Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#6801) djculture

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én ma cseréltem a fél gépet mondom már akkor nem kinlódok tovább kipróbálom ezt is. Eddig tetszik, jó pár internet security proginál jobban működik. Nem eszi annyira az erőforrásokat sem.

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#6802) Fandango

Fandango
(fanatikus tag)

Nagy a csond ebbe a topicba, valami infot tudtok mikorra varhato a 6os verzio?

Firefox 12 - CIS 5.10 - foobar2000 - MPC-HC (ReClock, madVR, LAV Filters) - Canon EOS 550D

(#6803) Pittu1986 válasza Fandango (#6802) üzenetére

Pittu1986
(újonc)

Április vége 6-os béta. Az adatbázis megint nem frissül 2 napja.

Win 7 X64, IE 9, CIS 5.10.228457.2253, MSI P45 Diamond, Intel Core 2 Quad Q9550, 4 GB DDR III.

(#6804) blattida válasza Pittu1986 (#6803) üzenetére

blattida
(PH! kedvence)

Biztos emészteni kell egy kicsit ezt a nagy adatbázist, immár túl a 17 M szignatúrán...

Szerintem csúszni fog a hatos.

Gauranga!

(#6805) Misi 007

Misi 007
(senior tag)

Nincs semmi baj az 5.10-el sem szóval tőlem csúszhat. :P

(#6806) Krisz86

Krisz86
(újonc)

Sziasztok

Gondoltam kipróbálom ezt a comodo internet secut és meg szeretném kérdezni,hogy kell e benne valamit állítani esetleg? És frissítésél kapcsolatban naponta 1x frissít vagy többször is akár? És felugró ablakba jelzi-e ha lefrissült,vagy csak a programban látni azt?
Köszönöm a segítséget.

(#6807) Fandango válasza Krisz86 (#6806) üzenetére

Fandango
(fanatikus tag)

Alap beallitason is teszi megfeleloen a dolgat, termeszetesen lehet a biztonsagi szinten allitani de ha kevesbe ertesz hozza szerintem ne nagyon piszkald, esetleg annyi hogy a configurationt allitsd at proactive security-re.
Nekem a balloon message ki van kapcsolva igy nem tudom, hogy azon keresztul jelzi e az adatbazis frissulest (nekem nem hianyzik hogy lassam).

Firefox 12 - CIS 5.10 - foobar2000 - MPC-HC (ReClock, madVR, LAV Filters) - Canon EOS 550D

(#6808) blattida válasza Pittu1986 (#6803) üzenetére

blattida
(PH! kedvence)

Már frissült.

Gauranga!

(#6809) blattida

blattida
(PH! kedvence)

Megjelent a végleges Comodo Rescue Disk 1.1'
Letöltés: CRD

Tulajdonképpen egy Linux alapú, bootolható CCE, amiből hiányzik a KillSwitch.

Képek:

Gauranga!

(#6810) Troy.

Troy.
(őstag)

Hello!

Hogyan lehet megoldani, hogy egy adott program ne tudjon 'kimenni" az internetre? Comodo Firewall-ról lenne szó.

''640 kb ought to be enough for anyone''(Bill Gates, Microsoft, 1981)

(#6811) Fandango válasza Troy. (#6810) üzenetére

Fandango
(fanatikus tag)

Network Security Policy/Add... itt kivalasztod a program exe-t, majd beallitod az Network Acces rules alatt Use a Predefined Policy: Blocked Application

(#6812) Krystal_s válasza blattida (#6809) üzenetére

Krystal_s
(senior tag)

Szia :) Van egy notebookom, sokszor napokig nem használom és azt vettem észre, hogy amikor bekapcsolom, akkor 1-2 órás használat után sem frissül magától a CIS. Eddig úgy tudtam, hogy minden rendszerindításnál ellenőrzi a frissítéseket :U Átnéztem újra a beállításokat, de nem találtam ilyen részt...A másik gépen észre sem venném, mert szinte egyfolytában megy, de ezen kicsit kellemetlen, ha pl 1 vagy több hetes az adatbázis. Amúgy működik az automata frissítés folyamatos használatnál, csak így indítás után x ideig nem.

[ Szerkesztve ]

"A tudással nő a kételkedés is."

(#6813) blattida válasza Krystal_s (#6812) üzenetére

blattida
(PH! kedvence)

Szia!

Az azért érdekes, mert valóban ellenőrzi a rendszer indításakor is az adatbázist, ha az automatikus ellenőrzés engedélyezve van...nálad, a laptopon aktív?

Gauranga!

(#6814) Krystal_s válasza blattida (#6813) üzenetére

Krystal_s
(senior tag)

Amúgy működik az automata frissítés folyamatos használatnál, csak így indítás után x ideig nem.
szóval igen, engedélyezve van.

(#6815) Krystal_s válasza blattida (#6813) üzenetére

Krystal_s
(senior tag)

tegnap óta csak most kapcsoltam be a másik gépet és most mégis a legfrissebb az adatbázis. 12143
itt ha jól látom ma reggel volt CIS frissítés, amikor nem ment a gép.
Latest Database Version: 12143
Release Date (all times GMT): 24-Apr-2012 09:41:34
úgy néz ki, csak akkor van gondja indításnál a frissítéssel, amikor hosszabb ideig nem használom a gépet és egy nagyobb adatbázist kell olyankor frissíteni.

(#6816) radi8tor1

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Szuperjó progi, Kerio nyugalmazása óta ezt használom. (vírusírtóját nem).

TRON addict

(#6817) HXY

HXY
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Ez a szolgáltatás ingyenes változata megszűnt?

Comodo TrustConnect - 10GB/hó adatforgalomig ingyenes!

(#6818) blattida válasza HXY (#6817) üzenetére

blattida
(PH! kedvence)

Még létezik, csak reklámok is vannak már benne, bár igaz, hogy csak a comodo sajátjai!

Gauranga!

(#6819) L7wy

L7wy
(őstag)
LOGOUT blog

Egy kis friss teszt

Windows 7 x64-----Avast 7 free ||| Windows 7 x86-----Avast 7 free

(#6820) HXY válasza blattida (#6818) üzenetére

HXY
(őstag)
LOGOUT blog

És hol lehet az ingynesre regisztrálni?

(#6821) blattida válasza HXY (#6820) üzenetére

blattida
(PH! kedvence)

Azt én is szeretném tudni, mivel tavaly, az év végén még elérhető volt, én is használtam próbaképp, most viszont az ingyenes nem elérhető...azt hiszem, hogy a comodosok megszüntették ezt a lehetőséget... :(

Gauranga!

(#6822) Lacpac

Lacpac
(senior tag)

Üdv,

Behülyült a CIS.
Egyszer csak ezt az ablakot dobta az opera:

Mi a retkes fityfene történt?
Mit lehet kezdeni ezzel?
Szeretnék netezni..... Nem ezzel a kurva biztonsági progival szarakodni. 160 napig ment rendesen. Mondjuk eddig ez a rekord a comodóval.

"Jelentős problémáinkat nem tudjuk ugyanazon a gondolkodási szinten megoldani, amelyen akkor álltunk, amikor ezeket létrehoztuk."

(#6823) blattida válasza Lacpac (#6822) üzenetére

blattida
(PH! kedvence)

Ez nem a cis, hanem a comodo secure dns szolgáltatásának tévedése, ha nem akarod használni, állítsd vissza az eredeti állapotot a hálózat beállításaiban.

Gauranga!

(#6824) Lacpac válasza blattida (#6823) üzenetére

Lacpac
(senior tag)

Tudtommal még az eredeti állapot van. Nem csináltam semmit.
Mit, és hol kell állítani?

"Jelentős problémáinkat nem tudjuk ugyanazon a gondolkodási szinten megoldani, amelyen akkor álltunk, amikor ezeket létrehoztuk."

(#6825) blattida válasza Lacpac (#6824) üzenetére

blattida
(PH! kedvence)

A helyi kapcsolat beállításainál kell visszaállítani a dns kiszolgáló címét az eredetire, bővebb infót itt találsz.

Gauranga!

(#6826) blattida

blattida
(PH! kedvence)

Némi infó a hatos verzióról: előre láthatólag augusztusban jelenik meg az első béta belőle.
Az ok: a sok újdonság (új gui, av motor, sandbox, viselkedés elemző) miatti óriási bughalmaz

Remélhetőleg addigra rendben lesz végre annyira.

Gauranga!

(#6827) Fandango válasza blattida (#6826) üzenetére

Fandango
(fanatikus tag)

Ez nem tul jo hir :(

(#6828) M3oH válasza Fandango (#6827) üzenetére

M3oH
(senior tag)

Hat nem. De inkabb gyurjak meg honapokig, mint hogy kiadjanak vmi vackot, es megy vele a kinlodas.

ROG-74 ¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ . COD4/MW3:m3o BF3:M3oH

(#6829) blattida válasza Fandango (#6827) üzenetére

blattida
(PH! kedvence)

Valóban nem, bár számítottam a csúszásra, írtam is róla, de nem ekkorára...ez van. :((
Ha valóban jó lesz, akkor mindenképp megéri a várakozást.

Gauranga!

(#6830) Fandango válasza blattida (#6829) üzenetére

Fandango
(fanatikus tag)

En kivarom, eleg regota hasznalom a CIS-t, es ezek utan se kivanom masra cserelni.

(#6831) Lacpac válasza blattida (#6825) üzenetére

Lacpac
(senior tag)

Köszi az infót, jó lett.

(#6832) silver star

silver star
(őstag)

hali hosszu idő után feltettem a CIS-t, de semmit nem kérdez minden tevékenységet enged, mit kell nyomni, hogy szigorúbb legyen ? most tanuló módba tettem a tűzfalat. köszi

[ Szerkesztve ]

"Nem az nyer akinek a leggyorsabb kocsija van, hanem az aki nem akar veszíteni" Dale Earnhardt

(#6833) kispx válasza silver star (#6832) üzenetére

kispx
(kvázi-tag)

Tanuló módban nem fog kérdezni. Próbáld inkább az egyedi házirendet, ott mindent megfog kérdezni.

(#6834) silver star válasza kispx (#6833) üzenetére

silver star
(őstag)

Végülis nekem nem kell hogy kérdezgessen, csak anno azt szoktam meg az a jó ha fal még a lélegzetvételre is rákérdez :) Most biztonságos módba van a vírusírtó meg valósba. Ez így jó?

"Nem az nyer akinek a leggyorsabb kocsija van, hanem az aki nem akar veszíteni" Dale Earnhardt

(#6835) vv5204 válasza silver star (#6834) üzenetére

vv5204
(senior tag)

Teljesen jó, ez az alaphelyzet is. Otthoni felhasználónak nem
szükségeltetik ennél nagyobb tűzfal védelem. Tesztelheted is, ha akarod.

http://www.pcflank.com/

VIPASSZANA! ZAZEN!

(#6836) silver star válasza vv5204 (#6835) üzenetére

silver star
(őstag)

köszi

(#6837) kem001

kem001
(újonc)

Sziasztok. hogyan kell beállítani comodo-t úgy, hogy utorrent működjön?

(#6838) mazza válasza kem001 (#6837) üzenetére

mazza
(lelkes újonc)

Üdv!

Egy fórumtárs leírása alapján állítottam be, és tökéletesen működik.
uTorrent

(#6839) freeman59

freeman59
(újonc)

Sziasztok ! Új vok, segítség kellene a Comodo törlése után marad valami fent, mert újra szeretném telepíteni, de nem engedi a rendszer, ki írja, már telepítve van, uninstal, Igen, de nem csinál semmit, nem szeretném a windows újra rakni, MIT KÉNE TENNI ???
Köszi Freeman59

(#6840) blattida válasza freeman59 (#6839) üzenetére

blattida
(PH! kedvence)

Töltsd le ezt és használd.

Gauranga!

(#6841) freeman59 válasza blattida (#6840) üzenetére

freeman59
(újonc)

Szia, köszi a gyors választ Neked, mi volna ez ? mert nekem ,van telepítőm, még régi 2.4.16 os magyar nyelvű, azt szeretném vissza tenni, de nem lehet, valami maradt a gépen, csak nem találom, és már nem tudok uninstal ! :((

(#6842) blattida válasza freeman59 (#6841) üzenetére

blattida
(PH! kedvence)

Azt a régit, az általam belinkelt eltávolító nem támogatja.
Ahhoz töltsd le például ezt, telepítsd és keress rá vele a comodo bejegyzéseire és töröld ki őket, ám, csak saját felelősségre!

Gauranga!

(#6843) silver star

silver star
(őstag)

Hali, az okos vizsgálatot kapcsoltam be a vírusírtón. ez jó nekem ?

(#6844) freeman59 válasza blattida (#6842) üzenetére

freeman59
(újonc)

Szia Letöltöttem azt a progit, nem beszél sajna magyarul, nem igazán tudom használni, Meg találta a comodo ferwalt ,delet, és mégse enged semmit, ugyanazt írja ki mint eddig !! hol keressem, és hogyan használjam a progit, hova kell beírni ?
Üdv freeman59

[ Szerkesztve ]

(#6845) vv5204 válasza silver star (#6843) üzenetére

vv5204
(senior tag)

Ha az Állapottartóra gondolsz, akkor jó. Egy fájlt csak egyszer vizsgál
az adatbázis frissítésig, vagy gépújraindításig.

VIPASSZANA! ZAZEN!

(#6846) blattida válasza freeman59 (#6844) üzenetére

blattida
(PH! kedvence)

Szia!

Töltsd le ezt , futtasd adminisztrátorként, elvileg jó lesz.

[ Szerkesztve ]

Gauranga!

(#6847) freeman59 válasza blattida (#6846) üzenetére

freeman59
(újonc)

Szia battida ! Sikerült azzal amit másodszor küldtél, nehezen, de megoldottam.
Kérdés ,mi a különbség a system cleaner, és a másik tisztító között, mert majdnem ugyanazt írja rá, funkciókban, nem a bocleanerre gondoltam !
Üdv freeman59

(#6848) freeman59 válasza blattida (#6846) üzenetére

freeman59
(újonc)

ja régen regisztráltam már a comodo forumra, de elfelejtettem milyen e-maillal, és jelszóval, nem tudok oda segítséget kapni,. elérni Arkangyalt, mivel nincs semmilyen lehetősé, próbáltam amit engedett az oldal, HA TUDSZ EBBEN IS KÉNE VALAMI MEGOLDÁS ! Hova küldjem azt e mail címeket ,esetleg jelszót Neked ???
freeman59

(#6849) freeman59 válasza blattida (#6846) üzenetére

freeman59
(újonc)

Szia blattida !
A comodo virus irtó van e csak külön magyararul, és használható-e együtt az avast free 7 essel ? Köszi
Üdv freeman59

(#6850) blattida válasza freeman59 (#6849) üzenetére

blattida
(PH! kedvence)

Szia!
Van, de nem használható együtt más rezidens av programmal, így az avast-al sem.
Ez minden antivírusra igaz, nem csak a comodora.

Gauranga!

(#6851) LiLxWaYnEx

LiLxWaYnEx
(fanatikus tag)

Comodo Virtual Kiosk for CIS 6

1 – Fully virtualized browsing and computing experience
2 – Isolated from keylogging, ideal for online banking
3 – Will turn the computer into an iPAD like UI
4 – The sandbox is significantly improved to support a lot more applications than previous edtions

videó: [link]
Hivatalos fórum: [link]

(#6852) Stephan89

Stephan89
(fanatikus tag)

Sziasztok!

A saját gépemre, mielőtt újratelepíteném felraktam a CIS-t, mert már régen próbáltam. Lehet újratelepítés után is maradni fog, szüleim gépére meg megy a McAfee.
Kicsit teszteltem, a malwaredomainlistről, meg lesüllyedtem a net alvilágába, ha értitek mire gondolok. :D Nyugi, egyetlen crack-et sem használat céljából töltöttem le, kizárólag csak vírusteszt miatt. Az eredmény az alábbi képen látható. A kérdésem, hogy amik itt vannak, azokat ugye blokkolta a CIS és nem okoztak kárt? Pl. a kulcs módosításra, dns/rpc kliens hozzáférésre gondolok. A végrehajtás szabályozási beállításoknál a beazonosítatlan fájlok kezelése, mint "nem megbízható". Ez rendben van így, elég biztonságot nyújt?

A másik dolog, ami érdekelne a tűzfallal kapcsolatos. Megkérdezte, hogy az svchost.exe fogadhat-e bejövő kérést. Először engedélyeztem, aztán sorra tiltottam. Erre mi a helyes válasz? Minden mást automatikusan kezelt a cis, de erre rákérdezett. Wifi routerrel megosztott net van itthon, két laptoppal, otthoni csoporttal. A CIS-ben az otthoni hálózatot választottam. Ez esetben, gondolom csak a másik gépünk szeretett volna valamit, szóval engedélyezhetem majd a későbbiekben, nem?
Ha majd nyilvános helyen leszek és a CIS-ben ezt be is állítom, akkor gondolom majd magától tiltani fogja a bejövő kapcsolatokat?

[ Szerkesztve ]

(#6853) Stephan89 válasza Stephan89 (#6852) üzenetére

Stephan89
(fanatikus tag)

Még valami. A weboldalakon található fertőzések, pl. scriptek, java exploitok stb. ellen védelmet nyújt a CIS? Mert ha lefut, elvileg módosítja a böngészőt, a cis meg engedélyezi, mert megbízható alkalmazás. Olvastam már ilyenről, hogy egy weblap megnyitásával elérték, hogy elinduljon a számológép (calc.exe) a Windowsban. Ez csak egy teszt volt, de ennyi erővel bármit megtehettek volna.
A NIS behatolásvédelme hasonlókra figyelt és nálam már lőtt is le ilyen támadást.

Egyébként a CIS tűzfalát és a defense+ is biztonságos módban használom, mivel nekem jobb, ha ő dönt helyettem és csak ritkán kérdez, használni akarom a gépet, nem a riasztásokkal foglalkozni. :)

(#6854) Stephan89 válasza Stephan89 (#6853) üzenetére

Stephan89
(fanatikus tag)

Már senki nem használ cis-t? Vagy csak engem utáltok? :D

(#6855) blattida válasza Stephan89 (#6852) üzenetére

blattida
(PH! kedvence)

Szia!

A tűzfal és a d+ futhat biztonságos módban, ha az autosanbox aktív.

A listán szereplő folyamatok nem érdekesek, mert a kritikus területek védve vannak, mivel azok a folyamatok az autosandboxban kerültek futtatásra.

Az, hogy egy oldalon található szkript, exploit vagy bármi más mit tehet a böngészőn keresztül, az csak beállítás kérdése.
A legegyszerűbb az, ha böngészőt eleve sandboxban futtatsz, úgy a fent említettek nem tudnak kárt tenni semmiben.

Az svchost.exe kapcsolódásának engedélyezése ajánlott, főleg, ha van hálózati megosztás vagy szeretnéd, hogy például a win update működjön...

[ Szerkesztve ]

Gauranga!

(#6856) Stephan89 válasza blattida (#6855) üzenetére

Stephan89
(fanatikus tag)

Köszi a segítséget! Azt, hogy a böngésző mindig sandboxban fusson, hogy tudom beállítani? Mert egyszer el tudom indítani a CIS-ben, de én úgy szeretném, ha csak kattintanom kellene a tálcán a Chrome-ra és a CIS sandboxba tenné.
Most kipróbáltam, nyitottam egy új Chrome ablakot sandboxban és a CIS fő képernyőjén azt írja, hogy 0 alkalmazás fut jelenleg sandboxban. Ez miért van?
Ja és még valami, a sandboxban milyen jelentősége van a jogköröknek? Ha mondjuk csak valami részben limitált, akkor akár kárt is tehet a rendszerben? Vagy ami sandboxban van az semmit nem tehet az éles rendszerrel?

Üdv.

(#6857) blattida válasza Stephan89 (#6856) üzenetére

blattida
(PH! kedvence)

D+/Számítógép bizt. házirend/Mindig sandboxban/Hozzáadás

Ami a főképernyőn látszik, az az autosandboxra vonatkozik.
Vannak bizonyos programok, melyek fokozottabb korlátozás mellett nem működnek vagy nem működnek megfelelően, azokkal lehet játszani, hogy megtalált a szükséges korlátozási szintet.
A kritikus területek a legalacsonyabb korlátozási szinten is védve vannak, azonban nyomot tud hagyni egy alkalmazás ilyen beállítás mellett a rendszeren, illetve hozzáférhet nem kritikus területekhez, módosításokat tud eszközölni.
Jelenleg még az autosandbox nem sandbox, mivel nincs benne fájlrendszer és registry virtualizáció, a hatos verzióban viszont már valódi sandbox lesz.

Ha óvatos vagy, akkor jelenleg állítsd be a nem megbízható korlátozási szintet.

Gauranga!

(#6858) blattida

blattida
(PH! kedvence)

Valami ilyesmi lesz a CTM 3 felülete:

Az első béta várható megjelenése nagyjából négy hét...

Gauranga!

(#6859) Fandango válasza blattida (#6858) üzenetére

Fandango
(fanatikus tag)

Lassan at lehetne nevezni a topicot, Comodo szoftverek ;]

(#6860) blattida válasza Fandango (#6859) üzenetére

blattida
(PH! kedvence)

Ahhoz nagyon sokat kéne linkelni, képelni és írni... :)

Gauranga!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.