Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Állásbörze  »  Brokernet - ki mit hallott róla? (téma lezárva)

(#1) Josh

Josh
(tag)

Nyugat-európában nagy siker a pénzügyi tanácsadás. Ez a cég egy kisebb összegért kiképzi magának a munkaerőt, és utánna alkalmazza őket.
Ki mit hallott róla? Engem érdekelne a dolog, erősítsetek, vagy pártoljatok el a gondolattól.

Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.

(#2) ungawa válasza Josh (#1) üzenetére

ungawa
(senior tag)

A brókercégek döntő részben a biztosítókkal és esetleg 1-2 bankkal állnak kapcsolatban. Bár nem néztem meg, hogy ezek kimondottan milyen termékeket árulnak.Azonban tudni érdemes, hogy az a jutalék, amit egy üzletkötő kap saját biztosítójától, azt kapja a bróker is. Mivel itt el kell tartani magát a céget és a vezetőket is - ráadásul tisztességes összeggel -, ezért a mezei képviselőnek a töredék jut ebből az egyébként szép összegből! Az meg duma, hogy a legjobbat tudod ajánlani az ügyfelednek. Nagyjából egyforma a cégek ajánlata, a jutalékban vannak eltérések. Szerintem, akkor már direktbe a biztosítóval kell szerződést kötni! Például: én dolgozok egy banki bróker cégnek - hitelek - és a banki jutalék kb. 40-50%-át kapom meg én, a többit a cég. Vagy, kötsz egy befektetési jellegű biztosítást -kétséged ne legyen, erről van lesz szó - amiből az éves díj 10-20%-át kapod nagyságrendelig, ha közvetlen vagy a biztosítóval szerződve: 40-90%! Ebből következik az is, hogy nem az ügyfeled érdekeit fogod nézni, hanem azt, hogy melyik társaság ad számodra több jutalékot!
Ennél még szerintem az is jobb, ha megállapodsz egy biztosítós tanácsadóval, hogy neki dolgozol, akár bejelentés nélkül, általában a jutalék 30-40%-áért.

Mivé lett az adott szó és becsület itt? Mielőtt vásárolsz, nézd meg kitől, van adatbázis már! "Rajtam keresztüli" garival óvatosan.

(#3) Josh válasza ungawa (#2) üzenetére

Josh
(tag)

Azért kérdezem, mert megfogott az állásajánlatuk, hogy érettségi kell hozzá, és kiképzik maguknak a munkaerőt, és már a tanulás mellett lehet dolgozni. Álítólag úgy van, hogy ők egy bécsi cégtől kapják az infót, hogy melyik bank, mit ajánl, mik a buktatók, stb.... És amikor odajön hozzád az ügyfél, hogy van neki egy kis befektethető pénze, vagy biztosítást akar kötni, akkor te kiválasztod a neki legmegfelelőbbet. Az az igazság, hogy ez a cég a biztosításokon kívül foglalkozik még, befektetésekkel, hitellel, pályázatírással, meg még nem tudom mivel, 6 tevékenységi körük van, és ha az egyik mifelénk nem megy, akkor ott a másik. Mindenre megtanítanak. Csak egy példa, ha én mondjuk 100 ezer forint elhelyezésében részt veszek, akkor annak mennyi a jutaléka?
Álítólag ez a cég nem kezeli az ügyfelek pénzét, hanem csak tanácsokat ad.

(#4) ungawa válasza Josh (#3) üzenetére

ungawa
(senior tag)

A biztosítók többségénel kell az érettségi, ők is profin kiképzik az alkalmazottat, néha már számomra is túl profin (ING), de eredményesen. Ma egy átlagos biztosító az alábbiakkal foglalkozik, na jó, nem midegyik.
- klasszikus biztosítások
- unit linked tip. befektetések, némi biztosítási alapszolgáltatással
- kockázati biztosítások
- vagyonbiztosítások ( lakás, vállalkozói, kötelező, casco, felelősség)
- nyugdíjpénztárak
- egészségpénztár
-lakástakarékpénztár (véleményem szerint ma a legtöbb hozamot adó, államilag garántált előtakarékoskodás)
- hitelek - banki kapcsolatokkal
- egyéb banki termékek (hitelkártya, folyószámlaszerződés)
Nagyjából ennyi. Én továbbra sem mennék el brókerhez ezeket árulni, mert ők is általában egy biztosítot illetve bankot favorizálnak az ügyfélnek, saját, jól felfogott érdekeik szerint. Hidd el, az ügyfél csak másodlagos. Amint szerződést kötnek, onnantól a kész szerződést már a biztosító kezeli, de mivel nincs személyhez kötve szerződés, ha gond van, mindenki csak szabaduln i akar az ügyféltől. Ugyanis a biztosítási üzletkötő, aki megkapja a problémás ügyfelet - mindig vannak ilyenek - nem fog vele normálisan foglalkozni, mert nem az Ő ügyfele, nem kap(ott) érte jutalékot, csak a munkát!
A bróker mindig lepasszolja a kötések után az ügyfelet. Több ilyenhez hívtak, de már 3-ik éve csinálom és tapasztalatból tudom, hogy ez általában így működik. Ezen csak a vezetők kaszálnak igazából!

Mivé lett az adott szó és becsület itt? Mielőtt vásárolsz, nézd meg kitől, van adatbázis már! "Rajtam keresztüli" garival óvatosan.

(#5) ungawa

ungawa
(senior tag)

mégvalami, az ügyfél szinte soha nem jön oda, neked kell felhajtani.

(#6) Vangelis válasza Josh (#1) üzenetére

Vangelis
(PH! kedvence)

Szia nem barcikai vagy?

(#7) ungawa

ungawa
(senior tag)

esetleg Svadkert?

(#8) Josh válasza ungawa (#7) üzenetére

Josh
(tag)

Beletrafáltál.... Honnan gondoltad?

Azért érdekelne ez a dolog, mert ők állítólag a eu-s pályázatírást is megtanítanák, amiben azért lenne lehetőség.
Van az utcánkban egy csaj, ő is biztosítással foglalkozik, és csinálja már egy pár éve, és még mindig zsigulival jár.
Ha ez a cég csupán addig foglalkozik az ügyfelekkel amíg megkötik a szerződést, és megkapja érte a banktól a jutalékát, és csak azt nézik, hogy melyik banknál kapnak nagyobb jutalékot, akkor mitől lettek ők 2-3 év alatt a legnagyobb tanácsadói cég? Legalábbis ezt mondták ezen a bemutatón. Mindenfélére megtanítanak ezek a manusok, ilyen befektetések terén, és ha nem működik az ügyfélkeresés, akkor a saját pénzemet forgatnám. Egyelőre a tudás az ami inkább fontos lenne.

[Szerkesztve]

(#9) ungawa válasza Josh (#8) üzenetére

ungawa
(senior tag)

email címből!

Statisztika! Mindegyik cég azt a statisztikát mutatja be az érdeklődőnek, ami a legszebb képet festi magáról. Mire gondolok? Ott van a Fábri show, hogy is reklámozzák? Mo. legnégszerűbb mittudomén milyen sója! Mert van másik is? Más. Múltkor olvastam egy számomra ismeretlen biztosító statisztikáját, miszerint a magyar piac legdinamikusabban fejlődő biztosítója. Megnéztem a Mabisz kimutatást, hát igen. Százalékban valóban nagyot fejlődik, de mihez képest. 1-ről 3-ra jutni nem olyan nagy dolog (a piac még 1%-át sem elfoglalva), mint birtokolni 20-30%-át és folyamatosan fejlődni. Ez is statisztika. Vagy, itt van az OTP Garancia, hogy szól a marketing? Mo. legnagyobb bankbiztosítója. Összeségében azonban ''csak'' 3-4-ik. De sorolhatnám ezeket. Pályázatírás. Ez nagyon menő manapság. De te is tudod, hiszen mezőgazdasági területen élsz, ahogyan én is, ráadásul származásilag én is az ''aranyháromszögből'' jöttem, hogy a gazdáknak az utóbbi pár évben elfogyott a tartaléka és nem tudják minden esetben megfizetni a pályázatírókat. Általában a hegyközségek sokat segítenek ebben, díjmentesen. Sőt hallottam olyanról is, hogy TÉSZ-be belépetteknek, maga a szövetkezet készíti el ezeket.Az meg, hogy mivel jár az utcátokban lakó üzletkötő, mutatja azt is, hogy nem annyira happy minden. Kevés az a személy, aki be tud fektetni és nagyon bizalmatlanok. Nem azt mondom, hogy nem jó a cég, de nagy valószínűséggel, rossz térségben élsz ehhez. Én is eljárok az ország ''módosabb'' régióiba, de ez meg nagyon sok idő, na meg pénz! Így sikeresebb lehet az ember, de mire leszámolom a költségeimet, hát már nem olyan rózsás a helyzet. Nekem ez a véleményem és tapasztalatom. Kollégáim közül is volt olyan aki elment hasonló céghez, 3 hónapig minden happy, aztán kiderült, hogy ez sem jobb, mint ahonnét eljött. Most jönne vissza, pedig engem is nagyon hívott. Volt statisztika, volt jutalomút Törökországba, ingyenes továbbképzés Balatonon, stb.

(#10) ungawa válasza ungawa (#9) üzenetére

ungawa
(senior tag)

na ez egy kicsit hosszú lett...

(#11) ungawa

ungawa
(senior tag)

ajánlom figyelmedbe az alábbiakat, bár még én sem olvastam végig:

Bővebben: link

(#12) Re

Re
(lelkes újonc)

Szia!

Én voltam a Brokernet-nél...
Amway... ennyit mondok.... csak a ''termék'' pénzügyi befektetés...
Hajszolj sok ügyfelet, csinálj magad alá piramist (szerezz minél több palit), DE!
Itt pénzről van szó, nem egy fogkrémről!!! az emberek téged fognak keresni mindig, akkor is ha elmész... és persze ember légy a talpadon, ha ebből akarsz megélni....... persze, vannak olyanok akiknek sikerült. Marketing... és miért nem beszélnek soha a sok kicsi hangyáról, aki napi 12-14 órát rohangál és próbálja az emberekből a pénzt kibeszélni..... ha nincs más és tönkre akarod vágni magadat és baráti körödet, próbálkozz. Majd írd meg, ha meggazdagottál belőle....
Ennyi.....

Nem befolyásolni akarlak, de még egyszer sem hallottam, h. ebben az országban a MLMből vkinek sikerült :(

Üdv,

A lavinában mindegyik hópehely ártatlannak tartja magát :-)

(#13) Josh válasza ungawa (#9) üzenetére

Josh
(tag)

Ja, tényleg, a mail-cím.....

Köszi az infót, a másik topicot olvasgatom, aminek adtad a linkét. Már a képzésük sem tűnik olyan rózsásnak, hátmég az ügyfélkeresgélés, további ügynökbeszervezés...... Álítólag nagyon rámennek az eladástechnikára, és közben a szakmai háttér nagyon kicsi.

(#14) ungawa válasza Re (#12) üzenetére

ungawa
(senior tag)

igen, erről van szó én is ezt mondom, a ''hangyák'' brókernél soha nem fognak jól keresni, lásd előzőeket...

(#15) Josh válasza ungawa (#14) üzenetére

Josh
(tag)

A másik topic szerint a tanfolyamukat sem érdemes végigcsinálni, mert nincs szakmai háttér, és nem tájékoztatják megfelelően a tanoncokat, ezért ők is csak a cég termékeit tudják árulni, szuper jó eladástechnikával. Úgyhogy az ő tudásukért sem érdemes részt venni ezen.

(#16) ungawa válasza Josh (#15) üzenetére

ungawa
(senior tag)

most jön az, hogy ''én megmondtam''. akkor közvetlenül a biztosító inkább, mert itt tényleg vannak profi oktatók, akik ismerik a terméket, illetve maguk a termékfejlesztők is szoktak oktatni. van egy hátulütője viszont, nevezetesen az elvárás néha még egy réginek is sok, ezért mondtam, hogy ha valaki ilyet szeretne művelni, előszőr dolgozzon feketén egy üzletkötő alá. ezt sokféleképpen lehet csinálni, de az a legjobb, ha te leszervezel időpontokat, közösen elmentek és figyelsz, tanulsz. közben pedig megismersz pár terméket, esetleg elmégy egy tanfolyamra, vagy tréningre (ki hogyan nevezi). szerintem így lehet legjobban megismerni és megtanulni valamit. sajnos általában ez úgy működik, hogy tanfolyam, vizsga, belépés és húzzál dolgozni. nagyobb ismeret, tapasztalat nélkül. aztán meg jönnek a kudarcok, kilépések. rágódj ezeken a dolgokon.

(#17) Szabtom

Szabtom
(senior tag)

Voltam a Brokernetnél néhány éve egy tájékoztató előadáson. Nagyon durván manipulatív szöveggel etették a jónépet. Csak én meg éppen közgáz felvételire készültem, úgyhogy feltűnt egy-két dolog...
Szinte menekülnöm kellett. Tisztára beszervezős multilevel marketing sz@r. Nem ajánlom.

[Szerkesztve]

(#18) ungawa

ungawa
(senior tag)

azt hiszem sok a negatív információ...

(#19) Josh

Josh
(tag)

Már eleve az ügyfélkeresgélés nem fekszik nekem, mert az ismerettségi körömben, csak húdefaszagyerekvagyokmenjünkbebaszni meg buliazegészéletminektanulni emberkék vannak.
Meg ki adna bizalmat, és pénzt egy olyannak aki csupán egy rövid ideje forog a témában. Szeretném kitanulni ezeket a befektetési módszereket, az ún. passzív vagyonszerzést, meg az adózási rendszert, hogy minél hatékonyabban tudjam kezelni a pénzt, ez lett volna rá a lehetőség, de ez nekem így nem felel meg.
A biztosítónál meg a zsigulis példa eléggé taszító, úgyhogy az sem igazán.

Szabtom:
Ilyen előadáson én is voltam a napokban. Valóban van egy manipulatív része is a dolognak, de nekem az tűnt fel inkább, hogy ha egy két ember megfogta egy két bonyolultabb össszefüggést, akkor nem válaszolt rá, nem is figyelt, hanem hangosabban kezdett el beszélni a general manager ( a nevére nem emlékszem, de még ennél is bonyolultabb volt), és rá sem nézett a manusra. Meghogy az ingatlan befektetéseknél van sokkal jobban jövedelmező üzlet. Igaz az ingatlanüzlet nem annyira rossz, de közel sem annyira rossz, mint ahogy a manus mondja, mert mindig azzal takarzott, hogy az elmaradt haszon. Fektesd be a pénzed egy befektetési alapba, aztán annak az árfolyama előbb utóbb csak felmegy, és kb. ennyi a stratégia.....

(#20) ungawa válasza Josh (#19) üzenetére

ungawa
(senior tag)

hát erről beszéltem illetve ezek az észrevételek. az ingatlanalapok azok véleményezhetően jó befektetések. ezeket azonban csak - nagyrészben- intézményi befektetőkön keresztül lehet elérni. ez azért jó, mert jelzáloglevelekről van szó, amire az állam kamattámogatást nyújt, így egy kicsivel nagyobb hozamot lehet elérni vele, mint az állampapírokkal vagy államkötvényekkel és szvsz legalább annyira biztonságosak! ez viszont csak igazából 2 bank - OTP és FHB - ad ki rendszeres időközönként és amelyiknek van biztosítója, azokon keresztül hozzálehet ezekhez jutni (intézményi befektetők és mivel nagytételben vásárolnak, jegyzési ár alatt kapják) bizonyos időnként!

(#21) ungawa válasza ungawa (#20) üzenetére

ungawa
(senior tag)

pontosítok: nemcsak biztosítókon keresztül, hanem brókeren keresztül is hozzálehet jutni, de a bróker is leszerződött valahová! hiszen ő csak közvetítő!

(#22) Josh

Josh
(tag)

Na ilyet akarok én tanulni, a befektetések csínját bínját, de nem a brokernet előadásában, hanem valóban használható tudást.....

(#23) deedee

deedee
(őstag)

egy nagyon jó barátom brókernet-es már 3 éve/asszem/.nagy a csillivilli ragyogás,évvégi partik,jaguár x type a fődíj stb.viszont nagyon sokat és keményen kell dolgozni és tényleg hasonlít az amway-hoz.ki kell építeni egy saját hálózatot és akkor neked is tejelnek.és ha nagyon sokat és becsületesen dolgozól,még akkor sem biztos,hogy meg tudsz élni belőle.most a haver átment a medicover-hez és csak másodállásban brokernet-ezik.egy nagydumás,okos,tettrekész csávó de még neki sem jött be a dolog igazán.rengeteg helyen volt neki ismeretsége és mégis majd beledöglött a melóba.havi telószámla 50-60 ezer plusz a benzin 30-40 ezer....Szóval nem könnyű meló.....

(#24) Josh válasza deedee (#23) üzenetére

Josh
(tag)

Ez itt a gond, hogy nekem fullra nincs semmilyen ismerettségem. Az hogy rengeteget kell dolgozni nem probléma, elvégre 24 órából áll egy nap, plusz az éjszaka. Bár nekem a brokernetes dologban az nem tetszik, hogy csak akkor alkalmaznak, és képeznek ki, hogy ha van benned nekik lehetőségük, és nagyon az eladástechnikára mennek rá, és nem a szakmai részére....

(#25) deedee válasza Josh (#24) üzenetére

deedee
(őstag)

a haver a westelnél volt,rengeteg embert/jólmenő vállalkozót/ismert,mégsem lett gazdag az üzletkötésekből.....Tehát ha sok embert ismersz,nagyon rámenős vagy és kitartó,valamint /mondjuk ki nyíltan/ jó a rádumáló képességed és még ráadásul szerencséd is van,akkor meg lehet élni belőle...És persze család,mint olyan,felejtsd el.a barátomnak is ráment a 6 éves kapcsolata.éjjel nappalolgozni kell,rengeteget utazni ,akkor és oda ,ahol az ügyfélnek megfelel....

(#26) Josh válasza deedee (#25) üzenetére

Josh
(tag)

Az eladástechnikájuk állítólag nagyon profi, úgyhogy azt megtanítják veled frankón. Utazgatás? Nos elképzelhető, hogy egy bróker babettával járjon? Nem. Az egyetlen nyitja a dolognak, hogy sok embert kell ismerni. És mostmár csak azokat alkalmazzák, és képzik ki, akiben látnak annyi lehetőséget, hogy az ú munkája hasznot hozhat a cégnek.

(#27) ungawa

ungawa
(senior tag)

eladástechnikában szvsz az ING a legjobb, ez kb hasonlóan kemény mint egy bróker. jobban jársz,ha ''aládolgozol'' valakinek, feketén!

(#28) Josh válasza ungawa (#27) üzenetére

Josh
(tag)

Egyelőre még csak a tudásuk érdekelt volna, mert én nekem nincs olyan kapcsolatom, hogy abból a cég tudjon profitálni, ezért nem is alkalmaznának, és nem képeznének ki.

(#29) ungawa válasza Josh (#28) üzenetére

ungawa
(senior tag)

amikor én kezdtem - 3 éve - nekem sem volt kiterjedt ismerettségi köröm, meg kell teremteni, ezt pedig csak elégedett, kiszolgált ügyfelekkel lehet, akik ajánlanak az ismerőseiknek.

(#30) Josh válasza ungawa (#29) üzenetére

Josh
(tag)

Te hogyan jutottál azokhoz az ügyfelekhez, akik továbbajánlottak az elégedett munkájukkal? Ha nekem sincs fogalmam arról, hogy mit adok el, mert nincs szakmai hátterem, csupán egy szuper jó eladástechnikám, akkor hogyan tudok úgy dolgozni, hogy elégedett legyek?

Egyébként nincs valakinek ötlete, hogy ezt a befektetési dolgot, hogyan lehetne megtanulni iskolai keretek között, egyátalán milyen szak foglalkozik ezzel?

(#31) ungawa válasza Josh (#30) üzenetére

ungawa
(senior tag)

1,5 évig talpaltam, marketing felmérések, nagyon lassan megy felépíteni. aztán átálltam a hitelekre, ez már egyszerűbb volt és pénzt is hozott szépen. a termék adva van, csak meg kell találni a fogyasztót! befektetést illetve a biztosításokat közgáz iskolák oktatnak.

(#32) Josh válasza ungawa (#31) üzenetére

Josh
(tag)

Gondolom először az ismerőseidnél érdeklődtél, hogy figyi van egy ilyen lehetőség, érdekel?
Az mondják, hogy ilyeneket a pénzügyi és számviteli ügyintézők tanulnak. Igaz ez? Nincs egy ilyen ismerősöm sem.
Miféle marketing felmérések?

(#33) ungawa válasza Josh (#32) üzenetére

ungawa
(senior tag)

hát... ismerősöknek befektetési ajánlat soha! nekik csak kockázati biztosítást, pl. lakás, casco, kötelező, utas stb. te most tanulni vagy dolgozni akarsz?
marketing felmérés: üzleti célú igényfelmérés, saját célodnak megfelelően, amiből dolgozni tudsz. lehet telefonon, személyesen vagy megbízól valakit. eből lesznek a potenciális ügyfeleid. ezt általában én állítom össze saját magamnak, annak függvényében, hogy milyen terméket tudok adni illetve mit szeretnék eladni. mivel az esetek 98%-ban biztosító termékeiről van szó, ezeket kell figyelembe venni.

(#34) lorcsi

lorcsi
(PH! addikt)

egyszer bejöttek hozzánk a suliba(DE_MFK) az egyik előadott vmit a befektetésekről de vmi nagyon nagy pofával ( jött mindig a Lexszusszal , a sorszámozott órájával & a külföldi utakkal...:F) na + mondta itt a gazdag muksókat akik 30millát fektetnek be....+a bilibe lelelóg a keze mi???
az jött le az egészből : ha szerencsénk van & a tőz közelébe kerülünk lehetünk olyan gazdagok & sikeresek mint ő...persze...persze...de a vidéki kis pancsert baszlatják a legjobban & az esetleget leépítések + itt azért közel sincs olyan pénz ( még sok munkával se .) mint pesten_bizonyos körökben_(főleg neki-az előadó faszinak-)

(#35) Josh

Josh
(tag)

Ungawa!

Ilyesmit szeretnék tanulni, és azon gondolkodtam, hogy a Brokerneten keresztül, vagy felsőoktatás, technikusi képzés. Csábított a 4 db Audi A8.
Úgy éreted a felmérést, hogy megvannak a termékek, és azt vizsgálod meg, hogy ezt vagy azt a terméket kinek tudnád eladni, és aztán felkeresed őt?

Lorcsi!

Persze, ezen a bemutatón is nyomták az emberekbe, hogy az embereknek nincs pénzügyi intelligenciájuk, meg nálunk van a legtöbb bevásárló központ, mert szórják a pénzt, meg hogy az érzelmi életünket a latin-amerikai sorozatok előtt éljük le. Eléggé el volt szállva magától a General Manager. De azokról a kis emberekről valóban nem beszélt, akiknek nincs autójuk, és nem ismernek senkit sem. Meg nem hinném, hogy alkalmaznák őket, csak leszednék róluk a lóvét a bázis képzéssel.

(#36) deedee válasza Josh (#35) üzenetére

deedee
(őstag)

beszéltem a haverommal és azt mondta,hogy szívesen mesél neked .ha kell a telószáma,jelezd itt a ph-n és elküldöm mélben.

(#37) ungawa válasza Josh (#35) üzenetére

ungawa
(senior tag)

igen és nem. marketing- iényfelmérés: telefonon vagy személyesen keresed meg az embereket és a magad vagy más által összeállított ''kérdőívvel'' és felméred az igényeit, szükségleteit. ebből tudsz - otthon - nagy biztonsággal ajánlatot tenni számára, ami vagy összejön, vagy nem, ez már nagymértékben rajtad múlik. továbbra is mondom, hogy kétséged ne legyen: 95%-ban biztosítást kell eladnod, brókernél bagóért!

(#38) evelin

evelin
(újonc)

Sziasztok!

Kicsit felháborodva olvastam, amit egyesek itt írtak...
Én is a Brokernetnél dolgozom /igaz nem régóta/, de határozottan állítom meg lehet élni belőle! Az oktatás nagyon jó, de ahhoz hogy minnél hamarabb el tudj kezdeni dolgozni először csak az alapokat tanítják. Minnél régebb óta vagy ott, annál magasabb szintű oktatásban részesülsz majd, sőt még államilag elismert végzettséget is kapsz majd róla. Ha a haverod nem tudott eleget keresni, akkor nem lehet túl megnyerő...! Valóban talpalni kell az elején, de ez később megtérül és nem neked kell ügyfeleket keresgélni, hanem már ők hívnak téged! A másik dolog: mi hosszú távra tervezünk egy ügyféllel, saját magunk alatt vágnánk a fát ha csak a jutalék érdekelne minket! Akármelyik bankot ajánljuk pl. nekünk ugyanannyi a jutalélunk! A célunk: az ügyfél érdekeinek képviselése és hogyha a későbbiekben bármilyen egyéb kérdés felmerülne benne, bármikor forduljon hozzánk.
Olyan ember ne fikázza itt a céget, akinek gőze nincs az egészről!
Ha van kérdésetek, állok elébe!:C

[Szerkesztve]

(#39) Sidaries válasza Josh (#1) üzenetére

Sidaries
(őstag)
LOGOUT blog

Én voltam náluk egyszer mikor munkát kerestem és nem nagyon jöttek be. A meghallgatásom abból állt, hogy beszéltek nekem 1 órát magukról, aztán megkérdezték érdekel-e. Nem mentem vissza. Már csak azért sem, mert a kiképzés nem éppen ingyenes, ha jól emlékszem. :(

I am the Visionaire, follow me if you dare...

(#40) evelin válasza Sidaries (#39) üzenetére

evelin
(újonc)

Valóban a bázis képzés nem ingyenes, de mindez csak azért van. mert egy egész napos dologról van szó. Kaja, pia, oktatás, terem bérlés stb. De a további oktatások már nem kerülnek semmibe, ebbe a külföldön történőeket is beleértve. A másik: persze, hogy először bemutatták a céget, hogy értsd miről is van szó.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#41) Papa-Georgo válasza Josh (#1) üzenetére

Papa-Georgo
(senior tag)

Én együtt üdültem velük Visegrádon Welness szállóban, jófejek a céges dolgozók, minden hétvégén, najó de havonta 1X elmennek hétvégére továbbképzésre vmi szép kis üdülőbe. Hja ált. BNET-es rendszámó kocsikkal járnak...

''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''

(#42) Josh

Josh
(tag)

Wow, mennyi új arc.... ;)

Ungawa:

Igazad van, így valóban kevesebb költséggel és fáradtsággal tudsz biztos ügyfeleket keresni, de ahogyan én ismerem magam, ha valaki elkezd engem telefonon kérdezősködni, hát szépen el szoktam őket küldeni. Gondolom ilyenben neked is volt részed nem kevésszer. Mondjuk 10 hívásból hány volt a sikeres?

Evelin:

Ha valakinek abszolút nincs ismerőse, nincs kocsija, és nem tudja megoldani a felutazgatást a képzésre, akkor azt nem fogják kiképezni, mert neki nincs az a megfelelő kapcsolati tőkéje, hogy a cégnek érdekében álljon kiképezni, és foglalkoztatni. Neked volt valami előképzettséged ilyen téren? Szerintem te jókor voltál jó helyen..... De lehet, hogy tévedek...

(#43) ungawa

ungawa
(senior tag)

hát erről van szó. 10 hívásból, átlag 3-4 ad lehetőséget, 1-2 üzlettel. lehet itt szépíteni, hogy hosszútávú érdek, meg hasonló, de! a piramis rendszer lényege, hogyminél több kezdő csoport legyen, akik termelnek, mert a vezető és a csoport között nagy a százalékos eltérés. még mielőtt azt mondaná bárki, hogy az új csoport is szervez maga alá másikat, amiből szintén részesedik a vezető szint, köztudott, hogy nagy személyi mozgás itt is. ennek következénye lehet - nem állítom - , hogy azok után a megkötött szerződések után, amit a frissen belépők hoznak, nem egyszeri jutalékot fizet a bank vagy biztosító, hanem folyamatosan, évek után is. ezt viszont a cégnek fizeti és nem az egyénnek, tehát, ha a ''dolgozó'' nem tud folyamatosan teljesíteni, ki fig lépni, mert még a járulékokat sem tudja miből kifizetni! a jutalék ettől függetlenül viszont jön a CÉGNEK! szvsz ezért érdeke, hogy minél több kezdő lépjen be,aztán hozza az ismerősöket és ha ezek elfogynak, mehet is! lehet, hogy tévedek, bár nem valaszínű. az ügyfelek csak akkor keresnek, ha az érdekük ezt megkívánja,egyébként nem! 1000 bank meg biztosító van, akik járnak az emberek nyakára, bombázzák őket direkt és indirekt marketing anyaggal. jól menő vállalkozóknak, személyeknek mindnek van banki kapcsolta, ahol ''figyelnek'' a pénzére, adnak nekik VIP kedvezményt. persze laikusként én is azt mondanám, hogy az a jó, ha több lehetőség között tudok válogatni. de azt is tudom ( 5 bank és 1 biztosító termékét árulom), a bőség zavara miatt, a közvetítő max1-3 terméket ismer teljes mélységében. ez pár termék viszont nem jelenti a teljes skálát! vannak brókres volt munkatársaim és ismerőseim, és tudom, hogy ''halálra'' dolgozzák magukat, bagóért! nem ők teszik zsebre a nagy lóvét. pl.: volt kolléganőm az első három hónapban kötött 13 szerződést, kapott érte 160e Ft-ot, ment reggeltől-vakulásig. Ezen időszak alatt kiközvetítettem 4 hitelt, megkötöttem a hozzávaló biztosításokat és kerestem 350e forintot (ez sem nagy pénz). ez havi lebontásban kb 5-6 napot vett el tőlem! egyszerű képlet: Bank (biztosító) - Bróker - cégvezetés - x számú csoportvezető (vagy manager)- és sor végén vagy TE. számold ki, hogy a 100% jutalékból mi jut neked!
hasonlónál dolgozom - még - mellékállásban én is: a bank fizet 2% jutalékot a hitel után, ebből én kapok max 0,7%-ot!

(#44) evelin válasza Josh (#42) üzenetére

evelin
(újonc)

Tévedsz Josh!

Én nemrég költöztem fel Pestre. Ez a második munkahelyem. Ebből következik, hogy se kocsim, se ismerősöm nincs Pesten. Csak pár éve kezdett el foglalkoztatni a pénzügyi terület, vagyis nem volt előképzettségem ehhez a szakmához. De úgy gondolom, hogy ez a cég nagyon jó dolog és cégen belül is nagyon megbecsülik az embert, ha elér valamit... Mint mondtam, nincs itt sok ismerősöm, de nem adom fel! Úgy érzem ez a terület nagyon passzol hozzám és mindent meg fogok tenni azért, hogy ''beinduljon az üzlet''. Akinek ez nem sikerült, úgy gondolom valamit nagyon elrontott.../Vagy nem volt elég kitartó, vagy egyszerűen nem tud kommunikálni az emberekkel. De a legvalószínűbb ok: nem hitt abban, amit képvisel!/

:P

[Szerkesztve]

(#45) lorcsi válasza evelin (#44) üzenetére

lorcsi
(PH! addikt)

vagy az is lehet te tudsz elég jól kitartani a főnök pedig jól betart neked :D

(#46) ungawa válasza lorcsi (#45) üzenetére

ungawa
(senior tag)

naaa!

evelin!
tehát most kezded? akko még nagy a lendület meg a hit, majd lankad az is! azé sok sikert! de továbbra is megmaradt az gondom a brókerekkel, hogy lenyúlják a talpalókat!

(#47) evelin válasza ungawa (#46) üzenetére

evelin
(újonc)

Annyira azért nem nyúlhatnak le, akkor nem dolgoznának ennyien itt...!
És ez a fajta szolgáltatás csak egyre ismertebb és keresettebb lesz! Már a médiában is többszőr előfordulunk, mint eddig /pozitív megítélésünk van szerintem/. Láttál már itt olyan negatív beszólást, amelyet olyan ember írt, aki ügyfél??? Nem hiszem...! Csak azoknak nagy a szája itt, aki megpróbált a BNet-nél dolgozni, de megsértődött, mert nem lett rögtön milliomos...! Szóval ezek inkább magukba keressék a hibát, ne a cég hírnevét húzzák le!!!

Ungawa: kösz a bíztatást!:))

(#48) ungawa válasza evelin (#47) üzenetére

ungawa
(senior tag)

mennyit kapsz egy UL tip. biztosításért ( 15 év futamidő, 120e Ft/év díjjal) így kezdőként?

(#49) Josh válasza evelin (#44) üzenetére

Josh
(tag)

Az addig rendben van, hogy nincs kocsid, és ismerősöd, de hasonlítsuk össze a két élethelyzetet. Mindenki azt mondja, hogy Pesten az élet drága, tehát, aki megengedheti magának, hogy Pesten lakhasson, az már alapból jobb fizetést kap, mint mondjuk egy vidéki. Én egy 7500 fős faluban lakom bács megye közepén. Az összes szőlős gazda tönkrement már, és az egyedül nagyobb cég, ahol el lehetne menni dolgozni, az a tesco. Én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy jókor voltál jó helyen. Falun, tök más az élet..... Tehát egy ilyen szakmával csóró helyen elindulni képtelenség, azmeg, hogy 100-120 km-t utazgassak egy egy ügyfélért, az meg nem pálya....

Apukám most kapott -4000 fizetésemelést, vagy inkább fizetéscsökkentést?

(#50) evelin válasza Josh (#49) üzenetére

evelin
(újonc)

Így összehasonlítva tényleg más a helyzet. Nekem a szüleim fizetik az albérletet, amíg nem jövök egyenesbe...! De ha lenne itt ismerősöd, rokonod, v. összeköltöznél pár diákkal az már nem lenne olyan drága. Pár hónap és már egy garzont tudsz berelni magadnak. Ha van egy icipici lehetőséged, kapaszkodj bele és próbálj meg kitörni onnan! Ahogy kiveszem, te sem ott akarsz megöregedni.
De ha olyan messze laksz, hogy kerültél a Brokernet ''közelébe''? Feljöttél egy állas hírdetésre? Vagy?

Késő van, majd legközelebb folytatom!

Ungawa:én még nem tudom ezeket pontosan kiszámolni, de ha nagyon fontos neked majd megérdeklődöm!

[Szerkesztve]

Útvonal

Fórumok  »  Állásbörze  »  Brokernet - ki mit hallott róla? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.