Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#151) pentium4 válasza mobbo (#149) üzenetére

pentium4
(senior tag)

jó persze nem olyan mint szemmel, de 30 perc kattintgatásért nem fogok kifizetni 10-15e t, ami szerintem rohadt nagy rablás!!
ha 5k ba kerülne akkor elvinném, de 15 ért soha, inkább beállitom szemmel+a tesztekben szereplő értékekkel!

P4

USA BaZáR - US to HU forever | Apple BaZáR forever | Dell 24" 1920*1200-on szép az élet!

(#152) pentium4 válasza ImI87 (#148) üzenetére

pentium4
(senior tag)

hát mit is mondhatnék!!!
pazar a tetőfokon!
grafikai munkára kurva jó, hátrányt nemtok mondani!
filmnézé nagyon baró, gyönyörü szép sütét fekete a kimaradt, csik, nem világit mint a többi szar moninál!
játék ra is nagyon jó, UT3, crysis el nyomtam+ f1 el 1920 on még soha nem játszottam, de nagy élmény!
inpulag stb semmit nem veszel észre!
villogás, utánhúzás és hasonló rémhirek, nem igazak!
az inputlog akkor vehető észre ha egy kis ablakok hihetetlen sebeséggel rángtasz az egérrel, mint az őrültek! de akkor is minimális, normális gyors mozgásoknál semmi nem vehető észre!
én nem bántam meg hogy megvettem, kifejezetten örülök neki!
duna elektronikánál volt 150bruttóba, ami szinte ajándék!!
akinek kell valami teszt progival az szoljon és megcsinálom!
sztem még ma tezsek fel képeket a kicsomizásról!

P4

USA BaZáR - US to HU forever | Apple BaZáR forever | Dell 24" 1920*1200-on szép az élet!

(#153) mobbo válasza pentium4 (#152) üzenetére

mobbo
(fanatikus tag)

dunaelektronika oldalan nincs 2408 :(
2407hc van de az is 165 brutto

nincs frissitve az oldal vagy valami mas a megoldas?

(#154) ImI87 válasza pentium4 (#152) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

kösz a megnyugtató választ :R

hamarosan itt a szülinapom, ha minden jól megy meglepem magam egy ilyennel :))

ImI

(#155) pentium4 válasza mobbo (#153) üzenetére

pentium4
(senior tag)

tudom, de felhivtam őket!
és azért nincs kint az oldalon, mert első adag szállitmány és nagyon akciós ár, olcsóbb mint a régi 2407wfp-hc :D
igy énse tenném ki az oldalra!
amikor én vettem még 8db volt, lehet azóta eladták az összeset, de lehet még van!

P4

(#156) pentium4 válasza ImI87 (#154) üzenetére

pentium4
(senior tag)

lepjed, énis ezt tettem magammal, és nem bántam meg!
ne halgass a sok hülye vészmadárra hogy igy villog meg ugy lassu stb.

P4

(#157) pentium4

pentium4
(senior tag)

Kedves PH userek!

na, hát akkor az igért képek:
doboz
[link]
tartozékok
leirás
displayport
tápkábel
usb kábel
dvikábel
displayport kábel
cd
állvány
állvány2
monstrum még a dobozba
panel front
csatik
összeállitva
kártyaolvasó+usb csatik
szélső csatik
rohadt nagy
bigger
állitva
1080-as HD, feket full fekete, mintha ott kilenne kapcsolva a moni!!
sokat nem tudok hozzáfűzvni, egyszerüen állat ez a moni, nagyon jó választás volt, eddig még negativumot nem találtam a hazsnálatok során, mozizni rajta elképesztő, főleg ha 1080-as HD filmet nézünk 2 méterről!
nem vibrál, nem villog, nincs utánhűzás, nincs inputlag, játékra kurvajó, mozizásra mégjobb, graf munkára annál is jobb, mert látsz minden, egyszóval FANTASZTIKÓ!!!!!!!!

P4

(#158) siriq válasza pentium4 (#157) üzenetére

siriq
(őstag)

Hali

Ha van kedved akkor meg tesztelhetned az inputlagot meg a mozizast:D
Meg kosznonnem! :R Mar regota meg akarom venni ezt a monitort de mindig vartam az ujjabb rev.-re hatha javitanak(es javitottak is persze sokat).

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#159) pentium4 válasza siriq (#158) üzenetére

pentium4
(senior tag)

ha megmondod hogy mivel teszteljem akkor megcsinálom!

P4

(#160) siriq válasza pentium4 (#159) üzenetére

siriq
(őstag)

Mivel nagy counter stike 1.6 fun vagyok(szinte csak ezzel jatszok) ha van kedved akkor egy melle rakott crt-vel. Filmekbol meg amivel van kedved(ha megvan az immortel) cimu film akkor koszonnem. (a szin vilag miatt valasztottam ezt ha megnezed akkor latod hogy miert).

[ Szerkesztve ]

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#161) M@trixfan

M@trixfan
(őstag)

Az Anandtech 24"-os körképében brutális a 2408 színhelyessége kalibrálatlanul is. A képminőség fantasztikus, de sajnos jelentős az input lag. Holnap megrendeltem volna ha az input lag nem a legnagyobb lenne a mezőnyben. Most kicsit vacilálok mert játszani is szeretnék fps-t, most elbizonytalanodtam teljesen. :F

twitter: MatrixfanLive

(#162) pentium4 válasza M@trixfan (#161) üzenetére

pentium4
(senior tag)

hát nemtom mit mondjak erre, én crysis, most wanted, tactical ops(ua mint a cs, csak jobb)
ezek én nem érzékeltem semmi input lagot!
én ajánlani tudom ezt a monit neked, nagyon kafa!

P4

(#163) redstar válasza pentium4 (#155) üzenetére

redstar
(újonc)

Csak egy kis plusz info:
Ma még lehetett kapni a pentium4 által említett helyen és valóban 150 bruttó.

Ami engem illet, lehet, hogy nagyon rákészültem, de 3 x-PVA TFT után azért nem látom azt az egetrengető eltérést. Azért nem rossz :)

Megcsináltam a vibrálós tesztet és tényleg olyan, mint a youtube videón. Érdekes, hogy megnéztem 3 másik normál és egy notebook kijelzőn, de azok teljesen stabil képet adtak.
!!!Viszont az is igaz, hogy csak fényképezőgéppel látni, anélkül teljesen rendben van!!!

Ja és egy másik érdekesség ha valaki szintén szünetmentes tápot is használ. A régi Samsung TFT-m 0% fényerő mellett (Ez nem a tök fekete, hanem az este használatos normál fényerő) 22W-ot eszik, 100%-on pedig 30-at. A Dell-nél ugyanez 45-120W. Kicsit gyorsabban kell menteni vészhelyzetben :)

Az inputlag témában nem tudok mit mondani, mert nem igazán szoktam játszani.

(#164) ImI87

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Azt nem értem, hogy minek megy ez a baszakodás "vibrálás" miatt ?

Sok hülye vészmadár nem fogja fel, hogy ez nem emberi szemen keresztül látszódik, hanem egy fényképezőn keresztül. :W :((( :U

Ha a TV-ben mutatnak egy irodát (pl híradó), akkor ott is minden képernyő csíkos, meg vibrál.

Ha egy monitor valóban így vibrálna, senki sem venné...........

Bocs az off-ért !

ImI

(#165) losi73

losi73
(senior tag)

üdv egy kis help kéne nem pont ide vonatkozik de hátha itt vannak hozzá értök szoval van egy dell 2405 monitorm és a ps3-mat akartam rákötni ekkor kiderült hogy nem hdcp-és a monitot gondolhatjátok azota hullik a hajam mert 2 hete vettem a monitort :W szoval valami hdcp dekoder kéne nekem vagy.... :F :R

(#166) pentium4 válasza losi73 (#165) üzenetére

pentium4
(senior tag)

hát én nem találtam lyen kütyüt, de ahogy olvastam a külföldi forumokat ott azt irták hogy külön iylen kütyü nincs, eizo monikba van gyárilag, de azok kurva drágák!
nemtok mit mondani ész nélküli vásárlás, semmi utánajárás ebből ered a baj: szopás a köbön!
bocs hogy ezt irtam de sajna ezaz igazság!

P4

(#167) siriq válasza losi73 (#165) üzenetére

siriq
(őstag)

Hali

3rom masodperc es meg is van a gyogyir [link]

(#168) pentium4 válasza siriq (#167) üzenetére

pentium4
(senior tag)

hát nem mondom nem olcsó egy kütyü!
1 helyen találtam a neten, és 235 dolcsiba kerül+posta stb.!
Losi ha kell keress fel privátba, megtom oldani a beszerzést!

P4

(#169) losi73 válasza pentium4 (#168) üzenetére

losi73
(senior tag)

üdv kösszi mindenkinek a segitségeket. :R

(#170) mobbo

mobbo
(fanatikus tag)

ugy nez ki dobom az imac temat es megis pc lesz (450et nem fogok kiadni egy gepre)

es ez lesz a monitor hozza
inputlagrol valaki akinek van mondjon valamit
jatekban erezheto? marmint fps-ben nem tetrisnel :)

(#171) pentium4 válasza mobbo (#170) üzenetére

pentium4
(senior tag)

olvass vissza pár hsz ott megtalálod a választ, de amugy nincs!
450-en nem is sok egy gépért, az enyém is 690 volt :D

P4

(#172) mobbo válasza pentium4 (#171) üzenetére

mobbo
(fanatikus tag)

koszi a tanacsot...
olvasom a topikot regota
de a videon lathato inputlag eleg ijeszto volt
errol valaki tud valamit mondani? fps-ben van ebbol gond?

(#173) mobbo

mobbo
(fanatikus tag)

ja itt a video

INPUTLAG DEMO
http://youtube.com/watch?v=TnApFzmd9NY&feature=related

:F

(#174) redstar

redstar
(újonc)

Tapasztalt 2408 tulajok segítésgét kérném. Pár napja használom a monitort és feltűnt 2 furcsaság Photoshop használat, illetve fényerő/kontraszt kalibráció közben.

1. Van egy kis szellemkép. Néha az az érzésem, mintha lenne már egy nagyon enyhe árnyék effekt pl egy fekete vonal mellett. Pedig tudom hogy nincs. 2 másik monitoron teljesen rendben van.

2. Fényerő és kontraszt beállításhoz ezt a linket néztem:
http://fotozz.hu/teljes_kepet_mutat?Foto_ID=88488
Miközben állítgattam észrevettem, hogy a képet jobbról nézve a felső sor szürke oszlopainál olyan, mint amikor recseg a TV. Félreértések elkerülése végett, nem villog, hanem össze vissza villódzanak a pixelek. Ez sima böngészés közben nem tűnik fel, de grafikai munka közben igen. Ezt a "recsegést" bizonyos esetekben - más képernyőtartam esetén - teljesen szemből is látni.

Ezekre van valami ötlet? Más is talákozott hasonló problémákkal?

Két dolgot tennék még hozzá:
- Ideiglenesen egy notebook (GMA900-as VGA talán??) adja a jelet normál VGA kábelen. Lehet, hogy egy jó VGA kártya jó DVI kábelen megoldaná a gondokat?
- Természetesen a fenti problémák szabad szemmel láthatóak.

[ Szerkesztve ]

(#175) ImI87

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Hello!

Itt egy újabb tulaj szerény személyemben. :DD :)) :C
Egy E228WFP-ről váltottam, főként a TN panel undorító látöszögei miatt, illetve a talp állíthatósága miatt. A méret nem annyira látványosan nagyobb, de azért feltűnő, a nagyobb felbontás jól jön a FullHD-hez, és nagyon hasznosak az oldalsó USB portok.

Első benyomás: egyszerűen fantasztikus :Y :K

Bővebben:
- semmi pixelhiba
- teljesen homogén fekete kép
- erős, telt, életszerű színek, (láthatóan jobb, mint az E228WFP)
- a kép csak teljesen oldalról nézve változik <=S-PVA
- semmi vibrálás
- input lag csak őrült egérrángatásnál észrevehető (ahogy pentium4 is mondta)
- nagyon stabil, precízen állítható talp
- a tápja egyáltalán nem zúg, nem sípol
- részletes, esztétikus, és ésszerű menü
- minden szükséges tartozékot adják hozzá (még HDMI kábelt is)

Most hirtelen ennyi.
Játék alatt még nem tudtam kipróbálni, mert a rendes konfigom nincs nálam, de pár nap múlva visszajön, és akkor beszámolok minden tapasztalatról.
Ha még lesz valami meglátásom, írok.

Ja, és hogy miért érdemes Dell monitort venni:
- egyszerű, letisztult, elegáns design
- full bundle, minden tartozék alapból jár (nem úgy mint.........)
- nincs rajta sok fölösleges szar és csicsa (pl hangszóró, stb....)
- gazdag csatlakozási lehetőség (ennél a típusnál minden, ami ma létezik)
- ugyanaz a minőség és felszereltség picit olcsóbban, mint a többi márka

Ajánlom mindenkinek!
Igaz, hogy nem olcsó, de megéri megvenni, mert fantasztikus termék!

Csak gy tovább Dell bácsi! :C :C :C

ImI

mod:
aki tud, azlégyszi linkeljen 1-2 monitortesztelő progit, illetve ha van, akkor módosított színbállítás profilt, ami a windows-ba használható

[ Szerkesztve ]

(#176) ImI87

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

namegnéztem egy 1080p-s HD filmet.

állati, hogy milyen minősége van :C

nem tudom, hogy még hová fejlődik a minőség, de emlékszem, hogy annak idején még a dvd-től is hogy oda volt mindenki, ma meg már az is a multé.......

max felbontáson, olyan részleteket lehet látni, amit eddig sosem tapasztaltam. pl látszanak a szőrszálak az emberek kezén, meg apró pöttyök az arcán, stb.........

frankóság, ezzel a monitorral ismét előreléptem egy generációt és egy technológiai lépcsőt. :D

ImI

(#177) pentium4 válasza ImI87 (#175) üzenetére

pentium4
(senior tag)

ahdmi kábel hagyján, de még displayport kábelt is adnak!
:R

P4

(#178) pentium4 válasza redstar (#174) üzenetére

pentium4
(senior tag)

hát nemtok mit hozzáfűzni a dologhoz!
én is graf munkára használom a monit és amiket te tapasztalsz én azokat egyáltalán nem!
minden nap használom a PS-t, de semmi szellemkép nincs, minden szin oylan amelyennek kiválasztom, nagyon szép telt szinek, semmi árnyék!
megmondom neked őszintén, nekem nagyon furcsa volt ez a moni egy szar 17-es crt után és rohadtul fájt a szemem tőle oylan világos volt!
jelenleg ezekkel a beállitásokkal megy:
fényerő: 0
kontraszt: 50
piros: 96
zöld: 92
kék: 100
elsőre furcsa lehet hogy a fényerőt 0-ra vettem, de egyszerüen nem birta/birja a szemem annyira világos!
mostmár kezdek hozzászokni és a fényerőt is felvettem 5-re, és szép fokozatosan 20 ig felis fogok menni!
elképzelhető hogy az analóg csatlakozás a hiba forrása, én 8800gts és DVI párosába használom!
mást nemtok javasolni, az analóg ideje már lejárt, válts digitálisra :D

P4

(#179) pentium4 válasza mobbo (#173) üzenetére

pentium4
(senior tag)

na hát ez a videó, megint felbaszta az agyam, rengetek hitetlen ember létezik, akik hisznek a netre felpakolt szemétben!
tény hogy van input lag, de ekkora nincs bazz, extrém mozgatásnál lehet egy picit észrevenni, de akkor nem azért csinálja ezt hogy megnézze az inputlagot észre se veszi!
no comment, this video is FAKE!!!

P4

ui.: látod a videón hogy tényleg egy 2408as van a képen??
és mivan ha a bal oldali monitor a dell 2408, a másik meg egy gógyi szar!
minden benne van a pakliba!

P4

(#180) pentium4 válasza pentium4 (#179) üzenetére

pentium4
(senior tag)

és ha már tényleg nagyon laggos ez a moni akkor játékba hogy hogy nem ütközik ki a probléma???
[link]
erről ennyit, vészmadarak a javából!

P4

(#181) mobbo válasza pentium4 (#180) üzenetére

mobbo
(fanatikus tag)

jovanmá
agyvérzést ne kapj nekem itt
:P

(#182) pentium4 válasza mobbo (#181) üzenetére

pentium4
(senior tag)

:))

(#183) pentium4

pentium4
(senior tag)

tod mikor igazán laggos a monitor, amikor bepiálsz 1 liter házipáleszt és beülsz a gép elé!
Na akkor inputlagos a dolog :D:D

P4

(#184) New Age válasza pentium4 (#177) üzenetére

New Age
(lelkes újonc)

HDMI kábel nincs a csomagban. VGA, DVI, Display Port kábelek vannak, mint video kábel.

(#185) HookR válasza redstar (#174) üzenetére

HookR
(senior tag)

"- Ideiglenesen egy notebook (GMA900-as VGA talán??) adja a jelet normál VGA kábelen. Lehet, hogy egy jó VGA kártya jó DVI kábelen megoldaná a gondokat?"

Igen, több mint valószínű.

Alu hűtőborda profil eladó - http://tinyurl.com/hutobordaprofil

(#186) pentium4 válasza New Age (#184) üzenetére

pentium4
(senior tag)

igazad van, összekevertem a displayport os kábellel!
bocsi

P4

(#187) ImI87

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Emberek!

Ez a monitor egyszerűen ZSÍÍÍÍÍR ! :C :C :C

Már játszottam vele több órát, nincs semmilyen input lag, pedig próbáltam kritikus szemmel figyelni.

Apróság, de a menüje is tök szép, okos, és színes :D

Egy apró negatívum, amit tapasztaltam, hogy 4-5 óra intenzív használat után eléggé meleg volt, de mondjuk ez engem egyáltalán nem zavar. (Az előző E228WFP nem volt ennyire meleg.)

Napról napra jobban örülök, hogy megvettem.......... :)

ImI

(#188) pentium4 válasza ImI87 (#187) üzenetére

pentium4
(senior tag)

mondtam én :D
örülj hogy meleg, kevésbé kell füteni, nálam szinte nullán van a radiátor egész évben annyira fűt a gép :D

P4

(#189) Badb0y

Badb0y
(PH! addikt)

Anyáááám. Ilyen is van :Y

Miben különbözik az én 2407 rev. a04-emtől ? Érdemes váltani ?

Minőségi laptopok http://www.laptop-ok.hu

(#190) ImI87 válasza Badb0y (#189) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Javítottak benne pár bug-ot, és az eddig terjesztett rémhírek (villogás, input lag, stb...) eltűntek a monitorból. És ezen már van HDMI, meg DisplayPort csati is. KB ennyi a különbség. ÉS a legtöbb helyen az új olcsóbb is valamivel, mint a régi.

ImI

(#191) Badb0y válasza ImI87 (#190) üzenetére

Badb0y
(PH! addikt)

Villogást én a rev. a04-nél nem tapasztalom. Input lagot sem érzékeltem.

Nekem a laptopommal hdmi-dvi-d kábellel van összekötve. Az ugyanaz a jel nem ? Nem látszik semmi kül, ha dvi-d-hdmi-vel van összekötve, nem hdmi-hdmi-vel.

(#192) ImI87 válasza Badb0y (#191) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

nem tudom ,én nem ismertem "személyesen" a régebbieket.
csak mondtam h mik az újítások.

ezt se tudom pontosan, de alvileg a hdmi annyival több mint a dvi, hogy hang is megy rajte, illetve talán prkatikusabb, mert nem olyan nagy a csatlakozója.

ImI

(#193) Badb0y válasza ImI87 (#192) üzenetére

Badb0y
(PH! addikt)

Igen megy, ez igaz, el is felejtettem :B

Viszont a 2408-ban van hangszóró? Ha nincs, akkor nem látom értelmét.

(#194) wassermann válasza Badb0y (#193) üzenetére

wassermann
(őstag)

Ha egyszer LCD-TVhez kell kötnöd a géped, és nem monitorhoz, látod majd értelmét a HDMI-HDMI vezetéknek - kényelmes, hogy nem kell a hanggal külön vacakolni.

(#195) max-pain

max-pain
(senior tag)

A Dell 2708WFP-rol semmi konkretabb hir vagy info nincs?
Nem ertem ezt miert nem jelentette meg be a Dell...

[ Szerkesztve ]

(#196) Badb0y válasza wassermann (#194) üzenetére

Badb0y
(PH! addikt)

Igen, olyan kábelem is van laptophoz hdmi-hdmi. Csak 2407wfp-hez kell a dvi-d ->hdmi.

De a lényeg az, hogy képminőségben és színminőségben nincs kül igazán.

(#197) wassermann válasza Badb0y (#196) üzenetére

wassermann
(őstag)

Nincs mert csupán a hang-érpár a többlet a HDMI-HDMI vezetékben.

(#198) ImI87 válasza Badb0y (#193) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Hála a jó Istennek nincs rajta hangszóró, meg semmi fölösleges csicsa. :C Ezért is tetszik annyira, mert egyszerű, letisztult kinézete van. (mellesleg akinek ilyen monitora van, amellé dukálna v.mi tisztességes hanfal is, nem ilyen gagyi monitoros csipogó :U ) Az USB-k hasznosak, megspórolnak egy mozdulatot, mert nem kell lehajolni a géphez. :) Ez a kártyaolvasó sz.tem fölösleges, de ennyivel is több az extra a többi márkához képest...... :K

ImI

(#199) gergod válasza ImI87 (#198) üzenetére

gergod
(tag)

Szerintem nem folosleges a kartyaolvaso, akarmelyik fenykepezogepbol siman at lehet huzni a kepeket, nem kell szarakodni az ot fajta kabellel. praktikus...

Annyi mondjuk lehetne, ha elforgatom pivot modba, automatikusan az asztal is forduljon el...

(#200) harylmu válasza gergod (#199) üzenetére

harylmu
(őstag)
LOGOUT blog

Mondjuk így is a VGA driverekben egy pár kattintás.... (azt hiszem :DDD)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.