Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#951) advance2 válasza shev7 (#950) üzenetére

advance2
(újonc)

A rúter a dns kiszolgáló. Gondolod h ez lehet a probléma? Gyakran előfordul a fagyás pl. webes felületű tv indításakor!

(#952) advance2 válasza shev7 (#950) üzenetére

advance2
(újonc)

Kípróbálom fix ipvel a dolgot mert dhcp-nél a rúter DNSként saját magát adja meg. Az a furcsa h már 3 rútert is használtam de mindegyiknél tapasztaltam pár hét után a dolgot. (Az igaz h az smc nem birta 1 hétnél tovább!:)) Sőt ha töltögetek full sávszéllel gyakoribbnak tűnik.

Egyébként a DNS címek nem szoktak változni?

Köszönöm az eddigi észrevételeiteket és ha vkinek van infója azt szívesen veszem:)

adv

[Szerkesztve]

(#953) Iscariah

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most mindenki a chellótól e-mailben kapott ajándék zenét tölti le? 16K-val jön a cucc...

REAL EYES REALIZE REAL LIES.

(#954) advance2 válasza Iscariah (#953) üzenetére

advance2
(újonc)

Az tény h most tényleg lassúúúú............

(35kval tölt)

[Szerkesztve]

(#955) shev7 válasza advance2 (#952) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

1. a dns cimek nem nagyon szoktak valtozni
2. nem kell fix ip ahhoz, hogy a dns ''fix'' legyen
3. az en asus routeremben be lehet allitani, hogy mi legyen a dns, es akkor ezt osztja ki a tobbieknek is, gondolom ez nem olyan extra feature, hogy mas gyartok routerei ne tudnak.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#956) Iscariah válasza advance2 (#954) üzenetére

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nah nekem az éjjel olyan két és fél óra alatt lejött... Pedig classic-om van, na mindegy. Kicsit csalódtam mert túl vegyesre sikerült a válogatás, én meg inkább a Quimby féle zenéket szeretem...

(#957) Grass

Grass
(fanatikus tag)

Hi!
A decembero korlátot mikor oldják fel? :F

"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting

(#958) Apollo17hu

Apollo17hu
(fanatikus tag)

Nekem kb. 6 és fél perc alatt lejött a cucc. De még az előzőnél is szarabb... :(
Az utolsó előtti - Copycon - számmal meg vmi gebasz van, mert a Winamp eléggé recsegve-törve játssza le.

(#959) Grandi

Grandi
(fanatikus tag)

Én is letöltöttem tegnap, olyan éjjel 5 körül és 320 kb alá nem ment.
Botrányos zenék vannak rajta. mi ez?!!? =D

Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az késöbb a lábadból is fog. | Jobb félni, mint megin'enni | 発表 ™

(#960) Iscariah válasza Grass (#957) üzenetére

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jövőre.

(#961) dref

dref
(újonc)

Valameikőtök szokta internetes játékra a használni a Chello-s netét ( Hülyye kérdés tudom :D ), kb. milyen PING-ek szoktak lenni ? pl: cod2 ben vagy cs ben ?

[Szerkesztve]

(#962) Iscariah válasza Apollo17hu (#958) üzenetére

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát elég tré. Az a nóta nálam is rossz, szóval a hiba nem az ön készülékében van! :DDD

(#963) Grass válasza dref (#961) üzenetére

Grass
(fanatikus tag)

A chello szentem a legjobb ilyen szempontból. Külföldre is elég jó pingek vannak, főleg a többi nethez képest. Csak vigyázni kell le ne korlátozzanak.

Ha valaki megmondaná mikor oldják a decemberi korlátot, azt megköszönném. Én 28-át tippelek, de nem vagyok benne biztos. :F

(#964) dref válasza Grass (#963) üzenetére

dref
(újonc)

Az ''elég jó'' számokba kifejezve ? :P

(#965) Grandi válasza dref (#961) üzenetére

Grandi
(fanatikus tag)

Én B.F. 2-zni szoktam. Függ a servertől is a pinged.
Most 141-es átlag
Szerver helye: United States.

Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az késöbb a lábadból is fog. | Jobb félni, mint megin'enni | 発表 ™

(#966) Grass válasza dref (#964) üzenetére

Grass
(fanatikus tag)

Ez sokmindentől függ. Milyen a szerver, milyen vonalon van, melyik országban. De akkor se tudok pontos számot adni. Ez így nem meghatározható. De chellonál jobb szerintem nincs ilyen szempontból.

(#967) Chili7

Chili7
(őstag)

Hetek óta gyakran ledobálják a dc hubok a chello-s usereket. Mit lehet ez ellen tenni?
Az ügyfélszolgálatnak ezt mégsem írhatom be. :B :D

(#968) Iscariah válasza Chili7 (#967) üzenetére

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Engem eddig még nem dobott le egy hub sem. Persze előfordult már, de a múlt héten végig ment a DC és nem volt ilyen problémám. Nem lehet hogy valamit rosszul csinálsz? :)

(#969) Grandi válasza Chili7 (#967) üzenetére

Grandi
(fanatikus tag)

Engem sem dobálgat.
Nem lehet,hogy Megávltoztam a hub/slot arányok azokon a hubokon ami levág mindig?

Még mindig szükségem lenne egy müködő külföldi hublista címére :B

[Szerkesztve]

(#970) Grandi

Grandi
(fanatikus tag)

elöző hosszászólásommal lettem fanatikus :)

(#971) Chili7 válasza Iscariah (#968) üzenetére

Chili7
(őstag)

~1 éve megy gond nélkül ezekkel a beállításokkal. A hubokon kaptam ezt a választ az userektől, hogy a chellosokat dobálja le, mert rossz az upc egyik szervere. De már valaki itt a PH!-n is jelezte, hogy dobálja.

(#972) Chili7 válasza Grandi (#969) üzenetére

Chili7
(őstag)

6 hubon vagyok, és valamikor ~10 percenként mind a 6 disconnectál. Időben egymástól függetlenül. Valamikor meg rendben elmegy napokat.

(#973) Grandi válasza Chili7 (#972) üzenetére

Grandi
(fanatikus tag)

OFF: Én is chellos vagyok és nem szokott dobálni, mit ír ki miért vágott le? nem ír semmit?

[Szerkesztve]

(#974) efge válasza Grass (#963) üzenetére

efge
(fanatikus tag)

mar feloldottak a korlatot. karacsonyi meglepetes volt :C

A tűzfal a gyengék menedéke! A bátrak IEt használnak!

(#975) Iscariah válasza Chili7 (#972) üzenetére

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És mit ír ki olyankor, mért kapcsol szét? Mindig odaírják az okát. Pl a kitiltanak akkor is:)

(#976) Chili7 válasza Iscariah (#975) üzenetére

Chili7
(őstag)

A chat ablakban ezt:
''[17:22:31] *** A kiszolgáló megszakította a kapcsolatot
[17:25:19] *** Kapcsolódás a következőhöz: elite.4242.hu:4242...
[17:25:19] *** Kapcsolódva''

(#977) Iscariah válasza Chili7 (#976) üzenetére

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát ez merőben kellemetlen. Nekem is előfordul az egyik hubnál, amikor egyszerre csatlakozom a 6hoz. Talán ha az segít akkor egyszerre csak egy hubhoz csatlakozz, mert én mióta ezt csinálom nem dob le szinte soha...

(#978) Grass

Grass
(fanatikus tag)

Hali!
Arról mit tudtok, hogy a chello jövőre eltörli a letöltési korlátot és emeli a feltöltési sebességet? Nekem valaki azt mondta, így reagálnak a konkurens netszolgáltatók sávszél emelésére. Erről tud valaki valami biztosat? :F

(#979) Iscariah válasza Grass (#978) üzenetére

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Erről max a 'bennfentesünk' tud biztosat mondani, ha visszaolvasol kicsit, akkor láthatod a választ. Vagy ha nem ebben, akkor itt: [link]
Én is örülnék, de nem élném bele magam, hiszen nemrég toltak fel 3072Kbit/sec-re, nem hinném hogy hanem is egy év, de fél éven belül megint ilyesmi lenne... De jó lenne ha tévednék :U

(#980) Chili7 válasza efge (#974) üzenetére

Chili7
(őstag)

Remélem ilyenkor nem indul el a januári forgalmat számláló számláló. :)

(#981) Lazsa

Lazsa
(kvázi-tag)

Boldog karit :)

hehe:
http://www.chello.at/Produkte/Regionen/Wien/
;)

(#982) Iscariah válasza Lazsa (#981) üzenetére

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát ez elég rideg! Főleg a chello plus symmetric vagy mi 4096/4096... nem semmi. Hát hja jobb lenne egy gyorsabb upload nálunk is...

(#983) corlagon válasza Iscariah (#982) üzenetére

corlagon
(senior tag)

chello plus symmetric vagy mi 4096/4096

...20 Giga havi korláttal...

(#984) jerry311

jerry311
(PH! kedvence)

Norvég chello extreme:
26000 / 1500 kbps
Havi 24k HUF
Havi +3k HUF-ért már 3000 kbps upload jár.
forgalmi korlát nincs, csak fair use policy, tippelem matávéhoz hasonló.

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#985) TeeJay válasza jerry311 (#984) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

gondolom T-online-t akartál írni mert csak náluk volt 1éve a 150gigára hivatkozás
de azóta már a kutyát se érdekel mert csomóan írták hogy bőven 300-500gigát tölteni T-online nettel és még csak meg se szólják őket, a többi ISP meg sosem mondott 150gigás korlátot.

szal a T-com meg pláne nem mondta hogy fair use policy van :DDD
ez csak egyszeri volt a T-online-nál hogy 50ultraletöltővel szerződést bontottak mert 150giga :D

úgyhogy csak szólok hogy azóta már a kutyát se érdekli ez
pláne most hogy up to 8megás csomagok lesznek azzal gyakorlatilag 1-2nap alatt túl lehetne lépni a 150gigát.

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#986) TeeJay válasza TeeJay (#985) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

7nettó megabittel pont 48óra alatt lenne meg 150gigabájt
kömény nagyon :DDD

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#987) Iscariah válasza TeeJay (#986) üzenetére

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát, annak - ha lenne annyi mindent is letölteni - nem sok értelme lenne, mert akkor több mint 34 DVD-t kellene kiírnod, hogy ne teljen folyton meg a merevlemezed... :)
Hacsak nincs már Blu-ray íród - cirka 400K-ért... :U
Nekem eddig a csúcsom, amikor nagyon töltögettem 51 giga volt, szóval nekem egy max 60-70-es korlát elég volna. Persze csak ehhez a classic sebességhez :DDD

(#988) TeeJay válasza Iscariah (#987) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

nekem asszem volt 1x 70giga letöltésem :D

(#989) shabbarulez válasza TeeJay (#985) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

Minél nagyobbak a csomag sebességek annál inkább nagyobb szüksége van a szolgáltatóknak a fair use policy elvekre vagy korlátokra. Pont azért mert egy ilyen csomaggal viszonylag rövid idő alatt igen nagy forgalmat lehet elérni, havi szinten pedig akár terabyteos forgalmak is kivitelezhetők.

A szolgáltatóknak pedig ez nem érdekük. Ők továbbra is úgy kalkulálják a hálózatukat hogy egy ''átlag Joe-ra'' vetített havi adatforgalom 6-7GB vagy kevesebb, a teljes ügyfélkörnek egy ezt felszorzott értékbe kell beleférnie. És ha túl sok terabyteos HC beköszön a képbe akkor ez az egyensúly nagyon hamar felbomlik.

Nem véletlen hogy ahogy nőttek a sebességek külföldön az elmúlt években úgy került egyre inkább terítékre a forgalmi limit bevezetése, a FUP, a Pay as yo go modell, a p2p forgalom alkalmazás szintű forgalom limitálása, ami a titkisított fejlécelés után már nem igazán megoldható, így soxor marad az egyidejű szálak limitálása.

[Szerkesztve]

(#990) ToBeY válasza shabbarulez (#989) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Szerintem ezt bőven kigazdálkodja a szolgáltató a powerusereket,mert elég sok olyan user van, akik csak email-re használják a netett.Tehát ők nem generálnak túl nagy forgalmat.És vannak a power userek akik akár több 100GB is töltenek,így a szolgáltatónak kijön egy átlag, ami még elfogadható neki.
Tehát hiába lesz 8mbit vagy több,akik mailre és szimplán netre használják a netet azok 8mbit-el is csak arra fogják. Imseretségi körömbe elég sok ilyen user van.

[Szerkesztve]

(#991) shev7 válasza ToBeY (#990) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

''Tehát hiába lesz 8mbit vagy több,akik mailre és szimplán netre használják a netet azok 8mbit-el is csak arra fogják. Imseretségi körömbe elég sok ilyen user van.''

Viszont van akinek mindegy, hogy mekkora a nete, ''esz nelkul'' tolti le a dolgokat kihasznalva a telejes savszelesseget, hiszen az ''jar neki'', es nagyon nem erdekli, hogy a letoltott dolgot par nap mulva torli, mert nincs hova tolteni. Az ilyen pedig nem kifizetodo a szolgaltatoknak, ezek ellen kell bevezetni a fair use policy-t. Ez a felhasznaloknak egy nagyon kis szazaleka, ha ezek felmondjak a szerzodest nem nagy ervagas a szolgaltatonak, viszont az o adatforgalmuk arabol megvan 20-30 mezei user adatforgalma...

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#992) TeeJay válasza shabbarulez (#989) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

pesten ahol tanulok a lakásban chello light van
és 3-an használjuk a gépet (net böngészés hírek sulis cuccok)
és mióta megvan talán 1x léptük át az 1giga forgalmat

itthon DSL-van töltök jó sokat itt nem 1x volt már 50-60giga letöltésem
szerintem is vezessenek be FUP-ot de ne 100-150gigára hanem 300-500-ra és a HC downloadereket utána korlátozzák le.
a sima netesek úgysem csinálnak havonta 1-2gigánál több forgalmat max netrádióval vagy webkamerázással az meg belefér mert sokkal több mezei netes van mint HC letöltő :DDD

(#993) shabbarulez válasza TeeJay (#992) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

A több száz gigás limitnek nincs igazán értelme, olyan mintha nem is lenne. 100GB-ot jellemzően a legnagyobb csomagjaihoz szokták adni külföldön is a szolgáltatók és a sebesség ott már jellemzően 10 Mbps feletti. A kisebb csomagokhoz pedig kisebb limit van. De van ahol a legnagyobb csomaghoz is max 30-40-60GB a limit és a kisebbekhez még kisebb. És ezt ADSL esetén is csinálják egyes külföldi szolgáltatók, nem kötelező kábelnetnek lennie. De van olyan szolgáltató is ami optikai infrastruktúrán limitel 10 meg 20 mbps-es szinkron csomag van, az adatforgalom limit pedig 40GB mindkét csomagnál. Szóval elég széles a skála ha az ember körbenéz a nagyvilágban.

(#994) Csapi007

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hello
Na akkor most mi van a korláttal? :F

"Csak úgy mondom"

(#995) TeeJay válasza Csapi007 (#994) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

gondolom megvan még :))

(#996) Melanoma válasza Csapi007 (#994) üzenetére

Melanoma
(kvázi-tag)

Nem lesz itt semmilyen korlát eltörlés !! :W

Kamu volt az egész !! :Y

-Tudatlanság a legnagyobb fegyver-

(#997) Jadro válasza Melanoma (#996) üzenetére

Jadro
(PH! addikt)

A hírek olyasmiről szóltak hogy ebben az évben lesz ez az esetleges eltörlés. Elég hamar feladod, még csak másodika van. :)

Samsung Galaxy S2 - 4.0.4 CyanogenMod 9 - Nightly build

(#998) Csapi007

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát igen, mint tudjuk semmit sem szoktak elsietni. :U

"Csak úgy mondom"

(#999) Lazsa válasza Csapi007 (#998) üzenetére

Lazsa
(kvázi-tag)

Még nincs is mit elsietni :)
Ha százával tolonganának a t-onlineos userek, hogy milyen jó a feltuningolt net, akkor lehetne várni a csodát.
De még ráérünk, és sztem UPC is megteszi a megfelelő lépéseket, ha eljön az ideje :R
No para :DDD

(#1000) TeeJay válasza Csapi007 (#998) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

január közepétől emelik csak a DSL-t ami eltart úgy 2-3hétig, utána pedig 1-2hónap még mire prímán be lesz állítva mindenkinek. Chello ráér utána is majd lépni szerintem.
addig meg fejlesszenek faluhelyen mert kevés lesz nekik a kraft egy pl 8/1-es chellohoz itt :B

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.