megjött a ház, most szereltem össze, nagyon zsír, képekkel nem kínlódok ha nem baj

Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
sgergi
(PH! kedvence)
45cm-es kábellel tökéletesen, 40cm-essel kicsit szűkösen, de be lehet kábelezni a gépet. Nekem is 40 cm-es van. Nézd meg, hogy a két táp kábele mekkora, de asszem mindkettőé hosszabb.
CséZé: szerintem nem gond, aki akar már talál itt egy csomó képet.
[ Szerkesztve ]
Helló
Érdeklődnék hogy nincs-e véletlen valakinek ehez a házhoz egy előlapi panelje. Konkrétan arra gondolok ami a bekapcsológomb mellett van és a fülhallgatót meg a mikrofont lehet beledugni.
Igy ha valaki tudna egyet nekem ajánlani azt megköszönném
Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.

syC
(PH! addikt)
Nem valami pontos a linkelés 
• De hova temetik a túlélőket? •
bocsi valamit ezek szerint elnéztem
így a helyes: [link]

Bécy
(kvázi-tag)
Hi!
Vettem egy ilyen házat eléggé jól szuperál de a táp 4 tűs csatijával megküzdöttem.
Olvastam valahol a fórumban hogy az oldallapba csak leszabályzott ventit tegyek mert így elég halk lesz.Most egy Noctua 12cm 1200 fordulatú van benne ami alapból elég zajos de 1000rpm-en már halkabb de még nem az igazi.
Az lenne a kérdésem hogy kinek milyen megoldás vált be?

sgergi
(PH! kedvence)
Nekem nincs az oldallapon venti, mert szerintem nem kell. Ha 5V-ra kötöd, akkor mekkora a légszállítása? Csak mert 5v-ra kötni könnyű, és akkor biztos halk lesz.

MAC72
(kvázi-tag)
Üdv!
Cooler Master RC-590-KKN1-GP
Mi ez a GP jelzés a nevében?
Eddig ezt nem láttam.
Változott valami rajta?
Megint elavult a vas... Új év, új gép! Bár így lenne.

Bécy
(kvázi-tag)
Jó neked!
Nekem kell mert a North bridge melegszik nem értem miért mert heat pipe-os!
5 volton kevés levegőt szállít de a biosba leszabályozva 1000 rpm-en megfelelő de egy kicsit hangos.

sgergi
(PH! kedvence)
Szabályozd le 800-ra, vagy tegyél be alá gumigyűrűket, hogy ne érintkezzen közvetlenül az oldallappal, ez segíteni szokott.

zevsenesca
(újonc)
nekem is ien házam van ,szerintetek levegyem az oldalát a jó szellőzés érdekében vagy maradjon meg az elöl-hátul ventis "szélcsatorna effekt" ?

sgergi
(PH! kedvence)
Szerintem jobb, ha fent van az oldala, ráadásul kevésbé hangos, kevésbé koszolódik, és nem lehet véletlenül kárt okozni a gépben sem. A meglévő ventinyílásokból szerintem kiváló huzatot lehet kialakítani, így nem hiszem, hogy megérné az oldalát levenni.
Akkor lenne értelme levenni az oldalát, ha nem lenne benne venti, mert akkor ugye leglább valami kapcsolat lenne a friss levegő, é s a gép között.
Normal people buy a car if they want to see something up close. Dedicated photographers buy a bigger lens...

neszoljalbe
(újonc)
Valaki letudná mérni nekem, hogy mekkora a távolság az alaplapot tartó lap ( ahova a sárga rézcsavarokat kell becsavarni ) és a oldalfal között . Mert nekem onnan számítva a proci hűtő (xigmatek s1283) végéig 17,5 cm van . És szeretném ha beférne a cucc zárt oldallappal
. Köszönöm előre is a választ . 

zoli03
(senior tag)
Az alaplaptálca és az oldalfal között 18 cm a távolság. Itt le van írva, hogy pontosan milyen magas processzorhűtőt tudsz belerakni a házba.

neszoljalbe
(újonc)
ÓÓÓÓÓ Örök hála a válaszért, nem hittem volna, hogy ilyen gyorsan jön a segítség !

Sziasztok!
Igaz az, hogy nagyon hangos ez a ház? Már majdnem megvettem, mert annyi jó tulajdonsága volt, de ahogy meghaláttam amit írtak, az visszahúzott. Nekem pedig a hang igen fontos.
e-mail címem: szpem123[kukac]gmail.com
Ha igen fontos a zaj, akkor én nem ajánlom. Winyót már kínomban az aljába raktam a táp mellé egy szivacsra, úgy elviselhető. Bármi módon érintkezett a házzal, baromi mód felerősítette a rezgéseket. Ugyan ez van ventiknél is, ráadásul jó susogós hangja van a ventirácsnak, ha 12V-ról működteti az ember őket. Nálam a tuning előbbrevaló mint a hang, de néha nekem is sok 
mod: FSP 400 PNF táppal ne próbálkozzon senki ha a cpu fölött van a lapján a +4 tűs tápcsati, mert nem ér el
Nálam csíkos szigetelőszalag powa oldotta meg.
[ Szerkesztve ]
D-Link nyomtatószerver áron alul eladó! http://hardverapro.hu/apro/d-link_dp-301u_nyomtatoszerver/friss.html
Esetleg készítenél egy képet úgy az egész gépről, meg mindenről amit beszétél? Megköszönném!
Töltöttem fel képet, de azt látod amit le is írtam. Gyári helyre nem szereltem ventilátort, különben is ebben a házban mindegy hova rakja az ember úgyis áramlik a levegő. A vinyó mindig vándorol, most épp megint egy rossz kísérlet látható, eddig a legjobb a szivacs volt.
Mivel rengeteg a lyuk a házon, a zaj is jön kifelé rendesen, ráadásul még rezonál is mindenhol.
D-Link nyomtatószerver áron alul eladó! http://hardverapro.hu/apro/d-link_dp-301u_nyomtatoszerver/friss.html
Köszi a képeket. Akkor ez a ház bukta, a csönd nekem többet ér mint, hogy tele legyen fölö lyukkal a ház!

sgergi
(PH! kedvence)
Szerncsére nálam nincs rezonálás, a vinyómat nem lehet hallani. A vantik valamennyire kihallatszódnak, mert nagyon sok lyuk van a házon, de egyáltalán nem vészes nálam. Nekem is a szellőzés fontos, és mivel ilyen sok lyuk van a házon, ezért lasabb fordulatú ventik is elegendőek, így nem hangosak, bár az tény, hogy az oldallemezre nem lehet ventit szerelni, mert nagyon búg.

Bécy
(kvázi-tag)
Zajszigeteléssel próbálkozott már valaki ebben a házban?
Végre megoldottam a hűtést de az oldalsó venti még mindig hangos
pedig le van szabályozva.Ha beraktam gumicsíkokat a venti és a ház közé a rezonálás ellen,akkor egyből 4 fokkal magasabb lett a hőfok a házban. Ennyit számítana?
[ Szerkesztve ]

Belus85
(kvázi-tag)
Mi különbség van az 590 és a 690 közöt???
ahogy nézegettem nem sok 
Honda - The Power of Dreams

sgergi
(PH! kedvence)
Nem sok, vinyókeret máshogy áll (igazából az 590-ben külön van vinyókeret, ami külön átrakható, ami jó dolog), kicsit más méret, alul van egy ventinyílás a 690-en, máshol vannak az előlapi csatlakozók, ami lényeges lehet. Még 1-2 kisebb nagyobb különbség, mind a 2 házról találsz itt a PH!-n tesztet.

sgergi
(PH! kedvence)
Zajszigetelés nem egyszerű, mert nagyon sok nyílás van, lehet vele próbálkozni, de nem biztos, hogy megéri. Mi lenne, ha nem az oldallapra tennéd fel a ventit, mert ott tényleg búg, hanem valahogy megpróbálnád az északi híd fölé belógatni a tetőről. Igaz, hogy akkor a házban lévő levegőt nyomná rá, de az kereszthuzattal kiszellőztethető. Az a 4 fok emelkedés az már annyira sok?

Belus85
(kvázi-tag)
Szóval végul is azzal a 3-4 ezerrel nem ér többet a cm 690. (persze egy átlag felhaszálónak) 

Mazka05
(őstag)
én minden oldalt bevontam hangszigeteléssel, majd csinálok képeket!
Ebben a világban megtanulod, hogy a szar is le van szarva..

sgergi
(PH! kedvence)
És mennyit számít? Mennyivel lett halkabb? Képek jöhetnek. 
[ Szerkesztve ]

Belus85
(kvázi-tag)
Lehet kapni 4 Tűs hosszabítót

Mazka05
(őstag)

Belus85
(kvázi-tag)
Én tudom ajánlani azt a szivacs fajtát amit a laminált padló alá szoktak rakni ha jól tudom van 3 mm 5mm (azt nem tudom van e vastagabb)
Elég jó szivacsnak tűnik bár még nem próbáltam mivel engem a zaj nem nagyon zavar

sgergi
(PH! kedvence)
Célnak tényleg megfelel, úgyhogy tényleg nem számít a kinézet.
Nekem a másik házammal van így, a hangtalanság érdekében mindent, így most csúnya, de halk.

Mazka05
(őstag)
belül van, nem látszik.
Ebben a világban megtanulod, hogy a szar is le van szarva..

Monolith
(lelkes újonc)
Egy ilyen házba tervezek átköltözni, ha sikerül hozzájutnom, és lenne pár kérdésem
A HDD-k mennyire búgatják meg a házat? Általában mennyire zajos, mármint süvít vagy diszkréten szellőzik? És érdemes-e a táp alá porszűrőt venni, az mennyit dob a zajon?
Nem egészen a házzal kapcsolatos, de szerintetek alu vagy műanyag porszűrő a nyerő? A felvilágosítást szépen megköszönöm előre is 
[ Szerkesztve ]

sgergi
(PH! kedvence)
Nálam a hdd-k teljesen csöndben vannak, pedig van 3 darab is, bár valakinél búgatják magukat. Elég jó rezgéselnyelős a vinyófelfogatás, szerintem nincs azzal gond. Általában diszkréten szellőzik a ház, bár az oldalsó ventivel nem nagyon érdemes próbálkozni, mert az rendesen búgat. Nekem vagy 1000-re szabályozva (ekkor halkak) vagy 1400 körül mennek a ventijeim, ekkor már hallhatóak rendesen, de egyáltalán nem zavaró. A porszűrőt passzolom, nekem még olyan tápom van, ami hátrafele fúj, és nem alulról. Egyébként, ha földön van, érdemes porszűrőt tenni bele, mert a táp felszívhatja, de akár beszerelheted a tápot fejjel lefelé is, és akkor a házból szívja a levegőt. Porszűrő anyagáról csak annyit, hogy én itthoni anyagokból csinálom, harisnyából, és teljesen jó.

Deret
(újonc)
És milyen anyagot használtál a szigetelésre?

Bécy
(kvázi-tag)
Zúg a házam, mélyfrekvenciás hang hallatszik!
Próbáltam tenni gumialátétet a ház alá de nem segített.
Nem mindig csinálja de mikor igen az nagyon idegesítő.
Hogyan tudnám megszüntetni a zajt?

sgergi
(PH! kedvence)
Először azt kéne megtudni, hogy mi okozza, ventillátor, vinyó, táp, esetleg valami más? Ha venti, akkor alátét, vagy leszabályzás, vagy csavarok kiengedése, meghúzása, ha vinyó, akkor átszerelés, csavarok meghúzása, kiengedése. Ha oldallap, akkor kicsit meg kell mozgatni.

Bécy
(kvázi-tag)
Köszi a segítséget!
Az oldallap le van véve a vinyót kiszereltem de még mindig búg.
Akkor a tápom búg?
Mit tudok tenni?

sgergi
(PH! kedvence)
Ez milyen búgás? Szélzaj, vagy a ház remeg? Szélzajnál próbáld meg azt, hogy minden ventit megállítasz egy pillanatra, még a prociét és a videókártyájét is, és akkor ki tudod deríteni, hogy melyik az. Valahonnan a ház felveszi a rezgéseket, ezt kell megkeresni, mert önmagától nem tud búgni. A táp alatt van gumialátét gyárilag, nézd meg, hogy nem jöttek-e ki, a helyén van-e, esetleg tegyél alá vastagabb gumit vagy parafát. Mindkét oldallapot nézted?

Bécy
(kvázi-tag)
Lehúztam az összes ventillátort még a proci hűtöt is lekötöttem.
A tápot kiszedtem a házból és halkabb lett a búgás de nem szünt meg egészen.
Miközben gépelek most is hallom illetve az asztalon is érzem a fimon remegést de most halkabban.Nem értem, ha teszek a ház alá szivacsot akkor hogyan tud átmenni a házról az asztalra a remegés illetve rezonancia.
Direkt ezért vettem ezt a házat mert mondta az eladó , hogy ez tuti jó minőség.
[ Szerkesztve ]

sgergi
(PH! kedvence)
Mi maradt a házban ami rezonálhat? Mert önmagában biztos nem remeg a ház.
Búgni búghat valamilyen elektromos alkatrész is, de remegni nem remegtetheti be a házat. Ha nincs benne mozgó alakatrész, akkor nem tudom mitől remeghet.

Bécy
(kvázi-tag)
Tettem a táp alá gumilapot de a másik oldallapot még nem szedtem le.
Az oldallapba volt beszerelve egy 12cm Noctua venti leszabályozva akkor is búgott de
azt azóta kiszereltem mert azt hittem az rezonálhat.
Én se tudom mit lehetne tenni.
Mindenesetre köszi a válaszokat.
Üdv.

Monolith
(lelkes újonc)
Köszi a választ
Úgy érzem jó választás lesz ez a ház
Azt megosztod velem, hogyan rögzíted a harisnyát?

sgergi
(PH! kedvence)
kifeszítve kivágom rajta a 4 lyukat, és a venti és a rács közé berakva a 4 ventitartó csavar már rögzíti is.Pár centit minden oldalán rá kell hagyni, és akkor nem szakad ki.

Bécy
(kvázi-tag)
Hihetetlen de megoldottam!
Mégis csak a vinyó volt a hunyó!
Fellógattam nadrágba való gumival és most már nem rezeg csak a
ventik szélzaja hallatszik.
Szóval köszi az ötleteket!

sgergi
(PH! kedvence)
Örülök, hogy most már jó. A gumira vigyázz, nehogy elöregedjen a melegben és elszakadjon, mert az nem tesz jót a vinyónak.
Én dróttal szoktam fellógatni, az tuti nem szakad el, de jó a gumi is, csak figyelni kell rá.