Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#51) Cerebellum válasza bLaCkDoGoNe (#49) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Mért kéne natív felbontásban játszani? TFT esetében ezt komolyan kérdezed? Ha igen, akkor mindenben neked van igazad, én kérek elnézést, és az én kedves édesanyám :)

Autós hasonlat: motor és összerakottság, mért ne lehetne elválasztani? Pug206RC, 180ló, hasít, mint a disznó, és szétesik, mint a bohóc biciklije.
High-end: tökmindegy mekkora, a teljesítmény a lényeg. Ha egy noti 2.1-es dothan, 1G ram, Gef6800Go vagy X800 go, akkor high-end, mégsem böhöm. A clevo d900t is high-end, csak asztali cuccokból, ezért böhöm. Ez hátrány, előnye, hogy netto 300k-val kerül kevesebbe, mint mondjuk egy márkás, centorino high-end gép.

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#52) bLaCkDoGoNe válasza Cerebellum (#51) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Ezek szerint mások az igények. Én pl. 1024x768-ban CODozok az 1280x768-as WXGA-n, fullscreenben, és nem zavaró a képszéthúzás. Ha szövegszerkesztésről, internetről vagy hasonlóról lenne szó, akkor egy szót nem szóltam volna, mert szövegeket nézni nem natívban... Bleh. De játékot?! :F

Autós hasonlat szerintem akkor sem jó... :) a 206-os miért lenne high-end? A Te logikád szerint csak a leggyorsabb lehet high-end... Ennél pedig van gyorsabb, nem is kevés :).

Lássunk egy 2.1/1G/X800 notit 2 kiló körül. :)

flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#53) dat válasza Cerebellum (#51) üzenetére

dat
(senior tag)

Ne haragudj, de egy noti nem csak attól high-end hogy modern cuccok vannak belepakolva, pl clevo m400a piszok gyors kis gép, mégsem high-end, pontosan az összerakottság, stb miatt. Ellenben mondjuk egy IBM t42 lehet high-end pedig adott esetben radeon7500 van benne. Ellenben úgy össze van pakolva és olyan supportja van, hogy még 5 év múlva is notebook lesz. Ettől high-end. (Inkább nevezzük felsőkategóriásnak, és akkor elkerülhetjük a félreértést)

(#54) Cerebellum válasza bLaCkDoGoNe (#52) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Egy pillanat, a 206-os példa nem a high-endre vonatkozott, ne magyarázd bele. Azt írtad, hogy az autóknál a motorikus teljesítmény nem választható el az összerakás minőségétől. Erre írtam, hogy de, és példa. Szó nem volt most itt high-endről.

Az említett noti 2 kilóval nuku, de 2,5-3 kilóval nem is ritka.

(#55) Cerebellum

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Hehe :)

Nó jó, hagyjuk a meddő vitát, úgysem érti meg egyikőtök sem, hogy egy halmazon belül több szempont szerint is lehet részhalmazokat létrehozni, majd egyszer megértitek.

Ha erre az lenne az első gondolat, hogy ''naugyi kisb*zi kihátrált'', akkor azt mondom: boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa.

További jó laptopozást :)

(#56) jani0625 válasza Cerebellum (#55) üzenetére

jani0625
(senior tag)

nem a vita miatt de ezekben a gépekben nem a proci akadályoz meg abban hogy natívban játsszál, hanem a videókari, amit egy ati9700 tud,annyit a proci is simán tudni fog szvsz. és mondjuk a doom3 800*600ban is jól élvezhető, szvsz onnéttól hogy nem szövegetel olvasol, onnéttól mindegy hogy milyen felbontásban vagy,mert filmet,játékot nem nagyon befolyásolja szvsz.

(#57) dat válasza Cerebellum (#55) üzenetére

dat
(senior tag)

Egész egyszerűen nem ugyanazt értjük high-end (mint fogalom) alatt. Elfogadom a te álláspontodat is, de sztem ez szimplán félreértés, úgyhogy kár vitáznunk. Béke :)

(#58) N.Y.P.D.

N.Y.P.D.
(kvázi-tag)

300+áfáért már elkezdnék egy powerbookba vagy ibookba gondolkodni.

Gigabyte 8IPE1000 GT Editiion, P4 2.8C ''EE magos'' , Zalman CNPS7000B AL-CU, Infineon DDR 400 , Sapphire 9500PRO,Maxtor 80GB 8Mb cache Sata Plexwriter52A,Vantec 360W

(#59) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez a dual-core A64 meg mindig a D900T vazra epul ?:
Bővebben: link

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#60) d900t válasza Raymond (#59) üzenetére

d900t
(senior tag)

egen

(#61) Raymond válasza d900t (#60) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gyonyoru :D Valami bovebb nyalcsorgato a konfigokrol ? Vagy minden titkos egyelore ?

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#62) Shia-ko

Shia-ko
(tag)

Van valakinek gyakorlati tapasztalata a CLEVO M540G-ről? Egyenlőre nagyon tetszik. A hozzá kapható BT belső, vagy külső?
Köszi :R

Üdvözlettel: Gabi

(#63) Bancsi

Bancsi
(újonc)

Csáó!!

Notebookot akarok venni és nem igazán tudom hogy a clevo mellett döntsek e mert az acer is elég jónak tűnik!Mit javasoltok???Mennyire hangosak a Clevo gépei?Mennyire megbízhatóak?És jó e a hűtésük és milyen minőségüek?Esetleg azt hogy milyen ez a márka mert annyira nem nagyon hallottam róla!!??

(#64) Shia-ko válasza d900t (#60) üzenetére

Shia-ko
(tag)

Most látom, hogy már nincs Clevo M540G-ből GlareType-os kijelzőjű. Csak elfogyott, és lesz, vagy ne számítsak rá?
Köszi :R

szerk.: a BT az belső, vagy külső hozzá?

[Szerkesztve]

Üdvözlettel: Gabi

(#65) nietzsche válasza Raymond (#59) üzenetére

nietzsche
(újonc)

És itt van a teljes lista/kínálat (az angliai Novatech cégtől-mivelhogy jelenleg Londonban élek):
http://www.novatech.co.uk/novatech/NBRanges.html
U.I.:
Én is sokat gondolkodtam, de végül maradok (medig?) a mostani laptopomnál.

...nietzsche... HP Pavilion dv8135EA - de bővebben róla itt: http://www.nietzsche.sk/010o.html

(#66) nietzsche

nietzsche
(újonc)

Szerintem a magyarországon kapható (clevo.hu-tól) Clevo-k (''Mobil Note'' series) nem a legszebbek - külső/esztétikailag, design, vagy ahogy csak akarjátok, stb....
Nekem jobban tetszenek a ''Porta Note'' series-ből ezek:
[link] és
[link]
U.I.:
No flameware.:)

...nietzsche... HP Pavilion dv8135EA - de bővebben róla itt: http://www.nietzsche.sk/010o.html

(#67) Csedit

Csedit
(fanatikus tag)

Meg tudja nekem valaki mondani, hogy a clevo d400e-ben hol található a mini pci foglalat? A kézikönyvében az van,hogy alul az a fedlap alatt ,ahol a processzor és a memória is van. Le is vettem, belekukk, de ott én nem találtam,bár jobban nem szedtem szét.

(#68) chalee válasza Csedit (#67) üzenetére

chalee
(újonc)

sziasztok!

Szerintetek mennyiért tudnám eladni az alábbi gépet?

CLEVO D400EV

képernyő méret 15.0'' SXGA+ TFT, képernyő felbontás 1400x1050, processzor:3000 MHz, Intel® Pentium® 4, memória 512MB DDR400pc3200 bőv, merevlemezes meghajtó: 40GB 5400 RPM, optikai meghajtó: DVD olvasó/CD író kombó, grafikus vezérlő: ATi Mobility Radeon® 9700/128MB, interfészek:56K modem, 6in1 Card reader, CMOS kamera (opció), COM (soros) RS-232, Digital Audio S/PDIF, FireWire I-link, Gigabit LAN, Infra port, Párhuzamos port, PCMCIA (2db), S-Video, Sub-Woofer (opció), USB 2.0 (2db), VGA monitor, WLAN 802.11b (opció), angol billentyűzet

Garancia: 2007 febr.-ig

Ajándék coolpad-al

p.s.: ezt nem cseditnek írtam véletlen nyomtam a válasz-ra :p

[Szerkesztve]

You can try and try you can't beat me

(#69) Zsöpapa

Zsöpapa
(kvázi-tag)

sziasztok!

Ez a Clevo gép alkalmas játékra?

http://www.notebook.hu/notebook/clevo/mobilnote/m40ae_pro/m40aepro-01

Ha éhes vagy, nyalj sót, akkor majd szomjas leszel!

(#70) Gus válasza Csedit (#67) üzenetére

Gus
(fanatikus tag)

Én úgy tudom nincs benne mini PCI foglalat. Egy 5 pólusú csatin csatlakoztatható hozzá a speckó bele való WLAN adapter. Az valóban ott van a dekli alatt.

'' A legutóbbi elemzések azt mutatják, hogy isten azok oldalán áll, akiknek sok pénzük és nagy hadseregük van.'' /Jean Anouilh/

(#71) Shuta

Shuta
(újonc)

Sziasztok!

Clevo M5xx-es sorozatról szeretnék tapasztalatokat gyűjteni.

Nekem egy M555N-es van 1,66Ghz Core Duo, 512MB DDR2, 80GB SATA, 15'' SXGA, 2 év garral...

Eddig lekopogom, igen jól megy, én video kódolásra használom a procit (dv avi ->mpeg2) és igen jól viszi, melegedés se vészesz, de azért gondolkodom egy jó kis coolpad-on alá.
A video kari hiánya annyira nem gáz, az nfsu2 még elmegyeget rajta, persze nem full-ba :)

Shuta

Egyél RIZST! - 1 milliárd kínai nem tévedhet :D

(#72) xedos válasza Zsöpapa (#69) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Igen...
Olvasd el a VGA teszt topicot... és a CLEVO M400-ast is!

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#73) Potn

Potn
(újonc)

Sziasztok!

Kineztem egy Clevo notebookot [link] Van valakinek tapasztalata egy ilyen notebookról? Ha valakinek van, és leírná, azt nagyon megköszönném! Legfontosabb kérdésem, hogy az akksi meddig bírja, és hogy a kijelző mennyire tükröződik?

A válaszokat előre is köszönöm!

(#74) Shuta válasza Potn (#73) üzenetére

Shuta
(újonc)

Szia Potn!

Nekem is ilyen Notim van már lassan 4 hónapja és csak jót tudok róla mondani. :R

Ár/érték arányban nagyon jó vételnek számít... :)

Az akksi kb 3óráig bírja, de ez terheléstől is függ, 2 filmet végig lehet nézni akksival, az tuti...
Én nem sokat használom akksiról, de amikor igen akkor még sosem hagyott cserben.

A tükröződést nem tudom hogy érted, ha rásüt a nap akkor nem olyan élénkek a színek, meg egy tft monitornak azért jobbak a színei meg nagyobb szögből látszik, de a felbontás az kárpótol mindenért.

A proci oks, memó bővítés nem árt, vinyó pörög de halk és hőfoka tűrhető, az integrált vga-val is kibékültem már. (Haegemonia, NFSU2; (CS 1.6-> megy 1400-ban 30-40Fps-el...))

A szofver támogatás nem egy HP, Dell szintű, de ha megy minden, akkor nem is kell hetente bios frissítés...

A kártyaolvasó hasznos, a bill kényelmes, az USB portok jó helyen vannak, a hang lehetne kicsit jobb.

A súlya pont jó, az anyaga egy kicsit gagyi műanyagos, de nem olyan rossz, megszokható.

Én vettem alá egy Cooler Master NotePal Coolpad-ot, így a kezemnek is kénylmesebb, feljebb is van a szemem elött a kijelző, és aulról is igen meggyőzően hűti a notit(4-5 fok minusz) még az igen álló levegős koleszban is.

Azt javaslom hogy mielött ilyet választanál mindenféleképp nézd meg, nyomogasd egy kicsit a boltban.

Még mindig várom mások jelntekzését is akiknek ilyan típusú notijuk van.
Ha valaki ilyen notit nézett ki magának, szívesen válaszolok a kérédsekre, képeket is küldök ha kell.

Üdv:
Shuta

[Szerkesztve]

(#75) Thommyboj

Thommyboj
(fanatikus tag)

CLEVO M665N 02 ről mit gondoltok, én elég jónak találom. ár/érték arányban is remek szerintem.

15.4'' (1280x800) WXGA 16:9 Intel® Core Solo T1300 1660 MHz CPU 512MB RAM 100GB HDD 5400RPM SATA 8x DVD+-RW DL Intel Graphics Media Accelerator 950

igaz a vga nem egy álom, de akinek ajánlottam ezt a laptopot annak főként film nézésre meg netre fog kelleni meg egy két program futattására.

Véleményeket szívesen látok.

(#76) Rossi válasza Thommyboj (#75) üzenetére

Rossi
(őstag)

Kár hogy nem SXGA+... Egyébként a GMA950 az egyik legerősebb integrált videókártya a piacon. ATI XPress 200-at simán üti. Van aki ilyennel nyomja a WOW-ot full grafikán. Jó vétel.

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#77) Shuta válasza Rossi (#76) üzenetére

Shuta
(újonc)

GMA 950 egész jól elboldogul az sxga+ al.

Állítólag ilyet tud hogyha a winfut akkor csak 8megát foglal a memóból.
Ha elindul valami grafikus alkalmazás akkor szép lassan felmegy 128-ra
Bár everest max 64et ír.Édekes

De amíg megy az 50fps mindenhol nem is érdekel.

Ja nem gamera vettem a gépet, de egy kis kikapcsolódás néha jól esik :D

(#78) Integra

Integra
(Jómunkásember)

haliho

egy ilyen clevo vásárlását tervezem: M555N 05 [link]

ami bosszantó: tavaly még 667-es ddr2-vel volt az oldalon, most már csak 533-assal és vagy 30 rugóval drágább... és ebbe még vennem kell wifit mindenképpen.
a kérdés, hogy ezt vajon megkapom e 667-es rammal és az egy gigát egy darab egy gigás modulban és nem 2 darab 512-ben, mert ha utóbbi, akkor baszhatom hogy még egy gigát később belepakoljak.

amúgy a klavi kiosztása miylen a clevoknak?
rég láttam már.
hosszú í lent van bal alul az a betű alatt? illetve jobb oldalt hogy néz ki a nyilak és a del gomb?

mod: közben megtaláltam amit kerestem, itt az M555N 07
[link]
ebben már a 667-es ddr2 ram van, egy gigás modulban:)

[Szerkesztve]

(#79) Rossi válasza Integra (#78) üzenetére

Rossi
(őstag)

[link]

Itt szabadon lehet konfigurálni Clevo gépeket. De sztem az általad kinézettbe is beletesznek más RAM-ot, hiszen itthon vannak összeszerelve a gépek náluk.

Bill. kiosztás: í az a alatt, nyilak jobb alsó sarokban, jobb szélen fentről lefelé: Del, Home, PgUp, PgDn, End. Minden más a megszokott helyen.

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#80) Integra válasza Rossi (#79) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

voltam ma bent a váci úti boltban
filigrán kis gép amúgy, és szvsz elég bődületes teljesítménnyel, cad és photoshop szerintem röhögve elmegy rajta:)
de ami kiborított és a lehúzás csúcsa:
1 giga 667 ddr2 ram-ot 2x512-ben adják, ha bővítenem kell, eleve cseréltetnem kell azonnal az elején 5000+áfáért, és akkor berakják az 1 gigás modult a kettő helyett. LOL...
wifi 8000+áfa, ahogy a bluetooth is, ráadásul 1.2-es csak.
de a többi pöpec, ideális munkagép.

megnéztem a konfigurátort, xp pro nélkül 270.000+áfa
xp pro eng 32500+áfa. ez normális ár az xp-ért? nem drága kicsit????

[Szerkesztve]

(#81) Rossi válasza Integra (#80) üzenetére

Rossi
(őstag)

A RAM egyértelmű lehúzás, kicsit gáz, hogy így próbálják szivatni az embert... Rakjanak bele 1x1GB-ot, és kérjék el azt az árkülönbözetet,ami a 2x512 és az 1x1024 között van. Ha van.

Enyém kicsit gyengébb gép, mégis volt benne WiFi... ;] ;] ;]

Nade kinek kell XP??? :)) Főleg, hogy ez a konfig (bár nemtom milyen VGA van benne) simán vinné a Vistát.

(#82) Integra válasza Rossi (#81) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

950es intel
ez munkagép, nem játékgép.
de még így is elboldogul amúgy egy wow-val. ok, az x800amhoz képest gyenge, de nem is játékra kell a gép:)
nem kell vista, teljesen felesleges, biztos bírná, de kivárok azzal.
azt majd akkor ha már lesz vista sp2 és lesz hozzá dx10-es notebook is

[Szerkesztve]

(#83) Rossi válasza Integra (#82) üzenetére

Rossi
(őstag)

Az utolsó mondatra ámen ! ! ! :R

(#84) troland26 válasza Rossi (#81) üzenetére

troland26
(senior tag)

teljesen igaza van Integrának mire a Vista tényleg bug -mentes lesz addig sokkal jobb egy kiforrott XP és az sajnos nem 1-2 hónap én biztos Xp-t telepítek akkor is ha lesz magyar Vista márciusban(ha jól tudom) majd talán 2008 ra okés lesz

(#85) Rossi válasza troland26 (#84) üzenetére

Rossi
(őstag)

És mégegyszer ámen ! ! ! :R

(#86) Integra válasza troland26 (#84) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

én most elgondolkodtam azon hogy vistát fogok venni, de szerintem inkább megveszem az xp-t most. végülis az a 30 rugó nem fog megölni, és ha lesz majd normális vista sp2 akkor majd veszek egy olyat is.
viszont az office 2007-et valszeg kivárom és nem veszek 2003-at

(#87) Fakó

Fakó
(újonc)

Hi!

Végigolvastam a fórumot. olvastam jót is rosszat is a Clevokról.
Namost én venni akarok egy Clevo m400 ast, ami ugye 3 éves modell. Van valaki akinek ilyenje van? Működik még? Ha igen voltak-e hibái az évek folyamán?
Egyáltalán sztetek megéri megvenni? A videokártya annyira nem fontos, de a sokféle port , a sok memória és a gyors proci csábító.

Köszi a válaszokat.

(#88) xedos válasza Fakó (#87) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Csak egy picit kellett volna tovább keresned a fórumokban! Külön topicja van..
http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=145906

Erős noti -kompromisszumokkal

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#89) Realunit válasza Fakó (#87) üzenetére

Realunit
(lelkes újonc)

Csak pontosítás képpen nem 3 éves hanem 2 éves modell. (kb 2 éve és egy pár hete lehetett elöször kapni itthon, de külföldön se sokkal hamarabb.)

(#90) zsíráf

zsíráf
(újonc)

Sziasztok!

Kinéztem magamnak egy Clevo M551V-t.Tud valaki valamit róla?Szervízhálózat?Sürgős lenne,mert van egy nagyon jó vétel.Előre is kössz :DDD

(#91) Rossi válasza zsíráf (#90) üzenetére

Rossi
(őstag)

A notebook.hu a márkaszervíze, róluk információt a Clevo M400A topikban találsz.

(#92) Duree válasza 4$T0|\| (#46) üzenetére

Duree
(PH! addikt)

:DD

(#93) Duree válasza Rossi (#91) üzenetére

Duree
(PH! addikt)

:))

(#94) Duree válasza Realunit (#89) üzenetére

Duree
(PH! addikt)

:C

(#95) Duree válasza Zsöpapa (#69) üzenetére

Duree
(PH! addikt)

:)

(#96) Duree válasza bLaCkDoGoNe (#15) üzenetére

Duree
(PH! addikt)

:DDD

(#97) Duree válasza kapcs-ford (#7) üzenetére

Duree
(PH! addikt)

:O

(#98) Gus válasza Duree (#97) üzenetére

Gus
(fanatikus tag)

Ez mire jó? :F

'' A legutóbbi elemzések azt mutatják, hogy isten azok oldalán áll, akiknek sok pénzük és nagy hadseregük van.'' /Jean Anouilh/

(#99) eztvesziki

eztvesziki
(újonc)

Helló Mindenkinek!
A segítségeteket kérném, mégpedig azzal kapcsolatban, hogy nemsokára lesz egy Clevo D610 notebook-om (2GHz (Celeron), 512MB RAM, 40G HDD, 14,1" TFT stb...)... ééés arra gondoltam, hogy kérdezősködök kicsit.
Esetleg Clevo tulajdonosok nyilatkozhatnak, hogy mégis mennyire megbízható ez a gép. Az előző tulaj szerint nagyon masszív és stabil, dehát kíváncsi lennék én is még a vétel előtt 1-2 tapasztalatra, véleményre. Szóval, ha netán akad olyan emberke akinek van valamilyen élménye, tapasztalata -legyen pozitív vagy negatív-, ezzel a géppel, vagy úgy általában a Clevo gépekkel akkor kérem ossza meg velem. Előre is köszi szépen!
Üdv eztvesziki

(#100) D@ni88

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hali, van egy D400S laptopom, és az vele a gondom, ogy nem tudok cdről bootolni, nem lehet semmit állítani a boot részen a biosba...
továbbá 2000mhz-reől visszavettem 1200ra az órajelét, és nem találom azt hogy hol lehet újra nem akkus módba helyezni a procit...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.