Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#101) evola válasza biggamer (#100) üzenetére

evola
(senior tag)

Most regisztráltam az ATW.hu-n, holnap estig feltöltöm nektek az új helyre mind a 3 fájlt, addig az első kettőt fennhagyom, töltögessétek nyugodtan.
Szólok mielőtt törlöm.

Biggamer: Nagyon szépek a képeid!!
Holnap átnézem jobban őket, most már húzok aludni.

Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Na, ez a relativitás. -Alber Einstein-

(#102) evola

evola
(senior tag)

Na utolsó jó hírem mindenkinek, akinek kellenek a pdf-ek.
Elkezdtem feltölteni az atw-re a 3 fájl-t.Amint fenntvannak és én is fennt leszek, belinkelem.

Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Na, ez a relativitás. -Alber Einstein-

(#103) biggamer válasza evola (#102) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Királyság vagy, imádunk.:R:R:R

Ja, és köszi az elismerést.:B:B:B

[Szerkesztve]

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#104) biggamer válasza evola (#102) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Erről a topicról tudsz ? Bővebben: link

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#105) evola

evola
(senior tag)

Itt van mindenki számára ingyen és szabadon hozzáférhetően a CANON EOS 350D teljes magyar nyelvű használati útmutatója!
3 pdf fájlba mentve.

1, Bővebben: link 18mb~
2, Bővebben: link 15mb~
3, Bővebben: link 25mb~

Váljon hasznotokra! :C

(#106) zsiga667 válasza evola (#90) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Bővebben: link
Itt van néhány kép, az EXIF-ben megtalálod hogy melyik készült ezzel az obival.

(#107) biggamer válasza evola (#105) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Köszi szépen.:R

(#108) evola válasza zsiga667 (#106) üzenetére

evola
(senior tag)

Köszönöm szépen!
Nagyon szép képek!!! :C

(#109) evola válasza biggamer (#107) üzenetére

evola
(senior tag)

Nagyon szívesen!

(#110) evola válasza ESP (#98) üzenetére

evola
(senior tag)

Valamit nem felejtettél el???

(#111) ESP válasza evola (#110) üzenetére

ESP
(fanatikus tag)

Sorry!!!

Tehát, akit érdekel az EOS350D-hez utángyártott akksi, bruttó:
7.000Ft.-ért

A telószám:

06 / 30 3080301

*60@120 pulzus alapfeszen*

(#112) pBandi

pBandi
(tag)

Nem tudja véletlenül valaki, hogy kb. hány expozíció után megy tönkre a zárszerkezet??

''Annyira sokoldalú vagyok, hogy az már majdnem gömb!''

(#113) Rutilus

Rutilus
(újonc)

Én valahol (hogy hol, azt már nem tudom) úgy hallottam, hogy minimum 20000-et bír. Ez elég kevésnek tűnik, legalábbis eddig három hét alatt beletettem kb. 1200-at (mondjuk mostanában jóval több volt a meló mint általában), és nem örülnék neki ha egy év alatt behalna...

(#114) Exymiriem

Exymiriem
(lelkes újonc)

Halihó Mindenkinek!

Nekem egy FujiS5000-esem van, de kinőttem.
Gondoltam beruházok valami komolyabba, és nagyon sokáig szemeztem a Sony828-al, de a későbbi fejlesztésekre való tekintettel mégis a canon 350d mellett döntöttem.Remélem nem csalódom...

Amiben a segítségeteket kérném:
- mire számítsak képminőség/megbízhatóság/fejleszthetőség terén?
( ne nevessetek ki, ez lesz az első tükörrefis gépem )
- milyen obikat NE vagyek semmiféleképpen?
( mindent akarok fényképezni - az S5000-be kb. 22 000 képet ''öltem'' )
- milyen tartozékok elengedhetetlenek?
- MIVEL ÉS HOGYAN TAKARÍTSAK OBJEKTÍVEKET???
( TÉNYLEG ez lesz az első gépem !!! )
- először egy normál (kis) zoom és egy tele (nagy) zoom obit szeretnék
miket ajánlotok? Jelenleg ezekkel szemezek:
- Sigma 24-135 / 2,8-4,5 ASP,IF kb. 100 000
- Canon 75-300 / 4,0-5,6 III USM kb. 75 000
( a fujimon 37-370 / 2,8-3,2 objekív van - kompakt! )
- jótanácsok egy magamfajta lelkes amatőrnek

Segítségeteket előre is köszönöm!

Tisztelettel : Lord Exymiriem

Bocsánat, hogy élek! - Többet nem fordul elő!

(#115) evola válasza Exymiriem (#114) üzenetére

evola
(senior tag)

Én is épp egy hasonló helyzetben vagyok, 350D veszek 1-2 héten belül..

Nekem az első kiszemeltem egy sigma 24-70 EX DG ezt egy Canon 24-70 L USM
obival hasonlították össze, és igen jól szerepelt.
Bővebben: link és csak bruttó 130000ft.

Kitobit nam ajánlatos megvenni semmiképp sem.
Ajánlott egy portrémarkolat, a jobb fogás érdekében.
Ha jól tudom a Canon 75-300 nem a legjobb választás..!
Érdemes egy UV szűrőt tenni az obira így az nem sérül, nem koszolódik.

A másik obi amit ajánlottak elég sokan Sigma 18-50 f 2,8 EX DC (bruttó 130000ft)
PBase.com van teszt róla Canon 17-40L hasonlítják össze.
Áráház képest szerintem nagyon jó.
Figyelembe véve a 17-40L kb 220000ft árát.
Nagyon sok infót összegyűjtöttem a gépről, már kb 2 hónapja, szívesen megosztom veled, ha kell.

(#116) steveetm válasza Exymiriem (#114) üzenetére

steveetm
(PH! addikt)

képminőség üt minden kompaktot. A cserélhető obik miatt bármivé fejlesztheted(makró, tele, asztro akármi)
egy normális táska, amibe belefér 1-2 obi, a gép + polár és egy uv szűrű(ez csak a obi védelmére, más gyakorlati haszna nem nagyon van).
Obit takarítani én sűrített levegővel, és hama által gyártott objektív tisztítóval szoktam(nem lehet eltéveszteni, van egy kis üveg alkoholos izé, egy csomag fehér papír és egy ien kézi fújoka, ami a világon semmire sem használható a maszatoláson kívül).
Arra figyelj, hogy az objektíven feltüntettet értékeket szorozd meg ~1,6al, és azt hasonlítsd a fujihoz. Így a canon 75-300 asod egy 120-480asnak felel meg:)
Viszont ehelyett az obi helyett inkább a 100-300 USM et ajánlanám, hasonló áron van, viszont kapsz rendes ring usmet+ftmet.
Alternatíva lehet még esetleg a Tamron SP AF28-75/2.8 XR Di LD Aspherical, képminősége kiváló, 50mm en hozza a canon 50mm f1,8 at, így ez tulajdonképpen szükségtelen(sztem, bár igaz, az f1,8, viszont a tamron igancsak elverte bizonyos fényviszonyok között, és a canont nem nagyon láttam jobbnak sehol). vhol 100-120 között van az ára asszem, de ha hozzávesszük, hogy az 50mm es canon-t mindenki musthavenek titulálja, ezzel megspórolsz 20-30ezeret, így mindjárt 100 környékén vagyunk megint:)
Ha pedig képstabilizátoros obit szeretnél, akkor az egyetlen alternatíva a 75-300 is usm 130-150 között.
Olcsó makrofotozáshoz ajánlom a kenko közgyűrű készletet, vmi 30 körül van és kapsz hozzá 3 gyűrűt egy 12,24 és egy 36mmeset(kb számok)
Asszem ennyit tudok érdemben hozzáfűzni.
Üdv.: steveetm

U.I.: Kicsit totálko vok, szal ha vmi hülyeséget írtam, bocsi.

#115: A kitobi az, amit hülyeség kihagyni, mert ien áron, ien látoszögü obit nem kapsz, és a képminőségével sincsenek nagy gondok(Ne hasonlítgassuk L-es obikhoz ha lehet...)

[Szerkesztve]

(#117) Exymiriem válasza evola (#115) üzenetére

Exymiriem
(lelkes újonc)

Köszönöm!

Az a baj, hogy 200e-t nem tudok kiadni 1 obira, ezért próbálom úgy összeválogatni, hogy mindkettő jó és lehetőség szerint olcsó legyen.Így is kölcsönt veszek fel -sajnos- szóval kb.400-ból gondolkodom, de 200 a váz, 18 a kártya (kingstone elite pro 1GB), 15 a pótaksi (gyári), szóval nem sok marad, és aug 6-7 repüősnap, ott már használni szeretném.Ezért kellene 2 obi.
Igaz is, mi a baj a 75-300-assal???

Hát ez van. Lehet hogy sokat akar a szarka, de nem bírja a farka?
Nemtudom.Próbálkozom, aztán majd meglátjuk.

Addig is még egyszer köszönöm!

UI:mit értesz sok anyagon?

(#118) biggamer válasza Exymiriem (#114) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Helóka.
Olvasgassál ide bele, sok okosságot fogsz megtudni az obikról, hidd el.
Amúgy, ha nem vagyok indiszkrét, hol veszed és mennyiért ?[kép]

(#119) Exymiriem válasza steveetm (#116) üzenetére

Exymiriem
(lelkes újonc)

Halihó!

Ez mit jelent: ring usmet+ftmet ?

(#120) Exymiriem válasza steveetm (#116) üzenetére

Exymiriem
(lelkes újonc)

Ezt sem egészen értem:
Olcsó makrofotozáshoz ajánlom a kenko közgyűrű készletet, vmi 30 körül van és kapsz hozzá 3 gyűrűt egy 12,24 és egy 36mmeset(kb számok)

Mi az a kenko közgyűrű?Amúgy imádok makrózni...

Köszi!

(#121) Exymiriem válasza biggamer (#118) üzenetére

Exymiriem
(lelkes újonc)

Megválaszoltam a kérdést, vagy kihagytam valamit?

(#122) biggamer válasza Exymiriem (#121) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Bocs csak tudtam volna olcsóbbért, de akkor hagyjuk.

(#123) steveetm válasza Exymiriem (#119) üzenetére

steveetm
(PH! addikt)

halk, gyors, pontos autófókusz, és nem kell automata fókuszról manualra váltanod, tekerheted kézzel rögtön.
A kenko közgyűrű pedig annyi, hogy van egy x mmes köralaku fémizé, csak nincs benne lencse. Szal eltolja az objektívet a géptől x mm-re, és közelebb tudsz vele fókuszálni(persze elveszted a távolabbi fókuszt, de ugye ez makro miatt van). a közgyűrűket akár egymásra is pakolhatod, úgy nől a hatás is:)
Üdv.: steveetm

(#124) Exymiriem

Exymiriem
(lelkes újonc)

Köszi mindenkinek!

Szóval 75-300 helyett 100-300???

Még egy kérdés:
mire elég pl. 4,0 fényérték/rekesz? A régi gépen nagyon jó volt a 2,8-as, ritkán kellet attól tartanom, hogy bemozdul. Kb. mekkora záridőket ad a 4,0-ás napfényben és ködös/felhős időben?

Köszönöm!

Ha esetleg még zavarok, nem azért van, hogy bárkit idegesítsek, csak egész egyszerűen nem szabad tévednem ekkora kiadásnál - én is fizetésből élek, fényképezni meg szeretek - hogy mennyire tudok, az jó kérdés...

[Szerkesztve]

(#125) zsiga667 válasza Exymiriem (#124) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

A 4-es rekesz pont feleolyan gyors mint a 2,8-as, így ha 2,8-asnál 1/1000 volt a záridő, akkor 4-esnél 1/500 lesz.
Ez egy kompakt után kicsit gáznak tűnhet, de ne felejtsük el hogy egy 350D ISO400-on jobb képet ad mint egy kompakt ISO200-on, sőt ISO100-on.

(#126) Exymiriem válasza zsiga667 (#125) üzenetére

Exymiriem
(lelkes újonc)

Hát igen, ezt még tanulnom és szoknom kell...
de valami azt súgja gyorsan belejövök majd... :)

kenko gyűrűt hol lehet kapni, mi a jó, van-e több fajtája, nem igazán ismerem őket.
Köszi!

(#127) zsiga667 válasza Exymiriem (#126) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Nekem Soligor közgyűrűm van, gondolom ugyanazt tudja mint a Kenko. Szvsz. minden fotósboltban van közgyűrű ahol vannak obik.

(#128) Exymiriem válasza zsiga667 (#127) üzenetére

Exymiriem
(lelkes újonc)

Ezek szerint mindegy, milyet veszek, csak legyen jó a géphez (EF bajonett) ?
Szegedi vagyok, és itt max a photo hall rúghat labdába.Esetleg a fotópince,csak ott van használt is, bár a fujihoz ott vettem makrolencsét, és az szuper.
Ha már itt tartunk, mennyire éri meg használt obit venni, vagy az nagyon gáz?
Pl. 20e-vel többet megér egy bontatlan, de mi a helyzet 40-50e körül?
Köszi!

(#129) zsiga667 válasza Exymiriem (#128) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Igen, sok különbség nincs köztük.
Én használtan vettem a gépemet és a két obimat is, szerintem ha megválogatod hogy kitől veszed akkor nem gáz. Nem olyan egyszerű egy obit elrontani. :)

(#130) evola válasza Exymiriem (#128) üzenetére

evola
(senior tag)

Ezt feltétlenül olvasgasd végig Bővebben: link

Van sok tesztkép, tesztek, leírások stb.. habár ha nagyon akarod megtalálod te is a neten, onnan szedtem össze én is.

(#131) evola válasza Exymiriem (#126) üzenetére

evola
(senior tag)

Itt nézz szét: Bővebben: link

(#132) Exymiriem válasza zsiga667 (#129) üzenetére

Exymiriem
(lelkes újonc)

Jó, hogy még valaki fennt van ilyenkor...
A gyártó által megadott kb.300 kép/1GB kártya mennyire fedi le a valóságot?
Tudom, hogy sokmindentől függ, de mennyi időt bír egy feltöltéssel az aksi - mondjuk vaku nélkül, normálkörülmények között, a szabadban?És tényleg feltölt 90 perc alatt?A jelenlegi energizer ceruza-aksik 12-15 óra alatt maxolnak, bár az is igaz, hogy utána kb 300 képet folyamatos kijelzőhasználattal kihúznak.
Köszi!

JA:hogy kell kirakni a smile-kat?

[Szerkesztve]

(#133) Exymiriem válasza evola (#130) üzenetére

Exymiriem
(lelkes újonc)

KÖSZÖNÖM!!!

(#134) zsiga667 válasza Exymiriem (#132) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Nálam a 300D 1GB-s kártyára csinál kb 380 .jpg-t, legjobb minőségben, tehát a 300/1GB kb reális.
Az akksik is sokat bírnak, 2 akkuval egy napot simán végig tudok fotózni. (Kb. 800 expo...) A 350D is nagyjából ugyanezt tudja, egy akkuval kb 500-600 képet.
És tényleg 1,5-2 óra alatt feltöltenek. :)

Smiley-k: Kattints rá, vagy tartsd felette egy mp-ig a kurzort és kiírja a kódját.

(#135) Exymiriem válasza zsiga667 (#134) üzenetére

Exymiriem
(lelkes újonc)

:R:R:R Köszi! Most a két linket olvasgatom... :R:R:R

(#136) Exymiriem válasza zsiga667 (#134) üzenetére

Exymiriem
(lelkes újonc)

Hát igen, ez már biztosan más világ lesz. Olvastam, hogy vannak feltöltve tesztképek. Hogy tudom megnézni őket?

Bocsi a sok hülye kérdésért, a héten kötötték be a netet, és még ismerkedünk.

(#137) evola

evola
(senior tag)

Nézd csak meg itt a DR fotó rovatot, itt is találtam hasznos olvasnivalót objektívekről.

(#138) evola

evola
(senior tag)

Exymiriem

Objektívek című topik

[Szerkesztve]

(#139) Exymiriem válasza evola (#138) üzenetére

Exymiriem
(lelkes újonc)

Köszi mindkettőt !
Bár a drfotó rovatot nem találom, ehhez regisztrálni kell, meg belépni?;)

(#140) biggamer válasza Exymiriem (#139) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Nagybetűvel írták, így : '' DR.FOTÓ VÁLASZOL '' és középen van , az egyik menüpont.

(#141) evola válasza Exymiriem (#139) üzenetére

evola
(senior tag)

A főoldalon van a fejlécben!

Balról jobbra haladva : Termékek- Akciók- Áruhitel...DR.Fotó válaszol
Na ez kell neked..itt legtöbb esetben 300D, 350D-hez keresnek obikat.

(#142) Exymiriem

Exymiriem
(lelkes újonc)

KÖSZÖNÖM MINDENKINEK a tűrelmét és segítségét, de 04:30 óta fenn vagyok, és most érzem azt, hogy MUSZÁLY lefeküdnöm...
Holnap folytatjuk...azaz ma..:))

(#143) evola

evola
(senior tag)

Fotószafari afrikában EOS 350D-vel

[Szerkesztve]

(#144) Exymiriem

Exymiriem
(lelkes újonc)

Halihó!

itt egy érdekes összehesonlító táblázat, számomra új és érdekes volt.Azért a 350 a nyerő...

http://www.camerahacker.com/Canon/DRebel_Comparison.shtml

Lehet, hogy buta kérdés, de azoknál az obiknál, amiknek már a nevében benne van, hogy MACRO, nem csak makrot lehet jó minőségben fotózni?Azt hittem ez valami spec obi jelölés, ahol nem is éri meg tele állásban kattogtatni, mert nem arra van kitalálva. Szóval lehet vele telézni is, csak átlag fölötti makro-teljesítményt nyújtanak?:F

Dr.Foto tényleg sok kérdésre választ ad, tök jó, hogy gondolnak a hozzám hasonló lelkes amatőrökre is...

Köszönöm!

Mindenkinek jó nyarat!:)

(#145) evola válasza Exymiriem (#144) üzenetére

evola
(senior tag)

Ezt nézted már..?

Ilyet akarok venni alapobinak, ajánlom neked is a figyelmedbe, ha belefér a keretbe.

(#146) evola

evola
(senior tag)

Na ma megrendeltem a gépet, szerdára ígérték..:))

(#147) biggamer válasza evola (#146) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Tudtál este aludni ?:DDD

(#148) bitfarkas válasza evola (#145) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Esetleg nézd meg hozzá ezt is. Bővebben: link

(#149) evola válasza bitfarkas (#148) üzenetére

evola
(senior tag)

Mennyire ismered ezt a két objektívet?
Van(volt) esetleg személyes tapasztalatod valamelyikkel a kettő közül?
Az a 28 mm kezdő táv már nagyon kicsi nem?
Már a 24mm is necces.
Először a Sigma 18-50 EX DC néztem ki, de a 24-70-ről mégtöbb jót olvastam, hallottam olyan emberektől akik használják.
Igaz ma kaptam egy negatív visszajelzést is, miszerint:
már nem használom, eladtam, és ennek bizony oka van: ezt az objektívet el kell felejteni... 10D-n és 20D-n 8-as rekesz alatt nagy tárgytávolságnál használhatatlanul melléfokuszált... 350D-n érdekes módon viszonylag jól muzsikált, igaz csak beltérben próbáltam, de még 2.8-nál is használható volt... Ha van rá anyagi lehetőséged, inkább a Canon 24-70 f2.8 L-re szavazz, hacsak nem akarsz idegeskedni... Ha a kitobjektívet akarod kiváltani, érdemes egy Canon 17-40 f4 L-re eltenni a pénzt, kb. 40ezerrel többe kerül az index fórumait böngészve, mint boltban a Sigma. Sajnos rá kellett döbbennem, hogy Canon gépre csak Canon obit szabad tenni... Jó fényeknél jó a más gyártótól származó objektív is, de ahogyan extrém fényviszonyok közé kerülsz, csak a Canon jön számításba... Ez kb. kétéves digit tükörreflexes tapasztalattal mondhatom... Filmes gépnél teljesen mindegy, azt csak kis méretben nézed...

Lehet benne komoly valóság? :F
Kicsit elbizonytalanított a scrác Bővebben: link

[Szerkesztve]

(#150) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

Királyságos teszt makro obikról.:C--->Bővebben: link

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.