Nem porszívóztam. Nem volt kedvem. Holnap megint nem fogok sokat dolgozni, mert el kell mennem a munkahelyemre az adóspapírokért. Úgyhogy marad a pénteki nagytakarítás. Legalább letudom ezt a látogatást is, és nem vonul hozzánk az egész óvoda. És nem ugrál a gyerek körül 6 óvónő és 3 dada.
Délután kimentünk levegőzni az udvarra. Réka elaludt, Borkával meg csúszkáltunk a maradék jeges havon, utána fociztunk. Jólesett ez a kis mozgás a levegőn, és nem is volt olyan hideg, mint délelőtt.
Rékát 6-kor már felébresztettem, mert igencsak sokat pihent már. Fel is volt háborodva, ami teljesen érthető, de hát fürödni is kell, meg hát hogy lesz így éjszakai alvás?
De fél 9-kor megint elaludt.
A kutyánk lelkibeteg lett. Nem eszik, csak fekszik búskomoran a kosarában, és kedvetlen. Párom szerint azért, mert tegnap nem engedtem, hogy velünk aludjon. Lehet, hogy igaza van. Sajnáltam én is, de muszáj volt. Éppen tüzel. Ilyenkor ugye összevérez mindent, és van egy jellegzetes szaga is, ami nem éppen kellemes. Szóval úgy találtam, jobb lenne, ha a járólapos helyen feküdne a kosarában. És reggel óta csak párszor ment ki az udvarra, és akkor is csak rövid időre. Úgyhogy nagyon szomorú a Drága.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.