Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#751) bambano válasza Grandi (#740) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A chello 320kbit-tel indult, most meg 3 mega. Ez nyilván semmi.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#752) Grandi válasza bambano (#751) üzenetére

Grandi
(fanatikus tag)

Igen, csak, hogy ez mindenkinek.
Jerry, köszi :)

Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az késöbb a lábadból is fog. | Jobb félni, mint megin'enni | 発表 ™

(#753) shev7 válasza Iscariah (#747) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

Hat sztem meg azert nem erdemes ket evet kotni, mert azert evenkent vegiggondolom, hogy nem jarnek-e jobban egy masik szolgaltatoval/masik csomaggal.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#754) Iscariah válasza shev7 (#753) üzenetére

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én viszont az egyszerűség híve vagyok! Úgy hogy chellom van, sokkal olcsóbb a telefonom is. És tudom hogy nem lesz olcsóbb mint más szolgáltatás, mert senkinek nincs 3072/512-es kapcsa havi 9500-ért. Lehet hogy van jóval olcsóbb havidíj de csak kicsivel kevesebb sebesség, de nekem ez így jó. Nem kell jelszavakkal babrálni. Nekem az ilyen ADSL szolgáltatók ellenszenvesek. A tré komot meg kifejezetten utálom, persze tudom hogy van más is, de számomra a chello mellett milliószor több érv szól mint ellene!

[Szerkesztve]

REAL EYES REALIZE REAL LIES.

(#755) jerry311 válasza Iscariah (#754) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Én is csak azért mondtam 1 évet mert a kettő rizikós... Ugye ha felmondja az ember, akkor az addig igénybevett kedvezményeket kell kifizetni. Ez 1 éves hűségnél kb. max. 30k HUF. Két éves hűségnél meg a kedvezmény is több meg a kedvezményes hónapok száma is, így egy esetleges felmondásnál akár 100k HUF is lehet a számla vége. Ami azé' nem mindegy.

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#756) Iscariah válasza jerry311 (#755) üzenetére

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát igen, a hűségnyilatkozat erről szól. De aki belemegy az valszeg tudja mit csinál. Én azt mondom, ha lúd akkor már legyen kövér! :D

(#757) koxx

koxx
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nekem dolgozónet van 3000/512-es 1éves szerződéssel, ezek szerint ha lejár a hűségidő akkor a teljes összeget kell fizetnem? :U

"Dedicated to purpose beyond reason"

(#758) Iscariah válasza koxx (#757) üzenetére

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha nem kötöd újra illetve nem hosszabítod meg a hűséget, akkor igen, a listaáron lesz majd kiszámlázva. Viszont ha bemész és elintézed akkor marad a kedv. ár...

(#759) jerry311 válasza koxx (#757) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

DolgozóNET évente kerül felülvizsgálásra, ha nincs meg a munkáltatói igazolás, akkor DolgozóNET-nek vége, ha még mindig ott dolgozol akkor megy tovább.

(#760) wilddog

wilddog
(tag)

Nekem az a gondom, nem tudom mi számít pontosan letöltésnek?
Mert a Light - al nem lehet, csak 5gb havonta és ezt jó lenne tudni. Ha például rámegyek egy olyan oldalra, ahol,
mondjuk egy videót megnézek, vagy egy hanganyagot meghallgatok, de nem töltöm le a vinyóra, az letöltésnek számít e? Vagy hogyha csak rámegyek egy oldalra, pl. erre, akkor ez is letöltés? Ha az, akkor persze csak pár KB-ot számolna fel a szolgáltató. (UPC - Chello - LIGHT a csomagom.) (A chello.hu- n nézem néha a forgalommérést, elég érdekesen méri a dolgokat) :F

(#761) Blackmate válasza wilddog (#760) üzenetére

Blackmate
(senior tag)

Jól látod. Amiket leírtál, azok mind-mind beletartoznak a forgalomba. Ugyanis ha egy oldalt megnyitsz az tulajdonképpen helyben, a vinyódon tárolódik temp könyvtárakban. Ugyanígy, egy netes oldalról nézett videó is.

Egyetlen egy dolgot nem mér a mérő: ha szintén chello-stól töltessz le/fel.

(#762) wilddog

wilddog
(tag)

Ok. Rendben, gyanus is lett volna, hogy: KORLÁTLAN. Sajnos, mindennek vannak korlátai, talán, ahogy Einstein mondta: 2 dolog van ami végtelen :
1. Az EMBERI HÜLYESÉG
2. és az UNIVERZUM --> ez utóbbi nem biztos...
És ez az. Hogyha túllépem az 5gb-ot akkor kampo? 128/128?
A következő hónapban újra begyorsul? Vagy ez csak egy ígéret, hogy minél többen rendeljék meg?

(#763) jerry311 válasza wilddog (#762) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

RTFM!

Minden a nyilvános Internet felé irányuló forgalom, amelyet az Előfizető generál, vagy a nyilvános Internet felől az Előfizetőhöz érkezik, a Szolgáltató Forgalom Mérési Rendszerében rögzítésre kerül. A nyilvános Internet felé irányuló forgalomnak számít minden Internet forgalom (TCP/IP csomagok) amelynek célja a UPC Magyarország Kft hálózatán kívülr található és a nyilvános Internet felől érkezőnek minden Internet forgalom (TCP/IP csomagok), mely a UPC Magyarország Kft hálózatán kívülről érkezik. Az Előfizető adatkommunikációra csak a Szolgáltató által kiosztott IP címet használhatja. A mért forgalmat az adatcsomagok fejlécében található IP címek alapján rögzíti a rendszer és ezek alapján azonosítja, hogy melyik Előfizetőhöz tartozik az adatcsomag. Az alkalmazott hálózat üzemeltetési-felügyeleti rendszer biztosítja, hogy az Előfizető részére kiosztott
IP címet csak az Előfizető használhassa. Amennyiben az Előfizető IP címe megváltozik (ez időrőlidőre megtörténhet), abban az esetben a Forgalom Mérési Rendszer az új IP címhez fogja rendelni az Előfizető adatforgalmát. Amint az adott Internet-hozzáférési csomag által biztosított sávszélességen átvihető adatmennyiség 80%-a elérésre kerül, az Előfizető figyelmezető e-mailt kap a Szolgáltatótól, és a 100% elérésekor a rendszer kábel modem által maximálisan elérhető sávszélességét maximum 90%-kal csökkenti. Ez az
alacsonyabb sebesség továbbra is – időbeli korlát nélkül – lehetővé teszi az Előfizető számára, hogy a Szolgáltatást teljes értékűen használhassa. Az adatforgalom összesítése naponta történik, és a Chello szolgáltatás weblapjának forgalom információs oldalán az Előfizető által ellenőrizhető az azt követő napon, ahogyan az rögzítésre kerül. Minden a Szolgáltató hálózatát elhagyó, vagy oda belépő forgalom adminisztrációs információja
(forrás és cél cím, használt protocol és port szám), amelyet a Szolgáltató az Előfizetőhöz rendelt IP címhez köt, későbbi hivatkozás és biztonsági okok miatt a Szolgáltató által az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglalt ideig megőrzésre kerül. A Szolgáltató csak a fent említett adminisztrációs információkat rögzíti, a forgalom adattartalmát nem. A Szolgáltató az Előfizető, vagy Igénylő számára – annak kérésére – az adatforgalom mérésének részletes szabályairól minden szükséges felvilágosítást megad.
[link]

(#764) válasza wilddog (#762) üzenetére

(PH! addikt)

OMG :U

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#765) shev7 válasza wilddog (#762) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

nem, nem gyorsul be kovetkezo honapban, egyre lassabb lesz. ( most komolyan kerdezted? )

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#766) marcee

marcee
(PH! addikt)

Nektek nincs gondotok mostanság a chello kimenő levél szerverével?
Egy cimborámnál próbálok rájönni, hogy miért nem mennek el mostanában a levelei néha az OE-ből, de semmi rendellenességet nem tapasztalok a gépen, egyszerűen csak nem mennek el a levelek, az OE jelzi is, hogy hiba történt, csak azt nem, hogy mi. Kezdek arrra gyanakodni, hogy nem a géppel vagy a windows-sal, hanem a chello-val lehet esetleg a gond.

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

(#767) jerry311 válasza marcee (#766) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Mindig leírja, hogy mi. OE pont egyike azoknak amelyik kiírja, hogy mi a hiba.

(#768) marcee válasza jerry311 (#767) üzenetére

marcee
(PH! addikt)

Felhívtuk az ügyfélszolgálatot, kiszűrtük az összes amatőr lehetőséget (antivírus program, meg ilyenek) és végül azt mondta a helpdesk-es ember, hogy spam-listán van az IP címünk! :Y Tudtok valami megoldást arra, hogy merre keresgéljünk, hogy hogyan lehetne leírtani a gépekről, ha valami szemét program spammel róluk? Milyen gyakran vált IP-t a upc? Nod32 semmit nem talál amúgy a gépeken.

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

(#769) jerry311 válasza marcee (#768) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Akkor azt is elmondta az ügyfélszolgálat, hogy ha 48 órán keresztül nem küld ki spamet a gép, automatikusan leszedi a rendszer a spammer listáról.
Mellesleg netes gépre tűzfal + víruskereső + 1-2 spyware eltávolító (ez utóbbi ugye fusson is le 1-2 hetente).

(#770) useless

useless
(tag)

prov.chello.hu fog még egyáltalán működni valaha, vagy már egyáltalán nem lehet többet mókázni???

-۞- A háború hasztalan, ki részt vesz benne haszontalan! -۞-

(#771) jerry311 válasza useless (#770) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Tökéletesen működik. (legalábbis nálam)

(#772) bambano válasza jerry311 (#763) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egyébként ez elég pancser megoldás, sokkal pontosabban is lehet mérni.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#773) jerry311 válasza bambano (#772) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Minek? A számlázást nem befolyásolja, így senkit sem érdekel mennyire pontos.

(#774) djxp01

djxp01
(fanatikus tag)

Sziasztok !Nincs sajnos időm fórumot olvasgatni, most van egy akció chellonál 3mbit, és upc-re akarok váltani. 2mbites euroweb-es dsl-em van jelenleg, csak annyi kérdésem lenne, hogy mennyire elég a 30 gb havonta? lelehet valahogy állítani a számolást? Egy hóban átlagos dc-zés, 4-5 nagyobb game letöltés , minden napi 5-6 órás böngészés-hez? lehet lama kérdés, de nagyon s.o.s a dolog :)
köszi a választ

(#775) válasza djxp01 (#774) üzenetére

(PH! addikt)

Hogy mire elég a havi 30 giga, azt neked kell tudni. Ha csak böngészgetsz meg leveleket olvasol stb, abból 5 giga sem jön össze egy hónapban szóval marad legalább 25 letölteni.
De lehet még nem tudod, hogy van egy olyan kitétel, hogy a chellosok közötti adatforgalom nem számít bele a havi 30 gigába, van is direkt hub csak chellosoknak onnan bármennyit tölthetsz büntetlenül.
Meg vannak még egyéb módok is kikerülni a korlátot, ha érdekel olvass vissza a topicban.

Egyébként én jól megvagyok a 30 gigával, még sosem korlátoztak le 2 év alatt, pedig volt olyan is hogy 100 giga fölött volt a heti forgalmam.

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#776) perempe

perempe
(őstag)

Mikor szokták feloldani a limitet? Nem korlátoztak le, csak sok anyagot kellene feltöltenem szerverre.

* George Benson : White Rabbit *

(#777) Drizzt válasza perempe (#776) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem elsején indul újra a számláló, de nem feltétlenül reggel.

(#778) Jadro

Jadro
(PH! addikt)

Sziasztok!

Az mennyire normális hogy akadozik a chello classicom? Pl játéknál, webrádiónál frankón kivehető hogy nem teljesen folyamatos. De a webelérés sem százas. Van hogy elsőre nem jön be semmi és frissítés után meg mint a villám. Mondjuk rapszódikus de bőven többször megakad annál hogy ne legyen zavaró. Egyrészt elég sok kábel van a házig ( > 50m ) másrészt esetleg a wlan is bezavarhat? Egyedül használom, a vétel tökéletes. Érdemes lenne kiméretnem a kábelt? Olvastam egy csomagvesztéses esetről régebben. Hirtelen ez ugrott be.

[Szerkesztve]

Samsung Galaxy S2 - 4.0.4 CyanogenMod 9 - Nightly build

(#779) BlacKSouL válasza Jadro (#778) üzenetére

BlacKSouL
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem normális, de előfordul. Oka lehet a nagy jelveszteség. Nálam hasonló gondok voltak, de nálam időről időre teljesen meg is szakadt a kapcsolat, néha órákra is. Bejelentettem ügyfélszolgálaton, pár kapcsolás után eljutottam a megfelelő emberkéhez, aki néhány kérdés után azt mondta hogy valószínűleg gyenge a jel, majd kiküldenek egy szerelőt, az betesz egy erősítőt, megtörtént, és valóban, azóta atomstabil a kapcsolat, azóta csak akkor szakadt meg néhány percre, mikor valami központi gebasz volt, és akkor se TV, se net nem volt. Érdemes bejelenteni és kiméretni, ha a jel gyenge azt megoldják, ha más a gond, akkor is mondanak rá valamit.

11111 | 1F | -... .-.. .- -.-. -.- ... --- ..- .-.. | Azok lettünk akiktől anyám féltett... [Kovi] | suttyomzutty

(#780) kennyke

kennyke
(fanatikus tag)

Mostanában nekem is gyakran megszakat, ill. belassul, de nyugtat hogy nem egyedi probléma... :)
Egyébként normál állapotban, ha egy letöltő program fut ilyen beállításokkal: 150kb/s le, 50kb/s fel, max kapcsolat 200, akkor az a böngészést milyen mértékeben lassítja? Vagy ez egy hüle kérdés?? Csak mert gyakran be se hozza az oldalakat, csak sokadik próbálkozásra.

Aki korán kel, az igen! | Apróim: goo.gl/mZCkx

(#781) Jadro válasza BlacKSouL (#779) üzenetére

Jadro
(PH! addikt)

Köszönöm a választ. Miután beírtam jobb lett, majd még tesztelem. Ha nagyon nem akarja az igazságot, hívok egy szerelőt hogy méricskélje ki.

Samsung Galaxy S2 - 4.0.4 CyanogenMod 9 - Nightly build

(#782) BlacKSouL válasza kennyke (#780) üzenetére

BlacKSouL
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Normál esetben(Classic) most az elméleti maximum sebességek 375 kb/s le, és 64 kb/s fel. Ettől általában valmicskével lassabb. Nekem általában 360/60-ra kijön. De ugye mivel a letöltéshez is kell feltöltés, ezért a folyamatos 150-es letöltés mellett, ami feltöltés nélkül is elvesz minimum kb. 10kb-ot a 60-ból, ezért elvileg az 50-es feltöltés+a letöltésre jutó feltöltésrész az eleve kiadja a maximum feltöltési kapacitást, tehát csak néha jut át a böngésző által indított kérés. Vagyis nem a le, hanem a feltöltés a szűk keresztmetszet.
Neked ha kb 200-as a le, akkor nagyjából 48 a fel, vagyis a teljes feltöltési kapacitást lefoglalja a letöltőprogram, sőt.., így nem csoda ha nem jut a böngészőnek.
Állítsd alacsonyabbra a feltöltési korlátot, mondjuk 36-ra, úgy talán még a letöltés által generált ACK csomagokkal együtt sem foglalja le teljesen a feltöltést.
Vagy használj csomagoptimalizáló programot, amiben beállíthatod az egyes programok prioritását. Pl. cFosSpeed [link] a 4. pontot javaslom elolvasni először.(Nekem egyes változatokkal gond volt, rejtélyes fagyásokat, gépújraindulásokat, kékhalált okozott, úgyhogy le kellett szednem)

11111 | 1F | -... .-.. .- -.-. -.- ... --- ..- .-.. | Azok lettünk akiktől anyám féltett... [Kovi] | suttyomzutty

(#783) kennyke válasza BlacKSouL (#782) üzenetére

kennyke
(fanatikus tag)

Ja igen, azt hogy classicom van, elfelejtettem mondani...:)
Köszi a linket, el leszek vele egy darabig! Így elsőre nem tünik hüleségnek.
Azt tudtam hogy a letöltés is elvesz a feltöltési sebességből, de hogy ennyit, nem gondoltam volna :Y

Ja, mégvalami: a moden mennyire bírja a meleget? A routerem alá van rakva, és néha amikor megnézem, olyan meleg mindkettő, hogy huzamosabb ideig nem bírnám a kezemet rajta tartani. A gép ritkán van kikapcsolva, pláne a router/modem.

(#784) BlacKSouL válasza kennyke (#783) üzenetére

BlacKSouL
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem álló modem van, és jól szellőzik, de még így is langyos a teteje. Ha a tiéden is vannak szellőzőnyílások, akkor azt semmiképp sem érdemes letakarni, inkább tegyél közéjük valami távtartót, hogy átjárhassa a levegő. Nem hiszem hogy nagy baja lenne, de azért egyik elektronikus kütyünek se jó ha megsül. Amin van szellőzőnyílás, azt úgy terveszték hogy szellőzik is.

(#785) jerry311 válasza kennyke (#783) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Bírja a meleget, csak csökken az élettartama.
Tanultabbak biztosan meg tudják azt is mondani neked, hogy mennyire változik a jelerősítés zajossága illetve a jelformálás pontossága a hőmérsékletváltozással együtt. És akkor még ott vannak az egyéb eletromos alkatrészek...

(#786) Grass

Grass
(fanatikus tag)

Hi!
Ha ma átlépem a 30 gigát akkor még lekorlátoznak erre a hónapra? Vagy hogy is van ez?

"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting

(#787) jerry311 válasza Grass (#786) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

#763 B+!!! Csak egy kicsit kellett volna megerőltetni magad.
Illetve ha ez a kicsi is megerőltetés, akkor már nagy a baj.

(#788) satomee

satomee
(senior tag)

Hali!Az normális hogy lightom van,és lefelé 1,43Mbps ,felfelé pedig 435 kbps a sebességem?Nem mintha nagyon zavarna a dolog,csak kíváncsi vagyok hogy ez most hiba,valamilyen ''kompenzáció'',esetleg ajándék,vagy mi? :DDD

...villámcsapás keltette indukciós hatás...

(#789) BlacKSouL válasza satomee (#788) üzenetére

BlacKSouL
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azt honnan szedted? Tölts le egy minimum 10MB-os fájlt egyben egy gyors szerverről(kis fájloknál nem reális), nézd meg az átlagsebességet kB/s-ban, majd ezt szorozd meg 8-al, és megkapod a sebességet.
Nekem pl ~365 kB/s a le, 62 a fel, azaz 2920 kbit/s és 496 kbit/s a 3072 és 512 helyett.
A tiéd inkább a Standard értékeihez van közel.

(#790) satomee válasza BlacKSouL (#789) üzenetére

satomee
(senior tag)

Na ezt ki fogom próbálni,köszi!Amúgy a netbroadcasting (ha jól írom) nevű oldal sebességmérőjével mértem.Nem tom az mennyire megbízható,de eddig a ''megfelelő'' értékeket mérte...
MOD:Ja,és egy 4megás file letöltésekor tűnt fel a dolog,mivel a megszokotthoz képest marha gyorsan lejött,ezután próbáltam ezt a mérőt.

[Szerkesztve]

...villámcsapás keltette indukciós hatás...

(#791) kennyke válasza jerry311 (#785) üzenetére

kennyke
(fanatikus tag)

Hali!
Köszi! Akkor megpróbálom valahogy az élére állítani, csak úgy nem néz ki olyan jól :DDD

satomee:
Ezt az oldalt próbáld ki, egész pontos: [link]
Ha nem menne az átváltás:) :[link]

(#792) derossi

derossi
(senior tag)

Jajj mikor oldják már fel a korlátot??? :O
Mostanában mindíg az utolsó utáni pillanatokra hagyják?.Év elején volt hogy 27. én már hasított a net... :F

(#793) kennyke

kennyke
(fanatikus tag)

Ha már a korlátnál járunk: az miért van, hogy valakit nem korlátoznak le, ha elérte a limitet?
Elfelejtették? Vagy csak miért ne?

(#794) derossi válasza kennyke (#793) üzenetére

derossi
(senior tag)

nemtom,én mikor töltötem valamellik hónapban és túlléptem a szintet eccer csak áram szünet lett...utánna meg lekorlátozva...lol arra nem gondolnak h baja lesz a monitornak vagy a gépnek?mert abban biztos vagyok h ők csinálták :DDD

(#795) kennyke válasza derossi (#794) üzenetére

kennyke
(fanatikus tag)

Biztos rádálltak! Éjjel-nappal figyelnek, és abban a pillanatban, ahogy eléred a limitet, levágják az áramot, és lekorlátoznak! Nem szívesen lennék a helyedben :DDD :DDD :DDD
Én már a hónap közepén, ''véletlenül'' elértem a 30 gigát, és semmi. Talán még gyorsabb is lett:) Azóta már a chello support szerint is a 60 gigát súrolom, hogy a DUmeter-ről ne is beszéljek... :D

(#796) derossi válasza kennyke (#795) üzenetére

derossi
(senior tag)

piszok mázlid van :DDD :DDD :DDD

(#797) -conrad-

-conrad-
(őstag)

Sziasztok,
úgy hallottam, hogy nincs garantált sávszél a szerződésben, igaz ez?
Most kellene valami netet köttetnem, és hallottam pár rémhírt, miszerint amikor sokan használják a netet akkor alig lehet használni annyira lassú. Igaz ez?

(#798) corlagon válasza -conrad- (#797) üzenetére

corlagon
(senior tag)

Nem
Nem

(#799) dilipok válasza -conrad- (#797) üzenetére

dilipok
(PH! addikt)

azért marha kíváncsi vagyok kik azok a vadállatok akik ezeket terjesztik... :(((

PSN ID/BF3: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621

(#800) -conrad- válasza dilipok (#799) üzenetére

-conrad-
(őstag)

Szia,
most költözünk be Székesfehérvárra, és após ott lakó munkatársai panaszkodnak.
Én sem akartam elhinni, de a székesfehérvári topicban írták [link], hogy nincs garantált + lelassul.

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.