Kalandos napunk volt. Elfáradtunk, végre este van. Egy kellemes fürdő után azt hiszem behuppanunk az ágyba, és alszunk, mint a tej.
Lássuk, hogy is kezdődött:
Kedvesemnek sikerült egy apróhirdetésben találni egy frankó fényképezőgépet. Így hát úgy döntöttünk tegnap este, hogy ma reggel hamar útnak indulunk, mert akkor Pécsen is körül tudunk nézni, hisz anyáék meg digitáli videókamerát szerettek volna venni.
Fél 9 körül, amikor is elindultunk volna, jön a telefon az eladótól, hogy mégsem adja el a kamerát. Kedvesem teljesen elkeseredett. Ránéztem, és azt mondtam, fene ott egye, akkor nem Pécsre megyünk, hanem Bpestre, és ott nézünk körül. Legalább új lesz, és anyáék kamerája ügyében is nagyobb választék közül vásárolhatunk.
Nos, előbb irány Nagykanizsa, ott autócsere Kedvesem kollégájával. Ne már, hogy ne céges autóval menjünk?! Megnéztük az ikreit is. Csodálatosan szép gyerekek. Úgyhogy a babázás is megvolt a mai napra.
11-kor már az autópályán nyargalalásztunk felfelé a főváros irányába. 1-kor pedig az Auchan Korzóban fogyasztottuk jól megérdemelet ebédünket, hogy utána nekivághassunk az elektronikai boltok áruválasztékainak kutatásának.
Először a MM-ba mentünk be. Találtunk is fényképezőgépeket, de Kedvesem valahogy nem ilyen megjelenésű gépekre számított a fotók alapján, ezért amíg ő szemlélgette őket, addig én anyáékkal egyeztetttem a videókamera ügyében. Ok, mondták, de ha már ott vagyunk, akkor nézzük meg máshol is.
Másodszor az EW következett. Csalódottan vettük tudomásul, hogy kisebb a választék, mint az előző boltban. Se fényképezőgép, se videókamera.
Ekkor következett a Tesco. Itt még siralmasabb volt a helyzet. Pár darab akadt mindegyikből. Végülis erre számítottunk, és ha már itt voltunk, akkor vettünk a lányoknak gabonapelyhet, és egy kis ajándékot. Pénztár, Kedvesem fizet....
Fizetne. Hol a tárca? Húha. Hol is van? Hoppá, elvesztettük? Vagy ellopták? Fogalmunk sem volt. Gyorsan kifizettem a vásárolt dolgokat, és visszamentünk a boltokba, ahol jártunk, remélvén, hogy valaki leadta.
Először MM. Nincs, nem találtak. A videókamerát megvettük közben anyáéknak.
EW: Nincs, nem találtak semmit. Tesco: Nincs, nem találtak semmit. Auchan: Szintén semmi.
Elkeseredtünk elég rendesen. Gyorsan letiltattuk a kártyákat, bementünka rendőrségre, de aztán kiderült, hogy oda nem is kell bemenni, csak a helyi okmányirodába. A telefonon azonban még mást mondtak, na mindegy.
Kb 1,5 óránk ment el a kereséssel, hiába. 
6-ra Kaniszán voltunk. Autócsere. Kinyitom. Hát mi van az üés mellett? Kedvesem tárcája.
El sem tudom mondani, hogy micsoda megkönnyebbülés volt meglátni, hogy ott hever. Kiujjongtuk magunkat, és örültünk, hogy a kártyalemondás díjával megúsztuk ezt az affért.
Valószínűleg kicsúszott Kedvesem oldalzsebéből, ahogy beült az autóba. Sose többet nem teszi oda.
Nyugtatásképpen megittónk Zalakaroson egy finom kávét, majd 7-re itthon voltunk.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.