Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#301) D.Zsolty válasza Anubis_9 (#300) üzenetére

D.Zsolty
(lelkes újonc)

Szia! mennek a ventik, 2db 12cmes 1db 8cm es. gyári hűtő van a 7950gt-n. 2db samsung vinyo van benne. kb 28fok , de lehet több is

-Intel E6600 , ASUS P5b-Deluxe, Asus Geforce 7950gt, 2*1GB Geil, Thermaltake ház 3db ventivel , Samsung 931BF

(#302) amerigo válasza Gucunja (#299) üzenetére

amerigo
(tag)
LOGOUT blog

D915, de használtam D805-el is.
Nálam 28-29 fokos szobában terheletlenül 40-44 fok, 100 százalékon max. 53-55 fok

14 éven aluliak kíméljenek...

(#303) Anubis_9 válasza D.Zsolty (#301) üzenetére

Anubis_9
(őstag)

Azt még megpróbálhatnád, hogy leveszed a ház oldalát és úgy mérsz hőfokot.

GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

(#304) Ace Ventura válasza D.Zsolty (#301) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

Nézd meg hogy rendesen van e rögzitve a hütő, és az egész procit rendesen befedi?Jó szorosan illeszd rá, és hézagmentesre rögzitsd.Esetleg cseréld le a gyári pasztát.

Eladó cuccok! Xigmatek Asgard Pro 11K, Enermax Liberty Eco II moduláris táp 13K, Creative T20 II series 11K Minden termék pár napos, garanciális!

(#305) D.Zsolty

D.Zsolty
(lelkes újonc)

Köszi mindenkinek a segítséget!!! :R :R :R

-Intel E6600 , ASUS P5b-Deluxe, Asus Geforce 7950gt, 2*1GB Geil, Thermaltake ház 3db ventivel , Samsung 931BF

(#306) bargeszt

bargeszt
(lelkes újonc)

Beszereztem egy CM hyper tx hűtőt. A felrakásnál volt egy kis gond de megoldottam, a lefogató miatt majdnem oldalra csúszott az egész hűtő. Mindenesetre iszonyú halk (1250 fordulaton jár) és másfél óra kemény játék után is csak 42 fokos volt a processzor. Windsor magos x2 es AMD. Igaz hogy a ház oldala nyitva van.

(#307) Ace Ventura válasza bargeszt (#306) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

Gratula az új hütődhöz.
Ha ráteszed a ház oldalát, akkor sem fog nagyon felszökni a maghő.Nagyon faxán eltalált hütő lett ez.

Megkérnék egy moderátort, hogy javitsa a topic cimét, TX/TX2 -re.

Köszönöm :R

Eladó cuccok! Xigmatek Asgard Pro 11K, Enermax Liberty Eco II moduláris táp 13K, Creative T20 II series 11K Minden termék pár napos, garanciális!

(#308) minimal4u

minimal4u
(újonc)

Ezt a hűtőt tényleg nagyon eltalálták! :C 10 fokot hűlt tőle a procim! Csak ajánlani tudom mindenkinek! :)

(#309) fradi81

fradi81
(őstag)

hali
Vennék egy ilyen hűtőt, kérdés rámegy-e ez az alaplapomra? Abit nf7-s, amd barton 2800+.
Milyen házat érdemes venni majd, amelyiknek az oldalán van egy-két ventihely, vagy amelyiken 1db 25cmes? pl Aerocool Masstige-25 és Aerocool AeroEngine 2. köszi

sportfogadás blog: http://balazstippek.blogspot.com/

(#310) Ace Ventura válasza fradi81 (#309) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

Sajna ha jól tudom, akkor Socket A-ra nem jó csak 754, 939, AM2-re.
Szerintem ne erőltesd a 25 cm-es ventit oldalra, mert nem tudod cserélni, ha valami gáz van vele.A Masstige-nak van olyan változata, amelyiken 2 db 12 centis venti van oldalt is.Azt inkábbajánlom, mert bármikor cserélhető.Ilyen pl a Sharkoon Rebel Economy háza is.Aqua computerbe van jó áron.4 db 12 centis ventit bele tudsz rakni. :R

(#311) fradi81 válasza Ace Ventura (#310) üzenetére

fradi81
(őstag)

ja én úgy emlékeztem 754 a lapom.., akkor egyenlőre csak ház, 10k az jó lehet lehozatom szegedre :)

(#312) varga911

varga911
(senior tag)

Vettem énis egy ilyen csodát, de nem vagyok megelégedve vele.... Fan control ki van kapcsolva biosban, és így kb 76 fokos a procim, 1.35 volton pedig 80 fölé kúszik orthos alatt. A gyári cooler pont ugyanennyire volt jó nálam. Amit észrevettem, hogy a borda tűzforró, olyan mintha a venti által fújt levegő nem venné át a hőt. Valami tipp esetleg ?

Üdv. :R

(#313) csontváz

csontváz
(őstag)

Mi a TX es a TX2 között a különbseg?

msn: freddykruger23@hotmail.com

(#314) Ace Ventura válasza varga911 (#312) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

Rendesen van rögzitve a procihoz?Próbálj pasztát cserélni.Ez egy bika hütő, ha mindent jól csinálsz, akkor jónak kell lennie.
Házhütésed milyen? :F

[Szerkesztve]

(#315) Ace Ventura válasza csontváz (#313) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

A TX2 jó Intel S775-re AMD 754, 939, 940, AM2-re
Mig a sima TX vagy Intel, vagy AMD-re megy fel.

(#316) fradi81 válasza varga911 (#312) üzenetére

fradi81
(őstag)

Ha a borda tűzforró, akkor elvile jól átadja a hőt a proci tehát jól van rögzítve, sztem a ház szellőzése lehet csapnivaló és meleg levegőt fúj a bordára a venti, nálam is ez van ez az én tippem.

(#317) Ace Ventura válasza fradi81 (#316) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

Ha én kikapcsolom a teljes házhütést a nullára, akkor is csk 3-4 fokot emelkedik a procihőmérséklet.Igaz nekem alapon járatott X2-esem van.

varga911 ;)róbáld meg tuning nélkül megnézni a hőfokokat.Kiváncsi vagyok.

[Szerkesztve]

(#318) Gucunja válasza Ace Ventura (#317) üzenetére

Gucunja
(fanatikus tag)

jó hűtő de megszálott tuningos fesz emelős 88Ghzen járatós 10 magos procis eszementeknek azt ajánlom->> Skythe Ninja plus! vagy coolink U8-120, DE leginkább vízhűtés
az ilyen mit vár egy 5k-s hűtőtől? ráadásul 92mm es vetntis hűtőtől?
meg pláne léghűtéstől :F
TX a legjobb :R :R

Pulse mini T-mobil-os eladó dobozában. WIFI GPS IGO 8 3,2 MP autófókusz, ANDROID

(#319) Ace Ventura válasza Gucunja (#318) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

Hát nem tudom, azért én tennék mégegy próbát alapon.De az tény, hogy egy 3.2 Ghz-re húzott C2D kurvára melegszik.

(#320) varga911

varga911
(senior tag)

Szóval most kicsit változtattam a felálláson, újrapasztáztam AS5-el, és megfordítottam, illetve a hátlapra vágtam egy ventihelyet, ide került egy 12-cm es Glacialtech Silentblade, ami befúj utána 1cm hely, a hyper tx hűtője, és a másik oldalára a coolernek gumival felműtöttem valahogy mégegy 12 centis Silentblade-et. Így alapfeszen, visszavéve 2800MHz-re orthos small fft alatt 61 °C körül fluktuál, néha 62, néha 60. Egy fekvő faházban van a gépem, eddig 2 venti fújta egy ''légcsatornán'' át a gépet, egyik be, egyik ki, így most oldalt és hátul be, és jobb oldalt ki. Már elfogadhatóbbak a hőfokok, de még mindig elmaradnak az itt olvasottaktól. :)) Vagy lehet hogy csak jól mér a lapon a szenzor? :DDD

Üdv!

(#321) Ace Ventura válasza varga911 (#320) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

Nem az igazi a házad szellőzése, és a fa is elég rendesen szigetel.
Egy sima ATX házikóban, ahol kavar mondjuk 2 db 12 centis venti(1 fúj be elől,és 1 szív ki hátul)szerintem más lenne. :U Nem azt mondom, hogy 30 fok lenne, de szerintem ezt a 60 fokot max tuninggal is tartaná.

(#322) mycso válasza varga911 (#320) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szenzor hiba is lehet, de amit leírtál a hűtési rendszeredről, hááát... elég siralmas a kialakítása.

Ilyen 60 körül nekem is volt az E6300@2.8G terhelve: Ház elején 12-es venti 5 volton, hátulján egy 9-es 5 volton és az oldalán egy 8-as 5volton.

A cpu cooler 70%-on.

(bár nekem itt már nem alapfeszen ment a proci)

< >=♦=< > Diesel Common-Rail Injection

(#323) varga911

varga911
(senior tag)

Oké, végülis így sem vészes annyira már. Ilyen a jelenlegi kialakítás: [kép]
Azért lett fából mert jobb hangszigetelő, és tényleg sokkal halkabb mint a régi házam, de ezek szerint itt is igaz az hogy mindennek van negtívuma. :))
Üdv.

(#324) Ace Ventura válasza varga911 (#323) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

Hát igen, amellett hogy a fa jó hangszigetelő, a hőt is elég rendesen megfogja.
Én még mindig azt mondom, hogy egy álló normál ATX házzal jobban szellőzne, és a procid sem izzadna ennyire. :R

(#325) varga911 válasza Ace Ventura (#324) üzenetére

varga911
(senior tag)

Álló ház sajnos kilőve, ezért csináltam ezt, mert nagyon kicsi a szoba és be kell férjen az asztal alá. Akkor az egyetlen alternatíva a víz marad. :DDD
Üdv.

(#326) Ace Ventura válasza varga911 (#325) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

Hát ha más nem, akkor tényleg csak az marad.
Terheletlenül mennyi a procihőmérséklet?Mert ha terhelve 60 fok, akkor az nem olyan gázos adat.

(#327) varga911 válasza Ace Ventura (#326) üzenetére

varga911
(senior tag)

Most jelenleg így internetezés közben 44 fok, 2800MHz-en 1.3 voltra állítva bioszban. :R Régebben mint írtam 75 fok köré is felment ugyanennyi feszen, mondjuk igaz hogy 3206MHz-en járt, de ez a 406MHz 15 fokot nem számít szerintem.
Üdv. :R

(#328) mycso válasza varga911 (#323) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Húú, érdekes egy megoldás.... :F

(#329) Ace Ventura válasza varga911 (#327) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

Tévedés, pontosan a Mhz-ek száma számit a melegedéseknél.Szerintem simán lehet hogy a +406 Mhz dob rajta 15 fokot.Vedd le alapra, és úgy nézd meg.
Tegnap próbaképpen elinditottam az orthost 20 perc alatt, teljes fordulaton, és max házhütés mellett 40 fokig :Y engedte fel a procit.Hát ez kérem picsafüst :DDD

(#330) varga911 válasza Ace Ventura (#329) üzenetére

varga911
(senior tag)

40 fok tényleg picsafüst, mondjuk nemtudom hogy az X2-k mennyire melegednek, de azt a vizesek se tudják nagyon tartani kór2-vel load alatt :O Úgyhogy álom marad egyelőre, pénzt meg 10. én kapok sajna csak. Most 1862MHz-en 13 perc orthos alatt 55 foknál vagyok. Tehát ~1GHz pluszba 5-6 fokkal nagyobb hőmérsékletet jelent, legalábbis nálam. Viszont kezdek abban hinni, hogy a szenzor felémér, mert már egyáltalán nem érzem forrónak a bordát, meg se közelíti azt amilyen volt.

@mycso: Igen, érdekes, ráadásul fábol van, és halk is. És most már a segítségetekkel hűvösebb is. :C

Üdv.

(#331) Harrey

Harrey
(újonc)

Sziasztok! Van egy Cooler Master Hyper TX hűtőm, és most tervezek venni egy Gigabyte P35-DS4 alaplapot, csak nem vagyok benne biztos, hogy az alaplapon lévő hatalmas bordázat miatt elfér-e majd a hűtő. Van valakinek valamilyen tapasztalata?

(#332) Ace Ventura válasza varga911 (#330) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

Ezek után én is arra gondolok, hogy a szenzor elég rendesen félremér.

(#333) dante3

dante3
(őstag)

Hétfőn jön meg a hűtőm: CoolerMaster Hyper TX2,kíváncsi vagyok mit mutat majd! :))

Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

(#334) Nortid válasza Harrey (#331) üzenetére

Nortid
(fanatikus tag)

ha egy coolink u92 elfért, akkor ez is el fog...

[ Szerkesztve! ]

(#335) dante3

dante3
(őstag)

Na beszereltem a CoolerMaster Hyper TX2 hűtőmet, E6600-as procimat 2.4-ről 3ghz-re húztam és még így is 10 fokkal hidegebb, mint a gyárival volt alapon! Nagyon meg vagyok elégedve! :))

[Szerkesztve]

Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

(#336) Chalez

Chalez
(senior tag)

Nekem is megjött a Hyper TX II. Én az e6300-at hajtom 3150Mhz-n, főleg terhelés alatt sokkal kevesebb a hőmérséklet, mint a gyári ventivel, aminek a hangja akkora volt mint egy hajszárító süvítése kb. Ez meg ultrahalk, még a feleségem is azt mondta, hogy ezért a csendért megérte.

Telón hamarabb elértek! LUXUS és feromonos parfümök verhetetlen árakon, hívj vagy írj!

(#337) Ace Ventura válasza Chalez (#336) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

Na, ha az asszonynak is tetszik, akkor az már tényleg megérte :DDD ;)

(#338) Gucunja

Gucunja
(fanatikus tag)

ja nálunk mondta az ''asszony'' , hogy zümmög a gép éjjel és zavarja na most nem zümmög.....
hát igen a nők hatalma végtelen... :R

Pulse mini T-mobil-os eladó dobozában. WIFI GPS IGO 8 3,2 MP autófókusz, ANDROID

(#339) einstein

einstein
(senior tag)

Sziasztok,
az E6300-amat 3400-on hajtom 1,42v mellett. Orthos alatt felmegy 74-75 fokra is a hőmérséklet. Nem sok ez egy kicsit? Tudom, a tuning is elég erős, de azt hittem 70 fok alatt fogja tartani...

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#340) T.U.C.I.

T.U.C.I.
(újonc)

Helló!

Egy fontos kérdésem lenne: mi a különbség a TX és a TX2 között??
Mert ilyenre akarok beruházni, de a képek alapján nekem nem tűnik fel semmi

Előre is kösz!

(#341) Chalez válasza T.U.C.I. (#340) üzenetére

Chalez
(senior tag)

A TX 2 univerzális - tehát amd és intel lapra is jó. Asszem a TX 2 3 tűs, míg a sima 4. Ha jól tudom, akkor a 4 tűsnél lehetséges valami ventillátor sebesség szabályozás.

Telón hamarabb elértek! LUXUS és feromonos parfümök verhetetlen árakon, hívj vagy írj!

(#342) einstein válasza einstein (#339) üzenetére

einstein
(senior tag)

Kinek, mi a tapasztalata hasonló körülmények között hajtott procival?

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#343) Chalez válasza einstein (#342) üzenetére

Chalez
(senior tag)

Nekem ment gyári ventivel orthos alatt 80+ is... stabilan. Szóval 70-75 szvsz még bőven elmegy.

(#344) markastor

markastor
(tag)

Hello!

A ventit cserélném le egy jobbra (habár az nem biztos h. hűtené a memókat is (mint ez a csoda :) )..
Valakinek ötlete h. h. lehetne levenni a ventit?
A műanyag levételére már rájöttem ,de a ventit nem tudtam levenni.

Esetleg csak borda+venti? (műanyag nélkül)

(#345) mycso válasza einstein (#339) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nálam e6300@2.8G 1.4v körül terhelve 65-6 fok volt. Venti kb 60%-ra leszabályozva.

(#346) Hawk1979

Hawk1979
(őstag)

Hali.
Csak egyetlen kérdésem lenne.Melyik a halkabb ac freezer 64pro,vagy a tx2 szerintetek?
(Nem leszabályozva,hanem maxon járatva) [kép]

* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos betartatása miatt végleg felfüggesztettük, ami azóta is ott lóg...

(#347) éN79 válasza Hawk1979 (#346) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szvsz. a TX a halkabb min és max-on is.

(#348) T.U.C.I.

T.U.C.I.
(újonc)

Köszi Chalez! :R :R :C

(#349) luciferk

luciferk
(senior tag)

A TX 2-nek alapból inteles rögzitése van?,ha amd-s lapra akarnám feltenni akkor csavarozgatni kell vagy hogy van megoldva a rögzités csere?

(#350) éN79 válasza luciferk (#349) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerencsére nem kell csavarozgatni semmit: [link]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.