Üdv!
Szeretnék venni egy CANON PowerShot A430 gépecskét és lenne néhány kérdésem, mert kezdő fotós vagyok.
1. Secure Digital (SD) memóriával bővíthető. Azt tudom, h a CompactFlash azért jó, mert rajta van a kezelőelektronika, a xD azért nem jó, mert nincs rajta és ha fejlődnek a memória kártyák elképzelhető, h az akkor már öregecske képünk nem fogja kezelni az új memóriát, márpedig én nem szeretnék 3-4 évig újat venni semmiképp. SD memóriáról viszont nincs sok infóm. Kinőheti a memória a gépet? Vagy örök kompatibilis a kettő és nem gáz, ha nem volt még akkora SD memória amikor kiadták a gépet?
2. PowerShot A420 és A430 között látok egy olyan különbséget (is), h az A430 rendelkezik A/V kimenettel. Miért? A420al nem tudok képeket nézegetni TVn? Vagy ez csak arra vonatkozik, h a A430al felvett videót meglehet nézni TVn?
3. Milyen márkájú SD memória kompatibilis a Canonal? Vagy melyik a legmegbízhatóbb?
Mert láttam 1GB HAMA SDt 8800Ftért, de láttam 1GB Kingstont is 9400ért. Érdemes inkább a drágábbat megvenni? Vagy a HAMA is jó? Melyik márkájút ne vegyek semmiképp a PowerShot A430hoz?
Előre is köszönöm a válaszokat!
TIV
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
TIV
(tag)
Van ezzel a géppel tapasztalata valakinek? Húgocskámnak vennék a névnapjára ilyet. Thx.
„Van mi arany bár nem fénylik, /van ki vándor, s hazaér/ régi erő nem enyészik/ fagyot kibír mély gyökér./ Lángját a tűz visszakapja, / árnyékból a fény kiszáll;/ összeforr a törött szablya/ s koronás lesz a király.
Senkinek nincs a430-a?
„Van mi arany bár nem fénylik, /van ki vándor, s hazaér/ régi erő nem enyészik/ fagyot kibír mély gyökér./ Lángját a tűz visszakapja, / árnyékból a fény kiszáll;/ összeforr a törött szablya/ s koronás lesz a király.
Mindenki vérprofi, úgy látszik?
Az egyszerű nem divat?
[link] - itt és az előzméyntopicjában minden gépről jó sok tapasztalatot olvashatsz, és nem kell minden topicot végigjárkálnod/írkálnod... 
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"
Köszi, de ma nem azért írok ilyen sokat. Remélem, nem zavar. Csak ráérek (ügyelek és nem mehetek ki az épületből = nincs más dolgom, szerencsére). De majd olvasgatok. 
Megvettem. Az első 5 perc pozitív. 
A második is,..

A kis gépekkel senki nem foglalkozik? 
Tényleg senki nem játszik olcsó géppel?

qfm
(senior tag)
Nekem is ilyen van, de nem játszani szoktam vele

csibor
(őstag)
Lényegében ugyanaz mint a A510-es,szóval jó kis gép.Ha tönkre menne az 510-em ilyet vennék.
1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.
És milyen?
Árához mérten korrekt. De mit várunk ebben az ártakegóriában?
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

qfm
(senior tag)
Nekem nagyon bejött. lakásban sötétbe vakuval szép tiszta a képe, világosban szintén jo képet csinál. a szuper makro is nagyon tetszett benne, kb 1 cm ről nagyon szép éles képet csinál. nem lassu, maximális (optikai+digitális) zoom mellett is olvashato marad a szöveg (nekem elég éles). ugyhogy én meg vagyok vele elégedve.
Meg még a sok apro funkcio is nagyon tetszett benne, pl hogy az auto focus segéd fényet ha olyan modba csinálod a képet, akkor hamrabb felkapcsolja, és igy látod is hogy mit fotozol. Optikai Zoom esetén a manuális keresőben is nagyitja a képet. Video felvétellel sincs különösebb baj, hangfelvétel is elég jo volt.
[Szerkesztve]

caleb
(fanatikus tag)
Helló mindenki.
Magyar nyelvű leirást keresek ehez a géphez. Tud valaki segíteni???
Z
Az élet jó a világ nem!!!

orbano
(PH! félisten)
A vér nem válik VAZZE!™

caleb
(fanatikus tag)
A Canon oldalán nincs sajnos semmi,már átnyálaztam az egészet. 
Valami más ötlet?
Ha valakinek megvan,és esetleg pesti,és ha oda is adná,akkor lefénymásolnám.
De a legjobb lenne letölteni valahonnan.

orbano
(PH! félisten)
Nem érted, hogy BE KELL MENNNI A BOLTBA MEGVENNI?
Nem hinném hogy lenne olyan hülye magyar a világon, aki nekiállna bescannelni, mert amint látható, külön nem kapod meg. Esetleg géptulajoknál érdemes próbálkozni, bár ezek szerint alapból nem jár a géphez?
A vér nem válik VAZZE!™

perempe
(őstag)
Levélben próbáltál-e kérni a Canontól?
Ez egy automata gép, kevés beállítással, szinte papírpocsékolás a manuál nyomtatása.
* George Benson : White Rabbit *

csibor
(őstag)
Csak akkor ha hivatalos MO-i forgalmazótól veszed.Aposom kapott.
Ne nézzük le ennyire azt a gépet. És aki most kezd, annak nyilván ez is újdonság, és szükséges. Lehet, h ez az első gépe, és szeretne olvasni róla.
És nem telik mindenkinek drága gépre, vagy egyszerűen nem kell neki jobb. Egy fotó a barátnődről amint éppen pancsol Seychellen a vízben, egy 430-assal is tökéletes lesz. 
De ha ugyanezt két másik pasival teszi, egy Mark II-es géppel is ideges leszel.

[Szerkesztve]

orbano
(PH! félisten)
a 430-ason nem biztos, hogy kiveszed, ahogy a hűvös fuvallattól libabőrösek lesznek a keblei 
A vér nem válik VAZZE!™
Hát majd közelebb megyek. És nem csak azt akarom majd látni. És nem csak látni... 

caleb
(fanatikus tag)
Érteni értem,csak nem fogom FEL 
Ugye te se gondolod komolyan hogy egy kis füzetkéért 5000 Ft fogok fizetni 

caleb
(fanatikus tag)
A Canontól csak venni lehet,ingyen nem adnak. A leírás ára 5000 jó magyar forint 
Egyébként at Electro World-ben vettem,szerintem ők meg nem a magyarországi Canontól vették,hanem a Csehektől,mert Cseh leírásom van hozzá 
[Szerkesztve]

qfm
(senior tag)
igazábol szerintem senki nem a hivatalost használja, mert az enyémhez adtak magyart, de rajta van az egyik forgalmazo neve, pedig nem tőlük vettem. és a többi cuccon nem is ők szerepelnek, szal szerintem tőlük veszik potom pénzért az árusitok akiknek kell. enyémhez volt eredeti angol is.
Magyar nyelvű használati utasítás nélkül elektronikai cikket Magyarországon forgalomba hozni nem lehet(ne)... de ezt csak halkan mondom 

caleb
(fanatikus tag)
Na végülis felhívtam az Electro World-ot,és arra jutottunk hogy 2 héten belül kipostázzák.
Remélem lesz. 

Csabika001
(újonc)
Kitartás!
Nem vagy egyedül...
Kíváncsi vagyok, a EW mit lép majd (hja, s mikor...)
Két hét - az Karácsony után van, nem??? (még jóindulattal is...)
Na mindegy, erről ennyit....
Legalább nem küldtek a .... De én is kíváncsi vagyok. És ha van nekik, miért nem adták rögtön oda? 

qfm
(senior tag)
mert szerintem nincs nekik, csak félnek hogy valaki feljelenti őket, ezért szereznek neki 

csibor
(őstag)
Auchan magyar nyelvűvel adja a gépet.

angol
(lelkes újonc)
van nekik (EW), csütörtökön (Dec.-14) beszéltem velük, elvileg aznap hozták a magyar leírást a géphez, be is mehettem volna érte, de igérték hogy postázzák azonnal, különben a hozzá adott cd-n van angol user manual és az állítólag sokkal világosabb leírás mint a magyar, persze a magyar azért mégis magyar. (ja és 25e-t akár ne is legyen a dobozban semmi a gépen kívül, de persze van)

Csabika001
(újonc)
Hogy mennyire ''van'' (vagy egyáltalán: ''lesz-e''?) - túl a személyes esélylatolgatásomon:
- én is kb olyanor jártam ott, este... A válasz az volt: ''Jaj, csak jövő héten érkezik - s nem is tudjuk melyik nap... Inkább postázzuk valamikor...''
Minden esetre, ha valaki valójában étvette a cuccot az EW-től - ne fogja vissza magát, tudassa velünk.
IGEN, adtak hozzá angol doksit - s nem kételkedem benne, hogy többségünknek elegendő is volna az. DE ha pl. ajándéknak szánod???
Hja, és itt jön az, hogy ''oké, 25e-ért miért várom el???'' Persze, sejtettem, hogy ezen az áron valami ''nem stimmel''. Nem is ezzel van a baj...
Hanem azzal, hogy az EW mondhatta volna - tételesen:
- nesztek, itt van a ''butított'' gép kedvezményesen (butítás = nincs magyar doksi) Ha elég az angol (vagy éppen lengyel
, akkor vedd meg. Egyébként csak akkor, ha tényleg bebukod a doksit - de legalább esélyed van olcsóbban megkapni.
- vagy itt vannak a butított gépek kedvezményesen, ''valami bajuk'' van... S csökkentett felelősséggel... (pl. ''Aztán ne gyertek nekem azzal, hogy nincs magyar doksi...'')
- s semmi esetre sem azzal, hogy ''Lám, itt a TELJES értékű gép, de k. kedvezményesen...''
S persze itt még nem volt szó törvényességi és fogyasztó-védelmi vonzatokról...
S még valami:
Behoztak Xsok db ilyen gépet, mely PL-ben akár teljes értékű is lehetne (a doksi legalábbis megvan hozzá lengyelül / a gép állítólag jó...). Azt nálünk kedvezményesen elsütik, s gondolom, még keresnek is rajta.... Kicsit nagyon bűzlik....
Kitartás....
Elképesztő. De vígasztaljon a tudat, hogy nagyon jó kis gép. Angol leírás meg letölthető, ezeknek ált. nem nehéz a szövegük, sztem elboldogulsz vele.
És meg kell szoknunk, hogy ebben az országban nincsenek szabályok, a jog kevesek kiváltsága és mindenki máshogy értelmezi, a törvények pedig csak amolyan útmutató félék.... Sajnos. 

Forci
(újonc)
Segítsetek légyszíves!
Látom másnak is gondja van a használati utasítással.
Anyukámnak vettem ilyet, és neki nagyon szükséges lenne a magyar használati utasítás ami nekem nincs hozzá. (Nem a megfelelő helyen vettem.) Aki vett ilyen gépet, annak megvan pdf-ben a mellékelt CD-n. Légyszíves küldjétek el nekem e-mailben a magyar fájlokat. (forcimail a freemail.hu-n)
Előre is hálás köszönetem!
Biztos vagy benne, hogy a CD-n van magyar leírás? Megkérdem a húgom neked. Ha van, kitalálunk valamit....

caleb
(fanatikus tag)
Na új fejlemény van 
23-án megjött a magyar nyelvű leirás. A magyar nyelv nem cd-n van,hanem kis füzetkét kaptam.
De mondjuk már semmi újjat nem tudnak írni,de akkor is ami jár az jár ![;]](/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve]

djdee
(tag)
a
-= Egy magyar es egy amerikai a nemzeti vivmanyokrol beszelgetnek. Igy az amerikai: - We have George W. Bush, Stevie Wonder, Bob Hope and Johnny Cash! Mire a magyar: - We have Ferenc Gyurcsany, no wonder, no hope and no cash... =- http://s1.battleknight.hu/index.php?loc=hire&ref=MTU5MzEy
B. Mit akartál írni?

pandor
(kvázi-tag)
Eladó új Canon PowerShot A430 fényképezőgép garanciával, számlával (karácsonyi ajándék).
Ár 20.000 Ft
Email: pandor@dpg.hu

Jester01
(PH! addikt)
Nyiss neki apróhirdetést inkább!
Jester

caleb
(fanatikus tag)
Tessék használni
Jó kis gép,én megszerettem 
Sztem is. Ha nincs másik géped (gondolom, csak tudtak volna róla a családban) akkor próbálgasd. Első digit gépnek nagyon jó. Utána meg vegyél egy 400D-t, ezt meg add oda a kistesódnak majd (ha van).
Szereztél leírást?
Tud valaki vízálló tokot ehhez a géphez?

fap333
(tag)
Helló!
Arról van valakinek tapasztalata, hogy mekkora memóriát lehet bele tenni? Konkrétan arra gondolok, hogy a 2 Gb-os SD-t tudja-e még kezelni?
''Azért vagy itt, hogy az agyad maradandó deformitást szenvedjen...''

Surda
(tag)
Sziasztok!
Elromlott az a430-asom. Egyrészt nem kattan a zár (vagy mi) exponáláskor, mint szokott, másrészt ilyen képeket csinál:
1. teljesen fehér az egész
3. ha meg valamiért se nem sötét, se nem világos, akkor is szabályos mintázatú csíkokat tesz bele, ld. az alábbi kivágatot:![]()
Mi baja lehet?
Milyen szervizt ajánlotok?
Valaki ajánlotta, hogy ha ccd-csere lesz, kérjek bele nagyobbat, mint a régi. Ennek van valóságalapja?
Köszi!
A garancia meg... ha a címke meg...