Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  BMW Club

(#901) dragonfx válasza BMW001 (#900) üzenetére

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerintm egy ilyne koru 2.0ás 6hengeres mocitól eza fogyi jó, mondhatni több mint jó....
Tekintve hogy a mostani 2.0ás ami már csak 4 hengeres viszont +20ló..a gyár szerint 8.5-9.

uhh láttam ebayen egy olyan cumot..lehet eladok valamit. :D ...m-es küszöb és fényezve van már oylna ami nekem kell. :B

Na ééésss?::DDD

(#902) BMW001 válasza BMW001 (#900) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez az 1991 cm3 -is, 150 lovas, 190 nm -es, dohc vezérlésű motor? A motorblokk neve nem jut eszembe.... :U
Mert havernak a 97 -es 520i -jében is ilyen van, ott 7-8 literrel megelégszik...
Vagy véletlenül nincs kicsit buherálva a több lóért? :D

[ Szerkesztve ]

MPower // BVB Borussia Dortmund ist Deutscher Meister 2012!!!

(#903) BMW001 válasza BMW001 (#902) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Asszem ennek is az M52 -es motorblokkja van, mint a 528i -nek, de most lehet, hogy tévedek. :F

(#904) dragonfx válasza BMW001 (#902) üzenetére

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha 97es valszeg igen...1litert simán számíthat minuszba az ujabb konstruciós moci....
lásd m40 m43 között is van ennyi szerintem...

u.i.:még régen írtad megtörték a verdádat, azótamizujs van vele készen van már klasszul? :U

[ Szerkesztve ]

(#905) BMW001 válasza dragonfx (#904) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát, egy ideig szarozott a biztosító, kész lett. És jobb mint amilyen volt. Minden teljesen gyári alkatrész maradt, és ez a fontos. :)
Ha már itt tartunk el is mesélem: Kijött a kárfelmérő ürge, megnézte, felírta, elment. Küldte a e-mailt, 380.000 Ft. Én eközben vittem az autót szervízbe, mázlim is volt, még aznap megrendelték az összes alkatrészt, 2 nap múlva már csinálták az autót. És 1,5 hét alatt kész lettek vele. 950.000 Ft lett a végszámla. A biztosító azt mondta erre, hogy ő nem fizet. Kiment az okozóhoz, és megnézték az autóját, lefényképezték. Ezután még mindig azt mondták, hogy nem fizetnek, mert a másik autó alig sérült meg. Bementem a biztosítóhoz faterral, na persze tomboltunk... Előtte elmentünk a rendőrségre a fotókért amit a helyszínen csináltak a rendőrök, elhoztuk azokat is. Vissza a biztosítóhoz, majd megnéztük a képeket amit a csávónál csináltak. Tényleg alig volt megtörve. Majd megmutattuk a rendőrségi képeket, volt ám ledöbbenés... :) Erre következő nap fizettek, és hozhattam el az autót.
A lényeg az az, hogy a csávóval valszeg összebeszélt a biztosító. A csávó kicsit kikalapáltatta az autóját, hogy úgy látszon, hogy nem volt nagy ütközés. :((( ( a rohadék, már gondolkoztam rajta, hogy kib@szok vele valahogy... :((( )
De hála a fotóknak, megoldódott.
Én csak azt ajánlom nektek, hogy ha olyannal karamboloztok, akinek ilyen szar biztosítója van ( TIR, MÁV, stb ), akkor jelentsétek föl a csávót. Az lehet tovább tart 1 hónappal, de a biztosító utánna köteles fizetni, nem szarozhatnak.

És most egy kérdés a tuningos kollegáknak: Nekem 528i -m van, az újmotoros. Van benne egy kisebb chip gyárilag, olyan 205L -t tud most. De szeretnék még egy kicsit többet kihozni belőle, úgy hogy a fogyasztás nem nő egyáltalán. Amúgy nekem most a komputer 8,7 -et mutat, pedig nem 90 -nel közlekedek. :DD Ezért nem is akarok ebből engedni, főleg, hogy megint drágul a benya. :O Szal mi a mód még plussz lóerő előhozására, hol tudnám megcsináltatni, és kb. mennyiért? :)

[ Szerkesztve ]

(#906) Gézengúz válasza BMW001 (#902) üzenetére

Gézengúz
(senior tag)

Szia!

Ez automata az biztos kéziváltós.................

Ez miatt is megvan simán az 1-1.5 l plussz..............cserébe iszonyat kényelmes ha akarom 2000-res fordulaton vált ha akarom akkor csak 6000 fölött... :) gázpedálfüggő.........

"Annyi jó autó van, amit ki lehetne próbálni, de ezt elrontottam ott, hogy elsőnek vettem egy BMW-t"

(#907) dragonfx válasza BMW001 (#905) üzenetére

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

fuu mákod volt....csodálkoztam is egy 5ösön csinálnak 400ért bármit is......szerintem innentől turbósítás van csak....6os leömlő?..sportrendszer??...220nál több sosem lesz belőle szerintem anélkül...

(#908) BMW001 válasza Gézengúz (#906) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ahha, hát az automata az mindent megmagyaráz. :DDD Egyik ismerősömnek is 528i -se van mint nekem, de az övé automata. És ott bent van a +2 liter, mert az átlaga 10,6l/100km. De tényleg sokkal kényelmesebb az automata, bár azért manuállal odavertem amikor gyorsultunk. :D Az automata nálad engedi 70 -80 padlónál visszarakni 2. fokozatba?

(#909) BMW001 válasza dragonfx (#907) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát ez nem túl jó... Annyit meg nem nagyon akarok rákölteni... Valami erősebb chip nincs?

(#910) Gézengúz válasza BMW001 (#908) üzenetére

Gézengúz
(senior tag)

Szia!

Látom nem nagyon vagy otthon automata témában................

:)

Igen engedi mert úgy néz ki
p
r
n
d
4
3
2

Na most ha behúzom a váltót kettesbe akkor nem is tud föléváltani.......mert leszabályzásig 110-ig pörget... :)ez ugyanígy van a 3-as és négyessel.......
Igaz ez lejtmenethez van kitalálva, hogy ne gyorsuljon fel a kocsi azáltal, hogy nincs motorfék asszem.........

Értelemszerűen 150-nél nem fogom visszarakni 2-be mert minek.............

De ha arrról van szó az automata váltó előzés közben csupán a gázpedál intenzívebb lenyomására úgy visszadobja akár 5-ből 3-ba a váltót mint a sicc..........akkor aztán kapaszkodj...... :) és akkor még nem beszéltünk a váltó sport állásáról...ami ugyanazon gázpedál nyomás mellett akár 600-700-at is rádob a fordulatra..... :)

Ui... biztosítás sokkal drágább 2000cm3 felett??? Én most kijövök 40 alatt évente b2-ben
???

Hy..

"Annyi jó autó van, amit ki lehetne próbálni, de ezt elrontottam ott, hogy elsőnek vettem egy BMW-t"

(#911) BMW001 válasza Gézengúz (#910) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát nem nagyon vagyok otthon az tény. :B Szeretem a váltót rángatni, az biztos, szal az nem az én sportágam. De azt belátom, hogy sokkal kényelmesebb. Havernál mindig kuplungot akartam nyomni, meg nyúltam a váltóhoz, amikor kipróbáltam az automatát. :DDD
Nem drágább. Én a Generali biztosítónál b1 -ben fizetek 60.000/év. Azért mert nagyon fiatal vagyok, és a jogsim még 10 éve sincs meg.

(#912) BMW001 válasza Gézengúz (#910) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Amúgy ez Steptronic -os váltó már AGS -el? :U

(#913) Gézengúz válasza BMW001 (#912) üzenetére

Gézengúz
(senior tag)

Nem ez egy ilyen...
[link]
:)

(#914) BMW001 válasza Gézengúz (#913) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na, már látom. Hát, ilyennel még nem találkoztam.
Látom azért te is odafigyelsz az autódra, mert szilikon az van ezerrel. :)

(#915) Gézengúz válasza Gézengúz (#913) üzenetére

Gézengúz
(senior tag)

Ja elcsesztem...éb is b1ben vook...........

és én is a generalinál....... :)

szal egy 20as a különbség...
végülis évi szinten nem sok.......

(#916) Gézengúz válasza BMW001 (#914) üzenetére

Gézengúz
(senior tag)

Az nem szilikon......... :)

Bőr a belső... és oda is juttott a bőrápolóból.......... :) ne mondd el senkinek johnsson&johnsson vagy mi a franc gyermek bőrápoló... :)

végül is gyerek még 13 éves... :))

merre lax??? én heves megye...60... :)

:))

ja és jogsim még csak másfél éve van... :)

[ Szerkesztve ]

(#917) BMW001 válasza Gézengúz (#916) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor ne mond el senkinek te se, de... Amikor megvettem az autót, elég kopott volt a bőr, meg kemény, szal nem sokat volt ápolva.
Először körömvirág krémmel bekenytem az egészet, ettől megpuhult. Majd átkenytem az egészet -ne nézz hülyének :DDD - KIWI bőrcipőápolóval. Ettől újra szép fekete lett, eltűntek a kopások, és még erős fényt is kapott. 1 napot száradt, majd áttörőltem. Ezután ment rá a johnsson&johnsson olaj. Ezért mindig olyan mint ha új lenne, és gyönyörű. ;)
Én Tolna megyében, Paks mellett Madocsán.
Nekem már lassan 4 éve, hogy van jogsim, de még az is kevés. :)

(#918) csudri

csudri
(őstag)

135i teszt

Eddig is szerelmes voltam ebbe a kis kupéba, de ezek után...akarom, kész!

Vortex World Domination

(#919) dragonfx válasza csudri (#918) üzenetére

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát én nekem is nagyon tetszik..az 1eskué szeintem nagyon eltalált.
És ez a kéturbó tényleg lehetne M1 a neve.
Vagy tán bele akarják rakni az e46 m3 mociját 343mal :C

Nézd megazAc Schnitzer verziót és elkezded az első bankrablás terveit szövögetni, nekem az a háttérképem..kiba szép..és mit tud.

(#920) csudri válasza dragonfx (#919) üzenetére

csudri
(őstag)

Ismerem az AC verziót, instant get, de durván! :R

Pár évig még használom a mostani Drágámat, aztán attól függően, hogy jönnek ki a dolgok majd meglássuk mi lesz az "Ide nekem egy zsírállat 1-es Beemert" projektből. Ha közben beakad egy gyerek, akkor valszeg bukta a dolog, de az még odébb van...

Vortex World Domination

(#921) dragonfx válasza csudri (#920) üzenetére

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"beakad"...LOLLL :C :))
Hát szerintem jo azaz e46 ninc smég annyira tulelektronikázva jobb a formája..haosnlít az e36ra...

(#922) csudri válasza dragonfx (#921) üzenetére

csudri
(őstag)

Jó ám! Szeretném hajtani, amíg csak bírja. Márciusban lesz 8 éves, viszont km csak 130ezer van benne. (tényleg ennyi, új kora óta ismerem a verdát) Ha kihúz velem 10 évet, akkor állok elébe, imádom! :R

Vortex World Domination

(#923) dragonfx válasza csudri (#922) üzenetére

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerintme simán...mér ne???
még 15öt is.

(#924) God Vazzeg válasza csudri (#922) üzenetére

God Vazzeg
(PH! kedvence)

Simán kihúz 10 évet, az enyém '84-es :D

Találmány gyártási joga eladó!

(#925) csudri válasza God Vazzeg (#924) üzenetére

csudri
(őstag)

De a Te kocsid még igazi AUTO! Nekünk is volt E30, imádtam, soha semmi baja nem volt. Attól félek, hogy az E46 nem húzza majd olyan sokáig, mint a régiek. :(

De azért bízom benne! :D

Vortex World Domination

(#926) God Vazzeg válasza csudri (#925) üzenetére

God Vazzeg
(PH! kedvence)

Húú ez nagyon jól esett, köszi :R Én is dilemmázok, mert tavaszra vannak terveim, és ha bejönnek, lehet autót cserélnék. De nem tudom eldönteni: erre költsek pézet, és legyen belőle egy polír nagyon szép/jó E30, vagy inkább vegyek egy E39-et, vagy E46-ot, és az legyen. Az utóbbira hajlok, mégiscsak 5-ös széria, de ugyanakkor sajnálom a kis Drágámat :B :U

(#927) BMW001 válasza God Vazzeg (#926) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vegyél E39 -et, mert nagyon kényelmes és agyig pakolható, de közben sportos is. Csak ne dízelt, mert a gatyád rá megy!!! :))
Ma versenyeztem egy Lexus GS 450H -val. :C Kapaszkodó előtt ért mögém, mert egy ifa belassított. Na kapaszkodó kezdete, ifa mellé érek, 80 -nál tól lefelé. Visszatettem 2. ba, 110, majd 3. ba 170, majd, majd 4. 200. Amíg 3. -ban voltam, nem is tudott mellém érni, de azért én lehúzódtam neki. :D Mikor 4. be raktam akkor kezdett feljönni, azt 200 -nál elment. ;] De a faszikám nézett, hogy most mi van, mert megszenvedte az előzést a 20 millás gépével. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#928) csudri válasza God Vazzeg (#926) üzenetére

csudri
(őstag)

Szép gépek az E39-ek, de magamat hazudtolnám meg, ha nem az E46-ot ajánlanám. Szép dolog a szerelem! :D

[ Szerkesztve ]

Vortex World Domination

(#929) BMW001 válasza csudri (#928) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát igen, ízlések és pofonok. Na meg hát, kinek melyik a szenvedélye. :)

(#930) dragonfx

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az e46nekem is tetszik, de az e36 az igazi.

(#931) BMW001 válasza dragonfx (#930) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem E46 -ból csak az M -es kivitel tetszik. De a belseje az szerintem a legrosszabb az összes közül, főleg a középkonzol. E39-E38 azért abban sokkal stílusosabb, és szerintem a belsőt tekintve ez volt a legszebb irányvonal. És ez mind formavilág, mind kialakítás szempontjából... .
Az E36 -ban meg a középkonzol is a helyén van, abból még egy 3.2 -est elfogadnék. :)
Amúgy ez a belső dolog az összes új BMW-t érinti, mert mindegyik kegyetlebn ronda, szerintem. Na jó, az új E90 belsője már kezd alakulni, de még mindig nem az igazi. De jó nyomon járnak. :)

(#932) God Vazzeg válasza csudri (#928) üzenetére

God Vazzeg
(PH! kedvence)

Nekem jobban tetszene összességében az E39, de az E46 első lámpái.... :B Bahh, gyönyörűek :R Aztán meg meglássuk, mert a zsé fog dönteni ahogy magam ismerem :D

Szerk: ja és diesel lesz mindenképp, a szerelmem egy 3.0D lenne :B :D

[ Szerkesztve ]

(#933) dragonfx válasza BMW001 (#931) üzenetére

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az e46 belsje szinte majdnem detto e36 belső szerintem... az e90ben sme látok hatalmas eltérést .....
A 3.2es az az M3as... :DDD

(#934) BMW001

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Olvastátok?
[link] :O

(#935) BMW001 válasza dragonfx (#933) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tudom, hogy az M3 -as.:) Csak azért írtam így ki, mert van gyengébb is. :)
Szerintem meg az E46 belsője sokkal gagyibbnak tűnik, kivétel ha egy 16:9 -es navi figyel a középkonzolban. :K Azzal már jól mutat az is.
Szerintem ez sok E46 -nál szebb! [link]

(#936) dragonfx válasza BMW001 (#934) üzenetére

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát sírok tényleg minyá...m3ak..és amásik képen mi van??..1eskupé..... :( ..valszeg 135i :O
Még jó nem európába jönnek mert akkor mennének a fusi eladások..meg mocicserékmásba..de baxxus mekkora ütközés volt ez hogy így totálrra mentek az autok :U .....azért bimmeréknek ez elég szép kiesés :( ...gondolom biztosítva voltak de azértm3ast gyártani gondolom nemkönnyü..és emnnyi sok szép motor karosszériaelem kuka lett....

935>>huuhh hát köszke persze...e36 rulez... a kupéból inkább e46 tetszik....de ez nagyon szépnek tűnik de túl régóta fenn van eladóként valami nem stimmt lehet vele.... :U

(#937) BMW001 válasza dragonfx (#936) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Biztos biztosítva voltak azok a gépek. Azért én egy új M3 -as mocit is elfogadnék a váltóvakl együtt az autómba. Nem húznám a számat, hogy beépített... :DDD
Igen, már elég régóta. Már gondolkodtam rajta, hogy felhívom a tulajt, és elmegyek megnézni. Még lehet, hogy cserébe is belemennék, ha a tulaj arra utazik. :) Hát, belsőre nagyon szép, ápolt. És a fényezésre is el lehet mondani ugyan ezt. Most hogy a mocival nem stimm valami, vagy egyszerűen nem lett szervizelve az csak egy szerelőnél derülne ki.

(#938) E34M5 válasza BMW001 (#905) üzenetére

E34M5
(újonc)

Úr isten 8.7 liter a fogyid...megesz az irgység.
Gratula.

Egyébként a chipelés után a legtöbb bömcsi (a szivók) kevesebbet szoktak enni.

Pia,nők,száguldás...

(#939) BMW001 válasza E34M5 (#938) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ne nekem gratulálj, hanem a BMW -s szakembereknek Münchenben. Azok csinálták ezt a mérnöki csodát, én csak rugdalom. :DDD
És ahogy észrevettem elpusztíthatatlan. :K

(#940) E34M5 válasza BMW001 (#939) üzenetére

E34M5
(újonc)

Én is imádom.

Nekem 17 liter az átlag.
Nem egy deci bajnok...viszont nehéz utolérni.

Pia,nők,száguldás...

(#941) BMW001 válasza E34M5 (#940) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miért, mekkora moci van benne?

(#942) E34M5 válasza BMW001 (#941) üzenetére

E34M5
(újonc)

3800ccm

Pia,nők,száguldás...

(#943) E34M5 válasza E34M5 (#938) üzenetére

E34M5
(újonc)

A chipelés után más arculatot kapott a kocsi szinte.
Alul szépen megjött a nyomaték. Nagyon "érzékeny " lett a gázpedálra.
A fogyasztása is csökkent. Olyan jó kis ugrós lett.

Pia,nők,száguldás...

(#944) Eagl3 válasza E34M5 (#943) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sztem azaz e34 m5 elég ugrós volt chipelés előtt is :)

Nekem egy e34 520i-m van. Nemtudom mennyit számítana a chiptunig...

(#945) E34M5 válasza Eagl3 (#944) üzenetére

E34M5
(újonc)

Persze egy M5 elég ugrós de ha vezettél már ilyet nem alélsz el tőle elsőre.
1770kg elég nehéz. Alul szinte semmit nem csinál. OK 5000-től elszabadulnak az indulatok, de napi szinten azért nem szerepel vele az ember. Alul aránytalanul halovány volt.
A chip után alul is rendesen tol.

Mit számít a chip? Lóerőre a fene tudja mennyivel lessz több. Csúcsban mérve biztos kimutatható valami. De talán nem is ez a lényeg hanem ha odatolsz lendüljön rendesen.

Chipekben is van több féle "stílus". A legy szimplább aminél csak a limitert tolják fel. (nem ér semmi és veszélyes is.

Van aminél csak a padlógáz karakterisztikát módosítják.

Szerintem a leg tutibb aminél a "részterhelés" mezőt is feltupírozzák meg a padlógáz mezőt is.

A chippelésnél az alapjárati részt nem szokták birizgálni...ugyhogy a zöldkártyánál nincs gond.

Pia,nők,száguldás...

(#946) Eagl3 válasza E34M5 (#945) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mennyibe kerülne ha vmi értelmesebb chipelést szeretnék a kocsiba?

(#947) E34M5 válasza Eagl3 (#946) üzenetére

E34M5
(újonc)

Szerintem a 25k -tól a csillagos égig.

A tiedben milyen motronic van?
3.3 vagy 1.3?

Pia,nők,száguldás...

(#948) BMW001 válasza E34M5 (#942) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát figy, attól ne is várd, hogy keveset fogyasszon. :DDD Az azért nem spórolgatásra való, hanem száguldásra. :K Lehet zokon is venné az autó, ha csigáznál vele. Azért le a kalappal előtted, hogy bemertél vállalni egy ekkora bikát.
Azért az a 17 lityi az reális is, ekkora mocihoz meg 8 hengerhez.

Chippelésnél biztos nő a lóerő is, de ami a legfontosabb, alulról nagyon jól húz.
Ugye a nyomatékcsúcs előbb megjön, és utánna mint állat már beindul. :) És redline közelében nem veszik el a teljesítmény, hanem ott is tartja a szintet.

[ Szerkesztve ]

(#949) BMW001 válasza E34M5 (#947) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Te hol csináltattad a chiptuningot az autódba? Mert én is akarok, csak még nem tudom, hova szabad vinni, nehogy elrontsanak nekem valamit. A fogyasztásomat féltem...

(#950) E34M5 válasza BMW001 (#948) üzenetére

E34M5
(újonc)

17 liter az normál lendületes vezetés melett. Szereplősen hamar felugrik 20-25 literre simán.
Az autóm e34 M5 ez csak 6 hengeres nem 8.

Pia,nők,száguldás...

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  BMW Club
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.