. Ezek az Én félelmeim. 
Egy picit biztos visszabillentettél.
Gondolkodom piszkosul rajta... 
Nézd, nem akarlak rábeszélni semmire, de van itt már jópár júzer, és ha jól emlékszem csak ketten panaszkodtak arra, hogy zöldes árnyék van a betűk körül .........
Többiek mindenki el volt ájulva, hogy húúú milyen szép és jó, köztük én is.
És ezidáig külföldön is csak hallottak az új rev-ről, de még senki sem kapott olyat.
A raktárkészlet nem tudom mire utal, de végülis ez nem egy tucattermék, úgyhogy léehet emiatt nem tartanak belőle sokat.
És ha netalántán mégis rosszat fognál ki, arra van a gari. Egyrészt 3 napon belül szónélkül cserélniük kell, de ha csak később derülne ki, akkor még úgyis vonatkozik rá a Dell Prémium Panelgaranciája.
Szóval szerintem lepd meg magad egy fasza monitorral és élvezd ki minden előnyét, mert számtech dolgoknál arany szabály, hogy aki folyton csak vár egy új dologra, az sajna sosem tud venni semmit.............

blaiserulez
(újonc)
Paran szenvednek a kulfoldi forumokon a sharpness problemajukkal, meg hogy azert varjak az uj rev-et merthogy abban mar nem 25 hanem 10 szazalekonkent lehet allitani, de szemely szerint ezt sem ertem, mivel semmi problemat nem tapasztalok, (mondjuk mar azt sem, hogy egyaltalan mi ertelme van DVI-D kapcsolatnal a sharpnessnek), nalam alapbeallitason tokeletes, es lesz*rom, hogy ettol 25 vagy 10 szazalekonkent nem akarok elterni... 
.
En megrendeltem olyan helyen, ahol vasarlas elott ki lehetett probalni, leteszteltem, tetszett, kifizettem es hazahoztam... nem paraztam tul a dolgot az biztos.
Na ez a beszéd !
Hálistennek nekem sincs semmi probléma monitorral.
Én kicsit nehezen tudtam beszerezni, mert akkor még alig volt, de egy kis utánajárással sikerült..........

tomi0405
(újonc)
Sziasztok!
Én is szeretnék venni egy ilyen monitort és lenne pár kérdésem.
Radeon 9800pro 128mb-os karim van,játszani nem szeretnék csak hd-s filmeket nézni.
Ezzel a kártyával nem fog szaggatni a film?
Pécsen lakok és sajnos elég nehéz beszerezni ezt a típust ezért a netes rendelésre gondoltam. Argep.hu-n beírtam és a legolcsóbb ajánlatot a General direction dobta ki.Szerintetek mennyire biztonságos tőlük megrendelni,ismeri valaki a céget??
A segítségeteket előre is köszönöm!!
Új rev témában nincs semmi hír? 

Capella
(fanatikus tag)
Asus EAH2400 Pro-val valamiért nem igazán oké a film lejátszás, meg más se annyira. Igaz csak DVI-n és nagy felbontáson. De hát mi máson használná az ember?
Még az is lehet, hogy ez nem a típus hibája, hanem a kártya egyedi problémája volt.
Az Asus EAH3650 viszont kifogástalan. 

Gambit
(őstag)
Sziasztok!
Tudtok egy tippet adni, hogy hol lehet ilyen monitort venni jobb áron, kipróbálással együtt?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
Üdv!
Attól függ milyen árra gondolsz. Mert mondjuk ha magánvásárló vagy evidens hogy nem mehetsz nagykerbe (ott pl tudnak adni specko árat)
Viszont ha besétálsz egy kiskerbe, vagy felhívsz egy kiskert telon, akkor meg tudják mondani hogy milyen ár lesz több rendelés esetén. Egy kisker amúgy is tud alkudni, pláne egy ilyen moncsi esetében.
Arra kell figyelni, hogy kb havonta másfél havonta jön a monitorból szállítmány az országba, ami 2 hét alatt el is fogy
és utánna 3 hét fa**olás 
http://jatek.alkupiac.hu/s/C8LDbM
Ha a kártya viszi az 1920x1200 as felbontást, akkor elméletileg nem kellene hogy gondot okozzon egy HD tartalom lejátszása (feltéve ha nem karcsú a procid mellé)
De a megoldás lehet hogy egy olcso 3xxx vagy 2xxx szériás ATI lenne, amikben már van HD gyorsító chip, így a procid sem terhelődik annyira
http://jatek.alkupiac.hu/s/C8LDbM

_Blank_
(senior tag)
nála ki tudod probálni kis felárért. [link]

tsu
(kvázi-tag)

Gambit
(őstag)
Köszi mindenkinek!
''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
hi
vettem tegnap egy 2408-ast.
álom szép, borotva éles a képe, gyönyörűek a szinei, windos alatt egy igazi élmény.
hd-s film lenyűgöző, autóverseny (Grid) sosem látott..
de fps játékoknál, nálam cod4 nél: használhatatlan. még az utánhúzós monitorok között is a leggyengébb.
sajnálom, hogy el kell adnom, mert beleszerettem egy pillanat alatt, de ha nem lehet vele lőni, akkor ez másnak való moncsi 

Relic81
(tag)
Ennyire rossz fps-ben?Ezért örülök,hogy eizo-t választottam 

old_artist
(PH! addikt)
Milyen jó, hogy az eizo-t választottad - a crysist látva, azt hiszem meggyőző volt az eizo, sőt kalibrálva a szinek is!
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

gardener
(őstag)
Most, akkor ez lenne javítva a rev01-ben? 
nem tudom 
közben meg azt hallottam, hogy valahogy úgy van, a gyengébb panelekkel szerelt moncsiknak jóval kisebb az utánhúzása!? bár lehet, hogy nekem nem is után húzott, mert nem olyan, mint mikor gyorsan mozgatod a windows asztalon az egeret és ezer egeret húz maga után, hanem ha gyorsan mozgok mondjuk a cod4 ben, akkor mozgás közben nem lehet rendesen fókuszálni a szememmel a képre, mert szanaszét esik a kép, mindaddig, amig meg nem állok. amint megáll a kép, megint tök éles lesz.
most egy 2ms es fujitsu simens em van. tök fakó, életlen, kicsi fényerővel, viszont cod4 ben nem hullik szét. simán lehet vele 250 fps melett is pontosan célozni.
nem tudom, miért írogatjátok ezeket.........
persze elhiszem, hogy ez van, de nálam nem jelentkezik ilyesmi
nekem is ez a monitorom van, be sincs kalibrálva, csak fényerőt vettem lejjebb, és teljesen megfelel. annyit veszek észre, ha tényleg nagyon gyorsan rángatom az egeret, akkor megjelenik 2-3 plussz kurzor. dehát ez lényegtelen, nem rángatásra van az egér. 
múltkor volt megnézni 2 srác, és nekik ők sem vettek észre semmi gixert......
persze nem vagyok sasszemű, és nem hardcore nyomom a cs-t, és azt sem tudom, hogy mit kéne észlelnem. szerintem "mezei" fps-ezés esetén semmi kivetnivaló nincs bene, és teljesen megfelel mindenre.
[ Szerkesztve ]
örülj neki
én látom. ha állok ilyen egy egyenes:
l l
l l
l l
ha mozgok ilyen:
l l
::l l
l l
[ Szerkesztve ]

gardener
(őstag)
Szinte hihetetlen.
Lehet vittem is volna vissza garba.

Produkció
(senior tag)
kezdek örülni hogy végül lemondtam
....de 2407 s-ips-t meg sehol se kapni már
megnézem még az lg l245wp-ket hátha azok megfelelnek ilyen fps téren is. 
Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P

snoopy
(fanatikus tag)
hmm, én is ilyen moncsiba gondolkodom és köv. hónapban be is szerezném.
de kicsit el vagyok bizonytalanodva már. de ez a zöldelés meg most ez amit beteg ír.
pedig adataiban ilyen kellene nekem.
Nem lehet hogy amiatt van mert nem nativ felbontasban jatszol? (a 250FPS-bol gondoltam). Akkor fullra megy a video processor a monitorban, nativban meg nem menne.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

HookR
(senior tag)
Minden felbontáson 60hz-en frissít a monitor.
De ez nem jelenti azt hogy a jatek is annyiban megy...
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
na igen, ezt nem írtam: ha bekapcsolom a vsyncet, a moncsit 75-re teszem, akkor ugye beáll 75-re az fps a játékban. így már egész játszható, na jó már már 95% os, de ekkor meg a játék szaggat, ha füst van, vagy robbanás.. 
megvette tegnap egy srác a moncsit tőlem. kipróbálta HL2 vel és neki tökéletes, semmit nem tapasztal abból, amiért én eladtam.
na mindegy.