Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#951) Rick4 válasza Hakim (#949) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

Amikor lemerült...szó szerint érted ezt? vagyis kikapcsolt a gép, annyira lemerítetted? ha igen, el ne mondd a szervizben.....a lítiumakksik az ilyet nem nagyon szeretik... :(

A probléma Te magad vagy: ebben az évben is mindent úgy csináltál mint eddig, mégis végig más eredményekben remélkedtél.

(#952) Chili7 válasza Rick4 (#951) üzenetére

Chili7
(őstag)

Azt akarod mondani, hogy nincs benne ilyenirányú védelem?

(#953) Rick4 válasza Chili7 (#952) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

ez nem védelem kérdése, a lítium akksiban van egy ilyen feature, hogy ha lemeríted, nem tér észhez. előfordulhat, de nem gyakori..telefonakksinál már láttam ilyet...

A probléma Te magad vagy: ebben az évben is mindent úgy csináltál mint eddig, mégis végig más eredményekben remélkedtél.

(#954) Reac^ válasza amargo (#941) üzenetére

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem értem hogy lehet próbálni pár boltot?!?! :F

Megnézed mi való bele (SD,DDR,DDR2) azt veszőőő a sarki boltban. :B

1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

(#955) tomi07

tomi07
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy mi okozza azt a jelenséget, hogy az Everest-ben nézve a laptopom akkumulátorának kapacítása a tervezett és a teljesen feltöltött állapot is minden feltöltés során változik. Az elhasználódás mértéke ugyanakkor ugyanaz marad. Ha az akkumulátort menet közben kiveszem, majd ujra a helyére rakom akkor pedig ismételten megváltozik. Ekkor a tervezett kapacítás mindíg visszaáll az eredeti értékre, ami gyárilag volt, a teljes kapacítás pedig értelemszerűen megnő. Az elhasználódás mértéke természetesen így sem változik.
Találkozott már valaki rajtam kívül is hasonlóval?
Megjegyzem, hogy nem az akkumulátortól függ, mivel kettőt használok /más típusúak a gyártó szerint és a felhasznált cellák szerint is/ de ez a jelenség mindkettőnél fenáll.
Néztem már más programmal is /mobmeter/ de az is ugyanezt jelezte.

(#956) Chili7 válasza xcbiker (#942) üzenetére

Chili7
(őstag)

Itt vannak a képek a leficcent billentyűkről:
[link]
[link]
[link]
[link]
Meg tudod csinálni?
[link]

[Szerkesztve]

(#957) xcbiker válasza Chili7 (#956) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

igen

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#958) koob

koob
(senior tag)

Hi,
nem tudom mitől de nem műxik a touchpad,
mivel állíthatódott el? hogy lehet visszahozni?
thx

(#959) Chili7 válasza koob (#958) üzenetére

Chili7
(őstag)

''Fn+F7''?

(#960) ViTToRe

ViTToRe
(tag)

Sziasztok. Kb 30 perce keresgelek a válaszom után . sikertelenül igy gondoltam irok ide. Van egy averatec 3200 tipusus laptopom amibe szinten mindent a VIA gyártott. Felraktam az XP t és semmitse ismert fel ... 1-2 drivert megtalaltam meg minden .... de az eszköz kezelőben van két sárga kérdőjel: Hálozati vezérlő ésa PCI egyszerű kommunikáációs vezélő. problémám az hogy nem működik az USB és a WLAN... USB nel nincsen sárga kérdőjel az eszközkezelőben. :))

Akinek bármi ötlete van vagy tud segiteni, kérem irjon ide , vagy irjon privátot, esetleg msn:viktor91@gmail.com
Előre is köszönöm :R

(#961) Rick4 válasza ViTToRe (#960) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

én elsőre, kb 10 másodperc alatt megtaláltam az összes drivert. [link] ezeket töltsd le, menni fog. az egy dolog, hogy 1-2 dolgot lát az xp, a viának kell külön usb driver, régebbieknél még AGP driver is van...sok sikert.

(#962) ViTToRe válasza Rick4 (#961) üzenetére

ViTToRe
(tag)

koszonom segitseged. ez a honlap nekem is bejott egy elozo kereses alkalmaval .... de sajna akkorse jottem ra es most se sikerult rajonnom hogy hogyan kell letolteni.... regisztralva vagyok. Ha fellul megvaltoztatom a nyelvet akkor meg visszadoba kezdooldalra ahonnan nem igazan erem el a drivereket.... nemtudom mitcsinaljak :(

(#963) ViTToRe

ViTToRe
(tag)

Meg azt nem ertem, hogy az eszkozkezeloben nincs sarga kerdjel az usb nel mert vmi hulyeseget felraktam az usb driverekent...... De akkor miert nem mukodk ? Lehethogy rossz a driver ?

(#964) Rick4 válasza ViTToRe (#962) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

akkor esetleg innen: [link]..az usb még biosból is kapcsolható, lehet ott van valami..telepíts fel mindent, és kiderül, mi lett vele..

[Szerkesztve]

(#965) ViTToRe válasza Rick4 (#964) üzenetére

ViTToRe
(tag)

Feltelepítettem mindent, de az usb továbbra sem működik... nemtudom mi lehet. BIOS ban vmi USB 1.1 vmi van ... de az is enable n van. Megpróbálok egy olyan XP t beszerezni amiben alapból van egy csomo driver.... hátha menni fog. Ezt akkorse értem: nincs semmi kérdőjel az USB nel mégse jo :(
Köszönöm a segítségedet :R

(#966) Rick4 válasza ViTToRe (#965) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

sp2-t tettél fel? semmi más nem kell, csak egy ilyet tartalmazó lemez... mi az, hogy nem működik az usb? beledugsz egy eszközt, és nem történik semmi????

(#967) ViTToRe válasza Rick4 (#966) üzenetére

ViTToRe
(tag)

először is sp 1 kellet ahoz hogy feltudjam tenni az usb driverét.... okés nem jó ... felment sp2 is hááátha... de nem, ugyanúgy nem működik. Eszközkezelő felismerte, driver detective vagy mit használtam kínomba pedig aztírta hogy régi a driver amit usb re raktam fel. Amúgy az hogy nem működik abbna nyílvánul meg hogy bedugok mondjuk egy kari olvasót vagy vmit és semmi.... semmi ''uj hardver csatlakzotatva'' és kari olvasón se világít a zöld led. Kipróbáltam mással is... azzal se ment.... kicsit tanácstalan vagyok már, hardveresen jó a laptop mert usb nél minden vezeték a helyén minden rendbe. Esetleg még alaplap driverre gondoltam hátha az segít....

(#968) Májsztró

Májsztró
(PH! addikt)

Üdv ! Lenne egy intim kérdésem !

Van egy IBM TP 570-es notim , Win ME van rajta. Azt szeretném klrzedni ,hogy hogy lehet beálltani azt hogyha lecsukom a notit akkor ne hibernáljon hanem csak a képrenyőr kapcsolja le ! 5let ? :))

(#969) Rick4 válasza Májsztró (#968) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

vezérlőpult, energiagazdálkodási lehetőségek, speciális fül, műveletek: amikor lecsukom a noti tetejét: hibernáljon, vagy csak szundítson....xpnél működik, bár toshibánál nem akart menni, ibmnél tuti fog.. ;) .

[Szerkesztve]

(#970) Rick4 válasza ViTToRe (#967) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

hát, ott valami gebasz van....vagy a biosban, vagy az alaplappal van valami....ennél több ötletem így messziről nincs...

(#971) Májsztró válasza Rick4 (#969) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

akkor xp alatt valszeg jó lesz , win ME-be nem találtam ilyen opciót ...

(#972) Rick4 válasza Májsztró (#971) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

még nézd meg ugyanott, hogy az energiagazdálkodási sémáknál a hordozható/ laptop van e beállítva...most asztali gépen nekem sincs, de laptopon ott szokott lenni..

(#973) Májsztró válasza Rick4 (#972) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

valszeg holnap megjön a ramom , oszt akkor XP-zek ! :D

Különben érdemes 128 ramra , 366 proccra meg 10Gb-os hdd-re XP-t tenni ? vagy esetleg valami régebbi winfossal kacatoljak ? :))

(#974) Rick4 válasza Májsztró (#973) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

létezik egy tuning xp. egy bizonyos fine tuned kiadás, én is ezt használom, ki van belőle szedve minden felesleges dolog, és nagyon jól hasít. feltéve valami 4 giga alatti méretű..ha kicsi a vinyód, érdemes rákeresni az xp usb stick edition-re...az tuti kevesebb helyet foglal..

(#975) JimKirk

JimKirk
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Azt szeretnem megkezredezni, hogy az uj laptopoknak az akksijat ki kell-e sutni?
A boltban azt akanlottak nekunk, hogy 16 orat toltsuk aztan pedig teljesen meritsuk le!
Viszont itt-ott forumokon azt is irjak, hogy ezeket az uj akksikat mar nem kell sot nem is szabad!

Hol az igazsag?:)

(#976) Májsztró

Májsztró
(PH! addikt)

xp alá találtam királyul battery eatert , Me alá viszont nemigen , létezik ilyen ? a 2.50 , 2.60 , 2.70 meeg a 2003 sem jó winMe alá ! :O

(#977) h-yle

h-yle
(őstag)
LOGOUT blog

Hali!
HP topicban már megkérdeztem, de hátha itt többen lesik itt és felteszem.
Nekem van egy rohadt idegesítő problémám egy HP pavilon tx1000-el (pontosabban tx1205us ami a tx1000 széria tagja)

Ehhez a kis drágasághoz járt egy kicsi remote control amivel MCE-t (Vista Home Premium van rajta) meg a HP saját front endjét lehetne kezelni. Működött is a cucc rendesen, de miután egy kicst takarítottam a gépen (72 futo process soknak tűnt egy friss gépen...) cseszett müxeni a kis cseles. Semmi HP cuccot nem szedtem le, csak a Norton trial-t meg Vongo (valami filmletöltős fizetős fos) trial-t, meg valami AOL szart. Aztán lekaptam a TotalCare-t is mert indulás után helyből lefagyott... (Ezt sem lehet újra leszedni)

És az óta nem megy a táv... Driver nincs hozzá se neten, se sehol. Szóval nem vágom mivan. Egész nap ezzel szoptam és már halálra idegesít, szóval ha bárki tud linket, vagy van tapasztalat akkor pls help! Köszi

Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven

(#978) Shadowfax válasza Májsztró (#976) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Hmm? [link]

www.eladomakonyvem.hu

(#979) Rick4 válasza JimKirk (#975) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

ha kiveszed az akksit, és megnézed, valószínű, hogy találsz rajta egy Li-ion feliratot. ezeket már nem kell kisütögetni, ( pont ezt nem kell vele csinálni) de még 16 óráig töltögetni sem, ha feltöltötted, viheted bármerre, ha lemerülőfélben van, feltöltöd megint 100%ra, és ennyi. ha új, 8-10 töltés után fogja elérni a maximális kapacitását, és kb ennyi. azért a notidon állíts be valami akksikímélő üzemmódot, biztos ami biztos.. ;)

(#980) Rick4 válasza Májsztró (#976) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

pedig itt [link] azt írják, hogy a 2.6os jó alá, a 2.7es pedig [link] windows all...... :U

[Szerkesztve]

(#981) Májsztró válasza Rick4 (#980) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

Lehet hogy winfos all , met tudja a ME , csak ezt kapom : :DD

Access violation at address 0044FD63 in module 'BEPRO.EXE'. Read of address FFFFFFFF

(#982) Side_

Side_
(senior tag)

Hello!

Nem biztos, h ez a legjobb hely, de megkérdezem ittis:

Van egy Dell D600am, van benne egy DVD író.
Slimtype DVDRW SOSW-852S-nek írja.
Eddig tökjól ment, de most egy újraindítás óta semmi.
A rendszer látja, azt írja, h megfelelően működik, de ha beteszek egy cd-t, akkor semmi. Nem is hallani azt a kis kattanást és felpörgetést, mint előtte.
Amikor kiveszem a lemezt, akkor látni, h pörgette - de csak lassan.

Valaki tudja mi lehet?

Köszi

''Van visszajelzés, tehát vagyok!''

(#983) Thunderzolee

Thunderzolee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Halee!
Érdeklődnék, egy barátom eladná HP Compaq NX 6325 laptopját. (nem tudta a pontos típusszámot) [link]
Több félét is gyártottak ebből, hát nem volt benne bizos, de ezt mondta: Sempron 3400+ (1.8Ghz)proci, 512DDR2 667-es ram, 60 hdd (valószínű sata), dvd-rw, lan, és Radeon Xpress 1150 vga. Akksi kb 2,5 órát bír.
Namost ez 75ezer, nem tartom rossz árnak (kb egy éves sincs a gép), és meg is veszem; bár én alapjában full Intel párti vagyok, nagyon nem csípem az AMD-t. De ennyiért szerintem még max. Celeront se szerezhetnék, azt meg szintén nem csípem. Kérdeztem tőle, h mégis, pl. Carbon, Flat Out2, FEAR, Ghost Recoon meg ilyen szintű grafikai játékok elmennek rajt simán, azt mondta. Igazából amiatt írtam ide, h lehet e ebben processzort cserélni -me ha jól néztem a linkben akkor ennek csak 256 az L2-je ami szörnyen kevésnek tűnik-, a linkben többféle típus is szerepel, amivel anno forgalmazták, me pl. hdd-t; vagy ramot azt simán ki lehet cserélni, néztem itt a hirdetések közt, még válogatni is lehet (2×512, vagy 2×1 Gigára).
Csak nem tudom Dualban mennek e a ramok, ha kettőt vennék bele? me ha nem akkor elég egy másik 512-es a meglevő mellé. A másik kérdésem ez az Xpress 1150 Vga. Ez milyen? kb. hol helyezkedik el a GT 6ezres, 7ezres, 8ezres széria vonalán?
És még azt kérdezném, h mit jelent az, (másik fórumban írtak róla), h 5 éves laptop csoda ha megy még, vagy valami ilyesmi volt a lényege.. a laptopok nem mennek el sokáig? Inkább ne vegyek sose laptopot? A régi 478-as konfigom évekig szuperul ment, pedig éjjel-nappal töltöttem vele a netről mindenfélét. Arra gondoltam, ez a laptop jó lenne letöltőkonfig gyanánt, és akkor nem kell a másik gépemnek menni, energiatakarékosságból nem ártana asszem, meg csendesebb is lenne..
Ja és hol cserélnek procit?

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#984) Side_ válasza Side_ (#982) üzenetére

Side_
(senior tag)

Illetve talán már újraindítás előtt volt egy lemez, amit nem látott.
Aztán azóta semmi... :(

(#985) Side_ válasza Side_ (#984) üzenetére

Side_
(senior tag)

Még annyi kieg, kogy ha megnyitnám a cd-t, akkor úgy jön be, mintha egy üres disc lenne benne. (Semmi hibaüzenet.)
Driver le-fel megvolt...semmi változás.
:(((

Ha disc nélkül tolom be a tálcát, akkor meg hallani, h felpörög-leáll. (Asszem ez eddig nem így volt, de nem biztos.) De az valószínű, h akármikor amikor betoltam, akkor volt egy kis kattanás - elektronika-általá vezérelt valamitől...sztem.

[Szerkesztve]

(#986) Side_

Side_
(senior tag)

Jelentem, 'ez tökhülye'! :W

Most betoltam egy disc-et - már vagy 100adjára, és egyszercsak ment.
Értetlenül állok a dolog előtt.
Mivel ha egyáltalán nem ment volna, akkor legalább sanszos, hogy elromlott.
Így viszont mivan? :DDD

Jólvan, azért örülök is kicsit...

(#987) Thunderzolee

Thunderzolee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nahh, legalább a ramok Dualba mennek, ez már tuti, ugyhogy az egyik kélrdésre meg is találtam a választ.. :DD

(#988) Bade

Bade
(tag)

sziasztok!
Milyen progival tudnám szabályozni a laptop hűtését?Csakmert iszonyat melegszik,játék(manager játék) közben meg ugrál a kép.Egy Acer 5671AWLMi-ről van szó.(ati radeon x1600 vga)

[Szerkesztve]

(#989) peterkeT válasza Bade (#988) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Gyakorlatilag semmivel. Kiegészítő hűtés, notebook hűtőpad, amire szükséged van.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#990) budo82 válasza Thunderzolee (#983) üzenetére

budo82
(kvázi-tag)

X1150 ügyben: a mindig segítő lista vid.kártyákhoz
[link]
Ez alapján tudsz már következtetni, hogy mennyire ''izmos'' a kicsike. :)

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

(#991) Thunderzolee válasza budo82 (#990) üzenetére

Thunderzolee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Uhh, kössz, ez a VGA lista ez nagyon jó. Már régóta kerestem valami ehhez hasonlót, mindenesetre el is szörnyülködtem ezen a hangzatos nevű X1150-es kártyán.. ppffffffffff..
Bár mondjuk sokáig FX5700-es (256ramos) kártyát használtam, ami anno jó is volt, bár ez még az alatt teljesít csak.. pppppppffffffffffff nagy thanx a linkért! :R

(#992) sheratan

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Thinkpad notikon kell valami extra beállítás, szoftver, akármi, hogy működésre bírjam a wlan-t?
ma kellett volna egy T43-at összehoznom egy Dlink di624 wireless routerrel, de sehogy sem sikerült (hozzáteszem, hogy egy másik gépben levő dlink airplus wireless pci kártya vígan kommunikál a routerrel már hetek óta, sőt, a fefo ''márkájú'' másik laptop is, valamint az én sajátom is). olyan a hálózati kapcsolatoknál a wireless ikonja, mintha ki lenne húzva a kábel, nem tud (talán nem is próbál) kapcsolódni. a wireless antenna természetesen be van kapcsolva, de akkor sem változott semmi, ha kikapcsoltam-bekapcsoltam...

valami ötlet?