Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#751) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Reggel korán felkeltünk, mert a reluxások 8-ra ígérkeztek. Semmibe nem akartam belefogni, ezért csak vegetáltunk egy ideig. Aztán meguntam a várakozást, és végeztem a kis dolgaimat. Lányok közben játszogattak. 9 után vágre megérkeztek, és felrakták percek alatt a fürdőszobai és a hálószobai reluxákat. Az egyik hálószobaival vmi gond van, amit itt helyben elég hosszú ideig tartott volna megjavítani, ezért visszavitték a gyárba, és jövő héten hozzák újra felszerelni. Jól mutatnak egyébként.

Egész nap nagy szél fújt, de ki kellett menjek a gyerekekkel, mert idebent már nem bírtak magukkal. Alapvetően nem volt hideg, csak erősen fújt a szél.

A malackákat ma sokkterápiáztuk. Takarítás után nem tettem vissza a ketrecükbe az odujukat, így kénytelenek voltak elfogadni a simogatást, a nézegetést, a hangok elől pedig megintcsak nem volt hová bújni. Estére már egész jól elviseltek minket. Azt is meg tudtam nézni, hogy melyik a fiú. A barna foltos Bogyó, a fiú. A fekete-fehér mintás pedig Babóca, a lány. Borka is nagyon élvezte, hogy ennyit foglalkozhat velük. Fésülgette és simogatta őket minden mennyiségben.

Harapás

Borka és Zeusz

Borka és Zeusz "szerelmeskednek"

Cicák

Így néz ki nálunk egy ebédkészítés, amikor előkészítem a húst.

[ Szerkesztve ]

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#752) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Borka ma hisztis volt, és nyüglődött. A délelőttje tiszta szenvedésből állt. Délutánra már kicsit összeszedte magát.

Viszont szép, őszi idő volt egész nap, és igyekeztem minden lehetőséget megragadni arra, hogy kint legyünk az udvaron. Délután találkoztunk a szomszéd kislánnyal. Kihívta borkát játszani. Mondtam ok, de be nem mehet hozzájuk. Ki tudja, hogy mikor harapná őt is meg a kisöccse? Fő az óvatosság. Aranyosan játszogattak kint, és érdeklődött mi van Rékával. (Jé, hogy ez az anyjának eszébe sem jut.) Mondtam neki, hogy nagyon sebes az arca, és gyógyulgat a sebe. És megkérdeztem tőle, hogy az ő sebei meddig szoktak gyógyulni, ha az öccse megharapja. A kislány felhúzta mindkét pulóverujját - ott 3-4 harapásnyomot számoltam össze, és az arcán is volt egy. Sajnáltam szegényt. Mondta, hogy ezek már 1 hetesek, és bizony lassan gyógyul. ... Igen, tudom. Nos, Rékáé is így fog.

Aztán megjelent anyuka a kisöccsel, és jobbnak láttam behozni Rékát az udvarra.

Képeket is készítettem ma, mert bizony mostanság nem sok időm volt fényképezni.

Réka pogácsázik

Borka kisautózik

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#753) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Réka ekcémája kezd megint erősebben jelentkezni. A hasán, a hátán és a térdhajlatában is megjelentek már a foltocskák. A doktornővel abban maradtunk, hogy ha kicsit csúnyább a szokásosnál, akkor vigyem el, megnézi, és elkedzjük kezelni vmi homeopátiás szerrel. Nos, akkor azt hiszem itt az idő, hogy a héten elmenjünk.

A védőnőkhöz is el kellene mennem, hisz az ottani hospitálás még nincs befejezve. Pedig ha az is meglenne, akkor dolgozhatnék itthon, és meg tudnék ezalatt az 1 hónap alatt sok mindent csinálni, ami a sulival kapcsolatos. Tudom, csak elhatározás kérdése. Igen az. De most úgy élvezem, hogy végre megint nyugodt napjaim vannak, és nem sok kedvem van itthonról elrohangálni, aztán hazajönni, és itthon is ide-oda kapkodni. Mert ugye folyton van házimunka, ami ugyan megvár, de felgyülemlett állapotban még fárasztóbb elvégezni. Meg hát Patrik is jön minden nap, Mór is 2x jön a héten. Tehát alapaból sem unatkozom, és most vhogy örülök, hogy csak ezek vannak, és nem kell plusz időt fordítani az iskolára. De csak 2-3 napot adhatok magamnak, mert tényleg urrá lesz rajtam a lustaság, és akkor még nehezebben látok neki a papírügyeknek.

(#754) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Ma egy kimondottan nyugodt nap volt. Takarítottam, boltban voltunk, főztem és volt fél órám leülni. Szóval minden szupi.....lett volna, ha Réka is így akarta volna.

De ő vmilyen oknál fogva nem akarta. Dobálta a játékait. Ha fel akartam vetetni vele, csak nézett rám és vigyorgott. Ide-oda fetrengett a földön. Közben rugdalt mindent, ami a közelében volt. Az összes állatot szekírozta. És még sorolhatnám, de most nem jut eszembe több.

Szerencsére délutánra megnyugodott, úgyhogy nem volt gond vele. Viszont hazajött 3 körül a másik díszpintyem, aki közölte, hogy a néptáncon rendetlenkedett, és mérges lett rá a tanító bácsi. Ezt perzse mosolyogva, mintha mi sem lenne természetesebb, előadta. Mivel ez már a második eset volt, én nem találtam olyan viccesnek, ezért elbeszélgettem a kisasszonnyal, hogy nem így kellene viselkednie. Pénteken amúgy is szülői lesz, így legalább hallom a másik oldal véleményét is.

(#755) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Réka meglepően sokáig aludt ma reggel. Már majd' 1 hete éjjelente felébredt, és reggel már fél 7-kor ébren volt. Ma viszont fél 8 után kelt, igaz 5-kor felébredt, de hamar visszaaludt.

Nyugis nap volt a mai, és alig volt dolgom. Réka azonban ezt a keveset is nehezen hagyta, hogy elvégezzem, mert folyton azt szeretné, hogy vele foglalkozzak. Így viszont elég körülményes ebédet készíteni. De aztán csak találok neki vmi nézni- vagy játszanivalót. És akkor lesz 3-4 percem arra, hogy gyorsan elvégezzem a legszükségesebb részeket. A legjobb, ha már tudok neki kicsit ennni adni, mert az evéssel elfoglalja magát. Imádja a hasát, és érdekes, hogy miket eszik meg szívesen. Tegnap pl petrezselyemmártást készítettem. Nagyon jóízűen megette krumplival. Ma hagymalevest főztem. Sajttal és pirítóssal ebből is megevett egy nagy tányérral. Aztán még egy kis lángost is.

A hideg ételekkel nem tud mit kezdeni. Szendvicseket, májkrémes vagy lekváros kenyeret meg sem eszik. Egyszerűen nem szereti őket. Egyébként Borka és Kedvesem is ilyen, ezért sokszor bajban vagyok, mit is főzzek, amiből marad is, vagy kicsit átvariálva vacsora készíthető belőle.

(#756) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Hopp, a képek lemaradtak.

Réka játszik

Zeusz

Zeusz plüsscicának álcázza magát. Zeusz

(#757) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Réka délelőtt a fürdőben volt anyáékkal. Én pedig nekiveselkedtem a fáradtságos, hosszú ideig tartó ablakpucolásba. Az 5 duplaablakból 2 óra leforgása alatt sikerült 4-et megtisztítanom, és még a függönyöket is tisztára mosva visszarakhattam a karnisra. Holnap pedig már csak eggyel kell szenvednem, és a sok kis ablakból álló bejárati ajtónkkal. Akkor végre szép tiszta lesz minden ablak.

Ennek örömére 1 körül elkezdett esni az eső.

Délután Patriknak és Mórnak is megtartottam az órát, és aztán együtt örültünk a hosszú szünetnek. Nekik és nekem is lesz végre egy kis szabadidőm.

Réka nagyot aludt ebéd után. Sony is mellette találta meg a legideálisabb helyet a pihenésre - amíg kint süvít a szél, és csapkodja az esőcseppeket, addig ő bent pihen a finom, meleg lakásban. :)

Alszanak

(#758) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Hideg lett. Olyan igazi hűvös, őszi idő, és megmondom őszintén ezt már nem szeretem. Ráadásul a szél is süvített egész nap, kint se tudtunk sokáig maradni, mert teljesen átfújt minket. Délelőtt elsétáltunk a pékségbe Rékussal. Jól felöltöztettem, de már hazafelé panaszkodott, hogy fázik, és vegyem fel. Meg hát a "kis keze naon fázik"- mondta.

Tegnapelőtt jutottunk végre a szobatisztaságra válás következő szintjére. Minden pisilés és kakilás előtt szól. Nagyon megdicsértem érte, és büszke is magára ilyenkor. Sajnos estére még kell a pelus, de lassan úgy érzem, hogy ha nem lenne rajta, akkor nem is pisilne be. De mivel ott van, így nem veszi a fáradtságot, hanem becsurgatja. Hm, hm.... Még adok neki pár hetet, aztán meglátjuk.

5-kor néptáncos szülői értekezlet volt. Örültem neki, mert legalább beszélhettem személyesen is a tanár úrral, és kiderült, hogy Borcsi rendesen dolgozik az órán, csak a tanár úr nem tűri a beszélgetést. Hát, igen. Borka lányom, meg nem tudja befogni a száját. Nos, ezt meg fogja hamarosan tanulni, mert nemcsak én leszek az, aki morog érte, hanem a tanár úr is.

Emellett még sok mindenről esett szó. Szeptemberben került ide a tanár bácsi, és szerencsére magával hozta a lelkesedést, a tenni akarást, ami igencsak hiányzott. Több csoportot is tanít itt Zalában, és az igényességre teszi a hangsúlyt. Nagyon profi nemcsak táncban, hanem a szervezkedésben is. Táborokat akar szervezni. Évvégi "vizsgákat" szeretne rendezni. Minél több mindenbe szeretné bevonni a szülőket is. Ma pl szülői közösségi tagokat választottunk, és bár én nem jelentkeztem, de tagja lettem, mert bevontak. Igazából nem zavar, csak félek tőle, mert nem tudom mi vár rám, mit várnak ettől. Mindenesetre lelkes vagyok, mert szeretném, ha Borka jól érezné itt magát, és lelkesen csinálná a táncot. Bár tavaly óta több lelkesedést látok benne. A lényeg, hogy ha rajtam látja, hogy akarok, akkor talán ő is átveszi ezt a mentalitást.

[ Szerkesztve ]

(#759) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Hoppá, már ilyen késő van? Jól leragadtam a gép előtt. Sorozatoztam. Nagyon régóta nem volt időm filmet nézni, vagy egyáltalán bármi mást nézni. Most pedig olyannyira ittmarasztalt, hogy alig bírtam abbahagyni. .... Mennem kellene tusolni. Tényleg késő van.

Jó napom volt. Olyan igazi jó. Minden klappolt, minden sikerült, minden úgy ment, ahogy terveztem. Nyugodt és türelmes voltam az egész nap során. Régen éreztem már ilyennek magam, és boldog érzés volt, hogy ott lehetek a drágáimnak, hogy teljes odafigyeléssel vagyok irántuk. Mert bizony, megmondom őszintén, az, hogy tanítok, hogy gyerekfelügyelek, és mellette itt volt még a tolmácsolás-ügyintézés is, sok figyelmet, időt és türelmet vett el belőlem. És sajnálom ezt. Most van egy nyugisabb időszakom, és ezt szeretném boldogan és odafigyeléssel tölteni.

Ezért félek a munkától. Félek, mert stresszes leszek, és ez sajnos a gyerekekkel szemben ütközik ki a leghamarabb. Annyira szeretnék mindent 100%-osan csinálni, de úgy érzem egyre képtelenebb vagyok rá. Bűntudatom lesz miatta, hogy ha az elvégezendő dolgokból nem tudok úgy teljesíteni, ahogy szeretnék. Nagyok az elvárásaim? Igen, tudom. Mondták már. Sajnos vagy sem, magammal és másokkal szemben is vannak elvárásaim, amik -az utóbbi időben egyre többször - nem teljesülnek. Sőt, mi több, számomra már elfogadhatatlanok. De igazából nem lep meg, amit tapasztalok. :(

(#760) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Hideg volt, időnk nagy részét idebent töltöttük. Végre felfúrtam az ajtókeretbe a hintagyűrűket is, így a lányok kipróbálhatták. De aztán szerencse, hogy két párat vettem, mert a másodikra is szükség lesz. Mert miért is ne, mindig egyszerre akarnak hintázni. Úgyhogy holnap befúrom azt is.

Borcsi ma egész egyszerűen ki volt kattanva. Folyton feleselt vagy hisztizett, és izgett-mozgott minden helyzetben. Az udvarra nem volt hajlanaó kijönni velünk, csak erős ráhatással. Kint a levegőn jól érezte magát, sokat játszottunk, aztán ahogy bejöttünk, megint kezdődött tovább a szenvedése.

Viszont készítettem képeket róluk:

Lányok együtt

(#761) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Újabb esős, őszi nap. A délelőttöt még csak-csak eltöltöttük, de délutánra már megint tombolhatnékjuk volt. Meg is értem, hisz már nekem is hiányzott egy kis friss levegő, de az eső mellett erős szél is fújt. Így pedig nem volt kedvem kimenni.

hintázik

A hospitálási anyaggal dolgoztam kicsit, talán sikerült előre is haladnom az egyikben, mert találtam hozzá anyagot a neten. A többit meg csak be kell szerkeszteni. Az anatómiának viszont még nem álltam neki, pedig azt is már lapozgatnom kellene. Iszonyat sok és nehéz anyag. Igaz, azt még jó lenne kideríteni, hogy mentesülök-e ezalól a januári vizsga alól. Legutóbb abban maradtunk, hogy akinek van ilyesmiből vizsgája vagy egészségügyet végzett az mentesül, de kérdés, hogy biztos így van-e. Akkor csak a záróvizsgára kellene erősebben felkészülnöm, most viszont egy lapos átolvasás is elég lenne.

Mjad kiderül remélem 3 hét múlva.

(#762) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Dacolva az esővel és jeges széllel délután már kimentünk levegőzni. Mogyoró kutyánk is örült a sétának, de annak még jobban, hogy hamar hazaért, és mehetett be a melegre. Útközben ugyanis bementünk egy kedves baráti családhoz elintézni vmit, de a lányok ott szerettek volna maradni, ezért Mogyorót hazavittem, majd visszamentem értük.

Borcsika megint kikelt magából. Ha vhol vagyunk, illetve, ha hozzánk jön vki, akkor teljesen megkergül. Egyszerűen zavarban van, és mellette meg nagyon örül. Ez a kettő pedig egy olyan egyveleget kever benne, amitől csapongó, rihegő-röhögő lesz, és időnként erőszakos viselkedést produkál. Én ezt nem szeretem.

Ezt leszámítva egész jó napunk volt. Réka is kevesebbet hisztizett, meg vhogy normálisabban is el tudtak játszani egymással.

A malackákat kiengedtük délután a ketrecből. Bogyó nagyon bátran felfedező útra indult, Babóca viszont bekempelt egy sarokba, és nem moccant.

(#763) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Borka szívem nagyon ki van készülve lelkileg. Itthon is észrevettem már, de biztos voltam benne, hogy nem családi jellegű a probléma, csak ugye itthon jön ki rajta igazán. Ma aztán kiborult a bili.

Az oviban van gond. Az idei évben nagyon sokan vannak a csoportban - 31 gyerek, köztük 4 új, aki idén csatlakozott a csoporthoz. Szóval a kb 30 nm-es teremben ennyien vannak. Őrült sok. Kevés a hely játszani, együtt lenni a barátoknak, és emiatt feszült, ideges lesz a többség. Megy a gúnyolódás, a piszkálás, a cikizés. Mindenki mindenkit. Borka pedig ezt nehezen viseli, és sajnos verekedéssel akar visszavágni.

És ma miért is ne, nem azt kapták el, akinek járt a szája már jó ideje, hanem azt, aki verekedett. A másik csak ejnye-bejnyét kapott, míg Borcsit megbüntették. Ezzel pedig elég nagy lelki traumát okoztak neki.

Sajnos ez ellen a helyzet ellen nem tudunk tenni. Próbáltam ma többféleképpen is elmagyarázni neki, hogy ignorálja őket. Tudja ő, mert látom rajta, hogy érti mit mondok, de sajnos nehezen kontrollálja a dühét. Ezzel pedig neki kell megbírkóznia, én csak segíteni tudok benne.

A helyzetet egyébként az alábbi monológ tökéletesen jellemzi:
(Borka fekszik ágyban, karjaiban imádott Morzsi plüsskutya)
- Morzsi, holnap eljössz velem, és megmondom az óvónéninek, hogy nem megyek többet oviba. Én ott nem érzem jól magam. .....
- De tudod, mit? Inkább te mondd meg az óvónéninek, hogy nem akarok többe oviba menni. Jó?

Arany kincsem. A szívem szakad meg érte. Sírtam én is vele együtt. Ilyen már rég volt.

Nekem viszont sikerült ismét letudnom egy hospitálást. Szerencsére az anyag, amivel előre dolgoztam jónak bizonyult, és elfogadták a védőnők. Együtt pedig kiokoskodtuk a hiányzó részeket. Kipipálva. Ez is kész.

Réka Bettivel hintázik

[ Módosította: peterkeT ]

(#764) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

1, 5 héitg együtt a család. Borkának őszi szünet lesz az oviban. Kicsit talán lecsillapodik itthon. És Kedvesemnek is lesznek szabad napjai.

Egyébként ma voltam az óvodában. A hospitálásom miatt a vezető óvónővel egyeztettünk pár kérdést. Aztán persze Borcsi csoportjáról is szó esett, és kiderült - amire ezek szerint én is gondoltam -, hogy a gyerekek durvák és flegmák lettek. Idétlenkednek és nem figyelnek a feladatra. Az óvónők ezért változatattak az eddigi nevelési stílusukon - csak amíg szükséges -, hogy a gyerekeknél befejeződjön ez a fajta viselkedés, ami szinte járványként terjed a csoporton végig. Már olyan gyerekekre is érkezett panasz az utóbbi időben, akire eddig nem volt - többek között Borkát is ide sorolta az óvónő.

Mivel nagycsoportos a csapat, és jövőre iskolába mennek, csak egyetlen választása van az óvónőknek. Meg kell regulázni őket. Mert ha nincs munka, akkor nem tudnak haladni, nem tudják az előírt dolgokat megtanítani. Teljesen megértem őket. Ennek így kell lennie. Csak a gyerekek viselik nehezebben, hogy kicsit keményebbek lettek az óvónénik.

Patriknak és Mórnak tartottam ma órát. Ők is csak 1,5 hét múlva jönnek legközelebb.

Hosszúnak tűnik ez a szünet, de lesz egy-két dolgom. Többek között átnézem, és le szeretném már zárni a hospitálásokat. És az anatómiának kellene nekiülnöm, mert meg fogok szakadni, ha egyszerre kell megtanulnom.

[ Szerkesztve ]

(#765) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Reggel fél 8-ig alvás. Mhmm, de jólesett. Lányok is pihentek nyugodtan. Aztán szépen lassan ébredeztünk, és kezdtünk neki a napnak.

Hétvégi hangulatú napunk volt. Hisz itthon volt Borka és Kedvesem is. Beszélgettünk, játszottunk egész nap, és végre elintézünk pár dolgot (házimunka, lakásdíszítés), amire már hetek óta készültünk.

Palacsintanapot tartottunk, így sok gondom a főzéssel sem volt. De most kicsit változtatva a megszokott meneten, palacsintatortát készítettem. Tejszínhabbal nagyon finom volt.

Délután nagyiztak egy kicsit a lurkók, mi pedig kettecskén elmentünk sétálni a kutyákkal.

Hamarosan pedig egy kis kultúrális kikapcsolódás következik, filmet nézünk.

(#766) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Réka mostanra lett olyan magas, hogy eléri a kilincsiket. Így minden lehetőséget kihasznál, hogy újonnan szerzett tudományát gyakorolja. Folyton kinyitja a lakásunk ajtaját, és kimegy a kutyákhoz az előtérbe. Ha vki van a fürdőszobában megnézi. Most aztán nincs előtte zárt ajtó. Csak, ha kulccsal zárjuk be.

Ez a szünet megnyugtatta Borcsit. Nyugodtabb lett, és ez az alvásán is látszik. Sokat alszik. Igaz, vannak izgága pillanatai a nap folyamán, de ennyi bőven belefér. Olyankor azonban ki kel őket vinnem az udvarra, ahol aztán tombolhatnak kedvükre.

Réka sem ébred fel hajnalban. Felsír, nyöszörög időnként olyan 5 körül, de aztán fél 8-8-ig fel sem kel.

Így én is ki tudom magam pihenni, főleg, ha időben lefekszem. Viszont a tegnapi filmnézés elhúzódott, ezért csak ma éjjel 1-kor kerültem ágyba. Kicsit fáradt is voltam a mai napon.

birkóznak

Borka, a malackák és Sony

(#767) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Azt tudtam, hogy nemsokára lesz az óraátállítás, de aztán mégis meglepett egy kicsit, hogy ma reggel volt. Fura lehet, de tényleg így van. Se tvt nem nézek, se a híroldalakat nem olvastam mostanában. Ugye mennyire nem vagyok naprakész? Szörnyű... :)

A lányok meg tündérek. Pár napja már egyre később keltek fel, mintha érezték volna, hogy vmi készülődik. Bámulatos egyébként. Évről évre megtapasztalom ezt. Mintha vmi belső természeti erő irányítaná őket, hogy mikor is van az téli időszámításra való átállás.

Ma egyébként nyugis napunk volt. Az eső csak esett és esett, megállás nélkül. Mi pedig bent játszottunk egész nap.

Réka és a futógép

(#768) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Borka nagyon segítőkész volt velem szemben. Az ebéd elkészítésében nagyon sokat segített, és örültem is az együttlétnek. Ő pedig a sikerének.

A saját dolgaival azonban nem foglalkozott. Mindent otthagyott maga után. Nem zavarta, hogy a földön hever vmi. Kicsit lusta a Kincsem, ha a rendrakásról van szó. Ezt még vhogy meg kell tanulnunk.

Kellemes idő lett mára. Délelőtt és délután is elmentünk sétálni. Mogyorót isvittük magunkkal, végre ő is kirohangálta magát. Majd' 2 napig esett egyfolytában.

Réka zuhanyzik

(#769) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Tegnap elmaradt a naplóírás, mert, amint a lányok elaludtak, elmentünk a tescoba bevásárolni. Az akciós katalógusból néztem ki pár dolgot, amire szükségünk volt. Egy-két dolgot nem tudtam csak megvenni, de azok meg nem is voltak olyan fontosak.

Borkának vettünk még egy télikabátot (hosszabbat, mint ami van), egy bakancsot, és mindkettejüknek kesztyűket (300 ft volt darabja). Örültem mindnek és ma reggel ők is.
Ezen kívül még a nagyobb beruházás az energiatakarétkos izzók voltak - kb 9000 ftot hagytunk ott értük, de remélem - az elmondottak alapján -, hogy sokáig fogják bírni.

A lányok tegnapi napja elég, hogy is mondjam, idegtépő volt. Fel-alá rohangáltak a lakásban - kimenni sajnos az eső miatt nem tudtunk, folyton kiabáltak vagy sikoltoztak, Réka pedig mindent földhöz vágott. Délután 4-kor már nem bírtam tovább, és kivittem őket az udvarra. Utána szépen lenyugodtak.

Most reggel pedig anyáékkal mentek el Baranyába a rokonokhoz és a temetőbe. Kicsit izgulok értük, megmondom őszintén, mert apa nagyon ritkán vezet, és kiesett a rutinból. De anya szerencsére ott van, ő pedig nagyon tud félni az autóban, úgyhogy biztos mindig rászól apára.

Most pedig nekiesek a dolgomnak, mert van mit gépelnem.

(#770) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

A mára tervezett tanulással végeztem. Bár igazából begépeltem az anyagot, aztán kerestem hozzá képeket a netről. Aztán vmikor kinyomtatjuk.

Aztán következhetett egy kis rendrakás a lakásban is, és nem is értem a végére, amikor hazajöttek a lányok és anyáék. Jól érezték magukat, és aludtak is, és szerencsére nem esett, ezért a temetőben sem áztak meg.

Nemrég aludtak el, mert igencsak felpörgött állapotban voltak este. Mostanra sikerült megnyugodniuk.

Jaj, én meg nagyon fáradt vagyok. Ma aztán alvás.

(#771) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Réka az akarok korszakát éli. "Réka akarni rajzolni."
"-Réka, gyere ki légyszíves az asztal alól.
- Nem akarok!"

És hasonló kijelentések.

És énekel a lelkem. Nagyon sok gyerekdalos lemezünk van. Szinte mindig szól vmi a lejátszóban, és pillanatok alatt megjegyzi a szöveget. Az első kedvenc dala az Elvesztettem zsebkendőmet volt kb 2-3 hete. A szövege így hangzott Réka szájából.
"Elvesztettem zsebkendőmet, szidott anyám érte, Anna kakil....". 3 nap kellett folyamatosan javítanunk a szövegét, mire megértette és megjegyezte, hogy "annak, aki"-t kell énekelni. Most a Kisegér, kisegér, a Bújj, bújj, zöld ág, a Pál, Kata, Péter tetszenek neki a legjobban, és a kedvenc körjátéka a Kőketánc, amit 4x egymás után meg kell hallgatnia, és közben a babájával táncol.

Borka lelkem estére rosszul érezte magát. Fej-, izület- és vesefájásra panaszkodott. Valószínűnek tartom, hogy megfázott. Adtam neki egy kis Algopyrint. Hőemelkedése is lett, mire ágyba került. Remélem holnapra jobban lesz.

Borcsi malackázik

(#772) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Lányok ma este játszottak. Tologatták a babájukat a babakocsiban, aztán időnként felkapták a telefonukat és telefonáltak. Réka egyszercsak rohan be a konyhából a nappaliba, és közben énekli: "Ring, ring, ring, (Nokiám van, és ez a csengőhang van beállítva), - aztán mondja: Rékának csörög telefonja". A füléhez emelte a készüléket, és már mondta is a magáét.

A másik nagy kedvenc játékom, amit Borcsitól lesett el, a hirtelen bújkálós. Következképpen zajlik: Réka játszik elmerülten. Hirtelen meghall vmit.
"- Mi volt ez?
- válasz.....
- Juj, gyorsan el kell tűnnünk!"

És ilyenkor kapja magát, elrohan és elbújik vhová.

Borka nem lett jobban sajnos. Voltak pillanata, amikor jól érezte magát, de alapvetően csak feküdt. Délután még aludt is egy órát, ami igazán régen történt meg vele. Adtam neki Algopyrint és vitaminokat, meg persze sok innivalót. Étvágya nem is nagyon volt a Drágámnak. Estére pedig, amit kért, elkészítettem neki. Láza nincs, hőemelkedése is ritkán. Fejfájásra panaszkodik.

Réka pedig 3 órát aludt ebéd után. Hát, igen. Az a reggeli 1/4 7-es kelés elég korai volt.

(#773) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Délelőtt a semmitevés ment a köbön. Ebédmeghívást kaptunk, így ma nem ment el a főzéssel az időm. Egész napom a lányoké volt.

Borka szerencsére jobban lett, délben kellett csak egy kis gyógyszert kapnia. Berekedt, dél körül a feje fájt, de más panasza nincs. Remélem holnap még jobban lesz, mert hétfőn kezdődik megint az ovi.

Holnap búcsú lesz itt nálunk. Még nem tudom, hogy kimenjek-e, mert nagyon gagyi és drága dolgokat lehet csak venni. De azért meg ki szeretnék, hogy a lányoknak legyen egy kis élmény. Aztán vmi apróságot igazán kaphatnak.

(#774) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

A szünet utolsó reggelén végre a lánykáink is fél 8-kor keltek. Így nekem is volt időm egy kicsit tovább aludni.

Holnap meg ugye óvoda lenne, de úgy döntöttem, hogy nem viszem el Borcsit. Egész nap rekedt volt, és estére köhögni kezdett. Úgyis kell beszélnem a doktornővel, akkor elviszem magammal őt is, és megnézi. Így nyugodtabb leszek, mert amúgy meg semmi komolyabb baja nincs még mindig. Remélem nem is lesz.

Hah, ma volt a búcsú. Mikor odaértünk Réka el is akart rögtön jönni, mert tömeg volt, és mert olyan erővel szólt a lakodalmas zene, hogy megijesztette. De aztán meglátta a pattogatott kukoricás árust, és menten feloldódott. Vettünk is két kis adaggal, és szépen elmajszolták, miközben a sok sátor mellett elhaladva azt nézegettem, hogy vajon a sok bóvli kezül akad-e kevésbé bóvli, amit megvennék nekik. Borkával szerencsém volt, neki könnyen találtunk vásárfiát (egy kistáska), ráadásul még a minősége is elfogadható. Réka egy zenélő táskát nézett ki magának, de szerencsére miután végigpróbálta az összes gombot, letette. Átvonult a kisautó részlegre, és választott egy targoncát magának. Gyorsan meg is vettem neki, aztán mehettünk haza.

Vásárfiák

(#775) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Borka reggel elég későn kelt, és jól aludt az éjjel. Mivel jól érezte magát, megkérdeztem, hogy menjünk-e doktornénihez. Azt mondta nem, így elvitte Kedvesem oviba. Jókedvűen jött haza is, és elmúlt minden panasza.

Réka viszont ma nagyon hisztis volt. És ezt mág elalváskor is folytatta. Aludni sem akart menni, aztán az ágyban fekve kért egy zsebkendőt, és kb 2 percenként belefújva az orrát, és mellékesen tökéletes átéléssel elnyöszörögve, hogy anya :O , 20 perc alatt sikerült elaludnia. Én meg már majdnem téptem a hajamat.

De ez a nap is eltelt. Ráadásul rég látott barátaink is meglátogattak minket. Igaz, csak rövid időre, de láttuk őket, és nagyon szép párt alkotnak. Öröm volt látni.

Patrik is jött ma, de szegényre alig jutott időm. Aztán Mór is jött tanulni 5-kor.

Viszont most csend van, és csak az anatómia vár, hogy beleolvassak, de azt hiszem mára (is) kihagyom, mert elég fáradt vagyok.

Borka a szünetben sokat rajzolt. Hosszú idő után megint kis remekműveket készít. Íme:
Borka várja a karácsonyt
Micimackó és barátai
Palota és hintó
Tengeri állatok

(#776) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Hajnalban először Borka ébredt fel, és jött közénk aludni. Aztán Réka is hívogatott. Visszafektettem, én pedig lefeküdtem Borka ágyába, és aludtam reggelig.

Délelőtt elmentem a doktornőhöz és az óvodavezetőhöz a leellenőrizett hospitálási anyagért, és örültem, mert csak pár kis hibát találtak benne. A nap 2 pozitívuma, hogy mindkettejükkel tegező viszonyba kerültem.

Az oviban találkoztunk Borcsival, épp kint voltak az udvaron. Nagyon örültek egymásnak Rékával, és együtt játszottak egy kicsit.

Miután Réka felébredt, elsétáltunk Borcsiért a néptánc foglalkozásra, és hazajöttünk. Bejött a lakásba a drágám, és lefeküdt. El is aludt. Most pedig itt szenved mellettem, mert nem tud aludni, de semmi máshoz sincs kedve. .....No, lecsukta a szemét. Talán elalszik.

A tanulás persze megint elmaradt. :O

(#777) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Tegnap Borka, ahogy hazajött az oviból, emlékezett rá, hogy gyümölcsöt kellett ma vinniük. Nagyon örültem neki, mert amúgy hajlamos elfelejteni mindent, mire átlépi az óvoda kapuját. Úgyhogy gyümölcs elpakol, tettem még csomag zsepit is, meg fogkrémet, mert ezt havonta kell vinni. Időben elindultak Apájával, aztán 10 perc múlva csörög a telefon, hogy pakoljam gyorsan össze a tornazsákot, mert azt is kellett volna hozni. Már hét elején szóltak a gyerekeknek. Jah, hogy Borka elfelejtette... :B Khm, khm... A tornazsák az oviba került, Borka pedig megint kapott egy leckét.

A délutánom kicsit sűrűre sikeredett. Clarissa jött, átbeszéltünk dolgokat, intéztünk pár telefonhívást, és megbeszéltük a hétre a terveit, mert szombaton már megy haza. És bizony nem sok időnk van addig. Különösen azért sem, mert azt hitte, hogy ma kedd van.

Aztán Patrikom jött. De ma csak keveset kellett tanulni.

(#778) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Elég zsúfolt napom volt. Úgy egybefolynak a történtek, hogy nem is tudom, hol kezdjem el írni.

Reggel minden ok. Szokásos menetben folytak a dolgok. Aztán 9 után elmentem Clarissához. Megmértünk, felmértünk mindent. Majd nekiálltam elkészíteni egy skiccet az ácsnak és kőművesnek. Remélem érthető lesz számukra, mert ennél jobbat sajnos nem tudok. Clarissanak tetszett. Ő azt mondta átlátható, meg hát ő ilyet nem is tudna rajzolni. A biztonság kedvéért a hátlapra lejegyeztem a tennivalókat.

11-re itthon voltam. Szerencsére készítettem már korábban ebédet, így csak melegíteni kellett, és ehettünk. Rékussal játszottunk kicsit, majd lefektettem.

Patrik jött, aztán melegváltásként Mór.

Vacsora együtt - végre egy kis szünet -, aztán este fél 8-kor találka a gázszerelővel, és el Clarissahoz, megmutatni neki a tennivalót. 9 előtt értünk haza.

Ennyi elég is volt mára. Elfáradtam.

Borka és Babóca

(#779) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon borús reggelre ébredtünk. Úgy szakadt az eső, mintha dézsából öntenék. Kb délután 1-ig esett is megállás nélkül. Semmi kedvem nem volt kimozdulni, de Clarissahoz kellett mennem. Ma a bádogost vittem el hozzá. Megbeszéltünk mindent, egy óra alatt végeztünk is. 11-re itthon voltunk Rékussal, és kényelmesen befejeztem az ebédet.

Réka éjjel többször is felébredt. Kakilnia kellett, vakarózott, és minden baja volt. Amit tudtam, segítettem rajta, de egy jó darabig nyugtalanul aludt. Reggelre nagyon náthás lett.

Spriccelek az orrába orrsprayt, adok neki lándzsás útifüvet, kap C vitamint - bár ezt már egy ideje, és fenistil cseppett a viszketésre, mellette pedig időközönként kiszívom az orrát a porszívóval. Nagyon utálja, de sokat segít neki, és erre ő is rájött. Kicsit étvágytalanabb lett, de sokat iszik, és most ez a fontos.

Délután pedig elmentünk Zalaegerszegre, mert eladtunk egy videókártyahűtőt, és mert Kedvesem már régóta szeretett volna venni a lányoknak a gépükhöz egy hangfalszettet. Nagyon jó áron találtunk is egy kis aranyosat, ami még jól is szól.
Ez az.
Hazaérve szinte azonnal össze is szerelte Párom, a lányok pedig táncikáltak a zenére. :)

(#780) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Réka az éjjel jól aludt. Kicsit hortyogot ugyan, de ez érthető. És nagyon muris. Még a hortyogása is aranyos. Egész nap nem volt semmi baja. Az orra ugyan váladékozik, ilyenkor izzítom a porszívót és szívom ki az orrát.

Borka viszont felébredt éjjel, de hamar visszaaltattam. Reggel pedig későn keltek, úgyhogy jól kipihenték magukat.

Délelőtt Clarissaval és az áccsal volt találkánk. A rajzom tetszett neki, el is kérte. Ez alapján készíti el az árajánlatot. Az ács éttermében találkoztunk, ahol ittam egy nagyon finom teát. Ilyen dobozból:

Délután kimentünk kicsit levegőzni, de főleg idebent töltöttük el az időt, mert sokszor esett.

Panka lovagol
Tegnap Panka rámászott a plüsslóra. Többször is kipróbálta ezt a mutatványt. Egyszer lencsevégre is kaptam. :)

(#781) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Esős délelőttünk volt. Boltba mentem, és a lányokkal akartam menni, de közölték velem, hogy ők ugyan ki nem mozdulnak. Ok, akkor hát gyorsan bevásároltam, és jöttem haza.

Készítettünk együtt ebédet. Borcsi sokat segített. Réka pedig eljátszogatott mellettünk. Persze előtte jól teletömte a pocakját tejszínhabbal. :)

Délután átnéztem még a megmaradt hospitálási anyagomat, és Kedvesem segített képeket szerkeszteni az anatómia jegyzeteimbe. Így már félig meddig készen lettek ezek is. Egy átnézésre kell az adott intézményhez elküldenem, aztán kijavítani.

Borkának eközben nagyon elkezdett fájni a hasa. Szorulásra gyanakodtam, mert már reggel óta mondta, hogy fáj. Se rosszullét, se más tünet. Megmasszíroztam a hasát, és kimentünk az udvarra is levegőzni. Kedvetlen és csendes volt, ráadásul folyton le akart ülni vagy leguggolt vhová. Jobbnak láttam inkább bejönni. Levetkőzött és pillanatok alatt elaludt. Annyira mélyen, hogy Réka rámászott, ébresztgette, de meg se moccant.

Kb negyed órát hagytam pihenni, de fel kellett ébresztenem, mert így este csak 11 felé aludt volna el. Pattogatott kukoricát kért, örültem is, hogy jobban van. Aztán egy óra múlva kihányt majdnem mindent, amit a mai nap folyamán megevett. Hamarosan jobban is lett, és a hasfájás is megszűnt.

Réka náthája is gyorsan javul. Remélem megússzuk a betegségeket. Jövő héten iskolába kell mennem. Nem szeretném, ha betgek lennének, mert akkor nehéz szívvel megyek el.

Csak pár kép, mert olyan szép :) :

1

2

(#782) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Réka hajnali fél 6-kor felébredt, és félálomban volt kb egy órán keresztül. Folyton vakarózott, és sírdogált. Nagyon sajnáltam szegényt. Bekentem a bőrét, aztán aludtunk még 10 percet, de így is fél 7-kor már ébren voltunk. Jaj, de aludtam volna még. :O Jelenleg nagyon fáradt vagyok, emiatt persze ingerült, nyűgös és türelmetlen lettem, és nem szeretek ilyen lenni. Ráadásul Borka is pörgött ezerrel, és mindketten fel-alá rohangáltak a lakásban. Se energiám, se idegem nem volt már most este hozzájuk. :(

Vmi csalánkiütés is kijött rajta, és az ekcémája is nagyon csúnya, ezért holnap elviszem a doktornőhöz. Megmondom neki, hogy álljunk neki a beígért kezelésnek, aztán meglátjuk mi lesz.

Borka szerencsére jobban lett. A tegnapi csak egyszeri esetnek bizonyult. Ma az étvágya és a kedve is jó volt, úgyhogy holnap irány az ovi.

Én pedig ma minél korábban lefekszem, mert ez a fáradtság nem tesz jót nekem.

Nem akartam így beállítani, ő állt be a képhez

[ Szerkesztve ]

(#783) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

A tegnapi napunk rettenetes volt, ezért is nem írtam.

Réka hajnali fél 4-kor felébredt, és fél óránként hányt. Én reggelig bírtam, akkor én is hánytam. 9 körül már éreztem magamban anny erőt, hogy elmenjünk az orvoshoz. Se innivaló, se ennivaló nem maradt meg egyikünkben sem, ezért gondoltam, hogy többről van szó, mint egy gyomorrontásról.

Réka falfehér volt, erőtlen, alig tudott mozogni. Folyton ingerelte a hányás. A doktonő ötlete volt, hogy B6 vitamint adjunk neki vénásan. Bár csúnyán hangzik, mégis ez hozta rendbe. Hazaérve 3,5 órát aludt, és mikor felébredt, enni és inni kért. Azóta semmi baja - lekopogom.

Én egész nap szenvedtem. Szédültem, fejem fájt, gyomrom kavargott, és a hasamban úgy éreztem egy nagy darab kő van. Szörnyen éreztem magam. Délután hánytam még egyet, utána pedig le kellett feküdnöm, mert olyan rosszul voltam.

Este szerencsére a lányok hamar elaludtak, így mi is korán lefeküdhettünk. Kellett is ez a sok alvás.

Csak szegény Kedvesemet érte el az éjjel, ami minket. 2 órán át hányt ő is. Ma reggel már egy kis tea megmaradt benne, de visszafeküdt aludni. Remélem ő is hamar jobban lesz.

Mindenesetre ma diéta.

Jah, és kaptam egy újabb telefonszámot. Egy bőrgyógyász és allergológus. Doktornőnk ajánlotta. Mondta vigyük el, hátha ő tud vmi olyat mondani, ami neki nem jutott eszébe. Hátha. Eddig még nem sikerült elérnem, de nem hagyom annyiban. :)

(#784) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Réka jól van. Mindent eszik és iszik. Csak a náthával küszködünk még. De aranyos, mert hagyja, hogy kiszívjam az orrát a szerkentyűvel. Az orrcseppre még azt is mondja, hogy vicces volt. Remélem e téren is javulásnak idnul most már.

Alapvetően én is jól vagyok. Reggel és délben nem volt igazán étvágyam, de leerőltettem egy kis ennivalót. Estére pedig már határozottan éhes lettem. :)

Kedvesem viszont nincs jól. Ő van most abban a fázisban, amelyikben én voltam tegnap. Mindene fáj, alig bír járni, ég a szeme, és fáj a gyomra. Na, igen. Tegnap nem igazán hitte le, hogy milyen érzés - mondta ma nekem. Sajnos most már ő is tudja. De szerencsére hányás már nincs, és eszik is időnként.

Rékát pedig hétfőn délután viszem a bőrgyógyász doktornénihez. Kíváncsi vagyok, mit mond.

Jah, Réka káromkodik. Ma legozott, és nem sikerült neki vmit megépíteni. "Basuss, nem megy, basuss."
Azt tudni kell, hogy nem beszélünk itthon csúnyán. Már Borcsinál is figyeltünk erre, hogy véletlenül se mondjunk ki csúnya szavakat előtte, Rékánál meg már természetes volt, hogy nem beszélünk csúnyán, nem káromkodunk. Férjecském szájából azonban időnként kiszaladnak káromkodások, de sosem a gyerekek felé, hanem csak úgy magában dünnyög. Nos, Réka erre igencsak felfigyelt, és a basszus szót ügyesen el is sajátította, és a szókincsébe szépen beillesztette. Ma a franc szóval is próbálkozott, de szerintem hamarosan fog neki az is menni.

(#785) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Heh, megjött az első igazi hó. 7-kor szépen elkezdett esegetni, és egész estig havazott. Meg is maradt nagy része. Szép látvány volt az ablakból, de kint már egyáltalán nem tűnt annak. Kavargott a szél, és folyton belefújta az arcunkba. Réka véleménye: "Esik hó. Réka mondja: pfúj!" Tökéletesen egyetértettem.

Végre feltettetük a téli gumikat is, hiszen holnap szükségem lesz rájuk. Megyek iskolába, és igyekszem a lehetőségeket kizárni, hogy bajom essen. Vezettem már télen, de ahhoz kell a minden évi rutin. Nekem ez nem volt meg megint több, mint 2 évig. Bele kell jönnöm megint. Kedvesem meg rallizgatott, és megnyugtatott, hogy nem csúszik. De remek. :)

Az egészségünk szerencsére ismét a régi. Réka még küzd a náthával, de más baja nincs. Bár este fájlalta kicsit a hasát, de egy masszázs után jobban lett. Mi, többiek pedig határozottan jól vagyunk.

Építettünk hóembert:

Hóember

Esik a hó

[ Szerkesztve ]

(#786) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Nem mentem ma iskolába. Szegény anyukám lett ma rosszul, rajta is kijött a nyavalya. Így pedig Rékát nem akartam ráhagyni. Járni alig tudott, és a hányás mellett hasmenése is volt. Meg hát féltem Rékát. Nem szeretném, ha visszakapná. Szóval itthon maradtam. De természetesen odatelefonáltam, és elmondtam a problémát. Demonstermi babázás és német volt ma. Elsőt még gyakoroljuk majd vizsga előtt, másodikra meg jó lenne, ha nem kellene járnom. Mégis csak felsőfokúm van belőle. Holnap pedig általános lélektan lesz. Ebből is szigorlatoztam anno, remélem felment az órára járások alól. A vizsgát pdig majd leteszem. Mindenesetre ezeket még egyeztetnem kell.

Takarítás volt ezerrel délelőtt, Réka pedig ügyesen segített. Jutalomként megsütöttem neki a beígért palacsintát. Jó sokat evett. Aztán 3 órát aludt.

Borcsikámnak ma drámafoglalkozás volt. Szeret járni, jókat játszanak. Kíváncsi vagyok, hogyan alakul ez át vmi komolyabbá.

Este kollektív kutyasétáltatás volt. A lányok innentől kezdve elviselhetetlenekké váltak. Egyik hisztisebb lett, mint a másik. Borka fáradt volt, talán amiatt is nyüglődött, Réka viszont toporzékolós, kötekedős hangulatban volt. Most már alszanak. :)

(#787) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Franc a sorozatokkal. Megint hajnali egyig fent voltunk, és megnéztünk 3 részt. Igaz, nagyon aranyos és mókás sorozat, meg hát jól is esett a kikapcsolódás, de az ember a rabja lesz pillanatok alatt.

Ráadásul hajnalban Réka is felébredt, és nehezen aludt vissza. Borka pedig reggel fél 7-kor felébresztett, hogy nem tud aludni. Nos, hát akkor nekem is kelnem kellett. Feküdtem még kicsit a kanapén a nappaliban, amíg ő számítógépezett, de az már nem volt olyan igazi pihenés.

Egész délelőtt fájt a fejem, és teljesen kába voltam a kialvatlanságtól. Délutánra jobb lett a helyzet.

Nekiveselkedtem az anatómiának. Legalább olvasgatni kellene. 3-4 tételen átrágtam magam, de alig értek vmit belőle. Nemrég találtam a neten egy nagyon jó oldalt, ahonnét tudok leszedni ábrákat. Beteszem a szöveg mellé, hátha úgy érthetőbb lesz.

Rékát az utóbbi napokban nagyon elkapta hisztéria. Mindenért hisztizik. Ez nem állapot. Ha rászólunk, és megrezzentjük, akkor egy ideig csend van, de vmiért megint kikattan, és tombol. Ez pedig így nem maradhat. Hidegzuhany, vagy poháröntés lesz, mert már kezd elegem lenni a kisasszonyból.

(#788) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Oh, de elment az idő. Most végeztem az anatómia tételeimmel. Képeket illesztettem be a szövegekhez, hogy talán így érthetőbb lesz, amit olvasok. Aztán mellesleg arra is gondoltam, hogy holnap elküldöm a csoporttársaim egy részének, akiknek tudom a mail címét, aztán ők majd továbbküldik a többieknek. Szerintem nem csak én járok hasonló cipőben, talán nekik is segítek ezzel a képesített tanulással.

Ma egyébként szép téli napunk volt. Borkával sokat voltunk kint. Hógolyóztunk, rohangáltunk a hóban. Mogyoróval hemperegtünk. Réka hallani sem akart a kijövetelről. Délelőtt próbálkoztam vele, de csukott szemmel járkált az udvaron és közben egyfolytában nyafogott, hogy belefújja a szemébe a havat a szél. "Jéka nem lát!" Hát mondom persze, hogy nem látsz. Nyisd ki a szemed. "Nem. Hó pfújj!" Ej, a nyafogós mindenit. De mi Borkával legalább jól éreztük magunkat.

Réka amúgy is nagyon hisztis az utóbbi napokban. Ideje elkapnom a kis terroristát. ;]

(#789) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Nos, elkaptam a kis terroristát. Délelőtt is hisztizett ezért azért, de délután már inkább abból volt kevesebb, amiért nem hisztizett. Úgyhogy testi fenyítés ejnye-bejnye, bizony jól rácsaptam a fenekére, mert a sokadik üvöltözős, toporzékolós, csapkodós hiszti után tele lett vele a hócipőm.

Nagyon elharapózott ez a hiszti. A türelmem is véges, és bizony az, hogy mindenért hisztizzen, ráadásul ilyen ocsmány módon, az nem megengedett. A szép szót pedig meg sem hallja, mert annyira üvölt.

Remélem nem kell többször ilyen drasztikus módon észhez térítenem, és pár nap múlva kezelni tudjuk a hisztijét.

Voltunk a bőrgyógyásznál, és határozottan jó tapasztalattal értünk haza. Írt fel kenőcsöket, amiket eddig még nem használtunk. És nem is szteroidos. :) Emellett fürdetőket és testápolókat is javasolt, amiket a héten még beszerzek, akár a föld alól is. Megvizsgálta alaposan Rékát, kikérdezett mindenről, és hasznos tanácsokkal látott el. Elmondta kerek perec, hogy bizony a heves kiütésekkor csak a szteroid használ sajnos, semmi más. Ilyenkor is csak 2-3 napig használjuk. Elmondta, hogy remélhetőleg már iskolás korára javulni fog a helyzet - eddig a kamaszkort mondták. És azt is mondta, hogy jövő év elején végez egy allergiavizsgálatot is, biztos, ami biztos. 3 hét múlva pedig visszavár minket, hogy megnézze, történt-e javulás. Szóval, örülök, hogy elmentünk, és már neki is kezdtünk a krémhasználatnak.

(#790) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Réku ekcémája jobban előjött. Mondjuk a doktornő mondta, hogy 1-2 nap múlva rosszabodhat, és 2-3 nap múlva elkezd javulni. Az jó lenne, mert már most is annyira zavarta szegényemet a nagy vakarózás, hogy nem tudott elaludni, pedig nagyon fáradt volt. Mindenhová dörzsölte a kis kezeit, és nem jött álom a szemére. Adtam neki egy félkúpot, hogy nyugodtabban tudjon aludni. A kezemben ringattam el, úgy aludt csak el. Még a pelust is levettem róla, mert az is zavarta. Pár napot kell kibírni, és remélem javulni kezd.

Este néptáncos alapítványi értekezlet volt. 2 hét múlva báltrendeznek, és a segítségünket kérték, szülőknek. Az asztali díszek elkészítését vállaltam, ha már elmenni nem fogok tudni, mert suli lesz a hétvégén. Úgyhogy jövő hét szerdán 20 db asztaldíszt készítek el, remélem segítséggel.

(#791) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Éjjel Réka annyira szenvedett a vakarózástól, hogy sírdogált negyed órán keresztül. Szegény Borcsikám is felébredt, pedig ő aztán ritkán szokta meghallani a hugát. Oda is küldtem Apája mellé, hogy legalább ők nyugodtan tudjanak aludni.

Aztán reggelig alapvetően nyugodtan aludt, főleg, hogy ott feküdtem mellette.

Viszont egész délelőtt és késő délutánig vakarta magát. Este volt egy nagyon jó időszak, sőt még az elalvás is könnyen ment. Viszont azóta már többször felébredt, és úgy aludt vissza, hogy átöleltem. Pelus nincs rajta, az is irritálja a bőrét. Remélem nyugodtan alszik reggelig, aztán az se baj, ha bepisil.

Borkával haladunk. Hazajött az oviból, és közölte, hogy gyümölcsöt kell holnap vinniük. Majd reggel arra kell figyelnem, hogy most meg nehogy én felejtsem el.

Egy megrázó dologról értesültem ma, és megdöbbentem a hallatán. Megint egy válás. Ráadásul olyan hirtelen jött. Egyik kedves barátaink. Sajnálom.

(#792) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

A pelus dolog nem működött. Többször is felébredt, hogy bepisilt. Aztán jobbnak láttam inkább pelust ráadni, és végülis így tudott nyugodtan aludni.

A vakarózás lassan múlik. Ma csak a hátát vakargattuk. Hullámokban tör rá a vakarózás, és akkor aztán körömmel, erősen. Már sebes is a bőre egypár helyen.

De kenek, bízok, és segítek neki. Ennél többet nem tehetek.

Kellemes, tavaszias idő volt ma. És végre Réka mindennemű zokszó nélkül eljött velem a boltba. Jót sétáltunk.... volna, ha nem vitetné folyton a fenekét.

Kedvesem nemrég adta el a PDA-nkat. Borka szívem jól megsiratta Andreát - ő így hívta.

mod: kellenének új képek

[ Szerkesztve ]

(#793) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Réka minden este úgy alszik el, hogy mond egy monológot, amiben az aznap hallot énekek, versek, és innen-onnan hallot mondatok, szavak keverednek. A mai kb így hangzott:

Ez a lovasklub, hopp, hopp, hopp, hopp. Mindenben együtt. Lóháton együtt....
Angyalka repül mellém...
Pölöm, pölöm,pölöm...
Jaj, jaj, jaj.
Menj innen rossz kutya!
Oh, jaj...
Nanana..
Roston sült lazac császár módra.
Köszönöm hölgyeim.
Angyalka repül mellém...
Jaj, jaj, jaj.
Megjöttem Kaliforniába.

És minden este vmi hasonló. Miután elmondta, akkor szépen elalszik.

Ma este már nem használtuk az Elidel krémet. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire befolyásolja az éjszakai alvását, mert tegnap éjjel megint sokat virrasztottam mellette.

(#794) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Ma a lányok csúcsok voltak. Olyan dumájuk van, hogy néha csak pislogok.

Borkára rászóltam ma, hogy figyeljen arra, amit mondok, mert csak néz a semmibe, meg nem válaszol, vagy reagál, ha hozzá beszélek. Persze ezen megsértődött - ami mostanság elég gyakori -, és ezt mondta: "Anya, nekem is vannak ám érzéseim!"
Ahhh, és még nem is kamasz. :Y Jaj, mi lesz velünk akkor.

Réka pedig előszeretettel használja a basszus kifejezést. Következő párbeszéd gyönyörűen szemlélteti:
"- Réka, gyere megyünk fürdeni. Késő van már.
- Nem akajok.
- De gyere csak, utána nézheted Borcsival a mesét.
- Nem akajok.
- Pedig megyünk.
Vetkőztetés...
- Bassus, nem akajok füjdeni."

Este viszont tünemények voltak. Réka legozott. "Anya, apa nézd! Jéka csinálta ezt."

Borka pedig rajzolt. Csodaszép dolgokat. A Horseland lovasklub a mindene most.

Alma eredeti Borka rajza

Molly eredeti Borka rajza

Sarah eredeti Borka rajza

És így játszanak:
Másszuk meg a kanapét - játék

(#795) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Nyugodt napunk volt. Tipikus vasárnap. Borka 10-ig pizsiben tévézett, a szobában reggelizett. Réka pedig körülötte legyeskedett.

Fél 10 felé elmentünk gyűjtögetni tujaágat, meg terményeket, de nem sokra jutottunk.
De sikerült 2 asztali díszt készítenem, amit jövő héten sokszorosítok, és mehet a néptáncbálra asztaldísznek.
egyik
másik

Ma megvolt az első közös püfölésük is. Folyton szekálják egymást, és bizony jól meglökdösték egymást. Nem akartam közbeavatkozni, reméltem megoldják. De aztán muszák volt, mert egyik sem akarta abbahagyni.

(#796) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Hétfő. Nehézkes ébredés, lassú készülődés. Aztán irány tennivaló. Kinek a munkahely, kinek a háztartás. Nekem az utóbbi maradt. Mosás hegyek, takarítás. Főzés szempontjából jó a hétfő, mindig marad előző napról vmi, amivel jóllakunk ebédre.

Nagyot sétáltunk. Kellemes idő volt. Kisütött a nap, szinte meleg volt időnként. Rékusnak meg tudtam venni a Babé tusfürdőt. Este ki is próbáltuk. Illata kellemes, tapintásra szerencsére nem az a zsíros maszlag, amit vártam, könnyen elkenhető. Meg vagyok vele elégedve.

Rékával betértünk a pékségbe is, ahová járunk. Kért egy szelet mákos pitét, és leült az egyik asztalhoz, hogy ott szeretné megenni. Időnkből futotta, miért is ne? Megette az egészet, és olyan kis mákmanó lett. A haján keresztül a pulóveren és nadrágon át, csupa mák lett mindene. Kb ilyen, de ez a tegnapi mákostészta:

Tejfölös-mákos tészta

Borka nagyon aranyos volt egész délután. Meg tudott beszélni a hugával mindent, ésjól elvoltak együtt.

Iskolásat játszanak.

(#797) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Mivel másodszor kezdek neki a blogírásnak, kicsit el is ment a kedvem tőle. A notim kijelzője megint szórakázik, és amit pár perccel ezelőtt leírtam, az a semmivé vált, és kezhettem újra írni a napunkról.

Ok, akkor folytatom ott, ahol abbahagytam. Ma estére elfogyott a türelmem, és nyűgös vagyok elég rendesen. Ilyenkor a lelkiismeretfurdalásom is beindul, és felmerül bennem, jogom van-e ahhoz, hogy ilyen legyek? Persze nem a válasz, de emberből vagyok, és sajnos hibázom. Véges a türelmem, nincsenek kötelekből az idegeim. No, de csak egy alapos pihenés kell(ene), és javulni fog az állapot.

Beszéltem ma a logopédussal. Felírta annak a kütyünek a nevét, ami segít leszoktatni az ujjszopásról. Viszont az interneten keresve rájöttem, hogy elég kevés orvos foglalkozik vele, vagy csak nincsenek bejegyezve a rendszerbe. Ezért inkább felhívtam a helyi fogorvosnőt, és elmondtam neki a problémámat. Holnap reggelre vá minket, akkor megbeszéljük a lehetőségeket.

Kaptam ma egy privátot, amin meglepődtem, de aztán örültem is neki. Kíváncsi vagyok, mi lesz az ötletből.

Réka bőre megint csúnya lett. Okát nem tudom. Máraa keze és a karjai voltak pöttyöseka hajlatoknál, és az arca nagyon csúnya. Este elalváskor a hátát is vakarta megint.

No, most már megyek aludni. Jó éjt

(#798) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Réka ma nagyon nehezen aludt el. Legalább 1 órát szenvedtünk együtt, mire becsukta a szemét, és elnyugodott. Érdekes, hogy most nem is igazán a vakarózás zavarta, csak egyszerűen nyugtalan, izgága volt. Mondjuk az utóbbi időben nem is akar lefeküdni, mindig közli velem: "Jéka nem akaj aludni."

Borcsival reggel elmentünk a fogorvoshoz. A fogaival semmi gond, nem deformálódott egyik sem. Még a zöm tejfog. Azt mondta a doktornő, hogy iagazából nem is baj, ha még szopja a ujját, mert azok a fogak ki sem jöttek, amik deformálódnának. Na, ez volt a pont az i-n nekem. Jöjjünk vissza fél év múlva, akkor megint megnézi a fogakat.

Először is, miért biztatja még a gyereket erre a cselekvésre? Másodszor pedig, miért kell megvárni, hogy deformálódjanak a fogak? Muszáj törekednünk a fogszabályzóra? ha nincs ujjszopás, elkerülhető a fogszabályzó is. Szerintem ennyire egyszerű a dolog. Aztán meg azzal nyugtatott, hogy az ő gyerekei is szopták az ujjukat, és még néha most is megteszik, pedig már felsősök. :Y Épp ezt szeretném elkerülni.

Most hétvégén suli, de ha nyugisabb időszak lesz, beszélek Borcsival, mert ez így nem mehet tovább.

(#799) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Megint fél órás szenvedéssel sikerült elaltatnom a kismanót. Ma már egész korrekt hisztit is csapott a lefekvés miatt, de hát aludni muszáj.

Az egész napom az asztaldíszek elkészítésével zajlott, készen is lettem délután. Mire Patrik ideért, rendben volt a konyha. Aztán Mórnak is megtartottam az órát, majd leszállítottam a díszeket az egyik néptáncos lánynak. És íme a sereg fele: 11 db asztaldísz. 20+1 db készült, de a végén már nem volt időm lefényképezni őket.

Borka lelkem estére teljesen ki volt. Semmi nem sikerült neki. Mindent kiejtett vagy leejtett a kezéből. Nagyon fáradt volt.

Holnap pedig suli. Aztán bátyám is telefonált, hogy jönnének. Frankó lesz. A suli miatt nem leszek itthon, ha meg itthon vagyok, akkor itt lesz +2 gyerek, akik eléggé kifárasztanak. Ahh, nem vágyom az egészre. :(

(#800) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

No, megvolt a mai suli. Délre mentünk, és mintegy 2 óra eseménytelen várakozás után végre elkezdődött az óránk. Majd tartottunk egy nagy szünetet, amikor a tanárunk elment temetésre, mi pedig megírtuk a német dolgozatot magunkban. Röhej, nem tudják elfogadni a felsőfokúmat. Ezért én is megírtam a dolgozatot. Ich habe eine Familie. Meine Töchter heissen. És ehhez hasonló kis alapfokú mondatokat kellett leírni. Ezzel nem azokat akarom megsérteni, akik ilyen szinten vannak, hanem egyszerűen nevetségesnek tartom ezt az egész dolgot. Aki segítséget kért, annak átnéztem az írását, vagy segítettem megírni a dolgozatot. Ennyi haszna volt az ottlétemnek.

Szociológia és fejlődéslélektan óránk volt ma. Ugyanaz a tanár tartotta mindkét órát, és vmi rém unalmasan adta elő a mondandóját. Semmi aktivitás nem volt ezáltal az egész csoportban, és szinte monoton módon jegyzeteltünk. 6-kor meguntam, és hazajöttem.

Szerencsére az utak szárazak voltak. A sötét miatt tartottam csak inkább, attól is azért, mert végig erdős területen vezet az út, és ilyenkor sok vad mászkál az utak mellett.

Estére megérkeztek bátyámék. A gyerekek már alszanak, egész megszokták, hogy mi a rendszer nálunk. Remélem holnap is bírnak magukkal.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.