szerintem a tied pwm-es a gyári...és ha a házhűtő helyére dugod, akkor a 3 tűset is szabályozza
Mottóm: Ami nincs a jelútban, az nem ront a hangon!

szerintem a tied pwm-es a gyári...és ha a házhűtő helyére dugod, akkor a 3 tűset is szabályozza

Ez így önmagában semmitmondó érték, idle-ben ennyi?
"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."
3 pöcsű PWM-es
olyan is van???
d@minator: na ezt jó tudni, mert nem szeretem a zajt. nforce4 ultrára te mit tettél? vagy hagytad a gyárit?
[ Szerkesztve ]
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

Elvileg 3 pöcsön nincs PWM.
V+ / test / fordulatszám visszajelzés. A negyedik lenne a négyszögjeles fordulatszám szabályozás azaz a PWM.
Érdekes, hogy egy újabb P5B alaplap nem szabályozza a 3 pöcsös ventit. Egyik ismerősömnél a TX2 1800-on megy a P5K-ban pedig a qfan be van kapcsolva. Még majd személyesen is megnézem, mert elég hihetetlen. 

A 7600GT-m hangosabb volt ezért nem cseréltem az nforce hűtőt. Most, hogy eladtam a lapot és egy passzív 8600GT került bele így marha hangos.
A megoldás Evercool chipset hűtő kit. Vannak benne bordák, paszta és egy 4cm-es venti. A ventit az alaplap valamelyik szabályzott vagy kisebb feszültségű kimenetére kell dugni. Ez a legolcsóbb megoldás. - 1100 Ft
A tápod nem szerepel a konfigodban de az is nagy zajforrás. Most volt szerencsém egy Codegen-hez amiben 8cm-es venti van...No komment. Már csak ezért megéri egy FSP táp 12cm-es ventivel 7k-ért.
[ Szerkesztve ]

jah hogy a tied 3 tűs? a gyári?
aham 3 tűs.
nekem a 7600GT nem hangos
a chip hűtőről adhatnál egy linket
tápom az egy 400W super flower 12cm-es venti van benn 0 hanggal.
le van tesztelve, megfogtam a chipset ventijét és semmi zaj.
jah egyébként egy 3000+ venice-nek a gyári hűtője, nem x2-es gyári cooler.azért is lessz lecserélve.x2-es gyári az 4 tűs?

Evercool. Olcsó oszt jó. 

Vagy egy ilyen zalman + venti.

én úgy tudom hogy az.

Nekem egy 3,2-re húzott E2160-os proci TX2-es hűtővel , alapon, winxp+internet: 32-33 fokos a maghőmérsékletem.Az jó vagy sok? Nálatok mennyi?

3,2 gigán 29-33 fok úgy, hogy nincs házban a gépem.

Hát hol van?
Kinn a szabadban?

Neeem.
A szobában. De így hogy mondod a héten még kiteszem a erkélyre, mert sehogy sem akar összejönni a 3400MHz 1,5V-on sem.

Hello!
Quad 6600 2.4Mhz procira is jo lenne ez a hűtő,mert gyári van most rajta (9*266=2400) és a hőmérő szerint alapon terheletlenül 40-50 fok között megy, terhelt állapotban pedig 60 körül.
Nem tom ez nem e tul sok.Eddig AMD-s gépem volt ,nem volt ilyen gondom.
OLvastam erről a hűtöröl és tervbe vettem megvételét csak az a kérdés elég e a procimhoz.
Vélemények???

Ha nem tuningulod jó a gyári is az arra lett kitalálva.
Ha tuningolni akarsz akkor kevés a Hyper TX. Ami neked legjobb választás:
Thermaltake Big Typhoon 120vx
Thermalright Ultra 120 extreme
Scythe Ninja Plus Revision B
Vagy valami hasonló nagyobb darab. De inkább ezt a Quad topikban kérdezd.
hali, nálatok terhelés mellett meleg a heatpipe? mert nekem maga a borda, és a heatpipe se forró.. és 40fokos alapjárat, terhelve 60. E2160@3200(1,43V)

Abszolút hideg.
pedig ne maz a lényeg a heatpipe-nak h szállítsa a meleget? pl havernál az nb meg az SB meg a feteket összekötő heatpip süt...

Szállítja az. A TX2 nagy bordája a ventivel le is hűti. A haverodnál szerintem azért süt a heatpipe, mert nincs ventije az sb és nb bordáknak.

Na, visszavittem a törött ventis TX2-őt és szónélkül cserélték.
Remélem az új tovább fogja bírni. 
Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

Na már nagyon rég igértem adatokat a TX2 hűtéséről
:
Crysis 1280 x 1024 Fele High-Fele medium úgy a proci 46fokot produkált max...alapon meg 35körül szokott lenni....(Pc Probe II-vel mérem)
Egyébként olyan érdekesség volt hogy elindítottam az everestet és azonnal leesett a proci hőmérséklete 17 fokra..amit az everest is írt...elég érdekes...újraindítottam a gépet és megint az alap hőmérséklet vagyis 34fok lett....érdekes mindenesetre 
ASROCK Z68 Extreme3 Gen3 | INTEL Core i5-2500K 4,2 GHz | XFX Radeon HD 6870 Dual Fan | KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz | FSP SagaII 500 | ~3,5 TB SATA2 | Aerocool Aeroengine II | Logitech G27+PTR
Én is beújítottam egy ilyenre. Az ip35 gond nélkül variálja a nem pwm-es ventik fordulatszámát is, úgyhogy nálam nem probléma a csatlakozó
A proci: E6550. Az EIST be van kapcsolva, tehát ha nem megy a proci, akkor leveszi a feszt 1,2V-ra és a szorzót 6-ra.
Gyári hűtő:
idle: cpu:27°C core:39°C fan:1300RPM
load: cpu:56°C core:71°C fan:2250RPM
Hyper TX2:
idle: cpu:25°C core:37°C fan: 700RPM
load: cpu:46°C core:59°C fan:1800RPM
Egész jól hűt
A hangjukról meg annyit hogy 1800-on hallható a szélzaja a TX2-nek, de 700-on viszont hallhatatlan
A gyári Intel 2000 felett rezonál, ami rosszabb.
Remélem ezzel már stabil lesz 500 as fsb-vel a rendszer. Akarommondani mostmár merek neki adni feszt 
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

Reméljük nem csak hallhatatlan hanem halhatatlan is. (A Tigi-é nem volt az)
7x530-ig meg sem állj. 
fenébe...
nem megy többet a ramom. de azért sikerült 2 mhz-vel többen hajtani, ami a procinál 14 Egy 286-os 20 mhz-s volt, akkor ez a 3/4-e.
Legalább csendebb van.
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
Legalább csendebb van.
LoL ez a mondat

Csere. Kingmax 1066MHz. 
hát... csend még nincs. Így céloztam arra, hogy van még mit csendesíteni.

Főleg, ha az alaplap kezeli/úgy hajtja ahogy kell. 800-as tuningram, ha fontos a sebesség.
szerk.: a második mondat Psych0-nak szól.
[ Szerkesztve ]
"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

Most tettem egy tx-et az x2 4400+ os am2+ ra........ Alapbol: 23-27 fok közt megy.
Terhelés alatt nem ment 33 fölé. Nekem teccik
Viszont nem halk.. Bár mind1 a 625 venti miatt de nekem akkorse valami csendes. Mindenesetre tiszt a hűtőnek. 
21xx napja PH! Lejárt hírdetéseket törlök, fent lévők élnek!
Ha nincs szabályozva, tényleg nem halk, bár nem is olyan vészes.
Viszont ha le van szabályozva 1000rpm környékére, halk és jól hűt továbbra is.
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★
Sziasztok!
Nekem is ilyen hűtőm van, de szeretnék majd egy Quad-ot, amire azt mondják, hogy nem elég... Persze húzva, és 1.35V körüli feszhez. Én azt találtam ki, hogy egy erősebb ventit rakok rá, ami tud 2500-as RPM-et is, vagy pedig egy átalakítóval 12cm-es ventit dobok rá...
Szerintetek?
http://hardverapro.hu/apro/nvidia_vga-k_nezz_be/friss.html#msg218

Esetleg valami progi amivel le tudnám venni? Próbáltam jópár programot de az alaplapnál minden csődötmond. Egyszerüen nem ismerik fel hogy mi is ez és nem jeleznek semmitse nemhogy még állítást is engednének. Everest+sandra is ezzel küzködik... Az alaplapomnál csak ismeretlent ír és off.
Asus M3A........ valami tipp?
A lényegében ismeretlen "ocsó" lapok átka. Szerezz egy potmétert, ennyi.
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★
Es melyik aljzatra dugtat a huto csatijat?Ami a cpu socket mellett van,vagy arra ami a memoria slotok mellett a sarokban van?
A users manual azt irja,hogy csak a cpu es a cha fan vezerelheto.Az asus q fan opcioval.
Ezt megtalaltad a biosban?
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
Ismeretlen,mert uj,szar mert anus ![;]](/dl/s/v1.gif)

nálam a cpu fan helyen csak a pwm-es szabályoszható, de a 2 házhűtő helyen a 3tűsek is....próbáld meg átdugni

M3A a legujabb Asus lap AM2+ os tehát am3 at és phenomokat is fogad 25 ezerért
Kb 1 hete lehet a boltba kapni igazábol inkább ez a baj minthogy olcsó ismeretlen lenne
Amúgy thx szerválok eggyet 

A jó hejre dugtam de a bios nem enged variállni :S
frissits biost.Az asus progija sem tud belenyulni?Speedfant probaltad?

Biossal nem akarok nagyon baxakodni. Asus progija nem foglalkozik vele de legalább az ad adatokat a hőfokrol meg stb. Speedfannak is annyi fogalma van mint az everestnek
tehát semmi.

De mind1 azért köszi talán a következő verziós progik már ismerik addig meg kibírom 
[ Szerkesztve ]
biost muszaj lesz frissitened,mert ha az nem kezeli le normalisan a programok sem fogjak tudni.

Oks akkor lehet mégis nekiállok köszi a segítséget 
keresnék egy eladó ilyen hűtőventit, akinek van, ne kíméljen, bombázzon ajánlatokkal pls!
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!
milyent?
lol nem ebbe a topikba akartam jönni ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]

sziasztok!
hyper tx2-esre ki hol vett 92mm-es PWM ventillátort? sehol nem találok google-be, csak 1db online argep.hu-t. Voltam 3t-ben, de azt mondták, h nagyker nem is hoz magyarországra artic cooling-ból pvm-eset.
köszönöm, balázs

Sziasztok!
Én is beruháztam egy ilyen hűtőre, és azt kell mondjam, meg vagyok lepve
Bár a talp kidolgozása elég igénytelen, de vízpapírral, meg 2-3 óra feláldozásával szép tükrössé lehet tenni. Ez a művelet nekem 4 fokot jelentett egy 346-os cerkánál, szóval szerintem mindenképp érdemes.
Amúgy egy vízhűtőblokk "maszek" lefogatóját felhasználva egy 2500+ os Bartonra került a hűtő, egyenlőre alapórajelen jár alatta a proci, alapjáraton 40-41 fok KIKAPCSOLT!!!!! ventivel, terhelve 45ig kúszik fel úgy, hogy a speedfan-t belőttem h kb 1400-1500ig engedi felpörögni a ventit.
Házhűtő venti nincs, csak a táp szív a hűtő fölött.
Szóval el vok ájulva tőle, erre álmaimban sem gondoltam volna
Hűt, halk, és még olcsó is. 
E=MZ²