Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#951) Armando_19 válasza Muad_ (#950) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Hát ha nem akarsz vele játszani nagyon az elején, hanem arra kell, hogy meglegyen a gép
akkor ezt tudom javasolni:[link]
bruttó 22500ft:)

(#952) Ribi válasza Muad_ (#950) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Inkabb vegyel integralt vga nelkulit, es tolj bele valami osregi PCI-os VGA-t, aztan ha lesz penzed akkor vegyel valami normalis VGA-t. Mert tenyleg semmi tuning nem lesz.

(#953) Muad_ válasza Ribi (#952) üzenetére

Muad_
(újonc)

De ha belerakok vmi régi PCI-osat akkor nem az fogja visszafogni az egész teljesítményét? Vagy milyen vga-t kéne belerakni, hogy azért normális legyen a gép teljesítménye. Nem játékra kéne a gép amúgy szóval a vga ilyen szempontból nem fontos, ezért is gondolkodtam vmi integrált verzióban, de azért mondjuk jó lenne ha futna esetleg egy hr.hdtv videó meg ilyesmik. A mostani gépben, ami helyett most rakok össze egy újat, abban egy TNT2 16MB kártya ''száguldozik''. :)

(#954) Ribi válasza Muad_ (#953) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Integralt vga sem sok mindenre jo. Szerintem ha nem nagyon kell a 3d tamogatas akkor siman jo az a TNT ebbe is. HDTV-s dolgokat meg ugyis a cpu fogja szamolni.
Nemtom mire kell a gep, hogy miert fogna vissza a vga? Szerinted milyen ''eros'' egy integralt vga ?

(#955) Muad_ válasza Ribi (#954) üzenetére

Muad_
(újonc)

Tudom hogy nem erős egy integrált vga. A TNT2-es mivel AGP-s nem tudnám használni már, mivel ahogy láttam, az AGP portot már száműzték a mostani alaplapokról.
A gép elsősorban átlagos használatra kéne (net, office), néha egy kis grafikai program nameg dvd konvertálás is előfordulhat.

(#956) shteer válasza Muad_ (#955) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

egy sima PCI-os karit bele, vagy Armando_19 kolléga által javasolt lap

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#957) F.B.I. válasza Muad_ (#955) üzenetére

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

Nem olyan drága már egy X550-es kari sem, ami egy DS3-al nagyon jó vétel, legfeljebb faragsz a memóriák minőségéből.Nekem is gyenge Samu 667-es memókkal megy alapfeszen 3,0Ghz-et a 2160-am.
Semmiképpen ne vegyél integrált karisat.Én is megszívtam egy Giga 945M-el.Még a tunning szekciót sem találtad a lapon. :(

Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.

(#958) Muad_ válasza F.B.I. (#957) üzenetére

Muad_
(újonc)

Miben jobb egy x550 mint egy x300? ~2000-el több a legolcsóbb típusokat nézve a x550-es. Megéri?

(#959) F.B.I. válasza Muad_ (#958) üzenetére

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

Végül is szinte semmivel.Effektíve egyik sem ér semmit játékra de filmet nézni, netezni na meg egy jó tunninglapot venni jó lesz az X300 is kezdésnek.Majd télen meg cserélsz vidkarit. ;)

Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.

(#960) wesker24

wesker24
(fanatikus tag)

Hello ma én is vettem egy Core2 e2140-et de sajnos nem tudtam még 3 Ghz-re vagy 3 Ghz felé huzatni !! :((( :W :O

Itt egy kép ekkor még stabilan ment a gép ha már 360 FSB-nél nagyobb volt az érték akkor az még elindult de már az op rendszer betöltésénél kifagyott !!

[link]

Nem tudom hogy lehetne azt megcsinálni hogy 3 GHz-en vagy afelett legyen ?? :F :F

Lehet hogy már 800 Mhz-es memóriák kellenek hozzá ? (Jelenleg 2x1 GB 667-es van)

Vagy esetleg BIOST frissitsek ?? Mert jelenleg F8-as BIOS van rajt ami 2007.01.11 de a honlapon már van sokkal ujabb 2007. juliusi F12-es BIOS !!

Vagy még azt lehetne csinálni hogy csökkenteni kéne a Memória frekvenciáját és igy növelni a CPU FSB értékét !! De eddig még ezt nem tudtam megcsinálni mert ha az FSB értéket növelem akkor megy vele együtt a memória is !!

Azért kéne legalább 3 GHZ vagy egy kicsivel több hogy a 8800 GTS VGA karit kitudja használni de igy hogy csak 2.88 GHZ nálam egyenlöre még a Max ez igy nem hiszem hogy elég lenne hozzá !!

Átkozott szorzó az e2160-at kellett volna vennem mert annak 9x-es szorzója van és még a 667-es memókkal is elérhetem volna a 3 Ghz-et pontosan (360x9= 3240)

De igy hogy csak 8x-os (360x8= 2880) igy már sehogyse lesz szerintem 3 Ghz lehet hogy csak akkor ha már új memók lesznek benne !!

Vagy eladom ezt és veszek egy Core2 e2160-at !!

I am the Lord of Deadside !!! The Horror the horror I embrace it !

(#961) StaMiNa válasza wesker24 (#960) üzenetére

StaMiNa
(fanatikus tag)

Mennyi feszt adsz a memoknak? Mehet 2.1V nyugodtan, es akkor mennek tobbet mint 667

Szenvedéjünk a kert: www.kertepites-kertfenntartas.hu Weblapkészítés: www.webfejlesztes-webdesign.hu

(#962) aginor

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Most szereztem igen jó áron egy 2140-es procit, az lenne a kérdésem, hogy milyen lapot kéne alá tolni? Én már p35 alatt nem igen vennék semmitt sem(márcsak az 1066-os memó miatt se) de ezek közül melyik? Asus P5K(talán p5kc), Abit IP35-E, vagy Giga p35-s3 ?

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#963) Rusher válasza wesker24 (#960) üzenetére

Rusher
(őstag)

Két dolog lehet:vagy a proci FSB-nek van vége vagy a ramnak, sztem a 667-es Hynix nem biztos, hogy elvisel akár +50Mhz-et is, de pici fesz adásával próbálgasd ki hátha elsőkörben CL5.........cpu fesz?ramfesz stb....?Milyen alaplap, mert gondolom nem az ami a konfigodnál van......a bios frisstés is esetleg orvosolhatja a dolgot ;)
Sztem ha esetleg eladnád jobban járnál egy c2d-vel a 8800-mellé ;)

[Szerkesztve]

葉問

(#964) Rusher válasza aginor (#962) üzenetére

Rusher
(őstag)

Nagy különbség nincs köztük, mindegyik tökéletes választás lehet sztem az alapján döntsd el melyik nyújt esetleg neked vmi pluszt.....szolgáltatásokban, külsőben árban...... ;)

葉問

(#965) Tibiajax válasza Rusher (#964) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

de....

SuperOnyx™ DLP™ light engine

(#966) aginor válasza Rusher (#964) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Az abit közben kiesett, maradt a giga p35-ds3p és az asus p5k/p5kc..
A giga a sok korszerü alkatrész miatt tetszik, de a p965 szériája nagyon válogatós volt a memókra, az asus-nál ilyen nincs, ott a feszültségekkel lehet gond..
Hallottatok róla, hogy valamelyik az említettek közül nem szeretné a kingmax 1066-os memóit?
Hogyan fogom én rendesen kihajtani az 1066-os memókat, egy 800-es proszesszorral?

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#967) Rusher válasza aginor (#966) üzenetére

Rusher
(őstag)

Nincs gond a feszültségekkel Asus-nál, vdrop meg mindegyiknél van de az meg laponként különbözik az állítható feszek is nagyjából ugyanazok de ezekről részletesebben a lapok topikjában......... ;) hát talán a Giga-ra mondják, hogy nem annyira melegednek az alkatrészek de nemtudom az én tapasztalatom szerint az Asus-nál sem sülnek..... :)
Most hirtelen nem rémlik, hogy melyik érzékenyebb esetleg a Kingmax-ra de sok embernek van ilyen ramja van aki panaszkodik van aki nem ;)
Ki tudod hajtani, mert mindegyik lapban az aktuális fsb arányában fel lehet szorozni a ramokat az egekbe

葉問

(#968) slett27

slett27
(PH! addikt)

Kicsit megcincálgattam a procit. Azért reménykedtem a 400-as FSB-ben..

[link]

[link]

[Szerkesztve]

(#969) slett27 válasza vazimódó (#920) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

Nem BOX-os volt a proci.

(#970) vazimódó válasza slett27 (#969) üzenetére

vazimódó
(senior tag)

Köszi az infót. :R

"Mar elegem van a sok belpolitikabol,szoval itt van ez hiszen en se vagyok fabol"

(#971) Tibiajax válasza aginor (#966) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szia, miért esett ki az abit, ha megkérdezhetem? :) Melyiket nézted? ip35-E -t? Sima ip35-öt?

SuperOnyx™ DLP™ light engine

(#972) szacsee válasza wesker24 (#960) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hali!
Valahol lehet abban a lapban is állítani a CPU/FSB arányt, everestben meg tudod nézni, hogy mennyi, de valószínüleg a 360-as FSB-n 720-on mentek, ha 1:1-ben volt.
Szerintem biost érdemes frissíteni és megnézni pluss fesszel mit megy a memória (adj neki alapon 1,9 majd 2,0 utána 2,1 V-ot és nézd meg kézzel milyen meleg, esetleg ventivel rásegythetsz, lazább időzítésekkel szerintem menni fog a 800 is), ehhez az FSB/CPU arányt változtasd meg (lapod topikjában kérdezd meg milyen menüpont alatt milyen néven van), úgy hogy magasabb frekin menjen a memó, mint a proci.
Akkor nem a proci lesz a korlát, bár sztem most sem az, hanem a memória.
A konfigod javítsd, mert F-es biost a Gigabyte-knál van, nálad meg P5LD2 van a konfigban.
Ha kiderül mit megy a memória és nem elegendő, akkor van 2 variáció.
1 Memóriacsere
2 Proceszorcsere

Én az 1-est javaslom, mert erősebb coróval is a memória miatt fogsz falba ütközni, mivel azoknak nem 200, hanem 266-os az FSB-jük és így csak +66Mhz-t tusdz emelni az FSB-n.
Ezek a procik saccra viszik simán a 3Ghz-t, csak a lapot kell kitapasztalni, nekem először csak 3Ghz-en ment, aztán ahogy ráéreztem a lapra már 102,5%-os OC-nél járok vele, igaz nekem 2160-asom van, de a 2140-esből is ki lehet hozni sztem némi fesszel a 3Ghz-t.

Ja és biosból tuningolj ne ilyen easy tuner mittoménmivel. :DDD

(#973) F.B.I. válasza wesker24 (#960) üzenetére

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem a 667-es memókkal ne próbálkozz 3Ghz felett.Nem fog menni ( nekem is ilyen lapom van és ezért szereztem 2160-at bele ).

(#974) Armando_19 válasza F.B.I. (#973) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

De akár vissza is oszthatja a ramokat..:D Nem hülye megoldás az se. Bár amennyi külömség van 667-es meg a 800as ramok között ár tekintetében, sokkal jobban megéri a 800as. :B

(#975) Rusher válasza Armando_19 (#974) üzenetére

Rusher
(őstag)

De akár vissza is oszthatja a ramokat... Csak nem tudja, mert nem lehet ;)

葉問

(#976) Armando_19 válasza Rusher (#975) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Hm.. az kellemetlen. Akkor 800as memó!:) (vagy olyan 667-es, ami durván megy)

(#977) wesker24

wesker24
(fanatikus tag)

Na sikerült frissitenem az alaplap BIOS-át !! És nem volt áramszünet szerencsére ! :DDD

Most F12-es BIOS van rajt de hiába lett frissitve a BIOS semmi változás !! :((( :W

A konfigomat meg már átirtam a mostanira ami van !!

Hiába az új BIOS nem változott semmi habár még elfogadja a 363 FSB-t ami kb 2,90 GHZ de az oprendszernél teljesen kifagy !!

Szóval ha feljebb állitom 360 felé 361-362-363-nál mindnél kifagy az oprendszer !!

Szerintem a memória frekit 720-nál eddig még sajnos nem tudtam feljjebb vinni !!

Vagyis feljebb lejhet vinni de az már nem stabil mert már kifagy !!

Ugy hogy szerintem akkor 800-as memók kellenek majd hozzá !!

Vagy egy Core2 e2160-as proci !!

(#978) Equitem

Equitem
(kvázi-tag)

Üdv mindenkinek!

új konfigurációt szeretnék összeállítani, nagyjából u.azon az áron van két processzor:
Pentium D920 (17 350 Ft)
Core 2 Duo E2140 (17 610 Ft)
az lenne a kérdésem, hogy sztetek melyik éri meg jobban? D920 magasabb órajelen megy, több az L2 cache is... mégis u.annyiba kerülnek

a válaszért előre is kösz.

(#979) Armando_19 válasza Equitem (#978) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Tuningal az E2140 ripityomra veri a D920-at. Hiába a több cache, meg a magasabb órajel, nem egy szint a 2 processzor. Egy E2140 azonos órajelen(2800mhz), kb 60%al gyorsabb kb. :R
Tessék, ezt Stamina-tól kaptam. 2600mhz tesztelte a prociját.[link]

(#980) FireKeeper válasza Armando_19 (#979) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sztem még tuning nélkül is ripityára veri... :U ;] elvégre core architektúrára épül, csak a nevében pentium. jó vétel, esetleg 1-2 ezret megérhet a magasabb szorzó miatt az e2160.

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#981) F.B.I. válasza wesker24 (#977) üzenetére

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

A 2900Mhz nem elég a vidkarid alá? :F

[Szerkesztve]

(#982) Equitem válasza FireKeeper (#980) üzenetére

Equitem
(kvázi-tag)

Thx a hozzászólásokat. Egyértelmű a választás :))

(#983) wesker24 válasza F.B.I. (#981) üzenetére

wesker24
(fanatikus tag)

Szerintem biztos hogy nem elég hozzá a 2,9 Ghz mert sok helyen azt olvastam hogy ahhoz hogy a 8800 GTS-t kitudja használni legalább 3 GHZ vagy 3 Ghz-nél nagyobb kell hozzá !!

Igy hogy csak majdnem 2,9 GHz biztos hogy nem tudja kihasználni és egy a Vga kártya nem 100 százalékosan müködik !!

(#984) F.B.I. válasza wesker24 (#983) üzenetére

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

Bocs ha okoskodok neked de olvasd el ezt a cikket ( ha olvastad akkor hagyd) :

[link]

a lényeg ne idegeskedj elég az mindenre, ne verd magad kiadásokba.( ha van költeni valód, akkor természetesen hajrá ) ;)

[Szerkesztve]

(#985) péter007

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

hy mindenkinek

ma megjöttek a ramjaim és maradt egy kis pénzem...
arra gondoltam hogy ezt elköltöm procira
a Balaton elektronikába vettem 2*1giga 800-as geil valuet 22K-ért ami vidéki árakhoz képes egész jó
namost rákérdeztem a procikra is, az E2140 18.5K az E2160 pedig 22K
én egy kicsit soknak találom kérdés hogy megvegyem az E2140-et 18.5K-ért vagy megnézzem esetleg máshol is?

(#986) vazimódó

vazimódó
(senior tag)

Megérkezett a procim egy E2160-as box-os verzió személyében.(big thx GreatGodzi-nak)
FPO: L702C734
Pack Date:06/15/07
Tehát L2 steppinges prociról van szó.
Egyelőre nem feszelem.Megnézem alapon mit megy.
Elég jól teljesít a kicsike.
Prime 95 v25.3-al tesztelem. 37perce fut a teszt hibátlanul.
Vcore:1,24V :Y :C
FSB: 350
Szorzó:8
A proci így 2800Mhz-en üzemel.
Vízzel hűtöm.
Idle:27-28 fokosak a magok. Full load:42 fokosak átlagban,eddig a teszt során 46 fokosak voltak maximum. Core Temp Beta 94-el monitorozom a hőmérsékletet.
Kép:
[link]

[Szerkesztve]

"Mar elegem van a sok belpolitikabol,szoval itt van ez hiszen en se vagyok fabol"

(#987) F.B.I. válasza péter007 (#985) üzenetére

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

Ha van a közeledben értelmes bolt akkor nézd meg, de itt a PH-n nem kerül még 15.500,-Ft-ba sem:

[link].

(#988) F.B.I. válasza vazimódó (#986) üzenetére

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

Húzzad még a száját, megbírja! :DD

(#989) vazimódó válasza F.B.I. (#988) üzenetére

vazimódó
(senior tag)

Okés mester! Meglesz. :DDD :R

(#990) péter007 válasza F.B.I. (#987) üzenetére

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

a gond csak az hogyha kifizetema postát ugyanottvagyok mintha itt venném meg
na jó azért nem de mivan a garival?
ha vissza kell vinni ráb@szás van megint
körbetelefonáltam az összes boltot
az E2140 17K a legolcsóbb
az E2160 21K a legolcsóbb itta környéken

kérdés hogy az E2140-ből is ki lehet hozni akkora órajelet mint az E2160-ból?
általánosságban kérdezem, hisz a tuning szerencsfüggő

(#991) F.B.I. válasza péter007 (#990) üzenetére

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

Nálam szerencsére volt mindkettőből és a 2160 maradt...kicsit jobban húzható. ;) Azonban ha marad a vidkarid ( 7600GS ) bőven elég neki még a 2140 is, a többit meg költsd el fagyira. :DDD

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#992) Zájec válasza Armando_19 (#976) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

pl. mint az enyém.. 1050 a vége.most is anyin megy :D ..ő is 667s.

(#993) vazimódó válasza péter007 (#990) üzenetére

vazimódó
(senior tag)

Az egyel magasabb szorzó miatt én a 2160 mellet voksolnék.
3200Mhz-hez pl. 8-as szorzón 400FSB kell és azért ez nem mindennapos ezektől a prociktól szerintem.
Viszont 9-es szorzón 360-370FSB-vel már vígan elvan az ember. :))

(#994) péter007 válasza F.B.I. (#991) üzenetére

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

hát épp ezért cserélem le a procit mert nemsokára beruházak valami jobb vga-ra na meghát a ramokat a d805 3.4-en is csak 700-on tudj hajtani

vazimódó: asszem ebből 2160 lesz

(#995) F.B.I. válasza péter007 (#994) üzenetére

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

Legyen az, csak hajrá, nehogy elfogyjon! :)

(#996) péter007 válasza F.B.I. (#995) üzenetére

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

mivan?
ez kifutó modell lesz?
aszittem hogy csak a 2140 lesz kivonvan a forgalomból

(#997) F.B.I. válasza péter007 (#996) üzenetére

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

LOL! :DD Annyira jó ez a proci ennyi pénzért, hogyha nem veszed meg, elviszik az összeset mire odaérsz.

(#998) warrior28

warrior28
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Sikerült vennem egy 2160-as procit (meglehetősen olcsón: 16,8k-ért), végre. Egyelőre ennyire tuningoltam: [link] [link]

Everest eredmények:

Memória olvasás: 6651 Mb/s
Memória írás: 6174 Mb/s
Memória másolás: 5270 Mb/s
Memória késleltetés: 69.8 ns

CPU Queen: 6185
CPU PhotoWorxx: 20214
CPU ZLib: 40222 Kb/s

FPU Julia: 8834
FPU Mandel: 5540
FPU SinJulia: 8485

Később még többet szeretnék belőle kihozni... :P

[Szerkesztve]

(#999) StaMiNa válasza warrior28 (#998) üzenetére

StaMiNa
(fanatikus tag)

Na grat :C , majd probald ki az alapfeszes tuningot, nekem 1.3875-re kellett allitanom biosba a V-t, hogy 1.31-1.32V jusson terhelten a procinak.

Szenvedéjünk a kert: www.kertepites-kertfenntartas.hu Weblapkészítés: www.webfejlesztes-webdesign.hu

(#1000) warrior28 válasza StaMiNa (#999) üzenetére

warrior28
(fanatikus tag)

Majd megnézem úgy is! :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.