Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#451) nyunyu válasza Nippon (#450) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Es lehet normalisan rogziteni?

Csak azert kerdezem, mert a gumibakos CM 4in3 vinyotartot pl. nem lehet rogziteni a CM Centurion 5 hazba anelkul, hogy ne bugna az aluminium kerete...

Nemreg vettem helyette egy SilentStar Dual Boxx-ot, mert az sokkal masszivabb kivitel, raadasul vizzel huti a vinyokat, de azt meg be se lehetett tolni a helyere, amig kalapaccsal nem igazitottam a hazon.
Le kellett tordelni az 5.25" helyek kozti fuleket, amik a csavarok helyett vizszintesen tartanak az eszkozoket. (csavarozni ugye nem lehet...)

Mindenesetre a kovetkezo hazam tuti nem CM lesz.
Csilivilinek eleg dizajnos, de a muszaki tartalom erosen hianyos...

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#452) Nippon válasza nyunyu (#451) üzenetére

Nippon
(senior tag)

Lehet rögzíteni. Egyébként nem tudom, mi a bajod a CM-mel, főleg, hogy ez egy olcsó kategória. Nekem volt már AOpen meg Chieftec tornyom, Thermaltake Mozart TX-em, CM Stacker-em is amit nemrég cseréltem le az 590-esre, és teljesen meg vagyok vele elégedve, műszakilag is. Engem csak annyi zavar, hogy vékony lemezekből van, viszont cserébe könnyű. Én úgy szereltem be a tápot, hogy felfelé néz, és tök faszán elvezettem a kábeleket az alaplap mögött. Rendezett, jól szellőzik, csendes is a vízhűtés miatt, de léghűtésre is abszolút ideális házikó. 9990+ áfáért vettem tavaly év végén. Már röhögök az egykor 45+ áfáért vásárolt Mozart TX-en.

Own the racetrack

(#453) sgergi válasza Nippon (#450) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Ez is egy jó megoldás lehet, de szerencsére olyan vinyóim vannak, amik halkak és nem búgatják a házat, így nem kell pluszban vinyóhalkító eszközöket vennem.

nyunyu: Amúgy szerintem nincs gond ezzel a házzal, ilyen áron jó vétel. Persze, lehet jobbat kapni, de nem ennyiért.

[ Szerkesztve ]

(#454) nyunyu válasza Nippon (#452) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Lehet rögzíteni. Egyébként nem tudom, mi a bajod a CM-mel, főleg, hogy ez egy olcsó kategória.

17+faert vettem 3 eve a Centurion 5-ot, szoval akkor meg boven nem az olcso Codegen/Colorshit/Acorp kategoriaban volt, hanem inkabb a Chieftec arkategoriajaban.

(#455) Nippon válasza nyunyu (#454) üzenetére

Nippon
(senior tag)

Táp is volt benne annyiért? Ezek a házak az olcsó kategóriát képviselik. A Centurion 5-nek 10-11 volt a nagyker ára...

Own the racetrack

(#456) nyunyu válasza Nippon (#455) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Tap nelkul volt annyi.

Azota szepet esett amugy a nagykerara, akkor meg nem 10+fa volt, mint most...

(#457) Nippon válasza nyunyu (#456) üzenetére

Nippon
(senior tag)

Évekkel ezelőtt raktam össze gépeket, Centurion 5 házba, később jött ki belőle fehér is. Soha nem vettem 11-nél többért, de nem szeretnék ezen összeveszni. A lényeg, hogy ez szerintem egy olcsó, ellenben kiváló kis házikó. :R

Own the racetrack

(#458) Pisti25303

Pisti25303
(újonc)

Sziasztok! Segítsetek!
Megtudja valaki mondani pontosan, a CM 590-es ház első ledes ventijének típusát? Ugyan olyat szeretnék venni. :)
Köszi!

(#459) Savanya válasza Pisti25303 (#458) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

A12025-12CB-3BN-F1 a tipusa és itt láttam 2db-ot is : [link]

(#460) Pisti25303 válasza Savanya (#459) üzenetére

Pisti25303
(újonc)

Köszöntem szépen! :))

(#461) sid.:Rc211v

sid.:Rc211v
(senior tag)

Hi all.. Mar régen nem jártam erre.. Vissza olvasgattam a topikba és nem nagyon értem hogy hogy tud a vinyók rezegni némely házba.. tök jól megvan oldva ez hogy gumialátétekkel eggyütt kell becsavarni..nálam egyszer se rezgett egy vinyóm se bár most csak egy db van benne..de még az egész ház se rezgett soha..Lehet hogy az is számithat hogy pl szönyegen van a ház vagy számitógép asztalba..a szellözése nagyon baró.. nekem csak a 2db gyári 12cm-es venti van benne..mer egyszerüen nem kell több venti igy is hűvös minden alkatrész..ráadásul az első csak 600rpm-en forog ..a hátsó 900-on..cpu hűtő 900-1000rpm szokott lenni...igy a vinyóm 30 foknál még nem volt több a cpu: 37-40 a vga: 48-50..ez idle állapot..a szobaba 20 fok van..Rendeltem nem rég ilyen porszüröket hogy a fölös venti helyeket kitöltse vmi ..de még nem találtam jó csavart :U majd teszek fel képeket a hazról.. :)
Szóval igy a gép nekem elég halk ettől mar szinte nem is kell hogy halkabb legyen..ugy is vmikor még zenét halgatok vagy ha jatszok akkor meg a jaték hangot hallod.. :)

-XFX-

(#462) sgergi

sgergi
(PH! kedvence)

Mostanában néztem, hogy a Cooler Master kegyetlenül megemelte ennek a háznak az árát. :((( Értem már, hogy miért nincs itt egy boldog tulajdonos sem. 20k altt nem igen van, :O én 12k-ért vettem még annó. :C

(#463) krisz17 válasza Pisti25303 (#458) üzenetére

krisz17
(lelkes újonc)

hihetetlen én is annó 12ezerért vettem!

[ Szerkesztve ]

(#464) jokeman

jokeman
(fanatikus tag)

Sziasztok, hátha olvassa még valaki rajtam kívül a topikot, felteszem a kérdésem. :DDD
Nekem is nagy nehezen végre sikerült a gazdasági világválság közepette beszereznem az összes alkatrészt!
Már vagy október óta ezen fáradoztam. Amint lesz net otthon jövök majd képekkel is,kb április végén. :D Tegnap este összeraktam a gépet, már csak a monitort és a VGA-t kell beleraknom, ami ha minden jól megy akkor csütörtök délután meg is fog történni.
Nekem is egy CM-590 -em , van még anno októberben sikerült megvennem glaci-tól 10 ért, újan :DDD , na de nem ez a lényeg. Van itt valaki aki ilyen házban az alaplapján
Cooler Master Hyper Z600 procihűtőt alkalmaz? Mert nekem az van, de sajnos sehogy sem fér el felette 1-1 Db 12cm-es venti ,és a ház teteje közt. Próbálkozozz már valaki más megoldással, mondjuk hogy a ház tetejére szerelte a ventiket, vagy lehet nem is érdemes egyálltalán rakni rá?
A másik dolog, meg hogy a mi van a házhoz csatlakozó, előlapi audió, az 2 részre van bontva
-Ac97
-HD- Audió,
melyiket kell használni, vagy mind a kettőt? Egyébként meg ilyen az alaplapEVGA 750I SLI FTW, és az alján látjátok is hova kell kötni az audió csatit, de nem tudom hogy mind a 2 kell-e? :F
:R Help

5000 forintos domino feltöltőkártyák eladóak 4000 forintért!! Teljesen legális, nem lopott cucc!!

(#465) Savanya válasza jokeman (#464) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Felső venti teljesen felesleges , mivel a meleg amúgy is felfele száll. Alaplapodon hd audio van , ezért azt csatlakoztasd / ac97 régebbi szabvány /

(#466) jokeman válasza Savanya (#465) üzenetére

jokeman
(fanatikus tag)

:R

5000 forintos domino feltöltőkártyák eladóak 4000 forintért!! Teljesen legális, nem lopott cucc!!

(#467) Vasinger!

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Mit jelent egy CM590-nél, hogy OEM?

És ha vennék egyet, akkor ha leszigetelném azt a rácsos részt, a winyó és az optikai meghajtó között, hangelnyelő szivaccsal, meg a tetején lévő ventihelyeket is befedném, akkor nyernék vele egy kis hangcsökkenést?

Felcseréhető a 2 oldallap? :U

Eladó AM össztelós kerékpár itt ----->http://href.hu/x/hovj

(#468) sgergi válasza Vasinger! (#467) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Ez jó kérdés, szerintem ezt a bolttól kérdezd meg. (lehet nincsenek hozzá ventik :F )

Igen, ezzel lehet nyerni a hangon, de ha halk gép kell, akkor miért ilyen házat akarsz? Lehet jobb lenne egy olyan, amin kevesebb ventirács van.

Fel.

[ Szerkesztve ]

(#469) Vasinger! válasza sgergi (#468) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, halk gép kell, de annyira kétségbeestem, hogy nem találtam mást, ami szóba jöhet.

(#470) Vasinger!

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a CM590-nek zajos a winyója? Vagyis berezonál tőle a gép? Bevált az a fajta felfogatás?

(#471) sgergi válasza Vasinger! (#470) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Nekem kiválóan működik, régebben kihallatszott a házból, ezzel a megoldással viszont 0 a hangja, és egyáltalán nem rezonál, mert nagyon jó ez a megoldás.

(#472) Vasinger! válasza sgergi (#471) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt a részét nem értem:
régebben kihallatszott a házból, ezzel a megoldással viszont 0 a hangja

(#473) sgergi válasza Vasinger! (#472) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Jobban benne van egy zárt térben, emiatt a vinyó hangja is kevésbé hallatszik ki (mint a régi házamban, cm331), a rezonálás meg teljesen eltűnt.

(#474) Vasinger! válasza sgergi (#473) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Értem, így már ez teljesen érthető, csak az előbb nem derült ki, hogy másik házról is szó volt!
Akkor sztem veszek egyet 8k-ért és már csak a réseket kell betömnöm. :K

(#475) sgergi válasza Vasinger! (#474) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Annyiért kiváló választás, a rácsokat egy kis barkácsolással be lehet tömni. (Én fekete kartont, és vastag kartont ragasztottam össze, csavarral felfogattam a venticsavarok helyén, és teljesen jó, lefogja a hangokat. Nyáron meg ha kell a friss levegő, csak leszerelem.

(lehet az előbb kicsit érthetetlenül fogalmaztam) :B

(#476) Vasinger! válasza sgergi (#475) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én egy kicsit máshogy gondolkodom, de csak kicsit.

Én nekem is van elég sűrű kartonlapom, hangelnyelő szivacsom és hungarocellem. Ezekkel talán tudok kezdeni vmit.

Semmi baj, nálam ez természetes, ha fáradt vagyok

(#477) krisz17

krisz17
(lelkes újonc)

Szerverháznak kitünő a kicsike!
vinyók átlaghőmérséklete 25-26°C
proci: 20-22°C(intel)

(#478) Vasinger! válasza krisz17 (#477) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De azért gamernek is elmegy, na persze a tuningolóknak is ajánlatos. :K

(#479) adalbert1 válasza krisz17 (#477) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát én inkább visszaköltöztettem a konfigom a Dragonomba... Igaz hogy rohadt szellős és hűs az egész ház (ez hatalmas pozitívum), viszont pont emiatt túlzottan porosodik is, a táp az alsó elrendezés miatt meg annyi port magába gyűjtött, hogy rossz nézni.
Szóval nekem nem vállt be hosszú távon. A dragonnak is van rengeteg hibája nem mondom, de még mindig jobban kibírom velük amíg nem találok valami újat.

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#480) sgergi válasza adalbert1 (#479) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Érdekes, hogy nekem nem porosodik túlzottan, bár csak légszűrőn keresztül jut be a levegő. Ráadásul nem is földön tartom, hanem fél méter magasan, és vidéken élek (valszeg kevesebb a por, mint városban).

(#481) adalbert1 válasza sgergi (#480) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Van abban valami amit mondasz... Szerintem a magasság lehet a nyerő, így nem egyből a földtől ~2cm-re van a táp ventije...
Mindenesetre nem gyengén megdöbbentem ahogy megnéztem a mostani árát a háznak, olyan 22k környékén láttam. Ahhoz képest hogy kb. egy éve olyan 13k-ért vettem (persze azóta bejátszott a válság, a gyenge forint is).

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#482) Savanya válasza sgergi (#480) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Nekem is porszürős ,de azért rendesen porosodik így is . Lábakat viszont megemeltem 2cm-rel mert a táp legalább több levegőt tud beszívni . Hangszigeteléssel , 800rpm-es Scythe ventivel / elől , hátul és oldalt / és a felső ventihelyre proszürőkkel nagyon jó ez a ház .

(#483) adalbert1 válasza Savanya (#482) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hangszigetelést hogy oldottad meg? Ill. amiket nem használsz venti nyílásokat, azokat beragasztottad (mivel hiába van leszigetelve a ház ha ott meg áramlik kifele a zaj).

(#484) Savanya válasza adalbert1 (#483) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Két oldalt és elől kieg lemezekkel ragasztottam csak fel . Ventirácsozás szabadon van , kivéve felűl ahol 2db müanyag porszürő van belűlről fent gumicsavarokkal . Oldalt egy ventihely kellett oda porszürővel és távtartóval van fent gumicsavarokkal egy halk Scythe venti .Rengeteg zajt megszűr így is , főleg hogy az oldallemezek zörgése kelti e legnagyobbat ha Samsung hdd-id vannak .

(#485) adalbert1 válasza Savanya (#484) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

kieg lemezekkel
Ez mit akar jelenteni?

Nekem alapból 2 Noctua venti volt csak bent, egy a HDD rack előtt, egy pedig hátul.

Mondjuk az jellemző a házra, hogy a hdd racket nagyon jól megcsinálták, a Dragonomba is inkább úgy raktam vissza a hdd-k nagy részét.

(#486) Savanya válasza adalbert1 (#485) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Mivel öntapadós a hangszigetelés ezért kellett valami az 5,4-es helyek közti hézag kitöltésére / szerencsére korábbi cm ház kivehető csavaros takarólapja itt is befogatható volt /

(#487) adalbert1 válasza Savanya (#486) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez az öntapadós hangszigetelés valami spéci direkt ehhez a házhoz gyártott cucc, vagy valami általános dolgot használtál rá?

(#488) Savanya válasza adalbert1 (#487) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Teljesen általános Cooltek . 3 készletet vettem ,de még 2-öt sem használtam el .

(#489) Olajbogyesz

Olajbogyesz
(tag)

Sziasztok. Nekem egyetlen nagy gondom van ezzel a házzal, nincs rajta reset gomb. Ha a vásárlásnál feltűnik, lehet nem vettem volna meg. Szerencsére nemigen hiányzik. Eddig..... :U

ha egy "pofázni" (mert csak ennyi hangzik el) zavar téged, akkor nem zabszem van a seggedben, hanem egy egész malom. By AXisBOLD

(#490) sgergi válasza Olajbogyesz (#489) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Már jó régen megvan a ház, és egyetlen egyszer sem hiányzott a reset. Egyébként ha nagyon kell, akkor egy minimális barkáccsal tudsz csinálni reset gombot.

(#491) MmDorian válasza Olajbogyesz (#489) üzenetére

MmDorian
(őstag)
LOGOUT blog

Egyébként, ki lehet kapcsolni a power gombbal is, annyi az egész, hogy nem ey kis gombot nyomsz meg egyszer röviden, hanem 2x, egy nagy gombot hosszan.
Nekem se hiányzik, és már majdnem 3 hónapja megvan.

Normal people buy a car if they want to see something up close. Dedicated photographers buy a bigger lens...

(#492) glaci válasza Vasinger! (#470) üzenetére

glaci
(kvázi-tag)

Szia!

A CM 590 winyó tartó kerete nagyon jól meg van kreálva.
Nekem 2 db gyári keret van benne (a 2. at Jokeman -al boltoltuk), és a 2 keretben összesen 8 db. 15.000 -es SCSI winyó dolgozik.
Eredetileg arra számítottam, hogy hangos lesz majd a cucc (szellőzés volt a lényeg, azért lett ez a ház, mert a 15K-s winyók nagyon melegednek, ebben a házban meg lazán langyosak), de nagyon nagy és kellemes meglepetésként ért, hogy a winyókat nem is hallom, nem is rezonál, csak az ATI 4850 -em referencia hűtője hallatszik ki a házikóból.

(Na jó, amikor indul a gép, és sorban egymás után felpörögnek, azt meghallom, de menet közben már nem tűnik fel a hangjuk.)

Szóval winyó zaj miatt szerintem nem érdemes izgulnod. ;)

Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)

(#493) glaci válasza Olajbogyesz (#489) üzenetére

glaci
(kvázi-tag)

Én barkácsoltam magamnak hátulra, olvass vissza, leírtam régebben hogyan.
Eddig szerencsére nem kellett sokszor, de megnyugtató a tudat, hogy ott van, ha szükség lenne rá.
(Az viszont jó, hogy nem gyári, és hátulra raktam, mert elöl állandóan nyomkodnák a gyerkőceim, ami egy bekapcsolt, windows-t futtató gépnél nem valami egészséges.)

Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)

(#494) adalbert1 válasza Savanya (#488) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megéri az árát ez a szigetelés? Csak mert feleslegesen nem akarnék ebbe se invesztálni, akkor már inkább gyűjtök egy jobb házra és eladom a dragonomat és az 590-t. Most vettem egy Corsair HX 450-et, nos a régi Chieftec táp után megváltás... Viszont így a többi komponens hangja kezdett zavarni, pedig 800-as Noctua ventik vannak a gépben (kivéve a vidkarit, ott a 3850+S1 kombóra szerintem azt tettem amit adtak az 590 mellé, plusz a procin a gyári stock intel cooler)..

Ilyen kérdéseim lennének még: alvás közben megy nálad a gép? Kb. milyen messze alszol tőle? Hallasz valamit abból a távolságból? A HDD-k a leghangosabbak a jelenlegi felállásban? Nem rezeg be a ház?

Sorry ha már fárasztó lenne a sok kérdés. :B

(#495) Savanya válasza adalbert1 (#494) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Van otthon 1-2cm-es szivacsod akkor hasonló hatást érsz el . Eddig megérte ,csak most egy GTX260 került a gépbe amit hangosnak vélek /4870 és 2db halk scythe venti után / .Szerintem túl drága egy ilyen készlet hogy megérje .

(#496) Wendelke

Wendelke
(tag)

Csak egy jó tanács a hanggal kapcsolatban. A számítógépasztalom olyan kivitelű, hogy az egyik lábára van vízszintesen felszerelve kb. 20 cm magasra egy polc, amire a gépet lehet felrakni.

Na szóval a vinyók a gépben egy olyan rezgést produkálnak, ami nem a házból ad ki hangot, hanem átviszi rezonanciát a bútorlap számítógép asztalra és egy kellemetlen búgást idéz elő. Én ahogy letettem a szőnyegre, egyből elhallgatott ez a kellemetlen búgó hang, és jóval csendesebb lett a gép. Igazándiból nem is a gép, hanem az asztal hallgatott el.

Én is azt hittem , hogy a vinyó ilyen hangos, illetve az egész gép. Nálam még a ház "padlólemeze" is képes volt rezonálni, de vágtam bele egy 2 cm vastag polifoam-ot, ami segített.

A gépemben a táppal együtt 5 venti megy, csak a proci hűtő 92 mm-s a többi 120 mm-s.

Szerintem elég jól le sikerült halkítanom, mert a ventik 600-800-s fordulaton mennek, persze nem játék alatt, és így pld. a húgom laptopja majdnem hangosabb volt. Azt mondjuk nem tudom, hogy a laptopja hangban hol áll a mezőnyben.

Én meg vagyok elégedve az RC 590-s házammal, főleg, hogy akkor még 13eFt-ba került. Szép is, jó is. (Bár ez szubjektív)

Na további szép napot.

"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.

(#497) Vasinger!

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Van egy CM 590-m, de a HDD led, az csak kéken világít, vagy azt se (lehet, hogy a power led világít oda be) Szval az nem működik, pedig sztem jól kötöttem a lapra hisz minden más müxik. SATA2-es winyóm van, lehet, hogy csak patával müxik? :F

(#498) sgergi válasza Vasinger! (#497) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Lehet, hogy a Giga energiatakarékos funkciója üti, nálam folyamatosan villog a bekapcsológommbal együtt, és valaki írta, hogy ez okozhatja. Engem annyira nem érdekelt, hogy leellenőrizzem.

(#499) Vasinger! válasza sgergi (#498) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Értem, majd még körülnézek.

(#500) Vasinger! válasza Vasinger! (#499) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kiderült, hogy rossz polaritással kötöttem be! :W Sry a lámaságomért!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.