Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#51) _bs_

_bs_
(kvázi-tag)

Huh, ez hosszú lesz, bocs..
T. Szerkesztőség! (ill aki közületek olvassa a feedback fórumot..)

Volt pár hozzászólás korábban ami tartalmazta az én véleményemet is. Éspedig: a cikkek mélysége folyamatosan csökken, egyre kevésbé ''szakmai'' cikkeket irtok, és egyre több a nem sztechnikával foglalkozó rész. Szerintem egy sztechnikai lapba nem kell pl telefonokról irni, mert arra van külön szaklap. A mindenről egy keveset elve alapján lehetne horoszkóp meg receptrovat is... A mostani számban beharangozott arculatváltás csak megerősített a véleményemben.
A konkurensek akik elhullottak (MPCM elsősorban) pont ezt az utat követte. Nekik is irtam egy hasonló levelet, és a csökkenő színvonal miatt lemondtam az előfizetésem, majd fél év mulva meg is szüntek. Miért próbál az összes valaha tényleg ''szakmai'' lap egy technikai bulvárujságot csinálni? Lehet h rosszul látom, és erre van igény, ezt veszik az emberek, ahogy van Kiskegyed és Story, úgy erre a könnyű műfajra is van kereslet. Ha megnézzük akkor nagy a hasonlóság, szép tipográfia, apró darabokra tördelt szöveg, két kép meg öt mondat egy cikk, ugyanaz a külalak, csak épp más a téma. De ebben a formában a lap abszolút nem informatív, mert ezekhez az adatokhoz másodperc alatt hozzájutok a neten. Miért abban akar az ujság versenyezni amiben a net messze jobb? Napi aktualitásokat, felületes cikkeket a neten ezrével találni, ugyanezt kinyomtatva miért venném meg? És miért a Computer Panoráma meg a PC World nevetséges színvonala a cél, és az ő célközönségükre kell pozícionálni a lapot?
Miért nem lehet kihajítani a pokolba az összes nem ideillő cikket, témát, és helyette mérnöki megközelítésből foglalkozni a számítástechnikával? Lehetne olyan cikkeket irni amiből megtudom a technológia lényegét, a működését, a technikai részleteket, amiből tanulok is valamit. Pont olyan tartalmat kellene adni amit a neten nehezebb felkutatni. Mert ma nincs vagy nem tudok olyan újságról ami a sztechnikával munka szintjén foglalkozó embereknek szólna. Éppen ezért lenne üzlet ilyen újságot készíteni. Mint például a jópár éve megszünt Új Alaplap c. újság tette ezt, bár rossz jel h ők se léteznek már. De szerintem a netes portálokkal versenyezni, miközben ugyanazt nyújtja az újság mint ők, értelmetlen és reménytelen.
Elnézést ha túl keményen foglamaztam.

(#52) Timma

Timma
(lelkes újonc)

2006. júniusi szám
Hardveres résznél van a bemutatókban a Leadtek WinFast Walkie TV bemutatója.
''A Walkie TV - bár csak egytuneres - ismeri a PIP, azaz a kép a képben funkciót, amellyel a tévé képe mellett egy korábban felvett műsort is nézhetünk egyidőben.''

A PIP az azt jelenti, hogy két csatornát nézhetünk egyszerre, amit pedig leírtatok az a Timeshift funkció, vagy tévedek? :U

(#53) bullseye válasza Timma (#52) üzenetére

bullseye
(őstag)

nem teljesen. mert egy tunerrel nincs PiP, hiszen ahhoz két adás kell. Timeshiftnl meg csak egyet néz az ember, cak korábbit.
itt csak annyi az extra hogy akis ablakban (vagy a nagyban) nézhető a tévéadás mellett DVD film vagy ilyesmi. mondjuk reklámszünetben. nem egy nagy kunszt, de kedves dolog.
Igen, tudom, a gépen amúgy is, de mondjuk a szomszéd szoba tévéjére kirakva full screenben már nem annyira. SZóval nem is forradalmi dolog, de néha jól jöhet
vagy én is totál félreértelmezem :)

(#54) nemeth9

nemeth9
(lelkes újonc)

Nekem egy olyan kérdésem volna hogy régebbi cikkekhez online hozzá lewhet e jutni vagy csak nyomtatott formában? Engem tavaly nyári cikksorozat érdekelne ami talán augusztusban kezdődött vagy előtte pár hónappal és a témája a CarPC volt. Én most építem az enyémet és részleteket olvastam belőle anno de érdekelne az egész cikksorozat. Ehhez hozzá tudok jutni valahogy?

Köszönettel: nemeth9

Eladó notebookok, laptopok, alkatrészek: http://www.notik.hu/

(#55) bullseye válasza nemeth9 (#54) üzenetére

bullseye
(őstag)

őőőő, neten asszem nem. papíron tuti, és van egy cd, amin asszem rajta a teljes 2005-ös évfolya PDFben. itmediaboltban kapható (itt is van a hírdetésük valahol jobbra asszem...)

(#56) nemeth9 válasza bullseye (#55) üzenetére

nemeth9
(lelkes újonc)

Köszönöm a segítséget!

nemeth9

(#57) Zsu_

Zsu_
(őstag)

Sziasztok!
Nincs meg valakinek az előző 2 havi CHIP? Ebben a hónapban vettem és most látom, hogy ez már a 3.része a Macromedia Flash tutorialnak... :(
Engem ez nagyon érdekelne!
Ha megvan vkinek az előző két szám, akkor szóljon please :U
Nagyon boldoggá tenne :U

(#58) nemeth9 válasza Zsu_ (#57) üzenetére

nemeth9
(lelkes újonc)

Szia!

És neked nincs meg véletlen a tavaly júl-aug-szept valamelyike? Te meg engem tennél boldoggá :)

Üdv.: nemeth9

(#59) Zsu_ válasza nemeth9 (#58) üzenetére

Zsu_
(őstag)

De. A júliusi, agusztusi megvan :)
A szeptemberi sajnos nincs :(

És Neked megvannak, amiket keresek? (2006.áprilisi, májusi)

(#60) nemeth9 válasza Zsu_ (#59) üzenetére

nemeth9
(lelkes újonc)

Sajna nekem nincs, én nem a Chip-et szoktam venni. Tudsz adni e-mail vagy msn címet? Megbeszélhetnénk a nekem kellő számokat. Ha feljebb olvasol látod hogy valójában csak egy cikk kell belőle.

Köszi: nemeth9

(#61) Zsu_ válasza nemeth9 (#60) üzenetére

Zsu_
(őstag)

Melyik cikk kellene pontosan?
Ha nem túl sok oldal, akkor lefotózom és átküldöm.
Ok?

(#62) nemeth9 válasza Zsu_ (#61) üzenetére

nemeth9
(lelkes újonc)

Igen azt megköszönném. CarPC talán a cikk neve vagy valami ilyesmi. Nem lehet több újságonként 3-4 oldalnál. Ha bescannelnéd nekem vagy lefotóznád azt nagyon megköszönném.
Köszi: nemeth9

[Szerkesztve]

(#63) Zsu_ válasza nemeth9 (#62) üzenetére

Zsu_
(őstag)

Na, megnéztem. A júliusiban nincs semmi.
Az augusztusiban van a carpc 1. rész. 2 oldal, azt már le is fotóztam.
Az adataidnál megjelenő emailre küldhetem?

(#64) nemeth9 válasza Zsu_ (#63) üzenetére

nemeth9
(lelkes újonc)

Persze és köszönöm szépen!

nemeth9

(#65) Zsu_ válasza nemeth9 (#64) üzenetére

Zsu_
(őstag)

mail ment
Nincs mit, 5 percembe került az egész :)

(#66) nemeth9 válasza Zsu_ (#65) üzenetére

nemeth9
(lelkes újonc)

Megkaptam, köszönöm!

nemeth9

(#67) Zsu_ válasza Zsu_ (#57) üzenetére

Zsu_
(őstag)

Továbbra is keresem a Chip 2006. április, májusi számait :U
A Flash tutorial érdekelne belőle, ha esetleg valaki lenne olyan kedves és beszkennelné, lefotózná, stb :U

(#68) bullseye

bullseye
(őstag)

azon gondolkodom, látom-e én-e egyáltalán-e amint itt bölcs diskurzus folyik a szerzői jogaink megsértéséről...

(#69) nemeth9 válasza bullseye (#68) üzenetére

nemeth9
(lelkes újonc)

Azt Te is megértheted hogy egy 2 oldalas cikkért senki sem fogja megvenni az ~1.500Ft-os újságot. Nekem is már csak 2 oldal kellene a 2005. szeptemberi számból, de azért ne kívánd hogy az egész DVD mellékletet megvegyem az egész 2005-ös archívummal 2 azaz 2 oldalért.

nemeth9

(#70) bullseye válasza nemeth9 (#69) üzenetére

bullseye
(őstag)

megértem én, erre van könyvtárrendszer... ha a helyi fiókba esetleg nem jutott, de a központi mindenképpen legyűjt minden kiadványból 1-1 darabot...
tudom, az olvasójegy is pénz, de utána azért lehet még használni erre-arra

(#71) nemeth9 válasza bullseye (#70) üzenetére

nemeth9
(lelkes újonc)

Akkor hagyj mondjam el hogy az ország egyik legnagyobb könyvtárában vagyok informatikus, ha hozzá jutottam volna itt akkor nem tettem volna fel a kérdést itt a fórumon... Azért azt is elmondanám hogy sem a szerkesztőség sem a kiadó NEM juttat egyetlen egy számot sem egyik könyvtárba sem, ha a könyvtárak igényt tartanak rá akkor saját keretükből kell rá áldozniuk...

nemeth9

(#72) bullseye válasza nemeth9 (#71) üzenetére

bullseye
(őstag)

Hát én kérek elnézést, hogy nem supportolunk minden egyes könyvtárat a magazinnal ingyér. (Igaz, a könyvtár sem supportol engem azzal, hoyg az éppen kintlévő siekrkönyvekből vesz még egyet, hogy nekem legyen - rohadt egy rendszer én mondom...)
Igazad van, így már azt az egyet tényleg össze lehet warezni teljes joggal, a törvény is így írja. Az előtte valót meg azért, mert akkor azt az egyet kellett csak éppen. Ha esetleg a sorozat hosszabb akkor jöhet még, hogy nem számít, ha túl részeg vagy, hogy emlékezz, vagy pl. másik államban, vagy ha közben erősen legális beszerezésre gondolsz, vagy ha mogyoróvajat kensz rá...

szóval ok. azért a 2-4-6 oldalért nem akarsz pénzt adni. mondjuk OK. De hogy mindezt a pofánkban. Majd utána még meg is indokold, hogy ez miért teljes jogod, és még a végén reánk morcolsz... Hát ''hagyj'' mondjam azt, hogy nem egy komilfó...

erre az undorító kapitalista demagógiámra még mindenki válaszolhat ''érdemben'' nyugodtan, de inne, please, mindenki privátban intézze a törvénysértéseit ha lehet, mert különben elszabadul bennem a mocskos szólásszabadságtipró cenzúra

(#73) RJoco

RJoco
(újonc)

Kézbevettem az újságot és elolvastam Erdős Márton írását mindjárt az elején.
Felháborító! Honnan veszi ez az ember, hogy ''a rengeteg apró beállítás, vagyis éppen amiatt a rugalmasság miatt'' lett a pc ilyen hosszú életű?!
Hadd világosítsam fel, hogy a jó marketingnek és a sok programnak köszönheti hosszú életét.
A rengeteg apró beállítás szakmai felkészültséget igényel, de leginkább azt, hogy értsünk az adott operációs rendszehez (Windows). Az adott op.rendszer NEM rugalmas!
Ha könnyen használható és mégis sok beállítással rendelkező (rugalmas) rendszert akar, ajánlom figyelmébe a Classic Amiga-kat, közülük is az A1200-ast AmigaOS-sel. Én az ilyen rendszert hívom rugalmasnak és ráadásúl felhasználóbarát is.

(#74) bullseye válasza RJoco (#73) üzenetére

bullseye
(őstag)

T. Olvasónk.
Mélységesen fájlaljuk, hogy egykori munkatársunk - akitől ezek után fegyelmivel megválunk - ilyen nagy lelki traumát okozott önnek, azzal, hogy az Önével nem teljesen egyező véleményt fejtett ki.
Egyben köszönjük felvilágosítását a PC-k valódi sikeréről. Mivel amúgyis csökkent munkatársaink száma, a jövőben szívesen látnánk Öntől cikksorozatot a Workbench fejlődéstörténetéről, valamint a Windows sátáni mivoltáról.
Tiszteletlen:
Győri Ferenc

(#75) RJoco

RJoco
(újonc)

Én nem azt mondtam, hogy emiatt meg kell válni a kollégátoktól, csak zavart a cikk és leírtam a véleményemet. A Workbench fejlődéstörténetéről cikket nem fogok írni, ez fenn van neten a megfelelő helyeken és ha jól tudom könyvben is le van írva. A kollégát nem kell kirúgni, tévedni emberi dolog, velem is előfordúl néha. Windowst használtam a suliban, windowst használok a munkahelyen is, és itthon is. Mikor havonta összeomlik, mert négyen használjuk és sok programot felrakunk, meg leszedünk, az nem a rugalmasságot jelenti a számomra. Ha még a sok apró beállítást is állítgatom, akkor katasztrófa. És az átlagember, mint én, akinek nincs annyi ideje foglalkozni a beépülő dolgokkal és ismeri az AmigaOS-t, az persze, hogy felháborodik vagy egyszerűen nevetségesnek tartja a cikket. Vagy mindkettő.
Én szerettem az Amigám és visszasírom azóta, hogy megvettem a pc-t. De pc-n sok progi van és ez az ami élteti.
Szóval a kollégát nem kell elbocsátani, az úságot is megveszem, mert érdekel a tartalom és a jó progi.
És nem mondtam, hogy tiszteletlen lennél.
Tisztelettel:
Rádai József

[Szerkesztve]

(#76) bullseye válasza RJoco (#75) üzenetére

bullseye
(őstag)

Na akkor komolyan és érdemben válaszolva: az egy félreértés, hogy az lenne rugalmasság, hogy egy OSnek el kéne viselnie amint négy ember fel-le rakosgat progikat óraszám, hetekig-hónapokig. (Pont ilyesmire van amúgy a rendszervisszaállítás)

A rugalamasság azt jelenti, hogy alapból rengeteg feladatot el tud látni, és további számos feladatra létrehozható kvázi célhardver anélkül, hogy más feladatok teljesen eltűnnének (ami A500-1200 vonatkozásában ugye nem egy párhuzam, mert oda ált. memóriabővítés ment, AR mk3, esetleg második lemezegység, ill az 1200-nál HDD...), azt jelenti, hogy elemenként cserélhető/upgradelhető a gép. (No és az emulátorok hosszú soráról még nem is szóltunk). Ezért is van annyi program PC-re régóta.

Szóval az, hogy ki min háborodik fel, vagy nevetségesedik el, az erősen egyén, tudás és türelemfüggő...

(a kollégát természetesen nem rúgtuk ki, a tiszteletlent pedig magamra értettem, de nagyon nem jó egy viccet túlmagyarázni)

(#77) RJoco

RJoco
(újonc)

Ok! Részemről lezárva.

(#78) Mackósajt

Mackósajt
(senior tag)

Üdv!

Kérdés: mennyivel később érkezik az előfizetett Chip a megjelenéshez képest? A lap 5 napja megjelent, de nekem még nem hozták. Kezdek nyugtalankodni.

(#79) bullseye válasza Mackósajt (#78) üzenetére

bullseye
(őstag)

izé, -1 és +2 nap között szok általában megérkezni. szerintem mostanra már meg kellett volna jönnie, úgyhogy jobb, ha írsz/telefonálsz a terjesztési osztálynak, hogy gond van feléd...

(#80) Mackósajt válasza bullseye (#79) üzenetére

Mackósajt
(senior tag)

Aham, O.K. Felhívtam telefonon a terjesztési osztályt, és a postát is. Kiküldik újra. Reméljük a legjobbakat.
(Lehet, hogy elhamarkodottan ítélek, de nem ez lenne az első eset ebben a körzetben, hogy idejövő értékes csomag szőrén-szálán eltünik a postán. Valaki biztos látta, hogy ez egy drága újság. :( )

(#81) Mackósajt

Mackósajt
(senior tag)

Na, megjött. Úgy látszik csak nem volt nekik sürgős.

(#82) szolim

szolim
(újonc)

Sziasztok!
A következő a problémám: Chip magazin, 2006. 09. 9. szám, 29-33 oldal, ''Windows XP villámsebességgel.'' című cikkben az sp2 integrálásával kapcsolatban írt Csöndes Áron.
Mindent úgy tettem, ahogy ott le van írva, ám a dolog nem működött. Az egyik esetben egy jogtiszta XP Home, a másikban egy jogtiszta XP Prof volt a ''szenvedő'' alany.
A hibaüzenet:
Nem lehetett átmásolni néhány fájlt az integrál telepítéshez. Ellenőrizze, hogy:
a.) nem történt-e hiba a hálózattal, vagy a másolással az integrációs folyamat alatt,
b.) A célkönyvtár formátuma megfelelő-e. - a beépítendő fájloknak az i386 és/vagy ia64, vagy a nec98 könyvtárban kell lenniük. (pl: ha egy i386 megosztásra azt írta be, hogy ''update /s:c:\cdshare'' a fájloknak a c:\cdshare\i386 könyvtárban kell lenniük.'')
Segítsetek, ötlet, javaslat?
szolim

(#83) bullseye válasza szolim (#82) üzenetére

bullseye
(őstag)

az illetékes szerint:
''Elképzelhető, hogy OEM telepítő CD-ket használt a tisztelt olvasó.
Amennyiben azokban eleve voltak frissítések, nem műkődik a slipstream.''

(#84) szolim válasza bullseye (#83) üzenetére

szolim
(újonc)

Hali!
Az XP prof. frissítés nélküli, az XP home (3 éves) HP EVO d310-es gépekhez készült (OEM). Így valóban elképzelhető, hogy ez esetben nem mükszik az integrálás.

Egy kérés: a 2006. oktoberi Chip magazin DVD mellékletét szeretném megkaparintani. Mi módon lehetséges. Minden megoldás érdekel.
:R

[Szerkesztve]

(#85) neduddki

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Talaltam egy ujsagot meg 93-bul, elkedtem olvagatni es a kovetkezo szovegen nagyon jot derultem:
"[..] szerencsere Nagy Gabor kollegank kitesz ket embert, furgen felgaloppozott vele a harmadik emeletre (delutan fel 5 utan lezarjak a liftet.)"
Hejjjes egfejtokkoztt elfeledett emlekeimet sorsoljuk ki!:- )

udv

neduddki

p.s. Feri ha veletlenul erre jarsz, ertesitsd mar az erintettet is:- )

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.