Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#101) Yany

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Senkit ne zavarjon a vibrálás. Az én LG-m sem vibrál láthatóan, totál homogén a képe, de ha fényképet akarok készíteni a képéről, akkor az LCD-n vibrál. Pedig amikor videó felvételre állítom a fényképezőm, akkor totál folyamatos a fényerő, szóval csak egész kis záridő mellet jön ki a villogása, ami emberi szemmel nem látható (minimum 100Hz-es a fénycső). L245WP-BN-ről beszéltem.

jancsiga

(#102) Tian66

Tian66
(kvázi-tag)

Új infók? Tesztek? Valami...

i5 2500K Asrock Z68 Extreme4 8GB Corsair GTX 560Ti Phantom

(#103) New Age

New Age
(lelkes újonc)

Talán (tényleg) kapható lesz itthon mire megjelenik a 2409-es utód kint az USA-ban... :W

(#104) i are robot

i are robot
(senior tag)

Első fecske.
A moderátoroktól kérdezem, ilyet szabad? Nem akarok senkit reklámozni. Japersze, olvassam el az alapelveket mégegyszer. :B

Persze azt nem kérdeztem meg, mikorra szálítanak, de onlány árlistában itt találtam először. Még jó hogy atomgyenge a dollár, így a mo-i forgalmazó szarosra keresheti magát. :(((

[ Szerkesztve ]

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#105) CabalX válasza New Age (#103) üzenetére

CabalX
(tag)

Na azért ennyire nem vagyunk keleten, de sanszos hogy mire ide elér a mostani REV addigra kint már elkezdik forgalmazni az újabb, javított verziót. :(((
Mind1, én azért várom, de attól függetlenül keresek még pár alternatívát ha mégsem lenne olyan jó ár/érték viszonyban (illetve ha sok a baja).

(#106) sneci146

sneci146
(újonc)

Sziasztok, VÉGRE MEGVANNN....
4 hét alatt hozta le a Duna elektronika, de megérte a várakozás.
165600 Huf-ba került, szerintem megérte a pénzét.
:C

(#107) Uchimata

Uchimata
(kvázi-tag)

Ismét találtam egy mega-tesztet:

TESZT

(#108) Uchimata válasza sneci146 (#106) üzenetére

Uchimata
(kvázi-tag)

Nettó / bruttó?

(#109) sneci146

sneci146
(újonc)

Természetesem bruttó. :B

(#110) CabalX

CabalX
(tag)

Tudnál rólla írni egy keveset ? :U
Személyes tapasztalatok, erősségek, gyengeségek stb...

[ Szerkesztve ]

(#111) mobbo

mobbo
(fanatikus tag)

negativumoknal:
"Input lag is very high"

fps-re felejtos

(#112) sneci146

sneci146
(újonc)

Először is, én ezt a monitort 99%-ban csak ArchiCad-re használom,
a maradék szörf...
Ez előtt MAG XJ810 -em volt, illetve van is. Mivel látom egymás mellett a kettőt
leírni a különbséget szinte lehetetlen. (Opelből átülni egy BMW-be)
Nekem nagyon bejön, ennyi pénzért teljesen megéri.
A mélyreható tesztekre nem igazán volt időm meg ehhez nem is igazán értek.
VEGYÉTEK..... :)) :R

(#113) i are robot válasza sneci146 (#112) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Hm, Archicad. Mintha hallottám már volna erről a programról, valahol, valamikor. ;) Építész-e vagy? :D

Érdekelnének az ilyen térű tapasztalataid. Nyáron lehet hogy nekem is esedékes lesz a monitorcsere, és ez a Dell esélyesként indul a pályázaton.

[ Szerkesztve ]

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#114) Tian66 válasza sneci146 (#112) üzenetére

Tian66
(kvázi-tag)

Azért ha lesz időd egy kicsit nézd meg kritikus szemmel, had okuljunk! :R
Pl. : feketeszint, foltosodás, húzás, színhűség, sávosodás, gradiens hibák?
Hogy csak 1 pár apróságot említsek. :))

(#115) i are robot

i are robot
(senior tag)

Hamarosan születhetne egy 24"-os monitor teszt a Dell 2408WFP, LG L245WP-BN, Samsung 245T, és mondjuk egy EIZO részvételével. :B Bár tudom hogy ez nem kívánságmásor, de szerintem sok embert érdekelne.

(#116) mobbo

mobbo
(fanatikus tag)

(#117) Uchimata

Uchimata
(kvázi-tag)

Egy teljes körű roundup már nagyon hiányzik a 24"-osak között. Akár a korábbi teszteket kiegészítendő, az aktuális (nem csak a legismertebb) monitorkínálatot jó lenne egymás mellett látni. TN a TN-nel, xVA az xVA-val összevetve, esetleg a profi IPS cuccokkal megspékelve viszonyítási alapnak. Gyerünk PH! :)) Léciléciléci!

(#118) Tommer

Tommer
(tag)

Ahogy én olvasgattam a neten lévő teszteket és felhasználói tapasztalatokat, semmi jó nem jött le belőle! Úgy látszik Dell bácsinak rohadtul nem jött össze, hogy csináljon egy jó panelvezérlést, mert ez a 2408 WFP (mint elődei) kurvára vibrál!
Ezen a YouTube videón faszán látszik az inputlag mértéke és a rohadt vibrálás is!

video :W :W

(És nem azért vibrál mert nem DVI -re van kötve, hanem azért mert szar! Ilyen nekem csak ingyen kellene, de pénz biztos nem fizetek érte! Számomra katsztrófa és teljesen efogadhatatlan! :W :W )

Tudom, hogy az emberi szem nem nagyon veszi észre elsőre, és csak videófelvételen látszik jobban, de ez nem mentség rá, hogy SZAR!

Amúgy lehet nekem a feketeszint, a foltosodás, az utánhúzás, a színhűség és a sávosodás a legjobb a világon, de nekem egy közel ~200.000.-Ft (de legyen akár ~180.000.-Ft) -os monitor ne vibráljon! Jobb ha nem is írok tovább, mert marhára felhúztam az agyam!

[ Szerkesztve ]

Core™ i7

(#119) Brekk

Brekk
(senior tag)

Közben megérkeztek a 2408ak, tőlem meg is lehet venni, remelem hamar kiprobalok egyet. Es addig ameddig nem lattatok addig felesleges remhireket terjeszteni, az internet minden f@szsagot elbir.

Bármilyen Hardware a legjobb árakon egy napon belül. www.oaziscomputer.hu

(#120) Tommer válasza Brekk (#119) üzenetére

Tommer
(tag)

Ebben teljesen igazad van Brekk, a probléma, hogy itt mindeki azt mondja, hogy nem lehet szabad szemmel látni! Na akkor kinek higgyek? Annak aki felvette videóra és látszik is, vagy annak aki azt modja megnézte, de nem lát semmit!
Én nem azt mondom, hogy nem jó a monitor! A monitor 100% fasza, kicseszett jó, de az én -8.0 -as dioptiás szemem, ezt a vibrálást nem bírja el! Sajnálom!
Amúgy ha neked, vagy valakinek van mát ilyen monitorja és 1000% -osan be tudja bizonyítnai, hogy nincs ilyen jelenség, akkor én természetesen hajlandó vagyok akár 210.000.- Ft is kifizetni érte! De csak akkor, ha 1000% -osan be tudja nekem valaki bizonyítni, hogy ez a jelenség NEM LÉTEZIK!

OFF
Ezt csak neked szólna, ha tényleg meg tudom nézni akkor én is ezt veszem meg, de mint írtam, ez abszólúte kizáró ok számomra! Csak azért csesztem fel sz agyam, mert bármilyen tesztet néztem a neten (én nem a YouTube -on) ez a jelenség fennált minden fajta Dell 24" -esetében!
Szóval itt Magyarhonban kitől tudok bizonyítékot szerezni?? És nem a süket duma érdekel engem, hogy én nem látom, meg és sem látom, meg én sem látom! Hol a bizonyíték? Én senkinek nem hiszek el semmit, csak ha bizonyítottan alá tudja támasztani!
És bocs hogy belekontárkodtam, nem akartam rosszat neked! :R :R

OFF OFF OFF OFF OFF OFF OFF OFF OFF OFF OFF OFF OFF OFF OFF
[OFF]Amúgy leírom ide is a történetem ami pár napja ért véget! Emiatt van felcseszve az agyam!
Szóval BOCS mégegyszer! NEM AKARTAM ROSSZAT NEKED! :R :R :R :R

Csakhogy – tudom nincs ilyen szó, de akkor is leírtam – elmagyarázzam itt a fórumon is: Rendeltem egy Acer AL2623w monitort 126.000- Br. –ért, meghozták, persze pixelhibás volt, és azt mondták nem tudnak többet hozni, nincs ilyen több az országban.
Rendben! Megrendeltem egy másik cégtől is, ott is ugyanez volt, hoztak egy pixelhibásat. (természetesen mindkét esetben vásároltam Acer pixelhiba-garanciát az eladóktól).
Na akkor a 2. bolt is azt mondta, hogy ez az 1db van ebben a kib@szott országban! Én természetesen ezt nem hittem el, így továbbra is mondtam, hogy hozzanak egyet.
Fasza! 3 hét múlva, hoztak egyet, pixelhibamentesen, de az ára 126.000. Ft- ról 163.200.-ra hízott! Hát mondom „kurva jó”.
De lenyeltem, ráfizettem mert már kicseszett kellett egy monitor, így hazavittem. Otthon bekapcsoltam és meghallottam a táp zaját akkor elöntötte az agyamat a szar! Olyan hangos volt a beépített táp, hogy ezt hittem hirtelen, rövidzárlatot okozott! Természetesen van APC túlfeszvédelmem, ezért volt furcsa!
Hát sajna ennek az Acer AL2623w monitornak ilyen a tápja! Ha felbontást váltottam, akkor még jobban felsípolt! Komolyan mondom, aludni nem lehetett mellette olyan hangja volt/van a tápnak!
Na akkor fogtam, szépen visszavittem, mondtam, hogy ha nem tudnak olyant hozni aminek normális hangja van akkor ennyi volt, utalják vissza a pénzem, mert így ez az Acer AL2623w monitor nekem nem kell!
Még egyszer leírom, hogy egyszerűen nem lehetet elviselni a táp hangját! Most telefonáltam nekik, mondták, hogy hoztak még egy darabot, de ez még hangosabb mint amit visszahoztam! Szóval a végeredmény, hogy holnap visszautalják a pénzem és monitorom sem lesz.
Na röviden ennyi![/OFF]

[ Szerkesztve ]

Core™ i7

(#121) Yany válasza Tommer (#120) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

LOL, hát te nagyon szélsőségesen nyomod. Figyelj, nem kell senkinek sem bebizonyítania. Egyrészt a saját érdeked, hogy jól dönts, így ha a vibrálás az egyetlen bajod egy monitorral, akkor szerencsés vagy, mert a TFT monitorokat már nagyfrekvenciájú háttérvilágításokkal látják el. Van, amelyiknél ez 100Hz-et jelent, van amelyiknél 500 vagy 1000. A lényeg, hogy emberi szemmel már nincs vibrálás. Bizonyítékot akarsz? Menj be egy fukarba vagy mm-ba, és fényképezőgéppel fordulj egy monitor felé. Ha megnézed az fkgéped LCD kijelzőjét villogni fog a monitor, miközben szabad szemmel semmit nem látsz. Miért? Mert a fkgép rövid záridőkkel pillanatképeket készít és a rövid zárídő következtében jó eséllyel talál el olyan pillanatokat, amikor a 100 vagy 500 Hz-es monitor fénycsöve épp nem 100% fényerőt produkál egy pillanatra.

Ha a vibrálás miatt mondasz le egy monitorrol annak ellenére, hogy tapasztalatból beszélő emberek véleménye is kevés neked, akkor nagyon sajnállak, hogy egy esetlegesen tökéletes választástól fosztod meg magad. Egyébként meg természetesen monitoroknál még mindig áll az íratlan törvény: ha teheted, nézd meg magad a megvásárolandó terméket és csak utána fizess. Ha nem teheted meg, akkor vagy bemártod a bránert, vagy nem, de ez van.

jancsiga

(#122) Tommer válasza Yany (#121) üzenetére

Tommer
(tag)

Igen, teljesen igazad van!
Ezzel tisztában vagyok! Ez csak azért cseszi fel ennyire az agyam, mert itt ülök egy 19 TFT előtt a munkahelyen Acer AL1923, otthon van egy Dell 2001FP 2006 novemberi gyártású, és még van itt a cégnél egy Acer AL2423w, valalmit Acer AL 2023 ezekből jó sok, na ezek egyike sem vibrál érdekes módon, és mindegyik 100.000.-Ft alatti (na jó a Acer AL2423w egy kicsit több).
Most akkor hogy is van ez? Egy 100.000.-Ft alatti monitornál meg tudják oldani, hogy ne vibráljon, de egy közel 200.000.-Ft -osnál meg nem? Ezt alapoból nem értem.

((Vagy itt mindeki olyan gazdag, hogy nem számít hogy a ~200.000.-Ft ért mit kap? Hát én nem vagyok az így számít, hogy mit kapok érte, csak ezért a felháborodásom! És érdekes módon a Samsung 243T, 244T, 245T, 245B nem csinál ilyet, mert ezeket megvizsgáltam. Szóval akkor most hogy van ez?)) :R :R

Sajnálom, de ezt a kérdést nem tudom, hogy hol tegyem fel máshol, mivel ezt a monitort érniti. Most ha még "lecsesztek" akkor is van ilyen probléma, lehet, hogy csak pár darab 2408 -at érnit, de akkor a többi 2408 -at miért nem érniti? Valószínűleg egy gyártósorról vannak.
Vagy nem?
((Vagy most itt a 2408 -as topicban meg van tiltva, hogy rosszat modjak a monitorról? Külön kéne neki egy másik topik. Akkor átmegyek oda, nekem mindegy, csak kellene valami bíztató válasz!))

De ne értsetek félre és nem kötekedni akarok, vagy valakit megbántani, vagy belekavarni az üzletébe! :R :R

Core™ i7

(#123) Yany

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem nem értettél meg. Egyszer még megpróbálom minden türelmemet összeszedve a lehető legszájbarágósabb módon összefoglalni, hogy mi van: A Dell 2408-as TFT monitor nem villog szabad szemmel nézve.

Videofelvételre alapozod a villogás általad tényként kezelt létezését, holott senki nem panaszkodik erre, legfeljebb fél tőle, mert a videón villogva látszik. Tehát, próbáld kérlek, mégegyszer átfutni, amit a záridőkről, meg hasonlókról firkáltam ebbe a fórumba, mert aggodalmad elfogadható, de annak tükrében zavaró, hogy tapasztalatainkat a te igényeidnek legmegfelelőbb módon megpróbáljuk megosztani, mégis (már elnézést) de nyavajogsz tovább ezen a problémán. A fórumos kereteken belül úgysem tudunk ennél többet tenni, minthogy írásban felvilágosítunk, ami úgy tűnik, hogy neked kevés. Ezért is javasoltam, hogy menj el és nézd meg. Ennyi.

Elnézést, ha nyers voltam kissé, csak próbáltam minél egyértelműbben megfogalmazni. De bármi kérdésed/problémád van, írd meg nyugodtan, nem bántunk, ígérem. ;) Písz.

jancsiga

(#124) Yany

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Ja és itt egy teszt a nagytesóról: [Dell UltraSharp 3008] (még nem olvastam)

(bocsánat, látszik, hogy nem olvastam, ez nem teszt, csak egy hír :F)

[ Szerkesztve ]

jancsiga

(#125) sneci146 válasza Tommer (#122) üzenetére

sneci146
(újonc)

Látom te egy hitetlen ember vagy, de ez nem baj. Lehet téged nem győzlek meg
de azért leírom a véleményem. Bő egy hete van nálam a 2408-as de nekem nem vibrál,
lehet aza baj, hogy csak -5,0-ös a kontaklencsém. Az árában is tévedsz, 165600 Ft-ért vettem 3 év garanciával. Ja és egyébként a 2623-at ne hasonlísd a 2408-hoz, mert nem egy kategória. Nem is értem,ha ilyen igényes vagy, hogy vehetted meg?

(#126) Tommer

Tommer
(tag)

Az Acer AL2623 -nál más szempotnok domináltak!
Amúgy igaztok van nem lovagolok tovább a "problémán".
Kösz az infót mindekinek, és tényleg az lesz a legjobb ha megnézem és kész, biztos hogy túlreagáltam! :R :R
Megbeszélem Brekk kollégával, úgy is sokan fognak venni tőle egy ilyet!
Mégegyszer kösz mindekinek! :R

Core™ i7

(#127) New Age

New Age
(lelkes újonc)

Mai nappal én is boldog tulaj vagyok.
Megerősíthetem szabad szemmel semmilyen vibrálás nincs (DVI és VGA). (1920x1200x60Hz)
És ahogy nézem 1db pixelhiba sincs a nálam lévő példányon. (még subpixel sem)

----

Kérdés: laptop VGA kimenetén használom. (NVIDIA GeForce Go 7300, WinXP)
Az istennek sem tudom feltelepíteni a monitor inf fájlt mindig azt mondja a driver update-ra (default plug&play monitor), hogy nem talált újabbat.
Van vkinek ötlete hogyan tudnám az XP-re ráerőszakolni, hogy felrakja az analóg drivert a monitorhoz?

(#128) New Age válasza New Age (#127) üzenetére

New Age
(lelkes újonc)

Időközben sikerült ráerőltetnem a megfelelő a dell drivert.

(#129) Tommer

Tommer
(tag)

Brekk kolléga is megnézte egy kicsit a monitort, beteszem ide is a véleményét Brekk utólagos engedélyével :

"Brekk:
Na megneztem a 2408at, es roviden le is irom a tapasztalatokat. Pixelhiba: sajna cseregari nincs ra igy kicsit felve kerestem, de szerencsere nem volt. Maradjon is igy.
Ghosting: sztem nyugodtan ra lehet mondani h nincs, ettol fuggetlenul lehet hogy masik monitoron talalkozhatunk vele.
A feketeje eddigi legszebb amit lattam, tenyleg igazan sotet, es homogen. Nagy pirospont.
Vibrálás: semmifele vibralast nem tapasztaltam!
Input lagot nem erzekeltem, habar mas monitorral nem tudtam osszehasonlitani.
Elso szembetuno hiba, hogy tul elenkek sztem a szinei, de ez szerencsere beallitasi kerdes. Sztem elso nekifutasra baromi sok piros van benne...
Hirtelen ennyi, sztem mindenkepp elorelepes a HC utan, a kepe sztem egyertelmuen jobb, es ne felejtsuk el a rengeteg bemenetet."

(szokás szerint én túlreagáltam a vibrálás dolgot, mégegyszer bocs mindenkinek, de azért majd megnézem én is!)

[ Szerkesztve ]

Core™ i7

(#130) mobbo

mobbo
(fanatikus tag)

addig addig gondolkoztam hogy milyen monitort vegyek, hogy mar gepet is kellene cserelni
lehet hogy letudom a kettot egyben es veszek egy 24es iMac-et
vagy ez hujeseg?

(#131) HookR válasza mobbo (#130) üzenetére

HookR
(senior tag)

Ha a felhasználási céljaidnak, de főleg a pénztárcádnak is megfelel (az Apple termékek valahogy nem az ár/érték viszonyukkal hódítanak :) ), akkor nem feltétlenül hülyeség. Viszont azzal számolj, hogy bővítési szempontból olyan, mint egy notebook. Azaz néhány év múlva, mikor már sovány lesz a teljesítmény, cserélheted le az egészet kijelzővel együtt.

Sajnos ez az all-in-one kategória még nincs szabványosítva, hogy tetszőlegesen lehessen cserélgetni benne az alkatrészeket... :(

Alu hűtőborda profil eladó - http://tinyurl.com/hutobordaprofil

(#132) Chrys_ válasza gergod (#98) üzenetére

Chrys_
(senior tag)

Éppen most keresek TFT-t 22-24" méretben, és sokat játszom. Hidd el, jó az, ha nagy a képernyő és a felbontás. Most egy 21"-os Sony CRT-m van, előtte 17"-os LG CRT volt. Tudom, miről beszélek :) Most egy olyan PVA-s monitort keresek, ami hátrányok nélkül is megfelel a játékoknak (persze filmek és egyéb más felhasználás mellett). Emiatt olvasom a profi hsz-eiteket. Tanulok belőle :)
Egyébként tetszik ez a monitor, de ez a lag tényleg magas a céljaimnak.

BF2: [HUN]Chrys00; BF3: [ThoR] Chrys_HUN

(#133) mobbo válasza HookR (#131) üzenetére

mobbo
(fanatikus tag)

hat igen
en is emiatt vagyok bizonytalan
:U

(#134) PoPeC

PoPeC
(lelkes újonc)

mától én is szerencses tulajdonos vagyok. iszonyat jó ez a monitor borzalmasan tetszik. esetleg ha valaki tudna nekem ajanlani valami jo konfiguralo programot amivel a szineket tokeletesre be tudom allitani azt megkoszonnem.

(#135) i are robot válasza PoPeC (#134) üzenetére

i are robot
(senior tag)

http://prohardver.hu/teszt/monitorkalibralo_eszkozok/bevezeto.html

(#136) pentium4

pentium4
(senior tag)

hali!

urak, ma átvettem életem első tft moniját a dell 2408WFP-t!
hát erre nem találok szavakat, az LG 17" es CTR-em után ez annyira odaba** hogy azt már else hiszem!!!! ez valami fantasztikus!!!
holnap vagy kedden teszek fel képeket a kicsomizásról stb.!
most még kicsit fáj a szemem, mert ehez hozzákell szokni akkora, szemem jobb-balra jár egyfolytába!
egy jó szinkalibráció jól jönne, csakhát nemtom mivel kéne elvégezni, hardveres cuccom nincs és ezért nem hiszem hogy venni fogok, de ha valakinek van és kölcsönadná vagy eljönne beállitani nekem a monit azt nagyon megköszönném!!
még 1: ha neten találnél szinbeállitási fájl ICM formátumut, akkor azt hova kell betöltenem?
köszi

P4

USA BaZáR - US to HU forever | Apple BaZáR forever | Dell 24" 1920*1200-on szép az élet!

(#137) pentium4 válasza pentium4 (#136) üzenetére

pentium4
(senior tag)

hali!

[link]
ennél a tesztnél nem lehet valahogy letölteni a kalibrált értékeket?
valaki?

P4

USA BaZáR - US to HU forever | Apple BaZáR forever | Dell 24" 1920*1200-on szép az élet!

(#138) Forrest Gump

Forrest Gump
(kvázi-tag)

Remélem nem minősül kéretlen reklámnak :[link]
toronymagasan a legolcsóbb és teljesen korrekt.
A 2407 HC-met ő csinálta.

(#139) pentium4 válasza Forrest Gump (#138) üzenetére

pentium4
(senior tag)

hát azért ennyit nem akarok adni egy kalibrálásért, rablás sztem!
főleg hogy debreceni vok!
5760+240*70=22560HUf, jó vicc :DDD

(#140) ImI87

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Hello emberek!

Azokhoz a tulajokhoz fordulnék, akiknek valóban megvan ez a monitora, és használja játékra is.

Tisztába kéne tenni a kérdést, hogy jó-e ez a monitor játékhoz, mert tele vannaka fórumok teljesen ellentétes infókkal. Vannak olyan szerencsétlenek, akik a youtube-os villogós videón lovagolnak fél éve, pedig az egy nagy faszság. De ezért felmerült itt az inputlag, meg a kicsit lassú válaszidő, szóval a nagy kérdés:

Jó-e ez a monitor játékra egy "átlagos" játékosnak, és lehet-e használni bármilyen kompromisszum nélkül? (Úgyértem nem sírom el magam azon, ha nincs 300 fps-em, és nem vagyok mindent látó szuperszemű kritikus :))

Ja és még annyi, hogy egy E228WFP-ről váltanék, mert a TN betekintési szögei nagyon bosszantanaik, illetve jól jönne a sok multimédiás lehetőség, ami ez eddigi monitotmban nincs meg...........

Szóval konkrét véleményeket várnék, valódi user-ek szájából.

Köszi

ImI

(#141) Capella válasza pentium4 (#137) üzenetére

Capella
(fanatikus tag)

"ennél a tesztnél nem lehet valahogy letölteni a kalibrált értékeket?"

Szerintem meg benne van. A Preset modes alatt kell Customra rakni és nekik itt R=92 G=90 B=98, a fényerő 20 és változatlan 50-os kontraszt mellett.
A másik tesztben pedig 7-8 % fényerő, ugyancsak 50 % kontraszt és R=96 G=92 B=100 mellett.
Nem biztos, hogy minden monitor annyira egyforma, hogy egységesen lehessen beállítani.
Másik és igazi kérdés meg az, hogy hogy jó, jobb a szemnek, függetlenül a tökélesehez közelítő színhűségtől.
Próbálkozz, többféleképpen is, a fentieken változtatva is.

Igaz ez így nem egy ICC színprofil.

[ Szerkesztve ]

(#142) Tian66

Tian66
(kvázi-tag)

Kérjük a NAGY PH ISTENT , hogy csináljon átfogó "Nem TN paneles 24" monitorok" tesztet és abban lesz letölthető ICC szinprofil !!! :DD :R :DD

(#143) pentium4 válasza Capella (#141) üzenetére

pentium4
(senior tag)

utóbbit próbáltam ki de 0 fényerővel!
nagyon szokatlan a moni, majd ki ég a szemem, még hozzákell szoknom, és utána majd felveszem a fényerőt!

P4

(#144) Capella válasza pentium4 (#143) üzenetére

Capella
(fanatikus tag)

Tedd fel a kontrasztot 70 körülire, a fényerő 20 vagy alatta.
A pirosból vegyél vissza 90 alá, a zöldből is póbálgassad hogyan jó,
A kéknek kell tényleg a legmagasabban maradnia. De az sem 100 vagy ahogy még írták.

A nagy PH Isten legutóbb sejtelmesen említette, hogy nemsoká új monitor teszt prezentálódik.
Talán ebben a cikkben. [link]
És csak remélni tudjuk, hogy ez a Dell 2408 is benne lesz.

Gyors mozgásra, játékra azért valószínűleg nem igazán ezt kell választani. Vagy kinek mi a tűrőképessége.

[ Szerkesztve ]

(#145) Yany válasza Capella (#144) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha az a bizonyos Isten hall minket, akkor egy Dell UltraSharp 2408WFP, egy LG L245WP-BN, egy Lenovo L220x T33HBEU és egy Digimate L2442 is részt vesz a shooutoutban. Az első kettő népszerű és a 24"-osok éllovasait hivatottak képviselni, míg a Lenovo egy kakukktojás, aminek PVA paneles változata sok ember érdeklődésére számíthat jó ár esetén. A 4., a Digimate pedig a legeslegalsó árkategóriájú VA paneles 24"-os kategóriát képviselhetné és szerintem talán ez lenne a leghasznosabb darabja a tesztnek, ugyanis ha kiderülne hogy nincs (vagy nem számottevő a) lemaradása a többivel szemben, akkor ultra alacsony ára miatt rengeteg vásárlónak jelenthetne megoldást.

fLess, remélem jársz erre és olvasol minket... ;)

[ Szerkesztve ]

jancsiga

(#146) mobbo

mobbo
(fanatikus tag)

kalibralas: xms-ben van kalibralo keszulek, hivd fel oket mennyiert csinaljak meg
(nem akarok hujeseget mondani, de ugy remlik 10-15 korul)
www.xms.hu

(#147) pentium4 válasza mobbo (#146) üzenetére

pentium4
(senior tag)

haha, jó vicc! :D

P4

(#148) ImI87 válasza pentium4 (#147) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Hello pentium4 !

Ha majd végeztél a kalibrálással, és elkezded használni "élesben" a monitort, meg leteszteled mindenféle felhasználási területen, akkor tudnál írni egy pársoros hsz-t, amiben válaszolsz a #140-es hsz-emben feltett kérdéseimre?

Hálás lennék, mert én is nagyon erősen szemezgetek ezzel a monitorral...........

Köszi :R

ImI

[ Szerkesztve ]

(#149) mobbo válasza pentium4 (#147) üzenetére

mobbo
(fanatikus tag)

most mé vicc?
ez nem az a kalibralas amit otthon csinalsz szemmel
ratesznek egy cuccot a monitorra, es az alapjan allitjak be
aki dolgozik a monitoron pl. nyomdai munka annak ez az alap

(#150) mobbo

mobbo
(fanatikus tag)

erdekessegkeppen
nemetorszagban a dell 2407 jelenleg 808euro ami nem olcso
de akcios a 2708 (27"-os) 844 euroert :) 1200 helyett
eleg jo ar

[link]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.