Jah DVI-D single linkkel van összekapcsolva egy NVIDIA 7600 Gst-vel...
Dual linkes kéne?kalibrálás kéne?Új szemet kéne vennem? 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
fairi
(senior tag)

i are robot
(senior tag)
Ezen az oldalsó hatalmas fehérségen lehet segíteni,vagy szokjam meg h ekkora szívás a widekijelzőn netezni..
Miért lenne szívás? Nem kötelező fullscreenbe kitenni a böngészőt.
Ezt a képet katasztrofálisnak látom,még egy mobil is jobbat csinál ennél!
Ezt kifejtenéd? Miért, a monitorral csináltad ezt a képet? Nem igazán értem. Mondjuk a fehér az full lila/rózsaszín, de a kép készítése körülményeinek ismerete hiányában nehéz lenne bármit is mondani. Pláne ha megpróbáltad "szemre beállítani", és összevissza nyomkodáltad a színeit. Akkor inkább válaszd valamelyik gyári alapbeéllítást, de ne nyúlj "szemre" bele, mert azzal csak elrontod.
[ Szerkesztve ]
Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

i are robot
(senior tag)
Egyébként a kalibrálás ártani sosem árt, sőt. Pláne hogy látom szoktál fotózni, akkor meg különösen fontos lehet. Ha gondolod én is tudok ebben segíteni, vagy Old Artist kolléga, ő itt a nagy profi. Ha érdekel, részleteket privátban mondok.
Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

fairi
(senior tag)
Tiszta vizet a pohárba!
Eddig volt egy 17 colos TN-es monitorom,azon szerkesztettem a képeket,ott ez a kép amit mutattam megfelelő színű,gyári beállításokon csak picit változtattam,mivel alexpos volt hisztogram alapján...
Most megnézem az új százezres monitoron és szívrohamot kapok...
Másik haver szerint jó,neki is TN-es monitorja van,régebbi típusú...
"összevissza nyomkodáltad a színeit."
ugy nyomkodtam h jól nézzen ki monitoron,mások se panaszkodtak,mondjuk mindenkinek Tn-es páréves ,monitorja volt..
Én dőre beújítottam,most nézek mint borjú az új kapura....
"Miért lenne szívás? Nem kötelező fullscreenbe kitenni a böngészőt."
mást szoktam meg,és ha netezek nem szerettem ha vmi más "zavar"..
magyarul áttördelni automatikusan az oldalakat lehetetlen,szokjam meg,értem...

i are robot
(senior tag)
ugy nyomkodtam h jól nézzen ki monitoron,mások se panaszkodtak,mondjuk
Pont az ezzel a baj, hogy ami jónak néz ki, az nem biztos hogy színhelyesség szempontjából is jó. Különös dolog az emberi látás, egy biztos, ha színhelyességre törekszel, akkor csak műszerrel szabad bármit is csinálni.
mást szoktam meg,és ha netezek nem szerettem ha vmi más "zavar"..
magyarul áttördelni automatikusan az oldalakat lehetetlen,szokjam meg,értem...
Igen, sajnos nincs mit tenni, mert az oldal tördelését azt nem tudod átállítani, olyan amilyenre megcsinálták. Amikor én is egy 19"-os CRT-ről álltam át a mostani monitoromra, nekem is tök furcsa volt, de hamar megszoktam hogy nem fullscreenben van a böngésző, meg így elfér még mellette/felette pl egy Winamp, MSN ablak, stb, úgyhogy szerintem így is lehet értelmesen használni. Szóval minden csak megszokás kérdése.
[ Szerkesztve ]

fairi
(senior tag)
Igazad van,megcsinálja színhelyes monitorán színhelyesen a képet,erre vki majd lehurrogja a szineit(neki van 6 éves Tn filmes életébe nem kalibrált csodája van)..
Digitális világ szépsége..
Színhelyes kép előállítása se mindegy melyik képszerkesztőbe csinálod,már ilyen különbséget is észrevettem..

Brekk
(senior tag)
Nálunk ki lehet probalni napkozben a monitort! Igy senkit sem ér meglepetés, esetleg mas tipusokkal is ossze lehet hasonlitani!
Bármilyen Hardware a legjobb árakon egy napon belül. www.oaziscomputer.hu

fairi
(senior tag)
Még ez se garancia h elkerüli a meglepetést..
megint meglepett az új monitorom..Most pozitívan!
laptopomra kötöttem D-Subon keresztül,laptop videokarija nvidia 8600 gs 512RAM-mal és most is mások a színei..Jobbak a szemmértékre,laptop kijelzőjét teljesen lealázza..
Feketéje laptophoz mérve eszméletlen,laptopom szürke van itt fekete!
Főgépemen vmi miatt elhalálozott,ezért játszottam a laptoppal emiatt..

medvecsapda
(újonc)
Pénteken megjött a szervízből a monitorom, amit az igéretüknek megfelelően ki is cseréltek. Természetesen ugyanaz a zöld aura látható rajta a - a betűk körül - mint az előző kijelzőn... (64 bites Vistát használok)
Brekk tanácsát megfogadva a Clear Type tune programmal megbirizgáltam, ami valamit javított rajta, de tökéletes nem lett. Ez van, ezt kell szereti. A tényleges munkában egyébként nincs jelen a probléma, úgyhogy munkára teljesen jól lehet használni. (InDesign, Corel, Photoshop) Ezt a monitort is bekalibráltam, most kisebb volt a különbség, mint az előzőnél - gondolom ennek jobban sikerült a gyári beállítása.

Brekk
(senior tag)
Minden VGA val kicsit mas kepe lesz, sajnos ez igy van...
Medvecsapda:
Ha van 5perced nezd meg analogon a monitort, nem lesz zold aura.

medvecsapda
(újonc)
Megnéztem a hozzáadott analó kábellel is. Valóban, mindha nem lenne meg a zöld aura - viszont a képélesség csapnivaló, mosott lett. Marad a DVI kábel + clear type tune progi.
Esetleg váltás a Vistáról Windows 7-re.

Brekk
(senior tag)
Ötletnek nem rossz, de szvsz nem fog valtozni semmi. 

Brekk
(senior tag)
Van nalunk A02es Dell 2408, eleg jonak tunik, holnap csinalunk egy input lag tesztet is!

i are robot
(senior tag)
Már épp ideje hogy mo-ra is jusson belőle, elvégre a napokban jelentették be a 2410-est (IPS). 
Azért kíváncsian várjuk. 
[ Szerkesztve ]

Brekk
(senior tag)
Igen, tolunk szarmazik a hir. 

fairi
(senior tag)
milyen kábel kell h a 2408 levő kártyaolvasó és az usb portok működjenek?

Brekk
(senior tag)
Sima usb megy bele tudtommal, olyan mint a nyomtatoba, egyik vege a gepbe a lapos usb, a masik meg a negyzetes vegu a monitorba.
(asszem A/B nek hivjak)

old_artist
(PH! addikt)
Üdv!
Egy sima USB upstream/downstream kábel kell hozzá, hogy működjön a kártyaolvasó és az usb, de ezt mellékelnek minden Dell-hez!
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

fairi
(senior tag)
köszi
tényleg van ilyen de nem tudtam mit kell vele kezdeni!

HookR
(senior tag)
Hehe, ne is hagyd magad félrevezetni a mellékelt használati útmutatóval... 
Alu hűtőborda profil eladó - http://tinyurl.com/hutobordaprofil

fairi
(senior tag)
nem találtam meg,használt cucc!
netről találok magyart megőszülök!

i are robot
(senior tag)
Minek tartjuk akkor a PH-t? Bepötyögöd a kérésedet, hogy valaki legyen oly szíves átdobni neked az ugyanilyen monitorához adott CD tartalmát. Ennyire egyszerű.

fairi
(senior tag)
Lehet egész CD-t is hozzászólásban feladni?nem is tudtam van ilyen luxusszolgáltatás

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)
Ne értetlenkedj már...
Megadod az enbernek az emailedet, azt' átlöki.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

Ariadne
(őstag)
Hopp, akkor túrni kell még a dobozban egyet, ez a kérdés nálam is felmerült, de nem is kezdtük keresni a kábelt, feltételeztük, hogy nincs. 
Ha már így rábukkantam a topikjára, csak röviden lelkendeznék, pár hónapja vettem egy ilyet
- ez egy iszonyú jó monitor, hatalmas, szépek a színei, jól olvasható a szöveg (120%-os betűmérettel használom, és így is két majdnem teljes word doksi kifér), és a barátom által végzett FPS teszten is jól teljesített.
A videók meg eszméletlenek rajta, nagyon elégedett vagyok.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

Ariadne
(őstag)
Lehet hülye kérdés, de ez az első nem CRT monitorom, szóval állok elébe, ha ez magától értetődő lenne. Mindegy, hogy milyen képernyővédőt használok? Lehet olyan, hogy ha túl statikus, beleég? Mire vigyázzak, ha szeretném, hogy sokáig jó egészségben legyen?
Épp most vagyok túl ugyanis egy kisebb pánikon azért, mert a VLC Portable lejátszóban megállítottam egy videót, hogy megnézzek valamit a neten, erre amit a böngészőben láttam fekete felületet, azon néhol átlátszott az "alatta lévő" állókép, akkor is, ha nem volt kint rendes méretben. Ilyennel még nem találkoztam, és ha kiléptem a lejátszóból, újra normálisak lettek a feketék. De egy pillanatig azt hittem, hogy beleégett a képernyővédő, csakhogy ennek a gépen tárolt képeken is látszania kellett volna, azok viszont tökéletesek voltak.... Érdekes...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

atesz999
(lelkes újonc)
Hali!
Statikus képernyő beégés LCD monitorra egyáltalán nem jellemző,még a régi,több éves LCD monitor esetén sem. Nagyon extrém körülmény kell ahhoz,hogy az LCD-be beleégjen valami. 100% ,hogy nem ez jelentkezett a monitorodnál.
A win7-ben és a Vistában van olyan beállítás,ha jól emlékszem,hogy be lehet állítani,hogy egy megynyitott ablak mennyire legyen átlátszó. Ilyen esetben ha több ablak meg van nyitva,látod az alatta lévő tartalmat,így pl a filmet is. Szerintem ezzel az esettel szembesültél.

Ariadne
(őstag)
Köszönöm a választ.
Sima XP-m van, de ennek ellenére tényleg úgy tűnik, ilyen oka van, még utánanézek a dolognak. De legalább nem a monitor, huhh. 

Zealot
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Nemrégiben vettem használtam egy ilyen monitort, képminőségével meg vagyok elégedve, viszont ami nagyon zavar az az INPUT LAG. Nem játszok FPS játékokat, viszont már windowsban az egér lassúságát sem tudom megszokni. Egyszerűen pontatlan az egér és rengetegszer mellékattintok ha gyorsan húzom az egeret. Ami azonnal megszűnik ha áttérek a notebookomra. (ugyanazzal az egérrel)
Akitől vettem azt mondta, hogy még elvileg kéne rá garanciának lenni, és szeretnék kapcsolatba lépni a Dell Customer Service-szel, de nem sikerül rájönnöm melyik lenne a Servicecode.
Csináltam egy képet, hátha ti rá tudtok jönni melyik lenne az a sok szám közül 
Köszi!

énvagyokAdam
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Már lassan 3 éve egy 2407WFPb boldog tulajdonosának nevezhetem magam, egyedüli problémám hogy munkából adódóan az asztalfelületet kezdem kinőni és egy 2408-as beszerzésén gondolkodom.
Tudja valaki mennyi különbség van a két típus között képminőség ügyileg?
Egymás mellé téve azonos kontrasztot és színeket kellene produkálniuk.
[ Szerkesztve ]
(nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
Hello!
Lehet, hogy nem jó helyen teszem fel a kérdést, de tanácstalan lettem:
Teljesen újratelepítettem a rendszeremet, és azóta a filmeknél meg videóknál furcsák lettek a színek. Túl pirosas lett, és dinamikusan változnak az árnyalatok, az főleg emberek bőrénél látszik. Mitől lehet ez? 
A monitoron nem állítottam semmit. Egy Dell 2709W, és amikor vettem, be lett kalibrálva.
A VGA 5870, novemberi Catalyst-el, itt sem állítottam semmit.
Win7 64 bit, nincsen feltéve semmilyen codec, a videókat MPC-HC-vel nézem, és ez eddig is pont ugyanígy volt.
Szóval mitől ugrálnak a színek? 
ImI