Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#851) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Mai menü:1 pohár kakaó, 3 pohár baracklé, 3 pohár víz, 1 tányér leves, kis tányér nudli, 1 szelet pirított kalács sajttal, kevés burgonyaszirom, kevés tejszínhab.

Rékus kezd jobban lenni. Láza és hőemelkedése sem volt egész nap, és éjjel sem. Viszont ez a csúnya váladék egyfolytában folyik az orrából. Csak törlöm neki, mert még fújni nem tudja. Viszont milyen kis ügyes: magának kiszívja a porszívóval. Olyan büszke vagyok rá. Sőt, még az orrsprayt is nyomja az orrába, de azt nem tudja elég erősen megnyomni.

Borka még mindig nem beteg, és nagyon remélem, hogy nem is lesz az. Egész nap aranyosan játszottak, szépen viselkedett a hugával. Segített az ebédkészítésben, a vacsora utáni mosogatást ő végezte. Amikor Réka aludt kijött velem az udvarra teregetni, aztán amíg dolgoztam a munkáimon a számítógépen, játszogatott egymaga. Szóval tényleg nagyon aranyos volt.

A mai napom elég hektikus volt. Telefonálás ezerrel, mellette munka-tanulás. Clarissa építkezése miatt a kőműves is jött, odaadtam neki a pénzt is, amit kért.

Egy jó hírt azonban kaptam: megszületett egyik barátnőmnek kisfia, Zétény. Gratulálok nekik, és sok egészséget kívánok mindannyiuknak. :)

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#852) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Mai menü: 1 pohár tej kukoricapehellyel, 3 pohár baracklé, 2 pohár víz, 1 tányér leves, kis adag aranygaluska vaníliasodóval, fél csokis keksz, fél narancs.

Nagyon-nagyon fáradt vagyok. Egész napom egy rohanás volt, és most estére már minden energiám elfogyott.

Először forgácsért mentem el a közeli asztalosműhelybe. Kaptam is 4 zsákkal. Aztán vártam a telefont a hospitálásom megbeszélése ügyében. És csak vártam és vártam. Egy idő után már nem foglalkoztam vele, és elkészítettem az ebédet. Meg felhívtam Kedvesemet is, hogy a többi anyagot hadd nyomtassam ki nála. Éppen férjecskémre vártam, amikor is jött a telefon, hogy akkor 1 óra múlva ráér az illető, beszéljük meg az anyagot.

Gyorsan autóba be, nyomtatás, tűzés, mappa, és indulás tovább. Már várt rám a hölgy, és 1 óra alapos átolvasás és megbeszélés után végleges formáját felöltötte az irományom. Örültem, mert meg volt velem elégedve. Ez különösen azért esett jól, mert amúgy egy maximalista emberről van szó, akinek kevés dolog nyeri el a tetszését.

Délután kb 2 óra majdnem nyugi után Patrik érkezett meg. Neki ma németet kellett tartanom. Jah, és Mór is jött fél 5-re. Aztán közben Borka áthivatta a szomszéd kislányt is. Aranyosan játszottak, és Rékát is lefoglalták, így Patrikkal nyugodtan tanulhattunk.

Aztán 6 óra lett, és totál elegem volt már. Leülni és nem csinálni semmit..... Ah, na, ez az, ami ki van zárva. Réka egyre nyűgösebb lett, és egész elalvásig rajtam lógott.

A szociológiát is csak futólag néztem át. Még mindig nem maradt meg belőle semmi az agyamban. Mint egy szita, olyan vagyok. :(

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#853) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Mai menü (amiről tudok): 1 pohár tea, 1 pohár baracklé, fél kifli, spagetti paradicsomszósszal, estére tejfölös spagetti.

Lányok nagyon jól alszanak mostanában. Borka is sokkal pihentebb és nyugodtabb, hogy nem megy oviba. Vmi zavarja az oviban, és ezt nem igazán tudta eddig még megfogalmazni. Jól érzi magát, de mégis van vmi baj.
Réka is sokáig és mélyen alszik. Általában hajnali 3-5 között jön közénk aludni, onantól kezdve pedig reggelig alvás. Ez volt a 3. éjjel, hogy nem volt pisis a pelus éjjel. Felébredt hajnalban, pisiltettem, aztán utána feküdtünk vissza. Kíváncsi vagyok, hogyan haladunk tovább.

Ma suli volt déltől. Este fél 6 után fejeztük be az anyagot. Általános lélektan (vagy pszichológia?) volt soron. A laptopot szerencsére vittem, volt is anyag bőven, amit bőszen jegyzetelhettünk. Február közepén pedig dolgozat, ebből is. És biza, ma írtuk meg a szociológiát. Hú, de mekkora szerencse, hogy vittem a puskát. A kérdéseket nem úgy tette fel, ahogy előre jelezte felénk, ráadásul a megbeszélteken kívül kért még plusz anyagot is. Amit tudtam összeszedtem a puskékból, aztán majd elválik, hogy milyen jegyet ad rá. A házi dolgozatot viszont átnézte és 5-öst kaptam. :)

3/4 7-re értem haza, és pont jókor érkeztem, mert kb 10 percre rá kipottyant Borka 6. foga. Most aztán tényleg teljesen fogacsi.

Borka fogacsi

Ráadásul kitalálta, hogy mi szeretne lenni farsangkor. (Ami egyébként azt sem tudom, mikor is lesz pontosan... :F) A lényeg a jelmez: fogtündér. :DDD Szerintem szuper ötlet, és örülök, hogy ezt magától találta ki. A neten már körbenéztem és találtam egy ilyesmi képet:

Fogtündér

Ez alapján készítünk jelmezt.

Jah, és hogy Réka se maradjon ki. :)

Réka

(#854) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

A mai menüről szinte semmi tnem tudok, de nem is volt már idegem anyát kifaggatni, hogy mit evett-ivott Réka. Fáradt vagyok, nyűgös vagyok, dekoncentrált vagyok. Aludni akarok. :O Mindjárt megyek is. :)

Délután 2-ig suliban voltam. Énekünk volt egész nap. Furulyáztunk, mint a kis tündérek. Egy darabig még élveztem is, de ettől a szoprán-visítozós furulyától 2-3 óra folyamatos hallgatás után már felállt a hátamon a szőr, és még a fejem is megfájdult.
Itthon gyakoroljunk sokat, de legalább 1 héten 2x, mondta a tanárnő. Jah, azt kéne...

A hospitálásokat leadtam, és végre most már csak a kisebb gépelések vannak vissza.

A lányok pedig alszanak, így végre én is mehetek szunnyadni. Jó éjt. :)

(#855) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Mai menü: 1 pohár tea, 3 pohár baracklé, 2 pohár víz, 1 tányér leves, főtt husi magában - jó sok, 2-3 szelet almás-baracklekváros pite, 2 kis gombóc fagyi.

Jól kipihentem magam. 7-kor keltem, és még senki nem volt ébren. Aztán pár perc múlva felébredtek a lánykáink is.

Réka egész nap nagyon nyűgös és sok esetben hisztis volt. Ez néha makacssággal párosult, úgyhogy komplette elmondhatom, hogy nem volt könnyű napom vele. Borka viszont nagyon aranyos volt egész nap. Segített, kedveskedett.
Viszont sokszor fájlalta a hasát. És mindig evés után. No, ezt még a héten meg kell figyeljem.

Rékának volt most este egy édes megszólalása:
"- Réka, gyere, megyünk aludni.
- De anya, muszáj?"
Majdnem leültem a nevetéstől, de aztán csak sikerült elcsalnom aludni.

Borka addig számítógépezett, míg a hugát elaltattam.
A számítógép amikor bekapcsol jelszót kér. Mire ő csak ennyit mondott nekem: "Anya, klikkeld be a jelszót, légyszi." :)

(#856) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Találkoztatok már ti is a szülővel, mint jelenséggel? Hát persze. Biztosan. Én is sokszor, és még életem végéig is sokszor fogok.

A szülő, ha véleményt nyilvánít a gyerekének, abba beleszövi a rejtett tartalommal bíró szavakat, megköríti a maga tapasztalatával, és nyugodt hangnemben, de kis felsőbbrendűségi felhanggal a hangjában megjegyzi, hogy ő ezt a vmit másképp szokta csinálni. Nem, nem mondja konkrétan, hogy te ezt vagy azt rosszul csináltad. (Vagy csak nagy ritkán.) Az esetek többségében mindig és kizárólag az ő véleménye és tapasztalatai állnak a középpontban, de az biztos, hogy te nem úgy csinálod, mint ő. És egészen biztos, hogy ő másképp csinálná, mint ahogy te teszed.

No, és ez az az építő jellegű kritika, ami pillanatok alatt leépíti az ember fiát/lányát, holott a kedves és gondoskodó szülő ezt egyáltalán nem bántásként mondta, illetve értette. Ez meg aztán a csúcsok csúcsa.

Ahh, kergessetek világgá, ha ilyen leszek. :O

Borkát reggel oviba vittük. Megbeszéltem az óvónővel a délutáni szülői kérdéseit, mert gondoltam, hogy szinte nem mondanak semmi újdonságot. Egyedüli fontos dolognak a febr. 4-i farsangot találtam, amire ezek szerint még van időnk felkészülni.

Rékával nagyot sétáltunk hazafelé, és egész nap ki sem mozdultunk. Játszogattunk, takarítottunk.

Viszont kicsit szemtelen lett kisasszony. Ha vmiért nemet mondtam neki, toppantott egyet és feleselt. Anya szerint Borcsitól vette át. Lehet, de eddig még nem csinálta ezt velem. Borka szerint amikor hétvégén iskolában vagyok Réka körül forog a világ a mamiéknál. És hajlamos vagyok igazat adni neki, mert már korábban is észrevettem anyáékkal kapcsolatban azt, hogy azért, mert Réka kicsi, mindig olyan kis aranyos és édes. Pedig nagyon is tudatában van annak, hogy mit miért tesz. Igyekszem hát benne tudatosítani, hogy nem úgy van ám minden, ahogy azt ő elképzelte, de találunk kompromisszumokat.

(#857) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Borka lelkem nagyon küzd. Becsülöm benne az akaratot, remélem kitartása is lesz. Az ujjszopásról van szó. Napközben már nagyon ritka, ha a szájába veszi. Többnyire délután szokott ez megtörténni, amikorra is kicsit fáradtabb. Viszont az estiről nem akaródzik neki leszokni. Tegnap nagy beszélgetést tartottunk e témában, és igyekeztünk neki minden észérvet felhozni ellene. Többek között azt is, hogy a fogai bizony már most láthatóan ferdülnek, azaz dőlnek befelé a szopi miatt. Így hát most elalvásnál nagy küzdés árán is, de nem vette a szájába az ujját. Büszke vagyok rá.

Megkapta a féléves néptáncos bizonyítványát is. Csupa 5-ös. Ez pedig külön öröm.

Múlt héten, hogy itthon volt Borka nagyon jól érezték magukat Rékával. Most a héten, hogy Borcsi oviba megy, Réka nem is igen tud magával mit kezdeni. El-eljátszogat velem, de látom rajta, hogy nem tud igazán elmélyülni.

Ahogy mentünk délután Borkáért a néptáncra ezt mondta nekem: "Most megyünk Borcsiért? Végre játszhatunk együtt." Számomra ezek a kijelentések mindig nagy csodálkozással járnak. 2 éves, és ilyeneket mond? Eszméletlen.

A másik mai döbbenet a következő volt. Nézett egy rajzfilmet, amiben egy kisbaba volt. Erre megjegyzi nekem: "Anya, kiskoromban én is kisbaba voltam." Hát, kicsit leesett az állam, és jót mosolyogtam rajta.

(#858) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Ma semmi különös nem történt. Borkát vittük oviba reggel, aztán jöttünk is haza. Rendet raktam, elvégeztem a reggeli teendőimet. Réka nagyon aranyosan játszogatott, lelkesen beszélgetett a babákkal.

Délelőtt felment anyáékhoz egy órácskára, addig elkészítettem az ebédet, és gépelgettem a fősikolai anyagokat. Még a lélektan dolgozatkérdéseket kell kidolgoznom, meg nekiveselkedek hétvégén a házidolgozatnak is. És elő fogom venni a furulyát, mert a tanár néni szerint csak gyakorlással lehet megtanulni furulyázni. :U

Délután a szomszéd kislány jött át. Borka eleinte ki akarta magának sajátítani, de aztán kis elbeszélgetés és saját lelkiismeretfurdalás után - örülök, hogy rájött maga is -, megengedte Rékának, hogy ott játszon velük. Nem is igazán kapcsolódott bele a játékba. Ilyenkor igazából csak a nagyokat szereti nézni és figyelni, hogy mit csinálnak, hogy azokat a mozdulatokat, kifejezéseket ő is gyakorolhassa a saját játékában.

Borka nagyon keresi a barátnőket mostanában. Szereti elhívni a társait hozzánk, és szeret ő is átmenni hozzájuk.

(#859) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Borka reggel nagyon fájlalta a hasát. Szédült és hányingere is volt, ezért hát itthon maradt. Szinte csak feküdt és ült egész délelőtt, enni sem evett. 11 felé ugyan kivittem egy kicsit őket az udvarra, de olyan szerencsétlen módon esett le kb 30 cm-es magasságból, hogy majd' nyakát törte. Úgyhogy inkább bejöttünk.

Ebédre azt készítettem, amit kért, hátha akkor szívesebben eszik. Rántott szárnyat sütöttem neki, és tört "mákos" (sült panírmorzsa a húsról) krumpli volt hozzá. Nagyon jóízűen ettek mindketten.

Rékát pár napja egyre nehezebben tudom rávenni a délutáni alvásra. Nem mintha nem lenne fáradt, de dacol és ellenkezik, hogy márpedig ő nem. Ma is fél 2 volt már mire elaludt. Fél 4-kor pedig még mindig durmolt.

Borka ezalatt kreatívan töltötte a délutánt. Rengeteg rajzot készített. Egy sorozat is készült. Címe: Évszaktündérek

tavasztündér

nyártündér

ősztündér

téltündér

(#860) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Tudom, Kedvesem, hogy nem szereted a felhajtásokat, a nagy családi név- és szülinapozásokat, hogy egyáltalán nem szeretsz ennek nagy feneket keríteni - és tudod, hogy én sem -, de úgy láttam ma érezted a különbséget e nap és a többi között. Bizony nem mindennap történik ilyen az emberrel. És igenis, ha más nem, csak így szűk körben is, de ünnepeljünk kicsit. Hadd örüljünk neked, és annak, hogy tortát ehetünk, hogy téged ünneplünk. Szeretünk, és nagyon fontos vagy nekünk. Isten éltessen és tartson meg soká nekünk.

szülinapi sütike

Nos, ebből is látszik, hogy a mai nap kicsit más volt, mint a többi. Bizony Kedvesem is belépett a 30-es körbe. És végre most már a családban nem csak én vagyok egyedül ebben a pozícióban.

Sok mostanában a beteg. Ilyen-olyen rémtörténeteket hallok, hogy kit mikor vitt el a mentő, milyen szövődménye maradt az influenza után stb... Szörnyű. Remélem minket elkerült, mert nem hiányzik, hogy komolyabb betegsége legyen egyikünknek sem. A kórházról meg ne is beszéljünk.

Így hát nagy egészségpuszit küldök és jobbulást kívánok minden betegnek.

(#861) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Fáradékony vagyok napok óta, és a rekaciódiőm is lelassult. Egyszerűen csak lézengek néha, nem tudok magammal mit kezdeni, de igazából semmihez sincs kedvem. Pedig aztán lenne mit csinálni. Aludni pedig bármikor tudnék a nap folyamán. Mi a fene van velem? (aki netalán ráismert ebből vmire, az legyen szíves jelezze felém, mert kicsit kezdem már unni ezt a helyzetet)

Vége hétvége. Nem kell korán kelni, nem kell sietni, nyugodtan lehet mindent csinálni. Ezt is tettük. Lányok segítettek mindefélében (vasalás, palacsintatészta készítés), de ők meg olyan nyugtalanok voltak.

Réka egész nap kiabált. Időnként elkiabálta magát, akkor örült magának, aztán játszott tovább. Erről a hangoskodásról, kiabálásról hogyan fogom leszoktatni? Igazából napközben is zavar, hogy ezt teszi, és rá is szólok, megbeszéljük. Amikor igazán zavaró, az az elalvás. Borka próbál elaludni, Réka pedig egyfolytában hangoskodik. Ekkor ugyan nem kiabál, de hangosan beszél. És hiába suttogok, hiába kérem, hogy halkabb legyen, egy kicsit sem veszi lejjebb a hangerejét. Majd vhogy megoldódik ez is.

Jaj, tanulnom kellene, írnom kellene a házidolgozatot, és semmihez nincs energiám. Áááá. :O Nem lehet pár hetes téli álmot aludni?

(#862) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Szép napunk volt ma. Játszottunk, főztünk, olvastunk, jelmezt készítettünk és nagyot sétáltunk.

Jól éreztem magam, végre alábbhagyott a fáradtságom. A pszichológiához is összegyűjtöttem a dolgokat, már csak elolvasnom kell, és megfogalmazni, átfogalmazni.

Képek a mai napról:

Elsétáltunk az utca végére. Ott van egy patak, amin keresztül visz egy palló egy karámhoz.

Borka etet

Réka etet

Aztán hazafelé találkoztunk gyerekekkel, akikkel nyáron sokat voltunk együtt, és eljöttek hozzánk.

ilyen csapat gyerek volt nálunk

[ Szerkesztve ]

(#863) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Ovisfarsang volt ma Borkáéknak. Tegnap este megsütöttem a süteményt. A jelmezt is sikerült az elképzeléseimnek megfelelően elkészíteni. Borcsival közös megegyezés alapján a kék helyett a rózsaszín színnél voksoltunk le, mert ehhez volt alapanyag is, meg hát ő a rózsaszínt jobban kedveli. Úgyhogy minden klappolt.

Borka lelkem alig várta reggel, hogy induljunk oviba, és Réka is nagyon izgatott lett, mert érezte a nővérén, hogy ez a nap kicsit más, mint amik korábban voltak. Viszont amikor odaértünk, eléggé csalódottak lettünk. Oh, még nem kell felöltözni. - mondta az óvónéni. Majd csak tízórai után. Épp 3-4 gyerek volt ott szülővel, és ők is ledöbbentek. Akkor most miért is van farsang? Ha csak tízórai után veszik fel a ruhát, akkor kemény 1,5 órát farsangozhatnak? Na, ez igazán nevetséges. A gyerekek izgatottak voltak. Borka is alig várta, hogy megmutathassa a jelmezét. Az egész hétvégjük a készülődésről szólt. És akkor óvónéni ilyen kijelentést tesz? Nem értettem anyaként és óvónőként sem a dolgot. Ezért hát visszamentem, és előhozakodtam minden észérvemmel.

Végülis hamar beleegyezett az óvónő, ezért meg végképp nem értettem, hogy miért a tízórai utánt jelölték ki időpontnak. Úgyhogy átöltöztettük a gyermekeinket, és ők boldogan mutogatták egymásnak a kellékeiket, és meséltek a jelmezkészítésről. Így már nyugodt szívvel jöttem haza Rékussal.

Kis fogtündérünk

(#864) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Szokásos kedd. Néptánc Borcsinak, német óra Patriknak.

Alig kellett főznöm, és végre nekiállhattam a pszichológia házidolgozatomnak. Elolvastam a kigyűjtött anyagot, és próbáltam összeállítani, hogy egységes legyen. Nagyjából sikerült is, de édesanyával átolvastatom és én is elolvasom megint.

A pszichológia tanulásnak is nekikezdtem. Az első 1-2 oldalt már nagyjából értem is. No, de még 8 visszavan. :O Igaz, van még rá 2 hetem.

Este aranyosak voltak a lányok. Egy ideig tomboltak, oroszlánosat majd sárkányvadászosat játszottak, de aztán lenyugodtak, és barbieztak. Nagyon jól együtt tudnak már játszani. Kiválasztják a szerepeket, és ennek megfelelően megy a játék. Borka enged beleszólást Rékusnak, nem csak ő irányítja a játékot.

Elalváskor puszit kapnak a lányok. Rékának is adtam egyet, mire ő is adott nekem az arcomra. Ezt mondta hozzá: "Anya, most boldog vagy?" Hát persze, hogy az voltam. :)

Tombolós sárkányvadászat

(#865) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Ma nem jött Ivett németre. Pipa vagyok rá. Nem azért, mert nem jött, hanem azért, mert ide sem szólt. Fél 6 előtt hívtam fel az otthoni számon, de még nem ért haza. Ok, megértem, de egy "Bocs, ma nem megyek." telefon azért alap kellene legyen. És ez nem az első alkalom volt.

Legalább volt időnk elmenni bevásárolni az elkövetkező pár napra. Hétvégén suli, és már ilyenkor át kell gondolnom, mi lesz hétvégén a menü, mert szombat-vasárnap nem lehet húst kapni a városban. Siralmas.

Egy kedves barátnőmtől jó hírt hallottam. Nekiveselkednek a babaprojektnek. Szépen lassan akarnak haladni, amit nagyon jónak tartok. Hisz saját bőrömön tapasztaltam meg én is, hogy a tested majd jelez, ha felkészült rá. Nem elég az agyadban eldönteni, a testedet nem szabad kihagyni a számításból. Bár előre nem lehet tudni semmit, mégis fel kell készülni minden lehetőségre. Vagy hamar meglesz, vagy nehezen fog menni...

(#866) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Az utóbbi napokban sincs sokkal több energiám, mint korábban. Igaz, annyira nem vagyok lötty, mint múlt héten, de vhogy hiányzik vmi. Olvasgatom a tanulnivalót, de rendesen nekiülni nincs kedvem. Írom a házidolgozatot, de tüzetesebben átnézni nincs kedvem. Ahh.... Aludni, na azt lenne kedvem.

Szerencsére az itthoni teendőket bírom, minden jól megy, csak a sulis dolog nem vonz egy kicsit sem. Pedig holnap megint oktatás. Beszédművelés, úgyhogy biztos sok írnivaló lesz. Viszem is a lapitopimat. :)

És talán végre holnap lesz időm arra is, hogy meglátogassam a kolléganőimet. Előbb indulok itthonról, és akkor előbb az oviba megyek, aztán a kolléganőmért. Rég láttam őket, és igaz, ami igaz, kicsit szégyellem magam, hogy alig járok be hozzájuk, de őszintén belegondolva meg nem is tudnék mikor. Nagyon elfoglaltak a heteim, be vagyok táblázva. Mindegy, egy fél óra erejéig megnézem őket.

(#867) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Nos, voltam a kolléganőimnél. Jó volt őket látni, beszélgetni velük. Sok minden nem változott, mióta itthon vagyok. Viszont azt hiszem, amikor suliba megyek, beugrok hozzájuk. Ha nem is minden alkalommal, de legalább havonta egyszer. Ha már úgyis arra járok....

Beszédművelésünk volt a suliban. Érdekes előadás volt, sok gyakorlatot is vitt bele a tanárnő. Viszont amint meglátta, hogy laptopom van, nem vesződött a gyors diktálással, hanem adott az anyagból, hogy gépeljem le. Ennek ellenére 8 oldalt írtam így is. A többiek pedig 15-17 oldalakat írtak. Meg is őszültem volna, ha kézzel kellett volna ennyit írni.

Az óra végén az volt a feladat, hogy írjunk egy mesét. Adott kb 15 címet, abból kellett egyet választani, és írni egy mesét 30 perc alatt. A szomorú fűzfa címet választottam, és írtam is majd' 2 oldalas mesét. Ha a tanárnő visszaadja talán be is gépelem.

Fárasztó volt ez a nap. Egész délutános írás, 7-kor hazaérkezés... Megyek is aludni. Jó éjt.

(#868) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

A szombat reggeli iskolába járások kedvenc része számomra, amikor felmelegszik a hideg autó, a lejátszóba berakok egy cd-t, felhangosítom annyira, hogy minden hangtól bizseregjen a bőröm, és nekiállok énekelni. Ahhh. Na, ezek után gondolom nem igazán tartatok komplettnek...
El sem tudom mondani, milyen jó érzés ez a kb 50 perc, amíg a suliba érek.

Ma Kelly Clarksont hallgattam. Na, őt aztán bármikor szívesen hallgatom. Kellően rockos, kellően érzelgős, kellően lágy is időnként. Őt vezetés közben hallgatni kimondottan élmény. Korábban a Shakira albummal volt ilyen élményem, meg a Heaven Street Sevennel, de biztos akad még. Viszont meg kell találnom a hangulatomnak megfelelő zenét, különben csak ide-oda kapcsolgatás lesz a zenehallgatásból.

Éjjel rosszul aludtam. Réka többször is ébren volt, egy idő után pedig közöttünk aludt. Nyugtalan volt. Sokat forgolódott, nyöszörgött. És ilyenkor aztán agyon van csapva az én alvásom is. De sebaj, most már alszanak, én pedig nemsokára megyek pihenni.

A suliban báb óránk volt. 8-fél 2-ig bábokat gyártottunk. A kolléganőmmel a végére már totálisan elegünk volt az egészből. Nem volt elég papíranyag, amiből dolgozhattunk volna. A ragasztó rossz minőségű volt, és emiatt ronda lett a végeredmény. Pár darabot készítettünk, a többivel pedig majd itthon vesződünk, mert 1 hónap múlva vinni kell bemutatni. Jah, plusz még kesztyűbábot is el kell félig készítenünk.

(#869) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Végre hétvége. Igaz korán keltünk Borcsival, de akkor sem volt rohanás, készülődés. Csak tengtünk-lengtünk, ébredeztünk egy órán keresztül.

Ebédre is egyszerű menüt találtam ki - húsleves, rántott hal rizzsel és tartárral -, így nem kellett a konyhában sem robotolnom. Játszottunk, rajzoltunk, olvasgattunk.

Délután pedig sétáltunk nagyot. Jó időnek tűnt bentről, de pár perc kinttartózkodás után kiderült, hogy nincs is olyan meleg. Sőt. A szél is lengedezett, a nap ereje sem volt olyan erős. Tegnap sokkal jobb idő volt.

Lovaknál

Megint a patakhoz mentünk el, ahol a lovak vannak. Kint legelésztek, és persze a lányok rögtön mentek is megnézni őket.

(#870) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

A hétfő általában nehézkesen szokott indulni, de most energikusan indult a nap. Korán keltünk, már fél 7-kor ébren volt a család. Így mindenre jutott időnk, nem kellett sietni.

Az oviba is időbe odaértünk. Réka megint jót játszott a csoportban. Találkoztam a vezetőóvónővel is, akivel megbeszéltük, hogy Réka jöhet is szeptembertől oviba. Ej, de közeleg ez az időszak. Sok minden fog történni abban a hónapban.

Ma egész délelőtt nem volt net. Vmiért nem volt hajlandó működni a modem. Kedvesem és egyik barátunk azonban nekiveselkedtek ebéd után, de kemény 1 órás küzdés után sikerült rájönni a hiba okára. Érdekes módon azonban egyáltalán nem hiányoltam a netet. Elfoglaltam magamat mással.

Kaptam új telefonkát. Kedvesem cége közölte a múlt hónapban, hogy állják neki a telefonszámlát, és kap egy új készüléket is. Mivel ő viszont nemrég kapott új telefont, így ez az enyém lett. Örülök ám neki nagyon. Ez az:

kicsi telefon :)

(#871) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Ma is kora kelés volt. Most viszont tudtam volna még aludni, dehát muszáj lépést tartani a lánykáimmal.

Borka majdnem minden reggel hasfájásra panaszkodik. Konkrétabban sajnos nem tudja elmondani, így mindent ki szoktam vele próbáltatni. Evés, ivás vagy wc. Az esetek nagy részében segít vmelyik, de időnként nem. Ilyenkor vmi pszichés dologra szoktam gyanakodni. Pedig most az ovira sincs panasza. Jól elvan, szívesen megy.

Néptáncfoglalkozás volt délután, és mivel Réka korán elaludt, el tudtunk érte menni. Nagy örömmel jött ki az óráról. Egyre jobban élvezi, látom rajta. Otthon mindig megmutatja a lépéseket, táncokat. Nagyon ügyes. És azt hiszem, végre elfogadta a tanárurat is.

Tanultam a pszichlógiát. Úgy döntöttem nem egybe olvasom át az egészet, hanem részekre szedem. Minden napra egy rész. 6 db van.

(#872) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Lányok szépen beálltak a fél 7-es ébredésre. Ezt kéne majd ősztől is szépen beiktatni, mert így tudunk kényelmesen elkészülni reggelente.

Torna volt Borkának az oviban. Már amikor itthon összecsomagoltam a zsákot, falfehérre sápadt, és közölte síró hangon, hogy ő bizony nem tornázik. Az oviban pedig folytatódott tovább az esdeklés. Aztán itthon elmesélte mi is igazán a problémája. Nagyon szégyenlős, és nem szeret a fiúk előtt öltözködni. Azt mondta, múltkor csúfolták, mert kilátszott a bugyija. Borcsi, szegény pedig annyira érzékeny, hogy ilyeneket pillanatok alatt a szívére vesz. Megértem őt, de sajnos az óvónő nem hiszem, hogy engedélyezni fogja a külön öltözködést. Sebaj, a suliban szerencsére külön van a fiú és lány öltöző, a tavasz pedig hamarosan itt van, és ilyenkor az oviscsoport a szabadban tornázik.

Holnap pedig nyugisabb lesz a délutánom. Mór ma jött németre, ezzel a holnapi óránk ki lett iktatva. Patriknak kell csak vmi anyagot összehoznom.

(#873) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Rékának a náthából csúnya nyák maradt vissza a torkán. Hol eltűnik, hol előjön, és nem örülök neki, mert már hetek óra tart. És mindig éjjel jön elő. Próbáltam mézzel, lándzsás útifűvel. Egy-két napra eltűnt, de aztán megint jelentkezett. Tegnap éjjel nagyon köhögött. Szegényem még hányt is. Ruhacsere, ágyneműcsere, és persze nagy ölelések, mert megijed ilyenkor. Kiszívtam az orrát is a porszívóval, de alig jött neki vmi váladék. Teljesen le van tapadva. Sikerült visszaaltatni, de éjjel jött hozzánk, és velünk aludt tovább.

Ezért aztán ma szépen elmentünk a gyógyszertárba és vettem a kicsi lánynak köptetőt. Erős - mondja rá ő, de megissza. Remélem segíteni fog.

Patrik jött csak délután. Nem hiányzott most más tanítvány. Fáradt vagyok, nem aludtam jól az éjjel. Viszont jó sokáig itt volt ma, és egy nagy párnacsatával ütöttük el az időt. Élvezte az összes gyerek, és én is. :D

(#874) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Bár a köptető szerencsére segített, Réka mégis nyugtalanul aludt. Éjjel felébredt, és közöttünk aludt tovább. Egy óra hosszat azonban csak forgolódott, aztán aludtunk reggelig.

Borcsi óvónőjével megbeszéltük az átöltözős dolgot, és beleegyezett, hogy Borka külön öltözzön a többiektől. Ma is tiszta rosszul volt szegényem, amikor az öltözőben kicserélte a nadrágot a szoknyára, miközben az egyik fiú csoporttársa is éppen átöltözött. Anya, takarj el, hadd tudjak gyorsan átöltözni.

Mivel korán kelünk, Réka elég hamar elalszik. Olyan hamar, hogy engem is meglep. Már két napja az ebéd utáni alvása, ebéd előttre került. Tegnap fél 11-kor aludt el, ma 10 előtt. 11 után felébredt, és utána ebédeltünk.

Borka áthívta egyik csoporttársát játszani. Aztán a szomszéd kislány is átkéretőzött, így aztán lányos délutánunk volt. Réka élvezte a nagyok társaságát, és leste minden mozdulatukat. Játék egy pillanatig nem volt, helyette a szépítkezés állt a középpontban. Körömlakkok, rúzsok, szájfény, szemfesték került elő. Mindkét kislány egy tucat kütyüt hozott. Csak néztem, ahogy ezek a kis lányok, majmokat csinálnak magukból. A vezető szerep az új lányé volt. Ilyen-olyan körömlakk, így és így kell használni. Majd én kifestelek benneteket, mert én értek hozzá. - hangzott tőle. A minimax bébiknek való, ő olyat nem néz, mert nagylány. Ez is bébis, az is dedós. Stb.

Döbbentem hallgattam, ahogy ez a 6 éves kislány beszél, és 12-13-nak akar tűnni, mind a kinézetével, mind a beszédstílusával. Ok, biztos nem ilyen tragikus a helyzet, de ilyenkor mindig elgondolkozom, hogy talán nem szeret gyerek lenni? Hogy nem szeret természetes lenni? Miért nem tud játszani? Kérdeztem tőle, mit csinál otthon. Azt mondta, énekel a cd-ire, manikűröz, sminkel. ........... Ennyi.
Jó, Borka is énekelget, utánozza az énekstílusokat, táncmozdulatokat. Néha még sminkelünk, és körmöt is festünk. De nem ebből állnak a mindennapjai. Pedig nem tiltom neki. Ez a kislány meg mást se csinál. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle pár év múlva.

(#875) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Fáradt voltam egész nap. Nem aludtam jól, pedig egyik lánykánk sem ébredt fel éjjel. Nyugtalanul aludtam, sokat forgolódtam, rosszat álmodtam.

Lányok ma is fél 7 előtt már ébren voltak, korán kezdődött a nap. Az udvarra sem tudtunk kimenni, hogy legalább gyorsabban teljen kicsit az idő, mert nagyon hideg szél fújt. Majd megfagytam, amikor kiteregettem a ruhákat.

Délután kolléganőméknél voltunk. Kedvesem segített nekik a gépet újratelepíteni. A lányok jót játszottak, aranyosan eloltak, mi pedig kicsit beszélgettünk. 3/4 8-kor indultunk haza. Lányok teljesen kifáradtak már, örültem, hogy eddig bírták türelemmel. Hazafelé viszont mindketten elaludtak. Kivettük őket az autóból, átöltöztettem őket, és fel sem ébredtek. :)

Remélem holnap reggel fél 7-nél előbb nem ébrednek fel.

(#876) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Sötét, sekélyes és szomorú vagyok... Kaptam ma a jelzőket. Elismerem, valóban nem vagyok tájékozott sem politikai, sem gazdasági, sőt, még bulvárszinten sem. Olvasni annyi időm van, amíg elolvasom a tananyagot, esetleg, ha kell, akkor a házidolgozathoz keresek anyagot és azt ollózom össze, és egészítem ki. Örülök, ha erre is jut időm. A másik olvasási lehetőségem, amikor a tanítványoknak keresek anyagot, és fordítom le. A harmadik az internet, amihez igaz a nap folyamán bármikor hozzáférek, mégsem tudok 5-10 pernél több időt tölteni, mert vmelyik lányka jmindig ön vmi kéréssel, illetve este, de addigra már annyira fogékony csak az agyam, hogy itt a fórumon olvasgassak.

Valóban kellene olvasnom, ha nem is napi szinten, de legalább 2-3 naponta vmit arról, ami a nagyvilágban történik, de megmondom őszintén vhogy nem érdekel. Teszek rá, hogy ki kire fúj éppen. Mikor melyik párt talál ki vmi okosat, amivel a másikat megalázhatja? Építő ötleteket nem látok, és szomorúnak találom, ami politika szinten hazánkban folyik évek óta. Nos, ezért nem érdekel a politika és a gazdaság.

Megyek és olvasok vmit. Hogy ne legyek olyan sekélyes... :D

(#877) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Nos, a művelődés mára is megvolt. Nem sok minden történt a tegnapi hírek óta, de a lelkiismeretem nyugodt, hogy tudok a nagyvilágról. :)

Borka este köhögni kezdett. Igaz felszakad neki, de sajnos egyfolytában köhög szegény. Holnap reggel még meglátom, mi van vele, aztán itthon fogom, ha nem tetszik az állapota.

Réka köhögése csak este jelentkezik, viszont az is csak elalváskor.

Borcsikám rákapott az írásra, olvasásra. Egyedül teszi mindezt. Szorgalmasan gyakorol írni. Mindent leír, amit meglát. Újságból ezt-azt, műszaki cikkeken márkaneveket és adatokat. Konyhában mindenféléről leírja a szavakat. Nagyon lelkes. Miután pedig leírta, el is olvassa, vagy csak újrabetűzi. Korábban elítéltem ezt - mármint, hogy a gyereket ne tanítsuk meg iskola előtt olvasni, írni - ,viszont rá kellett döbbennem, hogy ezt maguktól is megtanulják. Megtiltani nem akarom, mert hatalmas nagy sikerélményt jelent neki. Az iskolában pedig úgyis lesz elég dolga majd, mert ez inkább csak ismerkedés a szavakkal, mintsem tudatos tanulás.

(#878) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Borka itthon maradt ma. Reggel nagyon köhögött, de nap folyamán csak időnként tört rá a köhögés. Adtam neki lándzsás útifüvet, C vitamint, reggel pedig egy fél algopyrint is, mert fájlalta a torkát. Délben és este pedig köptetőt adtam neki. Most elalváskor nem is jelentkezett a köhögés.

Reggel még igencsak itthon akart maradni, de dél körül már untamagát, hiányoztak neki a barátai. A hétre irattam ki, aztán ha javul az állapota, lehet, hogy viszem korábban.

Réka egész nap toporzékolós hangulatban volt. Mindenért képes volt hisztizni. Így hát egy idő után már nem foglalkoztunk vele, hanem egyszerűen otthagytuk a hisztijével. Ilyenkor pár percre abbamaradt a dolog, majd ismét vmi előhozta neki.

Estére meghívtak minket pizzázni. A lányok nagyon örültek neki az elején, de amikor már ott voltunk nem is törődtek a pizzával.Viszont a pincérlányok nagyon kedvesek és türelmesek voltak velük. Bevezették őket a kulisszák mögé is, ésmegnézhették, hogyan készül el a pizzánk. No, ez teljesen lenyűgözte őket. :) Így hát ma sem maradtak élmény nélkül.

(#879) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Hajnalban, 4 körül Réka ébredt, és jött aludni, majd 5 körül Borka szólongatott, és vele aludtam tovább. Közben egyszer vmikor a kutyák is zajongtak, kiengedtem őket, majd a macska is kéretőzött kifelé. Így hát elmondthatom, ismét pocsék éjszakám volt. Szerencsére a fáradtság csak ebéd után és most jelentkezett, egész jól bírtam a mai napot.

Fodrászhoz mentem délelőtt, csak ide át a szomszédba. Borka jött velem. Már untam a hajamat, muszáj volt vmi változtatást beeszközölnöm. A hosszát sajnáltam volna, ezért hátul csak a végét vágattam le, elöl viszont kicsit tépettre vágattam, így nem kell mindig összefogva hordanom.

Borkám délutánra és estére rosszul lett. Láza felment, gyengének érezte magát. Adtam neki lázcsillapítót, meg vitamint. Remélem holnap jobban lesz. Ha nem, akkor délután megyünk a doktornénikhez.

Réka pedig rendetlen. Folyton veszekszik Borcsival, és minden lehetőséget kihasznál, hogy ellenkezhesen velünk. Úgyhogy elkapom a leányzót.

(#880) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Borka szerencsére jobban van. Láza és hőemelkedése sem volt, és a torka sem fájt. A köhögése is alábbhagyott. Ha köhög, akkor is felszakad neki. Így hát nem vittem orvoshoz délután.

Délelőtt sétáltunk egyet a boltba, délután pedig az udvaron voltunk. Szép tavaszias idő volt egész nap. Már a nagykabát sem kellett.

Homokoznak

Anyáék lecserélték az autójukat. Egy 6 éves, 1,4 l-es Kalos Sedanuk volt, ehelyett vettek egy vadiúj bordómetál 1,1 l-es, 5 ajtós Chevrolet Aveora Kép Ilyen, csak más a dísztárcsa keréken.
Örülök a cserének, mert már régóta el akarták adni. Bár nem gondotlam, volna, hogy egy újat vesznek, ugyanis alig vezetik. Az esetek többségében mi használtuk párommal, mert egyszerre mindkettőnknek szüksége volt autóra.
Ebben az újban végre van légkondi, nagyobb kerekek vannak rajta, viszont kisebb a motor - a biztosításra is kevesebbet kell fizetni, kisebb, ami megint jobb, mert a sedan formát nem szeretem. Meg hát örülnek neki, mint a kisgyerekek.

(#881) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Iszonyat fáradtság tört rám. Mindjárt elalszom ülve, úgyhogy gyorsan összefoglalom a mai történteket.

Délelőtt gyors rendrakás után el Hévízre. Ott kolléganőméknek segítettem a messengert beállítani, de vmilyen oknál fogva nem sikerült. Aztán beköszöntek a többi kolléganőmnek az oviba, majd indulás másik kollegináért, és meg sem áltunk Ajkáig.

A mai nap tanulása/értelme, hogy ott legyünk, egyenlő volt a nullával. Igazából mindenről beszélgettünk, de főleg a semmiről. A tananyagot megkaptuk kinyomtatva, és 4 óra körül neki is álltunk vele foglalkozni, akkor is csak sztorizgatás ment a tanárnő részéről. Déltől 4-ig a nyári és II. féléves gyakorlatról csevegtünk, amiről szintén kapunk majd egy tájékoztatót. Tehát ténylegesen ki merem jelenteni, hogy jobb lett volna itthon maradni, és átnézni az anyagot holnapra, mert most meg már semmi erőm hozzá.

Borkának estére megfájdult a feje. Kapott fájdalomcsillapítót, és elaludt. Remélem semmi komolyabb.

Réka sajnos még mindig köhög. Estefelé tör rá minden nap, és hányás a vége, mert a váladék még a köptető hatására sem akar felszakadni. Most már ő is jól van, és remélem így is lesz éjjel.

Holnap megint suli. Dolgozat, majd pszichológia óra.

(#882) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Az éjjel mindkét lánykánk rosszul volt. Rékával elég sok időt töltöttem ébren. Nagyon irritálta a köhögés, lázas is lett, ráadásul sokszor hányt is a torkán lerakódott váladék miatt.

Aztán Borkám is felébredt, ő fülfájásra panaszkodott. Kedvesem adott neki gyógyszert, majd lefeküdt vele, mert én Rékával feküdtem. Ő jól volt ma egész nap.

Réka nap folyamán még többször belázasodott, így jobbnak láttam értekezni a gyerekorvosunkkal, aki mivel nem volt itthon, elküldött minket ügyeletre. Réka influenzás lett. Kapott antibiotikumot. Sajnos muszáj volt. Remélem hamar fog hatni.

Alig alvós éjszaka után pedig ma dolgozatot írtunk, és fejlődéslélektan óránk volt. beszéltünk tegnap az osztályfőnökünkkel is, és kiderítette a jegyeinket az eddigi tantárgyakból. Legalább ezt is tudjuk.

(#883) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Jéh, ma van szökőnap. :)

Rékának sokat segített az antibiotikum. Éjjel jól aludt, és délutánig egész jól volt. Akkor rátört megint a betegség. Nyűgös és sírós volt, és nagyon nem tudta mit akar. Csak ténfergett szegényem. Ha felkelt, akkor meg esett-kelt. Láza nem volt, de mégis rosszul nézett ki. Estére hőemelkedése lett, megkapta a gyógyszereit, és pillanatok alatt elaludt.

Borka szerencsére jól van. Nem fáj semmije. Ő csak köhög, de azt elég csúnyán teszi, úgyhogy úgy gondolom, a héten megint nem megy oviba. Igaz, holnap fényképezkedés. Arra beviszem, de aztán hozom is haza.

A nap nagy híre, hogy Babóca, a lánymalackánk úgy néz ki, vemhes. Nem tudom, mikor lesz a szülés, de kicsit izgulok miatta.

(#884) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Borkának délelőtt fényképezkedés az oviban. Elvittem drágámat, felöltöztettem, és otthagytam. Megbeszéltem az óvónővel, hogy a héten még nem viszem, mert csúnyán köhög még mindig.

Rékával pedig mentünk a gyerekorvosunkhoz. Hétvégén felhívtam Rékus állapota miatt, és akkor azt tanácsolta, menjünk el hozzá hétfőn, mert látni szeretni a kis manót. Rengetegen voltak, de nem akartam hazamenni, mert biztos voltam benne, hogy a rendelési idő alatt ennyien lesznekk. 1,5 óra várakozás után végre sorra kerültünk, Réka lelkem többé-kevésbé bírta türelemmel.

Új gyógyszereket nem kapott Rékus, viszont a doktornő azt mondta, hogy nem influenzája van, hanem hörghurutja. Azt is mondta, hogy mivel hasonló tünetei voltak Rékának az influenzával, az ügyeletes orvos ezért azonosította be rosszul a betegséget. De legalább a gyógyszerek jók voltak, amiket felírt.

Délután sokat voltunk kint. Nagyon kellemes meleg volt - én rövid ujjúban voltam. Lányok élvezték a kint létet. Feldíszítettük a tojásfánkat, és még egy nyuszit is kreáltam rá zsákból, hogy ha esetleg megázna, ne menjen kárba. Holnap fotózok...

(#885) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Réka állapota lassan javul. Se láz, se hőemelkedés nem jelentkezik már hétfő reggel óta, de a köhögése nehezen akar csillapodni. Ma ebéd utáni alvás előtt majdnem befulladt. Szegénykém nagyon szenvedett. Már épp azon voltam, hogy viszem a gyerekorvoshoz, amikor megnyugodott, és elaludt. A szerencse az, hogy legalább amikor pihen, akkor nem jelentkezik a köhögés.

Nem volt olyan jó idő, mint tegnap. Fújt a szél délelőtt, és délutánra sem lett olyan, meleg, mint tegnap. Azért mégiscsak jókat játszottunk kint, mégha be is voltunk öltözve.

Borkának biciklit fog hozni húsvétra a nyuszi. Ma vettünk neki egyet. Milyen érdekes, hogy rá sem kérdez, hogy létezik-e egyáltalán a húsvéti nyúl? Ha megkérdezné, elmondanám, de sokkal jobban el van foglalva azzal, hogy mit fog neki hozni?

(#886) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Réka ma sokkal jobban van, mint tegnap volt. A köhögése csillapodott, ritkán csap át fuldoklásba. Aludni tud, étvágya rendben, bár inkább csak nassol, mint rendesen eszik. Viszont a nyafogása és a nyűgössége nem hagy alább. Itt bizony már határozott fellépés szükségeltetik, mert időnként igencsak visszaél a helyzetével a kisasszony, és zsarnokoskodik.

Ma végre megcsináltuk az adóbevallásunkat is, így hát megint egy pipa került az elvégezendő dolgok listájára.

Nem volt jó idő ma sem. Bár dékutánra melegebb lett, és a szél is elállt, de kissé hűvösnek találtam az időt. Ennek ellenére kiemntünk, és bizony jól érezték magukat a lányok. A szomszéd gyerekek is átjöttek.

Az esti elalvások is gyorsabbak, a friss levegő szépen lefárasztja őket.

Képek:
Réka kipróbálta Borka bukósisakját

Mesekönyvnézegetés

Borka kreatív estéje

(#887) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Azt hiszem most már kijelenthetem, hogy a lányok jól vannak, mindketten már csak kicsit köhögnek. Kedvük jó, étvágyuk rendben.
Édesanyát viszont jól elérte ez a betegség. Tegnap is rosszul érezte magát, és ma sem volt jól. Persze orvoshoz nem megy, ilyenkor én adagolom belé a gyógyszereket és homeopátiás szereket, mert semmit sem szed. Apa is berekedt, remélem ő nem kapja el jobban.

A délelőtt elég hűvös volt, ezért ki sem mentünk a levegőre. Idebent viszont akadt elég dolog. Ma a vasalás volt soron, lányok lelkesen segítettek.

Délután pedig nekiveselkedtünk 4 fa kivágásnak az utcán. Már évek óta kérjük a közterület fenntartókat, hogy vágják ki a fákat. Idén is személyesen kértük meg őket, mikor megmetszették a fákat, hogy legyen szívesek kivágni, mert ocsmányul néznek ki, árnyékot sem adnak nyáron, ráadásul teljesen korhadtak, és félő, hogy vkire rádőlnek. Rögtön ellenkeztek, hogy ez nem az ő hatáskörük, meg a főnök beleegyezése nélkül nem lehet. Mivel ezt már 3. éve hallottuk, gondoltuk a tettek mezejére lépünk, és magunk irtjuk ki a fákat. Így is történt.

Borka és Réka pedig sürgölődtek körülöttünk, és nagyon lelkesen hordták a fákat.

(#888) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Hulla fáradt vagyok. Ma dolgoztuk fel a tegnap kivágott fa ágait. Fűrészelés, felvagdosás, égetés, miegymás. Délelőtt és délután is volt vele munka. A szemeim leragadnak. A kezeimet hasogatnak és csupa horzsolás. Azt hiszem, az éjjel jót alszom.

Borkának megvettük a biciklit. Kedvesem alaposan elrejtette a dédi garázsában. Már csak reménykedem benne, hogy Borcsinak a 3 hét alatt egyszer sem fog eszébe jutni átmenni. 10 ezer ft-ot fizettünk érte. A szomszédunk Ausztriából hoz be bicikliket, alig használtakat, vagy jó állapotban lévőket. Itthon rendbe teszi (szerelés, zsírozás, ez-az csere), és eladja őket. Borcsiét is így vettük. Az újra sajnáltam volna a pénzt, mert nagyon hamar kinövi. Az előző is 20 ezer ft körül volt, és bizony épphogy 2 évet kibírt. A mostanit szerintem nem úsztuk volna meg ennyivel. Így legalább van egy jó kis bringája, ami nem volt drága, és nem is egy snassz bicaj. (képek húsvétkor)

(#889) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Most mások számára egy kis csöpögős rész következik...

Tegnap érzelgős napunk volt. Folyton öleltük és csókoltuk egymást. Suttogtunk egymásnak szerelems szavakat, és nem győztünk hálát adni a sorsnak egymásért és a gyermekeinkért. Szerelmes vagyok még mindig. Másképpen, mint az elején. Nem lángolón, hanem örök parázslón, de vhogy mégis mélyebben. Páran értitek, mit érzek. Sokan pedig meg fogjátok érezni, remélem. Csodálatos.

Aztán mondott Kedvesem vmit, ami meglepett, de boldogsággal töltött el. Elteszem emlékbe, és a fejemben lévő post itok egyikére.

Kreatívkodtam ma. A fősulis lányoknak megígértem, hogy gyártok egy honlapot. Vmi egyszerűt, aztán, ha beletanulok a programba, akkor díszitgetek rajta. Biztos nem olyan bonyolult, de rá kell még jönnöm. Szerencsére Páromra mindig számíthatok, segít, ha elakadok. Egy része már kész, holnap folytatom a többit. Aztán közben is jutnak eszembe ötletek, mert az elején azt sem tudtam, hogy álljak neki.

Réka verekszik. Nem tetszik ez nekem. Borkát püföli mindig, ha ad okot rá, ha nem. De az esetek többségében csak úgy odasuhint. Kézfogás, magyarázkodás, nem szabad, csúnya dolog.. stb. Meglátom, mi lesz belőle.

(#890) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Ma nem sok időm jutott a honlapra, meg el is akadtam. Most kell megrágnom Kedvesem fülét, hogy segítsen, mert úgy beletemetkezett a sorozataiba, hogy délután alig láttuk.

Igaz, nem is voltunk itthon. Eredetileg csak egy nagy kutyasétát terveztünk, de közben ottragadtunk a barátainknál. Kellemes idő volt, a gyerekek jót játszottak. Farakást is másztak, ami mindkét lánykámnak hatalmas élmény volt.

Farakásmászás

(#891) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Amíg az oviba vittük reggel Borkát, megszült Babóca. 2 kis kölyke lett, de az egyik rögtön elpusztult. Viszont a másik él, és virul. Szopik, sétálgat, gügyörög az anyjának. Tiszta édesség. Borka teljesen odavan érte, nevet is adott neki: Picur.
Íme ő.
A nemét még nem tudom, mert nem néztem meg, nem akarom zaklatni őket. Majd pár nap múlva.
Szegény Bogyó külön van, és elég nehezen viseli az egyedüllétet. Majd sokat szeretgetjük, mert egy darabig nem mehet vissza. Azt tanácsolták.

Délutánra kellemes idő lett. Sokat voltunk az udvaron. Patrik után szabadon a lányok is fára akartak mászni.

Borka a diófán

Réka a cseresznyefán

Mivel kivittem a fényképezőgépet, Borcsi elkérte, és sétálgatott végig az udvaron, majd lefényképezett sok mindent. Ez lett a kedvecem.

(#892) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Hideg lett, nagyon hideg. Egész nap bent voltunk, és igyekeztünk elfoglalni magunkat. Főleg én Rékát, mert hát minden 5 percben mást akart csinálni. A fényképezkedés tetszett neki, így sok képet lőttem róla. Ez tetszik a legjobban:

Réka

Honlapom készül, készül. Mindig új ötletek jutnak eszembe, aztán be is teszem. Néha nem tetszik az eredmény, de az esetek többségében sikerül eltalálnom a külcsínt. vagy csak én gondolom így? Ahh, nem is tudom, hogy feltegyem-e a netre... Mi van, ha csak nekem tetszik?

Nos, időközben Kedvesem besegített, és felkerült a netre az anyag. :B

(#893) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

A délelőttöm Clarissa ügyeinek intézésével telt. Kimentem a bádogossal a házhoz, ő megbeszélte az áccsal a munkát, aztán mindegyikükkel elrendeztem a pénzügyeket is. Amint hazaértem, elmentem gyorsan bevásárolni és pénzt váltani. Aztán ebédkészítés, és végre egy kis pihi.

Rékus hamar elaludt, aztán Borcsika is hazaért. Vele a nőnapi ajándékokat készítettük el az óvónéniknek. Egy képkeretet ragasztottunk, és bele rajzolt egy virágcsokrot.

(bocs, a satnya minőségért)

Nem akarok virágot küldeni vele, mert biztos mindenki azt visz, és hát hamar elhervad. Ez legalább örök emlék.

Délután Réka teljesen meg volt kergülve. Mindenért hisztizett, mindenért piszkálta Borcsit. Fürdés után aztán mintha kicserélték volna. Nagyon aranyos volt.

(#894) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Ma nyugis napunk volt. Végre befejeztem a bábjaimat. A kisebbekkel meggyűlt a bajom, már majdnem szemöldökcsipeszt fogtam, hogy az apró, kis mütyüket rá tudjam ragasztani a felületre, de lusta voltam felkelni és megkeresni, úgyhogy maradt a kezem.
Itt megtekinthetők: Bábok

Kolléganőm felhívott, hogy nem jön a hétvégén suliba. Úgy döntöttem, a szombatot én is kihagyom, mivel báb lesz. Ragasztgatni és varrni itthon is tudok. Minek raboljam a saját időmet? Pénteken, azaz holnap viszont elmegyek, mert sok mindent fogunk írni.

Réka ma sokkal kezelhetőbb volt, mint tegnap. Remélem hat a kis szigor, mert aztán ideje volt kicsit megregulázni a hisztijét határozottabb hangnemmel és kiállással.

[ Szerkesztve ]

(#895) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Megvan a saját avatarim. Végre. Úúúgy örülök neki. :D

Suli volt ma. Egész nap csak írtunk megint, mint a güzü. Többieknek tetszik a honlap. Közben eszembe jutott még pár dolog, amit javítani kellene, illetve, amit még feltehetnék. A tanárok is örültek a honlapnak, mondták, majd adnak anyagot, hogy tegyem fel.

7-kor értem haza, és Borka nagyon rosszul volt. Hányt szegényem, és elég erőtlen volt. Az ovis ennivalótól sokszor rosszul lett már. Hasmenésként, hasfájásként jött elő nála. Ez az első eset, hogy hányt is. Adtam neki B6 vitamint, lefektettem, és hamar elaludt. Remélem holnap jobban lesz.

(#896) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Egész nap csak esett. Hol jobban, hol csak szitált. Délelőtt Rékussal mentünk el boltba. A kisállatkereskedésben kellett bevásárolnom, meg még pár dolgot. Réka élvezte az autókázást.

Borka, lelkem nem volt igazán jól még ma sem. Gyengének érezte magát. Alig evett vmit. Mondjuk nem is baj. A baj viszont az, hogy inni is alig ivott. Reggelire baracklét kért, ebédre evett levesben főtt husit, vacsorára pedig megint nem evett, csak baracklét ivott. Szerencsére nem hányt, és hasmenése is csak reggel volt. Aggódom érte, mert amúgy is olyan gizda szegényem. Ilyen alkalmakkor pedig megint csak soványabb lesz. Holnapra talán rendbejön az étvágya is.

Délután kivittem őket sétálni - gyerekeket, kutyákat egyaránt. Kicsit ugyan szemerkélt az eső, de szaladni egyet nem ártott senkinek.

(#897) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Borka reggel jól volt, de aztán egész nap gyenge volt, és rosszul érezte magát. Keveset evett, de ennek is örülök. A Normafloret adom neki, remélem helyrehozza a kis gyomrát és bélrendszerét. Holnap itthon marad, majd meglátom aztán, hogy megy-e a héten.

Jókat játszottunk ma. Délelőtt aranyosan együtt tudtak játszani a lányok is, ami nagy szó, mert mostanában állandó veszekedés van köztük. Főleg Réka piszkálja mindenért Borcsit. Ebédkészítés közben sem kellett percenként berohangálnom hozzájuk. Fura is volt. :D Se nyafogás, se kiabálás, se hiszti, csak játék.

Délután átjött aszomszéd kislány játszani, aminek Borcsi nagyon örült, és én is. Jobb kedvre derült. Aztán meg sétálni is voltunk, de csak rövid ideig, mert megint fájni kezdett a hasa.

(#898) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Ma a változatosság kedvéért Réka hányt. Ő a sajttal csapta el a gyomrát. Imádja a lapkasajtot - persze magában -, én pedig hagytam magam rábeszélni, és adtam neki 2 darabot. Egy az egyben kijött belőle. Soha többet. Akármekkora hiszti is lesz érte.

Borka még mindig hasfájásra panaszkodik. Ma ugyan kevesebbet evett, mint szokott, de végre volt étvágya. Sőt a holnapi ebédet ő kérte. A héten itthon marad, nem akarom, hogy az oviban erre a fájós gyomorra egyen vmit, és megint rosszul legyen.

Délelőtt és délután is kint játszottunk az udvaron. Sajnos délutánra nagy szél kerekedett, így kevesebb időt töltöttünk a szabad levegőn.

(#899) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Esős nap. Mit lehet ilyenkor tenni bent a lakásban két eleven gyerkőccel? Mondjuk készítsünk sólisztgyurmát, és formázzunk belőle. Majdnem egy órát elvoltak vele, úgyhogy sikeres volt a hadművelet. Tészta maradt még, be a hűtőbe, jó lesz jövő héten megint. :)

Sólisztgyurmázás

Délután eléggé hullámzó hangulatban volt Borka. Néha nem tudott magával mit kezdeni, olyankor csinálta az ökörségeket, néha pedig gyönyörűen játszogatott egyedül és a hugával is. Ölelkezős hiányban is szenvedett. Vagy engem vagy a hugát ölelgette.

Ölelkezés

Amíg Réka aludt gyakoroltam a furulyázást, Borcsi volt a közönségem. A dalokat pedig együtt énekeltük.

(#900) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Ma korán keléssel indult a nap. Kedvesem Bp-re ment, 6-kor kelt emiatt. Viszont a lányok is felébredtek a hangokra, és már negyed 7-kor a reggeliért kuncsorogtak. Ettek is egy túrós palacsintát fejenként.

Aztán elmentünk bevásárolni. Jó megérzés volt, hogy menjünk el korán boltba, mert ahogy hazaértünk esni kezdett, és bizony 11-ig el sem állt.

Délutánra viszont kellemes, tavaszias idő lett, és az időnk nagy részét az udvaron töltöttük.

5-kor szülői értekezlet volt az iskolában a leendő elsősők szüleinek. Bemutatkoztak a leendő 3 elsős osztály tanító nénijei. Kiderül majd hogy kerülnek össze a gyerekek. Bár azt fel lehet írni, és ígérték, hogy erre igyekeznek is odafigyelni, hogy a barátnők egy osztályba kerüljenek. Hétfőn lesz a beiratás. Borcsival majd bemegyünk ketten az iskolába, akkor körülnézhet kicsit, és beszélgethet a tanító nénikkel. Sok hasznos dolgot mondtak, és lassan kezdenek elillani a félelmeim az iskola kezdéssel kapcsolatban. Mire Borka lányom csak ennyit mondott: "De anya, én nem is félek az iskolától." Hopp, akkor csak én rezelek. :B

[Rutintalan anyuka első iskolás élményeit hallhatták, kedves olvasóink... :DDD - peterkeT]

[ Módosította: peterkeT ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.