nem irtam hogy most jelent meg, csak viszonyitottam koztuk
azt se irtam hogy a lenovo miatt lesz areses, ha lesz a 27esek miatt lesz
szerintem rovidesen

(es tervezem hogy valtok dell-re majd)
[ Szerkesztve ]

nem irtam hogy most jelent meg, csak viszonyitottam koztuk
azt se irtam hogy a lenovo miatt lesz areses, ha lesz a 27esek miatt lesz
szerintem rovidesen

(es tervezem hogy valtok dell-re majd)
[ Szerkesztve ]

Jól teszed ha váltasz, Nagyon megéri az árát!!!!
i5 2500K Asrock Z68 Extreme4 8GB Corsair GTX 560Ti Phantom

Akinek meg szineződései vannak ( pl: "ll" ) az nézesse meg mert nem szabadna ilyet csinálnia, ha már be van lőve a monitor. Nálam még a gyári beállításnál sem volt hasonló jelenség!

ez nem valami kabelhiba? pl. szar minosegu kabel, vagy nem dvi-on csatlakozik hanem analogon, vagy a vga kartya kaki?

hát lehet hogy analognál jelentkezik, de én DVI nél nem látok semmi zöldes körvonalat!
P4
USA BaZáR - US to HU forever | Apple BaZáR forever | Dell 24" 1920*1200-on szép az élet!

Milyen VGA kártyát és kábelt (gyári vagy valami spéci) használtok?
[ Szerkesztve ]

asus 8800gts G92 húzva+gyári dvi kábel.
P4
USA BaZáR - US to HU forever | Apple BaZáR forever | Dell 24" 1920*1200-on szép az élet!

Próbaképpen ráraktam egy notebookra (GMA 900) analóg kábelen. Itt teljesen rendben vannak a színek és a betűk. Persze itt meg kicsit zizeg a kép.
Visszarakva a normál gépemre gyári DVI kábellel és Gigabyte 9600GT kártyával a zizegés eltűnik, de a színek és a betűk elromlanak. Szóval a VGA kártya és/vagy a kábel lehet a ludas. Próbálok keríteni egy másik kártyát és megnézni, hogy mi változik.

Közben találtam valamit. Ha a fontok élsimítását ClearType-ról Standard-ra állítom, akkor eltűnik a hiba.

sRGB beállításnál nem látszódik a zöld (ClearType élsímítás mellett). RedStar nálad milyen ezzel a beéllítással?
[ Szerkesztve ]

Kérlek nézd meg a következő beállítással a prohardver oldalát (ha olvasod a hozzászólásomat akkor jó helyen vagy).
Preset mode: sRGB
Sharpness:50
Brightness:0
Contrast:0
Ilyenkor nálam a képernyő (mikor leveszem a kontrasztot 0-ra) majdnem teljesen sötét lesz csak a piros színek látszanak neon világító narancsként(például: "GamePod", meg "Az online PC magazin"), meg halvány zöldek is (például a Tian66 kígyó ikon) .
Előre is köszönöm. Illetve ez szól azoknak is akik nem tapsztalják a zöldes árnyékokakt a betűk mellet "ll".
[ Szerkesztve ]

szerintem ha dvi-on csatlakozol nem is tudsz kontrasztot allitani
a nulla kontraszt nem normalis beallitas, miert kell neked?

sRGB esetén nincs zöldes elszineződés ClearType mellett, de azért nem tökéletes. Olyan, mintha ott kicsit poros lenne a monitor. A színek viszont nagyon eltorzulnak.
Csak a tisztázás kedvéért nálam a "ll" a normál hozzászólásoknál teljesen jó, viszont a jobb felső beállítások részben, ahol a betűméret kisebb, ott jelentkezik a zöldes körvonal.

DVI mellet is lehet a kontrasztot állítani, de valóban erre nincs szükségem.
Amiatt kértem ezt beállítás ellenőrzést, mert talán az a probléma a monitorommal, hogy bizonyos színeket nagyon erősen jelenít meg. De nem beállítás, hanem gyári hiba miatt.
Ezért kértem, hogy másnál, ahol nem jelentkezik az zöldes elszíneződés vizsgálja meg sRGB és 0 kontarszt mellet a proharvdver ezen oldalát (fórum), hogy nála is megmaradnak-e a piros színek, a többi meg fekete lesz. (lásd 261.-es hsz.)
A ClearType beállítás mellet az "l" betű három különböző színű csíkból tevődik össze halványlila-sötétbarna-zöld (erős pixel nagyító programmal lehet ellenőrizni pl:MS IntelliMouse segédprogram, PowerToys magni.). Ezt minden monitoron így rakja össze TN, S-IPS, S-PVA is ellenőriztem (Matrox P650 és ATI x600 kártyákkal), felbontástól függetlenül. Na most a DELL 2408 monitor esetén, de csak lehet, hogy az enyémnél a jobb oldali zöld nagyon erős marad (kivéve sRGB esetén), olyan világítós neon zöld.
Összefoglalva: azt szeretném tudni, hogy másnál is jelentkezik-e, hogy bizonyos színek mintha ordítanának a többi közöl.
[ Szerkesztve ]

Igen, sajnos így meg a színek fakulnak ki.

Neten keresgélve más is találkozott ezzel a problémával:
green halo
oversaturated (green and red)
Megoldási javaslatok:
- Sharpness 25% (későbbi verziókban a DELL nem csak 25-öslépésenént engedi módosítani az élességet). De ilyenkor eléggé elmósódottak lesznek a betűk.
-Ne DVI hanem VGA kábelt haszáljak.
Mások azt írják náluk nem jelentkezik ez a hiba. Lehet, hogy egyedi jelenség? Hogy lehet megtudni milyen panel van pontosan a monitorban?

Hello!
Nemrég sikerült beszereznem egy ilyen dell-t, és igaz hogy szép meg jó meg 24"-ok között szerintem ennek a legjobb az ár/érték aránya, de nem hibátlan sajnos. Ezt az input lagos dolgot kicsit kár hogy nem sikerült kijavítaniuk ennyi év alatt és nemhogy jobb lett de a http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_2408wfp.htm szerint a legrosszabb, amiben kételkednék kicsit de nem hiszem hogy lefizetné őket bárki is, bár részemről ez a legjelentéktelenebb baja.
Igaz azt a bajt is hogy ha fehér háttért raktok be és megfigyelitek a bal és a jobb szélét akkor a jobb minimált sötétebb lesz, csak akkor vettem észre amikor olvastam és tényleg... de még jó hogy ez nem akkora gáz, de azért elvárná az ember hogy ilyen baja ne legyen már egy ilyen monitornak. A bizonyos betüméreteknél megjelenő hibák is sokaknál megtalálható igaz, de ezt még lehet korrigálni szoftveresen... ami nagyon vicces hogy a forumon már be van ígérve egy dell-es emberkétől júliusra egy szoftverfrissítés ami remélem magyarhonba is eljut, de ha nem akkor kicsit össze kéne fogni
mondjuk vicces hogy megint úgy adnak ki valamit hogy még nincs teljesen optimalizálva, de ha úgy nézzük a dell legalább foglalkozik a vásárlókkal (amerikában legalábbis biztos) és amit tudnak azt legalább próbálják javítani. Úgy vettem ki, hogy az élességállítással is lesz mahináció mert ez a 25%-os állítgatás kicsit elnagyolt...
Ami meg egy elég furcsa dolog és nem hinném hogy szoftveres dolog és szerintem nem is mindenki veszi észre, de teszteljétek, hogy a fényerőt leveszitek és mondjuk egy sötétebb háttérnél csak a szemeteket a 2széle között mozgatjátok, nekem ilyen furcsa mintha ilyen színes háttérvilágítást látnék, de elvileg ez nem minden szemnél látszódik. Mindent összevetve előnyeiről (túlsúlyban vannak) nem is írok mert azt mindenki tudja szerintem, de szóval még bőven átesik a megéri és jó kategóriába. A magyarországi helyzetről meg csak annyit amikor vettem és telefonáltam, hogy a dell oldalán is van egy álláspont egy nagykernél egy második álláspont, egy másik nagykernél meg egy harmadik álláspont a pixelgaranciára vonatkozva... még jó hogy nem volt ilyen gondom, na de azért mégis ez normális???

hali
az usb hez kell valami + driver vagy valami, mert hiaba dugom be az ipodot vagy egeret de nem csinal semmit es hasznos lenne neha ha mukodne...
köszi

elvileg nem kell semmi, de dell oldalán nézz szét háha van valami driver!
P4

A monitoroknál, LCD-TV-knél az USB legtöbbször csak arra szolgál, hogy ha rádugnak egy pendrive-ot képekkel, letudja azokat PC nélkül is vetíteni. Egy egérrel mit csináljon szegény? : )

gyik voltam mert hatul van 1 bemenete es azon keresztul kell amit adtak kabellel osszekotni a gep 1ik usb jevel. igy rendes usb kent funkcional

Megcsináltam!
Piros élénk és a zöld is látszik ahogy nálad, többi sötét.
Valszeg nem ilyen jellegű a hiba, mivel az elszíneződés nem látszik.
[ Szerkesztve ]

Én nem raktam semmi drivert és kajálja amit beledugok.
Közvetlen alaplapi csatiba dugtad a kábelét vagy a lapról kivezetett csatiba?
Mert azokon nem megy minden.

Ja!?! 

Köszi a tesztelést!
Nálad mik a beállítások? Milyen videókártya?
A "Preset Modes" -> "Color Setting Mode" -> "Video" esetén van mód a szaturáció állítására. Így nem látszódik az elszineződés, de talán a színek nem olyan jók.

A kari 8800 GTS 320 Mb DVI-vel kötve.
Brightness 10
Contrast 50
Color setting mode Graphics
Preset Custom ( R, G, B, )
Red 96
Green 93
Blue 100
Hello!
Észrevettem, hogy 1 órás használat után már nagyon melegszik a monitorom. Szabályosan érezni lehet a hőt a monior felett. Elég meleg van a szobámban, kb 28 fok.
Szerintetetk nem gáz, hogy forró a monitor teteje? 
(Lassan ehez is ki kell találni vízhűtő blokkokat
)

szerintem nem gáz, biztos hogy tesztelték extrém körülmények közt a monitorokat, így hő hatása alatt is, és ha gáz lett volna akkor más kialakítással hozzák ki a piacra.
bár tény hogy sokat fogyasztanak a 24'-os tft-k így több hő is keletkezik.

sziasztok. nézegetem már egy ideje a 24"es wide monitorokat (minimum 1920*1200-as felbontásra lenne szügégem). külsőre nagyon bejön a monitor meg tetszik, hogy forgatható, van hdmi bemenete stb. nem vagyok nagy gamer, tehát valószínűleg az input lag, vagy mifene sem zavarna, remélem ez filmnézés közben nem okoz problémát. jelenleg laptopot használok mindenre, ehhez lenne hozzákötve a monitor. mivel integrált a videókártya (x3100), csak "normál" (analóg) kimenet van rajta. okoz valami minőségromlást, ha nem DVI-on keresztül megy? a laptop kijelzője 1280*800-as felbontással megy szaggatás nélkül (nem játéra értem, sima desktop tevékenységek), tapasztalhatok lassulást 1920*1200as felbontásban? van itthon egy régebbi 17"-es belinea monitor és amikor rádugtam a laptopra, akkor homogén felületen erős vibrációt tapasztaltam. okozhatja ezt a videókártya, vagy inkább a kábel / rossz beállítások?

Sziasztok. Kiderült már, hogy s-ips, vagy s-pva paneles? Bocs a kérdésért, ha már volt rá válasz a topikban.

S-PVA

Kösz a választ. Azt hittem, hogy s-ips-es, az jobb lett volna.
[ Szerkesztve ]
köszi, akkor nem aggódok nagyon ! 
Iponon volt egy teszt a Dell 2408-ról. Azt írták, hogy FPS mellé nem igazán megfeelő, mert még szabad szemmel is érezhető az egérmozdítás és a kurzor mozulása közötti időelcsúszás. Ez tényleg így van? Várnék tapasztalatokat. Mindenki ezt a moncsit favorizálja, de tényleg nem alakalmas komolyabb játékra? 
Hello!
Bár én nem vagyok HC-gamer, de én nem vettem észre ilyesmit. COD4-et és Airborn-t nyomtam rajta, de semmi feltűnöt nem találtam............. 
Köszi, ennyi elég. Én se vagyok az a nagy HC, épp ezért furcsáltam, hogy ott azt írták, hogy simán szabad szemmel látható, ezért nem kimondottan jó FPS-hez. Nem az a legfontosabb, hogy ultramilisecre stimmeljen, csak ne legyen zavaró...akkor marad ez a terv. Még 1-2 hónap, azt meglesz.
OK, nem fogsz csalódni.......... 
De ajánlom, hogy jól nézz körül, mert elég nagy difi van árban a boltok között. Én is telefonálgattam egy órát, de 20 rugót spóroltam vele. Brutto 150-nél többet ne adj érte ! 
[ Szerkesztve ]
Nézegettem, olyan 146K-ért már láttam. Mondjuk ez pont 1,5-szerese az elképzelt keretnek, épp ezért várok még szeptemberig, hogy beleférjen...meg kell alá gép is. Meg kell még vennem a lapot , a prcit....

Hallottam egy olyat,hogy a Dell ultrasharp 2408wfp-ből jön egy újabb javíttt változat rövidesen.
Igez ez? Ill. ha igen,mit javítottak benne?
Van valakinek friss infoja róla? 
Nagyon meg akarom már venni a monitort,de ha igaz,hogy jön javított változat, akkor lehet megvárnám. 

hol olvastad? mert én még nem hallottam..

Nem olvastam.
Haver mondta, hogy nagykerben ezt az infot kapta.
Én meg tanácstalan vagyok, vegyek vagy várjak 

Még ha igaz is, biztos nem fogja a Dell nagydobra verni, meg a magyar kereskedők sem, hanem elnyomják a meglévő készleteket, és csak utána veszik elő az újat. Viszont miért nem kérdezed meg a haverodat erről? Ezek szerint ő többet tud mint mi itt együttvéve.
És ha végül igaznak bizonyul a hír, akkor velünk is megoszthatnád a nagy titkot. 
[ Szerkesztve ]
Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

Erről lehet szó: [link]
A00 helyett A01 az új rev, de még nem böngésztem át mi is lett javítva, vagy mikortól szállítják.
While the currently shipping Dell 2408WFP monitor meets both Dell and industry standard specifications, we have been closely listening to your feedback on the Dell Community Forum. Based on your comments, Dell is working to incorporate a number of improvements into the 2408WFP as a firmware update for new monitors scheduled to ship in mid-July. This firmware update features greater control over sharpness settings, improved power save recovery, and less input lag. Current 2408WFP owners whose specific usage scenario may benefit from the firmware update should contact Dell Technical Support after Mid July to receive the firmware update. If you have any questions please feel free to post them here or contact Dell Technical Support.
[ Szerkesztve ]

Nah akkor mégiscsak van valami. 
Egyébként ez a rev szám a dobozon is fel van tüntetve?
Ha jól értem, akkor ugyanúgy lehet firmware-t frissíteni rajta, mint mondjuk egy DVD-írón?
Ha ez igaz, akkor le lehet majd tölteni, felrakni, és máris javul a monitor? 
Remélem jól gondolom, de v.ki tapasztaltabb légyszi erősítse meg !

Számból vetted ki a szót!
Ez engem is érdekelne.
Bár nehezen tudom elképzelni a megvalósítását. 
Gyorsan átfutottam fentebb linkelt topikot, és hát.........
Az emberek többsége valósággal lázad.
Van mindenféle gondjuk, és követelik a megoldást egy új rev személyében, vagy pedig vissza akarják kérni a pénzüket.
Nekem szerencsére nincs semmi gondom a monitorral, nincs beviláítási probléma, nincs színes felhő a betűk körül. Az input lagot csak akkor veszem észre, ha rángatom az egeret.
Nem vagyok profi fotós, úgyhogy nekem teljesen megfelel, és ez volt álmaim monitora is. (Illetve még a 2407, de mivel kijeött ez, ezért megvártam, mire itthon is lesz és ezt vettem.)
De ha jól értettem, még mindig nincs újabb rev, és emiatt lázadnak az emberek, mert sokan március óta várják az új rev-et, mint a messiást. De az sem dőlt el, hogy csak egy sima software-es patch lesz, vagy a Dell cseréli a a régebbi monitort egy újra.
Ha valaki tud újabb infót, akkor jelezze !
Egyébként létezik ilyen, hogy Dell Magyarország?
Szóval van itt náluk hivatalos márkaképviselet, vagy az itthoni kereskedők is kintről hozatják be a Dell cuccokat?
[ Szerkesztve ]

Dell bemutatóterem a Westendben van. Az biztos. Ott már jártam... 

melyik részen van? hanyas emelet? érdekelne..