Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#351) sgergi válasza TheChos3nOne (#350) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Az a kép, ha minden igaz, akkor úgy készült, hogy volt benne 3 hdd keret. :) (a honlapon is ezt írják) Legegysterűbben házi barkáccsal tudod megoldani, dróttal vagy kötéllel ki lehet feszíteni a dvd tartó helyére. Esetleg ilyen Kama bay-el is meg lehet oldani.

(#352) TheChos3nOne válasza sgergi (#351) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

pff lol omg , meg minden , elég sz@r így , megnézem , mit tehetek házilag, azért nem szeretném , ha egyszer csak elszáll, és szétdarál mindent :DDD

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

(#353) sgergi válasza TheChos3nOne (#352) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Rögzítsd normálisan olyan annyaggal, ami nem öregszik, és akkor nem lesz gond. :D

(#354) TheChos3nOne válasza sgergi (#353) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

kitaláltam , 1 1200rpm előlap beszívó , 1 1200rpm hátlap kiviszi , 1 oldallap 1500rpm beszív vga nal , 1 1500rpm , tetőn hátul kivisz, na , mit szólsz? menne ez így?

(#355) sgergi válasza TheChos3nOne (#354) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Nem tűnik rossznak, de lehet a tetőn lévő ventit kihagynám. Meg kell próbálni, de lehet több zajt okoz, mint amennyi hasznot hoz. Az oldalt lévő ventivel vigyázz, mert az oldallap könnyen berezeghet, jó lehet szilikon/ gumi rögzítőkkel feltenni.

(#356) MmDorian

MmDorian
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv Fórumlakók :DDD !

Meg lehet oldani, hogy piros-fehér zöld ventit nyomassak előre :DDD
Mondjuk valahogy megoldom, hogy ott maradjon a maradék 2, ami nem a HDD kereten van.

Hova fogom rakni az ODD-t ? :DDD

:R

Normal people buy a car if they want to see something up close. Dedicated photographers buy a bigger lens...

(#357) sgergi válasza MmDorian (#356) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Ez egy jó kérdés :D Ehhez már elég komoly modding kellhet :) valahogy a front panel helyére szerintem be lehet tenni, a front panelt meg mondjuk áthelyezni a tetejére, vagy oldalra, de ehhez már tudni kell, mit csinálsz. :D

(#358) MmDorian válasza sgergi (#357) üzenetére

MmDorian
(őstag)
LOGOUT blog

Na jó, akkor ezt kihagyjuk.

Normal people buy a car if they want to see something up close. Dedicated photographers buy a bigger lens...

(#359) MmDorian

MmDorian
(őstag)
LOGOUT blog

Mi van emberek ? Senkinek semmi kérdés, tapasztalat a házzal kapcsolatban ? :(

(#360) krisz17 válasza MmDorian (#359) üzenetére

krisz17
(lelkes újonc)

vettem én is ilyen házat!
vettem hozzá 2darab vinyótartót is szoval a 12vinyóm elfér benne
vetik heléyre meg bepakoltam 8darab 12cmeres scthy 12cm hűtőt a legerősebbet hangja van de nagyon hűvösek a vinyók!

(#361) MmDorian válasza krisz17 (#360) üzenetére

MmDorian
(őstag)
LOGOUT blog

12 vinyó elfér, de egy ODD se, ennél értelmesebb hozzászólásokat legközelebb. meg a 8 db venti is érdekes, az 16k legalább, ahelyett(ha igaz) vehettél volna értelmesebb dolgot is.

(#362) krisz17 válasza MmDorian (#361) üzenetére

krisz17
(lelkes újonc)

íme a link! és ráadásul szerver gép! szoval nem kell cd meghajtó meg floppy :DD ja és még csak 8 merevlemez van benne! de majd még rakok bele:D

Ezt figyuszd meg!

20C fok körüli!

igazság szerint 6darab Scythe Ultra Kaze DFS123812H-3000(133CFM!)45,90 dBA van benne és 2darab 12cm venti amit a házhoz adtak!

jobb oldalára lehet ventit rakni egyáltalán?

amúgy eddig meg vagyok elégedve a házzal! Nagyon jó ezért az árért!

esetleg 1-2 vinyót még bele lehet tuszkolni mivel ahol van a bekapcsoló gomb ott van oda 1 vinyót simán be lehetne rakni, meg a táp mellé még esetleg 2-3 vinyó elférni, igaz akkor kellene vagy 2 darab raid vezérlő kártya mert a lapom csak 8darab satát támogat!

ja amúgy a reset gombot én ip konzollal oldom meg! webes felületen újra tudom indítani, szoval nem kell reset gomb de régi házból kiveszed és bekötöd és kész!

[ Szerkesztve ]

(#363) sgergi válasza krisz17 (#362) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Szép :DDD , berakhatnál a házról is 1-2 képet, jól nézhet ki. Melyik jobb oldalára gondolsz? A proci mögé mehet 1 8 cm-es vékony!!! venti, a másik oldallapra meg akár 2 db ventit is fel lehet rakni, de szerintem felesleges. Néhány vinyó még tuti befér, mert nagy ház, de ahhoz már ügyesnek kell lenni. ;)

MmDorian: Nem értem miért kell így nekiesni valakinek, akiről azt se tudod, hogy mire használja a gépet? Lehet tök fölös az odd, és kell a sok hdd és a sok venti, erre pedig tökéletes ez a ház, mert jó sok 5,25"-os és venti hely van benne.

[ Szerkesztve ]

(#364) krisz17 válasza sgergi (#363) üzenetére

krisz17
(lelkes újonc)

a proci mögé szerettem volna még 1 vékony 8cmes hűtőt de hirtelen nem találtam
esetleg valaki talált már?

amúgy a ventiknek olyan a statikus légnyomást keltenek hogy ott a proci mögött is jön ki a levegő rendesen:D

tippeket kérnék hogy férhet el még több vinyó?

(#365) sgergi válasza krisz17 (#364) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Nem tudom, hogy az alaplapod hogy van kialakítva, de esetleg a táp tetejére még elférhet egy 4-es tartó, vagy akár a táp elé, bár ezt nem tudom, le kéne mérni, hogy mekkora ott a hely.

Itt van ilyen vékony venti: [link]

[ Szerkesztve ]

(#366) krisz17 válasza sgergi (#365) üzenetére

krisz17
(lelkes újonc)

gigabyte ep35c-ds3r szoval éppen belefér az alaplap!

köszi a linket!

[ Szerkesztve ]

(#367) MmDorian válasza sgergi (#363) üzenetére

MmDorian
(őstag)
LOGOUT blog

Jogos.Elnézést is kívánok érte, de azért elsőre elég furán hangzik, szerintem ebben egyet értünk.
A lap mögé nem csak 80*80*10-es venti fér ? ha van egyáltalán ilyen... :DDD

(#368) sgergi válasza MmDorian (#367) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Asszem a 15-ös is befér, még régen mértem. Egyébként 10-es venti szerintem nincs is.

(#369) krisz17 válasza MmDorian (#367) üzenetére

krisz17
(lelkes újonc)

én ahogy mértem kb egy 20mm épphogy belefér a proci mögé!

(#370) sgergi válasza krisz17 (#369) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Igen, a 15 és a 20-as venti jó asszem. :) A legtöbb venti sajnos 25-ös, és az már tuti nem jó. Csak pár típus van, amit így vékonyan gyártanak, mindenki azt a zalman-t szokta ajánlani, amit linkeltem.

(#371) lightstick

lightstick
(újonc)

Hali! Mik az összbenyomások a házról? Akinek ilyen van az légyszi irja meg a tapasztalatait! Az alap 2 ventillátor elég bele, vagy kell még bele tenni?

Sztem ár/érték arányban elég jó vétel!

Üdv!

(#372) lightstick

lightstick
(újonc)

Hali! Mik az összbenyomások a házról? Akinek ilyen van az légyszi irja meg a tapasztalatait! Az alap 2 ventillátor elég bele, vagy kell még bele tenni?

Sztem ár/érték arányban elég jó vétel!

Üdv!

(#373) sgergi válasza lightstick (#371) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Van néhány embertől konkrét leírás ebben a topikban. Szerintem összeségében mindenki nagyon meg van vele elégedve, senkinek nincs vele komolyabb gondja.
Egy panasz szokott lenni: "Ebben nincs reset gomb?" Szerintem ez nem gond, de valakinek hiányzik. Egyébként tényleg jó házikó.

(#374) krisz17 válasza sgergi (#373) üzenetére

krisz17
(lelkes újonc)

reset gond orvosolható azzal hogy kivezetsz egyet a házon kívülre és benyomod ha kell! én ritkán resetelek, szinte mindig megy a gép és nem fagy le:D

(#375) sgergi válasza krisz17 (#374) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Én mindig írtam is, hogy szerintem egy reset gomb teljesen felesleges normál használatnál. :K Tuningnál is csak az elején kellhet, de, ha megvan a stabil tuning, akkor már nem. Nekem soha nem fagy le a gépem, pedig win-t használok. :B

(#376) lightstick

lightstick
(újonc)

Köszi a válaszoktat, sztem ilyet fogok venni, nekem se kell reset :))

(#377) krisz17 válasza lightstick (#376) üzenetére

krisz17
(lelkes újonc)

szerintem ár/érték szerint ez a legjobb ház!
hűtés nagyon jó rajta a sok hűtőhely!
sok vinyó illetve odd rakható bele

ajánlom mindenkinek, aki tágas házat szeretne!

(#378) Ledfold

Ledfold
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Egy tanácsra lenne szükségem.
Van egy Athlon XP 2500+-os rendszerem passzív hűtésű GF7600GS kártyával. Nagyon rossz a házam szellőzése hiába van benne egy 8 cm-es ventillátor a táp alatt (5 volton járatva) ez csak 1-2 fokot csökkent.
A procim ha csak internetezek akkor kb. 50 fok, ha játszok akkor kb. 60-65 fok.
A procihűtőm egy Spire 2500 fordulatos hűtő aminek a gyár által megadott zajszintje asszem 20 dB. Tehát ezzel a két ventillátorral nagyon hangos a rendszerem. Lehet hogy az is gond hogy laminált padlón van, bár alátettem egy szivacsos alátétet a padló talán még így is erősíti a hangot.

Ha házat szeretnék váltani akkor ajánlható-e ez a CM 590-es ház, mondjuk minden venti beleértve a procihűtőt is 5 Volton járatva. Le tudja így hűteni a procit kellőképp?
Vagy inkább vegyek egy zártabb, akár hangszigetelt házat amiben gyári fordulaton (12V) járatom a ventillátorokat.

Lényeg a hangtalan üzem!

Válaszokat előre is köszi.

(#379) sgergi válasza Ledfold (#378) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Ha az a proci tényleg ilyen meleg, akkor nem hiszem 5V-on elvinné a procihűtő, még ebben a házban sem. Szerintem nézd meg először, hogy normálisan van-e pasztázva, és jól illeszkedik-e a hűtő? Nem lehet hogy félremér az alaplap? A borda milyen meleg? (mintha pont ilyen típusnál olvastam volna régebben, hogy teljesen rosszul mér a proci, ennek utána kéne járni. Bár ez a 65 fok még pont a tűrhető kategóriába tartozik)

(#380) Ledfold válasza sgergi (#379) üzenetére

Ledfold
(lelkes újonc)

Sajnos van egy kis kitüremkedés a procimagom tetején. Nem tud tökéletesen ráfeküdni. Azt meg leflexelni nem merem.... :) .
Viszont kedvesem NF-7-es alaplapjában lévő lévő Sempron 2800+ szintén nagyon meleg és az meg ráfekszik. Akkor szerinted nem nem fogja lehűteni az alacsonyabb fordulaton? Ebben a házban még menne benne a két 12cm -es ventilátor félfordulaton. Meg esetleg még egy felül.

(#381) TheChos3nOne

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

HDD fiókot hol lehet kapni hozzá? :F

(#382) sgergi válasza TheChos3nOne (#381) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

(#383) TheChos3nOne válasza sgergi (#382) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez iszonyat drága :Y , inkább maradnak a kábelszorítók :C

(#384) lightstick

lightstick
(újonc)

Hol a legolcsóbb ez a ház? Eddig 13e alatt nem találtam, ha van vmi ötlet az megköszönném!

Üdv!

(#385) sgergi válasza lightstick (#384) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Nem nagyon tudok róla, hogy 13k-nál olcsóbban lehetne kapni. Asszem az Ipon-ban a legolcsóbb, kicsivel 13k alatt.

(#386) krisz17 válasza lightstick (#384) üzenetére

krisz17
(lelkes újonc)

first computernél talán olcsó a ház meg hozzá a keretek is:d én is ott vettem:d

(#387) CséZé válasza CséZé (#61) üzenetére

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

afelől ma megrendeltem :D

(#388) sgergi válasza CséZé (#387) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

grat, remélem mihamarabb megkapod és tetszeni fog. Véleményt, észrevételeket várunk. :) Elég sokat gondolkodtál rajta. :D

[ Szerkesztve ]

(#389) CséZé válasza sgergi (#388) üzenetére

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

Igazából nem is ilyet akartam venni, hanem Antec Three Hundred-et, de mivel gyakorlatilag beszerezhetetlen ebben az időben úgy döntöttem, hogy ezt választom, és azt kell mondanom, hogy egyre inkább tetszik, ha megérkezik és összepakolom a gépet mondom a véleményt.

(#390) sgergi válasza CséZé (#389) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Ha meglesz, még jobban fog tetszeni, élőben nagyon jó.

(#391) krisz17

krisz17
(lelkes újonc)

kereket valaki véletlen nem tud a házhoz?

(#392) CséZé

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyszerű, akárhány helyen rendeltem volna (5 webshop) egyikben sincs raktáron. Tud valaki egy biztos boltot mondani?

(#393) MmDorian válasza CséZé (#392) üzenetére

MmDorian
(őstag)
LOGOUT blog

iPonon sincs ? :Y nem létezik...habár kituggya a jó öreg iPonnál.

Na de egy kérdés, egész szépen be van kábellezve a ház, de az létezik, hogy azt a kábelt, ami a lapnak adja az "energiát" nem ér el a lapig, csak ha keresztbe megy a lapon ? tehát ott a hátul egyszerűen nem tudom elvezetni, mert nem ér el odáig....ilyen rövid kábelek lennének az FSB BS 2-n ?

(#394) CséZé válasza MmDorian (#393) üzenetére

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

iPon-nál elég drága, meg pont most rendeltem onnan mást és nem akarok megint 2.4 házhoz szállítási költséget kifizetni

(#395) sgergi válasza MmDorian (#393) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Igen, lehet, hogy nem ér el. Már 40 centis kábellel is be lehet kábelezni a gépet. Nekem ekkora van, és az egész lapon át kell húznom keresztbe, a régebben felrakott képeimen jól látszik. 50 centi körül lehet már tényleg szépen elrendezni a kábeleket, mert akkor már befér hátra.

(#396) sgergi válasza CséZé (#394) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Ha egy kicsit hamarabb veszed, akkor Iponon még 13k alatt volt, és volt is raktáron. Most vitték fel az árát. Nem tudom, hogy próbálkoztál, én ilyenkor megnézem az argep.hu-n, hogy hol lehet kapni, és minden boltot felhívok egyesével. Tudom, te is ilyennel próbálkoztál, de jobb ötletem nincs. Esetleg PH!-n nézted?

(#397) sid.:Rc211v

sid.:Rc211v
(senior tag)

helotok..bár nem ide tartozik de lenne egy olyan kérdésem hogy nem tudjátok véletlenül hogy a zalman zm-mfc2 venti szabályzó panelje tudja-e szabályozni a két 12cm-es venitit ami a házban van plussz van egy coolink Swif 12cm-es ventim(ezt ugy tudom kezeli a panel) amit a ház oldalára fogok tenni vagy a tetejébe ezt még nemtudom..A házba lévő ventik 1300on prögnek de elég lenne1000 is..azért kérdezem mert elég sok venitit nem tud kezelni (lol) :U legalább is a topikjában ezt olvastam...meg van egy Hyper TX2 hűtöm is azt meg a lapom nem szabályozza azt is rákötném mert fölös hogy 1900-on megy meg hangos is..
Szóval abba a reménybe irtam ide hogy hátha van vkinek ilyen panelja .. :D köszi

[ Szerkesztve ]

-XFX-

(#398) CséZé válasza sgergi (#396) üzenetére

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

igen, remélem gianni-nál van raktáron

(#399) gametofiton válasza Ledfold (#378) üzenetére

gametofiton
(kvázi-tag)

Szia!
Nekem is 2500+-om van, és agyon van tuningolva, meg feszelve az egész rendszer, szal az eredeti 1,8GHz helyett most 2440MHz-n megy.
A házam egy kurva régi ház, még valami Pentium 1-es korszakból való.
Jelen pillanatban 2 rendszerhuto van benne, meg egy Zalman cpu hűtő.
Ha nem csinálok semmit a géppel, akkor 39 fokos!!!!
Játék közben sem megy 50 fölé.
Namost a régi cpu hűtőmmel ezek kb 10 fokkal melegebbek voltak.
Én azt tudom ajánlani, hogy szerezz be egy Zalman cpu hűtőt, ( CNPS 7000 réz)
meg max plussz 1 rendszerhűtőt.
Ezzel azt akarom mondani, hogy nem feltétlen a házat kéne lecserélned, mert egy ilyen cpu hűtő használtan kb 3 ezer..én annyiért vettem.
és szerintem halk..szabályozható is.

(#400) Frenky89

Frenky89
(őstag)

Hi!

Azt szeretném megkérdezni, hogy használ-e valaki ilyen házat Gigabyte SuberB 460, vagy FSP 400PNR táppal? Elég hosszúak a kábeleik ehhez a házhoz?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.