Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#151) Zé_Mester válasza Thomas1 (#150) üzenetére

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Core2Duo-val jobban jársz.
egy jó lappal, pl Gigabyte DS3 és egy ilyen procival simán vered az X2-ket.

a vga-t elnéztem szóóóó szorrriiiiiii, de valami hasonlóval sztem kihúzhatod, amíg nincs új vga.
utána meg lesz egy olyan géped ami árához képest nagyon jó lesz:D pláne ha meghúzod.
és ami előny hogy nem kell olyan nagy teljesítményű ram, a 200-as buszfreki miatt.

[Szerkesztve]

...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

(#152) Thomas1 válasza Zé_Mester (#151) üzenetére

Thomas1
(PH! addikt)

Igen, ebben igazad van, csak tudjam eladni a cuccaim.
A ramjaimra persze lett 4 vagy 5 jelentkező is, csak a többi cucc pihen nagyon. :(

Eladó cuccok: http://href.hu/x/bl37

(#153) Zé_Mester válasza Thomas1 (#152) üzenetére

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gianni sztem beszámítja.
igaz nem annyiért amennyiért el tudnád adni, de akkor se áll ott :R

...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

(#154) Márton

Márton
(PH! addikt)

Megvan a 2160-om! :)
Olyan hideg, hogy a speedfan 0 fokot ir a hőmérsékletre..
Egy régi 865PE-ben megy, minden szó nélkül felismerte, pedig decemberi a bios.
Tuningolni tudom 300-ig, de a win 10 perc után újraindult.
Gyanítom hogy nem a proci miatt, hiszen ezt még alapfeszen is tudnia kéne, inkább a deszka a ludas.

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#155) Zé_Mester válasza Márton (#154) üzenetére

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

valószínőleg a lapocska lesz keves
gratula a prochoz ;)

(#156) Márton

Márton
(PH! addikt)

De akkor miért lehet feljebbvinni az fsb-t, ha ott már bizonytalan?
6400-gyel is, most ezzel is. Na mindegy, egyelőre elég a lóerő.
Más. Engedélyezve van Biosban a Speedstep technology, ha jól tudom, ez az, hogy visszaveszi a szorzót, ha nincs terhelés, igaz?
Mert nekem cpu-z szerint 9x200-on megy mindig, több perc terheletlen állapot után is.
Valahol még engedélyezni kellene?

[Szerkesztve]

(#157) Smite

Smite
(újonc)

AMD ezt jól benyalta... ... már megint! :(
Intel most már tényleg minden kategóriában támad, és győz is. Eddig még X2 3600+ és X2 3800+ csak-csak tartotta valahogy magát, erre kap 2 ilyen ellenfelet. Szép! :)

Azért kíváncsi lennék egy X2 3600+ Brisbane vs. e2140/e2160 összehasonlító tuningtesztre.

(#158) Komplikato válasza Smite (#157) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Itteni boltosoknál láttam én Brisbane 4400+-t egy árban az E2160-al ami bírta a 3GHz-t. Bár felvetésed jogos, kérdés hová eshet júli 9-én még az X2 procik ára???

Close the World ..... Open the Next!

(#159) svani válasza Márton (#154) üzenetére

svani
(kvázi-tag)

Hűtő gyári?
Milyen hangos?
Én is ebben gondolkodom.

(#160) Zé_Mester válasza Márton (#156) üzenetére

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

1,- : passz. :F
2,- : így van. visszaveszi a proci szorzóját (FSB marad). kezdetben csak laptopokba volt használt, manapság itt is.
beállítás nagyon egyszerű. először biosba - ENABLED.
utána amikor bekapcsolod a gépet,
jobb egér gomb--->>> tulajdonságok--->>>képernyőkímélők. alul van olyan hogy ENERGIAELLÁTÁS. azon belül pedig vannak sémák.
állítsd be a Minimális energiaellátást.
és ennyi. :R

(#161) Márton válasza svani (#159) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Hűtő nem a sajátja, hanem egy előd, dualcore-osé, ami kb. ugyanaz csak hosszabbak a lapátjai. Ez most 1800-on pörög, a sajátjával 1600 volt... Rettentő halk.

(#162) Márton válasza Zé_Mester (#160) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Nekem olyan séma van, hogy minimális energiagazdálkodás, ami annyit tesz, hogy 15 perc után kikapcsolja a képernyőt, aminek marhán tudok örülni mondjuk egy 1 órás capture során.. Miért kéne itt beállítani, ha a biosban már engedélyeztem? Ez szvsz. kicsit hardverközelibb dolog, minthogy a win vezérelje, nem?

(#163) Zé_Mester válasza Márton (#162) üzenetére

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hidd el hogy arra kell beállítani.
utána módosíthatod a kikapcsolási időket.
az AMD Cool N' Quite vagy mi a francot is úgy kell beállítani.
próbáld ki.

(#164) Márton válasza Zé_Mester (#163) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Igazad van, müxik!
Azért azt a monitor kikapcs dolgot gyorsan elfelejtettem vele..
Most 6x200 :)

(#165) svani válasza Márton (#161) üzenetére

svani
(kvázi-tag)

Kösz!

(#166) Zé_Mester válasza Márton (#164) üzenetére

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na mit mindtam ? ;] ;] ;] grat :R

(#167) hati válasza Zé_Mester (#166) üzenetére

hati
(őstag)

Az EIST a felső és az alsó szorzók között ugrál vagy kihasználja a közbülső értékeket is?

(#168) kalapos válasza hati (#167) üzenetére

kalapos
(tag)

Csak felső és alsó közt ugrál.

Mé' nem veszi fel a mobiltelefont? Azért senkit se szabad bántani, amiért nem veszi fel. Mostmár mindegy...

(#169) Márton válasza kalapos (#168) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

És most látom, hogy a 2140 is csak 6-ra veszi vissza a szorzót, ahogy a 2160 is.
Vagyis idle-ben ugyanannyit fogyasztanak :

(#170) robyeger

robyeger
(PH! addikt)

munkára beszereztem magamnak egy E2140 procit, tetszik :) , sose volt még ilyen friss procim 2007. május 2. csomagolták a gyárban:Y
Azt nem értem, hogy miért marad ki a ''E2140'' és a ''Pentium(R) Dual Core'' elnevezés a topic címéből :F

[Szerkesztve]

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#171) Komplikato válasza robyeger (#170) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Azért mert félrevezető és félreérthető.
Egyrészt (hál Istennek!) semmi köze a P4 Dual Core-hoz, hanem nevével ellentétben ez egy Core 2 Duo proci, másrészt a P4 Dual Core mint kétmagos proci sehol se volt az X2-hö vagy C2D-hez képest. Szerintem így még pontosabb is a topik címe.

Close the World ..... Open the Next!

(#172) robyeger válasza Komplikato (#171) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

de a lajikus így nehezebben fogja megtalálni az árlistákon vagy szegény zavarba jön, hogy rosszat talált :U , nem értem miért kell karakterekkel spórolni a topic címben, zárójelben igazán végére lehett volna rakni, pl:
Core 2 duo e2140, e2160 (Pentium Dual-Core E széria) tapasztalatok

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#173) Achill3uS válasza robyeger (#172) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

neveztesd át ;)

egyébként ledöbben ve tapasztaltam, hogy 3Dmark06 cpu score 3.6GHz-en 3122pont, u.ez egy E6600@3.6GHz-es procival 3190pont LOL ;]

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#174) Zájec válasza Achill3uS (#173) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

a 3.6ghz-en milyen hütővel volt . felszerelve?
szakmailag ugy kérdezném hogy léghütéssel meddig lehet vele jutni..
ugy kb. :R (tegyük fel hogy csak egy ACfreezer7pro van rajta vagy
v.mi hasonló )

(#175) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Gondolkodom rajta- hogy legalábbis pár hetes teszt erejéig- beszerzek egy 2140-est vagy 2160-ast. Most kicsit utánaolvasgattam, amennyire ki tudtam venni, nem sokban különbözik a többi c2s procitól, kivéve a kisebb órajelet és cache-t, utasításkészletük +egyezik, talán csak a virtualizációs technológia kivételével, amit azért ki tudnék használni ha lenne..A kérdés az, hogy, milyen lapot vegyek alá? :F Tuningolnám rendesen, úgy látom ezek szeretik a 3G-s ''gyorsulást'':D Drága lapot nem akarok alá, mivel eddig évek óta csak AMD gépeim voltak, nem ismerem az intelhez készült chipeket. AMD fronton nem volt ddr2 sebeséglimit, mind1ik chip kezelte az 533/667/800-as sebességet, most néztem néhány intel chipet, láttam olyat is, ami csak 533-at támogat hivatalosan.[link] Ez a lap pl jó lenne nekem, ahogy láttam kezeli a c2d procikat is, de nem tudom mik a főkülönbségek intel chipeknél a ramkezelésen kívül..DS3-ra vagy DS4-re sajnálom a + 8-12k-t, alinken való lapban mekkora tuningra számíthatok? :F 1általán kezelné a 800-as ramokat normálisan, gondolom tuningkor itt is emelkedik a ram órajele, ha nincs visszaosztva, és ha nem is hivatalosan, de megy benne a 800-as ram is, akár többet is..homályosítsatok fel pls :U :R

New world...old thinking...IBM T60;)

(#176) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jah és még az érdekelne, hogy mennyire tudnak ezek EE módban működni. AMD-nél van ugye a c'n'q, az leveszi a proci szorzót , és feszt, simán elmegy így passzívan is..olvastam hogy a c2d-nél valami speed step nevű csoda van, ami FSB-t és szorzót veszi le, a fesz-szel mi a helyzet? Ha azt nem veszi le, elektonyikai ismereteim alapján a teljesítményfelvétel nem fog csökkenni, max az órajel..hogy van ez? :F :R

(#177) Sárpac válasza Chaser (#176) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Néhágy kérdésedre válasz:
965 chipsett alatt ne is álmodj tuningról, tehát ha tuningolni akarsz biza megéri azt a plussz 10k-t.
Az intelnél is létezik több energia takarékossági mód az egyik ilyen a speed step, órajel(szorzó) illetve feszültség csökkentést végez ha nincs terhelve a processzor fsbt nem bántja.
Az említett processzorok helyett inkább a 4XXX vagy a 6XXX sorozatból választanék a helyedben DS3 vagy S3as lappal.
Elektronyikai ismereteid alapján kérdem ha azonos feszültség mellett kissebb frekvencián üzemelünk egy eszközt pl.processzort, több, kevesebb vagy azonos ampert vesz e fel?

[Szerkesztve]

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#178) Chaser válasza Sárpac (#177) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem fogok drága lapot venni, ha 15k nettó környéki lappal nem megy tuning, akkor c2d egyelőre kimarad..talán max 20k, amit erre tudnék szánni. 4xxx-et, vagy 6xxx-et nem veszek, 8k különbség van a 2140 és a 4300 között, most nekem a lényeg minél olcsóbban minél nagyobb teljesítményű gépet összerakni. Valami lapot tudsz ajánlani gigán kívül? Asus és MSI jöhet még szóba, ha választani lehet inkább asust vennéka 2 közül.

''Elektronyikai ismereteid alapján kérdem ha azonos feszültség mellett kissebb frekvencián üzemelünk egy eszközt pl.processzort, több, kevesebb vagy azonos ampert vesz e fel?''- azonos fesz mellett ha nem tévedek nagyot, azonos marad az áramerősség is..mivel a teljesítményfelvétel nem mhz-ek kérdése, egy alapfeszen tuningolt venice sem melegedett egy fokkal sem jobban, mikor meghajtottam a drágát: alapfeszen..és volt egy 2800-as sempim, amiben ugye nincs c'n'q, hiába vettem le az órajelet eredeti 1600-ról 800-ra, pont ugyanannyi volt a hőmérséklete..

(#179) robyeger válasza Chaser (#178) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

E2xxx vagy E4xxx procikra olcsó megoldás az Asus P5L 1394 deszka, de ezzel csak a 33% tuning garantált, ha ennél többre vágysz a következő lépcső Abit IB9.
A hőfejlődés gyakorlatilag a CPU magfeszültségének a függvénye, az órajelet pedig azért csökkentik, mivel annak arányában biztonsággal csökkenthető a fesz is.

(#180) Ribi válasza Achill3uS (#173) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Ebbol s latszik hogy a 3dmark cpu tesztje szar sem er. Tobb tesztben is latszott hogy egy kb 3.2G-re huzott e2160-et jatekokban siman lealaz egy alapon futo x6800. Tudom sokkal dragabb, csak azt mondom hogy a 3dmark SZAR.

(#181) robyeger válasza Achill3uS (#173) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

szerintem is program optimalizációs gigxer lesz ott.

(#182) slett27 válasza robyeger (#181) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

Vagy nem kell a számoláshoz 2MB cache, elég neki az 1 is. Architektúrálisan egyeznek ezek a procik és lehet ez a lényeg.

(#183) ollie válasza Chaser (#178) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Szerintem jó a 945-ös lap is, hiszen annak is kell bőven bírni a 266-os FSB-t, ez meg már 33%-os tuning. Ha ennyivel megelégszel, akkor nyert ügy, e felett semmi nem garantált. Egyébként tényleg a 965-ös lap a tuti, de nem kell DS3 elég a sima S3 is.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#184) Achill3uS válasza Ribi (#180) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

naja, de a 3dmark ezért 3dmark és nem egy konkrét játék.. viszonyítási alapnak, időtöltésnek teljesen jó :) de ha már itt tartunk, vannak játékok is ahol nm számít annyit az L2.

Zájec: Tuniq Tower 120-al :)

[Szerkesztve]

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#185) Drizzt válasza Chaser (#178) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Asus P5B már van 23-24 körül, én azt tervezem majd venni.

(#186) ronson

ronson
(senior tag)

ASRock ConRoe1333-DVI/H R2.0

[link]

Egy ilyen lappal mit tudhat egy E2160?
A lap kb 350-es FSB-ig tuti. Alapfeszen mennyit mehetnek ezek a procik?

Igazából van egy fain mATX házam, de pénzem az meg nincs sok, azért gondoltam erre.

Amíg élek én, nem érdekel más: Csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR!

(#187) laceeek válasza ronson (#186) üzenetére

laceeek
(fanatikus tag)

2,7-3Ghz-t ha jol tudom persze ez hütötöl is függ alapfeszen

(#188) Chaser válasza robyeger (#179) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Igazából olyan lap kellene, amivel ki lehet hajtani rendesen a procit, ahogy láttam 3G környéke kompenzálná náluk a 6xxx széria nagyobb L2-jét. 16k-ért kapnék olyan lapot amit írtál, akkor inább ugyanolyan chipes GB, azt olcsóbban kapom, bár ez a 33% tuning karcsú :U A hőtermelés tudom, hogy a fesz függvénye, ezért kérdeztem, hogy azt is csökkentik-e mint AMD-nél, vagy csak FSB-vel, szorzóval játszanak-e..kezdem már kapisgálni intelt is:)

#183) ollie : karcsú az a 33% nagyon, valszeg 2140-es procit veszek, ha 350-es FSB +van már jó, az 2.8G, persze ha a proci is bírja:D Az S3 és a DS3 között ha jól tudom csak annyi a különbség, hogy utóbbi szilárdelektrolitos kondikkal van szerelve, az előző pedig hagyományos folyadékelektrolitossal, 2k különbség van köztük ahol én veszem, akkor már inkább DS3:) Azon vacillálok most, hogy egy olcsóbb 945-ös lap egy 4300-mal, vagy egy drágább S3/DS3 lap egy 2140-nel..tuningolva mind2vel kb 1 szintet tudnék elérni, viszont alapon a 4300-as gyorsabb lenne.

(#185) Drizzt: 21k-ért kapok GB S3-ast, 23-ért GB DS3-ast..ha 965 chipes lesz végül, akkor valszeg az utóbbi giga lap lesz...bár még nem tudom

(#189) ollie válasza Chaser (#188) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

E4300 csak akkor gyorsabb, ha nem elég az 1 mega L2, viszont gyanítom, hogy ez egyre gyakrabban fog bekövetkezni.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#190) Chaser válasza ollie (#189) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

C2d-nél az L2 fontosságát nem ismerem, bár az eddigi tapasztalatokból ítélve intelnél mindig sokat számított az L2, nem úgy mint K8 óta az AMD-nél. E4300 alapon azért csak gyorsabb 200mhz-cel mint az előtte levő 2 kisebb proci, de lehet érdemesebb lenne a 2140-est vennem egy frankó lappal, ez a gép úgyse netezni lenne:D

Nem tudjátok, hogy tervez-e még az intel mostanában árcsökkentést? Nyár végéig ráérne a gép, csakhát a ram árak most nagyon padlón vannak, lehet pár hét és a plafonon lesznek, előre meg nem akarok ramot venni, amíg nem tudom biztosan milyen lapot veszek.

(#191) DeadMeat válasza Chaser (#190) üzenetére

DeadMeat
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen tervez.
Viszont azt is vedd figyelembe,h az l2 steppinghes procik igen nagy valoszinuseggel eleg komoly fsb limittel rendelkeznek.Szal lehet,h megyakar 400-as fsb is,de lattam olyat,h megallt 300-nal.

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#192) Chaser válasza DeadMeat (#191) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Igazából azt remélem, hogy a chipek ára is csökken, a procik már most is jó árban vannak:)

(#193) svani válasza DeadMeat (#191) üzenetére

svani
(kvázi-tag)

Valami konkrétum a tervekről?
Értem ezalatt,mikor?

(#194) mazda626 válasza svani (#193) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Július 22 szerepel a hírekben.

(#195) svani válasza mazda626 (#194) üzenetére

svani
(kvázi-tag)

Akkor azt hiszem,a 20K körüli E2160-nal nem igazán éri meg várni!
Hacsak nem ingyenre viszik le az ''árát''.

(#196) mazda626 válasza svani (#195) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Olyasmi van a táblázatban, hogy a Q6600 kb 40k környékén kapható lesz...

(#197) Chaser válasza mazda626 (#196) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát azt nem hinném:D Akkor az E2xxx széria ingyé lesz, az új core cerkákért meg majd fizetnek, ha elviszed a boltból :))

(#198) g@bo válasza Chaser (#192) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

az igazi fukar örökké vár, mert mindig minden olcsóbb lesz...

(#199) mazda626 válasza Chaser (#197) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Kicsit keveset mondtam. :B Beszéljen inkább a táblázat: [link]

(#200) Zé_Mester válasza mazda626 (#199) üzenetére

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát ha ez tényleg így lesz akkor igencsak jó áron lesz a legkisebb 4 magos :R
így már meggondolandó lesz a proci vásárlás.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.