Mennyi FSBvel ment! Itt van-e 400as korlát, mint 4xxx szériánál?!
(csak ezí kérdem
?)
-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!
Mennyi FSBvel ment! Itt van-e 400as korlát, mint 4xxx szériánál?!
(csak ezí kérdem
?)
-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

igen sajna 394MHz a vége
Az értetlenek is meghallgatásra találnak, csak a választ nem értik, mert azok amik. A cél lebega szemük előtt amit önmaguknak állítottak, füleik süketek, szemeik vakok a végigvitt út melett álló figyelmeztetésekre...
Gondoltam, azért grat az eredményedhez!
De drúva mán, ennyi pénzért, ilyen teljesítmény. 
I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***
Xbitlabs-en van teszt, ott 3.4 GHz-ig húzták a 2160-ast... néhány kivétellel megruházta az extrem x6800-at is, fele ennyi cache ide, vagy oda. Ahol kikapott, ott sem jelentősen, 3-5 fps, 5 mp stb.
[link]
[Szerkesztve]
http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

fele ennyi cache ide, vagy oda
negyed annyi 
egyébként ez így van, félelmetesen jó proci ez ennyiért.. rézmagos intel gyárival 1.5v-on load 60 fok a 2160-am, nevetséges ![;]](/dl/s/v1.gif)
••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

És mikor kap kompit?
Vagy valami zorkó hűtést? 
Valami jó kis tuning?

már kapott: [link] 
csak azóta a franciák megelőztek ~200mhz-el, pont aznap 
$ß>#&ˇ^\|÷× csigazabálók!!!
dobtam 1 privit
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
Ezek szerint ebben nem Allendale mag van, félig letíltott cache-el?

ÁáÁáá!
Ne hagyd magad!
Kiváncsi vagyok vizzel mit menne! 
Kompresszorral többet megy mint vizzel. 
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

Sziasztok!
Na a tesztetek látva nekem tökéletes egy ilyen processzor. Megtámogatom egy Galaxy 8600GE-vel, és 2GB RAMmal, aztán bye pc upgrade egy időre.

Az stimmt. Hülye nem vagyok. Engem spontán azért érdekel, mert vizhűtésem van, és ilyen procit szeretnék venni.
Meg bye játékok is egy időre, ugyanis a 8600 kb semmit sem ér. 

''Ezek szerint ebben nem Allendale mag van, félig letíltott cache-el?''
Allandale 2MB, annak a fele 1MB az nem negyede a Conroe 4 MB-jának? 
Close the World ..... Open the Next!

Akkor mit vegyek?
Másik a 7900GS lenne, de...
spórolás és 8800GTS. én úgy látom nem lesz más választás ha a későbbiekben játszani (crysis) akarok 
amúgy meg starcraft2-t aakaaaarooook!!!! moooost! 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

de de, a fizikailag 2M-es Allendale mag, további 1M letiltással sztem.

ment re 
énis sc2-t akarok, mooost 
egyébként a 8600GT is elég, a kettő kari között nincs annyi mint amennyi az ár kül. nagyon jól húzhatóak azok is, és a 79GS-nél inkább azt érdemesebb venni, mert olcsóbb dx10 redi, és talán egy leheletnyit gyorsabb is. crysis-re meg azt mondták egy 78gtx-en már folyamatos lesz.. de ez egy másik topic-ba tartozik már..
[Szerkesztve]
Megy az 445ön is! 
Igen, de a 78gtx-nek van memóriasávszéle, a 8600XX-nek meg nix. Elég jó kis viták mentek a teszthez tartozó topicban, érdemes belenézni... Inkább egy 79gt vagy x1950pro...
http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

ez lehet, én csak azt látom, hogy 3dmark-ban több pontot kapok a 86GT-vel, és, hogy a Stalker ugyanúgy fut, ha nem egy kicsit jobban mint a GS-emen
ja és olcsobb volt..
nah, de E2160!!! 
[Szerkesztve]

Na jó, de ha nincs rá pénzme akkor nincs mit tenni. Egyébként nyáron, max karácsonykor jönne a 320-as vagy 640-es GTS és egy nagyobb proci.

én is egy ilyen prociba gondolkodok mert jol jö9nne már az ujitás

(ránézva az adatlapomra)

Amire mindig is vártunk! Az egyik legnagyobb oldal tesztje! [link] Fincsi! 
Játékokban nagy különbség van az 1 és 2 mega L2 között, akár 15%-al kevesebb FPS! Ez alapján nem éri meg az E2x00 processzor.
[link]
az a 15% pont az a 3-4k ami a 2 proci között van
Persze nemisertem a windows hogyan kepes 1 ilyen gyenge kartyan elindulni... bezzeg az 5 fps-vel tobbet tudo 1950 pron csak ugy hasit...
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

Ez az új Celeron 2 Duo? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

2140 vagy 2160-nak mennyi a minimum working feszültsége?
És ha erre állítja az ember, vajon elmegy passzív hűtéssel?
Ez most nagyon izgat, mert szupercsendes gépet tudnék csinálni.
És ha el is indul, mi lesz egy órás terhelés után?
kéne valami tapasztalat, akinek már van!
Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

Alapórajelen da. De kis szerencsével feltuningolva simán hozza X6800 szintjét. Nekem bőven elég lenne az is!

A baj az, hogy a 15%, az nem ez E2160 és E4300 között, hanem az E2160 és E6320 között van! És az nem 3-4K. Vagy én olvastam rosszul a tsztet? 
Ráadásul egy csomó teszben közelítőleg nulla különbség volt.
P.S. Én néztem rosszul a tesztet. 
[Szerkesztve]

elgondolkoztam hogy lecseréljem -e a D930-t, pedig abba 4x cache van.
és -6k olcsobb.. de valahogy nem tul meggyőző ez az 1mb cache.
dehát valamit valamiért.. 

Hát ilyenkor csak az a kérdés, hogy inkább játszol, vagy nagy teljesitményt igénylő alkalmazésokat futtatsz?
Én az előbbi, szóval mindenképpen befektetek egy ilyen prociba. 
Én 2 megáshoz hasonlítottam, tehát az E4300 és az E2160 között van ekkora különbség. PErsze nem minden játéknál, az átlag kb 10%. Viszont a 4 megás és a 2 megás között jóval kissebb a különbség (talán 4-5%).
Én nem mondom, hogy nem éri meg az a proci az árát, így is bőven megéri, de nekem úgy tűnik, hogy bőven megéri az a plusz 5k az E4300-ért.

Igen megéri, de nagyon jó választás ez a proci belépőszintű core2 rendszerhez. Aki később akar csak épitkezni belőle, az jó vásárt csinál vele. Egyik barátomnak én is most rakok össze gépet, nem túl nagy a költségvetés, és valószínűleg ilyen proci lesz benne.Az az 5K meg egyenlőre átcsúszik egy kicsit bikább VGA-ba. Egy jó DS3 lapban meg később úgyis mennekk majd a Kentsfield procik is. Jól megcsinálta most az intel ezzel a termékcsaláddal. Lehet szépen fokozatosan lépkedni felfele! 

csak játékra kell, másra nem használom.. kell az FPS..
az orajel tuningal meg lelehet faragni a cache hátrányt..
ha meghuzom egy 3,4 -3,6 ra és ugy használom, csak hoz fps-t a
konyhára.. szerintetek? 
Milyen válaszra vársz? Ennyi pénzért jó ez a proci.

Akkor simán jobb.
Chek this:[link]
Én innen szoktam nézni a külömségeket CPU-k között. Ha 3G környékén megy, és hozza X6800 szintet, akkor nagyon csúnyán ripityomra veri a 930-at. Egy alap E6400-al sincs partyban.. Nemhogy ezzel

Már csak azért is, mert elmondhatod, hogy nem a legbutább cékettődét vetted...
Hozzáteszem, én is a 4300-at venném, már ha most venném... 
Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

Nálam az a 15% nem téma, nem vagyok maximalista. Az ár viszont nagyon is számít. E4300 a maga 25k-jával és az E2160 16k...
[Szerkesztve]

Japp japp.
Meg azért azt se felejtsük el, hogy bőven elég hozzá egy 945P-s DS3 lap is. 350es fsb bőven elég. Az is már 3150mhz.
Úgy viszont már elég jó az ár! simán 10K-t lehet vele spórolni egy komoly vason!

Az sajnos a kinti ára, itthon vagy 20K az E2160-as, így egy 24-25K-s E4300-hoz képest alig van különbség. (Kint valami 73USD?, a 2140 meg 65?) 

Jaja. Ezt a procit olyannak érzem, mint annó a D805 volt.

Nem kell hozzá drága lap, nem kell hozzá bika ram,hogy lehessen hajtani. Mi kell még?

Hát igen, ez durva 
Már 100k alatt is olyan konfogot lehet ebből összerakni ami húzva simán csúcskagória, pláne a mostani ram árakkal.

Pár napja váltottam AMD rendszerről 4000+-ról Intelre, én is gondolkodtam, hogy 4400 vagy 6320 vagy 2160 legyen, végül a 6300 került a gépembe. 400-as FSB-re húzva megy feljeb még nem próbáltam így is 1.86 GHz helyett megy 2.8 GHz-en, szerintem egy E6700 teljesítményét hozza így.
Na szóval megnéztem alapórajelen a 3D Markokat és így húzva is és a következőket kaptam az adatimnál lévő konfiggal:
Grafikus meghajtó: NV ForceWare 93.71
alapon húzva
5.351 3D Mark 2006. 5.823
9.641 3D Mark 2005. 10.383
21.080 3D Mark 2003. 23.221
Ezek alapján szerintem a proci tunning nem igazán éri meg. Persze a 21XX-ben lévő 1 MB L2 cache miatt ezeknél a prociknál biztosan jobban megéri.
[Szerkesztve]
Az a baj a világgal, hogy az okosok kételkednek, míg a hülyék tökéletesen biztosak a dolgukban.

- MSI GF 8800 GTS 320 DDR3 1.1 ns OC Edition 3 év garancia: 63.900,-
Core 2 Duo E2160 (1,8GHz, 800MHz, 1MB, S.775,) 20 941 Ft
Abit IL9 PRO i945 1066 FSB, Sata2, GLan, Core2 Duo 1 év garancia: 14.900,-
1024MB PC667 DDR II - V-Data 6 898 Ft*2
Samsung 250gb 7200RPM ATA (8mb) 14 283 Ft
DVD író: Pioneer 112D 18X +/- Dual Layer, fehér/fekete 1 év garancia: 7500,-
[link] meg az a ház meg táp és 145 böl egy fasza kis gép van kihozva
abbe a gépbe megéri megvenni a procit?
[Szerkesztve]