Az hajnalban furcsa álmom volt. Macskám a szokásos időben, 5 után felkeltett, hogy ő most kimenne a levegőre. Kiengedtem, és visszafeküdtem még aludni. Hamar elszenderültem.
Álmomban Kedvesemet láttam. Boldog volt, és kiegyensúlyozott. Mosolygott. Aztán vhol találkoztunk az utcán. Már jó ideje nem láttuk egymást, és nagyon örültem a találkozásnak, mert még mindig sokat jelentett nekem. Nagy szerelem volt a miénk, aztán sok idő után vége lett. Ő ment el, és én nem tartottam vissza. Jobbnak láttam így.
Aztán, most, hogy összefutottunk, pár szót és telefonszámot váltottunk, aztán ment ki-ki a maga útjára. Vmikor pár nap múlva csörgött a telefonom, és megkérdezte, ráérnék-e elmenni hozzájuk, mert szívesen látna vendégül, meg legalább nyugodtan beszélgethetnénk. Emlékszem, mindig mély beszélgetéseink voltak, csupa őszinte szavak. Igent mondtam. Hiszen mit csinálnék otthon, egyedül.
Egy társasházban laktak, becsengettem. Ő nyitott ajtót. Lesegítette a kabátomat, majd beljebb invitált. A konyhából hangok hallatszottak, és ekkor megjelent az ő kedvese, szerelme. Kedves volt, mosolygott, mégis ellenszenvesnek találtam. Itt látom őket boldogan. A gyomrom összerándult, és szinte távolról hallottam, ahogy beszélnek hozzám ők ketten. A szép pár. Eszegettünk kicsit, és mint kiderült, jól tud főzni, jó a humora, intelligens. Szóval nem is találhatott volna jobb és szebb párt magának.
Indulni készültem, de marasztalni próbáltak. Meghívtak máskorra is. Nem adtam választ. Hazafelé sétálva azon gondolkodtam, hogy micsoda kincset vesztettem el. Miért is nem küzdöttem érte? Miért is nem becsültem őt meg jobban? És éreztem, hogy micsoda magányos vagyok. Senkim sincs. Felkelek, dolgozok, majd hazamegyek az albérletembe. És egyedül vagyok. Nincs semmi örömöm. És akkor végre sírtam....
Én pedig a valós életben felébredtem. Réka szinte a fejemen aludt. Hallottam, ahogy Kedvesem szöszmötöl a fürdőben, Borka lányom pedig csacsog hozzá. Megynugodtam, és boldog voltam. Micsoda kincseim vannak. Boldog vagyok, hogy ő a Párom, és hogy két csodálatos gyeremkem van tőle.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.