Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Állásbörze  »  Brokernet - ki mit hallott róla? (téma lezárva)

(#5001) _zozo

_zozo
(lelkes újonc)

Széltoló!

A MagnusPro-ról hallottál már? Ha igen, mi róla a véleményed?

(#5002) Hakesz86

Hakesz86
(újonc)

Sziasztok, Jó estét!

Egy döntésben szeretném a segítségeteket kérni, akinek van tapasztalata lécci írjon. Szóval az awd-nál van munkalehetőség! De nem tudom belevágjak-e? Mostmár ott tartunk jövő héten indulna az 1 hónapos tanfolyam? Úgyhogy nincs sok idő meggondolni. Hiába beszéltem többször is velük már, igazából semmit sem tudok a cégről. A szerződést a tanfolyamról meg alá kéne írni, gondolom nem a végén. 28000 Ft, de végigolvastam elvileg ingyenes, csak akkor kell kifizetni ha nem mész el vizsgázni (azt nem írja mi van ha elbuksz a vizsgán), meg ha nem kötsz velük a tanfolyam után 1 héttel rendes munkaszerződést. De pl. mi van ha épp ők nem akarnak velem kötni? Vagy azt se tudom, hogy vállalkozónak kéne-e lennem, vagy alkalmazott leszek? A vizsga 9K, és 75%-ra kell megírni az azért húzós, mondjuk oké utána az ügyfelekkel nagy a felelősség. Nem a meggazdagodás hajt, csak hiába végeztem el a BGF-et nincs munka. Valami lóvé meg kéne. Az zavar leginkább, hogy semmit nem mondanak el amikor kérdeztem, akkor: "majd szerdán..."
A mézesmadzag megvolt, de kíváncsi lennék a fekete levesre is, ahogy fogalmaztak "nekem kell eldönteni mennyit akarok keresni" hát eddigi tapasztalatom szerint a világ nem így működik. Szóval kétségek között, vagy ez és legfeljebb (ami nekem most sok pénz) 30-40 ezer bánja. vagy nincs más. Help! Please!

(#5003) Széltoló válasza _zozo (#5001) üzenetére

Széltoló
(lelkes újonc)

Kiestem én ezen lehetőségek ismeretéből. Ha jól emlékszem akkor a bónusza a kecsegtető.

(#5004) Széltoló válasza Hakesz86 (#5002) üzenetére

Széltoló
(lelkes újonc)

Ha jól értelmezem, pénz keresetre vagy kényszerülve, de lehetőleg nagyon gyorsan.
Én úgy gondolom,hogy ebben a helyzetben nem ez a szakmai vonal a legideálisabb.
Első nekiugrásra főállásban meg egyébként sem ajánlatos.
Keress egy főállást és majd ha normalizálódott az anyagi helyzet körülötted, akkor gondolkozz biztosítás ügynöki tevékenységben.
Egy ilyen kényszerpályán a kudarc még inkább rányomná a hangulatodra a bélyegét- a pénztárcádról nem is beszélve.

A munkavállaló számára a legjobban fizető alkusz cégek a megkötött rendszeres konstrukciók éves befizetésének akár a 100%-át is átadhatják a tanácsadóban bruttóban.(kötésszámtól és minden más feltételtől függetlenül is)
Ez fontos referencia info!

"1 hónapos tanfolyam"
Olvasd végig a fórumot pár óra alatt és ötször annyit fogsz tudni, mint az általuk tartott tanfolyamon- nem mellesleg ez ingyen van:-)

De pl. mi van ha épp ők nem akarnak velem kötni?
Ők akarni fognak, mert pénzkereseti lehetőség- nyersanyag vagy:-)

Vagy azt se tudom, hogy vállalkozónak kéne-e lennem, vagy alkalmazott leszek?
Nagy eséllyel vállalkozó lennél. Gondolj bele, ha nincs főállásod, akkor a TB-t is neked kéne fizetned. Ha nem keresnél semmit, akkor is kiadásod mutatkozna, de ezt majd nálam tájékozottabbtól kérdezd meg.

A vizsga 9K, és 75%-ra kell megírni az azért húzós,
:-))) Nem a megbuktatásod az érdekük- helyből átmennél. Ezzel ők csak az önbecsülésed szeretnék javítani, hogy majd szilaj következetességgel rá vethesd magad a potenciális ügyfelekre.

Az zavar leginkább, hogy semmit nem mondanak el amikor kérdeztem, akkor: "majd szerdán..."
Ezek a cégek ezt a műfajt már régóta űzik, ezért pontosan tudják, hogyan lehetnek a leg eredményesebbek az ügynök fogásban:-)

A mézesmadzag megvolt, de kíváncsi lennék a fekete levesre is,
A fekete leves a munka, de legfőképp az esetleges sikertelenség volna.

"nekem kell eldönteni mennyit akarok keresni"
Én személy szerint milliókat munka nélkül, de mint azt Te is említetted: a világ nem így működik.

Remélem segítettem, mert miattad írtam be újra a belépő kódjaimat:-)

(#5005) barosokide válasza Barna Tamás (#4997) üzenetére

barosokide
(újonc)

Kedves Barna Tamás, csábító az ajánlatod, én sem gondolom, hogy tanulás nélkül el tudnám kezdeni, Főállásom van, de a pénzügyi szakma szele jónéhányszor megérintett. Privátban folytathatjuk, köszönöm előre is, üdv!

(#5006) bill.getc válasza _zozo (#4998) üzenetére

bill.getc
(újonc)

:R

Egyetértünk!

(#5007) _zozo válasza barosokide (#4992) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

Ki volt az a két úriember, és melyik divízióhoz tartoznak?

(#5008) sorkalman

sorkalman
(újonc)

Sziasztok!

Én újként befektetnék.
Létezik, hogy min.15%-ot tud hozni mindig valamelyik terület, és 20 éven át?
Mi történhet a következő 20 évben? Pl. Magyarország euróra vált.
Most 33 vagyok. Ha betolok 5 év alatt 3mio forintot, 22 év mulva
császárként élhetek a kamatokból. Létezik ez?????

Előre is köszi a válaszokat.

Wayteq X920BT+8GB SD

(#5009) _zozo válasza sorkalman (#5008) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

Nem egészen!

Ha 15 éven keresztül befizetsz évi 600 000 Ft-ot, majd még 10 éven át hagyod dolgozni, és a tanácsadód segítségével - vagy anélkül :) - a befektetésed évi nettó átlagos hozama eléri a 10 %-ot, akkor 25 év múlva a befektetésed értéke jelenértéken meghaladja a 45 millió Ft-ot. Ebből életed végéig ki tudsz venni havonta - jelenértéken - 300 000 Ft úgy, hogy 50 év múlva még kb. 30 milliós tőkéd lesz, szintén jelenértéken számolva.

Ha akarsz és tudsz 25 éven át évi 600 000 Ft-ot befektetni, akkor egy másik konstrukcióval 25 év múlva kb. 57 milliós tőkéd lesz, Ebből havi 400 000 Ft-ot felvéve, 50 év múlva még mindig közel 30 milliós tőkéd marad.

(#5010) sorkalman válasza _zozo (#5009) üzenetére

sorkalman
(újonc)

A számolásaim szerint ez inkább a 8%-os hozamra teljesül, bár hiszek neked, több tényezőt is figyelembe vehetsz (pl a bnet sápja).
És egy ilyen átlag 10%-os éves hozamhoz mennyire kell szemfülesnek lennem?
Hihető, hogy figyelik helyettem?
Gyanítom, nem viselnék annyira szívükön, mintha saját pénzük lenne.

Wayteq X920BT+8GB SD

(#5011) _zozo válasza sorkalman (#5010) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

A tanácsadó abban érdekelt, hogy az ügyfél elégedett legyen, különben nem köt újabb szerződést! :)
Természetesen embere válogatja. A mi csoportunkban kiemelt feladat az ügyfélgondozás, másokról nem tudok nyilatkozni. Amit mi vállalunk: évi 2-3 alkalommal konzultálunk az ügyféllel. Természetesen ha a piaci változások indokolják, akkor gyakrabban is megkeressük.
Félév végére gyakorlatilag mindegyik általunk forgalmazott megoldás rendelkezni fog árfolyamfigyelő/trendfigyelő szolgáltatással. Ez sok terhet levesz az átlagos ügyfél válláról.

De egy dolgot nem szabad elfelejtened: Ez a TE befektetésed, alapvetően TE felelsz érte. Mi tanácsadók nem vagyunk jogosultak kezelni a TE pénzedet, csak azt vállaljuk, hogy segítünk neked!

(#5012) barosokide válasza _zozo (#5007) üzenetére

barosokide
(újonc)

A két úriember nevét nem szeretném megmondani, mindkettejükkel kifogástalan megbeszélést folytattam. Ez alapján a Brokernetről egyértelműen pozitív tapasztalatot szereztem.

(#5013) _zozo válasza barosokide (#5012) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

Ahogy gondolod, de ha egyértelműen pozitív tapasztalatokat szereztél, akkor mi az oka, hogy nem akarod nevesíteni a tanácsadókat?

(#5014) nemén

nemén
(újonc)

Sziasztok,

A brokernetre keresve találtam rá erre a fórumra, és úgy néz ki, hogy itt segítőkész, bennfentes emberek vannak. :)

Teljesen laikusként volt egy megbeszélésem egy Brokernetes képviselővel, aki az Uniqa-s Talon Pro-t ajánlotta.

Ahol én egy "kissé" elbizonytalanodtam:
- Miért nem tudott az illető más opciót ajánlani (többszöri kérdésemre sem), ha független cégről van szó?
- Miért kötelező nekem életbiztosítást vennem hozzá (ha nincs rá szükségem)?
- Nagyon magasnak tűnnek a díjak (átváltáskor 4,5%!!!!, utána évente 1,75%), amikor igazán garantálva nincs semmi. Más hasonló termékek is ilyen nagyságrendű díjtételeket határoznak meg?

Előre is köszönök minden választ (illetve ha valakinek van konkét alternatívája, azt is szívesen veszem!

[ Szerkesztve ]

(#5015) _zozo válasza nemén (#5014) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

Egyszeri díjas terméknél a Brokernet a Talon családot ajánlja. Ezek közül a TalonPro a tartamos. Szerintem 6-10 éves időtávon érdemes ebben ebben a konstrukcióban gondolkozni.
Ha Uniqas bef.alapokat akarsz venni, akkor csak a biztosítások maradnak, mivel máshol nem kaphatók! Tavaly ezek az alapok nagyon jól, messze az átlag felett teljesítettek!
Sajnos a Uniqa a többi biztosítótól eltérően az alapkezelési díjat nem az alapok vételi árfolyamában érvényesíti, hanem külön felszámolja.
Ha pesti vagy, keress meg privátban és személyesen is megbeszélhetjük.

(#5016) nemén válasza _zozo (#5015) üzenetére

nemén
(újonc)

Köszi!

Tudsz (vagy bárki más tud) hasonló terméket ajánlani, hogy mégiscsak legyen összehasonlítási alapom?

Őszintén engem ezek a fix díjak nagyon zavarnak, sokkal szivesebben vennék olyan konstrukciót, ahol a tényleges haszon után vonnának valamilyen díjat.

(#5017) Széltoló válasza nemén (#5016) üzenetére

Széltoló
(lelkes újonc)

Szia!

Ha Ul, akkor frankó az a bizonyos egyösszegű Uniqa.Ebben a műfajban talán legolcsóbb és kapcsolható hozzá eseti is. Nekem is megköttetett végre csak még a netes hozzáférésem nincs meg.(enyém csak 300 ezer egyszeri, de az esetiére áthoztam az avivából)

Ha mást szeretnél és érthetően a hozam alapján kívánnád díjazni a pénzed kezelőjét, akkor túl sok lehetőséged nincs... Fix sarc hozamtól függetlenül a tudomásom szerint mindenhol van...

Megint belevágtam valami kockázatosba: Quants XXL nevű cég(Hongkongban bejegyzett) a hozam 40%ért vállal pénz kezelést a forex deviza piacon. Tadawul-os számla. Látom az adott pozíciók hozamát, de a használt aktuális devizanemét nem, (nehogy már tanulhassak belőle:-)) A pénz már a számlájukon, de még pár nap amíg a kereskedés megkezdődhet rajta. Kint vannak a Forexen és nem egy kis marketben nyomják.(egy nagy számlán van minden ügyfél pénze, amiből mindegyik ügyfél láthatja a sajátját) 70% tőkevédelmet adnak, de ne felejtsük, hogy hová van bejegyezve:-))
Ha elbukom a pénzem, akkor majd megírom:-)

(#5018) _zozo válasza Széltoló (#5017) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

Bár a Talon UL, de nincs mellette eseti! Nem hülye a Uniqa se :(, mert akkor mindenki minimál díjjal nyitna és a nagy(obb) összeget az esetin helyezné el! :)

(#5019) _zozo válasza nemén (#5016) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

Milyen időtávban mekkora összegben gondolkozol?

(#5020) _zozo válasza nemén (#5016) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

"szivesebben vennék olyan konstrukciót, ahol a tényleges haszon után vonnának valamilyen díjat" - ezeknél a konstrukcióknál a pénzed TE kezeled, nem a pénzintézet. Tied a kockázat, de tied a haszon is!

(#5021) Széltoló válasza _zozo (#5018) üzenetére

Széltoló
(lelkes újonc)

Ha nincs eseti hozzá, akkor nem kötnék olyat- egyszerű:-)
Multi invest plusz: 300 ezertől köthető és van eseti lehetősége, igaz nem Bnetes:-))

(#5022) _zozo válasza Széltoló (#5021) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

"igaz nem Bnetes:" - ez azért nem teljesen igaz! A Palladiumon keresztül bármit, így ezt is köthetjük! :)

(#5023) kigyo.doki válasza nemén (#5014) üzenetére

kigyo.doki
(újonc)

És még nem is említetted az idő előtti viszavásárlást.:(
Azért nem említett más konstrukciót, mert annak nincs jutaléka, legalábbis elenyésző, vagy nem is ismeri. Egyébként sincs neki más.

"mert vétkesek közt cinkos aki néma"

(#5024) kigyo.doki

kigyo.doki
(újonc)

http://www.pszaf.hu/intezmenyeknek/biztositok/hirek/jutalekpiramis_110428.html

"A Felügyelet álláspontja szerint a biztosítási szerződések MLM, illetve hálózati rendszerben történő közvetítése esetében az erős jövedelemszerzési motívum miatt valószínűsíthető, hogy megvalósul a fogyasztók magatartásának (az életbiztosítási szerződés megkötésének irányába ható) torzítása, ami alapján a módszer tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősülhet. "

No comment. :C Csipkerózsika felébredt.

"mert vétkesek közt cinkos aki néma"

(#5025) nemén válasza _zozo (#5022) üzenetére

nemén
(újonc)

Kösz mindenkinek a válaszokat! :R

Erről a Palladiumról ill. Multi Invest Plus- ról írnátok részleteket (konstrukció, költségek), vagy más valid opcióról (az Aviva-t látom még mindenfelé emlegetni?)

Amúgy most 3-5 M-t fektetnék be, aztán lehetőség szerint még folyamatosan gyarapítanám. Max. 5-6 évben gondolkodom.

De nem szeretnék úgy beleugrani valamibe, hogy előtte nem mértem fel a lehetőségeket.
1 opcióból azért furcsa "választani". ;)

[ Szerkesztve ]

(#5026) _zozo válasza kigyo.doki (#5024) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

És szerinted ez a Bnet-re vonatkozik?

(#5027) Széltoló válasza _zozo (#5022) üzenetére

Széltoló
(lelkes újonc)

A jutaléka viszont igen halevány...:-)
Az uniqás tanácsadó az eseti után kap 1%-ot, de a Bnet azt hiszem ezt nem adja.

(#5028) _zozo válasza nemén (#5025) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

A Palladium nem egy termék, hanem a Bnet egyik tagvállalata, amely biztosítások közvetítésével foglalkozik (biztosítási alkusz). Rajta kersztül gyakorlatilag bármelyik biztosító bármelyik termékét megkötheted.

Miért pont 5-6 év? Van valami konkrét célod, amit akkor szeretnél megvalósítani?

Továbbra is azt javaslom, keress meg privátban.

(#5029) _zozo válasza Széltoló (#5027) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

Ennél nem tudom, a rendszeres díjas szerződésnél a kezdeti eseti után adnak egy minimális jutalékot.

(#5030) Széltoló válasza nemén (#5025) üzenetére

Széltoló
(lelkes újonc)

Olvasgass vissza a fórumon, aztán kérdezz hátha találsz valami hatékony pénznyelőt:-)

Szerintem egy lehetőség alapján a legegyszerűbb választani, de csak akkor érdemes kritizálni a választékot, amikor találtál alternatíváját.:-)
Aviváéknál nincs egyösszegű csak rendszeres(minimum éves 120 ezer), viszont a ppluszára úgy rakják föl a pénzecskéket, hogy nem adnak minden egyes összegnek külön kötvényszámot, mint az uniqánál.

Gyakorlatban az uniqa eseti: minden összeg külön kötvényszám alá kerül, áthelyezéskor annyi sms ahány kötvény és ugyanannyiszor fizettetik ki az áthelyezési költségeket is.
Megoldás: egyszerre elhelyezni nagy összeget-összegeket, de utóbbi esetén szem előtt tartva az előzőekben vázolt tényt. Az eseti eladás-vásárlás árkülönbözete 3%(aviváék 2%), míg az áthelyezés költsége 500 és 5ezer között változik az összegtől függően.(az aviváék esetie 300 forint, míg a rendszeresük 5ezer)

(#5031) Széltoló válasza Széltoló (#5030) üzenetére

Széltoló
(lelkes újonc)

jav: míg a rendszeresük 5ezer) helyett: míg a rendszeresük áthelyezése MAXIMUM 5 ezer

(#5032) nemén válasza Széltoló (#5030) üzenetére

nemén
(újonc)

Széltoló:

Pont azért faggatózom itt, mert nem ismerem ki annyira magam a témában, és kissé sok és szerteágazó a neten, vagy akár itt fellelhető információ.

Igazából újrafogalmazva a kérdésem: Az Uniqa-s Talon Pro-hoz hasonló jobb vagy akár rosszabb ( :) ) megoldást ismer valaki, amivel összevethető? : :B

(#5033) Széltoló válasza nemén (#5032) üzenetére

Széltoló
(lelkes újonc)

Rosszabbat többet is- jobbat én sajnos egyelőre nem, amit bizonyít az is, hogy nekem most a vagyonom 66%-a ebben van...

(#5034) nemén válasza _zozo (#5028) üzenetére

nemén
(újonc)

_zozo:

Róluk (Palladium) tudok valahol részletes információt találni?

Miért 5-6 év? Mert ennyi tűnik optimálisnak (kamatadó) és kellően kevésnek ahhoz, hogy nagy valószínűséggel nélkülözni tudjam a megtakarításaimat.
Konkrét célom nincs, de szinte biztos, hogy pár év múlva lesz. :)

Szívesen veszek bármilyen tanácsot, információt akár privátban is. ;)

(#5035) Széltoló

Széltoló
(lelkes újonc)

Nem kedvelem, de mindenképp megszínlelendő (Tóth András): A másik stratégiát 10%-nak hívom. Ennek lényege, hogy a mindenkori jövedelmünk – bármiből származik is – 10%-át stratégiailag befektetjük. Ez természetesen korlátozza a bevásárlási vágyainkat: 10%-al kevesebbet költhetünk magunkra. Ugyanakkor az a csekélyke tíz százalék drámai változást tud okozni. Ugyanis ezzel szinte minden hitel kiváltható, marad egy kis összeg befektetni (magunkba vagy egy induló vállalkozásba) és egy normális nyugdíjtőke gyűlik össze, amiből az átlag keresett jövedelme körül lesz a havi nyugdíja.

Még izgalmasabb a kínai modell. Köztudott, hogy Kínába talán a világon a legmagasabb a lakosság megtakarítási rátája, egyes források szerint ott az emberek a jövedelmük 42%-át fektetik be hosszú távra. Ezért olyan gazdag Kína, mint az állam, ezért vásárolja fel a fél világot – mert mögötte a rengeteg megtakarító kis kínai magánember áll. Annyira azért nem vagyok igényes: nálam a kínai stratégiában a jövedelmük 20%-ának félrerakásából és befektetéséből áll.

20% félrerakása eleinte egy kicsit fáj. Nyilván viszont ebből később nagyon sok mindenre telik. Az átlagos életben adódó nagyobb kiadások gond nélkül fedezhető belőle és bőven jut belevágni vállalkozásokba is. Nagyjából valamikor 30-35 éves kor tájékán történik az áttörés: addig az ősemberek többet költöttek magukra, onnantól a Kínaiaknak sokkal több jut.

A legnagyobb különbség a nyugdíjtőkében van. A kínai stratégiában egy magyar átlag középosztályú jövedelemmel egy átlag amerikai középosztályú jövedelmének megfelelő magánnyugdíja jön össze. Nálam havi 1-2 millió jött ki – azért már ebből nem kell gondban lenni a gázszámla miatt és ebbe bele fér egy kis Föld körüli út is.

(#5036) _zozo válasza Széltoló (#5030) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

Az AVIVA von külön alapkezelési díjat, mert az ajánlaton szerepel ilyen tétel? Jelenleg 1,75%/év.

(#5037) Széltoló

Széltoló
(lelkes újonc)

Mintha erősödne a dollár...:-)

(#5038) _zozo válasza Széltoló (#5035) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

Ez egy teljesen friss, szinte forró hírlevélből van! :Y

Ezek szerint nem kedveled, de olvasod! :C

(#5039) Széltoló válasza _zozo (#5036) üzenetére

Széltoló
(lelkes újonc)

Mindegyik von, csak az aviva beépíti a mindennapi egységalap árfolyamába és ezért láthatatlan, míg az uniqa ezt másként csinálja.(ne kérdezd,hogy pontosan milyen módszerrel, de úgy tudom,hogy havonta vonja)

(#5040) Széltoló válasza _zozo (#5038) üzenetére

Széltoló
(lelkes újonc)

Ahogy mondod...Manipulatív az emberke, de egyszerű összefüggéseket jól lát.
Ha az előző stratégiát valaki esetin csinálja, akkor jobban jár, mintha azt a rendszeresen tenné, de az előbbin Tóth Andrásnak és csapatának nem volna jutaléka...:-)

(#5041) nemén válasza Széltoló (#5033) üzenetére

nemén
(újonc)

Nagyon köszönöm, ez legalább így tiszta beszéd. :)

És ezt csak a bnet-en keresztül lehet, nem lehet közvetlenül olcsóbban ennél? (amiről tudok: átváltáskor 4,5% költség, utána évente 1,75%)

(#5042) _zozo válasza Széltoló (#5039) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

Ez igaz, de az "egyszeri" ügyfél csak azt látja, hogy a UNIQA pluszban levonja a kezelési díjat is, míg ilyen pl. az AVIVA-nál nincs. Én meg próbáljam meg megmagyarázni! :(

(#5043) _zozo válasza Széltoló (#5040) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

Lenne az, csak kevesebb. Az esetihez kell egy alapszámla is, ami után "jár" a jutalék!

(#5044) Széltoló válasza nemén (#5041) üzenetére

Széltoló
(lelkes újonc)

(amiről tudok: átváltáskor 4,5% költség, utána évente 1,75%)
ez valahogy úgy van...(én 5%-ra emlékeztem)

Én tuti,hogy nem tudom megkötni:-)
Zozo-tól kérdezd meg, hogy meg tudja-e Bnetesként, ha nem akkor uniqás vagy alkuszos ember kell, de nem szereti senki megkötni, mert alig van rajta jutaléka, lévén a költség is kevés.
Ami nekem van: Multi invest plusz 250 ezer egyszeri(már 300 a minimum díj) és mellé eseti, amelyre a pénzt egy összegben nyomtam rá.
Másfél éve uniqázom is, így tudom, hogy miért kellett ez nekem.

(#5045) Széltoló válasza _zozo (#5042) üzenetére

Széltoló
(lelkes újonc)

míg ilyen pl. az AVIVA-nál nincs
Van az..., de megértelek...

Ha valaki az 1.75%-os sarc miatt nem akar biztosítást, annak én semmilyen pénzügyi befektetést nem ajánlanék, sőt elkerülném messzire :-))

(#5046) Széltoló válasza _zozo (#5043) üzenetére

Széltoló
(lelkes újonc)

Lényegesen kevesebb:-)

(#5047) _zozo válasza nemén (#5041) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

EZT csak Bneten keresztül lehet. 2M fölött 1,5% az éves kezelési díj.

Ha lenne 20M-d, akkor lehetnél VIP ügyfél, lényegesen kedvezőbb költségekkel.

(#5048) _zozo válasza Széltoló (#5044) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

Életkortól függően (ha van értelme legalább 10-15 évben gondolkozni) én ilyen esetben általában egy minimáldíjas rendszeres megoldást javaslok, mellé az esetire a meglevő tőkét.

(#5049) _zozo válasza Széltoló (#5044) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

És miért kellett ez neked? :)
Jelenleg melyik UNIQA-s alapban látsz fantáziát?

(#5050) Széltoló válasza _zozo (#5049) üzenetére

Széltoló
(lelkes újonc)

:-)
Mert uniqában bő 20% pluszom volt január 1-től, míg avivában 3%....
A hozam a lényeg, minden más csak duma, de ezt már olvashattad tőlem:-)

Útvonal

Fórumok  »  Állásbörze  »  Brokernet - ki mit hallott róla? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.