Ejj, az tényleg nem rossz ár már annyira, bár procira nagyon fanyalogva adnék ki ennyi pénzt...
Meddig lehet húzni a 2.4-es quad-ot? 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Ribi
(PH! kedvence)
hat ha megnezzuk a 3dmark toplistat akkor 3.2-3.6G. Viszont minvel 4 mag van benne melegszik mint a veszedelem.
[Szerkesztve]
Ha jól gondolom, október 22-én lesz beárazva a Penryn, és ezek tovább esnek. 
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke
akinek ilyen procira tellik, annak sztem a hűtésre is futi 
am meg sztem egy ilyen proc alapórajelen is húzza az igát, nem feltétlen cibálja meg mindenki.
ezért ha hozzájutok majd egy ilyenhez, én se tom majd megállni hogy ne nézzem meg mennyi az annyi 
...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

svani
(kvázi-tag)
Alsó szegmensben(E4400) 20USD csökknés(~4000HUF).
Ismerve a magyar viszonyokat,mire elér a felhasználóhoz szinte észre sem lehet majd venni.
Quad-Core-nál persze más a helyzet,de az így is sok.
Drágának találod a 4 magost???? 
az eddigi ára 530 $ volt, ami kb 100.700 ft volt.
most hirtelen 266 $ ment le az ára , ami 50.540 ft.
és ha azt is belevesszük hogy az E6850-es is ugyanennyi lesz majd akkor sztem a 4mag jobb választás lehet. 
...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

svani
(kvázi-tag)
Relatív,hogy kinek mi a drága.
Ha egy árban lesz a 2 magossal,akkor persze,hogy megéri majd a 4 magost választani.
(saját kereteimhez mérve gondolkodtam hangosan)
[Szerkesztve]
Jah, vagy számtech boltban dolgozik, és a vezetőség közölte vele, hogy AMD konfigokat ne ajánljon...Ezért szeretnék összedobni egy c2d konfigot minél olcsóbban, kitesztelem, aztán azt már tudom ajánlani nyugodt szívvel
Mert D szériát nem fogok az biztos, az meg hogy minél olcsóbb legyen egyszerű okra vezethező vissza, nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy 100k-kat költsenek gépre, ha valaki bejön, és van x összege gépre, nem tudom neki mondani hogy még y k-t dobjon rá..
#199 mazda626 : erről az AMD-Intel árháborúról csak 1 valami jut eszembe: soha ne kössenek fegyverszünetet
New world...old thinking...IBM T60;)

mazda626
(PH! addikt)
No igen, de ha az ember egyfolytában csak vár, akkor mikor lesz vége? Nem rég szállt el az előző gépem, kell majd valami helyette, egyedül csak az NV féle áresést várom meg, nyárra csak kell a gép. Majd ha meg gyűlik a pénzem, akkor cserélek nagyobbra.
Chaser:
Jó lenne mihamarabb, mert a mostani 8600-asok ára teljesítményükhöz képest igencsak magasak. 
Tegnap este olvastam ph-s hírek közt, hogy az nv arra kérte partnereit, ne raktározzanak túl sokat a dx10-es karikból..nyilván áreső lesz 
A 8600-asok ára relatív magas, 7600gt-nél csak többet mennek, árban meg majdnem egy a 2 kari.

mazda626
(PH! addikt)
Jaja, nem is baj, jót tesz az a sok minusz ezer forint.

g@bo
(PH! kedvence)
namostakkor, mennyire gáz a 2160? pl 4300 hoz képest... 
Nagyon!
Erre a legjobb bizonyíték ha elosztod a két modellszámot egymással:
4300/2160=1,99
I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

g@bo
(PH! kedvence)
mekkora sztár vagy...
lol, erre én se jöttem volna rá.
de ez az 1,99 most százalékban, vagy miben értendő???

és ez még csak 2,9GHz. honnan jött ez a kép? érdekelne a többi játékteszt is
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
Azért érdekelne egy E4300 összehasonlítás is ugyanezen az órajelen.
Én azt se bánnám, ha egy x2-t is odatennének összehasonlításképp.

g@bo
(PH! kedvence)
6420 alapon leveri a 2140-et ami 2900 mhz-en jár.
elég meleg.....
mondjuk árban, talán harmada?
Inkább csak a fele. És persze a 6420-at is jócskán meg lehet rántani.

FF-hoz hülye fekete skint használok és nem tudtam kiolvasni a kép linkjét 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

g@bo
(PH! kedvence)
namostakkó ollie, 2140 2160 v 4300?
Részemről 4300, viszont ha valaki a legolcsóbbat akarja, akkor 2140 megrántva.

g@bo
(PH! kedvence)
ez a ''celeron '' olcsó. de ahogy nézem, azonos órajelen / húzás mellett is / a 4300-as 7-15% al gyorsabb, itt ott....
a 2 - 4 mb cache között nincs ilyen szakadék.
Hát jah, az intel procik igénylik a nagyobb L2-t, bár sztem egy 2140 ár/értékben nagyon jó, nem lepne meg, ha az intel csak azért dobta volna piacra, hogy elgondolkodtassa a most vásárolni készülőket, hogy az esetleg -mára már olcsó- kiszemelt x2 helyett inkább kis c2d-t vegyenek.

g@bo
(PH! kedvence)
2140-est durván 15500 bö kihozom, lehet hogy a 6320 odaver, de dupla áron. 
Én is számolgattam, perpill hütecs nélkül 15.2k lenne újan, ami azért kellemes ár
Csak a lap ne lenne olyan drága alá...bár ha kisebb 945-ös lappal megy, 250-300 fsb közt, az sem lehet olyan rossz

g@bo
(PH! kedvence)
15 ropis procin, ha jön a 4 mag..... nem lehet sok bukovári. 
Milyen ''celeron''??? Felejtsük már ezt a szót, a Core alapú celeronok még csak most jönnek 1 maggal!

g@bo
(PH! kedvence)
azé van macskakörömben, teeeeee. 
de nem is core2duo, hanem dual-core.

beneszilo
(tag)
hát nem tudom... komolyan elkondolkoztam hogy E4300 helyett inkább vegyek E2140-et de ha tényleg lesz ez az árcsökkentés jún. 22-én akkor már inkább E4300-at veszek. ahogy néztem a tesztben az E2140-nak 2.9GHz-hez 1.5V. kellett, és ha jól tudom az E4300-nál a szerencsésebb példányoknál 2.9GHz-hez kevesebb is elég.

g@bo
(PH! kedvence)
de mihez kell 2.9 ghz? a 4300-ast járattam 2.4-en, és soha nem volt a prociterhelés 100%on, semmi se szaggatott, mondjuk az esetek 99%-ában nem is jáccom. 

beneszilo
(tag)
én játékra használom nagyrészt a gépet 
Hmm, a Lost Planet pl még C2D-vel is procilimites. 
Mért nem c2d? 
Hivatalosan Pentium Dual Core a neve. De ettől még ugyanaz, mint a többi Core 2 Duo (csak az L2 1MB).

g@bo
(PH! kedvence)
hát, nem mertem ezt a 2140-en kipróbálni, lehet nem szabad a 4300-ra sajnálni a lét.... 

Armando_19
(PH! addikt)
Persze, jól jön az a +1mb cache, de árát tekintve kecsegtető ez a processzor. Ha valaki core2 rendszert szeretne, és nincs annyira anyagilag elersztve, akkor egy ilyen procival jó belépő szintű gépet csinálhat, ahonnan később könnyedén tovább léphet.Én is ezt fogom csinálni. 

bearchaser77
(újonc)
sziasztok!
én azok közé tartozok akik az E2xxx mellett tették le a voksukat. már régebb óta érlelődött bennem, hogy cserélnem kellene gépet. az előző konfigom egy athlon64 3200+ (939) egy nforce4 ultrás lap, 1GB ram (2X512 kingmax DDRI 400), vga egy7600gt. a cél az volt, hogy továbbra is egy viszonylag jól teljesítő középkategóriás, nem giga mega csúcs gépet rakjak össze magamnak. az új konfigban egy abit ab9, egy E2160,szintén egy GB ram csak már DDRII 800, és egy 8600gt lett a grafikus kari. a versenyben ott volt a X2 3800+ (hozzá abit kn9ultra), a jelenlegi proci, meg az E4300.a jelenlegi beszerző helyemen az árban a különbségek 5k ill. 6k a legolcsóbb az amd, aztán az E2160, és végül az E4300.
azt mindenki elismeri, hogy ha most kell választani intel és amd között azonos kategóriában az intelt éri meg választani.
kb a teljesítmény különbségekket tükrözi az árkülönbség alap órajelen. tuning az má mást illet. tegnap kicsit megtéptem a proci fsb 300 így az alapból 1800MHz-en üzemelő proci 2700MHz-en dolgozott, kicsit kínoztam és akkor is stabilan ment alapfeszen. az everest EE4.0 benchmark értékei alapján az E6700-et verte. igy egész jó tuingpotenciállal bír ez a CPU.de nem is ez a lényeg.
Mé kell a viszonylag gyors gép, hát jáccccani. 3DMark06 ban alapon mértem 4202, míg húzva mindösszesen 4405-öt, igy az az egykét frame ami a proceszoron múlik nem hiszem hogy olyan nagyon befolyásoló tényező lenne a nagyobb procik felé. ezér ugyan abban a kategóriában szerintem most inkább megéri megvenni az E2xxx-es procikat, ha vki ilyen megvilágításból nézi a számítástechnika világát.
Gigabyte ga-ma 790X DS4; amd phenom 9550@2800; geil 2*2GB 1066@1016Mhz; gigabyte ati radeon 4850, Samsung 320Gb SATA 2, pioneer DVR 216D DVD

g@bo
(PH! kedvence)
teljesen jó vétel ennyiért ez a prcoci, de minimális + pénzért van a 4300, én jobban hiszek a személyes beszámolóknak, mint a honlapok szintetikus tesztjeinek...
ami biztos, 4300 feletti prociért pénzt nem adok / 6420 6320 / mert a + 2 mb cache nekem, ill a tesztekben annyira nem fénylik, viszont az árcédula már meredekebb, a difit inkább most ramba ölném.
2140 és 4300 közötti ár is / 6000 ft / az majd egy giga ram...
Talán nem 3dmarkkal kéne nézne a különbséget a húzott és húzás nélküli eredmények között, ugyanis semmit sem érnek. Játékokban egy 50%-os C2D procituning akár 15-20%-os frame növekedést is hozhat.

Armando_19
(PH! addikt)
Hát igen. Meg ha egy normális 965 chipsetes lapot nem sajnál alá az ember, akkor későbbiekben bárhova fejleszthet. Én úgy számolom, hogy meglessz ez a E2160 kb egy évig, addig jóóó mélyre lemennek majd a kentsfieldek a penryn meg a bercelona miatt, és beújítok egy Q-sra. Szerintem ilyen 35-40K körül lesznek akkor.

g@bo
(PH! kedvence)
2xxx széria ezért durva..... sokat nem lehet bukni rajta, és tuninggal lehet hogy nem 120 fps csak 109 a nagytesóhoz képest, de talán elviselhető.

Armando_19
(PH! addikt)
Hát bukni nagyon tényleg nem lehet rajta. Most ha esik is az ára 20%ot, akkor is csak kb 3Kval lesz olcsóbb mint ahogy vetted! Nagyon szimpatikus példány.
Meg aki pl Dxxx szériáról akar erre váltani, kevesebb hőtermelés és fogyasztás miatt, annak is nagyon megéri. Teljesítményen nem bukik kb semmit kevés cache miatt sem!
Ezt én is így látom
Vennék egy DS3 lapot, egy 2140-nel, procit meg majd cserélném, ha emberibb ára lesz a nagyoknak. Amit az ember meg bukik egy 2140-en-en, havi pár száz ft-os ''kölcsönzési díjnak'' felel meg
(#238) ollie : közben utánaolvastam én is, hát érdekes..dualcore-nak tudtommal a c2d előtti szériát hívták,a prescott meg presler magos csodákat, lehet volt más is, nem tudom, de hogy ennek a procinak mi köze a dualcore-hoz?
azonkívül, hogy 2 magja van
Annyi köze van, hogy ugyanúgy hívják.

Armando_19
(PH! addikt)
Már most is 77ért mennek Q6400 procik... 1 év múlva simán lemegy 35 környékére. Nagyon jól megcsinálta ezt nekünk az intel! Megveszed ezt olcsón, van egy tuti géped, amiből később még jó sokáig el tudsz lenni. mire jönnek a game-ek amik kihasználják a 4 magot...
2-3 éves befektetés minden gond nélkül.

![[kép] [kép]](http://www.hothardware.com/articleimages/Item973/hl2.png)