Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#101) sgergi válasza Daert (#97) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Kicsit húzódik, de hétvégén lesz. Nem nagyon érek rá, és nincs kedvem kivenni az asztal alól, de hétvégén új alkatrész kerül bele. :)

(#102) Daert válasza CséZé (#100) üzenetére

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi!
Magyar listákban még én sem láttam,de a PC-gear-ben talán egy kérdést megér,ők hozatnak a gyártóktól cuccosokat,talán tudnak rendelni.
Ha esetleg lesz róla infód oszd meg majd velünk is.

http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Daert&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#103) Daert

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

Az 590-es tetejébe mekkora ventiket lehet beépíteni?

(#104) P00By válasza Daert (#103) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

2 db 12 cm-es ventit.

(#105) Daert válasza P00By (#104) üzenetére

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

Nem találtam konkrét infót,gondoltam talán a 14-es is befér.

(#106) nike_ válasza Daert (#105) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Nem nem, az csak a CM690-be jó.

(#107) Daert válasza nike_ (#106) üzenetére

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

He-He-He..... :W
Még mindíg nem tudom melyiket vegyem :F :F :F

Most olvastam hogy a 690-ben a táp előtti ventikeret pont befér az 5.25-ös helyekre....hümm...fincsin hangzik ;] +14 cm ventik,már mámor...

Hány fokos a WD-d,nekem most hűtve 37-45°C közt ingadozik.

[ Szerkesztve ]

(#108) CséZé

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

Milyen topic ez? Itt mindenki csak ígérgeti a képeket, aztán sehol semmi :(

(#109) Gyuri27 válasza CséZé (#108) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Én nem igértem. :DDD

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#110) adalbert1

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is ez és a 690 között vacillálok...
Ami tetszik benne, hogy lentre 4 hdd is elfér + tele lehet pakolni még a cm-es hdd keretekkel is.
Ami egyikben sem tetszik, az a rengeteg porbeáramlási lehetőség bennük...

[ Szerkesztve ]

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#111) CséZé válasza Gyuri27 (#109) üzenetére

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

(#112) Gyuri27 válasza CséZé (#111) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Egyik se én vagyok. :DD

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#113) CséZé válasza Gyuri27 (#112) üzenetére

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

azt nem mondtam h te vagy

(#114) nike_ válasza Daert (#107) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Nekem idleben most 37°C.

Annyi, hogy az első venti eléggé pörög, emiatt hangos picit a gép.

De le lehetne szabályozni.

Hőmérsékleteim (elég magas :((()

Winyó: 37°C
GPU: 50°C
CPU/1. mag: 39°C
CPU/2. mag: 37°C
CPU: 33°C
Alaplap: 44°C

Hát igen, beköszöntött a nyár.

[ Szerkesztve ]

(#115) Daert válasza nike_ (#114) üzenetére

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem a vinyó 37 és 44 közt ugi-bugri.Pedig csak netezek. :(((
A GPU-m most 49,de 60 fölé nem megy játékok alatt ebben a melegben sem.Egy GFX Chilla van rajt.
Köszi hogy megosztottad hőmérsékleti értékeid. :K

(#116) Daert

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

Eléggé pang ez a topic! :(((
Senki nem vett ilyen házat,vagy mindenki a bícsen sütteti az oldalasát,talán nem szeretnék tapasztalataikat megosztani másokal?
A sok ígérgetésből kevés beváltottal találkoztam. :(

(#117) nike_ válasza Daert (#115) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Nekem egyébként CM690-em van, nem 590.. :)

(#118) sgergi

sgergi
(PH! kedvence)

Hogy ne pangjon a topik, néhány kép:

előlről
oldalról
belülről gyári hűtővel
belülrő hyper tx2-vel
és megint

Tapasztalatok: konfigomat max terhelés alatt 52 fokon tartja, vidkari ennél is hűvösebb. Nagyon tetszik a ház, jó néz ki. A sok ventinyíláshoz képest is halk, elől-hátul használom a 12-es ventiket. A vnyőkeret egyszerűen fantasztikus, az eddig tök hangosan kerregő Seagate vinyómat nem hallom, a másik pedig olyan, mintha be se lenne szerelve. Ezek is hidegek. Tetszik, hogy elől csak 5,25-ös helyek vannak, a vinyókeret, flopi, dvd akárhova rakható. A vinyókeretet azért raktam fentebb, hogy egy légcsatorna alakuljon ki fönt. A táp is sokkal hidegebb, bár a kábel csaodával határos módon ér csak fel a vidkari alatt. A csavarmentesség csak félig igaz, mert a tálca oldalon csavarozni kell, nincsenek kallantyúk. Viszont a bővítőkártyák helyén nagyon jó a lefogatás.

Összeségében nagyon jó választás volt. Ha valami kimaradt kérdezzetek, ha tudok válaszolok.

(#119) Motion_Blur válasza sgergi (#118) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Széép ;) Viszont a kábeleket én szebben elrendezném a helyedben :K

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#120) sgergi válasza Motion_Blur (#119) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Igenis! :D Azóta már szebb, ez csak így első felindulásomban volt, akkor költöztem be. Gondoltam írok már, mert megígértem, és mert mindenki unatkozik.

[ Szerkesztve ]

(#121) adalbert1 válasza sgergi (#120) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is beszereztem az 590-emet, viszont én ennél sokkal trehányabban laktam be egyelőre, mert siettem...
A ledes ventit egyből átraktam hátra.
Egyelőre 3 hdd van a keretben, 33-36-37 hőmérséklettel, tervezem még egy keret beszerzését, hogy jobban eloszoljon a hő a hdd-k között.

A ventiket hogy érdemes ideálisan elhelyezni?
Egy szív hátul, egy fúja a vinyókra a levegőt, oldalra/felülre érdemes rakni?

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#122) sgergi válasza adalbert1 (#121) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

elől szív, procihűtő hátra fúj, és hátul is kifele fúj a venti. Én a hdd keretet direkt magasra raktam, hogy az ott bejövő levegő könnyen végigmenjen ezen a csatornán, és ne a tápot hűtse, henem a procit. Ha ilyen hyper tx2 típusú hűtőd van, akkor szerintem fölülre és proci elé nem kell venti, max a vidkarihoz, esetleg a fenti rácsokból a hátsóbikhoz. A fenti kifele fújjon, mert a meleg felfelé száll, a vidkarinál befelé.
Próbáltam a vidkarihoz tenni egy 12-est, de 12V-on nagyon hangosan szívott be, ezért leszedtem. Fönt pedig csak kicsit esett a hőmérsékelet, ezért most az sincs bekötve, de lehet 5V-on berakom.

(#123) adalbert1 válasza sgergi (#122) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A proci hűtőm gyári intel, így az az oldallap fele nyomja a levegőt.

Viszont szerintem a hdd ledet ki fogom kötni, éjszaka elég zavaró a villogása.

Porszűrőket van értelme berakni? Gondolkoztam, hogy a táp alá nem ártana 1 + a hdd-k elé, ahol befele fúj még a venti.

Gyári keretet nem láttam sajnos, viszont a pcgear-nél árulnak hasonlót (gyak. ua. a cm keret, csak még van egy előlapja), szerintem olyannal oldom meg a plusz keretet.

(#124) sgergi válasza adalbert1 (#123) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Porszűrő a táphoz kellhet, elől már van a rácsoknál, oda nem kell még egy, mert nagyon levenné a légáramlást.

A pc gear-es keret tényleg majdnem ugyan ez, és jó árban is van. Bár szerintem a 3 hdd még elfér 1 keretben, még a 37 fok is igen kellemes. (45-50 körül kezd para lenni)

[ Szerkesztve ]

(#125) Daert válasza sgergi (#124) üzenetére

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

Köszönöm hogy írtál a tapasztalataidról,és hogy képek is vannak.
Viszont ezzel a sok,nem burkolt ventihelyekkel nincs a háznak kicsit low buget fílingje?
Mennyi hely van a CPU hűtő (Hyper tx2) és a ház teteje között,csak azért kérdem mer nekem egy Ninja van a lapon és hát az ugye elég termetes.Bár engusz szerint gond nélkül elfér.

[ Szerkesztve ]

(#126) adalbert1 válasza sgergi (#124) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ma vagy 3-szor próbáltam őket hívni, hogy van-e raktáron nekik, de nem sikerült elérni őket...

Jobban szeretném olyan 30-32 fok körül tudni a hdd-ket. Habár ha belegondolok, hogy voltak olyan darabjaim, amik évekig hűtés nélkül mentek, és ma is tökéletes állapotban vannak...

Ami még nem tetszik, hogy hiába hosszabb mint a régi chieftec házam, a táp alulra kerülés miatt iszonyatos kábeldzsungel lett a ház aljában...

(#127) sgergi válasza Daert (#125) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Nem, így is elég jó anyagokból van, oldallapja nem hajlik, könnyedén a helyére csusszan, szép a kiképzés is, kicsit "recés" a felület, ujjlenyomat, por kevésbé látszik meg rajta, mint más fekete házakon. Nem is hangos, ha normális venti vannak benne. A hyper tx tetejétől még 2-3 centi van az oldallapig, ha pontosan érdekel, akkor lemérem. Szerintem is simán el kell férjen a ninja, de lemérem neked.

(#128) sgergi válasza adalbert1 (#126) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Múltkor volt valami teszt, hogy a vinyók a túl hideget sem szeretik, asszem a legkisebb meghibásodás a 35-40 fok között volt.

A táp kábeleit kicsit tényleg nehéz elrendezni, de a 24 tűsa lap mellé, oldalra kiköthető, vannak ehhez való lukak, és adtak kábelfogót is. A tápkábelek a 5,25"-os tartókhoz fölfelé hozzáerősíthetőek, míg a sata, ata, előlapi gombok vezetékei a lap alatti, tálcán lévő lukon hátravihetőek (ezek az én képeimen is látszódnak), és onnan szépen előrevihetőek ahol kellenek. A maradékot pedig az alul lévő, oldallapot tartó síínhez erősíteni, és a 5,25"-os helyek aljába berendezni.

(#129) sgergi válasza sgergi (#127) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Az a 2-3 cm az pontosan 4 cm.

(#130) Daert válasza sgergi (#129) üzenetére

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

:R :R

(#131) adalbert1 válasza sgergi (#128) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egyelőre úgy áll a helyzet, hogy szereztem két Noctua 800 rpm-es ventit, ezekre lecseréltem a gyáriakat (sokkal halkabbak + irritált már a kék led fénye) + kikötöttem a power ledet, és én is feljebb helyeztem a hdd keretet az optimálisabb légáramlás miatt, amíg nem szerzem be a második keretet.
A táp kábeleivel még mindig nem volt túl sok kedvem vacakolni. :(

(#132) nike_ válasza adalbert1 (#131) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

A kábelezés kb. 1-2 óráig tart mindössze, ha úgy van kiképezve a ház, mint a CM690. :)

(#133) adalbert1 válasza nike_ (#132) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lusta :)) és fáradt is vagyok, talán holnap majd nekiugrom.

(#134) sgergi válasza nike_ (#132) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Itt is meg lehet szépen csinálni a kábeleket, ha az ember nekikezd. :P

(#135) nike_ válasza sgergi (#134) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Na igen, én tezsvíremmel :D együtt csináltam, ő hátul rendezgette a kábeleket, én pedig dugdostam a helyükre. :P

De ~2 óra alatt megvolt minden.

(#136) CounterBoci

CounterBoci
(senior tag)
LOGOUT blog

és is beköltöztem egy ilyen házba. mindennel meg vagyok elégedve, egyedül az oldallap borzolja az idegeimet. akármilyen ventit teszek rá szörnyen felerősíti a rezgéseket és k.rva hangos. egyedül a silentblade elfogadható, de abból 1 van csak itthon.

D-Link nyomtatószerver áron alul eladó! http://hardverapro.hu/apro/d-link_dp-301u_nyomtatoszerver/friss.html

(#137) sgergi

sgergi
(PH! kedvence)

Kicsit foglalkoztam a géppel, mert nyertem egy hőmérőt, így azt be kellett szerelnem a házba.
[link]
[link]

Ha valakit érdekel, hogy hogy került oda az a hőmérő :)), akkor itt megnézheti. (a második az)

Ezenkívül itt a vinyótartó, ha valaki nem ismerné, az egyik legjobb dolog ebben a házban. Azóta nem hallom a vinyókat, és hidegek is.

Végül egy kicsit belül is átrendeztem a dolgokat, a vinyótartót még feljebb raktam, hogy légcsatorna jöjjön létre a procinál.

[ Szerkesztve ]

(#138) sgergi válasza CounterBoci (#136) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Igen, az oldala kicsit hajlamos a rezonanciára, de néhány gumialátéttel, vagy parafaalátéttel megoldható a dolog, és újra csend lesz. :D

(#139) CounterBoci válasza sgergi (#138) üzenetére

CounterBoci
(senior tag)
LOGOUT blog

már megoldottam, elég halkra sikeredett pedig 5 12cm-es pörög belül, főleg hogy belülre került egy vízhűtés is. passzív hőcsöves sapphire ultimate 3870 is igen forrófejű. rá is van írva a bordára hogy ne nyúlj hozzá m megégeted magad :DDD

D-Link nyomtatószerver áron alul eladó! http://hardverapro.hu/apro/d-link_dp-301u_nyomtatoszerver/friss.html

(#140) sgergi válasza CounterBoci (#139) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Az szép! :D Néhány képet felrakhatnál. :B

(#141) CounterBoci válasza sgergi (#140) üzenetére

CounterBoci
(senior tag)
LOGOUT blog

[link]
a ledes venti föntre, mert úgy nem világít a szemembe, gyári hátsó meg a winyókeretre került.
legalább a wlan adapter nem melegszik csak kb 50-60 fokra :)
[link]
oldallap helyett 2-3cm-el beljebb "lógnak" a 12cm-es ventik. kell is a vga-nak a közvetlen hűtés. bal oldalt öntapadós tépőzár :DDD job oldalt meg ugye kötöződrót amiből jócskán van ha vesz vmit az ember. még ha gányolás is, de rezgést nem ad át az biztos :) .
pumpa alul, dvd középen, winyókeret fönt, a radiátor ventije kívülre került.
[link]
kicsit közelebbről. nagyon közel van a pci-e slot, a vga meg fűtötte rendesen az északi hídat meg a ramokat, amíg nem raktam az oldallapról közvetlen a vga mellé a két 12-est.

(#142) sgergi válasza CounterBoci (#141) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Az oldallapon a 2 12-es nagyon batár :DD, de tetszik, és biztos hatékonyak. Valami szép kis krómozott rács még kerülhetne rá. Kösz a képeket.

(#143) Snoop27

Snoop27
(kvázi-tag)

Szep jo reggelt.

En 690est szerettem volna venni,de mivel erre fele nem lehet kapni sehol igyhat marad az 590es,ami ugyancsak tetszik.Latom nem igazan szereltek fel porszurokkel,szal azokbol kell vegyek bele parat.Ami igazan aggaszt az a tap lefele nezo hutese,mondjuk a 690esnek sem volt igazan nagy,de ennek... :( Eleg az neki,vagy talan erdemesebb lenne ventivel felfele forditani a tapot?

(#144) sgergi válasza Snoop27 (#143) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Miért ne lenne elég? Az egy (majdnem, kicsit kisebb) 12-es luk, a legtöbb tápon még mindig az van, bár van pár 14-es is. egyébként lehet jó, ha felfelé fordítod, mert akkor nem fog annyi port felszívni alúlról, mert elől nagyon sok porszűrő van, és belül alig van por.

[ Szerkesztve ]

(#145) CounterBoci válasza sgergi (#142) üzenetére

CounterBoci
(senior tag)
LOGOUT blog

az oldallap fel van téve rá. cpu-nak nem számít, alaplap-ra ír 2-3 fokkal többet ha felrakom. én meg nem leszek öngyilkos emiatt :DDD

(#146) sgergi válasza CounterBoci (#145) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Jaa... azt hittem nem fér fel mögé az oldallap, de elég nagy házikó ez. :D

(#147) Wendelke

Wendelke
(tag)

Sziasztok!

Előre is elnézést kérek! :R

Pont itt, és pont tőletek, de mindegy megkérdezem.

Két házat néztem ki. A Gigabyte Triton 180-at és az CM 590-et, nekem a Gigához húz a szívem, de győzzetek meg, (ész érvekkel) hogy a CM jobb. Amit tudok, hogy a CM-nek jobb a hűtése, hiszen több a venti nyílás, de így hangosabb is lehet mint a Triton. A sok nyílás miatt gondolom jobban gyűjti a port is. A külső számomra lényegtelen, tehát ez nem döntő.

Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat, és mégegyszer, elnézést ha beleléptem a hívők lelkivilágába. :R

"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.

(#148) sgergi válasza Wendelke (#147) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Mik számítanak neked? Írtad, hogy kinézet nem, de azon kívül? ár, halkság, hűtés?
Egyébként, ha nem raksz bele sok ventit, akkor a rengeteg nyílással együtt is igen halk házikó. Ha hűtést akarsz, akkor viszont tele lehet pakolni ventivel, olyan huzatot kialakítva, hogy kiviszi a cuccokat belőle. :) Ezenkívűl a vinyókeret hihetetlen jó benne szerintem, nagyon halkítja és hűti a vinyókat. Tágas, nagy ház, könnyű szerelni. Szerintem CM, de ha más véleményt akarsz, akkor rossz helyen kérdezted. ;]

ps: A port egyáltalán nem gyűjti, 1 hónap alatt semmi nem volt benne, a régi ilyenkor már tele volt. Jól kell kialakítani a hűtést, és akkor nincs gond, mert az egész eleje porszűrős.

(#149) Wendelke válasza sgergi (#148) üzenetére

Wendelke
(tag)

Hali Sgergi!

Mint mondottam elnézést, hogy pont ezen HÁZ Templomában zavarom ilyen alávaló kérdésekkel a hívőket. :R

Komolyra fordítva a szót. Az ár lényegtelen, hiszen pár száz forint eltérés van köztük. A külső mint írtam lényegtelen, bár a CM felül lévő cswatlakozó panelja jól jönne, mert íróasztal oldalában lesz a gép.

Kettő dolog számít a halkság és a hűtés. Az utóbbiban a CM viszi el a pálmát, ez látható, viszont amire nem kaptam még eddig értékelhető választ, az, hogy melyik lehet a halkabb.
Illetve az is lényeges, hogy a lent lévő táphelyről elér-e az alaplapig a kanóc. 350 W-os Chieftec tápom van, pontosabb tip. most nem tudok mondani.

Ha jól értettem az egész frontpanel alatt szűrő van? Ez eddig nekem nem tűnt fel.

Előre is köszönöm.

"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.

(#150) CounterBoci válasza Wendelke (#149) üzenetére

CounterBoci
(senior tag)
LOGOUT blog

Halkság relatív. Olcsóbb konfignál halk a Giga is, de pl. erős játékos konfignál már hangosabb lenne sztem a hűtése mint a CM-ben.
Azért is mégegy szavazat a CM-re, mert ha íróasztal oldalában lesz -bár ezt nem tudom- de általában oldalról nem kap szellőzést. Ennek az egész eleje rácsos, és oda építed be a winyókeretet ahová akarod, meg ventiket.
Winyókeretben személyes tapasztalat szerint fele olyan hangos a Seagate winyóm mint kodegányban.
Tápkábel nekem kényelmesen elért, P5K-Pro-m van, azon a CPU alatt van a csati.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.