Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#151) Wendelke válasza CounterBoci (#150) üzenetére

Wendelke
(tag)

Az az igazság, hogy én is Kodegányról állok majd át a (remélem) napokban, e kettő ház közül valamelyikre.

Az biztos, hogy bármelyiket is választom, nagy előrelépés lesz a Kodegányhoz. A gépben jelenleg Gigabyte P31-DS3L lap van, E2160 procival, és Thermatake TMGi2 hűtővel, kicsit húzva van a gép, de mostanában nem nagyon játszogatok, majd inkább télen, akkor több a szabadidőm.

Esetleg arról mi a vélemény, hogy az elforgatott vinyókeret (Giga) vagy a hagyományosan hosszirányú(CM590) vinyókeret a jobb?

"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.

(#152) Savanya

Savanya
(PH! addikt)

Akinek CM590 háza van attól kérdeznék párat : mennyire log ki a hdd ? felső és oldalsó ronda kivágásaihoz van valakinek valami normális megoldása ?

(#153) CounterBoci válasza Savanya (#152) üzenetére

CounterBoci
(senior tag)
LOGOUT blog

HDD kb. 3cm-ert lóg ki hátrafelé a keretből. Ha pedig nem tetszenek a kivágások [link]

Wendelke: Nekem teljesen mindegy hogy áll benne a winyó. Nem hiszem hogy az égvilágon bármit is befolyásolna.

D-Link nyomtatószerver áron alul eladó! http://hardverapro.hu/apro/d-link_dp-301u_nyomtatoszerver/friss.html

(#154) BobChemistry

BobChemistry
(őstag)

szerintetek van értelme úgy beszerelni a CM Hyper TX2 hűtőt a procira, hogy ne hátrafelé, hanem felfelé fújja a levegőt?
mert az északi hídon (GB P35 DS3) egy Thermalright chiphűtő van, és azt is hűtené
a táp viszont alul van, így gond nélkül távozhatna a meleg levegő

vagy jobb az elöl beszív, hátul kifúj rendszer?

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#155) nike_ válasza BobChemistry (#154) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Van még + 2 ventid?

Akkor meg lehet úgy csinálni, hogy a jobb oldali beszívna, a bal oldalon levő pedig kifújna.

Engusz a CM 690-nél így nyert 3-4 fokot a CPU hőn.

;)

(#156) BobChemistry válasza nike_ (#155) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

igen, van 2 db 12-es coolink 800 rpm-es
lehet h az lesz majd belőle

egy Chieftec Bravo utódja lenne a ház
még vacilálok a CM 590 és az Antec Three Hundred között

(#157) nike_ válasza BobChemistry (#156) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Szerintem a CM-et vedd. Nekem szimpibb. Azért ez az Antec se kutya.

(#158) BobChemistry válasza nike_ (#157) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

a CM a HDD keret miatt lenne frankóbb
meg úgy variálom a belsejét, ahogy akarom

(#159) Tombolo

Tombolo
(lelkes újonc)

Megvan a drágaságom. Köszi mindenkinek aki rábeszélt itt a fórumon. Mégha csak olvasó is voltam. Nagyon tetszik ez a házikó. Nem csalódtam

(#160) sid.:Rc211v

sid.:Rc211v
(senior tag)

hi én csak annyit kérdeznék hogy a házon tényleg nincs reset gomb ?

-XFX-

(#161) BobChemistry válasza sid.:Rc211v (#160) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

én úgy tudom h nincs

(#162) BobChemistry válasza sid.:Rc211v (#160) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

hm...
kijött a teszt róla :D
sztem pont jókor

(#163) sgergi

sgergi
(PH! kedvence)

PH! is megjelent a teszt az 590-esről. Olvassátok.

(#164) sid.:Rc211v válasza BobChemistry (#162) üzenetére

(senior tag)

jah elolvastam a tesztet nem rossz ház..jó ár/érték arányú ..bár mondjuk tudtam már róla mindent..Rájöttem egy arra hogy a "házgyártók" egyszerüen nem tudnak tökéletes házat építeni és nem is akarnak ! ez már majdnem tökéletes de sajnos nem az.. minek ennyi ventihely az oldalába és a tetejébe kapásból elég lenne 1-1. a másik az meg a reset gomb ami böki a csőrömet..nem tudom mért nem biggyesztették azt oda és ha fagy a winfos vagy tuningolom a gépem akkor mivan ki-be kapcsolom majd vagy mi ? na mind1.. ami jó benne hogy alul van a táp ill. hogy nincs elforgatva a vinyó keret mint a 690-ben ..sztem így jobban áramlik a levegő és a vinyókat is jobban hűti pár fokkal..
ettől függetlenül lehet hogy az uj gépem ebben lessz :DDD :DDD

-XFX-

(#165) sgergi válasza sid.:Rc211v (#164) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Ahova nem kell a ventinyílás, oda veszel akkora méretű porszűrőt, és beszereled. Így nem megy be a por, és a hangot is lefogja. A ház legalább megadja a lehetőséget arra, hogy jól lessen benne huzatot csinálni. Reset gomb szerintem annyira nem lényeg, ha hosszan nyomod a bekapcsot, akkor kikapcsol úgyis a gép. (tuningnál a jobb alaplapok egyébként újraindítjék magukat rossz beállításnál, a win, pedig miután belőtted stabilra, utána már nem fagy.) Addig viszont kellhet a reset. ;]

(#166) sid.:Rc211v válasza sgergi (#165) üzenetére

(senior tag)

..pl olyan ez a reset gomb mint a venti helyek ..lehetőséget ad ..magyarul lehetőséget ad hogy resetelj de itt nem ad lehetőséget a resetre :W ..hát ez azért gáz szvsz..
..sztem 2 venti minusz és ugyan úgy letutdod hűteni a géped, és nincs üresen hagyva a hely..a porszűrő jó, meg olyan cucc ami lefedi de az már nem az igazi...

-XFX-

(#167) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Olvastam a ph-s tesztet, nem erősítette meg bennem, hogy ez egy nagyon jó ház! De csak azért, mert már régóta tudom! :D

(#168) sgergi válasza P00By (#167) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

:DD De tényleg így van.

(#169) budo82 válasza sgergi (#129) üzenetére

budo82
(kvázi-tag)

Akkor elvileg én is beférnék a házba a CM Hyper 212-vel?
TX2 magasság: 136,5 mm
212 magasság: 160 mm
Diffi: 23,5 mm
Maradna 40-23,5->16,5 mm
Biztos nálad az a 4 cm a oldal és a TX2 között, lemérted?? :F

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

(#170) HUNNIA1920

HUNNIA1920
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Na ha minden jól megy, akkor hétfőtől én is eme remekmű tulajdonosa leszek. :DD
Sajnos az eredetileg tervezett CM Elite 334 - es ház még a mai napig be nem szerezhető, így döntöttem a CM590 - es mellett. Szerintem nem bánom meg. :)

"Nagy-Magyarország te sosem maradsz árva, mindig szívünkben élsz, szeretetbe zárva" - EF.

(#171) P00By válasza HUNNIA1920 (#170) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Sztem sem :)

(#172) sgergi válasza budo82 (#169) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Igen lemértem, de befér a cm 212.

[ Szerkesztve ]

(#173) budo82 válasza sgergi (#172) üzenetére

budo82
(kvázi-tag)

Köszi, megnyugodtam... :R

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

(#174) HUNNIA1920

HUNNIA1920
(senior tag)
LOGOUT blog

Na megjött a cucc. Hát szép nagy az biztos. :) Kicsit megszívtam, mert nem számoltam bele, hogy a háznak lába is van és az asztalom 450mm magas ház befogadására képes max, a ház maga 440mm + a láb 10mm. :F Tehát a teteje akaratlanul is meg lesz húzva szerintem. :F Ja és még kell egy 12V - os bővítő tápcsati is, mert a tápomé elég rövid (FSP 350W). A procit + Zalman hűtőt is políroznom kell, de amint kész leszek, teszek fel képeket. Sajnos a meló miatt pontos napot nem tudok mondani. Megpróbálom a hét végéig megcsinálni.

"Nagy-Magyarország te sosem maradsz árva, mindig szívünkben élsz, szeretetbe zárva" - EF.

(#175) sgergi válasza HUNNIA1920 (#174) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Remélem meg leszel elégedve a házzal, a képeket várjuk. Nem tudom milyen hosszú a táp kábele, és a 40 cm-es kábelt el tudtam vezetni. Nézd meg a képeimet kicsit lejjebb, a vidkari alatt vittem el, így pont elég hosszú.

(#176) Wendelke válasza sgergi (#175) üzenetére

Wendelke
(tag)

Hali! Döntöttem. Sajnos idő hiányában még nem, de pár napon belül csak-csak beköltözök a CM 590-be.

(#177) sgergi válasza Wendelke (#176) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Képeket, és tapasztalatokat várunk.

(#178) aliababa

aliababa
(újonc)

Tegnap óta én is tagja vagyok a klubbnak, hála a fórumnak és a ph-s tesztnek. :R
Egyenlőre frissek az élmények, de eddig tetszik.
Kicsit zavar a sok kivágás a házon, ezért lehet hogy porszűrő kerettel takarom le a feleslegeseket. De ez még a jövő zenéje..

(Codegen-ről váltottam, de ahhoz képest ég és föld...) :K

(#179) HUNNIA1920

HUNNIA1920
(senior tag)
LOGOUT blog

Egy olyan gondom lenne, hogy a merevlemez tartó szekrény (4 in 3 Device Modul) 4 tartó csavarja közül az egyiknek még mielőtt kicsavartam volna, már sz*r volt a menete. :((
Se ki, se be, tehát már első csavarozásnál elszált. :F
Na ebbe segítsen valaki, hogy mit lehetne tenni vele? Sajnos olyan rossz helyen van, hogy nem férek hozzá. :W

[ Szerkesztve ]

(#180) sgergi válasza HUNNIA1920 (#179) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Amivel a házba van becsavarozva? 1. Feszíts be alá egy csavarhúzót, és kezd el kifelé tekerni, miközbe egyre jobban feszíted alatta a csavarhúzót. 2. levágod, reszeled, fűrészeled, dremeled a csavar fejét. 3. Kifúrod óvatosan a csavar fejét.

(#181) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Más a topik megnevezése, ez felháborító :((( :DDD

sgergi: Lényegtelen(nike_ volt :D )!

[ Szerkesztve ]

(#182) sgergi válasza P00By (#181) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Nem tudom ki neveztette át. Jelentkezzen az elkövető! :D

Mod: nike_ volt az.

Mod2: nincs semmi gond főnök :D, jó ez így is.

[ Szerkesztve ]

(#183) Thrawn válasza sgergi (#182) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Van valami probléma? :U

ps: :D

Different songs for different moods.

(#184) nike_

nike_
(PH! kedvence)

Wáá, ha nem jó ez így visszaneveztetem :D

(#185) Termi16 válasza HUNNIA1920 (#174) üzenetére

Termi16
(őstag)

Én is így jártam sajnos a cpu-s tápcsatival :(

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#186) Wendelke válasza sgergi (#177) üzenetére

Wendelke
(tag)

Halihó!

Pár órát igénybe vett, de tegnap beköltöztem. Szerencsére semmi gondom nem volt, csak a kábelek rendezgetése vett több időt igénybe, meg persze az alkatrészek portalanítása, új hűtőpaszta felvitele stb.

Én a CM 690 alapján a táp kereténél felragasztottam egy rezgéscsillapítós réteget( biztos ami biztos) és a táp csavarjai alá is gumi alátétet tettem.

A HDD valóban sokkal hallkabb lett mint volt, a gumi tartóbakok jól funkcionálnak.

Az tény hogy ez a ház hallkabb mint e kodegányom volt, bár még a gyári ventin kívűl még egyet be kéne raknom, ( vagy kettőt?) Szerintetek egy befelé fújót az oldallapra a proci felől, vagy egyet a tetejére, ami a prociról szívja le a levegőt.

Vagy az lenne az ésszerű, hogy együtt alkalmazni a kettőt. Az az igazság, hogy nyár van, meleg van, valószínűleg télen nem is kéne őket használni.

Ja még egy utolsó kérdés. A Power ledje alaplapi csatlakozója meg van jelölve a polaritás tekintetében (+,-) viszont a HDD led, és a bekapcsoló gomb alaplapi csatlakozói nem.

Jól gondoltam, hogy amennyiben a megjelöltnél fehér szál a negatív, akkor a másik kettőnél is, és ebből kifolyólag a sárga színű szál a (+). Működik egyébként a gép, csak ellenőrizni akarom a logikámat.

Ha majd szépen elrendeztem a kábeleket, akkor majd képet is tesznek fel.

(#187) sgergi válasza Wendelke (#186) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Igazából a ventik attól függenek, hogy milyen procihűtőd van: ha alaplapra fúj a venti, akkor oldalt fújjon be egy venti, ha hátrafele fúj a procihűtő, akkor fölül szívja ki a meleget. Ha hátrafele fúj a prociventi akkor azt is lehet csinálni, hogy az elől lévő fenti venti befelé fúj, a hátrébblévő kifelé. Így még pár fokot lehet nyerni a hőn, mert friss levegőt kap.

A kábeleknél, ha jól működnek, akkor jól okoskodtál, a bekapcsoló gombnál pl. nincs jelentősége a polaritásnak, mert csak zárnia kell az áramkört.

(#188) Termi16 válasza sgergi (#187) üzenetére

Termi16
(őstag)

Én is kérdeznék, ha már a ventiknél tartunk :)

Nekem van 6 ventim, csak azt nem tudom, hogyan kéne elosztani őket. Az egyértelmű, hogy 3 be és 3 kifújó kell, és hogy az első meg a hátsó be illetve ki fúj. De a többi hogy legyen? :)

Most úgy csináltam, hogy a két felső venti tolja be a friss levegőt, a két oldalsó meg szívja kifelé. A procihűtőm pedig a hátsó venti felé fúj.

Meg az is érdekelne, hogy hova érdemes nagyobb teljesítményű ventit rakni.

Igazából 3 ventim nagyon halk (a 2 gyári cm meg egy Coolink Selint), 3 másik meg azért fúj és hangja is van. (egy aerocool, egy arctic meg egy másik Coolink, de ez 24db-s)

(#189) HUNNIA1920 válasza Wendelke (#186) üzenetére

HUNNIA1920
(senior tag)
LOGOUT blog

Szia!
Szerintem ne tegyél az oldallapva ventit. Sőt én még a tetejébe se tennék, csak ha nagyon muszáj. A CM690 - es fórumba is próbálkoztak vele, hogy hova érdemes tenni ventiket. Szerintem elég ha van egy hátul (gyárilag) meg egy elől (gyárilag). Max. emeld meg kicsit a 4 in 3 Device Modul - t, hogy ne a tápra menjen a levegő, hanem a VGA - ra.
Legalábbis én így fogom csinálni.

Szerk.: A CM690 - es fórum szerint is max. pár fokot lehet nyerni azzal, ha tele pakoljuk ventivel a házat. A mai Core2Duo / Athlon X2 "korszakban" felesleges annyi ventit használni, egyszerűen nem igényelnek ennyit a perifériák. A 65nm - es VGA - król meg ne is beszéljünk.

[ Szerkesztve ]

(#190) P00By válasza HUNNIA1920 (#189) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Sőt én még a tetejébe se tennék, csak ha nagyon muszáj Ez attól is függ, hogy hogyan áll a cpu hűtő. Ha alulról szív, akkor szerintem a hátsót érdemes felrakni:)

(#191) sgergi válasza Termi16 (#188) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Igazából pont az ellenkező levegőáramlást szokták mondani, mert a meleg felfelé száll. Azaz: elől, alul, oldalt befelé, hátul, fölül kifelé. Fölül azt a trükköt meg lehet csinálni, amit írtam az 2-4 fok mínusz a procinak. Szerintem a konfigodhoz nem kell a 6 venti (?), a leghangosabbat pl. ki lehetne hagyni, még akkor is marad 5. Mivel a procihűtőd hátra fúj, ezért oda oldalra én nem raknék hűtőt, csak a vidkarihoz, ami hűti a északi hidat is. ( esetleg, ha szeretsz kicsit barkácsolni ezt az oldalsót be lehetne tenni az előlapra, és akkor teljes előre-hátra légáram alakulna ki, és oldalról nem zavarna bele semmi, de ezt le kell mérni, meg attól függ, hogy mennyi hdd-d és odd-d van)

Illetve azt is tesztelni kéne, hogy csak 2-3 halk venti van benne, nem hiszem, hogy sokkal melegebb lenne, de halkabb, az biztos.

A vinyótartót meg érdemes minél feljebb rakni a légcsatorna létrejöttéhez.

[ Szerkesztve ]

(#192) Termi16 válasza sgergi (#191) üzenetére

Termi16
(őstag)

Köszi a választ.

Most ugyan 6 ventit használok, de az egyiket majd rá kell tennem az S1-re, ha megjön :)

A két leghangosabbat meg tudom szabályozni szerenécsre.

Erre a felső cserére én is gondoltam, akkor ezt még eljátszom. Barkácsolni sajnos nem igen tudok, úgyhogy előre csak 1 venti lesz, de mivel csak 2 hdd-m van meg 1 odd, ezért feljebb tudom tenni a ventit.

A konfighoz amúgy elkél a sok venti, mert ezt a viszonylag komoly tuningot már nem szereti annyira. (most 3,2ghz-en megy a proci, és így 70 fokosok a magok max terhelésnél)
:R

(#193) Wendelke válasza sgergi (#187) üzenetére

Wendelke
(tag)

Alaplapra fúj a Proci venti. Tehát ezek szerint, ha még akarok egy halk ventillátrot, akkor oldalra szereljem fel a proci fölé.

A régi gépemben is 3 db ventillátor volt, ilyen elhelyezkedésben, bár ott ennyi volt az összes ventillátor nyílás, és csak 8 cm-s ventik voltak. :C

Na majd körülnézünk, valami szuperhalk venti ügyében, aztán majd az előlapi ventillátor szabályozóra kötve megadom neki a fordulat számot is, amit a teste megkíván. :)

Köszi Sgergi!

(#194) Wendelke válasza Wendelke (#193) üzenetére

Wendelke
(tag)

Halihó!

Senki sem jár erre mostanában?

(#195) sgergi válasza Wendelke (#194) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Dehogyisnem. Csak nincs mire válaszolni. :)

(#196) BobChemistry válasza Termi16 (#185) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

hello

látom Neked is CM590/FSP BS II 400W párosításod van, és nem ért el a 12 V tápkábel az alaplahoz
hol találtál hosszabbító kábelt?
én holnap megyek a házért, és nekem is ilyen tápom van...

(#197) sgergi válasza BobChemistry (#196) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Remélem nem baj, ha én válaszolok: pcgear

(#198) BobChemistry válasza sgergi (#197) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

dehogy :D

most raktam össze, hazahoztam ma, nem bírtam várni holnapig :)
épp elér odáig, kicsit feszül, de még nem vészes

ennek ellenére, sztem veszek egy hosszabítót
köszi

(#199) Deret

Deret
(újonc)

Sziasztok!

Milyen porszűrőt ajánlotok a házhoz, ami esetleg még hangszigetel is. A sok felesleges venti helyet nem hagynám szabadon. Szerintem bőven elég az elején és a végén a szellőzés.

Nektek az első venti tápkábele elér az alaplapig? Mert szerintem nagyon rövidre csinálták a három tűs csatlakozót. Nekem nem ér el, csak a tápra tudom csatlakoztatni az átalakítóval.

(#200) sgergi válasza Deret (#199) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Itt találsz egész jó porszűrőket.

A kábel elér az alaplapig, bár szerencsémre teljesen jobb oldalon van a csatlakozóm, ha beljebb lenne, akkor nem érne el. Tényleg rövidre hagyták a kábelt. Az előzőleg linkelt honlapon találsz 3 pines ventikábel hosszabbítót is, ha szerentnéd szabályozni a ventit.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.