Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#901) szacsee válasza warrior28 (#898) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na szóval megnéztem, de kicsit vissza van fogva a rendszer, mert a Transaction booster disableden volt, a memória sem volt túlhajtva (5-5-5-15)

Ezek a Te eredményeid a D630-al:
CPU Queen: 2158
CPU PhotoWorxx: 13574
CPU ZLib: 12362 KB/mp

Az E2160 eredményei:
Alapórajelen DDR2 800 5-5-5-15
1,8 Ghz:
CPU Queen : 3665
Photo Worx: 19311
CPU Zlib: 24041
CPU AES: 6595
FPU Julia: 5799
FPU Mandel: 3303
FPU SinJulia: 5029

3Ghz-en 5-5-5-15-el 800-as memóval:
CPU Queen :6073
Photo Worx:24609
CPU Zlib: 39741
CPU AES: 10867
FPU Julia: 9106
FPU Mandel: 5460
FPU SinJulia: 8333

3,5Ghz-en 780-as memósebességgel 5-5-5-15-el:
CPU Queen : 7104
Photo Worx: 24240
CPU Zlib: 446448
CPU AES: 12737
FPU Julia: 10201
FPU Mandel: 6383
FPU SinJulia: 9748

Ennél elvileg több sebességre is képes, de nem volt kedvem bíbelődni vele, a teszt kedvéért néztem meg.
Az eredményen meg is látszik szerintem 1-2 tesztnél nincs jelentősebb javulás 3Ghz és 3,5 között. Remélem meggyőztünk. :))

[Szerkesztve]

(#902) warrior28 válasza szacsee (#901) üzenetére

warrior28
(fanatikus tag)

Köszi az eredményeket mindenkitől. Durván jobbak, mint az enyéim... :D Már csak azon gondolkozom, hogy érdemesebb lenne-e egy 4300-ast vennem vagy maradjak a 2160-asnál?
A kettő között van jelentős különbség (az áron kívül :) )?

[Szerkesztve]

(#903) StaMiNa válasza warrior28 (#902) üzenetére

StaMiNa
(fanatikus tag)

Szerintem kb 5% fps emelkedes jatekokban, mas alkalmazasban 5% alatti a gyorsulas, a Cache miatt.

Szenvedéjünk a kert: www.kertepites-kertfenntartas.hu Weblapkészítés: www.webfejlesztes-webdesign.hu

(#904) warrior28 válasza StaMiNa (#903) üzenetére

warrior28
(fanatikus tag)

Tehát akkor nem érdemes több pénzt kidobni érte... Akkor maradok a 2160-asnál, csak győzzem majd nagy magasságba tuningolni és ''harcolni'' a hővel! :DDD Köszi a segítséget!

(#905) StaMiNa válasza warrior28 (#904) üzenetére

StaMiNa
(fanatikus tag)

nekem 3234mhz-en fullon porgo ac freezerpro7-el 70fokos volt 1.5V-on, ami nem kis fesz.

Szenvedéjünk a kert: www.kertepites-kertfenntartas.hu Weblapkészítés: www.webfejlesztes-webdesign.hu

(#906) warrior28 válasza StaMiNa (#905) üzenetére

warrior28
(fanatikus tag)

70 fok terhelve vagy üresjáratban?

(#907) dragonfx válasza szacsee (#901) üzenetére

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem mondod hogy a 2160 megy 3.5en enekd :Y

álagban is ylne jók?mia minimum? :U

Na ééésss?::DDD

(#908) szacsee válasza dragonfx (#907) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem mondom mutatom:[link] :B

Átlag minimum 2,6 alapfesz, fesszel minimum 3Ghz. (legszarabb esetben)

(#909) StaMiNa válasza warrior28 (#906) üzenetére

StaMiNa
(fanatikus tag)

Terhelve Orthos alatt

(#910) warrior28 válasza StaMiNa (#909) üzenetére

warrior28
(fanatikus tag)

:R

(#911) F.B.I. válasza szacsee (#908) üzenetére

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

3,5Ghz-nél minek mennyi feszt adsz?Amúgy :C :C

Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.

(#912) szacsee válasza F.B.I. (#911) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

3,5-ön 1,5 öt valósan, de a 3,64-hez már 1,57 kellett. :R

(#913) F.B.I. válasza szacsee (#912) üzenetére

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

:C Memónak többinek tettél egy kicsit?Melegedett?

Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.

(#914) szacsee válasza F.B.I. (#913) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A memók felett van egy 12-es venti 5v-on, mert a 4 tud fűteni, ha terhelve van.
A memóknak nem adtam többet, majd ha megjön a kedvem a babráládhoz.
A proci kb idle olyan 55 fokos lehetett, másnak nem adtam + feszt. :R

(#915) F.B.I. válasza szacsee (#914) üzenetére

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

Isteni vagy. :R Kipróbálom az új xp felhúzása után.

(#916) slett27

slett27
(PH! addikt)

Friss új ropogós E2160-al alapfeszen 2.9GHz. Jójez ? :) Eddig csak 6300,6400,6420-as procijaim voltak.

[link]

(#917) Gorneck23 válasza slett27 (#916) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Alakul...:)

Gyühetnek az eredmények felém is...

(#918) slett27 válasza Gorneck23 (#917) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

Melyik eredmények ? Szokásos tesztprogramok (Cinebench, SuperPi, Metabench, Fibonacci, 3DMark06 CPU....) vagy csak FSB, fesz, RAM... stb ?

(#919) Gorneck23 válasza slett27 (#918) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Táblázatomba ami köll...

(#920) vazimódó

vazimódó
(senior tag)

Sziasztok!
Úgy néz ki veszek egy E2160-at. Kíváncsi lennék hogy tuning szempontjából milyen stepping jöhet számításba?
szacsee:Kérhetnék egy FPO/BATCH kódot a jó kis prockódról? :B
slett27:Tőled is? :B
Köszönettel előre is. :R

mod:Asus P5K szerintetek hogy boldogul egy ilyen procival?

[Szerkesztve]

"Mar elegem van a sok belpolitikabol,szoval itt van ez hiszen en se vagyok fabol"

(#921) Rusher válasza vazimódó (#920) üzenetére

Rusher
(őstag)

P5K tökéletes választás sztem csak a procin fog múlni minden ;)
Sztem L2 van mindenkinek, de lehet amit majd veszel már G0 lesz, de az L2 steppingesek is általában jól tuningolhatók és nem annyira melegedős fajták ;)

葉問

(#922) shteer válasza vazimódó (#920) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ASUS P5K nem kicsit jó alá ;) meg se közelíted a lap végét azzal a procival

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#923) vazimódó válasza Rusher (#921) üzenetére

vazimódó
(senior tag)

Köszönöm megnyugtató válaszod. :R Láttam már M0 steppingról is híreket. Ez miben is más mint a többiek? Ha jól vettem ki akkor kevesebbet is fogyaszt,ezáltal kisebb hőtermelés,gondolom jobb tuningpotenciál. :) 12x-es szorzó,ha jól látom,de ahogy elnézem csak valamikor Szept.28-a környékén várható.
[link]
Megkérdezhetem még hogy a G0-soknak mi az FPO-juk?
Köszi.
shteer: :) :R

[Szerkesztve]

"Mar elegem van a sok belpolitikabol,szoval itt van ez hiszen en se vagyok fabol"

(#924) shteer válasza vazimódó (#923) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

12-es szorzó nem biztos h előny... bár ha kizárólag fsb-limitesek a példányok akkor faja lehet

[Szerkesztve]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#925) vazimódó válasza shteer (#924) üzenetére

vazimódó
(senior tag)

Hát igen. :R Egyébként nagy százalékban mekkora FSB-t bírnak ezek az E2600 procik?
Ahogy elnéztem a 400már igen jónak számít.

(#926) szacsee válasza vazimódó (#920) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Visszább leírtam, de most nincs időm megyek éjjelre dolgozni. :O

(#927) vazimódó válasza szacsee (#926) üzenetére

vazimódó
(senior tag)

Köszönöm,megkeresem.Jó munkát! :R

(#928) shteer válasza vazimódó (#925) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

enyém 395-ön még elindul de nem stabil, a 375 az alapfeszes viszont

400-as kellene nekem is :D

(#929) Rusher válasza vazimódó (#923) üzenetére

Rusher
(őstag)

Az a baj, hogy a kisebb fogyasztás és hőtermelés nem minden esetben jelenti a nagyobb tuningpotenciált de tény, hogy pozitívan befolyásolhatja :) A G0 steppinges procikról elég jó vélemények vannak általában (core2duo) mind tuning mind fogyasztás és hőtermelés szempontjából, nem tudom van-e itt valakinek G0-ás E21xx-e.........
Bíztató ez az M0 is bár az E2180 12-es szorzó..........sztem inkább 2140 vagy 2160 G0 vagy M0 a tuning meg a szerencsén (is) múlik ;)

[Szerkesztve]

葉問

(#930) vazimódó válasza Rusher (#929) üzenetére

vazimódó
(senior tag)

Ez így van. Észrevettem a B3-as steppingű Q6600-omnál. Kelllet neki a vizecske rendesen. :) Megpróbálok beszerezni egy G0-ásat,hátha.Ezeknek az FPO-ja hogy néz ki? Nem tudod?
shteer:Lehet valami újabb Bios a laphoz és meglesz a 400.Vagy FSB korlátos a procid? Alacsonyabb szorzón is ennyit megy max?

(#931) Rusher válasza vazimódó (#930) üzenetére

Rusher
(őstag)

Ezt egy fórumon találtam:Intel Q6600 G0 L723A765 de a G0 10Wattal kevesebbet fogyaszt mint a B3.........

mod.:Intel Core 2 Quad Q6600 G0 L723A930 1.30 VID
400X9 3.6 GHZ 1.41V (1.4325 In BIOS)
3.6Ghz nem rossz 1.41v-on ;)

[Szerkesztve]

葉問

(#932) g@bo válasza slett27 (#916) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

nehiggyé gorneck-nek, 2.9 ghz elég gáz ezeknél.... szaggatni fog minden cucc, lassú a vinyó is mint a disznó.

szóval kend neki, mert idegörlően lassú a procid még. ;]

(#933) shteer válasza vazimódó (#930) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

jah, próbáltam 6-os szorzóval is :( de inkább egy betonstabil 3G, mint egy magasfeszes 3,2

(#934) vazimódó válasza Rusher (#931) üzenetére

vazimódó
(senior tag)

Hát igen,ez a nagy különbség két Q6600 között. És ebből,de nem csak ebből adódóan jobb tuningpoteciál. Jah meg míg a B3 3300Mhz vízzel is 70fokos a G0 3600Mhz-en jófajta léggel ennyi kb. Persze ez nagyban függ a procitól is hogy mennyire feszéhes a kicsike. Kis feszadásra emelkedtek a hőfokok nálam is a kis B3 kazánnal. :DDD
shteer:Megértem. Asszem én is hasonlóképpen döntenék.

[Szerkesztve]

(#935) Undeadthomas

Undeadthomas
(újonc)

Most veszek gépet 2 hét mulva.(bár ez mind1)
Mostanáig egy 4600+ X2-es amd-t néztem ki az is 1mb l2 ős és alapbol megy 2400MHz-t
Ezt tuning nélkül egy fél évig.
De árban ugyna anyi lenne egy 2160-as.
Az lenne a kérsdésem melyik lenne za idötállob befektetés egy széthajtótt 2160-as vagy egy amd?
Ha huzzom a procit akkor elvész garancia a lapról meg a procirol vagy csak a procirol avgy egyikről sem?

(#936) shteer válasza Undeadthomas (#935) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nem veszik el egyikről sem, emberi feszek mellett egyiknek sem lehet baja a tuningtól

egy szavazat a min 3G-s 2160-ra ;)

(#937) vazimódó válasza Undeadthomas (#935) üzenetére

vazimódó
(senior tag)

Annyit tudok mondani hogy a gari szvsz nem vész el a prociról sem meg a lapról sem.Olyan C2D-vel még nem találkoztam ami tuningtól halt volna meg.Lap az már más tészta,de a gari csak akkor vész el ha látható külsérelmi nyomok keletkeznek a lapodon,értem ez alatt az égést,szétdurrant kondenzátort,stb.

(#938) Gorneck23 válasza g@bo (#932) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

;] :P

(#939) Undeadthomas

Undeadthomas
(újonc)

Egy P5KC-n gondolkoztam mert az már p35 ös tehát a köv genes intelet is tudom majd vele fogani meg a ddr3 ast is majd érdemes enyire elöre tervezni vagy nem?
A procihoz adnak gyári hütöt?( azzal menyit visz ha adnak?)

(#940) shteer válasza slett27 (#916) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

adj nekíííííííííí :)) 375-ös fsb-ig legalább :D

(#941) vazimódó válasza Undeadthomas (#939) üzenetére

vazimódó
(senior tag)

Olvass vissza kicsit,én úgy láttam hogy gyári hűtővel is elég jól teljesít,nem túl melegedős fajta procik ezek. P5KC jó választás lehet a jövőre nézve is.

(#942) Muad_

Muad_
(újonc)

Üdv!
Átolvasva a topicot jónak tűnik ez proci. Szóval most már csak vmi alaplap kéne hozzá, szóval milyet tudnátok ajánlani egy 2140-eshez amin van integrált vga is? Jó lenne 20 alatt venni egy ilyet. Intel-es chipsetek körül nézelődtem és ha jól láttam akkor ezek jöhetnek szóba: 945G, 945GZ, 946GZ, G965. Szóval ASUS, Gigabyte vagy hasonló márkák közül melyik lap lenne jó? Egy kis tuningot is tervezek, de csak finoman, szóval nem cél a 3 GHz elérése, elég egy ~2,6 is.
Előre is thx a segítséget.

(#943) vallas

vallas
(senior tag)

Sziasztok!

jelenlegi konfigot szeretném lecserélni, lásd az adatoknál a 775-s platformra.és arra lennék kíváncsi, hogy egy 2160-s milyen a jelenlegi 3,06-s prescotthoz viszonyítva, alapórajelen, és húzva. a prescott az 3,5-n megy jelenleg, gondolom a 2160-st biztos fellehet 2,6-3,0 közé húzni, kb ez az átlag ha jól látom. a lap valószínüleg egy abit ip35e lenne 2giga 800-s kingmax ram, és vagy egy 7600gt mint most csak pcie-s vagy egy 8600gt.

a válaszokat előre is köszönöm.

.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!

(#944) szacsee válasza vallas (#943) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hali!
901-es hsz.-t olvasd el.
E2160 alapon elkeni a száját, de sztem 3,5-ön is ! ;]

(#945) vallas válasza szacsee (#944) üzenetére

vallas
(senior tag)

thnx

.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!

(#946) shteer válasza Muad_ (#942) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

szvsz legalább egy 965-ös lapot alá, a 945-ös korlátozhatja a tuningot

(#947) fapuma007 válasza vallas (#943) üzenetére

fapuma007
(lelkes újonc)

Ha integrált VGA-t szeretnél, akkor mindegy milyen alaplapot veszel, nem lesz több 10% tuningnál (vagy inkább kevesebb).

(#948) Armando_19 válasza Muad_ (#942) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Hát ha belefér, akkor vegyél Gigabyte 965P DS3-at. Iszonyat jó tuningpontenciállal rendelkezik, és nagyon megbízható alaplap. Abban jó rammal, tuti fel tudok húzni a procit 2600 fölé:)

(#949) Muad_ válasza fapuma007 (#947) üzenetére

Muad_
(újonc)

Hát sajna ilyen teszteket nem láttam, ahol integrál vga-s alapokat próbálgattak volna tuning miatt, de ha tényleg így van akkor sajna azzal kell beérnem.

(#950) Muad_ válasza Armando_19 (#948) üzenetére

Muad_
(újonc)

Jónak tűnik ez az alap, de ha jól láttam akkor nem integrált vga-s. Mivel most csak erre van keret ezért keresek olyan lapot ami integrált vga-s. Mert ha még külön kell venni egy vga-t akkor az legalább 7e Ft még plusszba.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.