Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#1) Tom5

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!!!

Nagy kedvencem a fentebb említett két játék kiegészítőstűl mindenestől!!!Tipikusan az a kalandjáték ami nem a grafikájával varázsol el ,hanem a világával,a feladatokkal,küldetésekkel...Anno mikor még a Baldurs Gate 1-el próbálkoztam,nemigazán tetszett a játék,de szép lassan beleszerettem,és azóta is folyamatosan nyomatom valamelyik epizódját!!!Téma adott...véleményeket,észrevételeket,meglátásokat,kérdéseket várok ettől a topictól,akármelyik résszel kapcsolatban...és kíváncsivagyok van -e itt a PH-en is hozzám hasonló,akit megragadott a címben említett játékok világa.... :R

"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

(#2) Tom5

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pár érdekes link: :R
[link]
[link]

"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

(#3) Tom5

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Személyes kedvencem az Icewind Dale 2 :R :R
Pár hasznos infó a játékról és a világról...

Az Icewind Dale II a Faerun (ejtsd fejrún) északi pusztáin játszódik, mely a nagyobb Abeir-Toril (abír toril), ismertebb nevén Toril világ egy kontinense. Az elnevezés archaikus, azt jelenti „az élet bölcsője” és a köznapi beszédben ritkán használják. Abeir-Toril tulajdonképpen egy Föld nagyságú bolygó, melyet egy az északi féltekén található nagy kontinens ural, ezen kívül számos nagy földdarab terül el felületén. Ennek az északi kontinensnek a nyugati része Faerun, a keleti Kara-Tur és a déli Zakhara. Ez a fejezet elsősorban ennek a hatalmas földdarabnak az északi részével foglalkozik, pontosabban Faerun területével, mely a Világ Gerincével határos...Miután kellőképpen összekavarodtunk, lássuk kicsit konkrétabban a játék legelejét. Csapatunkkal megérkezünk Luskan kikötővárosába és kapjuk az infót, miszerint a Tíz Város egyikében, Targos kikötővárosába északról goblin csapatok szivárognak be. A Sword Coast mentén a legbátrabb zsoldosok, katonák és kalandorok hajóznak északra és próbálják kideríteni ennek okát. A város tehát harcosokat keres, akik megvédik területét és megtisztítják azt. A zsold ugyan kevéske, de a kaland híre annál nagyobb. A játékot a már említett egyik városból, Targosból fogjuk kezdeni. Innen lesz majd lehetőségünk lemenni az Underdark-birodalomba, ellátogatni a Cold Marshes mocsaraihoz vagy a Dragon’s Eye-hoz. Ez persze csak néhány helyszín az új részből. Ennél természetesen több fog ránk várni, hisz a játék nagyobb, mint a korábbi rész...

(#4) Tom5

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Senkitnemérdekel a topic? UP... :C

(#5) Kraptor

Kraptor
(PH! addikt)

Ez egy jó link:

http://www.gibberlings3.net/

nagyon sok érdekesség van itt. A nagy fanok elkezdték patchelni BG és társai játékokat, érdemes nöngészgetni az oldalon. Nekem az jön be a legjobban mikor BG1et és a kiegészítőt BG2 grasikájábal tudod játszani, magyarán betudod tölteni Bg1et a BG2 engniebe:)):

(#6) Tom5 válasza Kraptor (#5) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hmmmm...ez érdekes!Erre rákukkantaok!!!És végre egy hozzászólás!!!Gyerünk emberek!Nemhiszem,hogy senkine ismerné és kedvelné ezt a játékot?!?! :C

(#7) TheSilencer válasza Tom5 (#6) üzenetére

TheSilencer
(PH! addikt)

biztos, h sokan ismerik, es sokan nyomtak is, de mara sztem kevesen vannak :(
nekem nagyon tetszett a hangulata, itt ''pihen'' szinte az osszes resz& kiegeszito a gamek :R

I ♥ my Pit bull

(#8) Tom5 válasza TheSilencer (#7) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehetséges,hogy ígyvan!Mondjuk egy nagy ''hátránya'' ha tetszik,akkor nagyon sok idődet eltudja vinni.... :))

(#9) Kraptor válasza Tom5 (#8) üzenetére

Kraptor
(PH! addikt)

NA ez a topik visszahozta a kedvemet és aszem végignyomom az egészet az elejétöl TUTUmodban.

Itt van, hogy kell BG1et BG2 engineban futtatni:

[link]

Itt megtalálhattok még érdekes modokat amiket a fanok csináltak, aszem a legjobb mod az Dark Side of the Sword Coast. VAnank még beilleszthető npck meg hasonló dolgok:):)

(#10) meoindil

meoindil
(tag)

Pc-n alapművek, a kedvenc játékaim, mondjuk én még hozzávenném a Planescape Tormentet is bár az már nem Faerun világa, de hasonlóan jó.
Szerintem pusztán azért írnak ide kevesen, mert ezek valóban régi játékok, mostanában már kevesen játszanak vele, bár hangulatban nagyon kevés játék közelítette meg ezeket az elmúlt években, ráadásul beszerezhetetlenek már sehol nem kapni.
Ami viszont esetleg újra vonzóvá teheti például az Icewind Dale-t, hogy a kiegészítőkkel együtt elkészült a teljes fordítása (a Trials of the Luremaster-t is beleértve).

[Szerkesztve]

(#11) Tom5 válasza Kraptor (#9) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezeket az oldalakat nemismertem!Köszi! :C Én most az Icewind Dale 2-őt nyomatom,nekem nagyon bejön a hangulata és úgy egyben az egész!!! :R

(#12) Kraptor válasza Tom5 (#11) üzenetére

Kraptor
(PH! addikt)

A franc, elromlott a második CDm BG2böl:(:(:( Nem tudom felinstallálni a játékot

(#13) Tom5 válasza meoindil (#10) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elkészült a magyarítás?Tényleg...most nézem!!!Elkészült!!!Na,ez tök király!!!
Itt a link ha esetleg valakit érdekel...
[link]
Remélem ez meghozza pár kalandozó kedvét az újra játékhoz!!! :R
Mostmár végigtolom a 2-őt,aztán nekiesek az 1-nek...

(#14) Tom5 válasza Kraptor (#12) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én éppen a napokban Archiváltam át a Game-et,DVD-re...mert már elég régiek a CD-k amin vannak... :DDD

(#15) meoindil válasza Tom5 (#14) üzenetére

meoindil
(tag)

Én is gondolkozom rajta hogy archiválni kellene őket, de ehhez nem nagyon értek. Elég ha cd képet csinálok róluk, abból ki tudom írni ha az eredeti megsérülne, vagy kell valami trükk hozzá?

(#16) Kraptor válasza Tom5 (#14) üzenetére

Kraptor
(PH! addikt)

ÁT tudnád nekem valahogy küldeni, ha szépen megkérlek a következő filet?

BG2\CD2\Movies\MovIntro.bif

Ez az egyetlen egy file amihez nem tudok hozzáférni a CDn, a többit letudtam másolni de ezt az egyet nem, ez olyan 53Mbos file. MSN eltudnád küldeni?

(#17) Tom5 válasza meoindil (#15) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Persze!Nero-val csinálsz CD image-t,minden CD-ről és utána azt szépen kiírod DVD-re...és DAEMON TOOLs-al telepíted a témát...De anno nekem az egyet,mikor még lövésem sem volt a képfájl készítésről,sikerült úgy is archiválni,hogy cd be minden file kijelől,átmásol vinyóra és azt kiírtam új cd-re...tökéletesen működött így is...És az eredeti cucc nem használódott,hanem szépen pihen a tokjában... :D

(#18) Tom5 válasza Kraptor (#16) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Persze!!!Vegyél fel MSN-en és már mehet is a file!!! :))

(#19) Kraptor válasza meoindil (#15) üzenetére

Kraptor
(PH! addikt)

Én úgy csináltam, hogy csak simán lemásoltam eredetiröl-cdre de sajna totálisan bekrepáltak a CDk az eredetik meg nem tudom, hogy hol vannak. Megvettem volna újra őket, de nem találom üzletekbe.

(#20) meoindil válasza Tom5 (#1) üzenetére

meoindil
(tag)

Azt azért megjegyezném a grafikát illetően hogy a BG2 gyönyörűen megrajzolt egyedi háttereit a mai 3D effektcsodák még nem tudják űberelni, szerintem. Igaz a BG1 bár szintén nagyon szép (főleg ha figyelembe vesszük mikor is jelent meg) 640x480 -as felbontása nagy monitoron már nem szép, de a TUTU moddal megtámogatva azt is egy élmény újrajátszani!

(#21) Kraptor válasza Tom5 (#18) üzenetére

Kraptor
(PH! addikt)

Felvettelek a profilodban lévő email cím alapján.

(#22) meoindil válasza Kraptor (#19) üzenetére

meoindil
(tag)

Sajnos már nem kapni őket sehol, se BG-t se Icewind Dale-t nem, láttam mostanában. Esetleg neten vagy ebay, de ahhoz megfelelő bankkártya kell.

(#23) Tom5 válasza meoindil (#20) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Maximálisan egyetértek veled!!!És szerintem a karakter portrék amik még naggyon ütősek!!! :Y Pl: BG2 ből Arie az elf varázsló/papnő portréja...szerintem írtózatosan ütősre sikeredett... :C Ha elf lennék tuti beleszeretnék... :B

(#24) Tom5 válasza meoindil (#22) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ritkán de lehet pár ínyenc dolgot találni a MediaMarkt (Ez itt nem a reklám helye),polcain az akciós játékoknál,illetve az ömlesztett játékok legalján...(amikor egy nagy ketrecizéba szórják a régi cuccokat)...ott érdemes kutakodni...anno láttam őket díszdobozban...de mostanság sajna nem...pedig nevetséges árért kínálták...

[Szerkesztve]

(#25) meoindil válasza Tom5 (#24) üzenetére

meoindil
(tag)

Szoktam nézni, de már elég régóta nem láttam egyiket sem, sajnos.

(#26) Tom5 válasza Kraptor (#21) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mission completed... :DDD

(#27) Kraptor válasza Tom5 (#26) üzenetére

Kraptor
(PH! addikt)

Köszi szépen :R

(#28) Kraptor válasza Tom5 (#26) üzenetére

Kraptor
(PH! addikt)

Most szórakozok tutval és olvasom, hogy van olyan tut tweak ami eltörli az xp limited, magyarán nagyobb szinte is tudsz lépni mint amit az eredeti játék enged

(#29) Tom5 válasza Kraptor (#28) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nahhh...ezmár tetszik!!!Erre vártam!!!Ma nemérek rá próbálgatni,de holnap nekiesek!!!Köszi mégegyszer a sok linket!!! :R :R

(#30) Kraptor

Kraptor
(PH! addikt)

Na itt van leírás tutuhoz, találtam egy könnyebb telepítést.

* Teljes install BG1 + TotSC(kieg kell!!)
* TotSC patch www.bioware.com-rol ha nem a The Original Saga van meg (3 lemezes)
* BG1 Baldurdash fixpack + szöveg update [link]
* Install BG2 (és ToB ha van)
* Patch BG2 ugyanúgy www.bioware.com-rol
* BG2 Baldurdash fixpack + szöveg update [link] ez a patch TOBra való, de ha nincs TOB akkor az oldalon megtalálsz egy olyan patchot is ami sima BG2re való
* EasyTutu [link]

Letöltöd a megfelelő EasyTutut majd utána követed az egyszerű utasításokat, nagyon frankó:):)

Ez azért jobb mert nem fogja öszzcseszni az eredeti játékaidat hanem egy új foldert csinál, mondjuk kell megint 3Giga szabad hely neki, de install után így néz ki majd, hogy van BG, Bg2 és BGTutu könyvtárod.

Van még pár hasznos kieg. Ezek pontosítják a játék szabályait, pl Elfek immunisak a sleep spellre, stb.
[link]
Ha ezeket felakarod akkor még EasyTutu futtatása elött kell megtened a BG1 könyvtárba közvetlen.

Miután felraktad easytutut, BGTutu könyvtárban található Bgmainn.exevel tudod elindítani és élvezni.

Letöltheted tutu fixet innnen[link]
a core bug fixeket nem kell installálnod mert az már benen volt easytutuban de vannak pár kiegészítők amiket érdemes felrakni, pl szebb víz, a térkép BG2 stílusú legyen, stb.

Itt találsz Tutu kiegészítőket:

[link] Tutu Tweak Pak, ebbe egy csomó minden benne van.

Itt [link] különböző npcket, questeket találhatsz Tutuhoz. Amit érdemes letölteni az a Gui mod, ami visszarakja BG köves guiját BG2 enginebe, nagyon frankón néz ki. 640x480, 800x600 és 1024x768 felbontásban tudod hasnzálni a guit.Pár kép:[link]

Az összes Tutu installációt a BgTutu könyvtáradba kell majd beraknod. Jó játszást!:):)

[Szerkesztve]

(#31) Tom5 válasza Kraptor (#30) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:R :R :R

(#32) Tom5

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Senkinek sincs véleménye az adott témáról?! :B

(#33) Kraptor válasza Tom5 (#32) üzenetére

Kraptor
(PH! addikt)

Most keményen nyomom TuTuval, nagyon frankó:):):) MAjd szerintem mégegyszer újra kezdem BG1et, nagyon élvezetes így:)

(#34) D_r_u

D_r_u
(tag)

Igennn!!! Végre egy nekem való topik :))

Hello Mindenki!

Remélem figyeli még vki e topikot, mert naon szivesen eszmet cserelnek ezekröl a játékokrol:) Nekem BG1-2 minden idők legjobb játékai, olyan élményt adtak, amit semmi nem bírt überelni azóta és nem is fog tudni. 2szer toltam végig mindkettőt, nemrégen kezdtem bele az első részbe kiegészítőstül újra, csak sajna egyetem miatt nem igazán haladok vele :(
Szal Faerun jöhet minden mennyiségben :)
Üdv
Dru

(#35) Qru

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Honnan lehet leszedni az Icewind Dale 1 kiegészítőjét a HOW-t???

Már végig nyomtam a BG2-t meg az összes ilyen klasszikust, és most +szereztem az ICWD1-et is és szeretném a kiegészítőjét is végig nyomni.

Még egy kérdés:

Ki próbálta ki a BG2 - The Darkest Day kiegészítőjét? Egyszerűen nem tudok restelni mikor Candelkeep-be visszamegyek!!!

[Szerkesztve]

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#36) Qru

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kihalta az összes BG -fan :F :(

Akkor újra:

Ki játszott a BG2 nem hivatalos kiegészítőjével a The Drakest Day-el?

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#37) Boglya válasza Qru (#36) üzenetére

Boglya
(senior tag)

Én itt vagyok, a bg2 és kiegészítője a kedvenc gaméim közé tartozik, de azért az icewind dale sorozat se rossz:D.
A the darkest dayt soha nem próbáltam, mert bár megvan, de asszem írták h a hivatalos kiegészítővel (throne of bhaal) nem kompatibilis, tehát hanyagoltam.

(#38) Qru válasza Boglya (#37) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Igen, ez sajnos így van! Nekem is le kellett szednem a TOB-t. Az egészet újra kell kezdeni, mert Irenicus halála után folytatódik a story. Tele van már az alap játék is turbó tápos cuccokkal. (már-már kissé Diablós tápolás szint), de nagyon jó kis cuccok.

Icewind dale 2-t már végig nyomtam, most jutottam hozzá az egyhez. Kicsit furi a 640x480-as felbontás de nagyon szép a rajzol grafika. Nekem sokkal jobban bejön mint a generált (pl NWN).

Lionheart-al játszottál? Jó játék? Hozza a BG érzést?

(#39) Boglya válasza Qru (#38) üzenetére

Boglya
(senior tag)

Graf tényleg nagyon üt, a 3d még nem tudta elérni a festett hátterek színvonalát :( .
Lionheart-al nem játszottam, de a képek alapján ez is jó lehet, asszem kipróbálom:D.
Amit ebben a stílusban tudok ajánlani az a Temple of elemental evil, hasonló környezetben játszódik mint a bg.

(#40) Qru válasza Boglya (#39) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Majd +próbálom megszerezni vhonnan. (ha van tipped akkor... ;) )Az is D&D szabályrendszerű? 3rd edition?

(#41) sghc_toma

sghc_toma
(senior tag)
LOGOUT blog

azért a ToEE-el vigyázzatok, én elég sokszot kiborultam tőle.. annyi bug van benne, mint ilyenkor a szúnyog a balatonnál...

Qru: Lionheart nem dungeons and dragons, vmi más rendszer, de ha jól emlékszem, az is d20-as.. amúgy fasza gém, ütős hangulattal..

in asm we trust

(#42) D_r_u

D_r_u
(tag)

Jé itt emberek is vannak :)) Talán végre lesz vmi élet is itt :)
sghc_toma-val ellentétben nekem nem jött be a Lionheart, föleg a szürkés-barnás mosottas graf miatt. Bár lehet h csak túl keveset játszottam vele :)

(#43) Qru

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Lejött a Lionheart, már csak installni kell! Kíváncsi vok, a demóját már kipróbáltam. Nem tűnik rossznak első körben.

NWN 2-t mikor adják ki?

(örülök, hogy kezd éledni a topik :D)

(#44) Boglya válasza Qru (#40) üzenetére

Boglya
(senior tag)

Jaja, 3rd edition:D. Sok helyen meg lehet szerezni ;) .

(#45) Qru

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Próbálta már vki a BG2-t hálóban játszani? Kíváncsi lennék, hogy milyen! NWN-t próbáltam hálóban, az nagyon pöpecül is működött.

(#46) Boglya válasza Qru (#45) üzenetére

Boglya
(senior tag)

Tegnap akartam lanozni bg2-vel. Idáig soha nem volt probléma a gémmel, most az egyik gépen kiakadt indításkor, a másikon akárhányszor beállíotottam a grafikai minőséget meg a felbontást, visszalőtte alapbeállításra, 640ben meg nem játszok. Igaz, ezeken a gépeken még nem próbáltam ki a játékot ezelőtt, lehet h idáig szerencsém volt:D.

(#47) Qru válasza Boglya (#46) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nekem az a bajom, hogy ha felveszed a felbontást akkor lekicsínyítődnek a dolgok nagyon. (hát igen, a rajzolt dolgok átka, bezzeg a rendereltnél... viszont az meg kiábrándító, mikor minden 2.ik dungeon ugyan úgy néz ki)

(#48) sghc_toma válasza Boglya (#44) üzenetére

sghc_toma
(senior tag)
LOGOUT blog

nem is, mert 3.5.. :P

nwn2 meg okt. 17-re van írva.

ToEE-t meg tessék pen and paper játszani! :D ütős ''kis'' modul , az szent!

[Szerkesztve]

in asm we trust

(#49) Boglya válasza sghc_toma (#48) üzenetére

Boglya
(senior tag)

Kösssz a kijavítást:D. És a falloutok hányas dnd szabályrendszerrel mennek:D:D:D?
Qru: Lionheartot már kipróbáltad?

(#50) sghc_toma válasza Boglya (#49) üzenetére

sghc_toma
(senior tag)
LOGOUT blog

fallout nem dnd :D
a rendszer neve Special. egyébként a Lionheart is arra alapszik..

[Szerkesztve]

in asm we trust

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.