Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz dealerman #31603 üzenetére

    Ez szerintem Win10-es driver gond. Én csak Mantle-el tapasztaltam. Vagyis fura, mert alapvetően nincs tearing Vsync-el, de néha mégis van (véletlenszerűen néha előbukik), illetve tripple helyett double buffering van Vsync-el (azonnal 30-ra esik le 60-ról, ha nem bír úgy ~65-öt sync nélkül, hiba van külön beállítva a játékmotorban a tripple buffer).
    Átmeneti megoldás lehet a borderless windowed mód, de ott meg könnyen jön tearing helyett micro-stutter és eleve alacsonyabb kicsit a várható fps az Aero overhead miatt.

    A másik, hogy mivel egyre kevésbé kompatibilis a DirectX a driver-ből erőltetett dolgokkal, így talán tovább lazították ezt a Win10-es driver-ekben és eleve nem is próbál már erőltetni semmi a driver a legtöbb programban, csak a CCC-ben maradt ott a görgetőmenü (és talán a DX9-es programokra van még hatással), így alapvetően a játékmenüben érdemes bekapcsolni, a driver-ben pedig olyan ki/be állást próbálni mellé, ami alapvetően a programra bízza.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák