Sziasztok!
Eladnám a régi laptopomat, jó szolgálatott tett 3.5 éven keresztül, és kéne a pénz egy SSD-re az újba. A gép típúsa HP NX6110, egy üzleti kategóriás gép, jó összeszerelési minőséggel, az akkori "thin & light" elvárásoknak megfelelt, 1" körüli (ami azért még most is korrekt) vastagságával, és 2.7kg os súlyával. Hozzám 6-7 hónaposan került, használatlanul, és én használtam több mint 3 évig. Internetböngészésre, multimédiás célokra(zene, filmek) és irodai programok használatára tökéletes gép, a benne lévo Centrino platrofmra épülő Mobile Celeron 1.5Ghz 1mb L2 cache jól teljesít, főleg az 1.2gb memória társaságában.
Sose volt komolyabb gondja, megbízható gép, kb 4-5 hónapja az egyik USB port feladta a szolgálatot, és azóta "teljesítményimpulzus az USB hubon üzeneteket dob fel a windows, én nem foglalkoztam a hibaüzenettel, jól elvan a háttérben. Külsőleg szép állapotban van, tudok készíteni pár képet ha valakitkomolyan érdekel a gép.
Hardver:
Kijelző: 15" XGA
Processzor: Celeron M370 (1,5 ghz, 1Mb L2 cache)
Memória: 1GB+256MB DDR-333 So-Dimm
Optikai meghajtó: DVD-RW / CD-RW combo
Merevlemez: 40 Gb
Aksi kb 30-40 percet bír.
Hibák:
- "Telejsítményimpulzus az USB hubon" windows hibaüzenet, és az alsó USB nem műküödik megfelelően. nem akarok zsákbamacskát árulni,ez a déli híd hibája. Nekem így tökéletesen működik, de ez az első jele az alaplap elöregedésének.
- a billentyűzetről hiányzik a 2-es számgomb. Egy tisztítás után elvesztettem, sajnos nem lett meg.
- Az akksi rögzítő karmok közül az egyik eltört, és nem tartja olyan stabilan a megmaradt 1 az akkut mint 2, de sose hagyta még el magától a gépet.
- A töltője elfüstölt, és egy ugyanolyan teljesítményű Lenovo márkájú laptop töltőjével használom, ami össze van kombinálva a saját töltője csatlakózojával. Eléggé tákolt megoldás, de használható.
- Az optikai meghajtó vacakol, a CD-ket még biztos olvassa, de én nem használtam semmire. Miután a régi elhalálozott , kicseréltem egy újra amit nem használtam, de mikor fél év mulva DVD-t akartam vele írni már nem votl hajlandó. Ki kell cserélni ha szükséges egy optikai meghajtó.
Állapota:
Megkíméltem, külsőleg jó állapotban van (eltekintve a billentyűzet hiányosságáról. A gombok nincsenek lekopva, de látszik rajta hogy már pár oldalt legépeltek vele)
Képeket kérésre mindenről tudok küldeni.
Várom kinek mennyit érne meg, tisztában vagyok vele hogy sajnos az SSD-árát nem fogom tudni fedezni vele, de lehetlőeg minél kevesebb ráfizetéssel akarom megoldani.
A Corsair Force F60 ára, ami holnap már az Acer 3820TG-ben fog hasítani 40 ezer Ft, a gép irányára tehát legyen 30e, de minden ajánlatot szívesen meghallgatok.