Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#401) kicsitomi88 válasza Bodrika (#399) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

AMD Athlon 64 X2 AM2 4000+ Brisbane maggal, 18knal elvileg nem tobb. A hszed elso fele (tudom h neked mondtak) hulyeseg.

[Szerkesztve]

90 87.5 87.8 87.5

(#402) Bodrika válasza kicsitomi88 (#401) üzenetére

Bodrika
(újonc)

oké értek mindent és köszi szépen a segítséget....
akkor tulajdonképpen jobban járok egy 4000+ al mint mondjuk egy E2140 vagy egy dual core-al.....
köszike...

(#403) Bodrika válasza Chaser (#400) üzenetére

Bodrika
(újonc)

Tehát most akkor szted melyik a jobb proc...? azt ne nézd h alaplapot is kell váltani....
egy athlon64 x2 3800+ vagy 4000+
vagy egy E2140 vagy E2160????
a négy közül melyik a legjobb proc?
mert gondolom akkor a 3,2gigahertzes dualcore egy sz*r hiába 3,2ghz

(#404) kicsitomi88 válasza Chaser (#400) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Azokban az alkalmazasokban verik meg oket nagy kulonbseggel ahol nagy szerephez jut a cache mérete. Azt az orbitalis baromsagot h a c2d-t jobban komalja a win mivel tamasztod ala?

90 87.5 87.8 87.5

(#405) kicsitomi88 válasza Bodrika (#403) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Nem engem kerdeztel de a 4000es brisbane.

90 87.5 87.8 87.5

(#406) Bodrika válasza kicsitomi88 (#405) üzenetére

Bodrika
(újonc)

és hol lehet egy ilyet beszerezni???
linket tudnál küldeni?
mert gianninal nem láttam....

(#407) kicsitomi88 válasza Bodrika (#406) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Herr Z-től.

90 87.5 87.8 87.5

(#408) Bodrika válasza kicsitomi88 (#407) üzenetére

Bodrika
(újonc)

és egy jó ksi alaplapot nem tudnál ajánlani hozzá?
ami nem drága de viszont elég jó és a tuningot se gyűlöli bár nem az elsődleges célom a tuning.....

(#409) Brumi˘ válasza Bodrika (#403) üzenetére

Brumi˘
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem az e2160 a legjobb abból a 4esből. 3,2-t lazán beadsz neki és lemossa az összes x2-t. :)

Elado cuccok --► http://href.hu/x/d7en

(#410) kicsitomi88 válasza Bodrika (#408) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

KN9s 16k
Brumi: 4000+-os is huzhato 3,2ig és jelentosen olcsóbb egy jó kis deszka alá.

90 87.5 87.8 87.5

(#411) Bodrika válasza kicsitomi88 (#410) üzenetére

Bodrika
(újonc)

jelentősen olcsóbb????
megnézném szivesen csal sajna nem tom hol keressem azt a Herr Z-t....
bocsi csak még nem nagyon jártam itt új vagyok.....
és kö9szi h ilyen segítőkészek vtok.....

(#412) Bodrika válasza Brumi˘ (#409) üzenetére

Bodrika
(újonc)

és alapon is az E2160 a legjobb szted a 4közül?

(#413) kicsitomi88 válasza Bodrika (#411) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

[link]

90 87.5 87.8 87.5

(#414) Brumi˘ válasza Bodrika (#412) üzenetére

Brumi˘
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem igen. De hogy ne a levegőbe beszéljek : [link]

Kicsitomi88:Tudom hogy az az olcsóbb, de az volt a kérdés melyik a gyorsabb.

[Szerkesztve]

Elado cuccok --► http://href.hu/x/d7en

(#415) Bodrika válasza kicsitomi88 (#413) üzenetére

Bodrika
(újonc)

köszi :D

(#416) Bodrika válasza Brumi˘ (#414) üzenetére

Bodrika
(újonc)

köszi megfogom nézni....
csak most mennem kell el......
köszi addig is mindenkinek....

(#417) Chaser válasza Bodrika (#403) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sok szempontból lehet nézni, hogy melyik jó proci, melyik nem. ott van kezdetnek pl az ár/érték arány..ebből a szempontból egy 3800-as x2 tuti befutó, viszont egy c2d 2140 is. Aztán lehet nézni tuningszempontból, ha tuningolni is akarsz, akkor itt már a c2d javára dől a mérleg.
3800 és 4000-es x2 között, ha windsor magos, csak az L2-ben van különbség, alőbbinek 2x512kb, utóbbinak 2x1MB, ami nagyon kevés alkalmazásban hoz többletteljesítményt, ugyanis intellel ellentétben AMD K8-nál az L2 mértéke nem igazán számottevő, sokkal inkább az órajelen van a hangsúly. Úgy gondolom, hogy alapórajelükön nézve a 3800-as x2-t, és a 2140-es c2d-t, nagyjából 1 teljesítményűek, viszont tuningolva a c2d sokkal többet tud. Árilag újan kb 1ütt, 17-18k körül mozog mind2. Mivel ennek a c2d-nek 8x-os szorzója van, és ha tuningra hajtasz, érdemes egy 965-ös chippel rendelkező lapot venni, 23k körül mozoghat egy GB S3-as, az mindent kihoz belőle. X2 alá ha tuning a szempont, nf550-es lapot ajánlanék, vagy újabb amd chipest, csak azt körülményesebb beszerezni.
''mert gondolom akkor a 3,2gigahertzes dualcore egy sz*r hiába 3,2ghz''- a fentebb említett procik közül bármelyiket veheted, csak ezt ne sztem.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#418) Chaser válasza kicsitomi88 (#404) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem feltétlen a cache mérete miatt jobbak, sőt..AMD-nél 512kb ill 1 MB os L2-nél sincs 10%-nál nagyobb különbség teljesítményben.
''Azt az orbitalis baromsagot h a c2d-t jobban komalja a win mivel tamasztod ala?''- tapasztaltam, mivel mind2 2 magoshoz volt szerencsém személyesen is, csak c2d-t rövid ideig próbálgattam, de sokkal lazábban vált az alkalmazások közt is, mint az x2-k. Intel és mikrofos édestestvérek, nyilván jobban vannak optimalizálva az intel procik winhez...ha nem hiszed járj utána :R

(#419) VaniliásRönk válasza Chaser (#418) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nekem egymagosom van, mégsem érzem hogy gondolkodna váltásoknál, nem a RAM mennyisége volt a gond?

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#420) Chaser válasza VaniliásRönk (#419) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem olyan sokat gondolkodik váltásoknál, x2-nek benyomtam 3 gamet, mozillákat, dc-t és szépen váltott alt+tabbal.. 1gb ram volt a gépben, ugyanezeket kipróbáltam c2d-s gép alatt is, szintén 1 gb rammal, sokkal fürgébb volt :U Nem tudom hogy c2d alá kell-e driver a winhez, de x2 alá kellett, anélkül elég muris dolgokat csinált.

(#421) VaniliásRönk válasza Chaser (#420) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Driver nélkül muris dolgokat csinált? Ez egyre vadabb. :F Miket?

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#422) mazda626 válasza VaniliásRönk (#421) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Megjelent az Androméda köd. Vagy előjött az X2 Sempron énje. :DDD :))

(#423) Bodrika válasza Chaser (#417) üzenetére

Bodrika
(újonc)

huh ez nagyon szép leírás...köszönöm szépen
na most már akkor jól összekavartatok.....
az elején az volt a baj h ha intelre váltok akkor kell új alaplap is...... na most akkor tulajdonképpen az amd-vel is úgy járok jól ha új proc és lap.....
na akkor annyi lenne a kérdésem h melyiket vegyem? :
a 2160-as c2d-t vagy 40-es 965-ös chippel vagy asus p5b lappal....
vagy 3800+ vagy 4000+ x2 egy nf550-es lappal, GB s3-assal vagy egy kn9s lappal amit a másik segítőkész srác javasolt itt az előbb.....
term érdemes lesz az 533-as memóimat 800-asra cserélnem....
na akkor egy végső tanácsot kérnék h ezek közül melyiket??

[Szerkesztve]

(#424) g@bo válasza Zájec (#89) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

mellényomtam...

a 2160-as c2d-t vagy 40-es 965-ös chippel vagy asus p5b lappal....

ezt.

[Szerkesztve]

(#425) Armando_19 válasza Bodrika (#423) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Szerintem egy Gigabyte 965P DS3 rev 3.3 lap, +egy E2160 proci. Ez tuti jó kombó, a héten szerzem be én is! :C

(#426) VaniliásRönk válasza Bodrika (#423) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

P5B felejtős, RAM-tuningnak nem barátja (2.1V max), meg a 965-ös alaplapok sem nyerők, olyan mintha 939-et vennél X2-vel.
Ha Intel akkor GigaByte P35-S3+E2160 (47k), ha AMD akkor Gigabyte GA-M55S-S3+X2 4000+. (33k)

(#427) Bodrika

Bodrika
(újonc)

huh úgy látom inkább az intel felé húztok....
köszi szépen mindannyiótoknak.....
még arra lennék kíváncsi h ha intelt veszek akkor hány megahertzes ramokat vegyek???

(#428) Chaser válasza VaniliásRönk (#421) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kééékhalál, nem ismert fel 2 magot az amd saját power tesztelő progija sem, csak driverrel, utána viszont már szépen ment, de azért vicc, hogy driver kellett hozzá..

#423 Bodrika : c2d 2140+ GB 965 S3 ha tuningolni akarsz, ha kisebb tuning is elég GB 945-ös S3, az 6-7-k-val olcsóbb.
Ha AMD akkor egy 4000+ brisbane x2, és alá abit KN9-s, biostar TF550, de ha nem akarsz tuningolni, szinte bármelyik intvga-s lap is jó neked.

Sztem bármelyik procit veszed, legalább 800 mhz-es ramot vegyél mellé..minimális az árkülönbözet a kisebbekhez képest.

[Szerkesztve]

(#429) Ribi válasza VaniliásRönk (#426) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Te sem vagy semmi 2 hete kapni kb az uj csipszetes lapokat, egyenlore meg lassabbak mint a 965-os, de te mar azt mondod hogy a 965 szar ? Ki fizet neked hogy ilyen hulyesegeket mondj? Szal egy p5b dlx szar ?

(#430) shteer válasza Ribi (#429) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Achill3uS-ék tesztje szerint jobbak mint a 965-ös lapok, nekem nem volt tapasztalatom 965-össel, de a P5K nagyon jó :DD

a P5B-ben valóban gátló tényező a 2,1V a memóknak, de a Deluxban no problem

[Szerkesztve]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#431) VaniliásRönk válasza Chaser (#428) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nem olyan XP alá tetted be egész véletlenül, ami egymagosra lett telepítve? ;)

(#432) VaniliásRönk válasza Ribi (#429) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

És neked ki fizet hogy midenhol belémköss, ráadásul úgy hogy még igazad sincs. :D

shteer: P5B Deluxe 34k, P35-S3 28k. ;)

Bodrika: Intel topikban még szép ogy Intel felé húznak, mit vártál? :DDD

[Szerkesztve]

(#433) Bodrika válasza Chaser (#428) üzenetére

Bodrika
(újonc)

nemtom még fogalmam sincs h akarok-e tuningolni :D
de a lényeg a lényeg valahogy mindenki a 2140-et mondja... az jobb mint a 2160???
1 vagy 2giga ram neki a jobb?
és mi az a mATX ???mert az egyik lapon láttam.....

(#434) shteer válasza Bodrika (#433) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

2140 - 1,6GHz, 2160- 1,8GHz - kicsit utánanézhetnél, mielőtt feleslegesen kérdezel... pl mATX ;)

a ram az csak neked lesz jobb ha 2GB :DDD

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#435) Ribi válasza VaniliásRönk (#432) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

dlx csak 1 pelda, de te az osszes 965-os lapot lehordtad egyszerre. Volt mar ilyen lapod egyaltalan? Nem, oke teszteket nezegethettel. Es gyorsabb volt?
Amugy ne hasonlits mar ossze egy ''csucskategorias'' lapot egy boven gyengebel. Kicsit mas a felszereltseg.
965ds3 kb 18+fa
P35ds3 kb 26+fa

[Szerkesztve]

(#436) Bodrika válasza shteer (#434) üzenetére

Bodrika
(újonc)

köszi......
utánnanézek....

(#437) VaniliásRönk válasza Ribi (#435) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Olvasni tudsz? Vagy a prostiknál gond van a szövegértéssel? :D
Azt írtam azért nem nyerő a 965, amiért pl. a 939 sem, nem érted az összefüggést?

(#438) Ribi válasza VaniliásRönk (#437) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Léccike mond mar el, biztos en vagyok lemaradva.

(#439) VaniliásRönk válasza Ribi (#438) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Már le lett neked írva többször is ha jól rémlik, de úgy tűnik a memóriáddal is gondok vannak, az új C2-k nem fognak menni 965-ös alaplapban.

(#440) Ribi válasza VaniliásRönk (#439) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Es ez mar 100% ? Csakugy mint hogy a core 2 procik sem mennek 915 vagy 945 -el ?
Vagy csak valaki azt mondta es te meg is eszed rogton? Memoriammal nincs gond mokuska...

(#441) Chaser válasza VaniliásRönk (#431) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

De:D :B Ne mondd már, hogy ettől jött rá néha a mensi a gépre, amíg nem raktam a proci alá drivert ;]

szerk: #433 Bodrika : ha nem tudod mit akarsz, sztem ne vegyél semmit, vagy ha veszel, akkor nyilván a jobbat..
2140 alapórajelen kisebb mint a 2160, vagy bármelyik c2d proci, viszont 3g fölé húzhatod jó eséllyel, ergo ár/értékben ez a legjobb c2d proci.
mATX- ez egy szabvány, olvass utána..
1 v 2 GB ram jobb?- no comment:D :R

[Szerkesztve]

(#442) g@bo válasza VaniliásRönk (#439) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

melyik C2 nem megy majd 965-ben? :F

(#443) Ribi válasza g@bo (#442) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

sejtem a penryn, de ez nem biztos.

(#444) Armando_19 válasza g@bo (#442) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Lapja fogja válogatni. Pl a giga DS3 rev 3.3-ban mennek majd 1333 fsb-s procik, de lesz olyan is, ami nem támogatja majd. Bios függő lesz.

(#445) Bodrika válasza Chaser (#441) üzenetére

Bodrika
(újonc)

már tudom h milyet fogok venni....
egy E2160 procit és valószínű h 2giga ddr-el már csak a lapom kérdéses majd mert most h ennyi ajánlatot kaptam nem is tom h melyik a legjobb de azt majd eldöntöm még.. túl drágát nem akarok venni....
de a proc az biztos.... ki akarom próbálni végre az intelt.....

(#446) Armando_19 válasza Bodrika (#445) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Szerintem a fentebb írt lapot vedd!(én is ilyet veszek most)
Gigabyte 965P DS3 REV 3.3
A későbbi penryn procikat is viszi majd, és nagyon veszettül bírja a tuningot is.

(#447) Bodrika válasza Armando_19 (#446) üzenetére

Bodrika
(újonc)

nem rossz lapnak tűnik.....
az ára kb mennyit fog lemenni nyár végére olyan augusztus 20 fele nem lehet tudni???
jah most megint hülyét kérdezek ezt nem lehet így megmondani....

(#448) Armando_19 válasza Bodrika (#447) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

20 ezer körül lesz akkor szeritnem. Most 23! ;)

(#449) VaniliásRönk válasza Ribi (#440) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Persze, mennek 915-ben megy 945-ben, a Rev. 2.0 lapokban amiket a C2D-k megjelenése után adtak ki. :D Az új C2-k energiagazdálkodásához viszont ha jól tudom a chipset támogatása is kell, de ha nem, és az Intel sem szól bele a gyártók dolgába, akkor is alaplapcsere.

Chaser: De mondom. ;)

(#450) robyeger válasza VaniliásRönk (#449) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

talán le kéne szakadni a Penryn procikat mi támogatja témáról, mert senki se tud semmit, egyenlőre :U Az Intel Pentium 955XE prociktól kezdődően változtattak a CPU feszültség referencia modellen (VRM) és főként ez határozza meg hogy egy lap támogatja a 65nm Core2 vagy nem. De mivel a 915 és 925 chipsetekben nem működik a dual core, ezért ezek eleve kiesnek. A Penryn prociknak még nem ismerjük pontosan se a VRM igényeit, se a chipset felől támasztott igényeit!

Armando_19 #446: Ezt hol olvastad, hogy a Gigabyte 965P DS3 REV 3.3 deszka támogatni fogja a 45nm procikat?

[Szerkesztve]

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.