nem degradáló. csak érzékelteti, hogy herélt picit a cucc.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
g@bo
(PH! kedvence)
Ha jól tudom, a 4300-asban sincs VT, a 2140 pedig ezenkívül L2-ben és órajelben különbözik csak a 4300-astól, amit mégis c2d-nek hívnak. Herélt akkor lenne, ha az utasításkészletét lebutították volna, mint a régi ''szép'' időkben, pentium vs cerka..ezek a procik akárhogy is nézem, egy kisebb teljesítményű, de c2d architektúrájú procik..habár lehet az intel jobban tudja
Persze az is igaz, hogy a kevéske L2 vezethet néhány esetben heréléshez, nem ismerem a c2d lélekvilágát..még
New world...old thinking...IBM T60;)

g@bo
(PH! kedvence)
Az intel cache érzékeny, x2 jól elvan a 2*512 vel, a 2*1024 nem dobott ott se sokat.
Így van, a 3600-os ''sempron'' x2 256kb L2-t tartalmaz, mégse lassabb max 5%-kal a nagyobbaknál..más architektúra a 2 proci

Komplikato
(PH! addikt)
''Persze az is igaz, hogy a kevéske L2 vezethet néhány esetben heréléshez,...''
Ez afféle féligazság, sokan hiszik azt mai napig, hogy a Celeroncs a kisebb cache-ben különbözik csak, pedig atom lassú is volt a cache benne így a memória kezelése is. (Lásd Pentium III 733MHz 128K procit az Xboxban! Vagy az értetlen usereket, akik nem fogták anno miért gyorsabb a 256 cachel a Coopermine, mint 512-vel az elődje.)
Az egy kivétel a Tualatin Cerka volt, persze az agyon is vert egy P4 Celeroncsot úgy 2GHz-ig legalább.
Close the World ..... Open the Next!
Valszeg az az oka, hogy intel prociknál jóval kissebb az L1, mint AMD prociknál. Bár más típusú L1 van a két prociban.
I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

Márton
(PH! addikt)
Everest és speedfan sem jelzi ki a 2160-am hőmérsékletét, csak a BIOS.
ötlet?
Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!
BIOS frissítés...

g@bo
(PH! kedvence)
senki nem szolgálhat még kiadós beszámolóval? 
Inkább nem akar, ugyanis egyre több arcnál látom, hogy ilyen procit vesz. 

Márton
(PH! addikt)
Ez tuti? Mert a dual-core procival kijelezte ugyanezen konfig.
És ha nem tudná a BIOS kiolvasni, akkor magában a BIOSban miért figyel ott a helyes érték? 
Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!
Én tudom, hogy nem csak a kisebb L2-ben különbözik a celeron_cs
butított utasításkészlet, meg kisebb órajelen működő L2 ha jól tudom. A tualatin a kivétel volt, ami erősíti a szabályt
Proci már adott 2140/2160.. 965-ösből GB-t vennék, S3 vagy DS3? Jobb annyival a DS3, amennyivel öbbe kerül -pár k- vagy csak a kondikban különböznek?
Nézed meg CoreTemp-el is.
DS3 csak kondikban különbözik.
Hétfőn összerakok egy ilyet vagy 4 Gb memóval...a samu 1Gb modul most csak 6600,-Ft bruttó!!!Ajándék.Aztán felszálok a géppel az űrbe...a vidkarival még várunk.Ócsó lesz az is.

Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.

g@bo
(PH! kedvence)
uraim, én is beújitottam egy 2140-est. nincs ezzel semmi baj, ezért az árért hibátlan a cucc, de amúgy se érezhető a difi, hacsak nem a szintetikus teszt buzerálásával foglalkozik az ember. 15xxx pénz volt. egyelőre eddig kínoztam.
Mező Érték
CPU tulajdonságai
CPU típusa DualCore , 2566 MHz (8 x 321)
CPU alias Clovertown / Conroe / Kentsfield / Merom / Woodcrest
CPU stepping L2
Utasításkészlet x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3
Eredeti órajel 1600 MHz
Min / Max CPU szorzó 6x / 8x
Engineering Sample Igen
L1 kód gyorsítótár 32 KB per core
L1 adat gyorsítótár 32 KB per core
L2 gyorsítótár 1 MB (On-Die, ASC, Full-Speed)
Multi CPU
CPU #0 IntelGenuine Intel(R) CPU 2140 @ 1.60GHz, 2560 MHz
CPU #1 IntelGenuine Intel(R) CPU 2140 @ 1.60GHz, 2560 MHz
CPU kihasználtság
1. CPU / 1. mag 1 %
1. CPU / 2. mag 0 %

bearchaser77
(újonc)
everest ultimate engineer edition 4,0,XXXX próbálkd ezzel. nálam felismert mindent, igaz csak beta verzsön de bevált.
Gigabyte ga-ma 790X DS4; amd phenom 9550@2800; geil 2*2GB 1066@1016Mhz; gigabyte ati radeon 4850, Samsung 320Gb SATA 2, pioneer DVR 216D DVD

(#266) g@bo: grat
a 4300-asoddal mi lett? vagy most 2 procid van?

mazda626
(PH! addikt)
Hali!
Ezzel a procival milyen videokarit lehet kihajtani maximum? 8800GTS 320MB-ot még ki tudja szolgálni, vagy oda már minimum E4300 kell? Ha a 320-szal nem, de egy 8600GE-vel már pariban van ugye?
Előre is köszönöm! 

g@bo
(PH! kedvence)
az már elkelt, a quadcore-ig kihúzom ezzel... 
Hehe
..akkor csak nem olyan rossz választás ez, bár a 2160-as a 9-es szorzó miatt még képben van nálam, de valszeg megvárom még az árcsökkentést, és akkor dől el mi lesz..most csak ramokat veszek, nehogy fentebb menjen az ára

g@bo
(PH! kedvence)
ramot érdemes, nekem marékszám van a fiókban is.... 
2160 mellett már alternativa a 4300, alig drágább. fullos sóhernek a 2140 pálya. 
Ahol én kapom +4k a 4300-as a 2160-ashoz képest, ami 2k-val drágább a 2140-esnél. Lehet én is gyűjtök némi ramot, felesleges most eladni..ennél lentebb már nemigen mehetnek az árak, fentebb viszont igen...
Fullos sóher-lol

Retekegér
(PH! addikt)
PH-teszt várható valamikor? Vajh L2 cache mérete itt sem számít annyira?
Lehet jobban jártam volna, ha várok még egy kicsit E4300 vásárlással. 
<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

Brekk
(senior tag)
Ha valakinek olcso es jo proci kene, akkor van nalam egy 2140es proci, alapfeszen 3100at megy.

Bármilyen Hardware a legjobb árakon egy napon belül. www.oaziscomputer.hu
DE, itt számít az L2 mérete. Azonos órajelen az E4300 gyorsabb a nagyobb cache miatt, ez egyes alkalmazásokban, és szinte az összes játékban látszik, akár 10-15%-ot is ráver az E2160-ra.
szerk: ez privi akart lenni 
[Szerkesztve]

g@bo
(PH! kedvence)
ki kell próbálni, hogy a szintetikus teszteken kívül mennyire érzékelhető az a 10-15%. ez pánikkeltés...
sokaknak max. 7600gt van, és nem csúcsgépe, lehet, hogy kis sem tudják/akarják hajtani annyira a gépüket, és bőségesen elegendő ez a teljesitmény amit egy húzott 2140 nyújt, nem beszélve arról, ezt milyen áron kapják...
A játéktesztek mióta számítanak szintetikus teszteknek? 
Egyébként állok elébe a teszteknek egy olyan arccal, akinek 2 giga ram, X1950PRO, és 2700MHz-re húzott E2140 vagy 2160 van a gépében.
A szóba jöhető játékok:
Lost Planet DX9 demo
Prey
Oblivion
WH40k - Dark Crusade
Company of Heroes
Far Cry
Ghost Recon Advanced Warfighter
Quake 4
Flatout 2
NFS Most Wanted
Half Life 2
CS: Source
HL2 Lost Coast
HL2 EP1
(ezek vannak meg nekem eredetiben, melyeket érdemes benchmarkolni)
Persze nem az összes játékra gondoltam, hanem 3-4re ezek közűl.

g@bo
(PH! kedvence)
nekem csak far cry van hirtelen, csak azzal tolom, meglepő, de az sima a64 3200+ proci és 7600 gt társaságában is tökéletesen ment.
nem arról van szó, hogy nem számit a cache, hanem arról, hogy jó vétel-e vagy sem. nekem speciel nem szaggat semmi, az oblivion meg külön állatfaj... 

danee91
(fanatikus tag)
Hi all!
Mivel új vagyok itt, nem teljesen vágok mindent. Most veszek új gépet, amire nincs sok pénzem, szóval ott akarok lecsípni az árból, ahol csak lehet. Alapnak mindenképpen egy 945P-s Gigabyte-ot akarok, sztem S3, de lehet h DS3. Procinak E2140-et gondoltam. Mivel a teljesítménye alapon nem túl meggyőző, mindenképp tuningnak venném alá. A lapok mindenképpen Rev3.3-asok lesznek. A kérdéseim:
Gyári hűtővel meg tudom hajtani a kicsikét ~334-es FSB-ig? Mivel 1:1-ben szeretném járatni a memoval, ami 667-es(333-334). Túl sok feszt nem akarok neki adni, mert a gyári hűtő sztem nem bírná azt a sok hőmennyiséget. Tehát ha alapon nem is, de kis feszemeléssel el tudom érni azt a ~2,7 GHz-et?? Megelégednék 300-as FSB-vel is, csak ne alapon menjen. Vagy inkább vegyek eggyel magasabb szorzójú E2160-at?
Kérlek segítsetek, az idő sürget a gépvásárlásra...

g@bo
(PH! kedvence)
én 965 s3-at vennék, és jó az a 2140. simán eszi a 300 fsb és többet is. az alacsony szorzója miatt azonban van határ.
Az 945-ös lapok nem jók tuningra, 266-os FSB felett semmi sem garantált. A 965-ösök viszont as 400-as FSB-t is vígan bírják, ezt persze soha nem érde el az E2140-el.

robyeger
(PH! addikt)
ha 266Mhz feletti FSB-re akarsz törni, akkor min. egy Abit IB9 deszkát javaslok
Core2 prociban minél nagyobb a szorzó és minél több az L2 cache annál jobb, neked kell tudnod anyagilag hogy birod...
Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

g@bo
(PH! kedvence)
17 ropíért 400-as fsb? aranynyaklácot szamanta foxal nem kérsz mellé? 

danee91
(fanatikus tag)
Én azért gondoltam a rev3.3-as 945p-s3-ra, mert elvileg viszi az 1333-as PSB-t(333 FSB). Meg egy oldalon olvastam, h max 360 FSB-t vitt(nemtom melyik rev, de gondolom a többi is bír hasonló FSB-t). Én nem akarok egetrengető FSB-t elérni vele, de akkor lehet h inkább mégis 965P-S3 lesz.

danee91
(fanatikus tag)
Most néztem meg a HWT tesztjét, ott a 945P-DS3(a kézikönyvén pedig Rev2.0) FSB határa 295 volt, meg vmi olyat írtak, h 266-on néha újraindult a deszka. De a Rev3.3-as meg támogatja a 333 FSB-t szóval az alaplapon sztem nem fog múlni a tuning, inkább a procin, és úgy döntöttem, inkább E2160. Ha az bírná is, akkor 9*333 nekem bőven elég lenne. Bár a 8*333 is elég, az már felülmúlná az E6600 frekijét, igaz a cache meg negyedannyi, dehát istenem. Most tényleg nagy áldozatokat kell hoznom, ugyanis már most túllépem a max plafont, árban, szal a 965P nem fér bele, olcsóbb 965P-set meg nem akarok venni.
Ha meg nem fog menni a tuning, akkor így jártam 
Pedig olcsóbb 965P-vel jobban járnál, mint egy 945P-vel...
[Szerkesztve]
Így van, főleg, hogy 23k-ért van DS3.
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

danee91
(fanatikus tag)
Az h lehet h az Icsmediánál az Abit IP35 15,5k??? Ha télleg ennyi akkor asszem elfelejtem egy időre a 945P-s és 965P-s lapokat. Bár sztem tuti h holnapra már 2x annyi ár fog ott szerepelni. Pont gépvásárlás előtt fogják átírni.

beneszilo
(tag)
hali!
szerintetek egy e2160 tuningolva kihajtana egy radeon x1950gt-t?
és mennyi fsb-t bír ez a proci minimális feszemeléssel?

mazda626
(PH! addikt)
Ki, még egy 8800 320-as GTS-t is talán.
az hogy mennyi FSB.t bír a proci az egyrészt szerencse kérdése, másrészt nagyban függ a hűtéstől is, és harmadrészt az alaplaptól is.
sztem az X1950GT-t ki tudja majd hajtani, és nem fog limitbe ütközni. 
...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

beneszilo
(tag)
köszi 

Armando_19
(PH! addikt)
Szerintem azt nagyon elírták.Nagyker nettó 28 a lap... 
Finwe kollega bement érdeklődni... tényleg annyi, de meg kell rendelni. ez volt valamikor a múlt héten, de még mindig nem kapta meg. IP35 topikban volt szó róla.
bazinga!

Armando_19
(PH! addikt)
Azt nem lehet tudni, hogy miért ilyen veszettül olcsó? Mert akkor megyek és veszek 2-t..
Mod
ár most néztem árlistákat, és van egy olyan sanda gyanúm, hogy keverik IP95el...Az mozog ilyen 13-15 körül kiskerben...
[Szerkesztve]
ABIT s775 IP35 12 940 / 15 528
ABIT s775 IP35 PRO 43 140 / 51 768
ABIT s775 IP35-E 22 260 / 26 712
ABIT s775 IP-95 9 750 / 11 700
fene tudja, van IP95 is, az meg még olcsóbb....
[Szerkesztve]
bazinga!

Armando_19
(PH! addikt)
Hát ez így már akkor teljesen káosz..Kíváncsi vagyok, hogy ki fog először onnan lapot szerezni. Figyelni kell keményen.Ha tényleg ennyi, azonnal veszek 2-t!

Ezek a legújabb chipkészletes lapok? És ilyen áron?