Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#551) 100kg

100kg
(kvázi-tag)

Hello!

Lenne 1 kis gondom! Van ugye a komfigom ami látható a profilomban ugye Hyper TX hűtőm van. Ma unatkoztram 1 kicsit és kipróbáltam mennyire melegszik fel a proci ha nincs bedugvaa cpu venti (500RPM-en ment optimal-ra állítva 22C terhelésnél szokott 700RPM-re felkúszni 30C kb.) Venti nélkül is egész jó volt terheléssel 45C lett kb. jó meg is volt a teszt de amióta visszadugtam a ventit nem akar más fordulaton működni csak 1200RPM nem értem mi lehet a baja mindent átnéztem biostól kezdeve a vezetékeig de minden úgy van ahogy eddig volt hőfok így is ugyan annyi lehet csak elromlott a szabályzó? ide is beírtam még hátha itt előbb tudtok válaszolni!

(#552) Kloden válasza 100kg (#551) üzenetére

Kloden
(senior tag)
LOGOUT blog

Biztos jól rádugtad a csatlakozót? Alaplapon ugyanarra a helyre dugtad rá amelyiken volt?

Gyönyörű gyerekeim vannak. Hálistennek a feleségem megcsalt.

(#553) Csapi007 válasza 100kg (#551) üzenetére

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem is az lenne a tippem hogy egy másik csatlakozóra dugtad vissza.

"Csak úgy mondom"

(#554) 100kg válasza Csapi007 (#553) üzenetére

100kg
(kvázi-tag)

Ugyan oda a CPU fan dugaszra dugtam vissza és bármire állítom a biosban a sebességét csak 1200RPM! Nem mindha hangos lenne vagy vmi de kicsit zavar mert ne mtudom mi baja lehet! :F

(#555) Csapi007 válasza 100kg (#554) üzenetére

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát én se. :W

"Csak úgy mondom"

(#556) 100kg válasza Csapi007 (#555) üzenetére

100kg
(kvázi-tag)

Az árthatott neki hogy menet közbe húztam le és utána ugyan úgy menet közben dugtam vissza?

(#557) éN79 válasza 100kg (#556) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem. Esetleg jobb híján egy bios cmos resetet próbálj még ki (hátha visszaáll a normális venti vezérlés).

(#558) 100kg válasza éN79 (#557) üzenetére

100kg
(kvázi-tag)

Ez sem hatott sztem feladom... :( :O

(#559) Rabbitf_24

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

mot tettem be a hűtőt, a proci max 38°Cig megy fel
:C :C :C

Fringe addict.

(#560) Kloden válasza 100kg (#558) üzenetére

Kloden
(senior tag)
LOGOUT blog

Speedfan?

(#561) MZsoltee

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hali lenne 1 kérdésem mi a kulönbséga sima és a 2 között? Ha kb 1 árban vannak 1k különbség akkor melyiket éri megvenni? Valaki hallott erről a hűtőröl mert a Cooler Master honlapján nem találtam:CoolerMaster Hyper UC

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#562) Sdi válasza MZsoltee (#561) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

A sima csak vagy Inteles, vagy AMD-s, a 2-es már univerzális.

Giants az isten :)

(#563) MZsoltee válasza Sdi (#562) üzenetére

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem szándékozom platformot váltani pár hetes a konfig akkor maradok a a simánál az 1k meg elsöröözük a haverokkal :D

Köszi a választ!

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#564) Sdi válasza MZsoltee (#563) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Legyen úgy, nagyon jó kis hűtő.

Giants az isten :)

(#565) Kloden válasza MZsoltee (#561) üzenetére

Kloden
(senior tag)
LOGOUT blog

de hallottunk ám :)) Hyper UC

(#566) Pulsar válasza MZsoltee (#563) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért van még más kül is. A sima TX-en PWM-es venti van, és a TX 2-n nem. a sima TX-en gumi lábakkal van a venti felfogatva, még a TX2-n nem.
jah, ás sima TX-et nagyon nehezen fogsz már Intelre találni.

...::: www.waze.hu :::... ...::: http://www.facebook.com/waze.hu :::...

(#567) Elmör

Elmör
(senior tag)
LOGOUT blog

Megjött ma a Hyper TX-em.
Mondjátok légyszi meg, hogy Hogy a kib***ott, k***a életbe kell ezt feltenni??? :W :W
Már 2 órája szenvedek, szétmentek az ujjaim a sok nyomogatástól, meg az alaplapom is lassan eltörik, de nem akar beakadni mind a 4 pöcök. A f***om az Intelbe. Eddig AMD-s voltam és 2 perc alatt felment bármilyen hűtő, ez meg már lassan az őrületbe kerget.

Mit csinálok rosszul? Lefordítottam a szöveget hozzá, hogy mégis hogy képzelte a gyártó a feltételt, miszerint proci bentvan, ráteszem a hűtőt és mint az autó kerekénél mindig a szemben lévőt kell benyomni. Nekem max 3-ig jutottam el, mert amikor a 4-diket nyomtam, akkor kiugrott kapásból kettő. Lehet nem jó erre az alaplapra?

Segítsen valaki légyszi, mert mindjárt kivágom az ablakon.... :O :O

Mit ér a power ha nem force be with you? Dredd bíró leszek farsangkor vagy fakocka. :D

(#568) KrenAtesz válasza Elmör (#567) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nincsenek elfordítva a pöckök? :) Ha 90fokkal elforgatod a pöcköket, akkor mi lesz? :)

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#569) Elmör válasza KrenAtesz (#568) üzenetére

Elmör
(senior tag)
LOGOUT blog

Az alap állapotban nyomtam be, majd elfordítottam a pöcköt, amerre a nyíl mutatja.
Azt írja, hogy egyszerre 2-t kell benyomni és elforgatni, de ezt hogyan lehet megvalósítani? :F

Mit ér a power ha nem force be with you? Dredd bíró leszek farsangkor vagy fakocka. :D

(#570) Kloden válasza Elmör (#569) üzenetére

Kloden
(senior tag)
LOGOUT blog

Le kell venni a műanyag borítását, ventivel együtt vigyázva a lamellákra.
Ekkor már könnyű egyszerre 2 csavarhúzóval a két átellenes pöcköt benyomni és elforgatni. Aztán jön a másik kettő pöcök... Utána vissza a műanyag cucc.

(#571) KrenAtesz válasza Elmör (#569) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Na most lehet, hogy én vagyok nagyon hülye, mondjuk soha nem láttam, csak tipp :)

Sima gyári hűtőnél úgy van, hogy elforgatni akkor kell, ha le akarom szedni. Szóval ne forgasd el arra, amerre a nyíl muatja, hanem csak nyomd rá. Akkorse jó? :U

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#572) Elmör válasza Kloden (#570) üzenetére

Elmör
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi, akkor így fogom megcsinálni!

Neked is köszi KrenAtesz! :R

(#573) Kloden válasza KrenAtesz (#571) üzenetére

Kloden
(senior tag)
LOGOUT blog

Mindenképpen el kell forgatni felfogatáskor is, mert akkor akad bele egy kis műanyag perembe, csak úgy tart rendesen. Ellenkező esetben ki tud lazulni, és a hűtő elferdül, az meg hát finoman szólva...nem jó :D

(#574) Elmör válasza Kloden (#573) üzenetére

Elmör
(senior tag)
LOGOUT blog

A végén rájöttem én is, megnéztem tüzetesebben a cuccost a műanyag nélkül és bizony még csavarhúzóval sem volt olyan egyszerű a művelet. 3 tuti biztosan fogja, 1 viszont csak 99%-os, mert kb pont 1 tizedmilliméter hiányzott, de nem mertem tovább nyomni az alaplapot. :U

Majd figyelgetem, hogy nehogy gond legyen. :R

(#575) Kloden válasza Elmör (#574) üzenetére

Kloden
(senior tag)
LOGOUT blog

...na és milyenek most a hőmérsékleti viszonyaid? :)) :U

(#576) Elmör válasza Kloden (#575) üzenetére

Elmör
(senior tag)
LOGOUT blog

Még nem tudom, mert most kúszik fel csak lassan a Vista.... :DD

Az első indításkor a BIOS szerint a kis 6320-as 37 fokos volt. De hogy ez mennyire mérvadó nem tudom...szerintem alapon lehetne hidegebb is egy ekkora hűtővel.

Remélem sikerül majd 3Ghz-en is 50 fokig tartani, max 60-ig. :K

(#577) wilkyx

wilkyx
(tag)

SZiasztok, a hyper tx2 rámegy a sima asus p5kra? Nincs útban neki semmi? Jobb ez mint a sima tx? :U

(#578) y@no válasza wilkyx (#577) üzenetére

y@no
(kvázi-tag)

rámegy simán, nem jobb mert sima TX 4pines fordulatszabályzós tápcsatis a TX2 meg nem. P5K-m nem tudja szabályozni a TX2-t

www.UNICEF.hu

(#579) 100kg válasza Kloden (#560) üzenetére

100kg
(kvázi-tag)

Sppedfan sem jó nekijje ennek le van védve a szabályzója kell a gyári kód :C :C :D :DD :DDD

(#580) Kloden válasza 100kg (#579) üzenetére

Kloden
(senior tag)
LOGOUT blog

...mivan?? :D ha a progiról beszélsz szedj le egy tört... izé vedd meg eredetiben! :DD

(#581) 100kg válasza Kloden (#580) üzenetére

100kg
(kvázi-tag)

Ja nem arról beszéltem! Az tom hogy ingyenes de a ventim beépített szabályzója az má nem úgy láccik pedig megvettem eredetibe! :DD

(#582) Kloden válasza 100kg (#581) üzenetére

Kloden
(senior tag)
LOGOUT blog

jólvan énvagyok már kicsit készen! :D

(#583) D@ni88

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hali. megvan a hypertx2, és azt olvastam róla PH-s cikkben, hogy jobb levenni a ventit, és a burkolatot, a felszereléshez.
Namost én próbáltam levenni, de sehogy nem akar megszabadulni a lepeltől... Valaki?

(#584) Mobildeck

Mobildeck
(kvázi-tag)

SZIASZTOK
nagy help kéne. most rakom össze a masinám -egy teljesen új konfogot- és most tartok a procihűtőnél. hypertx2es. intelre teszem fel. namost a manual szerint csak rá kell nyomni a 4 pöcköt miután ráraktam az alaplapra, de én miután rátettem, nem lötyög abszolút, de simán le tudom szedni ha egy kicsit meghúzom az egészet mefogva. bár a házat felfordítva majd leendő állapotába, nem esik le a hűtő. csak nem tudom hogy ez normális e hogy nem forgatok el rajta semmi pöcköt és úgyis le tudom szedni kézzel.

légyszi segítsetek!!

(#585) Mobildeck

Mobildeck
(kvázi-tag)

na, megoldottam:
ráhelyeztem az alaplapra, rányomtam a fekete "rászorítókat" majd elforgattam őket a nyilakkal ellentétes irányba ezzel beakasztva rajta vmi kis pöcköt,
íyg már nem tudom kézzel leszedni, de még mindíg lötyög egy kicsit.. gondolom ez már csak annyi, hogy görbe az alaplap :D:D ami zsír új de biztos görbe :D:D:D:D

(#586) D@ni88 válasza Mobildeck (#585) üzenetére

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

milyen proci, és milyen hőfokon tartja?
a hőfokból sokminden kiderül :D
Én is ma este installálom fel a hűtőt :D

(#587) Mobildeck válasza D@ni88 (#586) üzenetére

Mobildeck
(kvázi-tag)

hát még nem sikerült bekapcsolni... amúgy egy c2d e6320as 1,8 as. nemtom milyen lesz a hőfok.. ja egy amolyan "off topic" kérdés:

a hdd led meg a power meg a mittomén mien kis kábeleknél honnan tudom h meik a negatív és meik a pozitív oldala? vagy mindegy hogy hogyan dugom rá az alaplara?

(#588) Mobildeck

Mobildeck
(kvázi-tag)

tud valaki segíteni?? :(:(:( :O :O :O kiborító hogy nem tudom jól csinálom e :(

(#589) Kloden válasza Mobildeck (#587) üzenetére

Kloden
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem mindegy, max amugy nem fog működni a cucc. Általában a szöveg kifelé mutat, olvasható irányba, nem pedig befelé, egymás felé... jobban nem tudom leírni :D

(#590) Kloden válasza D@ni88 (#583) üzenetére

Kloden
(senior tag)
LOGOUT blog

az egész műanyag izét kell leszedni, egyszerűen csak felfelé tolni a lamellákra vigyázva. Visszatevéskor figyelni kell szintén, én kicsit megreszeltem a kis műanyag pöckét hogy ne akadjon bele a lamellákba. Igazából nem sok értelmét látam annak a műanyag pöcöknek ugysem.

(#591) Mobildeck válasza Kloden (#589) üzenetére

Mobildeck
(kvázi-tag)

azért köszi! tehát lesülni nem fog semmi ha fordítva vannak ezek bekötve... jólvan... :D

(#592) beneszilo

beneszilo
(tag)

hogy lehet leszedni a hűtőről a ventillátort hogy miután fölraktam vissza tudjam rakni??? :F

(#593) éN79 válasza beneszilo (#592) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A szoknyával együtt le lehet szedni, a rögzítő három fülecskét kell kiakasztani egy picit, és a hűtő teteje felé elkezdeni lehúzni a műanyag keretet.

(#594) beneszilo válasza éN79 (#593) üzenetére

beneszilo
(tag)

köszi :R

(#595) D@ni88

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Feltettem a hűtőt, és megérintve rezonál a hűtő. pedig minden rendesen fel van fogatva... és ugye az a bemélyedés a proci sapkája felé néz... így most alig 4fokkal hűvössebb mint a gyári coolerrel. valamit roszul csináltam?

(#596) mycso válasza D@ni88 (#595) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az már írták többen is, hogy annyi a tx2 hátránya a tx-hez képest, hogy nem gumipöckökön áll a venti, így hajlamos a rezonanciára....

Az hogy 4 fokkal lett hűvösebb, nemtom miért baj?

< >=♦=< > Diesel Common-Rail Injection

(#597) Kloden válasza D@ni88 (#595) üzenetére

Kloden
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem feltétlenül csináltad rosszul, nálam terheletlenül 2-4 fokkal tartja hűvösebben a procimat mint a gyári (természetesen alacsonyabb ford.számon) terhelve érdemes tesztelni.

(#598) D@ni88 válasza Kloden (#597) üzenetére

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

1,5Von tartja idle 38fokon a E2160@3330mhz :D
terhelve meg 71fok...

jah, és jó az a paszta amit adtak hozzá, vagy jobb annál az az olcsó amit néha nekivágnak az emberhez ingyen a boltba?

[ Szerkesztve ]

(#599) Kloden válasza D@ni88 (#598) üzenetére

Kloden
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezek azért jó értékek. (a tuning se rossz :D ) A pasztát szvsz nem érdemes cserélni.

(#600) D@ni88 válasza Kloden (#599) üzenetére

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát jah, nagyon faszán megy csak 2 gond van vele.
1. a ramok így nem mennek 1000et csak 925öt...
2. több mint 1 óra után akár prime 95, akár orthos. kékhalál lesz, és valamilyen memóriacímer hivatkozik... és újraindul.
pedig a memó csak 925. és ekkora fesszel megy az többet is... a vcore meg nem fogyhat el, mert azt hibának jelezné ki.
sztem a lap adja fel.
esetleg egyéb 5let?
sőt a ramok mennének 1110en, csak nincs mch fesz a biosban

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.