Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#851) lesaux válasza nfsu17 (#849) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Nem szar a kitobi annyira, amennyire szidják. Lerekszelve 8-11 körüli értékre elég szép képet ad. Meg aztán úgyse A3-as méretben fogod nézegetni, hanem lekicsinyítve, photoshopolva.
Pl. [link], [link], ezek kitobival vannak.
Ez is: [link]

[Szerkesztve]

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#852) sszever válasza lesaux (#851) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

KIT obival kihozható nagyon jó minőségű A3!!!

Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

(#853) nfsu17 válasza lesaux (#851) üzenetére

nfsu17
(őstag)

Jók ezek. :R

Én max előhívatom 10 x 15-re és kész.
Nem nyomtatok.
Meg a gépen megnézem a képeket (természetesen :DDD ).

(#854) dorog.zultan válasza sszever (#850) üzenetére

dorog.zultan
(kvázi-tag)

Szerintem ISO 800-nál sem vészes a zaj, (főleg egy kompakthoz képest)
sőt 1600 is belefér, mondjuk egy ''családi''
fotó esetén (ha nem plakátképnek készül.)

Rendezvényeken én egyre ''merészebben'' használom az 1600 -as iso-t.

Visszautalva egy régebbi hasonlításra:
a Canon ebben is jobb (lényegesen) kategória társainál

dz

(#855) dorog.zultan

dorog.zultan
(kvázi-tag)

Lenne egy kérdésem,
van valami tapasztalatok a
Sigma Canon 24-70/2.8 EX DG Macro
objektívvel?
Szeretnék egy utazó objektívet venni,
vmi hasonló átfogással.
Van vkinek ilyen???

Az is érdekelne, hogy sima EF vagy EF-S bajonettes.

dz

(#856) zsiga667 válasza dorog.zultan (#855) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Sigma 24-70/2,8 mint utazóobi? :DDD Akkora hogy embert lehet vele ölni... ;)
A Tamron 28-75/2,8 jobb választás, kisebb, könnyebb, és talán még a képe is szebb.

EF-S objektívet csak a Canon gyárt, a többi gyártó cropos vázakhoz készült obijai rámennek minden Canon vázra (ami jó hír a 10D és D60/D30 tulajoknak). Az általad említett objektív tehát EF-bajonettes, és fullframe gépekhez is jó.

[Szerkesztve]

(#857) dorog.zultan válasza zsiga667 (#856) üzenetére

dorog.zultan
(kvázi-tag)

A 700 > 510 gramm nem zavarna, ha tudnám
hogy szép éles rajzolatú képet ad...

Valamivel olcsóbb viszont a 24-es kezdő fokusz kellene minimum.

(a fredmiranda 8.9 osztályzatot ad a minőségére. sigma 24-70/2,8)

Ha ezt nem, akkor miyen 24 (vagy kisebb) kezdő fókuszú utazót ajánlotok?

dz

(#858) nfsu17

nfsu17
(őstag)

Én egyszer arra gondoltam, hogy egy ''mindenes'' obit kéne vennem.
Min egy 28-300-asat.
De lebeszéltek róla, mert gyenge fényerő, stb. :U

(#859) sszever válasza nfsu17 (#858) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Canon EF 28-200 F3,5-5,6 USM II.
Mindenes, utazó, nem rossz árban, és eléggé jó minőséggel.

(#860) bitfarkas válasza nfsu17 (#858) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

A mindenre jó - semmire sem jó.
Igazán ritka az olyan obi, amelyik nagy átfogású, és mindkét végén jól használható.
Tán ár-érték arányban a Sigma 50-500-asa ilyen, bár alul az sem teljesít fényesen.
Nem véletlen, hogy a jobb obik nem túl nagy átfogásúak 70-200, 17-40 stb. És az igazán pengék pedig fix gyujtótávolságúak. Tehát javallom próbáld meg inkább két olcsóbb, de kisebb átfogású obival lefedni a neked szükséges tartományt, összességében tuti jobban jársz.

(#861) nfsu17 válasza bitfarkas (#860) üzenetére

nfsu17
(őstag)

Igen, ezt hallottam én is. :)
Árban picit úgy már drágább, max nem egyszerre veszem meg. :D

(#862) nfsu17

nfsu17
(őstag)

Akinek van KIT-je, tudna nekem készíteni pár nem módosított képet?
:R

(#863) lesaux válasza nfsu17 (#862) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Michael Knightnak van KITT-je. ;]
Mindjárt küldök.

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#864) nfsu17 válasza lesaux (#863) üzenetére

nfsu17
(őstag)

:DD :R
Várom. :R

(#865) lesaux válasza nfsu17 (#864) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Ment a privi.

(#866) BlackWoOd válasza nfsu17 (#862) üzenetére

BlackWoOd
(fanatikus tag)

Közben én is küldtem 1 linket. ;)

< ..kevés az ember, sok az emberszerű lény... >

(#867) nfsu17

nfsu17
(őstag)

Köszönöm a Legrendesebb PH! tagoknak!!!! :R

(#868) dorog.zultan

dorog.zultan
(kvázi-tag)

Nem tudtok valamilyen USA áruházról
ahol nagy választékban vannak fotós cuccok?

Egy barátom kint van Texasban, csak ő nem nagyon ért hozzá,
és nincs kedve sokat bolyongani a dolgaimért.
Szoval ha valaki tud ilyet kérem írja le.

(Én amit ismerek pl.: Wal-mart, ott összesen
1 fajta canon obi volt, és az sem a vágyaim netovábbja :)

köszönöm:

dz

(#869) lesaux válasza dorog.zultan (#868) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

www.bhphoto.com
Ennél nagyobb boltot nem tudok. :) Viszont ez meg New Yorkban van...

(#870) nfsu17

nfsu17
(őstag)

MÉg 1-2 nap és eljön a nagy vásárlás ideje.
De ez a kit-obi nem hagy nyugodni.
Nyáron nagyon sok helyre el fogunk utazni, és vinném a gépet is, és szép képeket szeretnék készíteni. De most drága obira nem telik, ezért a fix 50mm-esen gondolkodom. Láttam tesztképeket és 1,8-on kívül mindenhol nagyon szép, éles képeket csinál.
Csak nem tudom az 50mm milyen akadályba ütközhet, mivel ilyet még nem láttam.

Annyi az egész ennél az obinál, mintha a kit-obi folyamatosan 50mm-re lenne állítva? Tehát mintha mindig zoom-olnék vele?

Szintén néztem tesztképeket és a Canon 28-300-as obi jobb képeket készített, mint a Sigma 70-300-as APO Macro. Főleg 300mm-nél lehetett látni, hogy az első obi élesebb képet gyártott.

(#871) bitfarkas válasza nfsu17 (#870) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

A Canon F 50/1,8 obijára nagyon sok a panasz. Általában backfókuszos, illetve bizonytalan a fókusza, azaz nem ott éles a kép, ahová állítod. Valószínúleg a gyenge, műanyag mechanika a bűnös. Igaz, olcsó is veszettül (az összes C obihoz képest)
Igen, ez a fókuszú obi gyenge tele, illetve inkább portré obinak minősül, kisfilmesre átszámítva 80 mm.

(#872) lesaux válasza nfsu17 (#870) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Az 50/1,8-as úgy van, ahogy bitfarkas írta.
Kicsit lerekeszeled, és ha oda fokuszál, ahova szeretnéd, akkor olyan képeket csinál, hogy beszarsz.

(#873) nfsu17

nfsu17
(őstag)

OK.
Nem portéra kéne, tehát (egyelőre) kilőve.

[link]
? :F

(#874) pitman válasza nfsu17 (#870) üzenetére

pitman
(őstag)

Szerintem ne negyon gondolkozz ezen, vedd meg a kit objektívet, amennyibe kerül, azt simán megéri.
Az 50-es fix tényleg jó objektív, gyönyörű képeket lehet vele készíteni (ha nincsenek a fókuszproblémák, akkor gond nélkül), viszont ez digitális gépen ahogy írták neked egy kisebb telének számít, úgyhogy erős kompromisszum szerintem. Pl. szobában (de akár kültéren is) már sok tud lenni a 80mm és nem biztos, hogy tudsz hátrálni. Ha van hely, akkor persze ez nem gond. (Természetesen, ha van olyan ambíciód, akkor az 50-essel is lehet ''nagylátózni'', de akkor több képet kell készíteni és panorámaként összerakni őket)

(#875) dorog.zultan válasza lesaux (#869) üzenetére

dorog.zultan
(kvázi-tag)

Köszönöm, megnézem.
Igen úgy tünik NY-i cég, de remélem van valami texasi lerekata is.

Még1x köszi

dz

(#876) nimfas

nimfas
(senior tag)

Sziasztok!

Lenne egy ''bajom'' feltűnt, hogy az elkészült képen fekete pöttyök jelentek meg.... mint kiderült az érzékelő lapka lett poros.... mivel senki nem vállalkozott a tisztításra, én pedig nem igazán tudtam rendesen a pumpás módszerrel, így bevittem ahol vettel az Extreme digital-hoz.... 29 nap... és hipp-hopp kész is lett..... hazahoztam, és ugyanúgy pöttyös...

[link] itt látszik, viszont 16-20 feletti F értéknél jön elő a hiba.... most ilyenkor mit csináljak, megint másszak fel BP-re Siófokról? Dörgöljem az orruk alá, vagy mi a teendő???? Vagy esetleg reteszeljem a képeket? Nemtom az megoldás-e, lévén 2 év gari van a masinára..... és másik obim nincs, így nem tudom hogy lehet pár hónap alatt csulás?

(#877) Gbi82 válasza nimfas (#876) üzenetére

Gbi82
(tag)
LOGOUT blog

Nem lehet,hogy az obi is bekoszolódott ? :F

[Szerkesztve]

''ha valamit igazán szeretek magamban akkor az a szerénység'' (Bástya elvtárs)

(#878) nimfas válasza Gbi82 (#877) üzenetére

nimfas
(senior tag)

Nem hinném, mivel minden zoom állásban és manuál fokusznál is élesek a pöttyök, ha megnézed a képet látható.... :(

(#879) Gbi82 válasza nimfas (#878) üzenetére

Gbi82
(tag)
LOGOUT blog

Szerintem van a boltnak e-mail címe, kérdezd meg őket, valszeg elutasítóak leszenk,de hát a szervizek csak ilyenek. Még jó,hogy van mikrohullámú sütő ami pontot tesz a vitás kérdésekre az elektronikai készülékek hibáival kapcsolatban ;]

''ha valamit igazán szeretek magamban akkor az a szerénység'' (Bástya elvtárs)

(#880) nimfas válasza Gbi82 (#879) üzenetére

nimfas
(senior tag)

No.... írtam egy elég erőteljes levelet a vezetőségnek és a szervíznek is....
Írták, hogy sajnos néha a Német canonál is hibáznak... és hogy be tudnám-e vinni a gépet, vagy küldjenek futárt érte, mert akkor itthoni beszállítóval megbeszélték, hogy nem viszik vissza NO-ba, hanem itthon csinálják meg. Úgyhogy nem mindenhol bunkók a szervízesek. :) Majd ha lesz fejlemény akkor írok :D

(#881) dorog.zultan

dorog.zultan
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Találtam egy infra szűrőt:
[link]
Mire jó ez?
Ezzel elárultam hogy nem én vagyok a fényképezés
egyetemleges atyja :)

A 350D-n lehet valamire használni,
vagy csak olyan gépeken ahol, lehet infra képeket deklaráltan készíteni?
Esetleg pont az infra tartományt nem engedi be az érzékelőhöz?
???

dz

(#882) pitman válasza dorog.zultan (#881) üzenetére

pitman
(őstag)

Ez a szűrő a látható fény nagy részét kiszűri és csak az infra tartományt engedi át. Infravörös képeket tudsz vele készíteni (fák, fű stb kifehéredik, ég fekete lesz...).
350D-n is tudod használni, arra készülj fel, hogy mivel a gép hotmirror szűrője elég agresszíven blokkolja az infra tartományt, nagyon hosszú záridőkkel tudsz majd csak dolgozni (napsütésben 8-as rekesz körül olyan 10-20s közötti záridők lesznek ISO 100 mellett).

(#883) sszever válasza dorog.zultan (#881) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Hát... Ha nem tudod mire is lenne jó, bizonyára nincs rá szükséged... :DD :DD :DD

(#884) dorog.zultan válasza pitman (#882) üzenetére

dorog.zultan
(kvázi-tag)

Ezek szerint, van a 350D-ben valami (''hotmirror szűrő'') ami már eleve szűri
ezt a tartományt.
Ha megvettem volna, akkor éjszakai képeknél szerettem volna használni.
De mivel az általad leírtakon kívül még az ára is borsos (62 976 Ft),
valószínü egyenlőre ki fogom hagyni.
köszi

dz

(#885) dorog.zultan válasza sszever (#883) üzenetére

dorog.zultan
(kvázi-tag)

Azt hiszem ez az, ami jól hangzik de nem biztos, hogy igaz...
Gondoljunk csak a csecsemő korra :)
Egyébként az egész reklám szakma most a kardjába dőlt :)

dz

(#886) pitman válasza dorog.zultan (#884) üzenetére

pitman
(őstag)

A hotmirror szűrő az a cmos előtti üveglap (amire a kosz felragad és pettyeket okoz a képen). Ez egyben az infravörös fény túlnyomó többségét megfogja, mert egyébként nemkívánt hatásokat okozna a képeken (a szenzor az infra tartományra ugyanolyan érzékeny, mint a látható fényre, így fals színeket adna).
Az árát biztosan jól nézted? Az 58mm-e változat emlékeim szerint 10000 környékén mozog, inkkább alatta.
Ezt csak nappal tudod használni, mivel még napsütésben sincs elég fény (350D-vel).

(#887) dorog.zultan válasza pitman (#886) üzenetére

dorog.zultan
(kvázi-tag)

amire a kosz felragad és pettyeket okoz
Igyen ehhez már volt szerencsém, 2500-ért :)

[link]
77-es menethez ennyi az ára.
az 58-hoz tényleg kb 10 +áfa
[link]

Ezt csak nappal tudod használni, mivel még napsütésben sincs elég fény (350D-vel).
Pedig nekem inkább éjszakai képeknél lett volna szükségem rá.
Ezek szerint kimarad a gyűjteményből!
Láttam a neten egy-két nagyon érdekes hangulatú képet ami éjszakai városról készült.
Azért kezdett érdekelni.
De gondolom, mire olyan - gondolom rettentő drága - dslr gépet veszek ami azt is tudja - és nem csak ilyan hosszú időknél, - akkor már a szűrő ára érdektelen lesz.

dz

(#888) pitman válasza dorog.zultan (#887) üzenetére

pitman
(őstag)

Éjszaka elég kevés az infra fény. Ha ilyesmiben gondolkozol akkor két lehetőséged van: veszel egy 20Da-t, ez eleve infrafotózáshoz/asztrofótóhoz van alakítva, vagy meghekkeled a 350D-t és kiszeded belőle a hormirror szűrőt :((.
Utóbbi esetben két variáció elképzelhető: ha egy sima üveglappal helyettesíted, akkor egy külső (objektívre tett) hotmirror szűrővel a gép normál fénytartományban is ugyanúgy használható marad, mint korábban, a szűrő nélkül pedig tudsz infrázni vele.
Vagy rendelsz a neten egy megfelelő szűrőt, amire az eredeti hotmirrort kicseréled, ekkor a gép csak infra tartományra lesz érzékeny, viszont a keresőben látod amit fényképezel.
A hekkelt géppel ugyanolyan záridőkkel tudsz fényképezni, mint a normál géppel normális körülmények között. Garanciád persze nem lesz.

Egyébként tudnál adni linket az éjszakai infra képekről, ilyet még nem láttam, érdekelne.
(Milyen objeltíved van, hogy 77-es szűrő kell rá?)

(#889) dorog.zultan válasza pitman (#888) üzenetére

dorog.zultan
(kvázi-tag)

Milyen objeltíved van, hogy 77-es szűrő kell rá?
Egyenlőre még nincs ilyenem,
de tervezem egy Canon EF 24-105mm f/4L IS USM beszerzését,
közelgő név-születés nap + komoly bankszámla kopasztás árán :)
(Igen hosszú vívódás után jutottam erre
Canon 24-70 f2.8 L ellenében.)

A hekkelést biztosan kihagyom, normál körülmények közt fotózom
legalább 99.99 %-ban ez az infra fotózás csak mint kuriózum
érdekelt volna, de ezért alig hiszem hogy a hidegvágóval kezdeném faragni a gépemet... :)
Sokkal jobban érdekelnek a ''normál'' nappali illetve esti fotók.

Egyébként tudnál adni linket az éjszakai infra képekről
Kb 20 perce keresem de nem akadok rá.
Valahogy úgy emléxem, hogy a fred miranda oldaláról induló link
volt de most egyszerüen nem találom.
Ha ráakadok, kiteszem a linket ide.
üdv

dz

(#890) pitman válasza dorog.zultan (#889) üzenetére

pitman
(őstag)

Értem, jó kis objektív csak az ára horrorisztikus.

(#891) nfsu17

nfsu17
(őstag)

Megvettem. :)) :C :DD :DDD :D :U

(#892) nfsu17

nfsu17
(őstag)

Itt a fehér A4-es lap lefotózva.

[link]

Viszont ezen a képen nem látszik valami.
Méghozzá két paca a képek tetején.
PL kék égbolton gyönyörűen látszik. Nem is olyan picik.
[link]

[Szerkesztve]

(#893) nimfas válasza nfsu17 (#892) üzenetére

nimfas
(senior tag)

Hi!

A fehér lapos kép F10-es beállítással készült.... a kék eges pedig F13-al... ezért nem látszik az elsőn... csinálj egy F36-os képet a fehér lapról és mindjárt fogod látni. Egyébként poros az érzékelőlapka a gépben. Próbáld meg a gyógyszertárban kapható pumpával lefújni, nekem nem sikerült, így most garis javításon van, sokak szerint nem garis probléma.

(#894) Exymiriem

Exymiriem
(lelkes újonc)

Hali! Lehet, hogy nem pont ez a legjobb hely, de nincs jobb 5letem, hol fogjak hozzá. Következő a kérdés: mi változik a digitális gépekben, amikor növeljük/csökkentjük a fényérzékenységet - ISO számot ?????? Illetve milyen alapon/elven rögzíti a lapka a fényt????? Honnan tudja a színeket megkülönböztetni? Ha tudtok segíteni, előre is köszi, akár angol nyelvű link is jó - persze magyar még jobb lenne.
Köszi és bocsi a hülye kérdésekért, de nem tudtam elmesélni egy kíváncsi haveromnak.

Bocsánat, hogy élek! - Többet nem fordul elő!

(#895) nfsu17 válasza nimfas (#893) üzenetére

nfsu17
(őstag)

Köszi.
Én már annak is örülök, hogy nem rossz a gép/ccd.
Poros, poros...Istenem, az lesz majd később úgyis, még ha kipucoltatom, akkor is. :(

Akkor ezek szerint nem a CCD a rossz? Mert ha nem, a többi jelenleg nem érdekel. Por miatt nem akarok reklamálni, úgyis elküldenének.
DEAD pixel sincs? :F

(#896) hali01 válasza nfsu17 (#895) üzenetére

hali01
(őstag)

Nekem is van egy ilyen foltom egy porszem miatt de én ezért nem vinném hetekre szervízbe,arra van a PS,h a hibákat is kiszedjem És nem kell heteket várnom körömrágva,h hányszor vágják földhöz az ide-oda pakolgatás közben mert ugye a javítás kb 2percig se tart.

Vélemény:DÖGÖLJÖN MEG A CANON! A NIKONNÁL KÉT PERC ÉS INGYÉ VAN. :(((

http://dunakanyar.net/~hali01 http://hali01.uw.hu/

(#897) nfsu17 válasza hali01 (#896) üzenetére

nfsu17
(őstag)

Ezért tuti nem küldöm el a drágát! :((
Ha már több is lesz, és zavaróak, akkor esetleg, de addigra lehet megtanulom én, és megcsinálom egyedül. :U

(#898) pitman válasza Exymiriem (#894) üzenetére

pitman
(őstag)

Ez érzékenység változtatákor a jelerősítés mértékét állítják. Ahogy egyre jobban erősítik a jelet, úgy egyre romlik a jel/zaj viszony és zajosodik a kép.
A szenzorok monokrómok, vagyis csak a fény erősségét rögzítik, színszűrőkkel teszik színessé a képet.
Ez alapvetően kétféle képpen történhet:
bayer rácsos érzékelőnél minden képpont négy környező képpont interpolációjából áll össze (2 zöld, 1 piros, 1 kék ha jól emlékszem),
foveon lapka esetében három érzékelősor van egymás alatt három színszűrővel és így minden egyes képpontban annak a tényleges színét képesek rögzíteni, nincs interpoláció (gyakorlatilag olyan az elv, mint a filmnél).

(#899) pitman válasza nfsu17 (#895) üzenetére

pitman
(őstag)

Szerintem csak poros, próbált meg körtepumpával vagy pumpás ecsettel (ecsetet levéve) lefújni.
Dead pixelt úgy keress, hogy fehér felületet fényképezel úgy, hogy ne égjen be és keresel rajta kis fekete pöttyöket. Stuck pixelt úgy célszerű, ha fekete tárgyat fényképezel (objektívsapka fenthagyva) és normál záridótartományban keresel fehér, vagy színes pixeleket.
Ez utóbbival hosszú záridők mellet hot pixeleket tudsz keresni.

(#900) nfsu17 válasza pitman (#899) üzenetére

nfsu17
(őstag)

Ez jó lesz fehér lapnak?
[link]
Te látsz rajta ''hibát''?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.