Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#18001) mmdms válasza tsigalko87 (#18000) üzenetére

mmdms
(őstag)
LOGOUT blog

Aham, tehát az affinitással végül is ezt is állítom?

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#18002) tsigalko87 válasza mmdms (#18001) üzenetére

tsigalko87
(őstag)

Akkor az az alkalmazás egy magot használ.. ha egyet jelölsz be.. de mivel egy magra íródott akkor sem fog többet..
Na meg annyi hogy a 2 magos ujabb intel prociknál (kivétel a pentium D) egyben van a cache.. a Qxxxx prociknál 2 magonként külön Q6600 esetén 2x4Mb az i7nél tudomásom szerint megint egyben.. szal 1 magos alkalmazásnál felesleges trükközni.. marad 1 mag meg esetedben 1Mb cache..

(#18003) superecneB

superecneB
(őstag)

Üdv!
Asus P5B - E2180 - Kingston 800mhz kit - Chieftec 450W - 1.5V on 333FSBvel 9x es szorzóval 667en a ramok. Stabilan ment, tesztek végig mentek hibátlanul, játszottam is rajta 3-4 napot. Tegnap egyszercsak nem indult be a gép, csak bios reset után tudtam elindítani. Ez mitől lehet?

(#18004) pcguru1

pcguru1
(őstag)

Sziasztok!

Lenne egy hatalmas problémám de nem biztos hogy jó helyre irók,van egy intel dual core e2180-as procim a gond a következö:sajátgép rendszerinfórmácionál kiirja hogy e2180 2ghz az egyik mag és a másikra azt irja hogy 13,98ghz és innen kezdve a játékok vagy szagatnak vagy iszonyatosan begyorsulnak,viszont ha a virtuális memórián állitok hogy a rendszer kezelje egy darabig minden normális tehát 2*2 ghz-et ir ki aztán valami történik és megint vissza áll.Szeretnék valami segitséget kérni hogy mi lehet a gond,esetleg egy proci cserével megoldható lenne a probléma
Akartam képet felrakni de sajnos nem tudom hogy kell

Egy szép napon, mint a köd, a parancs elillan, És több ezer rendőr rájön, hogy velünk van. SZEBB JÖVŐT!

(#18005) shteer válasza pcguru1 (#18004) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

próbálj meg egy biosfrissítést

ha nem segít, ki kellene próbálni a cpu-t egy másik gépben is

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#18006) syC

syC
(PH! addikt)

E2140 Q715A647 vid: 1.3v tunning: 3120MHz @ 1.296v (tudom, ez a prime nem prime, még mielőtt valaki megszólni)

Ez a procc 399 fsb-t megy

• De hova temetik a túlélőket? •

(#18007) zcool

zcool
(fanatikus tag)

Üdv!
Olyan problémám volan, hogy a procim nem akar menni 3Ghz felett bármit állítok Fsb-t,
szorzót,ramokat, feszt is adtam mindennek bőségesen aminek csak lehet de nem akarja az igazságot.
Proci:Intel dual core e2160
Alaplap:Gigabyte 965P DQ6
Ram: 2x1gb Geil Black Dragon 800Mhz
Vkari:Hd 3870
Táp:Hiper TypeR 480W
Az alaplapon 8pines ATX csatlakozó van de a tápom csak 4 pines és így használom.
Mert úgy tudom (ha nem jó javítsatok ki )akkor kell 8pin a lapnak ha a processzor 130w felet eszik.
Ja és 3Ghz-en 1.4 voltot adok neki bár lehet beérné kevesebbel is.
A ramok 888 on mennek +0.100v -al.
De mégegyszer mondom 3GHz fölé nem utdok menni akkor sem ha a ramokat visszaosztom mint állat.Feszt is adok mindennek de semmi.
Lehet hogy 8pines ATX csati kellene? De akkor többet eszik a proci mint 130w?
Kérlek titteket segítsetek!!! :O

Legalább annyira vedd a fáradtságot,hogy pü-re válaszolsz!

(#18008) CHIPman válasza zcool (#18007) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A proci biztos nem eszik 130-nál többet. Én a tápra gyanakodnék, nem hangzik túl jól...

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#18009) zcool válasza CHIPman (#18008) üzenetére

zcool
(fanatikus tag)

Üdv!
Ő volna az: link

Akkor lehet gyenge a táp?
De akkor annak semmi esélye, hogy 8pin kell a lapnak?

Legalább annyira vedd a fáradtságot,hogy pü-re válaszolsz!

(#18010) Sk8erPeter

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Hali!
E2180-hoz milyen halk, de jó hatásfokú hűtést (ventit, vagy inkább passzív legyen? :F) tudnátok ajánlani?
Lehetőleg ne legyen hangosabb, mint a mostani Nexus házhűtésem - vagyis konkrétan ne legyen hallható hangja... :D

Előre is köszönöm! :R

Sk8erPeter

(#18011) shteer válasza Sk8erPeter (#18010) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ac freezer extreme :)

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#18012) rasotamas

rasotamas
(kvázi-tag)

Sziasztok, ma tapasztaltam valamit, amit korábban nem. E2200, Gigabyte G31M-S2C, én azt hittem, hogy a szorzó terheléstől függően 6x vagy 11x, de Everestben néha felvillan egy 8x érték is, igaz ritkábban mint a 6 meg a 11. Ezt korábban az Asrock 4CoreDual lapomban a 2160-assal nem tapasztaltam. Hogy is van ez? Szerintetek?

(#18013) rasotamas

rasotamas
(kvázi-tag)

Amúgy hogy lehet saját avatart berakni? Ez a FamGuy Brian nagyon tetszik, vagy mitől függ a választék?

(#18014) Sk8erPeter válasza shteer (#18011) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Köszi! :R Ez tényleg halknak tűnik, adatlapja szerint 0.5 Sone a zajszintje a ventinek, eszerint meg az 25-26 dBA körül van.

Esetleg ennél picit olcsóbb van, ami hasonlóan jó? :B

(#18013) rasotamas: saját avatarod csak minimum őstag rangtól és 600 napja regisztrált nick-kel lehet. (lásd: [link], [link]) Addig még ráérsz... ;)
(#18012): nem lehet, hogy a BIOS-ban bekapcsolt C1E miatt csinálja ezt? Így dinamikusan állítgatja a proci értékeit, terheléstől függően.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#18015) shteer válasza Sk8erPeter (#18014) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

havernak van, elégedett vele nagyon

alternatíva a freezer 7 pro

(#18016) rasotamas válasza Sk8erPeter (#18014) üzenetére

rasotamas
(kvázi-tag)

Ezt konkrétan így hívják, hogy C1E? Tuti? Nem rémlik, hogy lenne ilyen BIOS-ban, de az FSB változatlan, csak a szorzó változik, és a 8x tényleg ritkán van.

(#18017) Sk8erPeter válasza shteer (#18015) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Na, ez már egy fokkal olcsóbb, bár adatlapja szerint 0.9 Sone, ami már 30 dB, ami pedig már azért hallható zajszint... Franc tudja, hogy mennyire durván.
Mondjuk kíváncsi lennék, hogy az E2180 gyári hűtésére mit adnak meg zajszintnek...

Sk8erPeter

(#18018) Sk8erPeter válasza rasotamas (#18016) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Legalábbis P35 szériánál így hívják, nézd meg ezt: [link] (CPU Enhanced Halt (C1E)).
A C1E elődje a Halt State ([link]).
Amúgy lehet EIST (Enhanced Intel Speedstep) néven is keresni.

Sk8erPeter

(#18019) rasotamas válasza Sk8erPeter (#18018) üzenetére

rasotamas
(kvázi-tag)

Köszi, Asrockban SpeedStep volt a neve azt tudom, de az elvileg csak arra jó, hogy a Windows le tudja venni a szorzót, ha energiatakarékoson van, és csak anandtech-es módosított BIOSban volt. Lehet, hogy a win7 már ezt is tudja? A Vista meg nem és ezért nem vettem észre?

(#18020) Jorus válasza rasotamas (#18019) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vista is tudja, főleg, hogy CPU fícsör. Az FSB-t nem tudják szabályozni, csak a feszt és a szorzót.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#18021) Sk8erPeter válasza rasotamas (#18019) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Az alaplapod kézikönyve szerint (39. o.) nálad is ugyanúgy C1E-nek hívják a menüpontot, az Advanced BIOS Features menün belül. Nézd meg, mire van állítva (Enabled/Disabled).
Alapértelmezettként a CPU EIST is Enabled-re van állítva.

Sk8erPeter

(#18022) rasotamas válasza Jorus (#18020) üzenetére

rasotamas
(kvázi-tag)

Azt én tudom, hogy a 6x és a 11x megy, ment az XP-n is, csak azt nem tudom, hogy most az Everest hibázik, vagy tudják a 8x-et is, és ha igen akkor mi? alaplap, OS?

(#18023) rasotamas válasza Sk8erPeter (#18021) üzenetére

rasotamas
(kvázi-tag)

Megtaláltam, köszönöm, de ennek már ahhoz is be kell lenni kapcsolva, hogy le tudja venni 6x-re az OS, de mi a helyzet a 8x-szel? OS feature? Nem vettem még észre? Everest hiba?

(#18024) Jorus válasza rasotamas (#18022) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

CPU-Z-vel csekkold! Egyébként elvileg a terhelés függvényében szabályozza a szorzót, tehát nem feltétlenül csak a két szélső értéket veheti fel, ugyanakkor tény, hogy az eddigi Intel procijaimnál én se nagyon láttam köztes értékeket.

(#18025) rasotamas válasza Jorus (#18024) üzenetére

rasotamas
(kvázi-tag)

CPU-Z-ben nem látom a 8x értéket, de ritkábban csekkolja mint az everest, mondjuk a cpu-z 0,7, az everest 0,4 másodpercenként frissíti.

(#18026) Sk8erPeter válasza Sk8erPeter (#18017) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

UP arra, hogy mi lehet az E2180 gyári hűtésének (ventinek) a zajszintje. :B

Sk8erPeter

(#18027) Jorus válasza rasotamas (#18025) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szal a lényeg akkor, hogy nincs ezzel gáz, dolgozik az EIST.

(#18028) Jorus válasza Sk8erPeter (#18026) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Rá gondolsz?

36.7dB-t mértek, ami nagyon halknak számít.

(#18029) Sk8erPeter válasza Jorus (#18028) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Igen, ő az, köszi. :R
Az az érték tényleg nem rossz, de kérdés, hogy milyen körülmények között és kik mérték. :D (sokszor manipulatívak ezek az értékek :()
Mindenesetre nem mondanám halknak így, hogy használom már egy ideje. (nem koszos, semmi baja, alapból sem volt egy nagyon halk venti, persze nem is üvölt, mint egy állat, de azé... :D)

Sk8erPeter

(#18030) Jorus válasza Sk8erPeter (#18029) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itt a teszt zajszinttel foglalkozó része, döntsd el, mennyire mérvadó. ;)

[ Szerkesztve ]

(#18031) rasotamas válasza Jorus (#18028) üzenetére

rasotamas
(kvázi-tag)

Én vettem egy E6600-hoz adott, tehát legnagyobb intel gyári bordát, és arra "erőszakoltam" rá a 2160-as gyári ventijét, annyi volt a bibi,hogy a borda kb 2-3-4 millivel átmérőben nagyobb, így a kis beakadós füleket le kellett csiszolnom, és pillragaccsal odaerősíteni a bordához. Persze lenne szebb megoldás, csak ez volt kéznél. Pár fokot jelentett, többet nem mondanám, max biztonságosabb érzés ránézni a kétszer nagyobb bordára.

(#18032) Sk8erPeter válasza Jorus (#18030) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Nem semmi, hogy Scythe ventiknél is halkabb... :Y
Köszi a választ! :R

Sk8erPeter

(#18033) bivalyolo

bivalyolo
(senior tag)

sziasztok!

egy olyat szeretnék kérdezni, hogy az mitől lehet, hogy hideg indításnál újraindul a gép 2,5 ghz-en? (utána megy frankón minden). 2,4-ig még simán jó de ha kicsivel feljebb húzom már nem akar rendesen indulni. kék halál vagy egyéb fagyás nincs, csak az első indításnál vágja magát hanyatt. esetleg a feszt kéne emelni? ha igen mennyi az amit még elbír stock hűtővel?
(azt tudom hogy giga lapok tuningnál hajlamosak erre az elindul-leáll-elindul mókára, csak fura, hogy 2,4-nél nem jelentkezik ilyesmi, csak ezen érték felett..), (a ramokat visszaosztottam 800-ra 2,5-ön és 2,66-on egyaránt, időzítések: 5-5-5-15, minden alapfeszen van)

válaszotokat előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#18034) Jorus válasza bivalyolo (#18033) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Milyen beállításokon hajtod 2.4-en illetve 2.5-ön? Az mondjuk nem világos, hogy hogy osztod vissza a RAM-ot, amikor egyrészt nem lehet, másrészt nincs is rá szükség, mivel a CPU-d eleve alacsony FSB-n üzemel.
Tehát ezek kellenének első körön:
- FSB
- CPU szorzó
- DRAM freq multiplier
- VCore

(#18035) bivalyolo válasza Jorus (#18034) üzenetére

bivalyolo
(senior tag)

a cpu szorzó 10-es, tehát 240-es fsb, itt a dram multiplier 3.33-as. fsb:dram 3:5, a vcore az alap 1.325 a bios szerint.
2.5-nél szintén 10-es szórzó 250-es fsb-vel, a multi itt 3.20.

(#18036) Jorus válasza bivalyolo (#18035) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor valószínűleg a VCore lesz kevés neki. CPU-Z-vel nézd meg, hogy a BIOS-ban beállított 1.325V-ből mennyi marad terhelés alatt! A feszt addig emelheted, amíg meg tudod hűteni Prime95 alatt mondjuk. Ha 100%-os terhelésen 8-10 fok marad a distance to TjMax, az normál körülmények között még elfogadható hőmérsékletet eredményez.

(#18037) bivalyolo válasza Jorus (#18036) üzenetére

bivalyolo
(senior tag)

azt már próbáltam, hogy AUTO-ra raktam feszeket tehát a lap adta a procinak. aztán, hogy mennyit adott neki alapból azt nem tudom, de a cpu-z 1.394-et jelzett. nem tudom, hogy ennyivel kéne-e már mennie rendesen csak azt, hogy ugyanazt eljátszotta mint mikor normal-on hagytam a feszeket..na mindegy azért jó lett volna ha bírta volna alapon is 2.66-ot vagy legalább a 2.5-öt de ezekszerint sikerült kifognom egy olyat ami csak ennyit bír..

[ Szerkesztve ]

(#18038) Jorus válasza bivalyolo (#18037) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És AUTO fesszel ment stabilan 2.5-ön vagy fölötte?

(#18039) bivalyolo válasza Jorus (#18038) üzenetére

bivalyolo
(senior tag)

nem ment. ugyanazt eljátszotta, hogy elindul-leáll-elindul. :(
de ilyenkor se volt semmi fagyás vagy hasonló..mondjuk csak játékkal próbáltam de ott ment rendesen. szóval egy az egybe ugyanazt csinálta mintha alapon hagytam volna nem pedig AUTO-n. hideg indításnál eljátsza ezt a mókát és utána rendesen megy.

[ Szerkesztve ]

(#18040) bivalyolo

bivalyolo
(senior tag)

UP! [#18033]

[ Szerkesztve ]

(#18041) bivalyolo válasza bivalyolo (#18040) üzenetére

bivalyolo
(senior tag)

up!

(#18042) bivalyolo

bivalyolo
(senior tag)

up :U

(#18043) bivalyolo

bivalyolo
(senior tag)

up :U
bocs a dupláért. amúgy senki nem látogatja már ezt a topikot?

[ Szerkesztve ]

(#18044) tsigalko87 válasza bivalyolo (#18043) üzenetére

tsigalko87
(őstag)

Az lehet a baj hogy valami nem jó.. Ird le az odal beállitásait részletesen.. mit hogy állitottál.. valszeg az lehet a baj hogy a ramok órajele nagyon magas.. Mert a procnak ennyit birnia kéne alapfeszen...

(#18045) bivalyolo válasza tsigalko87 (#18044) üzenetére

bivalyolo
(senior tag)

a ramokat visszaosztottam, szóval kereken 800-on mennek. a proci most 2.5ghz-en(10x250) 3.20-as az osztó asszem. aztán a ramoknak adtam +0.1v-ot meg a mch-nak is +0.1v-ot
a pcie frekit belőttem 100-ra
időzítések 5-5-5-15
vcore normalon 1.325, máshoz nem nyúltam

[ Szerkesztve ]

(#18046) ANW2 válasza bivalyolo (#18045) üzenetére

ANW2
(tag)

Szia!

Sztem ez az eset normális. Nálam is ezt csinálja egy p5b deluxe lap és barátnőm gigabyte-ja is mikor áramtalanítod a készüléket tehát kihúzod a tápból a tápkábelt vagy lekapcsolod a tápon található kapcsolót és utána visszakapcsolod. Először én a tápgyengeségre gondoltam de mikor láttam hogy máshol is ez a helyzet már nem vagyok benne biztos bár lehet hogy tévedek :)
Nálad ez hogy működik leírhatnád. Tehát ha csak simán lekapcsolod a gépet a windowsban leállításal és utána visszanyomod akkor is jelentkezik?

(#18047) bivalyolo válasza ANW2 (#18046) üzenetére

bivalyolo
(senior tag)

hali

nos nálam úgy van, h a fali csatlakozót szoktam lekapcsolni mondjuk este lenyomom aztán mikor reggel visszakapcsolom gép bekapcs paff elindul-leáll-elindul. természetesen ha a tápot kapcsolgatom ugyanaz. mellesleg én sem hiszem, h ezt a táp miatt csinálná. ne hogy má a 400w-os fsp ne legyen elég..

de ha csak simán kikapcsolom(win), amit te kérdeztél és leállás után visszakapcsolom nem játszadozik, simán indul ahogy kell.

aztán másik furcsa dolog(ezt már elsírtam máshol is, szinte 3-4 topikban :D, hogy ugye alapon 2.0ghz-es a procim. na már most én felhúztam 2.4-re. a fura az, h ha fentebb írt kikapcsolást csinálom(táp vagy csatlakozó lekapcs) megy rendesen ezen a beállításon :D
na de ha már mondjuk emelek 100mhz-et ergo 2.5ghz-en menne, már előjön ez a hülyeség..

[ Szerkesztve ]

(#18048) ANW2 válasza bivalyolo (#18047) üzenetére

ANW2
(tag)

Ez tényleg érdekes :) Én nem néztem h alapórajelen csinálja-e ezt. Lehet hogy valami diagnosztikai funkciója van vagy nem tudom.
Ki kellene próbálni egy erősebb táppal ha majd meg lesz az újabb tápom leírom az észrevételeimet.

Ja és persze mások is leírhatnák tapasztalataikat, észrevételeiket. :)

Egyébként szerintem emelheted tovább nyugodtan az órajelet mert nálam is így van már majd 2 éve de eddig még semmi probléma nem volt sehol atom stabil a gép úgyhogy ez ne gátoljon a nagy túlhajtásban :D

(#18049) bivalyolo válasza ANW2 (#18048) üzenetére

bivalyolo
(senior tag)

okés, köszi szépen

(#18050) Rider74 válasza bivalyolo (#18049) üzenetére

Rider74
(kvázi-tag)

Szia!

Szerintem próbáld meg alacsonyabb szorzóval és magasabb FSB-vel, a végén tutira magasabb órajelet találsz. Én lehúzott vinyóval szoktam megkeresni legalább nagyjából, hogy mi a vége, aztán ereszd rá Win és, szokásos tesztek: Prime95 vagy Orthos. A Vcore fesz auton nem túl jó, túl sokat ad a procinak, így jobban melegszik. Még valami, ne kapcsold ki a gépet állandóan, mert a P35-ös Giga lapok is valami teszt félével indulnak a hálózati feszültség kikapcsolása miatt ahogy írtad is indul-megáll-indul. Azonban a nem stabil húzásra is hasonlóan reagálnak, így nem igazán tudod megkülönböztetni mi a baja. Ha megvan a stabil tuning utána kikapcsolhatod bár nincs túl sok értelme, ha a fogyasztás miatt csinálod. Ja és még valami, a 400 blue storm biztosan elég, ha nem régebbi kb. 3 évnél, bár erről a tápos topikban tudnak igazából nyilatkozni...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.