Csodálkozva láttam, hogy még nincs ilyen téma
Ha minden igaz, akkor legkésőbb hétfőn boldog (melegen ajánlom
) tulajdonosa leszek egy zacsis Audigy 4-nek. Különbség a dobozos Pro-hoz képest a játékok, az előlapi panel és a távirányító hiánya.
Audigy 4: [link]
Audigy 4 Pro: [link]
Van esetleg olyan a fórumon, aki már rendelkezik a fentebb említett két hangkártya valamelyikével?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Milyen cserélhető objektíves gépet (DSLR, MILC, SLT)? Olvasd el az első hsz.-t !
Milyen SSD-t vegyek? [Mielőtt írsz először olvasd el az 1. hozzászólást!]
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
nRu3
(PH! kedvence)
a zacsis változatot kb 14-15e ft látam, enyiért Audigy 2 Zs-t kapni, a két kártya között hirtelen mi a nagy különbség?azonkivül hogy más a hangproceszor rajta. Nézegetem az adatokat de hirtelen nem látam olyan .
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
Fogalmam sincs.
A számozása nagyobb
Tényleg nem tudom, EAX 4.0 támogatás?

nRu3
(PH! kedvence)
ilyet találtam igaz itt csak a prok-at tesztelik de a kártya ugyan az .[link]
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
Aham, hát nem tudom mi a különbség, de ha egy árban vannak, akkor inkább 4-eset veszek, már csak azért is mert újabb
Audigy4 Pro != Audigy4
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
Igen ezt már tudjuk, de összefoglalva mi a különbség?
Audigy4 = Audigy2 Value + Infras taviranyito + Entertainment Center + DTS ES dekodolas
Kb. ennyi, osszehasonlithatod az oldalon a kettot. Az Audigy2 Value-t a ket kartya fizikai hasonlosaga miatt irtam oda. Van par kulonbseg, de ebben az esetben lenyegtelenek. Illusztraciokent pont megfelel.
és az Audigy 2 Value az mennyivel rosszabb, mint az Audigy 2 ZS? Amúgy az Audigy 2 is tud EAX 4.0-át?
Nem roszabb, az osszes Audigy kartya (meg a legelso is) tudja az EAX4.0-at kiveve az Audigy LS es Audigy SE-t (vigyazz, nem az ES), mert azok nem a 10Kx chipre epulnek. Az Audigy LS, Live! 24bit es Audigy SE csak szoftveres EAX3.0-at tudnak.
Akkor ezexerint megszívtam, hogy Audigy 4-et rendeltem 14-ért?
Miert szivtad volna meg ? Ezt nem ertem.
Én ezzel vitatkoznék egy kicsit!
Volt SB Live! 5.1 24-bites, -Audigy 1, -és Audigy2 Value kártyám! Most váltok én is Audigy 4 OEM-re!!!
DTS, THX, és nagyobb jel-zaj viszony! Ennyivel több az Audigy 4 OEM, mint az Audigy 2 Value, szerintem nem azon van a hangsúly, hogy ''csak'' ennyivel több, talán a chipsete is más, és jobban is szól!?
Minden esetre jó befektetésnek tűnik! Mindent tud, még az ASIO-t is támogatja, ezt kihagytam!
A különbség annak lényegtelen, aki nem minőségi, vagy THX-es cuccal hajtja!
Forever and ever, let's make this last forever.
Hát hogy olcsóbban is megkaptam volna ugyanazt a minőséget az Audigy 2 személyében, úgy értettem.
''...és nagyobb jel-zaj viszony!''
Ezt honnan szedted ?
''...még az ASIO-t is támogatja...''
Ahogy az Audigy 2 Value is 
Na mindegy, ahogy gondolod. En nem mondtam hogy rossz a kartya, nekem is tetszik mert jo az ar/teljesitmeny(szolgaltatasok) aranya. Olvasd el meg egyszer mit irtam ott a #9-ben 
Nem kaptad volna meg, vannak azert kulonbsegek a csomagban. SZVSZ a taviranyitot es az Entertainment Center-t szeretni fogod 
Onnam veszem, hogy az Audigy 2 ZS THX-es és nagyobb a jel-zaj viszonya -épp e miatt-, mint a Valuenak... tehát az Audigy 4 is THX-es, így nagyobb a jel zaj viszony, mint az Audigy 2 Valuenak!
Az meglehet, még nem próbáltam
Felejtsd el, OEM-ről beszélünk!!! 
Ezzel mit kezdjek? Láttam már 100x semmi lényeget nem ír! Eccerű logika, nagyobb a jel-zaj viszony a THX miatt, és kész! 
Basszus, mind a ketten OEM-et rendeltetek ? Mert akkor az IR Remote-nak lottek...
Én tudom, felhívtam a nagykert előtte!
Számomra nem újdonság, amiről itt most beszélünk

Nem hiszem el hogy a mai fiatalsagnak mar olvasasra sincs ideje...
1) [link]
''Enjoy a quantum leap in music listening quality with Advanced Resolution 24-bit DVD-Audio playback in pristine 106dB SNR clarity across all channels.''
2) [link]
Signal to Noise Ratio (SNR) Audigy 2 Value = 106dB
Igen. Mivel nem létezik semmi más, csak OEM itthon a dobozos Pro-n kívül. Vagy létezik egyáltalán dobozos sima Audigy 4?
Van dobozos is.
És az meg őrült drága... az tényleg nem érné meg 
Bocs, te öreg róka 

Lidi
(fanatikus tag)
És ez a creativ széria is elköveti azt a galádságot hogy átmintavételezi a 44.1 -et 48-ra ?
Nem, az Audigy4 Pro, Audigy 2 Value es Audigy4-nel is van bit-accurate playback. Ekkor a DSP-n nem megy at a jel. Olyannyira nem, hogy meg a hangeroszabalyozas sem lehetseges, csak a kulso erositon vagy a hangszorokon.

Ati9500
(senior tag)
Igazából az audigy 2-- és a 4 ugyanaz (tudását illetően)
Az új generáció az x-fi kártyák...
Én is most váltok au 1- ről au -4 re..
Remélem vki megveszi az au 1 em!
Hát az eddig elhangzott hsz-ek miatt ma visszamondtam az Audigy 4-et, valahogy nem érzem, hogy megérne nekem 14k-t ez a kártya

richies
(fanatikus tag)
én is audigy 4-et akarok rendelni
ugyanaz, mint a 2 ZS, csak job ba jel/zaj viszonya, már ezért megéri..
akkor mit veszel helyette Alvin?
sztem 14-et simán megér..
még 1 különbség, nincs a 4-esen firewire port....
de kit érddekel? 
Rozsomak of Power
maradok az integrált Realtek ALC850-nél, 14-et inkább másra költök. Ennyit nekem nem ér meg, meghallgattam a különbséget.

tulk
(kvázi-tag)
Ha az oem változatát akarod venni az Audigy 4-nek akkor nem hinném hogy jobb lenne a kártya az Audigy 2 zs-nél, mivel ugyan arra a nyákra épül mint az Audigy 2 value.
A nyákon lévő DSP száma : audigy2 value CAO108-IAT
audigy4 oem CAO108-IATF
Tehát lényegében egy felturbozott, a 4-es softvereit használó Audigy 2 value-t veszel meg.
Az Audigy 2 value-nál meg jobb a ZS, de ebben az árban meg megkapod a ZS oem változatát is / aranyozott csatik, firewire, hardveres és softverbeli tudása meg mint a dobozosé/.

Isti^
(lelkes újonc)
''bit-accurate playback'' És ez, hol lehet beállítani?
Creative Audio Console

richies
(fanatikus tag)
hát azért én elég sok különbséget hallok már most az alaplapival összemérve..
sistergés, alapzaj, cd-vinyó hangok beszűrődnek, stb...
de az audigy 4-nek jobbak az s/n arányai, mint a zs-nek...
Rozsomak of Power

richies
(fanatikus tag)
nos, vki tud akkor infot nékem ?
Rozsomak of Power

Ati9500
(senior tag)
van vkinek ilyen ??
milyen a telepítés??
Kidob hiubaüzenettel??? (mint az au1??)

hali01
(őstag)
Hibátlan!
Csak teszi a dolgát.
[Szerkesztve]
http://dunakanyar.net/~hali01 http://hali01.uw.hu/

desolator
(fanatikus tag)
Nekem az Au1 sem dob ki semmi hiba üzit telepítésnél.
Mostanában annyit járok dolgozni, hogy kezd lassan az ivás rovására menni...

desolator
(fanatikus tag)
Egyébként az Au1 tudja az EAX 3.0-át?
Mostanában annyit járok dolgozni, hogy kezd lassan az ivás rovására menni...

Trak
(PH! addikt)
11-es hozzászólás

Már most Gigalol ez a topik
Többen Raymond-al próbálnak vitatkozni Audigy kérdésekben (
), nem olvassák el az eddigi rengeteg hozzászólást... úristen mi lesz itt később 
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

hali01
(őstag)
Lehet,h tévedek de én ugy tudom,h egy forum arra is valo,h megvitassunk különböző témákat.Nemcsak arra,h tátott szájjal olvassuk a másik hozzászolását.

Trak
(PH! addikt)
Tudtam, hogy lesz aki félreérti a hozzászólást 
(Jók a szentendrei képek a honlapodon
Lehet, hogy ismerjük egymást? 20 évig rontottam ott a levegőt
)
[Szerkesztve]
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

hali01
(őstag)
Köszi.
Nincs kizárva.Én 35 éve rontom itt a levegőt 
[Szerkesztve]