Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#1) Pompi

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Csak, hogy ne az Objektív-es topicot OFFoljuk szét ezzel a témával :DDD

Bemutatták a Canon EOS 30D-t [link]

Rögtön meg is kérdezném Obolony kollegát, hogy ha már abban többen egyet értünk, hogy a 20D-t nem érdemes erre leváltani, akkor a 10D-t pl. miért érdemes erre cserélni.

Nekem amúgy a legszimpibb ebben a 30D-ben a spot fénymérés megjelenése.

[Szerkesztve]

--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.

(#2) DVD_2_U válasza Pompi (#1) üzenetére

DVD_2_U
(senior tag)

spot mérés és 2.5'' kijelzö nagy pozitivum, illetve a megnövelt buffer

you can CANON

(#3) Pompi válasza DVD_2_U (#2) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én is így látom, de nekem egyelőre ez kevésnek tűnik a váltáshoz, még akkor is ha néha jól jönne a spot. Mondjuk ebben az is benne van, hogy a 10D-ről 30D-re váltás anyagi vonzata egyelőre nem túl kecsegtető :DDD

(#4) DVD_2_U válasza Pompi (#3) üzenetére

DVD_2_U
(senior tag)

hát... érdemi váltás az 5D lenne, legalábbis számomra

you can CANON

(#5) lesaux

lesaux
(PH! kedvence)

Ti értitek a Canon számozását? Ha már egyszer van D30-as fantázianevű váz, akkor miért adnak ki 30D-t? A minél nagyobb vagy a minél kisebb szám a jobb? Elöl legyen a megnevezésben a D betű vagy a végén? A 300D-nél jobb a 350D, az 1D még jobb, az 5D a legújabb, a 10D már régebbi, a 60D elavult. Kicsit olyan ez, mint az ATI számozása. Összevissza, hátha megzavarodik a paraszt, és megvesz valamit, ami nem is kell neki.
Ezek költői kérdések, nem kell rájuk válaszolni, csak ha valaki lát logikát a számozásban.

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#6) DVD_2_U válasza lesaux (#5) üzenetére

DVD_2_U
(senior tag)

ha elöl van a D akkor régi, ratyi...
...következésképpen ha jó cuccot akarsz a D a szám után van és a szám közelit az egyhez :)) És persze több értelme lett volna 20D MkII -nek.. mint ennek, na mind1 :U

you can CANON

(#7) csiga997 válasza lesaux (#5) üzenetére

csiga997
(őstag)

Nincs benne logika.
Az a helyzet, hogy a 20D eddigi publikus bétatesztje most véget ért. Csavartak párat a gépsorokon, kicseréltek 6-7 alkatrészt, hozzáadtak 3 új fícsört, majd ezután - egy új felirattal az elejin - gyártják tovább ugyanazt.

(#8) zsiga667 válasza lesaux (#5) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Hát, sok logika nincs benne, de ami van:

1: pro, ''flagship, top of the line'' :D
egyéb egyjegyű szám: jobbfajta félprofi
kétjegyű : félprofi, haladó/burzsoá amatőr
háromjegyű: consumer
négyjegyű: cserélhető objektíves point&shoot :)

Ezeken belül minél nagyobb a szám, annál jobb általában (10D->20D->30D). de ezt még tovább bonyolítják mindenféle betűvel a filmes vázaknál, diginél meg azzal hogy a 10D/300D generáció előtt még a megapixelt jelölte a szám. hogy ne legyen a dologból mégnagyobb kavarodás, átrakták a D betűt. :)

60D nincs még, az a D60 amire gondolsz. ;)

(#9) zsiga667

zsiga667
(PH! kedvence)

Gyorsan átfutottam a linkelt cikket, meg a dpreview hírét is a gépről meg az új obiról. Hát, kicsit felemás véleményem van...
A nagy LCD meg a spotmérés jó, meg még pár apróság, de ha már rátesznek plusz egy gombot, az miért nem a tükörfelcsapás gombja lett? :F Biztos sok (fél)profi nyomtat képeket közvetlenül a fényképezőgépéről, ugye kedves Canon? Hihetetlen hogy mennyire agyatlan droid lehet 1-2 tervezőmérnökük... :U Az szintén jó hogy mennek le szépen az új árak, és így nyilván a használt 20D-k is egyre elérhetőbbé válnak (ami számomra külön öröm, talán a nyár végén végre nyugdíjazhatom a 300D-m), de ez akkoris kevés... A D200 ugyebár elég jól sikerült darab lett, erre a Canon meg nem lép semmit? Nem hiszem hogy jó vége lesz ha ezzel akarnak kihúzni még másfél évet...

A 17-55/2,8-nak meg már nagyon itt volt az ideje, a Nikon már három éve megcsinálta. De az már jobban zavar hogy 1200USD körül lesz az ára (itthon ez simán lesz 300-350k), ami talán azért kicsit meredek egy neméppen pro objektívtől, hiába az IS meg 2,8. Azért bízom benne erősen hogy nem a kistesó 17-85 IS-től örökli majd a képminőségét, mert akkor a 2,8-as blendéjével elmehet a tudjukhová, 5,6 alatt nem lesz normális képe... Na de majd meglátjuk a tesztképeket, de én egyelőre minden hibája és hiányossága ellenére a 24-105/4 IS L-re adom a voksom.

(#10) pitman válasza zsiga667 (#9) üzenetére

pitman
(őstag)

Szerintem csak annyit változtattak a 20D-n, ami elég ahhoz, hogy kb ugyanazt a szolgáltatást nyújtsa mint a d200. A tükörfelcsapás szerintem marketing okokból nem kapott gombot. Ugyanilyen megfontolásból hiányzik jónéhány, egyébként tisztán szoftveres dolog és beállítás az olcsóbb gépekből: ha mindent tudnának nem lehetne eladni jópénzért a felsőbb kategóriás gépeket.
A d200 tényleg jól sikerült, de nem is volt más választásuk. A következő lépcső viszont már megkérdőjelezhető, mit tudnak még csinálni? Nagyon ki vannak szolgáltatva a lapka miatt. A képminőségről nem is beszélve, ekkora lapkán a mai gyártási technológiával kicsit mintha túllőttek volna a célon. Nagyon jó gépet sikerült összehozniuk, csak pont a leglényegesebb részegység lett a gyenge pontja (szerintem). És mivel kötve vannak a mérethez, nagyon leszükült a mozgástér.

(#11) csiga997 válasza zsiga667 (#9) üzenetére

csiga997
(őstag)

Azért furcsa, hogy egy spotmérésnek 2006-ban még örülni kell. A D50-ben is van spotmérés, cca. félárért... A tükörfelcsapás - lássuk be - a felhasználók kb 0.1%-ának átkozottul fontos, a többit meg nem izgatja.

Canon meg nem lép semmit?
Hát ezt lépték. Javítottak néhány dolgon, (amit az egymillió bétatesztelő eddig hiányolt és könnyen megvalósítható változtatást jelentett) ezzel a legtöbb tekintetben utolérték a D200-at, bár semmiben el nem hagyták. Innentől már a marketinggépezet dolga ennek a minimális előrelépésnek forradalmi változtatássá átlényegítése és ennek tudatosítása a kedves vásárlókban. (Ugye emlékszünk még a D60-10D váltásra?)

(#12) bitfarkas

bitfarkas
(őstag)

Nem lehetne, hogy most már a 20D kicsit óccsób lenne? ;]
Na lécci.. lécci!

(#13) lesaux válasza zsiga667 (#8) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Igaz, tényleg a D60-ra gondoltam.

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#14) zsiga667 válasza pitman (#10) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

A tükörfelcsapásnak az '1' sorozatú vázakon sincs külön gombja...

Hát, a jelenlegi szenzortechnológiával szerintem lassan kezd végetérni a megapixelháború (a Canon részéről nagyon okos lépésnek tartom hogy nem rakott ebbe a gépbe még +2MP-t), így valami mással (remélhetőleg valami hasznosabbal) kell majd vakítaniuk a parasztokat. Példát vehetne a két nagy az Olympusról: automatikus szenzortisztítás, folyamatos LCD-keresőkép, stb.

(#15) zsiga667 válasza csiga997 (#11) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Nos igen, sajnos a Nikonnál fotósok tervezik a vázakat, a Canonnál meg marketingesek...

Lehet hogy 0,1%, de szerintem inkább több, ne számítsuk bele a pointandshooter DSLR-felhasználókat, végülis ez egy félprofi gép. De ha csak 0,1% akkoris biztos vagyok benne hogy mégkevesebben lesznek akik a külön nyomtató gombot használni fogják. A MLU csak egy példa volt részemről hogy mi lett volna logikusabb funkció arra a gombra, természetesen lehetett volna más is.

(#16) pitman válasza zsiga667 (#14) üzenetére

pitman
(őstag)

Szerintem is jól tették, hogy nem növelték a pixelszámot. A folyamatos keresőkép sem lenne rossz néhány helyzetben, sőt a szenzortisztítás sem. De ez utóbbit én nem automatára csinálnám, hanem menüből elvégezhetőre, hogy akkor csinálja, ha én akarom és ne minden bakapcsolásnál lassítsa a gépet.
A legjobb pedig az lenne, ha a kosz el sem tudna jutni a szenzorig...

(#17) zsiga667 válasza pitman (#16) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

És a folyamatos LCD-keresőképet továbbgondolva (ezzel +1 vázgenerációt adva a gyártóknak, hogy megint kifejlesszenek valami újat) lehetne kombinálni kompakt-style kihajtható/elforgatható LCD-vel, ami megoldaná a makrósok gondjait (persze ott van a szögkereső is, csak az meg kényelmetlenebb), illetve a riporterek azon gondját hogy nem tudnak tömegben rendesen fényképezni az emberek feje felett.
A szenzortakarítás valóban okosabb lenne ha nem lenne automatikus minden bekapcsolásnál, de ahogy egyre jobbak lesznek az akkuidők (én legalábbis ezt tapasztalom a DSLR-gépeknél), kezdünk eljutni oda hogy csak napi egyszer kell a gépünket bekapcsolni. Nekem például nem okoz gondot a 300D 3-4mp körüli bekapcsolási ideje, mert mindig szétszedve tárolom a fotóstáskában, és amikor előveszem azzal kezdem hogy bekapcsolom. Amíg lemegy a 3-4mp pont fel tudok rakni rá egy objektívet.

''A legjobb pedig az lenne, ha a kosz el sem tudna jutni a szenzorig''
Itt már azért kezd belelógni a kezünk a bilibe, de valóban örülnék neki. :)

(#18) Pompi válasza zsiga667 (#17) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

''Amíg lemegy a 3-4mp pont fel tudok rakni rá egy objektívet.''

Célszerűbb az objektíveket kikapcsolt állapotban csereberélni ill. felrakni, ugyanis bekapcsolt állapotban a elektrosztatikusan feltöltődött szenzor jobban szívja magához a szöszöket, koszokat és így többet kell majd tisztítani. Legalábbis többször láttam leírva ilyesmit és jobb a békesség alapon én ehhez tartom magam.

(#19) csiga997 válasza zsiga667 (#15) üzenetére

csiga997
(őstag)

Az mindenesetre biztos, hogy nagyságrendekkel többen nyomtatnak papírképet a képeikről, mint ahányan MLU-t igénylő nagy nagyítású makrózással foglalkoznak.
Az persze már kérdéses, hogy bármelyik fenti műveletnek 1 gombnyomással elvégezhetőnek kell-e lennie.

(#20) pitman válasza zsiga667 (#17) üzenetére

pitman
(őstag)

''
''A legjobb pedig az lenne, ha a kosz el sem tudna jutni a szenzorig''
Itt már azért kezd belelógni a kezünk a bilibe, de valóban örülnék neki.''

Hát igen, pedig csak egy optikailag megfelelően betervezett üveglap kellene valahova a szenzor (netán tükör) elé. De ezt nyilván egyszerűbb mondani, mint kivitelezni. Nyilván kiszedhető formában, hogy ha valami miatt mégis bele kell nyúlni az is megoldott legyen.

(#21) zsiga667 válasza Pompi (#18) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Lustaság fél egészség alapon én akkor rakom fel az objektívet amikor épp szükségem van rá. De ha szükségem van rá hogy az obi a vázon legyen akkor az azt jelenti hogy valamit le akarok fényképezni, amit esetleg 3-4mp késés után már nem tehetnék meg. (Tudom, tartsam az alapobit a vázon. :) ) Szerintem azért van a gép hogy kiszolgáljon engem, nem azért hogy én őt. De ezen nem veszünk össze, megszokás kérdése, és valószínű hogy van abban valami amit írsz.
Bár jobban belegondolva nem biztos. A szenzorra csak akkor tud rámenni a por ha a zár nyitva van. A zár meg csak akkor lehet nyitva ha a gép (és így a szenzor is) be van kapcsolva, vagyis szerintem mindegy hogy mikor és hogyan cserélek objektívet, úgyis bemegy egy kis kosz a cserénél a tüköraknába, onnan meg exponáláskor az érzékelőre.

És egy kis poén a végére: [link] :D

csiga997: Visszavonok mindent, az önkioldó MLU-s. :R

pitman: Nem biztos hogy olyan problémás lenne valami ilyesmit megoldani, ha az Olynak sikerült talán a Canonnak is menne...

[Szerkesztve]

(#22) littlemole

littlemole
(senior tag)

Egy barátom akar magának venni egy ilyen gépet.Canon 30D. Néztem hogy compact flash és microdrive megy bele. CF ből láttam egész jó árban kártyát.
Mi a különbség a CF és a microdrive között? Melyiket érdemes inkább belevenni?

Van valakinek tanácsa azzal kapcsolatban hogyha nem ezt akkor milyen kamerát tudnék neki ajánlani megvételre?
A helyzet hogy jövő hónapban megy Dél amerikába és kellene neki egy olyan kamera amivel tényleg jó képeket tud csinálni. Most egy casio EX-S3 kamerája van, ami
3.2MP es. Szerintem jó lenne az is, de érzem hogy többet akar.
Most hogy meglátta a boltban ezt a canont nagyon rámozdult. Egyébként nem profi fotós, de ha utazik akkor szeretné a lehető legjobb képeket csinálni. Most éppen van a canonra is pénze, és meg is venné. Úgy gondolkozik hogy most megveszi aztán 5 évig nem kell másikat vennie, és úgyis utazni fog még a világban ahol ez a kamera hasznos lehet jó képek készítéséhez.
Én elsőnek lebeszéltem róla, mondván hogy a 20-át sem használná ki egy ilyen canonnak, meg nagy, nehéz, drága stb, de szerintem nagyon beleszeretett. :)
Van ezeknek a nagy MP es cameráknak alternatívájuk, kisebb változatokban, de hasonlóan jó minőséggel?
Vagy vegye ezt a canon 30D-t?? :F

[Szerkesztve]

Game TODAY OR wait forever

(#23) littlemole válasza littlemole (#22) üzenetére

littlemole
(senior tag)

Na mégiscsak nem veszi meg. Belátta hogy nem sok értelme lenne. Amúgy 350D lett volna és nem 30D. :) Bár ez a lényegen nem sokat változtatott.

Game TODAY OR wait forever

(#24) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

Senkinek nincs ilyen gépe, hogy nem megy ez a topic ? :F :F :F

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#25) spyracer

spyracer
(újonc)

nekem speciel 30D-m van, mostr aláltam erre a forumra. sajno szomorúan veszem tudomásuil, hogy nem nagyon volt itt élet az elmúlt közel 1 hónapban :F
ha valaki érzi az erőt, hát írjon, igyekszem válaszolni. 20D tulajdonosok véleményét is nagyon szívesen olvasgatnám, hiszen a két gép között kb 3 különbség van, szóval azthisezm lenne itt miről csevegni. :)) üdv:

spy

[Szerkesztve]

spyracer

(#26) biggamer válasza spyracer (#25) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Hali, mi az a +0D ? :F

Lassan 2 hónapja nem volt.
Nem tudom mi ennek az oka.

Ok, látom most már, hogy 30D.
Milyen obid van hozzá ?

[Szerkesztve]

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#27) spyracer válasza biggamer (#26) üzenetére

spyracer
(újonc)

az imént félrenyomtam, természetesen 30D-t szerettem volna írni.

spyracer

(#28) spyracer válasza biggamer (#26) üzenetére

spyracer
(újonc)

most néztem meg a fotoidat....hmm...nagyon jó képek. gratula:)

spyracer

(#29) biggamer válasza spyracer (#28) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Köszi.
Milyen obid van hozzá ?
Én kb. 2 hét múlva szeretném megvenni az gépet, meg ezt az obit : [link]
Mi a véleményed a 30d-ről ?

[Szerkesztve]

(#30) spyracer válasza biggamer (#29) üzenetére

spyracer
(újonc)

van egy 17-85 IS USM, egy 70-200 F2,8L IS USM, egy fix 50 1,4 meg ha mindne igaz lesz egy 580EX es vaku is.
Előőte nem olyan régen 350D-m volt. Nos, a 350Dről nem túl som jó véleményem van. Szép meg jó hogy ''EOS'' de:
1. baromi kicsi, nekem nincs olyan hatalmas kezem, de portrémarkolatz nélkül halál.
2. a beállítások kicsit nehézkesen eszközölhetzőek, nekem legalábbis nem nagyon állak kézre.
3. nekem akkor még kittobi (18--55) volt hozzá, ami egy testvérek között is munkára használhatatlan. nagyon maximum családi emlékképekre érdemes használni.
összegezve a 350D egy alacsonyabb kategóriáju éppenhogy belépő szintű dslr gép, ami komolyabb munkára nem kényelmes, használható jó obikkal, de számomra kényelmetlen volt.
ami előnye: könnyő, és elfogadható az ára, viszonylag sok manuális beállítása van, és tényleg jó árban van.

30D:

-szép nagy kémnyelmes kijelző, tényleg kristálytiszta a képek ellenőrizhetők rajta
-rendes fogás, kényelmes markolat, temérdek beállítás, kézreálló beéllítási lehetőségek
és még sorolhatnám reggelig, akinek 20D-je van, valeszeg nem fogja lecserélni, mert árban nem biztos hogy megéri azért a néhány extráért, de nekem 350D után, komoly feüdülést jelentett.

mióta fotozol? milyen komolyan foglalkozol vele?

spyracer

(#31) biggamer válasza spyracer (#30) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Örülök, hogy tudunk erről beszélgetni.
Tavaly február óta fotózom, egy gépem volt előtte, egy compakt Sony DCS P150-es.
a 30d előtt a Sony A100-at nézegettem ( indítottam róla topicot ), de aztán a zajossága miatt lemondtam róla.
Ahogy látom, elég jó elvagy engedve obikkal, jó cuccok.
Amúgy hova valósi vagy ?

(#32) spyracer válasza biggamer (#31) üzenetére

spyracer
(újonc)

háát...nem hamarkodnék, el kinyilvánitásiokat:) valóban, nem olcsók az obik, a gép sem az.
de ha az ember szeretne pénz is keresni, akkor muszáj pénzt tenni bele, mert részben technika a fotozás, ezt tudjuk. sajnos vagy nem sajnos, ez egy kicsit erről is szól.
Budapesti vagyok, (pontosabban Solymári, de a Budapest sem valótlan).
Te hova valósi vagy?
Én is örülük, remélem kicsit felélesztjük a forumot. Amugy érdemes belevágni egy komolyabb gépbe, ha komolyan gondolja az ember. Az a baj, hogy egy ideig hobby, aztán a jobb fotok komolyabb ''szak'' tudást igényelnek, aztán komolyabb gépeket. De pl a canonnal az ''L''-es széria már 100ezreknél klezdősik, tehát dönteni kell. Hobby vagy munka:)
Nyilván nem dolgozhat mindenki e téren.
Én sem fotozom régóta, nekem is kompakt gépem volt, előtte, de aztán magával ragadott a művészet, és a fotozás relytelmei. Te milyen komolyan űzöd? Miért épp 350D-t szeretnél?

spyracer

(#33) biggamer válasza spyracer (#32) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Félreértetted, én 30d-t írtam.
Annyira komolyan foglalkozom, hogy általában mindig nálam volt a gépem, viszont nem annyira, hogy pénzt is keresek vele.
Akkor tudunk ütközni, mert én meg Dorogon lakom.
Esetleg találkozhatnánk mielőtt megveszem a gépet ?

Tudod, hogy kell használni a Privát levelezést ?

[Szerkesztve]

(#34) spyracer

spyracer
(újonc)

még csak ma regeltem, ugyhogy fogalma sincsen hogy mennek itt a dolgok. ha segítenél, nagyban megkünnyítenéd a dolgom! ;) persze, találkozhatunk, nincs akadálya. milyen idő vagy? esetleg valami közelebbi?
lehet hogy félreértettem, de egy 350Dről szúrtál be linkeg, onnan gondoltam..
láttam a javításoid, igen 2 hét az barátibb mint a 20;):D

spyracer

(#35) biggamer válasza spyracer (#34) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Azt csak az obi miatt szúrtam be, de 30d-t akarok.
Láttam, hogy tegnap regeltél, azért kérdeztem, hogy ismered-e a privátot.
A Privát a Válasz mellett van, és arra szolgál, hogy ott beszéljük meg az olyan dolgokat, amivel zavarnánk a többieket ( nem mintha járna ide valaki :) ).
Ha nem konkrétan a témához szólsz hozzá, akkor azon hely alatt, ahová íros a szövegedet, van egy olyan hogy OFF.
a smilék feletti sorban jobbról az első négyzet.
Arra kell rákattintani, akkor bead két ikont --->
E két ikon közé kell beírni a szövegedet, és akkor halvány lesz, nem fekete a HSZ-ed.
Úgy mint most az enyém.

[Szerkesztve]

(#36) biggamer válasza biggamer (#35) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Ha beléptél, a jobb felső sarokban vannak az elkűldött és a megkapott üzenetek.
Van egy olyan, hogy PRIVÁT ÜZENETEIM.

[Szerkesztve]

(#37) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

Érdekel valakit új Picture Style, amit rá lehet tőlteni a 30D-re ? ( 4 új stílus :Y )

Ja, meg a EOS-1D Mark II N, és az EOS 5D-re is mehet.

[Szerkesztve]

(#38) spyracer

spyracer
(újonc)

igen, engem érdekelne, honna tölthetem le, s hogy tehetel fel a gépre? :C

spyracer

(#39) biggamer válasza spyracer (#38) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Tessék innen, le is írják, hogy kell feltenni : [link]

(#40) spyracer válasza biggamer (#39) üzenetére

spyracer
(újonc)

köszi szépen! megpróbálom feltenni! :))

spyracer

(#41) biggamer válasza spyracer (#40) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Érdekel a 580-as vaku magyarnyelvü használati útmutatója ?

(#42) spyracer válasza biggamer (#41) üzenetére

spyracer
(újonc)

igen igen! borzasztóan érdekelne! megtudnád adni a liket? :Y

spyracer

(#43) biggamer válasza spyracer (#42) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Drága lesz ez Neked. ;] :D [link]

(#44) spyracer válasza biggamer (#43) üzenetére

spyracer
(újonc)

köszönöm a segítséget, de ezt a linket kapram meg a multkor egy kollégáűtól:) azért köszi:) :R :C

spyracer

(#45) biggamer válasza spyracer (#42) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Akkor miért örűltél annyira Neki ??? :F
Na mindegy.

(#46) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

Mikor az ember megveszi a 30d-t, mennyi ideig kell tőlteni az aksiját első alkalommal ?

(#47) spyracer válasza biggamer (#46) üzenetére

spyracer
(újonc)

ha jól emlékszem, 15 órát töltöttem! mikor veszed meg a gépet? :F

spyracer

(#48) biggamer válasza spyracer (#47) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Konkrétan még nem tudom, de nemsokára.
Elsejétől leszek szabin 3 hétig, azidő alatt szeretném.

[Szerkesztve]

(#49) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

Sziasztok.

Úgy néz ki, hogy hétfőn veszem meg a Canon 30d-met egy Sigma 17-70mm f-2.8-4.5 DC Macro objektívvel.
Kártyát egy Sandisk 1 GB EXTREM III CF-t néztem ki, táskát meg majd nézek, egyenlőre nem tudom még milyen legyen.
Majd később szeretnék egy Sigma 50-500-at, tehát akkora táska kellene, és majd még férjen bele egy makró objektív is egyszer.

Érdeklődnék, hogy mire figyeljek oda, mielőtt kifizetem a műszereket ?

A Digitcam-ba veszem ezeket, mert csak ott találtam ilyen objektívet a boltban, ez az egy darab volt, úgy rakattam el.

Válaszokat, tippeket előre is köszönöm.

(#50) ArthurMiller válasza biggamer (#49) üzenetére

ArthurMiller
(senior tag)

Hehe...akkor ma éjjel nem sok alvás lesz:)

Primus inter pares

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.