Na szóval megnéztem, de kicsit vissza van fogva a rendszer, mert a Transaction booster disableden volt, a memória sem volt túlhajtva (5-5-5-15)
Ezek a Te eredményeid a D630-al:
CPU Queen: 2158
CPU PhotoWorxx: 13574
CPU ZLib: 12362 KB/mp
Az E2160 eredményei:
Alapórajelen DDR2 800 5-5-5-15
1,8 Ghz:
CPU Queen : 3665
Photo Worx: 19311
CPU Zlib: 24041
CPU AES: 6595
FPU Julia: 5799
FPU Mandel: 3303
FPU SinJulia: 5029
3Ghz-en 5-5-5-15-el 800-as memóval:
CPU Queen :6073
Photo Worx:24609
CPU Zlib: 39741
CPU AES: 10867
FPU Julia: 9106
FPU Mandel: 5460
FPU SinJulia: 8333
3,5Ghz-en 780-as memósebességgel 5-5-5-15-el:
CPU Queen : 7104
Photo Worx: 24240
CPU Zlib: 446448
CPU AES: 12737
FPU Julia: 10201
FPU Mandel: 6383
FPU SinJulia: 9748
Ennél elvileg több sebességre is képes, de nem volt kedvem bíbelődni vele, a teszt kedvéért néztem meg.
Az eredményen meg is látszik szerintem 1-2 tesztnél nincs jelentősebb javulás 3Ghz és 3,5 között. Remélem meggyőztünk. 
[Szerkesztve]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
warrior28
(fanatikus tag)
Köszi az eredményeket mindenkitől. Durván jobbak, mint az enyéim...
Már csak azon gondolkozom, hogy érdemesebb lenne-e egy 4300-ast vennem vagy maradjak a 2160-asnál?
A kettő között van jelentős különbség (az áron kívül
)?
[Szerkesztve]

StaMiNa
(fanatikus tag)
Szerintem kb 5% fps emelkedes jatekokban, mas alkalmazasban 5% alatti a gyorsulas, a Cache miatt.
Szenvedéjünk a kert: www.kertepites-kertfenntartas.hu Weblapkészítés: www.webfejlesztes-webdesign.hu

warrior28
(fanatikus tag)
Tehát akkor nem érdemes több pénzt kidobni érte... Akkor maradok a 2160-asnál, csak győzzem majd nagy magasságba tuningolni és ''harcolni'' a hővel!
Köszi a segítséget!

StaMiNa
(fanatikus tag)
nekem 3234mhz-en fullon porgo ac freezerpro7-el 70fokos volt 1.5V-on, ami nem kis fesz.
Szenvedéjünk a kert: www.kertepites-kertfenntartas.hu Weblapkészítés: www.webfejlesztes-webdesign.hu

warrior28
(fanatikus tag)
70 fok terhelve vagy üresjáratban?
nem mondod hogy a 2160 megy 3.5en enekd 
álagban is ylne jók?mia minimum? 
Na ééésss?::DDD
Nem mondom mutatom:[link] 
Átlag minimum 2,6 alapfesz, fesszel minimum 3Ghz. (legszarabb esetben)

StaMiNa
(fanatikus tag)
Terhelve Orthos alatt

warrior28
(fanatikus tag)

3,5Ghz-nél minek mennyi feszt adsz?Amúgy

Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.
3,5-ön 1,5 öt valósan, de a 3,64-hez már 1,57 kellett. 
Memónak többinek tettél egy kicsit?Melegedett?
Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.
A memók felett van egy 12-es venti 5v-on, mert a 4 tud fűteni, ha terhelve van.
A memóknak nem adtam többet, majd ha megjön a kedvem a babráládhoz.
A proci kb idle olyan 55 fokos lehetett, másnak nem adtam + feszt. 
Isteni vagy.
Kipróbálom az új xp felhúzása után.

slett27
(PH! addikt)
Friss új ropogós E2160-al alapfeszen 2.9GHz. Jójez ?
Eddig csak 6300,6400,6420-as procijaim voltak.
[link]
Alakul...
Gyühetnek az eredmények felém is...

slett27
(PH! addikt)
Melyik eredmények ? Szokásos tesztprogramok (Cinebench, SuperPi, Metabench, Fibonacci, 3DMark06 CPU....) vagy csak FSB, fesz, RAM... stb ?
Táblázatomba ami köll...

vazimódó
(senior tag)
Sziasztok!
Úgy néz ki veszek egy E2160-at. Kíváncsi lennék hogy tuning szempontjából milyen stepping jöhet számításba?
szacsee:Kérhetnék egy FPO/BATCH kódot a jó kis prockódról? 
slett27:Tőled is? 
Köszönettel előre is. 
mod:Asus P5K szerintetek hogy boldogul egy ilyen procival?
[Szerkesztve]
"Mar elegem van a sok belpolitikabol,szoval itt van ez hiszen en se vagyok fabol"

Rusher
(őstag)
P5K tökéletes választás sztem csak a procin fog múlni minden 
Sztem L2 van mindenkinek, de lehet amit majd veszel már G0 lesz, de az L2 steppingesek is általában jól tuningolhatók és nem annyira melegedős fajták 
葉問
ASUS P5K nem kicsit jó alá
meg se közelíted a lap végét azzal a procival
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

vazimódó
(senior tag)
Köszönöm megnyugtató válaszod.
Láttam már M0 steppingról is híreket. Ez miben is más mint a többiek? Ha jól vettem ki akkor kevesebbet is fogyaszt,ezáltal kisebb hőtermelés,gondolom jobb tuningpotenciál.
12x-es szorzó,ha jól látom,de ahogy elnézem csak valamikor Szept.28-a környékén várható.
[link]
Megkérdezhetem még hogy a G0-soknak mi az FPO-juk?
Köszi.
shteer:

[Szerkesztve]
"Mar elegem van a sok belpolitikabol,szoval itt van ez hiszen en se vagyok fabol"
12-es szorzó nem biztos h előny... bár ha kizárólag fsb-limitesek a példányok akkor faja lehet
[Szerkesztve]
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

vazimódó
(senior tag)
Hát igen.
Egyébként nagy százalékban mekkora FSB-t bírnak ezek az E2600 procik?
Ahogy elnéztem a 400már igen jónak számít.
Visszább leírtam, de most nincs időm megyek éjjelre dolgozni. 

vazimódó
(senior tag)
Köszönöm,megkeresem.Jó munkát! 
enyém 395-ön még elindul de nem stabil, a 375 az alapfeszes viszont
400-as kellene nekem is 

Rusher
(őstag)
Az a baj, hogy a kisebb fogyasztás és hőtermelés nem minden esetben jelenti a nagyobb tuningpotenciált de tény, hogy pozitívan befolyásolhatja
A G0 steppinges procikról elég jó vélemények vannak általában (core2duo) mind tuning mind fogyasztás és hőtermelés szempontjából, nem tudom van-e itt valakinek G0-ás E21xx-e.........
Bíztató ez az M0 is bár az E2180 12-es szorzó..........sztem inkább 2140 vagy 2160 G0 vagy M0 a tuning meg a szerencsén (is) múlik 
[Szerkesztve]
葉問

vazimódó
(senior tag)
Ez így van. Észrevettem a B3-as steppingű Q6600-omnál. Kelllet neki a vizecske rendesen.
Megpróbálok beszerezni egy G0-ásat,hátha.Ezeknek az FPO-ja hogy néz ki? Nem tudod?
shteer:Lehet valami újabb Bios a laphoz és meglesz a 400.Vagy FSB korlátos a procid? Alacsonyabb szorzón is ennyit megy max?

Rusher
(őstag)
Ezt egy fórumon találtam:Intel Q6600 G0 L723A765 de a G0 10Wattal kevesebbet fogyaszt mint a B3.........
mod.:Intel Core 2 Quad Q6600 G0 L723A930 1.30 VID
400X9 3.6 GHZ 1.41V (1.4325 In BIOS) 3.6Ghz nem rossz 1.41v-on 
[Szerkesztve]
葉問

g@bo
(PH! kedvence)
nehiggyé gorneck-nek, 2.9 ghz elég gáz ezeknél.... szaggatni fog minden cucc, lassú a vinyó is mint a disznó.
szóval kend neki, mert idegörlően lassú a procid még. ![;]](/dl/s/v1.gif)
jah, próbáltam 6-os szorzóval is
de inkább egy betonstabil 3G, mint egy magasfeszes 3,2

vazimódó
(senior tag)
Hát igen,ez a nagy különbség két Q6600 között. És ebből,de nem csak ebből adódóan jobb tuningpoteciál. Jah meg míg a B3 3300Mhz vízzel is 70fokos a G0 3600Mhz-en jófajta léggel ennyi kb. Persze ez nagyban függ a procitól is hogy mennyire feszéhes a kicsike. Kis feszadásra emelkedtek a hőfokok nálam is a kis B3 kazánnal. 
shteer:Megértem. Asszem én is hasonlóképpen döntenék.
[Szerkesztve]

Undeadthomas
(újonc)
Most veszek gépet 2 hét mulva.(bár ez mind1)
Mostanáig egy 4600+ X2-es amd-t néztem ki az is 1mb l2 ős és alapbol megy 2400MHz-t
Ezt tuning nélkül egy fél évig.
De árban ugyna anyi lenne egy 2160-as.
Az lenne a kérsdésem melyik lenne za idötállob befektetés egy széthajtótt 2160-as vagy egy amd?
Ha huzzom a procit akkor elvész garancia a lapról meg a procirol vagy csak a procirol avgy egyikről sem?
nem veszik el egyikről sem, emberi feszek mellett egyiknek sem lehet baja a tuningtól
egy szavazat a min 3G-s 2160-ra 

vazimódó
(senior tag)
Annyit tudok mondani hogy a gari szvsz nem vész el a prociról sem meg a lapról sem.Olyan C2D-vel még nem találkoztam ami tuningtól halt volna meg.Lap az már más tészta,de a gari csak akkor vész el ha látható külsérelmi nyomok keletkeznek a lapodon,értem ez alatt az égést,szétdurrant kondenzátort,stb.

Undeadthomas
(újonc)
Egy P5KC-n gondolkoztam mert az már p35 ös tehát a köv genes intelet is tudom majd vele fogani meg a ddr3 ast is majd érdemes enyire elöre tervezni vagy nem?
A procihoz adnak gyári hütöt?( azzal menyit visz ha adnak?)
adj nekíííííííííí
375-ös fsb-ig legalább 

vazimódó
(senior tag)
Olvass vissza kicsit,én úgy láttam hogy gyári hűtővel is elég jól teljesít,nem túl melegedős fajta procik ezek. P5KC jó választás lehet a jövőre nézve is.

Muad_
(újonc)
Üdv!
Átolvasva a topicot jónak tűnik ez proci. Szóval most már csak vmi alaplap kéne hozzá, szóval milyet tudnátok ajánlani egy 2140-eshez amin van integrált vga is? Jó lenne 20 alatt venni egy ilyet. Intel-es chipsetek körül nézelődtem és ha jól láttam akkor ezek jöhetnek szóba: 945G, 945GZ, 946GZ, G965. Szóval ASUS, Gigabyte vagy hasonló márkák közül melyik lap lenne jó? Egy kis tuningot is tervezek, de csak finoman, szóval nem cél a 3 GHz elérése, elég egy ~2,6 is.
Előre is thx a segítséget.

vallas
(senior tag)
Sziasztok!
jelenlegi konfigot szeretném lecserélni, lásd az adatoknál a 775-s platformra.és arra lennék kíváncsi, hogy egy 2160-s milyen a jelenlegi 3,06-s prescotthoz viszonyítva, alapórajelen, és húzva. a prescott az 3,5-n megy jelenleg, gondolom a 2160-st biztos fellehet 2,6-3,0 közé húzni, kb ez az átlag ha jól látom. a lap valószínüleg egy abit ip35e lenne 2giga 800-s kingmax ram, és vagy egy 7600gt mint most csak pcie-s vagy egy 8600gt.
a válaszokat előre is köszönöm.
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
Hali!
901-es hsz.-t olvasd el.
E2160 alapon elkeni a száját, de sztem 3,5-ön is ! ![;]](/dl/s/v1.gif)

vallas
(senior tag)
thnx
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
szvsz legalább egy 965-ös lapot alá, a 945-ös korlátozhatja a tuningot

fapuma007
(lelkes újonc)
Ha integrált VGA-t szeretnél, akkor mindegy milyen alaplapot veszel, nem lesz több 10% tuningnál (vagy inkább kevesebb).

Armando_19
(PH! addikt)
Hát ha belefér, akkor vegyél Gigabyte 965P DS3-at. Iszonyat jó tuningpontenciállal rendelkezik, és nagyon megbízható alaplap. Abban jó rammal, tuti fel tudok húzni a procit 2600 fölé

Muad_
(újonc)
Hát sajna ilyen teszteket nem láttam, ahol integrál vga-s alapokat próbálgattak volna tuning miatt, de ha tényleg így van akkor sajna azzal kell beérnem.

Muad_
(újonc)
Jónak tűnik ez az alap, de ha jól láttam akkor nem integrált vga-s. Mivel most csak erre van keret ezért keresek olyan lapot ami integrált vga-s. Mert ha még külön kell venni egy vga-t akkor az legalább 7e Ft még plusszba.