Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jakuu

    őstag

    válasz Plazmacucci #20195 üzenetére

    Odakell figyelni, hogy a ket kijelzon a kepfrissites szinkronban legyen.

    Teszem azt,ha a film 25fps-es, akkor az a jo, ha a kepfrissites erteke a kijelzokon 25-el oszthato egesz szam.
    Pl. 75Hz-es monitor es 50Hzre allitott masodlagos kijelzo.
    Persze lehet 100Hz/75Hz vagy 75Hz/75Hz, de akar 50/50Hz is, persze ha a kijelzo ilyen ertekeket is problema nelkul meg tud jeleniteni. De a lenyeg, hogy a fent emlitett mondatban leirtaknak megfeleljen a beallitas.
    Ugyanez a helyzet pl egy 29.976-os NTSC formatumu filmnel is de ott mas az ertek. Ott altalaban az a jo ha 60Hz-re vannak allitva a kijelzok (mert a korulbeluli 30-al oszthato ertekek a helyesek).A 60Hzes monitoroknal ez a legjobb formatum. A 23.976-os filmnel pedig a 24Hz kornyeki ertekek a megfelelok.
    Dell monitoroknal ez nem okoz gondot, mert hackelt monitor driverekkel tudjak mind a 60/72/75-os erteket.
    Mas monitoroknal amik nem tudjak a pulldownt es csak 60Hz-et tudnak, problemat okozhat a szinkron osszehozasa, ott max szoftveres megoldasok johetnek szoba (mint pl a Reclock vagy SmoothVideo Project).

    A helyes kepfrissites leellenorizheto a Media Player Classiccal.Inditsd el a filmet vele es nyomj egy Ctrl+J billentyu kombinaciot.

    Latni fogsz ket vonalat egy zold es egy piros szinut, akkor megfelelo a lejatszas, ha a ket vonal egymas mellett halad. Ha nem ez tortenik es a ket vonal bizonyos idokozonkent eltavolodik egymastol impulzus szeruen, akkor a kijelzo a filmmel nincs szinkronban es azert latod lagosnak a lejatszast.
    Probald a megfelelo ertekekre beloni a megjelenitoket.
    Mondjuk az uj Catalyst mint nem is olyan reg emlitettem, eleg tre' nalam is. A megfelelo ertekek mellett is szemfajditoan rossz megjelenitest produkal es lagosnak tunik a lejatszas, szerintem valamit elbarmoltak benne. A 12.4 -el viszont nalam minden rendben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák