képminőség üt minden kompaktot. A cserélhető obik miatt bármivé fejlesztheted(makró, tele, asztro akármi)
egy normális táska, amibe belefér 1-2 obi, a gép + polár és egy uv szűrű(ez csak a obi védelmére, más gyakorlati haszna nem nagyon van).
Obit takarítani én sűrített levegővel, és hama által gyártott objektív tisztítóval szoktam(nem lehet eltéveszteni, van egy kis üveg alkoholos izé, egy csomag fehér papír és egy ien kézi fújoka, ami a világon semmire sem használható a maszatoláson kívül).
Arra figyelj, hogy az objektíven feltüntettet értékeket szorozd meg ~1,6al, és azt hasonlítsd a fujihoz. Így a canon 75-300 asod egy 120-480asnak felel meg
Viszont ehelyett az obi helyett inkább a 100-300 USM et ajánlanám, hasonló áron van, viszont kapsz rendes ring usmet+ftmet.
Alternatíva lehet még esetleg a Tamron SP AF28-75/2.8 XR Di LD Aspherical, képminősége kiváló, 50mm en hozza a canon 50mm f1,8 at, így ez tulajdonképpen szükségtelen(sztem, bár igaz, az f1,8, viszont a tamron igancsak elverte bizonyos fényviszonyok között, és a canont nem nagyon láttam jobbnak sehol). vhol 100-120 között van az ára asszem, de ha hozzávesszük, hogy az 50mm es canon-t mindenki musthavenek titulálja, ezzel megspórolsz 20-30ezeret, így mindjárt 100 környékén vagyunk megint
Ha pedig képstabilizátoros obit szeretnél, akkor az egyetlen alternatíva a 75-300 is usm 130-150 között.
Olcsó makrofotozáshoz ajánlom a kenko közgyűrű készletet, vmi 30 körül van és kapsz hozzá 3 gyűrűt egy 12,24 és egy 36mmeset(kb számok)
Asszem ennyit tudok érdemben hozzáfűzni.
Üdv.: steveetm
U.I.: Kicsit totálko vok, szal ha vmi hülyeséget írtam, bocsi.
#115: A kitobi az, amit hülyeség kihagyni, mert ien áron, ien látoszögü obit nem kapsz, és a képminőségével sincsenek nagy gondok(Ne hasonlítgassuk L-es obikhoz ha lehet...)
[Szerkesztve]