Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#751) wesker24

wesker24
(fanatikus tag)

Az elöbb derült ki hogy a az alaplapom még se tudja a Core2-es procikat !! :W :W :W

És azért nem támogatja mert az alaplapba az van belevésve hogy REV 1.03G! és ugye csak a PCB R2.0-ás tudja csak a Core2 procikat ebböl az alaplapból ! De ki gondolt még erre majdnem egy évvel ezelött !! :F :F

Direkt olyan alaplapot kértem az eladótól régebben ami tudja a Core 2-es procikat erre idenyomja a kezembe ezt az alaplapot látom rajt van hogy Support 65nm mondom OK de igen ám az Intel Pentium 9xx Dualcore-os procik is 65 nm-esek !!

Szóval az eladó jól kicseszett velem mert azt álitotta tudja aztán kiderült hogy mégse tudja régebben ezért fizethettem neki egy vagyont érte !! :W :W :W

Ugy hogy már nem csak procit hanem már alaplapot is vehetek !! :(((

I am the Lord of Deadside !!! The Horror the horror I embrace it !

(#752) muxi-muxi

muxi-muxi
(fanatikus tag)

Ígértem egy C2D 2160 + 8800GTS 640 tesztet 3Dmark2006-ban. Nos az eredmény 10067 pont. a Proci 3150-en, a kártya alapon ketyegett. Ugyanezen eredmény 2006-ban C2D 4300-al + 8800GTS 320-al 9962 pont volt, miközben a proci 3200-on ment.

Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...

(#753) Sdi válasza wesker24 (#751) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Ez így van, ezért is kérdeztem a pontos típust, mert ezeknek az alaplapoknak csak bizonyos verziói képes kezelni a C2D-t. A link működik, csak későn vettem észre, hogy az alap oldalra ad vissza nem a konkrét laphoz/procihoz, pedig kikerestem neked.

Giants az isten :)

(#754) Brumi˘ válasza muxi-muxi (#752) üzenetére

Brumi˘
(őstag)
LOGOUT blog

Az laza, az elméletileg gyorsabb procival kevesebb pont. :O

Elado cuccok --► http://href.hu/x/d7en

(#755) Zájec válasza Brumi˘ (#754) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

az elsö teszt egy 640mb vga-val volt a második 320mb vga-val...

ugy kéne hogy azonos vga-val... akkor lenne levonható valami tapasztalat...

(#756) wesker24 válasza Sdi (#753) üzenetére

wesker24
(fanatikus tag)

Hello de tudod mi a furcsa az hogy már a tényleg Core2 Duos alaplapoknál is ugyanez van belevésve az alaplapba ugyanaz a Rev 1.x felirat.

Asus P5B Asus P5B Deluxe Asus P5W DH Deluxe és az Asus P5N SLI-is

Ezeken az alaplapokon is mind a Rev 1.x felirat van belevésve !!!

Habár az én alaplapom nem szerepelt a kitesztelt Core2 Duo-s listán !!

De akkor is érdekes ha tudják a Core2 Duo-t akkor mi a fenéért van az a REV 1.x ott ??

Most aztán már tényleg semmit se értek ezeknél az Asus alaplapoknál !! :F :F :F

[link]

I am the Lord of Deadside !!! The Horror the horror I embrace it !

(#757) Sdi válasza wesker24 (#756) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Az hogy rev 1.x az csak az adott típuson belül lényeges, a rev váltásokkal szokták jelezni az adott lapon való fejlesztéseket. Az általad említett többi lap már újabb, modernebb chip-el vannak szerelve és alapból fel voltak készítve a C2D procikra, ezért támogatják már a rev 1.x-től. A tiéden csak a rev 2.x-től változtattak annyit a alapon, hogy támogassa.

(#758) F.B.I.

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

Up! mert behal a topic. :DDD

Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.

(#759) Brumi˘ válasza Zájec (#755) üzenetére

Brumi˘
(őstag)
LOGOUT blog

Látszik fáradt vok mostanába. :B

(#760) Zájec válasza Brumi˘ (#759) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

hát azért beugratós kérdés volt.. mentségedre váljon :)

(#761) Sdi

Sdi
(PH! addikt)

Hali

Most így megy a 2160-asom [link].

(#762) shteer válasza Sdi (#761) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:P

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#763) Sdi válasza shteer (#762) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Ez már nem olyan rossz :DDD

(#764) Sdi válasza shteer (#762) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

És ez [link] :D

(#765) Sdi

Sdi
(PH! addikt)

De ez már tényleg a vége ezzel a cuccal [link]

(#766) shteer válasza Sdi (#765) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

elég legyen! ;]

ezeken stabil is? nálam csak a 3G bizonyult atomstabilnak a 2140-nel, hiába nyomta le az 1M tesztet 19s alatt 3160-on :)

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#767) Sdi válasza shteer (#766) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Az utolsónál / 3420 / még lefutottak az everest memória és proci tesztjei, a sandra tesztjei, a super pi és a cinebench 9.5. Orthossal nem teszteltem, mivel nem a hosszú távú elvárásom ez a sebesség, csak megnéztem mit tud. Az 1M super pi 18,016 volt.

(#768) Brumi˘ válasza Sdi (#765) üzenetére

Brumi˘
(őstag)
LOGOUT blog

Jól szalad! :))

(#769) Sdi válasza Brumi˘ (#768) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Köszi :)

(#770) muxi-muxi

muxi-muxi
(fanatikus tag)

Sajnos nem tudom összehozni, a 320-as kártya már a múlté, az öcsém gépét meg nem akarom szétbombázni a proci miatt. Majd rendberakom a gépét, és lemérem ott is 640-el, mert most abnormális értékeket kapok 2006-ban (jelenleg 3GHz-n 4300-as procival Gigabyte DS3-ban mindössze 8500 pont körül van, ami nagyon kevés.)

Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...

(#771) g@bo válasza Sdi (#769) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

az élet legnagyobb öröme.... :R

(#772) Sdi válasza g@bo (#771) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Legalábbis az egyik :DDD

(#773) Rusher

Rusher
(őstag)

Uraim! 100% overclock@1.36v stabil [link]:R :C :C :DD

mod.: a cpu-z valid mé nem működik? azt írja ki, hogy File Corrupt :F

[Szerkesztve]

葉問

(#774) Sdi válasza Rusher (#773) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Szép volt :R , nekem csak 90 ment.

[Szerkesztve]

(#775) Rusher válasza Sdi (#774) üzenetére

Rusher
(őstag)

:R tovább még nem néztem hagy szokja egyelőre még friss a kicsike, imádom :DDD és úgy érzem ez még nem a vége de majd kiderül ;)

葉問

(#776) Rusher válasza Rusher (#773) üzenetére

Rusher
(őstag)

Na így teljes működött :R [link]

葉問

(#777) Paprikás válasza Rusher (#776) üzenetére

Paprikás
(újonc)

Üdv! Gratula :R Pontosan mivel érted el ezt a szép eredményt? Esetleg gyári hűtővel ki lehet ezt sajtolni a prociból egy Asus P5K-val?

Árpád, biztos jó munkás ember =I

(#778) slayer006 válasza Paprikás (#777) üzenetére

slayer006
(PH! addikt)

[link]

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#779) Rusher válasza slayer006 (#778) üzenetére

Rusher
(őstag)

Ez nem az a gép..a másik ;) az a gép az [link]

Paprikás Thx :R a validon látszik minden sztem, de ha nem akkor giga 965 ds3+E2140 ;)

[Szerkesztve]

葉問

(#780) Rusher válasza Paprikás (#777) üzenetére

Rusher
(őstag)

Ja az előbb elfelejtettem erre válaszolni: Esetleg gyári hűtővel ki lehet ezt sajtolni a prociból egy Asus P5K-val? sztem megpróbálhatod a gyári hűtővel nem melegedős fajta a proci alapból, bár életemben nem használtam gyári Intelt...meg esetleg a hangja...de ha veszel kb. 5K-ér egy jó hűtőt akkor halk és hűvös lesz az a tuti, de ki kell próbálni, P5K teljesen jó hozzá nem a lap lesz a korlátja a tuningnak ;)

mod.:hmm...talán ha egyszer lesz kedvem átrakom a P5K Dlx-ba a procit mit megy ebben a lapban bár a végét még nem néztem ;) bárcsak a 6420-is ilyen lenne...100% OC.....

[Szerkesztve]

葉問

(#781) Paprikás válasza Rusher (#780) üzenetére

Paprikás
(újonc)

Okés köszi mindent :)) Pontos feszültségi értékeket tudsz mondani amiket módosítottál? DDR2 memóriának milyen intervallumba lehet adni a feszültséget, hogy azért még ne menjen tönkre?

(#782) Rusher válasza Paprikás (#781) üzenetére

Rusher
(őstag)

A lapról bővebben gyere át ide[link] ;) ez a proci nem abban a lapban van, de 1.36v-ot kapott....általában kezdésnek 1.8-2.1v-ot lehet adni, de milyen órajel? időzítés?......milyen ram? konfigodat töltsd ki oks ;)

葉問

(#783) Paprikás válasza Rusher (#782) üzenetére

Paprikás
(újonc)

Okés intézkedem :)

(#784) BobChemistry

BobChemistry
(őstag)

üdv

ahogy olvasgatom a hsz-eket, 200-ról 266-ra (néhol 333-ra is) simán, alapfeszen fel lehet rántani a proci(k) FSB-jét
ilyen esetben elég hozzá az 533MHz-es ram is?
vagy célszerűbb gyorsabbat venni?

most veszek új konfigot :DDD

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#785) szacsee válasza BobChemistry (#784) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

266-os FSB-nél megy 533-on a ram, 333-nál 667-en.
Szerintem ha nem akarsz gubancot a lappal, akkor 800-as kitet veszel olyan méretben amennyi kell és olyan minőségben amennyit a pénztárcád megenged.
Mindenképp javasolnám, hogy kit-be vedd. :R

(#786) BobChemistry válasza szacsee (#785) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

az alaplapnak (chipsetnek) van különösebb jelentősége?
Abit AB9-et néztem ki

(#787) Sdi válasza BobChemistry (#786) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Az AB9-nél nem annyira a rammokal lenne gondod, hanem esetleg a procival. Nekem régebbi bios volt a lapomon amikor megvettem és az E2160-as procival nem tudtam életet lehelni bele. Szerencsére kölcsönbe sikerült szereznem egy cerka procit / shteer jóvoltából :R /, ezzel feltoltam a legújabb bios-t és azóta tökéletes.
Egyébként nekem is 533-as rammokkal megy, az nem lehet baj ha bírják a tuningot / az enyém 800-on simán megy 4-4-4-12-2T-t/. Olcsó kategóriás 533-kal inkább nem érdemes kezdeni.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#788) BobChemistry válasza Sdi (#787) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

köszi :R

most megkíméltél egy csomó idegtől :)
nézek vmi mást

(#789) Sdi válasza BobChemistry (#788) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Ha esetleg ahol veszed feltennék neked a legújabb bios-t, akkor tökéletes lap. Nem lebeszélni akartalak.

[Szerkesztve]

(#790) F.B.I.

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

Üdvözlet! :R
Problémám adódott.Vettem egy Sapphire X1600PRO ddr3 128Mb vidkarit.A gépem a konfigomban lévő cuccal ill. egy NV7300SE vidkarival tökéletesen ment 3,0Ghz-en alapbeállításokkal.Minden flott, volt orthos szaladt rajta stb.
Most, hogy az új kari belekerült és így szeretném járatni, ha a PCI 100-ra fikszálom nem ad le képet a kari illetve ha feljebb vagy lejebb állítom akkor sem, ha autón hagyom, akkor meg a rendszer visszaállítja magát alapra.Megoldás? :O
A segítő válaszokat köszönöm. :R

Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.

(#791) szacsee

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na asszem topiktag lettem egy E2160-al, a lap csak most jött meg, a tesztek folynak, de kicsit ledőlök egyet, mert iccakás vagyok.
Nem rossz ez a proci! ;]
Majd kifejtem miért (addig lehet tippelni mennyit megy alapfeszen (valós 1,296V)).
Ne WR-re gondoljatok, csak most tesztelgetem, valami szolídabb frekire! :R

(#792) Sdi válasza szacsee (#791) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Üdv :) , nem rossz proci, főleg ennyi pízért.

(#793) szacsee válasza Sdi (#792) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Aha, 3060 alapfeszen szaros gyári coolerrel (Orthos blend cpu-mem stabil). Asszem megéri beruházni egy jobb hűtőre. :R

(#794) Hack3er

Hack3er
(őstag)
LOGOUT blog

Nem nagy a pörgés itt se ahogy nézem.
De biztos változik majd ídővel :)