Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#301) rétisün válasza mazda626 (#300) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mint feljebb irtam, Finwe bement érdeklődni, tényleg ennyibe kerül-e. persze, de meg kell rendelni. még mindig nem kapta meg, szóval.....

bazinga!

(#302) Zájec válasza rétisün (#298) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

ezt a sok elirást honnan szerezted ? :B
Zoty bazárjábol:
[OFFABIT IP35 (LGA775) 28 406 Ft 2 ÉV
ABIT IP35-E (LGA775) 24 154 Ft 2 ÉV
ABIT IP35 Pro (LGA775) 35 231 Ft 2 ÉV
ABIT IP-95 (LGA775, VIA P4M890 Based LGA775 Socket for Intel Core 2 Duo with 1066MHz FSB) 11 957 Ft 2 ÉV
][/OFF]

(#303) rétisün válasza Zájec (#302) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sztem te is láttad az IP35 topikban...[link]

bazinga!

(#304) Zájec válasza rétisün (#303) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

igen , láttam, kibeszéltük hogy kamu , ...
idézem Finwe:Nah, tegnap kellett volna megkapnom de sztem behúzták vagy kamuztak eleve, ''nem tudtuk beszerzezni a nagykereinktől''

(#305) rétisün válasza Zájec (#304) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

pontosan...danee91 kérdezte, hogy lehet ennyi az IP35, onnan indult az egész. [link]

bazinga!

(#306) g@bo válasza rétisün (#298) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

ABIT s775 IP35 12 940 / 15 528

inkább: ;)
AL ABIT s775 IP35 36 0 26 990,00 32 388,00
AL ABIT s775 IP35 PRO 36 1-5 39 960,00 47 952,00

(#307) Zájec válasza rétisün (#305) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

igen, ez igaz, ugyhogy ne is piszkáljuk a témát tovább...
csak kérdezte , mi meg válaszoltunk.. te is jol montad,hogy rossz az ára.. :R

(#308) rétisün válasza g@bo (#306) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én ezt értem, de akárhány árat beirtok ide, a mult héten, amikor néztem az www.icsmedia.hu-nál az árlistájuk szerint ennyi volt.....azóta, kiderült, ahogy Zájec is emlitette feljebb, hogy nem tudnak hozni ennyiért.

[Szerkesztve]

bazinga!

(#309) Zájec válasza g@bo (#306) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

te miket irkáltál,, milyen számok ezek.. nem birom kihámozni.. :U
36 0 26 990,00 32 388,00
36 1-5 39 960,00 47 952,00 :F

(#310) Dj Sügi

Dj Sügi
(őstag)

Csá mindenkinek!
Lenne pár kérdésem !Szerintetek melyiket érdemesebb most megvenni, és melyik a gyorsabb ebben a lenti kétmagos kategóriában?E2140-est vagy x2 4000+-os vagy E4300-as vagy x2 4400+-os?Lapot kinéztem hozzá egy gigabyte 965 s3-ast vagy egy Abit AB9 vagy pedig egy Asus P5B melyiket érdemes most megvenni és melyik a legjobb a tuningba!?(AMD-hez tudom milyen lap lenne) :) Válaszotokat előre is kösz! ;)

░▒▓█Lesz Még ENNÉL Is Rosszabb!???█▓▒░

(#311) VaniliásRönk válasza rétisün (#308) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Az ICSMedia ilyen, egy sunyi, alattomos banda, az áraik csak reklámcélokat szolgálnak, még soha semmit nem tudtak hozni a meghirdetett áron.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#312) Armando_19 válasza VaniliásRönk (#311) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Ja kb. Odamész megkédezni hogy van e akkor ilyen ennyiért, közben meg nincs,de hátha veszel valami mást ha már ott vagy. Nem rossz!:D
''Öcsisajt!'' :C

(#313) ollie válasza Dj Sügi (#310) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

E4300 és S3

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#314) Dj Sügi válasza ollie (#313) üzenetére

Dj Sügi
(őstag)

Nagyon alázzák az AMD-t?

(#315) Armando_19 válasza Dj Sügi (#314) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Hát alapórajelen is elveri szerintem, de tuningban magasan jobb az intel. S3 helyett esetleg DS3, ha belefér a keretbe. Durváb bírja a tuningot nagyon!
De egy kis érdekesség:[link]
Igaz nem E4300, de kis tuningal sokkal komolyabban be lehet fogni. :R

(#316) ollie válasza Dj Sügi (#314) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Azonos órajelen, a C2D kb másfélszer gyorsabb az AMD procinál, ráadásul még jobban is tuningolható.

(#317) g@bo válasza ollie (#313) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

ds4 + 2140... :DDD

szerintem jobb lap, és olcsóbb procc.

(#318) Dj Sügi válasza ollie (#316) üzenetére

Dj Sügi
(őstag)

Most igazából nekema nagy kérdés hogy E2140 vagy x2 4000+ :F Mert erre lenne lém most hirtelen!Meg akkor az intelné a gigabyte lap amd-nél pedig abitot tudnék venni 2x1gb 800MHz-s kingmax rammal!

(#319) Hakuoro válasza ollie (#316) üzenetére

Hakuoro
(senior tag)

:F A tesztek szerint amiket eddig olvastam csak kivételes esetben gyorsabb 50%-kal alap órajelen. + Szinte az összes am2-es X2 2x512kb cache-es. Ezeket hasonlították össze a 2-4Mb L2 cache-t tartalmazó Core2-kel. DE a E21xxes procikban csak 1Mb van. Szerintem csak kicsit gyorsabb azonos órajelen mint egy X2 :U

[Szerkesztve]

Nézz be: http://www.sciencecaffe.com Tudományos és Művészeti Portál

(#320) Hakuoro válasza Dj Sügi (#318) üzenetére

Hakuoro
(senior tag)

E2140 tesztek:
[link]
[link]

Játékokban az E2140-t néha még a 3600+ is lenyomja! Persze húzva már változik a helyzet. :D

[Szerkesztve]

(#321) Dj Sügi válasza Hakuoro (#320) üzenetére

Dj Sügi
(őstag)

Hát ezek a tesztek nemhoznak egyértelmű intel előnyt még E4300-nál sem mindig ha jól látom!? :)

[Szerkesztve]

(#322) VaniliásRönk válasza Hakuoro (#320) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ahogy elnézem a cache rendesen megfogja a E21x0-eket, multimédiában még tartják magukat, de játkokban már tuning mellett se nagyon gyorsabbak.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#323) Hakuoro válasza VaniliásRönk (#322) üzenetére

Hakuoro
(senior tag)

1 és 2 mega cacheközött nagyobb a különbség mint 2 és 4 mega között!
Azonos órajelen a 4Mb-s 20-30%kal gyorsabb mint a 1Mb cache-es. :O
Én is egy ilyen procin meg egy Asrock 4Core Vsta-án gondolkoztam, de ezeket a teszteket elnézve egy E4300 jobban megéri.

(#324) VaniliásRönk válasza Hakuoro (#323) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Inkább az alaplapon gondolkozz el, a CPU-k azért nem rosszak. ;)

(#325) Dj Sügi válasza Hakuoro (#323) üzenetére

Dj Sügi
(őstag)

én meg az AMD-nél maradok... :) ;)

(#326) Hakuoro válasza VaniliásRönk (#324) üzenetére

Hakuoro
(senior tag)

Az a lap pont jó lenne DDR1-DDR2 váltásra! + 2 Ide csatlakozó van rajta.
300fsb-vel meg már 2,7Ghz nál vagyok ;)

(#327) VaniliásRönk válasza Hakuoro (#326) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Intelnél még a chipsetben van a memórivezérlő, VIA chipset...

(#328) Hakuoro válasza VaniliásRönk (#327) üzenetére

Hakuoro
(senior tag)

Nem sokkal lassabb mint egy inteles lap.
[link]
[link]

(#329) g@bo válasza Hakuoro (#323) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

jah, 2140-es 1.6 ghz, mellette a grafikonon a 2.4-es 6600 4 mb cache-el.

2140 és 6600 ára között van némi difi 2-3* ár? nemtom miért kell rinyálni, 17 ropis /kisker/ cuccról van szó, ami kb x2 3800+ kakaót ad. meghúzva.....

nálam most 2600-on megy, nemtom, nem akad semmi. ha lemegy a quad ára, eladom egy tizesé, buktam 5 ropit, addig meg bőven, véleményem szerint - tuningal - jó kis proci ennyi léért..

túlélő proci uraim..... :Y megveszitek a 4300-ast, 1 hó múlva 50k a quadcore, és izzani fog a valagatok érte... tökmindegy mit vesztek, nem marad meg úgyse 6 hónapnál tovább... tessék már gondolkodni. :O

jó lap kell / 4 magosra hajazva, mert úgyis remegni fog a kéz érte / és bőven jó a legkisebb proci, izzadó hónaljra hajtva.

(#330) VaniliásRönk válasza Hakuoro (#328) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A memóriavezérlője meglepően jó, de a PCI-E 4x nagyon alá fog vágni a játékoknak. A DDR miatt ne spórolj, ha gyorsan lépsz akkor szinte semennyit sem kell rádobnod a DDR-ből befolyó zsetonra. (viszont igyekezned kell, mert pár hét alatt fel fognak menni a DDR2 árak)

(#331) Hakuoro válasza g@bo (#329) üzenetére

Hakuoro
(senior tag)

:B
Lehet hogy lemegy a Qcore ára de egyrészt elég sokat eszik másrészt még csak most kezdik igazán kihasználni a játékok a 2magos procikat.
Persze nem tagadom hogy ez a jövő :R
Én alapvetően mindig az ár/érték arányt nézem!

[Szerkesztve]

(#332) g@bo válasza VaniliásRönk (#330) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

asrock egy irodai gépnek való ratyilap. nem rossz, de nem is leányálom.

viszon az abit.... ABIT IP35-E a maga 25 ropis br nakker árával elég cupákosnak tűnik. /berlake/

[link]

(#333) Hakuoro válasza VaniliásRönk (#330) üzenetére

Hakuoro
(senior tag)

Az a 4x PCI-E csak pár százalékot számít, legalábbis amíg nem 8800-GTX-et raksz bele. :DDD

(#334) g@bo válasza Hakuoro (#331) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

jaaaaaa, most használják ki a játékok a 2 magot... most se. keresni kell.

dx10 karid sincs, mi a francnak brutál proci? nehogymá az 1 mb cache miatt szaggasson a gém, okok, nem 160 fps, hanem 143. és? észre sem veszed.

jó lap kell, fasza min. 800-asddr2 ram amig olcsó, és utána lehet variálni.

(#335) VaniliásRönk válasza Hakuoro (#333) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Mindig is vakításnak tartottam az új szabványokat mikor kijöttek, de a PCI-E 4x (kb. AGP 4x) már nagyon kevés, nem kell hozzá 8800GTX hogy elfogyjon, elég egy 8600GT vagy egy 2600XT. Ha játszani akarsz az az ASRock felejtős hidd el.

(#336) Chaser válasza Hakuoro (#328) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nézegetem egy ideje, hogy milyen lapot érdemes venni c2d alá, még ha az ember a legkisebb 2140-esről akar is elindulni, de szeretne majd komolyabban tuningolni, és esetleg nagyobb c2d-re, esetleg Q4-re váltani..sztem GB S3/DS3, Abit AB9, esetleg Asus P5B, bár én olyat nem vennék..ha meg nagyon spórolni akarsz, akkor 945 chipes GB S3, bár az hosszú távon nem lenne jó, viszont kis buktával túl lehet adni rajta, mivel most sem drága.
A 4x pciex16 kezelés meg lótúró, a 8x még elmegy, sztem 8800gts-ig, de 4x? :F talán 7300gt lehet még, amit nem fog vissza..de te tudod :R

New world...old thinking...IBM T60;)

(#337) VaniliásRönk válasza Chaser (#336) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A 4-magos jövő a Penryn, ahhoz P35-ös alaplap kell, Abit IP35 vagy Gigabyte GA-P35-S3, bár még vad áruk van.

(#338) ollie válasza Hakuoro (#319) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Mégis milyen teszteket néztél? Csak szintetikus tesztekben lehet elérni 50%-al nagyobb sbességet, hiszen ez - sajna - nem csak a procitól függ. Függ a chipsettől, a memóriától, a merevlemeztől, az alkalmazástól, és szerintem még talán a csillagok állásától is.

A lényeg, hogy egy 1800MHz-s C2D teljesítménye nagyjából megegyezik egy 2700MHz-s X2 teljesítményének.

(#339) danee91 válasza VaniliásRönk (#311) üzenetére

danee91
(fanatikus tag)

Annyira nem sunyi, csak pl amit én is akartam volna venni, abból nem volt meg a procc, meg a videókari. Amúgy ami az incomsped.addel.hu internetes áruházukban megtalálható, az van nekik raktáron is(gondolom, mert e2140/60 se volt, de e4300 már igen, de az már sok lett volna árban).

(#340) VaniliásRönk válasza danee91 (#339) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nem csak én, hanem már több ismerősöm is ugyanígy járt. ''Sajnos most nincs készleten...'' Azóta nem is foglalkozok velük.

(#341) VaniliásRönk válasza ollie (#338) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

:F Xbitlabs-esek 20-30%-ot írtak, nem 50%-ot, az nagyon vad, ennyivel nem jobb a C2D még multimédiában sem.

(#342) Dagaddt

Dagaddt
(fanatikus tag)

Hali Valaki!

Ha a Superpi ben nem hibázik a gép, akkor vszg Primeban sem ??

Nem ezt már az élet megcáfolta!

:(

A Superpi inkább procit vagy inkább memóriát terhel???!

D°°ci

(#343) rétisün válasza Dagaddt (#342) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

superpi inkább a procit. tesztelj orthos-al, azt rendesen meggyötri a memóriát is.

bazinga!

(#344) danee91 válasza VaniliásRönk (#340) üzenetére

danee91
(fanatikus tag)

Mostmár én is letettem róla, h ott veszek gépet.
OFF: az egyik E2140 tuningolós linkben azt írják, h 1,5 volton sikerült 355-ös FSB-t elérni. Viszont a CPU-Z meg 1,213-at ír asszem. Most akkor én, vagy ők a hülyék. Vagy a CPU-Z nem azt írja, amit a BIOS? Meg ha jól tudom 1,35 volt az alapfeszültség, a tuningot alacsonyabb feszültségen is bírják?
2X OFF: ha esetleg bírja majd a lapom a 300-as FSB-t(2400 MHz, ill. 2700) a gyári hűtéssel, meg persze kis feszemeléssel, akkor majd 1:1-be legyen az FSB:DRAM arány? Itt milyen opciók vannak még? Ha 1:1-be lenne, még akkor is 600-on menne a 667-es ramom, ami nekem még belefér(mármint csökkenés terén).

(#345) VaniliásRönk válasza danee91 (#344) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Az pont egy XbitLabs-es cikk volt, én is csak pislogtam hogy akkor most hogy is van ez, azóta sem javították ki.
Gyári hűtővel felejtsd el a tuningot.
Nem baj ha csak 600-on jár a RAM, legalább bírni fogja a CL4-et.

Szerk.: Haver OEM E6300-a egy sima 775-ös hűtővel (gondolom kb. egyformák) alapon 40-50°C, terhelve 60 felett van, én így nem tuningolnám, ő sem teszi. :)

[Szerkesztve]

(#346) danee91 válasza VaniliásRönk (#345) üzenetére

danee91
(fanatikus tag)

Az első tesztben is gyári hűtővel tuningoltak, és elég jól bírta. Meg másik fórumon is aszonták, h 2,6-2,7-ig a gyári is elég(ha már télleg nincs pénzem egy 3-4e forintos AC-re)
2,4-et bírnia kell a gyári hűtésnek is, meg a 333-as FSB-t is támogató(papíron)S3-nak. HWT-s tesztben szerepelt egy DS3, annál 295 volt a határ, na de az rev2.0-ás, ami hivatalosan 266-os FSB-t támogat. Én meg nagyon bízok a Gigabyte-ban, hogy ha már azt írták a rev3.3-ra, h ''is able to boot with FSB(igazából PSB)1333.

[Szerkesztve]

(#347) ollie válasza VaniliásRönk (#341) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A Superpi eredmények pedig azt mutatják.

(#348) danee91 válasza VaniliásRönk (#345) üzenetére

danee91
(fanatikus tag)

Selejtes E6300-at fogott ki ;] . Ha nem bírja majd az enyim a tuningot, akkor beállítom 1,8-ra, oszt úgy is vígan elfut a 256-os X1950 Pro-val. Én meg CRT miatt úgyis csak 1024*768-ba tolom.

(#349) VaniliásRönk válasza danee91 (#346) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nem az alaplap a gond, hanem az hogy az Intel nem találomra számoz, fogyasztás alapján válogatja a procikat, szóval egy tuningolt C2D pl. 2660MHz-en biztos jóval többet fog fogyasztani, mint egy olyan ami gyárilag 2660MHz-es, még ha nem emeltél feszt akkor is.

(#350) VaniliásRönk válasza ollie (#347) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Azt tudom, de hol konvertálsz vagy akár játszol te SuperPI-vel? :U

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.