hát erről van szó. 10 hívásból, átlag 3-4 ad lehetőséget, 1-2 üzlettel. lehet itt szépíteni, hogy hosszútávú érdek, meg hasonló, de! a piramis rendszer lényege, hogyminél több kezdő csoport legyen, akik termelnek, mert a vezető és a csoport között nagy a százalékos eltérés. még mielőtt azt mondaná bárki, hogy az új csoport is szervez maga alá másikat, amiből szintén részesedik a vezető szint, köztudott, hogy nagy személyi mozgás itt is. ennek következénye lehet - nem állítom - , hogy azok után a megkötött szerződések után, amit a frissen belépők hoznak, nem egyszeri jutalékot fizet a bank vagy biztosító, hanem folyamatosan, évek után is. ezt viszont a cégnek fizeti és nem az egyénnek, tehát, ha a ''dolgozó'' nem tud folyamatosan teljesíteni, ki fig lépni, mert még a járulékokat sem tudja miből kifizetni! a jutalék ettől függetlenül viszont jön a CÉGNEK! szvsz ezért érdeke, hogy minél több kezdő lépjen be,aztán hozza az ismerősöket és ha ezek elfogynak, mehet is! lehet, hogy tévedek, bár nem valaszínű. az ügyfelek csak akkor keresnek, ha az érdekük ezt megkívánja,egyébként nem! 1000 bank meg biztosító van, akik járnak az emberek nyakára, bombázzák őket direkt és indirekt marketing anyaggal. jól menő vállalkozóknak, személyeknek mindnek van banki kapcsolta, ahol ''figyelnek'' a pénzére, adnak nekik VIP kedvezményt. persze laikusként én is azt mondanám, hogy az a jó, ha több lehetőség között tudok válogatni. de azt is tudom ( 5 bank és 1 biztosító termékét árulom), a bőség zavara miatt, a közvetítő max1-3 terméket ismer teljes mélységében. ez pár termék viszont nem jelenti a teljes skálát! vannak brókres volt munkatársaim és ismerőseim, és tudom, hogy ''halálra'' dolgozzák magukat, bagóért! nem ők teszik zsebre a nagy lóvét. pl.: volt kolléganőm az első három hónapban kötött 13 szerződést, kapott érte 160e Ft-ot, ment reggeltől-vakulásig. Ezen időszak alatt kiközvetítettem 4 hitelt, megkötöttem a hozzávaló biztosításokat és kerestem 350e forintot (ez sem nagy pénz). ez havi lebontásban kb 5-6 napot vett el tőlem! egyszerű képlet: Bank (biztosító) - Bróker - cégvezetés - x számú csoportvezető (vagy manager)- és sor végén vagy TE. számold ki, hogy a 100% jutalékból mi jut neked!
hasonlónál dolgozom - még - mellékállásban én is: a bank fizet 2% jutalékot a hitel után, ebből én kapok max 0,7%-ot!
Mivé lett az adott szó és becsület itt? Mielőtt vásárolsz, nézd meg kitől, van adatbázis már! "Rajtam keresztüli" garival óvatosan.