Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#501) Petya_80

Petya_80
(újonc)

lehet,hogy hülye kérdése lesz egy ilyen nevű topicban, de mégis:
Cooler Master Hyper TX vagy Artic Cooling Freezer 7 PRO coolert vegyek a Core 2 Duo 4300-as procimra?

kérek pro és kontra véleményeket! előre is kösz!

(#502) Petya_80

Petya_80
(újonc)

vagy esetleg Artic Cooling Alpine 7-et vegyem? (ez egy elég olcsó darab.) nem vagyok képben, hogy melyik miért jó... nekm elsődleges, hogy csendes legyen. persze ehhez nemcsak a proci coolerre kell figyelni, de most ennek megvételénél tartok.

(#503) freeapro válasza Petya_80 (#502) üzenetére

freeapro
(fanatikus tag)

En is nezegetem ezt a hutot, de itt nem nagyon ajanljak. A ventillator resze jo, de az a sima alu borda nem tul utos.
Nekem az a bajom pl a TX-el, hogy a tap kozel van az alaplapomhoz, egy ilyen allo huto szepen kitakarna az 12centis tap hutomet, igy en az alaplapra merolegesen fujo hutot keresek. A zalman 7000-es szeria jo lenne de allitolag nem olyan csendes, a hocsoves 8700 lenne jo, de meg nem nagyon lattam itthon. Illetve csak aranyarba webshopos garazscegeknel.

(#504) thomeef

thomeef
(fanatikus tag)

Helló!
Azzal a problémával fordulok hozzátok hogy vettem egy nagyteljesítményű procihűtőt a gyári helyett, coolermaster hyper uc-t. Na most a gyári 38-40 fokosra hűtőtte a cpu-t alapon, felraktam az újat...hopp 45 fok,akkor ez most mi.
A cpu-om volt még maradék paszta, de azért as hűtő réz aljára is nyomtamnmég nem is keveset, lehet ez lehet a probléma :F
Leíyrná vki a paszta helyes használatát, mert ez így gáz nagyon, sok a paszta talán...

Ne rendeljetek kínából utángyártott noti ventit mert szar mind, tapasztalat...

(#505) mycso válasza thomeef (#504) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Prociról le kellett volna szedned a régi pasztát, és csak minimális mennyiségű pasztát kell utána rárakni --> nagyon vékonyan elterüljön a proci egész felületén.

< >=♦=< > Diesel Common-Rail Injection

(#506) mycso válasza Petya_80 (#501) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pár oldalt visszaolvasol és láthatsz 1-2 véleményt ;)

Segítek: [link]

[Szerkesztve]

< >=♦=< > Diesel Common-Rail Injection

(#507) Elmör válasza mycso (#505) üzenetére

Elmör
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezt jó tudni, ugyanis én is ilyen hűtőt rendeltem a procihoz, igaz azon még nem volt paszta soha. THX! :R

Mit ér a power ha nem force be with you? Dredd bíró leszek farsangkor vagy fakocka. :D

(#508) Pulsar válasza thomeef (#504) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egyrészt szerintem az uc nem olyan jó (a tesztek alapján) mint a tx.
A másik a paszta. Szerintem töröld le, és tegyél annyit rá, hogy éppen betakarja a magot.

...::: www.waze.hu :::... ...::: http://www.facebook.com/waze.hu :::...

(#509) Pulsar válasza freeapro (#503) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én spec csak ajánlani tudnám.. semmi baj az alu bordával. idle-be a prescot procim _(ami egy kazán) venti nélkül sem megy 50 fok fölé. Ventivel pedig még nem láttam 60 foknál magasabb értéket még. Szóval elég jó kis hűtő.

(#510) freeapro válasza Pulsar (#509) üzenetére

freeapro
(fanatikus tag)

bocs, de TX-rol beszelsz, vagy alpine-rol?

a konfigodban TX szerepel

(#511) Unbaised-Ben

Unbaised-Ben
(senior tag)

Hello, nekem egy Aeroccol Aeroengine 2 házam van, gyári hűtőkkel, Amd 5200+ van
Főleg az a gond hogy az asztal belsejében van...
ami nemnagyon szellőzik és ha rajta van az oldallap a házon akkor játék elkezdése után kb 10 perc.....elkezd ''zümmögni'' a proci gyári ventije... ami baromira nemtetszik:D
szerintem szarok ezek a gyári ventik....... vennék rá egy TX(AMD) vagy TX2!!
Sok jót hallotam a prociventiről.....
Az lenne a kérdésem hogy sokat segítene a dolgomon ez a prociventi... mennyi fokot csökkenhet, még kerülne a plexire két 12cm venti....:D
Akkor már remélem nemlessz gond..:D
ELŐRE IS KÖSSZ :R

ASROCK Z68 Extreme3 Gen3 | INTEL Core i5-2500K 4,2 GHz | XFX Radeon HD 6870 Dual Fan | KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz | FSP SagaII 500 | ~3,5 TB SATA2 | Aerocool Aeroengine II | Logitech G27+PTR

(#512) fapuma007 válasza Unbaised-Ben (#511) üzenetére

fapuma007
(lelkes újonc)

5-10 fokot minimum hozhat alap melegedgéstől függően (ezt egy olyan tudná pontosan megmondani, aki 5200+ kaliberű procival használja). Halk kis hűtő, de ha a zümmögés is számít, akkor a TX-szel mész biztosra, mert a TX2-ről állítólag már lespórolták a rezgéscsillapító felfogatást. ;)

(#513) Unbaised-Ben válasza fapuma007 (#512) üzenetére

Unbaised-Ben
(senior tag)

Köszi...
Mindenképpen Tx-et próbálok...

ASROCK Z68 Extreme3 Gen3 | INTEL Core i5-2500K 4,2 GHz | XFX Radeon HD 6870 Dual Fan | KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz | FSP SagaII 500 | ~3,5 TB SATA2 | Aerocool Aeroengine II | Logitech G27+PTR

(#514) politomi

politomi
(tag)

Emberek megnéztem core temp-el a hőmérsékleteket és az everest hülyeséget mutatott! C2D E4300(2,7Ghz) alapon járva 37fok és 20 perc orthos után pedig 68 fokot mutat program.A gyári hűtőpasztát használtam.Szerintetek nem sok ez egy picit? Elolvastam pár hozzászólást és más írta hogy a 3,0Ghz fölé tuningolt C2D-ja 60 fok alatt maradt(azt nem írták hogy mivel mérték). A ház oldala nincs rajta és ugy helyeztem fel a hűtőt hogy a hátsó légterelője a ház hátulja felé nézzen. A másik kérdésem,ha a linken látható hütőpasztát használom jobb eredményt kaphatok mint a gyárival? Link: http://www.titan-cd.com/eng/others/g30015.htm Valaki írhatna véleményt erről a pasztáról, ha van olyan aki használt már ilyet.

[Szerkesztve]

(#515) Pulsar válasza freeapro (#510) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a tx-ről. De látom már nem olvastam kellőképpen vissza, bocs

(#516) Pulsar válasza Unbaised-Ben (#513) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nekem TX 2 van, és sokadikkét megálapítottam, hogy a rezgéscsillapító hiánya nem probléma. Én amit nagy hiányolok a kettes szériából a PWM-es venti.

(#517) Pulsar válasza politomi (#514) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerintem nem sok az a 68 fok. De azért ne keverjük össze a dologokat. A CoreTemp a magok hőmérségletét, még az everest a proci hőmérségletét méri.
De ha mégis zavar, egy újrapasztázát megpróbálhatsz.
A link nekem nem jön be, szóval nem tudom melyik az de a véleményem tapasztalatom a pasztákkal annyi, hogy valóban számíthat, hogy milyet használsz, de csak pár fokot. 2-3 fokot. Aki mást mond hazudik, vagy más bibi is volt ott (ferdén volt rárakva a hűtő, stb) :)

(#518) politomi válasza Pulsar (#517) üzenetére

politomi
(tag)

Köszönöm a válaszod, nem is tudtam hogy mag/cpu hőfok között ilyen különbségek vannak. Ugy tudom a cpu-knak kb 80 fok körüli szokott lenni a határ amit még elbirnak. Az maghőfokra vagy processzor hőmérsékletre értik?

(#519) Pulsar válasza politomi (#518) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az proc hőmérséglet.
A cortemp szerintem az sok kis hőérzékelő egyikéből nyeri ki az adatot, amit ugye az uj CORE arhitektóra hozta neki.

(#520) Unbaised-Ben

Unbaised-Ben
(senior tag)

Hello!!
Én egy TX Amd-s változatát akarom rárakni az ASUS M2N SLI DELUXE alaplapra... kép: [link] [link] [link]
és úgy akarnám hogy a venti a ram fele nézzen, valakinek van ilyen alaplapja és hogy járt??

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#521) luciferk válasza politomi (#514) üzenetére

luciferk
(senior tag)

Milyen hőmérsékletet mutatott a coretemp és milyet az everest,hogy szerinted az everest hülyeséget mutatott?

(#522) pitman válasza luciferk (#521) üzenetére

pitman
(őstag)

Ha kicsit visszaolvasol, megtalálod: everest: 13-17 fokot mutatott (22 fokos szobában).
A coretemp pedig 37-68-at.

(#523) Pulsar válasza pitman (#522) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

most hogy leírtad már nem kell visszaolvasnia :DDD

viszont amit leírtál az nagyon nagy különbség. Ekkora különbség még a mag / proci mérés között sincs. Sajna a nem minden esetben kökéletesek ezek a mérések, úgy ahogy a fesz mérőnek sem lehet sokszor hinni.

mod: a coretemp-es értékek viszont igen rálisnak tünnek.

[Szerkesztve]

(#524) pitman válasza Pulsar (#523) üzenetére

pitman
(őstag)

Ezért mondtam neki én is, hogy azzal, vagy a tat-tal mérje le.

(#525) Pulsar válasza pitman (#524) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na a tat-ot még nem sikerül tnekem soha életre kelteni, nemhogy még hőmérségletet is mérjen :) Az csak Core 2 alatt megy?

(#526) 100kg válasza Unbaised-Ben (#520) üzenetére

100kg
(kvázi-tag)

Nekem pont ugyna úgy van ahogy fel szeretnéd rakni! Tehát nincs semmi akadálya! :))

(#527) Unbaised-Ben válasza 100kg (#526) üzenetére

Unbaised-Ben
(senior tag)

Nagyon szépen köszönöm :R

(#528) pitman válasza Pulsar (#525) üzenetére

pitman
(őstag)

Core 2 alatt biztosan. A teszt részével pedig iszonyat hőmérsékleteket lehet kicsiholni a prociból még az orthoshoz képest is.

(#529) Pulsar válasza pitman (#528) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hmm.. na akkor ha haza mentem kipróbálom, mit bír a tx :DD

(#530) Kloden

Kloden
(senior tag)
LOGOUT blog

Hú, tegnap megvettem a TX2-esemet... hát röviden: Megérte! :C :DD
Röpke tesztem:

levegő: 26fok

e4400@2800-on: idle: 30fok (30-volt)

load: 56fok :C :Y (74 volt)

venti 1400-at pörög, nem hallani ki a házból.

Gyönyörű gyerekeim vannak. Hálistennek a feleségem megcsalt.

(#531) Mr.Grincs

Mr.Grincs
(PH! addikt)

Én is most akarok ilyen hűtőt venni E6750 hez, egyenlőre tuning nélkül akarom hibernálni....aztán majd meglájuk mi lesz majd később.

Hirtelen felindulásból elkövetett szerelmi aktusnak indult, de mostanra azért kemény szopás lett belőle.

(#532) pitman válasza Kloden (#530) üzenetére

pitman
(őstag)

26 fokos szobában a 30 fokos üresjárati hőmérséklet nem tűnik reálisnak, sőt az 56 fokos terhelt sem. Főleg, ha húzva is van a cucc.

[Szerkesztve]

(#533) Kloden válasza pitman (#532) üzenetére

Kloden
(senior tag)
LOGOUT blog

Everesttel mértem, de a CoreTemp is épp ennyit mutatott.
Nemtudom pontosak-e a hőfokok, (érzékelője válogatja :D ) mindenesetre a különbség elég jól látszik hiszen a másik ventis eredményeim is ugyanazzal az Everesttel születtek kb. egy órával a TX beszerelése előtt.
Feszt nem emeltem egyébként, úgy megy 2800-at és lehet azért nem ugrottak meg a hőmérsékletek. :U

(#534) pitman válasza Kloden (#533) üzenetére

pitman
(őstag)

Melyik coretemp-pel mértél? Tat-tal mérj, vagy a 0,95-ös coretemp-pel. A régi hülyeséget mér, pont úgy, mint az everest (legalábbis az új processzoroknál).

(#535) Kloden válasza pitman (#534) üzenetére

Kloden
(senior tag)
LOGOUT blog

0,95-össel mértem, de most megnéztem tat-al is. Csak IDLE-ben van különbség a két érték között, a tat kb 4-5-tel többet mutat, 36-7 fokot. Terhelve maradt ugyanaz, és a két progi is ugyanazt méri.

(#536) Dr.Én

Dr.Én
(PH! addikt)

Hali

Nagy nehezen tudtam rendelni egy CM Hyper TX2-t :R (pénteken jön meg)
Ugye ezen csak 3pines tápcsati van?
Ezt ugyan oda tudom dugni a hova lehet a gyári 4pines hütöt?
Ja és ezen is ugyan olyan pattintos rögzitök vannak mint a 775-ös intel gyári hütön?
Elöre is köszi

Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva

(#537) Kloden válasza Dr.Én (#536) üzenetére

Kloden
(senior tag)
LOGOUT blog

Mindent tudsz, 3pines a csatija, oda (is) tudod dugni ahová a CPU-t kell, nálam ott 1900-at forog de ha 3pines csatiba dugom bele (chasis fan) akkor ott 1400-at pörög. Szabályozni egyiket sem sikerült BIOS-on belül. (én télen hagyom a chasis csatiban, majd nyáron átdugom a cpu-ba hogy jobban hűtsön)
Ezen is pont olyan rögzítők vannak mint a gyárin, de erről érdemes levenni a ventit a műanyag borítással egyetemben (csak fölfele kell húzni óvatosan vigyázva a lamellákra) mert így sokkal könnyebb a felszerelése.

(#538) pitman válasza Kloden (#535) üzenetére

pitman
(őstag)

A 36 fok már reálisnak tűnik.
Mivel terhelted? Tat-tal terhelve meddig megy fel?

(#539) Dr.Én válasza Kloden (#537) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

Ja azt tudom hogy a ventit lekell szedni ha fel akartom szerelni hütött.
Köszi :R

Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva

(#540) Kloden válasza pitman (#538) üzenetére

Kloden
(senior tag)
LOGOUT blog

TAT-al terheltem, pár perc után beáll stabil 60 fokra 1900-as fordulat mellett. (érdekes, hogy mindeközben ha fut Everest is, az kiakad 89 fokra :DDD )

(#541) Pulsar válasza Kloden (#537) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pedig lehet szabályozni. Legalábbis nekem sikerült. Rádugom a 4 tűsre, bállítom, hogy PWM speed, és utánna win alól a fan speed alol gyönyörűen tudod állítgatni :)

(#542) juliabrilke

juliabrilke
(PH! kedvence)

Akit érdekelne hyper tx amd-re, az jelezze. Van 4 darabom. Kettőnek a hátsó műanyag vacka le lett szedve, de a teljesítményét nem befolyásolja. Privátban lehet keresni! :R

(#543) Kloden válasza Pulsar (#541) üzenetére

Kloden
(senior tag)
LOGOUT blog

BIOS alól nem tudtam szabályozni, a fanspeeddel meg valahogy nem vagyok kibékülve. Vagy az tudja figyelni a CPU teljesítményét, és intelligensen fordulatszámot szabályozni?

(#544) Pulsar válasza Kloden (#543) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

énse voltam, még rá nem jöttem, hogy jó cucc :)
Asszem tudja. Van egy automatic fan speed, amit ki lehet pipálni, de nekem be van állítva 50%-ra minden venti, és bőven elég az is.
mod: Egyedül a fordulatszámot méri kicsit bután.

[Szerkesztve]

(#545) Rabbitf_24

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

Hello

Valaki le tudná írni (esetleg képekben) hogy hogyan kell egy TX-et felszerelni
am2es lapra?

:R :R

Fringe addict.

(#546) Sz.Miki

Sz.Miki
(őstag)

Sziasztok

Szeretnék beruházni egy Hyper TX hűtőre AMD AM2 foglalathoz. Viszont nem merek belevágni, mivle az alapalpomon a RAM-slotok és a Heatpipe pont a hűtő körzetébe esik, azt szeretném tudni, hogy a hűtőventillátor alja hány cm-re van pontosan az alaplaptól számítva? és a légterelő müanyag a másik oldalán szintén hány centire van az alaplaptól?
Én lemértem, hogy a ramok teteje az 2,5-2,6cm körl vannak, a heatpipe teteje pedig az alaplaptól számítva 2,8-2,9cm körül van.

Erről az alaplapról lenne szó:

http://www.hardwaresecrets.com/fullimage.php?image=5034

Ennél a tesztnél:
már említik a memóriákra lógást, csak hogy az én ramjaim még közelebb vannak a proci foglalathoz mint az látszik a képen.

http://www.overclockersonline.net/images/articles/coolermaster/hypertx/large/install-3.jpg

"Aki éjjel legény az nappal alszik"

(#547) Sz.Miki

Sz.Miki
(őstag)

Nem tudom miért de nem siekrült a linkelés, bocsi!

"Aki éjjel legény az nappal alszik"

(#548) Dr.Én

Dr.Én
(PH! addikt)

Hali

Végre nekem is megjött a HYPER TX2 :C :R
Megvagyok vele elégedve.
Sajna a lapom nem irja jol ki a proci höjét de amig a régi hütö rajt volt addig 20C-ot irt most 10C(netezés alatt)
Most már nyugodtan merek procit huzni, amig az alaplapom engedi.
:R :R :R :R

(#549) Pulsar válasza Sz.Miki (#546) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a képen egy TX van, aminek a fizikai méretei szerintem nem válzotak a tx2-höz képest. De ennek szerintem utánna lehetne kereseni a neten. Szóval erre számíthasz, ami a képen is látható.

(#550) Mobildeck

Mobildeck
(kvázi-tag)

húú ilyenre nem is gondoltam még :D mármint hogy belelóg a hűtő a ramokba. előfordulhat ez intel konfigoknál? tehát pl egy giga alaplapnál? jesszusom. :D

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.