Jó kis hűsek ezek a procik.
Jól meg lehet majd őket kínálni az tuti!
Pont fele annyi hőt termel mint a D805öm alapórajelen...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Armando_19
(PH! addikt)

Bisz
(kvázi-tag)
Most 2800Mhz-en megy a proci 1,3325V-al és 600-at pörög a venti, így 33-34 fokosak a magok. Sajna 3GHz-nél nem jutok tovább, 8x375 még megy, de 8x385-nél már restartol a gép, hiába adok 1,45V-ot neki, azért ez se rossz 

hunhun
(újonc)
Szevasztok
Nekem 3,06-ig sikerül teljesen stabilan hajtani a e2160-mat.
Ekkor 1,41v terhelten (orthoval) 55fok 1000 rpm , 1,42v terheletlen 27fok 400 rpm
pk5, hyper tx hűtő, antec p180b ház ban
elméletileg befirkáltam a vdrop modot, de nem vagyok biztos benne, hogy müködik-e.
Egyszerüen nem tudom 340fsb fölé nyomni..6os szorzóval sem..?
Kb egy hónapja vettem a procit.

danee91
(fanatikus tag)
Én még csak 266-os FSB-vel kínáltam, alapfeszen elindul, de bármit csinálok, újraindítom a gépet, és ellenőrzi a dvd-olvasót, meg az írót, aztán megint, és csinálja szinte a végtelenségig. Gépet lekapcsolva, majd be, minde jól megy. Csak ha újraindítom, akkor csinálja. És ha ez történik, elmegy a netem. Mindig. Megnézem a hálókártyát, mintha be se lenne dugva. Ki kell húznom, majd újra be. Akkor már világít. Most viszem vissza a gépet, mert tévedésből 1.0-ást raktak bele, ez nem lenne gond, ha monnyuk 965P-s lenne a lap, de sajna csak 945P. Gondolom ez vmi BIOS bug. Ja, és mi az az FSB voltage? Mert ilyenről még soha nem hallottam.
945P eléggé fsb-korlátos lap
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

danee91
(fanatikus tag)
Nem is azért vettem h csúcsokat döntögessek vele. Azért remélem a rev3.3-al majd rendesen menni fog a 300-as FSB. Csak elő ne jöjjön ez az újraindítás utáni gond.
Ezzel a mostanival sincs minden rendben. Délben lekapcsoltam a gépet, ebéd után be, profilomba be, aztán 0,5-1 percig fekete asztal, majd bejön, de nincs net. Ha rögtön bejön az asztal, akkor van net. Mi lehet a hiba oka?

Armando_19
(PH! addikt)
Több külföldi oldalon is kisajtoltak belőle 350-es FSB-t E6600-al, szóval nem tartom kizártnak, hogy ezzel is lehet valami okosat kezdeni jó biossal! 

joshua7
(PH! kedvence)
Nem szeretne vki megválni a procijától?
3ghz+-t tudó példány érdekelne kp-ra.
Semper Fi

conair
(tag)
Ma lettem egy 2140 tulajdonos. Egyenlőre a gyengébbik procit választottam a pénz végett. Vettem hozzá 2x1 gb kingmaxot és egy gigabyte ga 965p s3 rev 3.3 as alaplapot. Megmondja, valaki, hogy hogyan tuningoljak?
Eddig amd-m volt. Ott visszavettem a memória sebességet és a ht szorzót manuálisra állítottam, majd lőjed az fsb-t, De az intelnél nagyon nem vagyok képben. Feszt nem szeretnék adni neki, de alapban amennyit bír annyit... Csak az fsb-t kell tolni?
c2d 6750 2x1gb geil ultra 800, asus p5ql-e, geforce 8800gs

StaMiNa
(fanatikus tag)
Hát, én ugy tudom, hogy Core prociknal ha csak fsbt emelsz, attol még emeli magátol a feszt is, ezért nézd meg cpu-z-ben alapon mennyit kap, és azt állítsd be fesznek a lapon, és ugy huzzad az fsb-t. Még a ddr orajelere is kell figyelni, mivel az vele egyutt megy (egy szorzoval megfeleloen)
Szenvedéjünk a kert: www.kertepites-kertfenntartas.hu Weblapkészítés: www.webfejlesztes-webdesign.hu
fesz terén nem érdemes nézni a cpu-z-t mert nem az éppen aktuális feszt írja ki, vagyis hűlyén kezeli a progi a feszeket 
Érdemes ebb inkább az alaplap mellé adott monitorozó progival nézni az értékeket.
Powered by: Gigabyte GA-H67N-USB3-B3 --- Intel Core I3-2100 --- Asus ENGTX460 TOP ---Geil 1333MHZ 2X2gb in Silverstone Sugo SG05

StaMiNa
(fanatikus tag)
Ja igaz, de én ugy láttam, hogy ha alapfesz van, akkor még rendesen kiirja, tehat 1.3V felett kezd hulyulni.
De a monitorozo progi a legjobb.
Asszem be fogok lépni én is az e2xxx szeiasok klubbjaba
Sokat fogyaszt ez a d805
Szenvedéjünk a kert: www.kertepites-kertfenntartas.hu Weblapkészítés: www.webfejlesztes-webdesign.hu

Bisz
(kvázi-tag)
Jól teszed, én is a héten cseréltem le a d820-am. Hasonló konfigunk van, én a melegedés miatt cseréltem le a procit, és nagyon jól jártam. A d820 alapon langyosra fűtötte a Freezer bordáját 1000-es fordulat mellett, most az E2140 2.8Ghz-en se olyan meleg, mint a d820 alapon, és a venti is alacsonyabb órajelen megy 

StaMiNa
(fanatikus tag)
Ohh, az kiraly, akkor már alig várom 
És a tunning miatti indulas-megallas-indulas effect nem zavar? Vagy neked nincs is?

Bisz
(kvázi-tag)
Dee van nekem is, elején paráztam, de a lapom topicjában felvilágosítottak, hogy ez normális, úgyhogy engem nem zavar. Bár nálam van más effekt is ami kicsit idegesítő, ha bekapcsolt állapotban a power gombbal ki akarom nyomni a gépet (nyomvatartom a gombot úgy kapcsolom ki) akkor kikapcs után újból beindul, csak másodszorra vagy harmadszorra tudom kikapcsolni
De már ehhez is kezdek hozzászokni...

StaMiNa
(fanatikus tag)
Aham, igen ez a dupla indulas meg ilyenek a 965-os chipset fícsőrje. Azert nemszeretem mert HDD gyilkolo 

danee91
(fanatikus tag)
Igen, de gondolom a külföldi oldalakon nem 1.0-ával tették mindezt. Elég régi 1 lap, sztem még jóval az első Core 2-ők előtt jött ki, a 2.0 asszem már utánna, 3.3 meg talán a legjobb, azokkal megy a 350... Amúgy meg a legújabb BIOS van fenn(F6-os). De már mind1 úgyis cserélik 3.3-ra.

danee91
(fanatikus tag)
Még mindig nincs ötlet rá mi az az FSB voltage?

Zájec
(PH! kedvence)
ma beléptem a klubba a legspurabb kicsikével egy E2140 procival..
18,6k ért vettem,bontatlan, 3 hete csomagolták 
most megkapja a magáét egy AB9 lapban , egy ACfreezer7pro-val. 
4k kellett rádobni a D930ra. remélem megéri az új mag meg a -3mb cache minuszba.
[Szerkesztve]
Én is csatlakoznék egy E2160-al, az enyémet 07/05/15-én nyomták dobozba.
Lapom még nincs hozzá, esetleg, ha valakinek ilyentájt csomagolták a prociját írhatna, hogy mennyire tuningbarát.
Ja és legrosszabb esetben mennyit lehet kiihozni belőle esetleg ha jobb példány, akkor mi a vége? 

conair
(tag)
Tegnap összeraktam a gépet, majd telepítés beállítások, ghostolás. A tuningra most jutott idő. Sokat gondolkodtam hogy cseréljek-e egy viszonylag gyors egymagosról, ami tuningolva is elég jó. Aztán telepítettem valakinek egy két magosat és megjött a válasz....
Tehát az új gép x1950pro, 2x1gb kingmax 800, gigabyte ga965p s3 rev3.3, és egy legolcsóbb c2d 2140 proci. Alapban kezdődött a 3dmark05-tel. Az amd konfigommal (aláírásban) 9551 pontot kaptam ezzel 7800-at. Elkezdtem húzni és kellemes dolog következett. Nem húztam feszt 1,6-ról - 2,64-re húztam. Memók 440-en járnak. 8*330 így a 3d mark05-ben 10208-at kaptam, tehát jóval jobban kihajtja a video karit mint a tuning sandiego. Tovább nem megyek a procival 1040 mghz emelés nekem bőven elég. Nem akarok feszt emelni. Teszteltem sisoftware sandraval (2007.3.11.22 verzióval) is a régi, alap, majd a tuning c2d-t. Itt vannak az eredmények bár nem tudom mennyire pontosak és számítanak, de nagyon jó érzés, hogy jóval több pontot kap az ember egy új gép után, persze nem a szintetikus teszt számít hanem az alkalmazás, dehát ez a gép 1 napos és még nem sok mindenre volt időm, de azt látom hogy ez a gép jóval gyorsabban bootol:
Processzor arithmethic:
Amd: 10416 8811
alap c2d: 13022 8776
tuning c2d: 24351 16424
Processzor multimedia
amd: 27062 77328
alap c2d: 29747 42075
tuning c2d: 145593 79281
Memory bandwitch
amd: 2721 2739
alap c2d: 4113 4102
tuning c2d: 5970 5986
Igaz, hogy a legolcsóbb c2d, de kellemeset csalódtam benne. Ennyi pénzért elég jó tuningolhatósággal elég jó proci. (Bár ha nem lehetne tuningolni nem lenne valami erős)
c2d 6750 2x1gb geil ultra 800, asus p5ql-e, geforce 8800gs

Sdi
(PH! addikt)
Hali
Nekem ilyen van. Jelenleg 2880-on / 9x320 / használom min. fesz emeléssel egy AB9-ben. Ment 3150-en / 9x350 / is, de ott már jelentősen meg kellett emelni a feszültségeket / cpu 1,5V, chippek max. V /, ezért inkább így használom. Nem rossz proci.
Üdv.
Giants az isten :)
Köszi az infót! 

danee91
(fanatikus tag)
Megtaláltam azt a tesztet, amit sztem te is néztél. Rev 1.0 és 350-es FSB. Meg olvastam egy külföldi srác olyat írt, h neki 225 fölött már nem indul be, csak úgy, mint nekem, megoldásként emelte az FSB feszt. Meg volt szó az MCH-ról(ez nem az északi-híd?). Na mind1 mondották neki, emelje a CPU/FSB/MCH feszt és jó lett. +110 MHz-es PCI-e sebesség. Meg vmi olyat mondtak, h a PCI-e feszt ne emeljem, mert az biza kinyírhatja a karit. Ez igaz?
[Szerkesztve]

g@bo
(PH! kedvence)
olcsó és jó. persze a duplaárú 6420 jobb, de nem 2*...

muxi-muxi
(fanatikus tag)
Eléggé lutri a 945-ös lapokkal a 300-as FSB. Szerintem felejtsd el a rev 3.3-at, inkább valami olcsóbb 965-ös végy, mert azok vadállat lapok a tuninghoz. Nekem pölö IB9-esem van, a sokat szidott ICSMediában vettem, érdekes módon nekem fél nap alatt meghozták 20340 ft-os áron. Nem éri meg molyolni ötezer forinton (pl IL9 vs. IB9), mert a 965-ösek tényleg jobban összeszedettebb lapok, és azzal hogy veszel egy újabb revíziójú lapot, sokkal jobban nem jársz, és a használtpiacon is nyomottabb lesz az ára, mint egy 965-ösnek. Tudom, hogy szegény ember kézzel nő, de ha a proci alá nem adsz korrekt vasat adni, akkor sosem fogod kihajtani. Hétfőn én is veszek egy szép 2160-ast, és szénné nyúzom... 
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...

Spirit
(őstag)
Kedvesemnek lesz mostanság gépcsere, elsősorban képszerkesztéshez+játékhoz kellene a gép. Addig-addig tologattuk,amíg kijöttek ezek a kis drágaságok.
Az eredeti konfig: S754 A64 3000+, 1gb ram, Asus K8N-e(asszem), 6600 Agp 128mb.
A vga itt csücsül az asztalon,most jött ki a gépemből.A ram az nem kérdés, 2*1G Kingmax 800-as pont megfelel a célnak. Marad tehát az alaplap+cpu.
e4300-ban gondolkodtam eredetileg,de a lap+cpu nagyon drága lenne, ezért maradtam ennél:
ABIT KN9-s 18000.-
A64 X2 3800+ 15000.-
így kb. 15k-t spórolnék ezen a két alkatrészen. Most,hogy megjelentek az E21xx-ek, elgondolkodtam,hogy hasonló áron ki lehetne-e hozni jobb rendszert. Mennyi lenne egy normális alaplap, amiben húzni is lehet? Mindegyik példány megy mondjuk 2,5-3,0ghz között, mert akkor már egy A64 talán még gyorsabb is lenne 2400-2500 körül, ha nem lehet..Vagy nem? Szóval ilyen kérdésem fogalmazódtak meg bennem. Ti mit ajánlotok?
Jah.Milyen lapot ajánlanátok ilyen árban?
Hali!
Szerintem ha jó lapot akarsz a C2D alá, ami olcsó (relative) és tuningbarát, akkor ASUS P5B a te lapod, igaz drágább, mint a KN9s, de az inteles lapok általában mindig drágábbak voltak, mint az AMD-sek.
A P5B-t 22-23k körül vesztegetik, mivel Bp-hez közel laksz, ezért dobok egy [link]-et, ha körülnézel, akkor találsz ennyiért.
Pl IC SMEDIA, IT Pont, BIRD computer stb, de körbenézhetsz itt a PH bazárban is.
Az ABIT AB9 is lehet jó választás, de kérdezősködj a lap topikjában.
A P5B-t jobban lehet húzni, itt a PH tesztekben nézz körül és megtalálod azt a cikket, ahol kb 500-as FSB-t stabilan bírta.
Ha veszel mellé egy E2140-est, akkor kijössz 40K-ból, és van egy becsületes konfigod.
Amenyiben jobban el lennél eresztve lével, érdemes a jövőre gondolni (P35-ös chipset), ami támogatja a majdani Penryn-eket elméletileg.
Ehhez ASUS P5K-t ajánlok, vagy esetleg ABIT IP35-öt.
A lapok topikjában kérdezősködj a teljesítményük után.
A P5K 30K körül mozog, az ABIT-ot nem tudom pontosan.
Ha kiváncsi vagy, akkor ha megjön a lapom, teljesítménytesztet fogok csinálni.
AMD X2(4000+ Brisbane) vs C2D (E2160)
ASUS M2N32SLI Deluxe vs ASUS P5K Deluxe
Sok sikert a választáshoz! 

Gyuri27
(PH! nagyúr)
[link] teszt. Ramokra figyelni. 
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)
? 

Gyuri27
(PH! nagyúr)
Ezt most nem értem.
Nem baj? Bővebben?
Értem én hogy benzin, de mitől megy?
A ramok durvák az biztos, de 1:1-ben hajtva, vagy afölött picivel egy P5B + E2140 v E2160 most best buy szerintem (esetleg E4300). 
[Szerkesztve]

Gyuri27
(PH! nagyúr)
A 2.1v nem mindenik ramnak elég (főleg 0.1v-ként), chipset feszültség állítás nincs. 

Zájec
(PH! kedvence)
nekem is egy ilyen sejtésem van, kell neki fesz rendesen 2.8-3ghz-töl..
én most a beállitottam 8X350 re a 2140t.
a másik meg eszméletlen milyen hüvös a proci... 

StaMiNa
(fanatikus tag)
Tudja valaki hogy a procitesztekben végrehajtott (pl [link]) Maya 8 vagy LighWave 9 rendereléseket én is le tudom futtatni ha vannak ilyen progijaim?

danee91
(fanatikus tag)
Már sokszor mondtam, h erre telt, már így is jóval túlléptem a keretet, szal nemtom jobbra cserélni. Meg a ramokat se akarom nyúzni, szal nálam max 333 FSB... Azt meg ez is bírja, csak emelni kéne az északi-híd feszt, de már viszik el holnap, szal már nem csinálom meg.
Ha eszeveszett tuningra vettem volna a gépet, akkor én is vmi 965P-s lapot vettem volna. Monnyuk 965P-(D)S3, vagy P5B, AB9.

Gyuri27
(PH! nagyúr)
Veled meg mi történt? Hova lett az amd? 
E2160 dobozos hűtővel, Asus P5B lappal PQI 800-as rammal alapfeszen 312*9= 2,8Ghz, ramok 936-on mennek. Kellemes idle 33C, tovább majd ősszel, most nem kell plusz fűtés...

StaMiNa
(fanatikus tag)
Hali, na en is pont ugyanezt szeretnem becélozni, csak azt nem tudom, hogy majd a ramjaim birjak-e a 900 feletti tempot (nem ezek, mer ezek nem irjak..).
Ha 1:1-ben hajtod, akkor ilyen sebességnél a ramok csak 624-en járnak! 
Semmi köze a procihoz, alaplapfüggő. Giga lapoknál, ha auto-n vannak a feszek, emeli őket az FSB emeléssel együtt.
I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

StaMiNa
(fanatikus tag)
Tudom
Csak pazarlas lenne 800as ramokat 624en jaratni, mint kb ahogy most is csinalom 

StaMiNa
(fanatikus tag)
Aham, akkor okosabb lettem.

StaMiNa
(fanatikus tag)
Egy kis tesztgyujtemeny ezekhez a procikhoz (forrás: xtreview.com):
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Remélem nem probléma ezeket beszurni, mivel sajna még nincs osszehasonlitas a PH-n ilyen procikkal.
[Szerkesztve]
Nálam ramnál valami 833 körüli amit egyel kisebbnek állitani tudok(ehhez az fsb-hez), azt sztem bármelyik 800-as ram birja.
Feszek nem auto-n vannak, hanem mindegyik beállítva a legkisebb értékra amire lehet.

Zájec
(PH! kedvence)
saját tapasztalat: 2140, 1.6@2880 alapfeszen 1.29v. ( 360X8 )
C2D 2160, 1800@2998 alapfeszen (9x333). 
Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.

Zájec
(PH! kedvence)
és felette hogy megy? mennyi volt az alapfesz nálad?

muxi-muxi
(fanatikus tag)
Vettem ma egyet. Sajnos a szigorlat miatt nem bírom ma szénné égetni, de pénteken megnézem a határait. A tesztkonfig a következő lesz: GeiL Value DDR-800 2X1Gb, GeForce 8800GTS 640, és egy Abit IB9. Publikálok 2005,2006 eredményeket, és egy-két játékot is megnézek, ha van beépítet benchmarkjuk. Nyálcsorgató péntek elé nézek 
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...