Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#651) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Olyan kedvetlen voltam ma. Nem tudom, mi bajom volt. De már nagyon álmos vagyok.

Nem mozdultunk ki, itthon voltunk. Se főzés, se más munka délelőtt. Udvarra ki, aztán játszás. Csak mosott a gép, azt teregettem ki időnként.

Délután Réka megint nem akart elaludni, de aztán csak sikerült meggyőznöm, és 5 percen belül már szuszogott is.

Aztán 3 körül ki megint, és estig kint voltunk. Fürdés is volt végre. Ki kellett tisztítani a medencét, mert nagyon algás volt, úgyhogy most kristálytiszta a víz.

[kép]

Este jól bepalacsintáztunk, és sétáltunk a kutyukkal.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#652) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Pesten vagyunk. Feljöttünk a nagy fővárosba, hogy egy kicsit nyaraljunk a lányokkal.

A délelőtt a pakolással telt. Réka hamar megunta, és rajtam csüngött, de így meg a pakolás ment lassabban. Olyannyira, hogy elhúzódott 11-ig. Akkor gyorsan megfőztem az ebédet. Ettünk, aztán öltözés, mosogatás, indulás.

Hidegfront jött, és éjjel óta folyamatosan esett. A lányok már nyűgösen ébredtek, és délre már nagyon ki voltak fáradva. Nekem pedig a fejem fájdult meg. Na, szép pihenésnek nézünk elébe....

Az autóban Réka hamar elaludt, de nem sokáig. Kb 3/4 órát pihent. Ez pedig kevés volt.

Kedvesem mindenáron be akart meni a törökbálinti outletbe, hát bementünk. Egyik kedves ismerősöm elmondta a tapasztalatait, és azt mondta, hogy elég drága, és a kínálat sem olyan nagy. Igaya volt. Felénk sokkal olcsóbban megkapom ugyanezeket a márkákat. Holnap délelőtt még körülnézünk itt Kőbányán, hátha szerencsével járunk. Sportcipőt és pár ruhaneműt kellene néznünk.

Este megküzdöttünk az elalvással. Bár mindketten nagyon fáradtak voltak, mégsem tudtam lefektetni őket. Réka folyamatosan sírt és menni akart, de aztán sikerült lefektetnem őket. Most kb elfoglalják a 4 személyünkre szóló helyet, de sebaj. Remélem 8-ig alszanak.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#653) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Nos, hazaérkeztünk. Lányok alszanak, mint a bunda. Örültek mindennek, hogy hazajöttünk, aztán 10 után sikerült is ágyba tennem őket.

Képeket elrendeztem, holnap be is teszem, sőt, megírom a 3 napi ( :B ) lemaradásomat, mert most már ugyancsak késő van, és fáradt vagyok.

Mindenhol jó, de legjobb otthon. És ez bizony nagyon igaz. Bármennyire is jól éreztük magunkat, a saját szükségleteinkből kifolyó apróságok (saját ágy és wc) miatt itthon a legjobb lenni. Igyekszem is lefeküdni....

(#654) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Mindenekelőtt szeretném megköszönni Sipi barátunknak a szállást, a kedvességét, a türelmét velünk szemben, és hogy mindenben részt vett. Reméljük, hogy jól érezted magad velünk - mert mi igen -, és nem fárasztottunk nagyon ki sem agyilag, sem fizikailag.

Szerdai nap:
A felkelés kicsit koraire sikeredett a késői elalváshoz képest, de ez több szempontból is jól jött.

Reggeli után elmentünk az Árkádba, ahol körülnéztünk, és jól bevásároltunk. Eredmény: 5 pár cipő a Deichmannból. - Leárazás volt, és mi éltünk a lehetőséggel. Jól néznek ki a cipők, az áruk is megfelelő, ráadásul szükségünk is van rájuk. Tehát megérte.

Jah, és hogy a MM mellett se menjünk el üres kézzel a lányok kaptak egy Logitech Zebra egeret.[link] Ladybugosat szerettünk volna, de kis hazánkban nem lehet kapni sehol. Sebaj, ennek is nagyon örültek.

Hazafelé úton Rékus elaludt. Ez azért volt nagyon jó, mert ezalatt elkészítettem az ebédet, és korábban el tudtunk indulni az állatkertbe.

A dugókat és legnagyobb forgalmat minden pesti utunk alkalmával megtaláltuk. Ez ugyan csak a gyerekeknek volt rém unalmas, de szerencsére jól bírták a gyűrődést.

Az állatkertben csudajól éreztük magunkat. Mindent megnéztünk, amit lehetett, kivéve a Pálmaházat. A nagy kedvenc a Lepkeház és a tó volt, ahol annyi Odüt (teknősünk) láttunk, hogy nem győztük kapkodni a fejünket.

Pár kép:

[kép]
Földikutyák - nagyon helyes kis jószágok.

[kép]
A kis taligát feltétlenül ki kellett próbálnunk.

[kép]
Teveetetés.

[kép]
Állatsimogató.

[kép]
A játszótér sem maradhatott ki.

[kép]
Így kifáradtak a végére.

Az állatkert után meglátogattuk kedves barátainkat Fóton. Nekik is köszönjük a kedves fogadtatást. Gratulálunk a szép otthonukhoz, és nagyon jól éreztük magunkat velük.

[kép]
A gyermekek azonnal megtalálták a közös hangot.

Fél 10 körül értünk haza, és bizony jócskán el voltunk fáradva.

(#655) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor folytatom is a képes beszámolómat a ''nyaralásunkról''.

Csütörtök:

Elég sokáig aludtunk, a lányok is nyugodtan pihentek az éjjel. Felszedelőzködtünk a reggeli után, és irány kicsit körülnézni, aztán ebéd. Mivel ez kicsit elhúzódott, lekéstük a pesti hajóindulást. Ezért leparkoltunk a kocsival a Margit-híd tövében, és átsétáltunk a szigetre. Amíg a szökőkútban gyönyörködtünk a lányokkal a fiúk megnézték a hajóindulást. Szerencsénk volt, mert épp annyi időnk volt, hogy gyorsan beszálljunk, és már indultunk is.

Az első pár percben csak belülről szemlélték a lányok a kilátást:

[kép]

Aztán hamar megbátorodtak, és a nyitott ajtóhoz vonultak át, ahol Réka majdnem kilógott a vízig. Győztem visszatartani.

[kép]

A Petőfi-híd lábánál volt a végállomás. Onnan villamossal mentünk vissza az autóhoz.

[kép]

A leghosszabb vonalat választottuk, de sajnos Réka az utolsó 4-5 megállónál többször is megkísérelte a kiszállást, elunta a közlekedést.

Visszaérve az autóhoz még rohangáltak kicsit. Ennek ugyan a pesti galambok egyáltalán nem örültek, de a lányok annál jobban élvezték, hogy szaladhatnak utánuk.

[kép]

Késő délután pedig a barátainkkal vacsoráztunk egy jót. A gyerekek nagy örömére (és az enyémre is) a közelben volt egy óriási játszótér rengeteg játékkal és gyerekkel. Sokat játszottunk ott az este folyamán.

És ismét későn feküdtünk le. De hát a nyaralás ezzel jár. Abszolót kiesik az ember a megszokott napirendből, és felesleges is bármin is aggódni. Ezt tettük mi is. :)

[Szerkesztve]

(#656) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Péntek:

10-re beszéltünk meg Tibor barátunkkal és két lányával egy találkát a Tropicariumnál. Őszintén szólva elég neccesre sikeredett. Az ébredés megint eltolódott. A pakolást elkezdtem, amíg Réka aludt, és ez sokat segített, hogy el tudjunk időben indulni.

Viszont megint sikerült elkapnunk egy jó kis dugót. De nem csak mi késtünk, mert a barátaink is nagy forgalomba keveredtek. Viszont fél 11 körül már kezdhettük is a körutat a halak világában.

[kép]

Kisteknősök.

[kép]

A sok akvárium csak egy ideig kötötték le Réka figyelmét, a többiek viszont nagyon élvezték az összes látnivalót. (Én is) :)

[kép]

A haletetés még izgalmas volt.

Na, és persze a végén a rájasimogatás.

Aztán jöhetett a jól megérdemelt ebéd. Éhesek is voltunk nagyon.

Persze ki kellett próbálni a játékokat is.

[kép]

Borka lovagolt és lőtt,

[kép]

Réka pedig cirkuszi kisautózott.

Délután még tettünk egy látogatást Tibor barátunknál. A lányok addig játszottak. 3/4 6-kor indultunk haza. Persze megint kifogtuk a csúcsforgalmat, sőt a zamárdi leágazás előtt majd' 1 óriás dugóba is kerültünk.

9-re hazaértünk, és véget is ért a nyaralásunk. Állatkáink nagyon örültek nekünk, főleg Mogyoró. :D

(#657) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Nehezen találunk vissza a megszokott napirendünkhöz. Ez azt hiszem Rékának és ezáltal nekem okoz gondot, de 2 napon belül megoldjuk a problémát.

Fél 9 után kelt fel a társaság, én már korábban ébren voltam. Ugyanis Réka 3/4 7 körül felébredt, mert nagyon köhögött. Megitattam, majd 5 percen belül visszaaludt, én pedig már nem tudtam újra elaludni. Legalább előkészítettem az ebédet.

Megfáztak a lányok és apájuk is. Tegnap. Talán a kocsiban. Szerencsére nekem kutya bajom. Réka a legtaknyosabb, és mellette az ekcémája is nagyon csúnya lett Pesten. Itthon mintha javulna, amit nem igazán értek, viszont örülök neki. Hétfőn úgyis menni akartam tanácsadásra, megkérdezem, hogy nincs-e vmi más krém rá, mert ezzel sem értünk el látható javulást.

Ebéd után Réka aludt, Borkát pedog 3-ra vittem a csoporttársához szülinapi zsúrra. Este fél 8-ra mentünk érte, aztán ottragadtunk, és 9-kor indultunk haza. Emiatt persze tolódott megint az altatás is, és Rékát csak fél 11-kor sikerült elaltatnom.

(#658) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Meleg, meleg, dög meleg. Ahogy kilépek az ajtón megcsap a hőség, szinte vágni lehet. Fullaszt, nyomaszt, és kiéget. Növényt, állatot és embert egyaránt. Jobb inkább a hűvös lakásban.

Ennek ellenére sokat voltunk kint. Még szerencse, hogy sok fa van az udvaron, köztük a legjobb a diófa, és, hogy van medencénk. Lányok ma pancsoltak is sokat.

Réka ekcémája sajnos nem javult. Egyre jobban viszket neki, és nyűgös is miatta. Az elalvást is megnehezíti. Melléfekszem, és a kezemet állandóan ráteszi a kiütésekre, hogy vakargassam őket. Úgyhogy holnap dokinéni, és remélhetőleg kapunk vmit rá.

Estefelé előhoztuk a játékokat a kamrából, és játszottunk mindennel.

[kép]

Hintáztak.

Aztán meglocsolták a füvet:

[kép]

(#659) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Az éjszaka egy gyötrelem volt Rékusnak. A orrából csorgó váladék a torkára folyt, és irritálta a köhögés. Egy órán át szenvedett szegény, aztán sajnos hányt. Utána kicsit jobban érezte magát. A biztonság kedvéért kiszívtam az orrát a porszívóval, és adtam neki köptetőt. Jobbnak láttam mellette aludni, mert így nyugodtabb volt, viszont így nem igazán tudtam pihenni. De ő legalább aludt. Egészen reggel 6-ig, amikor megint hányt. Szegénykém, teljesen ki volt már fáradva a sok köhögéstől. 1 óra alatt aludt csak vissza, és fél 10-ig pihent.

Nappal már nem volt ilyen vészes a helyzet. Az étvágya ugyan nem az igazi, de eszik és iszik egyaránt.

Dokinéninél voltunk. Az ekcémára annyit mondott, hogy amikor Rékus immunrendszere dolgozik - betegség alakul ki -, előbb a bőrön jelentkezik, majd utána jönnek elő a tünetek. Tehát az ekcéma mintegy előrejelző működik. Kenőcsöt azt javasolt, amit már korábban is használtunk - a kevert szteroidosat, de most max 5 napig engedélyezte, aztán Linola fett. A nap folyamán többször is bekentem neki, és már látható a javulás. Köhögésre pedig köptetőt kapott, de ezek már megtalálhatók a családii patikánkban is.

Délelőtt csak a doktornőhöz mentünk el különben pedig a lakásban tartózkodtunk. Még Réka sem akart kimenni. Először fél 4 körül jelezte, hogy menne az udvarra. Kimentünk, fürödtünk, játszottunk. Este még a szomszéd gyerekekkel is játszottunk az utcán.

[kép]

Borka folyton a víz alatt van.

[kép]

Réka meg folyton keresi.

[kép]

A szomszéd gyerekekkel.

(#660) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Szerencsére Réka gyorsan javul. Az éjjel már se köhögés, se orrfolyás nem volt.

Viszont vmikor kora hajnalban (3 körül lehetett, mert még sötét volt) felébresztett a macska, hogy kimenne. Felkeltem kiengedtem, és ilyenkor rendszerint megnézem a gyerekeket, hogy rendben vannak-e. Réka ok, Borka.... Borka... Hol van Borka?? Megtapogattam a paplanját még egyszer, körbenéztem a szobát, aztán körülsétáltam a lakásban, és ahogy sétálgattam, egyre jobban felébredtem, és rájöttem, hogy csakis a mi ágyunkban lehet. Este helyet cseréltünk Kedvesemmel, és emiatt ő került az én oldalamra, ahová Borka automatikusan lefekszik, ha hozzánk jön éjjel. Én pedig ezt nem hallottam és láttam.

No, az egészet azért írtam le, mert többször jártam már úgy, hogy x dolog miatt felkeltem az éjjel, és percek kellettek, mire igazán felébredtem és tudatosult bennem a dolog. Ez vmiféle alvajárás lehet.

A mai nap reggel fél órát, és 4 után merészeltünk csak kimenni az udvarra. Iszonyat meleg volt. Édesanyám mondta, hogy a tetőn 60 fokot mértek. Szörnyű meleg. De jó, hogy van medencénk. Akkorákat pancsoltunk benne ma is. Borkát és Rékát is dobáltam. Mindkettőnek nagyon teszett. Sikongattak, visongtak, nevettek.

[kép]

Felfújtuk az összes vizi játékot.

Rékának nagy húzóerő Borka. Követendő példának tekinti. Bármit csinál Borcsi, Rékus is azt akarja csinálni. Ha felmászik a fára, ő is fára akar mászni. Ha leül a számítógép elé, ő is leül a számítógép elé. És a biciklizés is izgatja a fantáziáját. Már elő kellett venni neki a kis 4 kerekű biciklit.

[kép]

Majdnem elfelejtettem. Délután találkoztam annak a kisifúnak az édesanyjával, akire vigyáznom kell. Szimpatikus volt, jól elbeszélgettünk, és nagyon hasonló véleményen voltunk. Örülök neki. Remélem a kisfiú is jól fogja magát érezni. Júliusban eljönnek együtt körülnézni, aztán augusztusban kezdődik a mélyvíz. :)

[Szerkesztve]

(#661) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Hogy mára is meglegyen az adrenalinadagunk....Mogyorónak délután elkezdett a kukijából véres színű váladék folyni. Először csak enyhén hússzínű, majd óráról-órára sötétebb. Aztán már a vizelete is véres színű volt. Úgyhogy inkább elvittük orvoshoz, bár a kutyán szerencsére nem látszott, hogy rosszul lenne.

Elvégzett egy vizelettesztet az orvosunk, mert először a kullancsfertőzésre gyanakodott. Szerencsére nem mutatott ki hemoglobint a vérben. Láza sem volt. Akkor vajh mi lehet? Végigtapogatta a hasát, a húgycsövet. A szemét és a száját is megvizsgálta. Mindent rendben talált. Ennek nagyon örültünk.

Aztán azt mondta, hogy valószínű a kutya túlerőltette magát, mert akkor mioglobin - ez az izomfesték - van a vizeletében, ami izomsérülés miatt léphet fel. (Igaz is, tegnap Borka lányunk megbicikliztette az utcában.) Sok folyadékot kell neki adni, és ha esetleg kis sántítás, furcsa járás lép fel, akkor menjünk vissza hozzá, mert kezelni kell. Szerencsére Mogyi jól van, minden ok vele. És akkor megfigyelés alatt tartjuk pár napig.

Délelőtt kimentünk a fördőbe. Egy-másfél órát akartunk kint lenni, mert mind a nagy meleget, mind sok embert el szerettük volna kerülni. Meg hát a lányoknak is elég ennyi idő. Ennek ellenére sok ember volt. Meleg volt, és Réka is fél óra után megunta a dolgot. Szegény Borcsit sajnáltam, mert ő még maradt volna.

Hazafelé elaludt a kisebbik manó, és az óra még csak 11-et mutatott. Az ebédet legalább nyugiban elkészítettem. Délre már fel is ébredt, együtt ehettünk.

Aztán fél 4 körül mertünk csak kimerészkedni. És amíg lehetett pancsoltunk. Réka a hintában elaludt fél 8-kor, így csak lefektettem az ágyba.

Viszont most mindketten nagyon nyugtalanul alszanak. Felébredtek már egyszer mindketten. Biztos a nagy meleg miatt van. Pedig az ablakokat is csak nemrég mertem kinyitni.

(#662) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Visszatértünk megszokott hétköznapjainkba. Igazán említésre méltó nem történt velünk.

Olyan izzadtan keltünk, mintha le sem fürödtünk volna. Ez egyszerűen kibírhatatlan. Kapásból indítottam is be a mosógépet, amikor felkelt mindenki, mert csupa izzadás volt mindegyikünk alvós ruhája. Még Rékái is.

Amíg lehetett délelőtt kint voltunk az udvaron az árnyékban, aztán bent múlattuk az időt némi játékkal meg tévézéssel. Aztán ebédeltünk, de nem igazán úgy sikerült a szaftos husi, ahogy akartam. Meg hát a meleg miatt igazán nem is voltunk éhesek. Mogyoró azonban örült a maradéknak.

Ő egyébként jól van. Semmi panasz nincs, étvágya és mozgása is rendben. Iszik is, tehát remélhetőleg letudtuk tegnappal ezt az izomsérüléses dolgot.

4-től este 8-ig kint voltunk. Egy kis óvoda lett nálunk 7 után, a szomszéd gyerekek megint átjöttek.

[kép]

6 körül sütöttem palacsintát. Óh, én könnyelmű. Kérték, hogy süssek. Hát persze, hogy igent mondtam. De arra nem gondoltam, hogy majd 50 fok lesz körülöttem, miközben sütögetek. :Y Teljesen leizzadtam.
Egyik kolléganőm szokta mondani - és milyen igaza van -, hogy a családjának nyáron nem főz nokedlit és nem süt palacsintát, mert mire elkészül az étellel, csupa izzadtság. Lehet, hogy nálunk is be kellene ezt vezetni? Vagy legalább fokhoz kötni, hogy mondjuk 30 fok fölötti nappali hőmérsékletben nincs palacsintasütés. Hm, megér egy próbát. Aztán lehet, hogy én is kísértésbe esek, és megkívánom a nokedlit vagy a palacsintát.

[kép]

Réka két palacsintát megevett.

[Szerkesztve]

(#663) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Korán akartunk kelni, hogy mire a barátaink ideérnek, készen legyünk pár dologgal.

Első: takarítás -> 7-kor keltett minket Réka. (Még szerencse, mert különben elaludtunk volna.) Adtam neki kakaót, aztán gyorsan felporszívóztam, és letörölgettem mindent. Ok, ezzel megvolnánk.

Második: bevásárlás -> no, éppen írtam össze a bevásrálólistát, amikor csengett a telefon, hogy itt állnak pár száz méterre.

Harmadik: beágyazás, reggeli gyors rendrakás -> ez sem sikerült, mert Borka később kelt, és a porszívózás is megtörtént közben, így erre már nem jutott idő.

Mindegy is. Csak az az igazság, hogy ha betervezek vmit/vmiket, akkor szeretem is, ha azok készen vannak. Hiányérzetem van, ha ezt nem teszem meg.

Az a szerencse, hogy ezzel aztán nem volt időm foglalkozni, mert ahogy megjöttek teljsen lekötöttek minket. A gyerekek hamar megtalálták a hangot egymással, és volt játék meg pancsolás a nap folyamán többször is. Szegény kislány (2,5 éves) volt nagyon kifáradva, mert korán kelt, ráadásul nem otthonról jöttek, és nem igazán tudta magát kipihenni. Szóval nehéz délelőttje volt, de a délutáni alvás sokat segített rajta.

Este még elmentünk vacsizni, és bizony a mai nap is hosszúra sikeredett - 10 körül aludtak el.

Borka nagyon okosan, nagylányosan viselkedett ma. Figyelt a hugára is és a kislánnyal is türelmes és figyelmes volt. Jókat játszottak együtt egész nap, és élvezik egymás társaságát.

Ráaádásul cipőt is sikerült venniük. :D És ehhez egy fél országot kellett átutazniuk.

(képek holnap, mert a másik gép - amin a képek vannak - ki lett kapcsolva)

(#664) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

A vendégeink szerencsére jól aludtak, olyanniyra, hogy ők is meglepődtek, mikor az órára néztek ébredés után. Mi már korábban ébren voltunk Rékával, és nekiálltam az ebédkészítésnek.

Délelőtt jól eljátszottak a lányok, már a vendég kislány is feltalálta magát a lakásban és az udvaron is. Ők korábban ebédeltek, mert lakodalomba mentek délutánra az egyik közeli nagyvárosba, és holnap délelőtt jönnek vissza.

Réka és Borka hiányolták is. Rékus is többször bement a gyerekszobába megnézni, hogy Zsófi ottvan-e.

Megint volt nagy fürdés, játék és gyümölcsevés. Már érik a szőlőnk. Édesapa csinált egy szép lugast, ahol egymás után kezdenek el érni a tövek, így szeptemberig lesz szőlő, amit együnk.

Anyáéknak elveszett a cicájuk, Ciceró. Amikor Bpesten voltunk, akkor tűnt el, és sajnos azóta sem jött haza. Először azt mondták anyáék, hogy nem kell, de egy macskanélküli hét után mondta anya, hogy mégiscsak szeretnének. Én pedig elővettem kapcsolataimat, és szereztem kismacskát. Rögtön kettőt. Egyik fiú, neki Zeusz lett a neve. Másik lány, ő Szofi. Cirmos kis házimacskák, de szépek. Hamar megszokták a helyüket, és esznek-isznak rendesen, használják az almot rendeltetésszerűen, és dorombolnak. Anya és apa pedig nagyon örülnek nekik.

Estére hegyi baráti buliba voltunk hivatalosak. Főztünk egy kis gulyást, közben beszélgettünk, és jól szórakoztunk. A gyerekek is jól érezték magukat, szépen játszogattak.

[kép]

A nagyok (Dominika és Borka)

[kép]

A kicsi

Fél 10-kor indultunk haza, és 10-kor kerültek ágyba a manók.

(#665) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

A reggel kicsit korán indult. Kedvesem 5-kor kelt, aztán ment leltározni, én pedig nem sokáig tudtam aludni. Fél 7 körül keltem, aztán élveztem kicsit a csendet és egyedüllétet.

A délelőtt lassan, nyugodtan telt. A lányok játszottak bent és kint is, én meg mostam - csakis a rendszeresség kedvéért - aztán megfőztem. Vártam, hogy történjen vmi, mert az elmúlt napok után fura volt ez a nagy csendesség.

Dél körül megérkezett Kedvesem, majd hamarosan a vendégeink is. A lányok örültek egymásnak, és szépen játszogattak egész délután. Estefelé sétáltunk egy nagyot, és jól kifárasztottuk a gyermekeket. Így aztán, hogy már végre ők is ágyban vannak, mi is lefekhetünk.

[kép]

Persze volt pancsolás is a medencében.

[kép] [link]

Zúgónál.

[Szerkesztve]

(#666) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Miután ma reggel távoztak a vendégeink tanácsadásra mentünk. Sokan voltunk előttünk, de most muszáj volt eljönni. Egyik ok a 18 hónapos oltás, ami kicsit eltolódott, a másik pedig az ekcéma.

Az ekcéma miatt megkaptuk egy nagyon jó bőrgyógyász telefonszámát. Igaz magánrendelés, de fene ott egye, csak kezdjen már el gyógyulni Rékus bőre. Csütörtök délelőttre kaptunk időpontot, és nagyon kíváncsi vagyok a vizsgálatra, az orvos véleményére. Addig csak kihúzzuk vhogy. Sajnos Réka sokat panaszkodik, hogy viszket neki. Az arca kicserepesedett, vörös és ég. A csuklóján és a mellkasán is apró kiütések jelentek meg, és folyton vakarja vagy velünk vakartattja. Úgy sajnálom szegényt. :(

A súlyát is megmérték, 10,52 kg.

Az oltás miatt estére belázasodott. Nyűgöség vagy bármi más nem jelentkezett. Viszont ami nagyon feltűnő volt, hogy majd' 2 órán át csendben játszott egyedül és Borcsival is. De rendben volt minden, és ez a lényeg.

Borcsikámnak volt egy nagyon édes megszólalása. A fürdőszobában épp törölköztünk, amikor azt kérdezte, hogy melyik testrészemet szeretem illetve nem szeretem. Elég sok negatív dolgot soroltam fel, és kevesselte a pozitívakat. Mire ezt mondta:- ''Anya, minden testrészünket szeretni kell, mert úgy leszünk szépek.''

[kép]

Kitakarítottuk a kistavunkat, a teknősünk lakóhelyét. A lányok is segítettek.

Leengedjük a medencét, mert megint nagyon algás lett a vize. Dolgozunk rajta, hogy hogy lehetne megfelelően tisztítani és fertőtleníteni a vizet.

[kép]

Sebaj, a lányok nagyon örültek a kisebb víznek is.

(#667) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Nehéz éjszakán vagyunk túl. Az oltás miatti mellékhatás - láz - már este jelentkezett. Nurofent adtam neki, szépen le is vitte.

Aztán éjjel 1 körül felébredtem, hogy Réka nyöszörög, beszél, de alig érthetően. Nem is volt igazán ébren. Megfogtam, a teste és feje tűzforró volt. Kerestem kúpot és vittem magammal Rékust is. Szegény drágám reszketett és sírdogált, aztán hányt is egy nagyot. Gyors zuhanyozás, ez a láz miatt is jó volt, aztán kúp, és alvás. Pillanatok alatt visszaaludt, én meg mentem takarítani és mosni.

Fél órán belül én is ágyba kerültem, de a sok történés miatt felébredtem, és nehezen jött álom a szememre.

Reggel 3/4 7-kor felébredt Réka, és felébresztett engem is. Főztem neki teát, aztán megmértem a lázát. Még mindig volt neki. Megint Nurofen. Megölelgettem, megszeretgettem, aztán egyszercsak elaludt. Fél 12-kor ébredt fel. Jókedvű és mosolygós volt. Se láza, se hőemelkedése, és egész délután szépen játszogatott. Voltak időszakok, mikor nyűgösebb volt, de alapvetően jól bírta estig az ébrenlétet. Ugyanis a késői kelés miatt már egy délután alvás nem fért bele a napba. Szóval a lényeg, hogy jól van, étvágya és kedve is jó.

Az eső is megérkezett. Végre Rékus kipróbálhatta az új gumicsizmáit.

[kép]

[link]
Anyáék cicái. Balra Szofi, jobbra Zeusz.

(#668) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Nyugis, csendes napunk volt. Réka is kigyógyult a lázból, más meg nem jelentkezett nála.

Szerencsére a nagy meleg eltűnt, így többet lehettünk az udvaron. Igaz, erre csak délután került sor, mert délelőtt bent játszottunk.

Délután átjött Adél, de vhogy nem találták meg a közös hangot Borkával, és mindketten inkább maguk játszottak. Sértődés nem volt, így inkább hagytam őket.

Borka amúgy ma olyan volt, mint a kisangyal. Segítőkész, rögtön ugrott minden kérésemre, sőt magától megcsinált dolgokat. No, ilyen is tud lenni. És mopstanábban egyre többször látom ezt nála.

[kép]

Réka épp gabonapelyhet eszik. Nagyon szereti.

(#669) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Kivittem anyáékat és Borcsit a fürdőbe, Rékával pedig elmentünk Keszthelyre a bőrgyógyászhoz. Sok újat nem mondott, de adott hasznos tanácsokat, illetve felírt krémet, fürdőkrémet és fördőolajat. Sajnos nem lettem bizakodóbb :( , mert az orvos sem tudja előre megmondani, hogy Réka ezt elnövi vagy sem. Egyébként itt [link] olvashatok (olvashattok) többet erről a betegségről. Hátha ti is meg tudtok okosabb dolgokat.

Fél 12-re értünk anyáékért, aztán jöttünk is haza. Borka nagyot úszott, és jól elfáradt szegényem, mert nagyon csendes volt 1-2 óra hosszat.

Adél megint átjött délután, és Borka a fáradtság miatt megint nehezen igazodott hozzá, de aztán bevonultak a szobába, magukra csukták az ajtót, és 1,5 óra hosszat játszogattak.

Mivel Réka elaludt az auótban oda- és hazafelé is, délután nem volt alvás. Este 7-re viszont olyan mód fáradt volt, hogy evés közben egyik pillanatról a másikra elaludt. Így mosdattam, öltöztettem át, és kentem be a bőrét. Meg sem mozdult semmire. Azóta is jól alszik.

[link] Szofi és Zeusz kedvenc helye.

(#670) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Nem hagy nyugodni ez az ekcémás dolog. Az interneten is átolvastam sok helyen, és bár újat a betegségről nem tudtam meg, de a kezeléséről több érdekességet is. Többek között azt, hogy nem muszáj ragaszkodnom - és nem is akarok - a szteroidos kenőcsökhöz.

Őszintén megmondom, hogy féltem Rékát. Eddig is használtunk, ha éppen a tünetek megjelentek. Ok, szuper egy krém, mert nagyon gyorsan hat, viszont mihelyst abbahagytuk már jelentkeztek ismét a pöttyök és a viszketés. Emellett teljesen kifehérítette Rékus arcát, és a testén is sok folt van, ami a kis lebarnult bőrén csúnyán előtűnik.

Úgyhogy úgy döntöttem utánajárok én a dolgoknak, és belevetettem magam a keresésbe. Szerencsére van egy kolléganőm, aki a természetes gyógymódokat ismeri, és ismeri az exkolléganőnk lányait, akik ugyanilyen gondokkal küzdöttek. És nem utolsó sorban, van egy barátnőm, akire számíthatok, és szintén tudott nekem segíteni. A hétfőt azonban meg kell várnom, mert addig nem igen tudok intézkedni. Szóval van remény, csak fel a fejjel, és kitartás kell hozzá. Ez pedig egy olyan anyának nem okoz gondot, akinek beteg a gyereke. Mert ilyenkor anyaoroszlánná válunk, és nem hagyjuk magunkat. Ugye? :)

Mai nap...volt játék, evés-ivás, pancsolás, barátnőzés és kutyaséta. Azt hiszem ezzel mindent fel is soroltam, ami érdemleges volt a nap folyamán. Jah, és esett egy jó kis eső 6 után.

[kép]

Kismanó homokozik.

[kép]

Szende nagylányunk.

[kép]

Réka így aludt el délután.

Mostanában többször ölelget vagy tart a kezében vmit, és úgy alszik el. Ezt télen csinálta sokszor, de megint előjött nála.

(#671) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Nyugis szombatunk volt, olyan tipikus igazi hétvége. Se rohanás, se kapkodás. Takarítottunk, boltban voltunk, aztán ebédet készítettünk. Még muffint sütni is volt időnk. Igaz a lányok nem is ebédeltek, mert persze ilyenkor a nyalakodás következik. Tüzetesen kiskanállal vagy ujjal kikapargatják a tésztát a tálból. Ma is jól belaktak belőle.

Délután pedig fürödtünk a medencében. Nekem ez a 27-28 fokos víz kissé hűvös, hogy pancsikáljak benne, de a lányok élvezték. A fürdőben viszont kifejezetten jólesik úszni a 28 fokos vízben, de ott mozgok. Itthon ebben a kis medencében erre lehetőség sincs. De hát nem is azért van. :)

[kép]

[kép]

(#672) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Tegnap este esett, és emiatt reggelre lehűlt a levegő. De nem sokáig tartott, mert mire kimentünk az udvarra hosszú nadrágban és pólóban, addigra olyan fülledt lett az idő, hogy le is vethettük, és át kellett cserélni vmi lengébbre. Ez a fülledtség az egész nap folyamán megmaradt és bizony elég fojtogató volt.

Lányok ma ráadásul extra korán keltek - az utóbbi hetekhez képest -, fél 7után már jelenkeztek nálam. Én meg persze éjfélkor feküdtem le, és jólesett volna még 1 óra szundikálás.

Homokoztunk, szilvát ettünk ( de még nem igazán érett), ebédet főztünk, ülve elaludt Réka, mesét néztünk, gyumáztunk, Borcsi barátnőzött, Rékával kutyát sétáltattunk. Hm...Nem, nem hagytam ki semmit.

És jöjjenek a képek:

[link] Kedvesem elhozta kollégája autóját, és mi vigyáztunk rá hétvégén. A lányok imádták, és Mogyoró is.

[link] Homokoznak.

[kép]

A colás autóban.

[Szerkesztve]

(#673) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Nagy nap ez a mai. Rékus belepisilt a wc-be. Szokásos rend szerint haladtunk a fürdőszobában. Levetkőztettem, pelus is lekerült. Ekkor szólt, hogy pisi. Ok. Wc-re ráül, és......Már csurgott is. No, tudom, ez így olyan idiótán hangzik, de ez tényleg nagy mérdföldkő a mi életünkben. Úgyhogy nagy gratula Rékának. :C Mert ugye fő a dícséret, és bizony jól is esik neki. Meg hát a nővérét is agyba-főbe dícsértük, amikor produkált vmit a bilibe. De Rékust a bili nem érdekli, csak a wc. Igaza van, hisz olyat nem használ senki a családban, még a nővére sem. És mivel ő a követendő példa, azt kell tenni, amit ő.

Délelőtt fürdőben voltunk 1,5 órát. Úsztunk mindannyian kicsit, és Réka is nagyot pancsolt. Aztán időben el is jöttünk, mert a hideg miatt az ott lévők egyre kevesbé fértek el a fedett részen. Odakint pedig zuhogott az eső s nagyon hideg volt.

Időnk nagy részét a lakásban töltöttük, az eső és a hideg miatt nem volt kedvünk kimozdulni. Mogyoróval tettünk meg egy nagy kört. A lányok is kipróbálhattak minden pocsolyát és a kutya is kirohangálta magát.

(#674) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Borka egyszerűen nem találja fel magát. Leül és tesped. Ha javaslok vmit nincs hozzá kedve, aztán később eszement ötletekkel áll elő. Aztán nyafog és duzzog, ha nemet mondok neki. Szörnyű. Mindenért megsértődik. Folyon tv-t akar nézni, de nem hagyom, mert még közben is rémségesen tud unatkozni. Meg minek is? Mondjuk a Jetix, a Minimax vagy az Aninal Planet megy. A többi adóra nem szívesen kapcsolom. De akkor is... Nem kell ott ülni órákat előtte.

Adél átjött ma hozzá délután. Gondoltam, hátha a gyerektársaság hiányzik neki. De nem. Mert Adélra meg csak puffogott, és irigykedett.

Délután 5-re szülinapi zsúrra ment el, és 8-ig ott volt. Na, ott végre jól érezte magát. Játszott, jókedvű volt.

Réka pedig megint pisilt a wc-be.

(#675) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Itthonkuksolós, sehovanemmenős nap volt a mai. Kedvem sem volt, meg minek is.

A kismacskákat terelgettük egész nap, és néztük hogy játszanak és birkóznak egymással és az adott helyzettel. Igaz ma volt a 3. nap, hogy lejöttek az udvarra, de még mindig kicsit bátortalanok. A mamlasz Mogyorónk a kiselefánt a porcelánboltban effektussal próbál velük ismerkedni. Szerencsére a cicák nagyon jó partnerek ebben az óvatos megközelítésben. Viszont, ha hirtelen nagy zajt hallanak, akkor elkezdenek rohanni, Mogyoró pedig utánuk fut, és akkor nagy az ijedtség.

De alapvetően egész jól megy a barátkozás Mogyival és az udvarral. Sony cicánkkal viszont szóba sem állnak. Mondjuk ő se velük.

[kép]

Felmászott a pavilonban az asztalra, és megette a száraz macskatápot a cicák elől.

[kép]

Borka tapicskolt.

[link] Mogyoró és Szofi.

[link] Réka mérleghintázik. A háttérben pedig Mogyoró és Zeusz.

(#676) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Délelőtt fürdő. Ebédem volt, csak kora reggel sütöttem egy kis pogácsát. Olyan gyomorcsiklandozó volt kora reggel ilyen illatot érezni. A kenyérgyár is a közelben van, és ha onnan fúj a szél, akkor az orrunkon beszívott illat beindítja a gyomorműködést is. Na, ez a helyzet is hasonló volt.

Borka lustizik. Pedig amúgy nagyon ügyes, de nem bírja, ha mi egrecírozzuk. Erre egy semleges ember az ideális. Úgyhogy nagyon gondolkozom az őszi úszótanfolyamon. Nem sok kedve van úszni, inkább rajtam lóg. Így pedig én sem tudok mozogni. Réka egész jól érezte magát a vízben, csak egyszer kellett a zuhanyozásról lebeszélni.

Borka délután barátnőzött, és először nálunk, aztán náluk játszottak. Főleg a kislány öccsével - aki annyi idős, mint Réka - játszogatott Borcsi, de láthatóan élvezte, hogy ő a főnök, a ksifiú pedig bármit hajlandó vele játszani.

Amíg Borka szomszédolt mi hárman elvittük Mogyorót sétálni. Réka egyfolytában csacsogott - mint mindig - , és egyetlen szó kimondása sem jelent neki akadályt. A vakondtúrás, pénztárca, mérleghinta stb... Mindent szépen érthetően kiejt.

Vacsira reszelt sajtot kért. Az ujjaival csipegeti fel a tányérból úgy eszi. Persze így sok jut a ruhára, sőt a padlóra is bőven. Odamentem, hogy segítsek neki az asztalról felcsipegetni a sajtdarabokat, és akkor vettem észre, hogy a szoknyájára sok lehullot. Közben azt mondtam: uramisten mennyi sajt pottyant le. No, több sem kellett Rékusnak. Pár perc múlva nézegette az asztalnál a szoknyáját, és csak mondogatta: uramisten.

Egyébként halkan megjegyzem, hogy a basszus és a franc szó használatával is teljesen tisztában van, és nem fél az adott helyzetben alkalmazni is.

(#677) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

A reggel korán indult. Már 6 után felkeltem, és kicsit előkészültem az ebéddel. Ma jött először a kisfiú, akit elvállaltam, hogy vigyázok rá.

Patrik - mert neve is van :) - fél 8-kor érkezett. Szerencsére a lányok is felébredtek, és megitták a kakaójukat. Borka pillanatok alatt felöltözött, pedig aztán minden reggel küzködni kell vele. Hamar megtalálták a hangot egymással a gyerekek, és Patrik is hamar megszokta az új helyet. Mondjuk szegényem gyorsan kell, hogy alkalmazkodjon, hiszen nem én vagyok az első gyermekfelügyelője.

Bent és kint is jókat játszottak, játszottunk, és még az ennivaló is ízlett neki. Kedves, barátságos, illemtudó kisfiú, de szerencsére az elevenség még nem veszett ki belőle. Az állataink teljesen lenyűgözték. A nyuszit és a macskákat párszor megcirógatta, Mogyoróval nagyot labdázott, a teknős simogatásáról pedig sikerült lebeszélnem, de enni ő adott neki. Úgy érzem jól érezte magát, és nekem sem jelentett több odafigyelést a jelentléte. Borka nagyon segítőkész és barátságos volt vele. Mondjuk mindig is tudtam, hogy a fiúkkal könnyebben megtalálja a hangot. Szóval sikeres volt az első ''munkanapunk'', mert hát Borka is részese volt a dolognak.

Egy kis délutáni pihenés után pedig elmentünk a tecsóba. Kedvesemnek vettünk egy számítógépasztalt a mostani szükségmegoldás helyett. Pozitívan csalódtunk az összerakás során. Minden a helyére illett, minden pontosan passzolt, és emellett még jól is néz ki. [Legalábbis kivitelezés terén. Tervezésnél valami zseni kitalálta, hogy a CD-knek ne a gerince, hanem az oldala nézzen kifelé, mert nem keresztben, hanem hosszában férnek be a tartóba. Ügyes. De valamit majd kitalálunk erre is... - peterkeT]

A lányok pedig kaptak egy udvari játékos golfkészletet. Ki is próbálták azonnal. Sőt arra is rájöttek, hogy bent is lehet vele játszani, és még a kisautókkal is lehet kombinálni.

(#678) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Ahh, nyaff, nyiff, hüp-hüp.... Kb ilyen napunk volt a mai. :W

Ha van összefüggés a szél és a gyerekek viselkedése között, akkor az ma határozottan jelen volt. Egész nap erős szél fújt, és a lányok teljesen meg is voltak kergülve. Hol hiszti, hol nyafogás, hol veszekedés, hol idétlen vihogás, hol sírás hallattszott. Nem volt igazán jó napunk.

Egy ideig - pontosabban késő délutánig - bírtam cérnával, de én is nyűgös lettem, és ez nem jelent jót. Kiabálok, türelmetlenebb és ingerlékenyebb vagyok. :( Szerencsére a düh hamar elszáll, és pár perc alatt helyrerázódom, de akkor sem szeretem az ilyen hangulatot.

Holnap remélem napos idő lesz. :)

[kép]

Két bogárszemű.

(#679) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Réka hajnali 5-kor felébredt. Magunk közé fektettem, de nem aludt jól, és inkább átvittem a saját ágyába. Ott viszont csak úgy érezte biztonságban és nyugodtan magát, ha átölelt. Na, az alvásomnak annyi. Réka azonban alig volt ébren, néha nyöszörgött kicsit. Ilyenkor egy simogatás megnyugtatta. Fél 7 körül végre én is visszaaludtam, és 8-ig pihentünk. Ez a hajnali affér azonban elég volt ahhoz, hogy ne tudjam magam kipihenni tisztességesen. Éjjel 1-kor feküdtünk le, és míg Kedvesem mélyen szundított délelőtt 10-ig, én 5-6 óra alvással kezdtem a napot. Ami bizony nekem nem elég.... Viszont a délutáni kávé segített ébren maradni. 2 hónap után ez volt az első kávém, vagyis inkább capuccinom.

Az idő jó volt. Igaz fújt a szél, de korántsem annyira és olyan hidegen, mint tegnap. Ezért sokat játszottunk az udvaron.

Borka és a szomszéd kislány, Alexa, fel-alá ingáztak köztük és köztünk. Vita azonban nem volt, szépen játszogattak egész nap.

[kép]

Főzőcskézés.

(#680) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Tegnap kint voltunk megint a fürdőben. Borkát nehéz rábírni az úszásra, inkább csak a víz alatti búvárkodással van elfoglalva. Réka viszont nagyon élvezte a vizet. Az úszógumi azonban tönkrement.

11-re itthon voltunk, és egész délután semmit tettünk. Játszogattunk az udvaron, és ennyi. Réka hatalmasat aludt ebéd után (fél 4-kor kelt fel), ezért az esti elalvás későre sikeredett.

[kép]

Dobozmanók.

(#681) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Sorozatokat nézünk mostanában. De nem ám tv-n. Mi a számítógép elé ülünk. A heti kedvenc a Men in Trees [link]. Mikor a lányok már alszanak 2-3 részt nézünk meg, attól függően, hogy mennyire bírunk a kíváncsiságunkkal, hogy a következő részben hogyan is folytatódik tovább a történet. Egy kedves, kis romantikus sorozat. Szeretem...

Korán keltek a lánykák ahhoz képest, hogy este későn aludtak el. Ez Rékán már a fürdőbe indulás előtt látszott, ezért is indultunk el hamarabb, mint ahogy terveztem. Viszont olyna jó idő volt ma, hogy kint úszkáltunk, és kint telepedtünk le a fűre. Fél 12-re értünk haza, de Rékus már a kocsiban elaludt. 2-ig fel sem ébredt.

Borka is elfáradt, egész délután ide-oda feküdt.

Este kutyasétakor Réka nagy hisztit csapott. 10 percig duzogott aztán megállás nélkül, de ráhagytam. Nem akarok foglalkozni vele ilyenkor. Vegye csak észre, hogy ostobaságot művel.

Az elalvás is nehezen ment megint. Nyugtalan, izgága, hisztizik az alvás miatt. Pedig nincs apelláta. Ha vki fáradt, és már esik-kel, az megy aludni.

[kép]

Vettünk ma Borcsinak egy játékmikrofont, mert énekesnőset játszanak a barátnőjével. Persze Réka is kipróbálta.

(#682) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Tegnap este megint leültünk szépen, hogy nézzük tovább a sorozatunkat, amikor is Réka nagyon sírt. Megvigasztaltam, aztán aludt tovább. 10 perc múlva megint sírás, megint visszaalvás. Aztán negyed óra múlva ott állt az ajtóban, a drága. Vissza ágyba, de most aztán nem akart visszaaludni. Sőt. Be nem állt a szája. Fél 12- kb hajnali 2-ig szórakoztatott a kis szívem, mert beszélhetnékje volt. Nem kért semmit, nem volt hangos, nem akart játszani. Csupán mellém feküdni, és 5-10 percenként mondani vmit.

Őszintén megmondom nem tudom pontosan, hogy mikor aludt el, mert én többször is elbóbiskoltam közben, de a lényeg, hogy aludtunk.

Viszont reggel fél 8-kor már ébren volt, és teljesen kipihentnek tűnt velem szemben.

Ebédre grilleztünk. Szeretek grillezni, mert nagyon finomak a zöldségek és a húsok is a tárcsában megsütve.

Délután pedig barátnőzés volt Borkának. Itt játszottak nálunk, és egész jól elvoltak.

[kép]

Szerelőset játszottak.

(#683) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Nos, végre jól aludtunk. Ki is pihenhettem volna magam, de nem bírtam megállni a sorozatnézést, és hajnali 1-ig néztem. :)

Ma piac nap volt. Ez jelenti kis városunkban az egyetlen nagyobb eseményt, ami hetente történhet. Úgyhogy végigjártunk a forgatagban, és persze megint nem sok érdekes dolgot találtunk, de hát ez így a megszokott.

A délután pedig szintén a megszokott kerékvágásban ment. Itthon, csendben, játékban. Fürödtünk az eső előtt, elmentünk kutyát sétáltatni Rékussal ketten.

Aztén ezzel ki is merült a mai események sorozata. :)

Viszont, amit megtapasztaltam megint az a közös lónak túrós a háta helyzetet. A magam részéről igyekszem kivenni a részemet, ha egy közös dologról van szó. Legyen az segítség, pénzügyi eset vagy bármi más. De ezek szerint megint naív voltam ezzel kapcsolatban...

[Szerkesztve]

(#684) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Ismered azt az érzést, amikor ott áll a kedvenc tusfürdőd a zuhanyzóban, már kb 3 hete használod, és egyre kevesebb van benne, és mikor kb 1 cm-es réteg van az alján, elmész a boltba, hogy másikat vegyél, és akkor hazamész, és az újjal kell megfürödj, mert kimondhatatlan vágyat érzel arra, hogy kibonthasd, hogy érezhesd az illatát a bőrödön? Vagy ugyanezt írhattam volna bármire, ami kifogyóban van, és veszel utána egy újat. Ez az érzés leírhatatlan. Az újdonság iránti vágy, a kíváncsiság, az egész megbontása...
Hm, érdekes, hogy ez milyen apróságok során is elő tud jönni.

Ezért ma vettem 2 új tusfürdőt is. Pedig még van a régiből... :)

Réka napok óta folyamatosan produkálja magát. Trükköket és a kis újonnan tanult tudományait mutogatja, és közben mondogatja: Anya, figyelj! Anya, nézd! Megzabálom, olyan édes ilyenkor. [Persze nekem csak az 'Apa, vigyázz!' jut. - peterkeT]

Tegnap és ma is ugróköteleztem. Utoljára talán általános iskolás koromban használtam. Már régóta elővettem a lomok közül, ott lógott a gyerekek játékai között, de elsiklottam mindig felette. Tegnap azonban levettem, és nekiveselkedtem. Jól megmozgatott.

(#685) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Tegnap befejztük a kis sorozatunkat, a Men in Treest. Már alig várom a folytatást, mert persze olyan nagy kérdőjelet hagytak a végére, amekkorát csak lehetett. És nem tetszik a sorozat vége. De nem ám. Mondjuk, ha úgy történt volna minden, ahogy elképzeltem, akkor meg nem is lenne 2. sorozat.

A BSG következő sorozatát is várom. Azt is tavasszal fejeztük be, és kíváncsian várom a folytatást.

Ma pedig a Vera Marsot [link] kezdem el. Kedvesem szerint és a kritika szerint is jó. Majd holnap kommentelek.

A mai napunk egyébként nyugodt volt. Lányok későn ébredtek, 8 körül keltek. Borka olyan édes volt, hogy játszott addig a nappaliban, míg Réka fel nem ébredt, és nem ébresztett fel minket Apájával.

Délelőtt kicsit kilógtunk még az udvarra a nagy felhők előtt. Kb fél óra elteltével jöhettünk is be, mert erősen el kezdett esni, és délig abba sem hagyta. Délután viszont hétágra sütött a nap.

Borka délután átment az egyik baráti családhoz, ahol a nála egy évvel idősebb fiúkkal játszott. És nagyon jól játszottak.

Anyja lánya, én is a fiúkkal tudtam a legjobbakat játszani, mert a lányok közül senki nem volt benne a kalandokban (csigafeltörés, levélelemzés, bogyókóstolás stb.). Mindenféle tiltott dolog. :D Ej, én sem voltam egyszerű gyerek.

[Szerkesztve]

(#686) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Kedvesem szerint nehezen tudok átállni egyik sorozatról a másikra. Igaza lehet. Ugyanis a korábbi sorozatunkhoz képest az Eureka [link]nem tetszett annyira. Kissé erőltettet, túl hihetetlen sztori, és hülye vágások. Hm, lehet, hogy csak néznem kéne tovább, aztán majd kiderül.

A Vera Marsot kihagytam tegnap, azt ma pótlom be.

Ma is esett. Délelőtt elég rendesen, de estére is jutott még. A közbeeső időben kellemes, nyárvégi időjárás volt. A páratartalom elég magas volt, és ez a biciklitúra során éreztette is hatását. Alig kaptam levegőt, és teljesen leizzadtam. Pedig kb 30 percet bicikliztünk. De legalább a sok gyümölcs kárpótolt, amit szedhettünk.

Rékának ma megint bújós napja volt. Ez a hidegfront teljesen kiüti. Megint 8-kor kelt, de 12-kor már elaludt az ölemben ebéd közben. Ráadásul szegényem oylan rosszkedvű volt előtte, hogy csak ült a kisszékében, meredt maga elé, és elkezdett sírni. Jaj, úgy sajnáltam. Szerencsére azonban kipihente magát, és délután nagyon jókedvű volt.

[kép]

Reggel így összebújtak a manók.

[kép]

Réka az esőben.

(#687) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Nos, Vera Mars jó. Élvezetes, humoros, van történet és izgalmas. Szeretni fogom, és persze nemsokára megyek is, és nézek belőle egy vagy két részt.

Réka elkezdett mondatokban beszélni. Még csak egyszerű, 2-3 szavas mondatokat használ, és nagyon ügyes. pl. Anya, gyere ide! Anya, segíts, légyszi! Mogyoró ugat kinn. Olyan büszke vagyok rá. Szépen fejezi ki magát, és nagyon akar beszélni.

Reggel fél 8-ra itt volt Patrik, és délután 4-ig maradt. Jól megértették egymást Borcsival, jókat játszottak. Lassan kezdem kiismerni, és bizony az uraság is kellően hisztis, de szerencsére kezelhető, és nálunk inkább finnyáskodás formájában jelenik meg ez nála. Holnap reggel érkezik megint. Addig pedig sürgősen ki kellene találnom vmi holnapi menüt. :F

Este nagy zuhi volt. Réka és Borka is nagyon pörögtek 6-7 óra körül, így gondoltam, hogy hamarosan lesz vmi. Megint a front hatott rájuk. Hangosak voltak nagyon.

(#688) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Réka valóban elindult szobatisztaságra (hülye egy szó) szokás felé. A délelőtt folyamán sok időt töltöttünk az udvaron, és egy bodyban játszogatott. Többször is szólt, mikor pisilnie kellett. Aztán délután is, és este fürdés előtt pedig már olyan természetesen ül és pisil a wc-n, mintha ez már hetek óta tenné. Jaj, de nagyon büszke vagyok rá.

Borka miatt viszont aggódom. Olyan, de olyan irigy. Egyszerűen nem értem az okát. És persze amilyen ő Rékával, olyan Réka is vele. Mert mindenben utánozza. Így mostanában sokszor két irigy lányom van. Amíg Borka mindenkivel irigy, addig Réka szerencsére csak Borcsival, de hát ez sem megnyugtató számomra. Jaj, mit lehet ez ellen tenni?

Patrik megint egész nap itt volt velünk, és most már megtalálja a helyét nálunk, átvette a ritmusunkat, elfogadta a szabályaimat. 1,5 hét múlva újra találkozunk, addig pihizés.

[kép]

Bicikliverseny az udvarban, Borka és Patrik.

[kép]

Réka iszik málnaszörpit.

[kép]

Borka este biciklizett.

[Szerkesztve]

(#689) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon-nagyon álmos vagyok. Olyannyira, hogy a gépelés sem akar működni, úgyhogy ha félregépelést látok, az ezért van. Azt hiszem, ma nem nézek semmit, hanem megírom ezt a kis szösszenetet, és megyek aludni. Mhhmmmm, finom puha ágy. Frissen mosott és vasalt ágynemű. Ez a legjobb az egészben. No, és persze Kedvesem, mert nélküle az alvásom sem az igazi.

Reggel egy sms-t kaptam, aminek nagyon örültem, és már nagyon vártam. Egyik kedves barátainknak megszületett a gyermekük. Ezúton is szeretnék gratulálni nekik, és sok egészséget kívánok.

Aztán ahogy olvastam a kis üzenetet, úgy bennem is előjöttek az emlékek. Amikor beindult a szülés. Amikor toporogva vártam a nővérkét, hogy menjünk már. A férjecskémet, hogy velem legyen, mert vele a szülés is sokkal jobb. Vártam a fájásokat, hogy hamar túllegyünk rajta, és a dokit, hogy megmutassa végre a lánykánkat. És megpillanatva a kis Drágát, rájöttem ismét, hogy gyönyörű dolog a szülés, születés.

Eh, de régen is volt már. Több, mint 1,5 éve. A kisasszony azóta már sokat fejlődött. És még többet fog. A szája be nem áll, kis dumagép lett belőle. Bár ezen nem csodálkozom, mert nővére ugyanilyen. Ma is megállapították, hogy mennyire hasonlít a két lányka egymásra. Akkor nézzük is meg:

[kép]

Borka 1,5 évesen.

[kép]

Réka 1,5 évesen.

[kép]

Együtt a mai napon.

(#690) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Két rossz hírt is kaptam ma. Nem családi, de akkor is megráz. Rosszt hírt kapni olyan számomra, mintha leforráznának, aztán jeges vízbe tennének. Nem szeretem az érzést, és főleg nem szeretem, hogy olyan emberekkel történik meg, akiket szeretek/ismerek. Szavakat pedig nehezen találok, hogy kifejezzem együttérzésem. Arról nem is beszélve, hogy mikor alkalmas a pillanat arra, hogy egy barátodat megnyugtasd, támaszt adj neki? Mindig van alkalmas pillanat, ugye? Csak kérdés, hogy jogod van-e az ő családi életébe beavatkozni, amikor egy nagyon személyes dologról van szó? Hagyom még kicsit ülepedni, aztán majd jelentkezem...

Egyébként a feszültség, a fülledtség, a lobbanékonyság volt jellemző a mai napra. Örülök, hogy már este van, és remélem lenyugszanak a kedélyek mindenkiben holnapra.

(#691) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon rosszul aludtam az éjjel. Minden apró neszre felébredtem, és nem tudtam mélyen aludni. Nem szeretem ezt az állapotot. Olyan, mintha nem tudnám kikapcsolni az agyamat, mintha dolgoztatni akarna, pedig hiába gondolom százszor végig, nincs min gondolkozzak. Aztán amiatt, hogy elkezdek azon agyalni, hogy mi is kéne, hogy eszembe jusson, nem tudok aludni rendesen. Ördögi kör. Reggelre pedig mosogatórongy vagyok.

Borka nagyon meg akar felelni. Az irigységről már ezerszer beszéltünk, és igyekszem vele megértetni, hogy ez miért is rossz dolog. Azt hiszem kezdi kapizsgálni. Tegnap nagy büszkén mondta, hogy odaadta az egyik játékát Rékának. Aztán ma is sikerült vele megoldást találnunk egy problémára, ami szintén az irigységből fakadt. Szóval, úgy veszem észre, hogy érti miről van szó. De sokszor nem az eszére hallgat, hanem a szíve iránytja, és akkor bizony veszekedés és sírás lesz a vége a vitának.
Nagyon ösztönember az én drágám, és mellette a makacs konokság is benne van. Úgyhogy ha nem akarja, hogy kiközösítsék, kompromisszumokat kell kötnie, és nagyon remélem, hogy megteszi. Nem is a család miatt aggódom, inkább az iskola miatt. De addig még van 1 év, és ezalatt még sokat fog változni.

Réka szépen fejlődik a szobatisztaságra szokás terén. Reggeltől estig csak bugyiban van, pelust csak a délutáni alvás során adok rá. Nem szól, hogy pisilni kell, vagy csak nagyon ritkán, de ha pisiltetetem, mindig pisil. Egy kis odafigyelés az egész. Ott kell vele lenni, és bizonyos időközönként meg kell pisiltetni. Ha iszik akkor gyakrabban, de alapjában véve félóránként meg lehet próbálni.
Az esti wc-be pisilés pedig már természetes neki.

[kép]

Vendégeset játszottak, és úgy főztek, ahogy a TV Paprikában. - Borka elmondása szerint.

[kép]

Aztán traktoroztak.

[Szerkesztve]

(#692) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Réka napok óta keveset alszik. Nem nyugtalan, nem sírdogál alvás során, viszont keveset pihen. Reggel már felébred fél 7 körül, ebéd után fél 1-1 között alszik el. Max. 1,5 óra után ébren van, este 9 körül fekszik le. Régebben is ilyenkor feküdt, mégis 7 után kelt. Nem tudom mi, de biztos oka van. Majd kiderül.

Nyugis délelőttünk volt. Ebédet felraktam gyorsan, és amíg fortyogott Rékával játszogattunk kint. Borka pedig átment a szomszédba barátnőzni. Jól elvoltunk, de ha Borka itthon van, sokkal jobban játszik Rékus is. Mindig lesi Borcsi mozdulatait, szinte tanulja a játékot, ami így is van. Emellet persze a huncutkodást, az eszetlenkedést is igyekszik tüzetesen elsajátítani. Ez pedig megintcsak természetes.

Délután el akartam menni itthonról. Már telefonon is lebeszéltem a programot, amikor is az ajtóban állt a szomszéd kisfiú, hogy hozott vkit magával. Az édesanyjával jött át, és egy rokon kislánnyal. Nem mondhattam nemet, mert ugye már itt voltak. Így hát a másik programomat mondtam le, amit azonban hétfőn bepótolunk. Az érdekes az egészben az, hogy a kisfiú itt nyaral a nagyszüleinél (persze az ideje nagyrészét nálunk tölti, mert nagymamának mindig dolga van), és amikor anyuka végre itt van vele, akkor is nálunk érzi jól magát a kisfiú, velünk akar lenni. De gondolom ezzel anyuka is tisztában lehet, ezért hozta ide a kislányt is. Alapvetően nincs problémám ezzel kapcsolatban, mert Borka örült a kislány társaságának, de mégis fura számomra, hogy nem tud játszogatni vagy legalább felügyelni egy 4,5 és egy 8 éves gyerekre, akik közül az egyik a saját fia. Eh, biztos már megint én vagyok begyöpösödött.

A pláne még az egészben az, hogy amikor hazajöttünk, utánunk küldte a fiát, hogy hallotta, hogy megyünk a főtérre megnézni a néptáncgálát, és elvinnénk-e a fiát magunkkal. Na, ez már aztán teljesen meghökkentett. Végülis nem vittük magunkkal, mert a nagymamájával ment el.

A néptáncgála egyébként nagyon hagulatos volt. 7-kor kezdődött, és Rékával ugyan 8 után hazajöttünk, mégis érdekes fellépéseket láttunk. Borka még 3/4 9-ig maradt anyáékkal, és hulla fáradtan, de sok élménnyel tért haza.

[kép]

Lányok póniznak.

[kép]

Teknőskuksolás.

[Szerkesztve]

(#693) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Hogy lehet feldolgozni egy szerettünk halálát? És ha ez többször is megtörténik? Hozzá lehet ''edződni'' ehhez?

Még nem kerültem közeli kapcsolatba a halállal. Nem halt meg közeli barátom, közeli rokonom. A nagyszüleim meghaltak ugyan, de őket nem igazán ismertem. Szóval nem éltem még meg az ehhez kapcsolódó érzéseket. Nem vágyom rá, félreértés ne essék, csak tudni szerettem volna, hogy képes vki ezt feldolgozni, majd továbblépni a mindennapokban? És ha a saját gyermeked halálos ágya mellett kell állnod? .....

Sok szomorú dolog van az életben, amit még nem tapasztaltam meg. Sajnos ezek közül néhánnyal idővel találkozni fogok, és nagyon remélem, hogy bírom majd a terhet cipelni, amit a sors rám aggat. Hogy el tudom fogadni, és tovább tudok élni majd az akkori életemben.

Van egy barátom, akiről mindig is tudtam, hogy határozott, jókedélyű, kedves, segítőkész ember, de most olyan oldalát ismerhettem meg, amit eddig nem láthattam. Erős, bátor, csupaszív, és mindenekelőtt egy érző anya. Anya a szó legszorosabb értelmében, mert az ezzel járó dolgokat mindenestül magáévá tette, szorgalmasan gyakorolja, és a legvégsőkig kitart. Csodálom és tisztelem őt, és bár - mint kiderült - nem ismerem eléggé, mégis a barátomnak tekintem. És örülök, hogy megismerhettem, mert egy jó emberrel lett gazdagabb a barátaim köre.

(#694) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Esővel indult a mai nap. Reggel szürkeség fogadott, mikor felhúztam a redőnyt, és hamarosan óriási zivatar támadt. Dörgött, villámlott, ahogy kell. Max fél órát esett, de elég kiadós mennyiség került a földre. Emiatt egész nap fülledt volt a levegő, mert amikor nem esett, akkor százágra sütött a nap. És a ráadás kedvéért délután is esett egy jókora adag.

Borka ebéd után szülinapi bulira ment. Egy szőlőhegyre vitték el a csapatot a szülők, és egész délutánra való elfoglaltságot biztosítottak nekik. Fél 2-kor mentek el, és 7 után értek haza. Borcsi jól érezte magát, és teljesen felpörögve jött haza. Időbe telt, amíg le tudott csillapodni. Akkor aztán előjött rajta a fáradtság.

Réka nehezen találta a helyét megint Borka nélkül. Ide-oda lézengett a lakásban egy darabig, de aztán csak lelt magának játékot. Na, de amikor kimentünk az udvarra, akkor volt igazán elemében. A gumicsizma már extázisba hozta, aztán a tócsák teljesen betetőzték minden vágyát. 15-20 cm mély pocsolyákban rohangált, és veszettül élvezte. A háta közepétől a csizma belsejéig vizes lett ugyan mindene, de olyan boldog volt, hogy öröm volt látni.

[kép]

A kis pocsolyatündér.

(#695) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

[kép]

Egy gyertya égjen érte és értük.

(#696) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Réka egyre korábban ébred, én meg egyre később fekszem. Így persze annyi a pihenésnek. Még mindig nem találtam semmi okot erre a viselkedésére. De jó lenne, ha kicsit többet aludna, mert.... mert nem is tudom.

Önző vagyok. Szeretnék 7-kor kelni, szeretném kipihenni magam. Szeretném, ha a délutáni alvásra nem délben kellene lefektetni.

Eh, csak magamra gondolok, pedig aztán nem csak. Látnotok kellene, ahogy kora reggel felébred, és alig lát ki a fejéből, a szemei még szinte össze vannak nőve. És ebben félvak, tapogatózó üzemmódban kivezet a konyhába, és kéri a kakaóját. Aztán megissza, és lefekszünk a kanapéra vagy beülünk a kagylófotelunkba, jól összeölelkezünk, és pihenünk. A baj az, hogy max 10 percig bírja ezt az idillt elviselni. Aztán, mint akit felhúztak elindul a dolgára. Én meg megint ott maradok kómásan, és egy hajszál választ el attól, hogy visszaaludjak, de nem tehetem.

Esett ma is,egész délután. A jég sem maradt el, borsószem nagyságúak potyogtak az égből.

Délután elmentem a lányokkal az egyik barátunkhoz. Már régóta halogattam, úgyhogy ideje volt megejtenünk ezt a látogatást. A két nagylány szépen játszogatott, Réka pedig egy darabig figyelte őket, majd leült az asztalhoz a teli süteményestál elé. Egy darabig elvolt vele, aztán meg ment volna vissza a nagyokhoz, de ők most egyedül akartak maradni. Réka szegényem zokon is vette ezt a sértést, és pityeregni kezdett. Félóra sírás után már gondoltam ideje mennünk. Borka nehezen szakadt el, jól érezte magát a kislánnyal, de csak sikerült elcsalnom.

Itthon aztán mindeketten újból felfedezték a játékaikat, és estig szépen játszogattak.

(#697) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Hajnalban a degunk sírdogált olyan hangosan, hogy felébredtem rá. Már egy ideje csinál ilyet, és vhogy görcsba rándul vagy hasonló, és sír, mint akit kínoznak. Szegényem, öreg, mint az országút, nem csoda hát, hoyg minden baja van. Megsimogattam, adtam neki egy almát, aztán lefeküdtem. El is csendesedett egy idő után.

Hamarosan Borka is jött, hogy rosszat álmodott. Visszafeküdtem vele az ágyába, aztán nagy nehezen visszaaludt. Akkor meg Réka nyöszörgött és forgolódott. Betakartam, melléfeküdtem, és aludtunk. Így sikerült 3/4 7-ig elhúzni a kelést. Hű, de rám férne pedig a pihenés. Ma is olyan voltam, mint a mosogatórongy.

Rékanak egyébként a szemfogai jönnek. Kettőt láttam bújni, de lehet, hogy az alsók is jönnek, mert azokat nem engedte megnézni. Talán ezért a sok sírás - amiből délelőttre jutott bőven - és a kevés alvás. De akár a mostani frontkavargás is hatással lehetett rá.

A szobatisztaságra szokás egyébként nagyon jól megy neki. 2 napja nem használunk pelust nappalra, csak alváshoz. Lehet, hogy erre sem lenne szükség, de mivel még nem jelzi, hogy pisilnie kell, így nem merem még kipróbálni. Néha 15-20 percenként leültetem pisilni, néha 1 órát is kibír. Szerintem nagyon ügyes, büszke magára, én meg rá.

Na, és remek színésznő is. Rájött arra, hogy hogyan tudja a sírást kipréselni magából. Ha kicsit erősebben rászólunk, akkor legörbíti a száját, és nagyokat pislog mindkét szemével egyszerrre addig, amíg nem sikerül könnyeket ejtenie. A látvány maga egyébként nagyon mókás, el tudnám nevetni magam rajta, mert olyan vicces, ahogy dramatizál. Volt rá eset, hogy ilyenkor rámosolyogtam, akkor visszamosolygott, majd lenézett a földre, visszatért a szerepébe, és legörbítve a száját folytatta a ''sírást''.

Borka drágámnak aranyos kis sztroija este: Párom úgy döntött, hgy eladja Borka gépét, és vesz helyette egy erősebbet neki, hogy gyorsabb legyen. Próbáltuk épp elmagyarázni Borcsinak, hogy miért kell(ene) eladni. Olyan szívet tépő sírásba kezdett, hogy Kedvesem lemondta a hírdetést, és nem adjuk el a gépet. Mert az az övé. :)

Teszek be egy régebbi képet, hogy ne legyünk kép nélkül. Délután ugyanis kihasználtam, hogy Réka jókedvű, és amíg játszogattak az udvaron Borkával kitakarítottam a lakást. Szőnyegporolásre is sor került, jól el is fáradtam. De szép tiszta minden.

[kép]

Jah, és ma van a 8. házassági évfordulónk.

(#698) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Hajnali fél 5. Réka áll a szobánk ajtajában, és szólongat. Kicsit megijedtem, hogy ma ilyen korán kelünk, de szerencsére ahogy lefeküdtem vele az ágyába, már aludt is tovább. Én is. De aztán hamarosan jött a macska, hogy ő most kimenne. Kiengedtem, és gyors vissza az ágyba, hogy tudjak még pihenni kicsit.

7-kor viszont tényleg kelés volt.

Ez a kialvatlanság kezd teljesen kiütni. Nappal nem tudok aludni, mert mire elaludnék, Réka felébred. És ezek a hajnali afférok sem segítik igazán a pihenésemet. Eh, jöjjenek már ki azok a fogacskák.

Egy teljesen eseménytelen nap volt a mai. De tényleg. Ilyen is van ám nálunk. Úgyhogy nem is fecsérelem a szót, hanem befejezem.

[kép]

Borka pózol

(#699) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Hatalmas vihar dúlt nemrég itt nálunk. Dörgés, villámlás, szakadó eső és emellett iszonyat erős szél. Meg is lepett, hogy ennek ellenére nem ment ez az áram és a net. Már csendesedett, de néha még dörren nagyokat.

A változatosság kedvéért Rékus ma 1/4 7-kor kelt. Vissza akartam vele feküdni, de hasztalan minden próbálkozás, ő márpedi fel akar kelni. Jó, akkor megadva magam már mentem is a konyhába, és melegítettem a kakaót. Megitta, aztán játszani is kezdett. Egész nap nagyon eleven volt, sokszor hisztizett is a kisasszony.

Vmilyen pöttyök jelentek meg a bőrén minap. Előszőr csak a karján voltak, de most már a nyakán és vállán is előjöttek. Pattanászerű kiütés - kemény, piros pötty, és a közepe kicsit besárgul egy idő után. Eleinte apró pötty, de pár nap alatt megnő pattanás méretűre. Nem tudom, mi lehet ez.

A kislánynak, aki délután náluk volt, neki is pár napja jött ki a bőrén. Elvitte édesanyja a doktonőhöz, de semmi konkrétat nem tudtak neki mondani. Kapott egy ecsetelőt, ami az anyuka elmondása szerint semmit nem segített. Kíváncsi vagyok, holnap mit mond nekik a doktornő, mert addig Rékát sem viszem el.

Borka délelőtt a fürdőben volt anyáékkal. Nagyon úszott, és jól érezte magát. Pedig tegnap még semmi kdve nem volt elmenni, sőt, még fél órás műsort is rendezett a ellenszegülésének. Nem igazán hatott meg. Ma pedig ő kérte, hogy pakoljam el a táskáját. Ennyi. :)

Késő délután egy barátnőm jött át a kislányával. Aranyosan játszogattak a lányok, főleg a kicsik. Borka néha nem tudott mit kezdeni magával, és hol a hugát, hol a kislánt nyúzta, de a kicsik nem hagyták, meg én sem.

[kép]

Réka dinnyét eszik.

[kép]

Játék.

(#700) ladybug

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

Reggel elment Kedvesem 3 napra Horvátországba. Munkahelyi dologról van szó, így mi itthon maradtunk.

Örülök is, hogy egyedül ment, meg nem is. Azért örülök, mert végre meglátja és átéli maga is a tenger szépségeit. Teljesen más, mint csak egy nyaralás itthon. Főleg neki, mert ő még nem volt a Földközi-tenger közelében. És remélem jó emlékekkel tér haza. Talán így meggondolja, hogy a lányokkal is elmehetnénk oda egyszer.

És azért nem örülök, mert nem látom most 3 napig, pontosítok: 2,5 napig. Fura és szokatlan így nélküle. Igaz, sokat ül a gép előtt, de akkor is szeretem, ha a maszatolását hallom, vagy ha épp bosszankodik a gép miatt. Biztonságot ad, ha itthon van. Nem félek, ha itthon van. Na, de elég a kesergésből. Végülis csak pár napról van szó.

Réka pöttyeire kaptam ma egy tippet. Ezúton is köszönöm az e-mailt Nagyon sokat segít, hogy reagáltok néha az írásaimra. Emellett persze sokat is jelent, hisz sosem gondoltam volna, hogy érdekes lesz vkinek a velünk történő dolgok.

[kép]

A szelíd motorosok.

[kép]

Elalvás előtt koncertet adtak. Borka dobolt, Réka pedig énekelt.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.