Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#851) Rick4 válasza dabadab (#850) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

maradjunk annyiban, hogy a T60ban van express card slot is, meg pcmcia kártyahely is.
a 7200as hddk milyen csatolófelülettel tudnak ennyit? mert eleve 5400as sata vinyó van benne....akkor az szerinted mennyit tud? megint összezavarodsz a sok számtól...ha a te gondolatmenetedet követjük, bőven jó egy 2600ftos usb-s mobilrack, usb is tud annyit, amennyi ennek kell, és olcsó is..

A probléma Te magad vagy: ebben az évben is mindent úgy csináltál mint eddig, mégis végig más eredményekben remélkedtél.

(#852) dabadab válasza Rick4 (#851) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ulj le szepen, olvasd el azt, amit irtam, szedd ossze a gondolataidat, aztan ha eldontotted, hogy mibe akarsz belekotni, meg minek, akkor irj egy masik hozzaszolast.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#853) Rick4 válasza dabadab (#852) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

na, akkor felteszem, ha még neked sem világos az, ami másnak is sötét:

A 7200-as HDD-k ugy max ~70 MB/s-et tudnak milyen csatolófelületről beszélsz? modjuk a megfogalmazásból is látszik, milyen tényszerűre sikeredett...

Letezik egyebkent ExpressCard slothoz (a T60-ban ez van, gyakorlatilag a PCMCIA uj verzioja)....nagyon jó, hogy tudjuk, mi jön a pcmcia után, de sajnos az ibm T60ban ez is van, ill. pcmcia is van..csak neked: I/II-es tipusú is...

nagyon szép és nagyon jó, csak a 75%a hülyeség...semmibe sem akarok belekötni, csak szólok, hogy legalább az autós topicok kívül ne beszélj már így...az sem baj, ha információ és tudatlanság híján odateszed a végére, hogy szerintem.. ;)

gondoltál már arra, hogy értelmezz kérdéseket? hasznos dolog...

A probléma Te magad vagy: ebben az évben is mindent úgy csináltál mint eddig, mégis végig más eredményekben remélkedtél.

(#854) Rick4 válasza dabadab (#852) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

azt hiszem, így van értelme valamiről beszélni..
[link]
[kép]

érdemes ide benézni, noti vinyók sebességéről mesélnek a srácok.....[link] hát, még mindig nem tudom a 7200as vinyók hol, mikor, miben tudnak 70 megát.... :(

[Szerkesztve]

(#855) dabadab válasza Rick4 (#853) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

1. A HDD-k maguk birnak ennyit. Fizikailag. Ilyen gyorsan tudja lekapkodni az olvasofej a biteket a tanyerokrol.
2. Van a T60-ban EC? Van. Hat akkor meg?

Ha lesz vmi konstruktiv otleted, akkor irj megint, az ures kotozkodes felesleges.

#854: kulso hazba 3.5''-es HDD-ket is lehet rakni (marpedig ha valakinek sok helyre van szuksege, akkor valoszinuleg 3.5''-eset fog valasztani), azok produkalnak ilyen sebesseget.

[Szerkesztve]

(#856) Rick4 válasza dabadab (#855) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

még mindig nem veszed észre? ez pon t olyan, minthogy a bmw-s csákó 130ezer km után 130ezer ftot költött az autójára....ott sem tudtál értelmezni egy egyszerű mondatot...a hdd-knél nincs olyan, hogy ennyit bírnak, vagy annyit bírnak...van többek között írási, olvasási, elérési sebesség, csak hogy az alap felhasználók számára fpntos értékekről beszéljünk.......el kellene ide jutnod agyban...

(#857) Rick4 válasza dabadab (#855) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

nem mondta senki, hogy sok helyre van szüksége. azt mondta, bővíteni szeretne....szerintem nincs élő ember, aki a 2 kilós notija mellé olyan 3.5''os racket szeretne használni, ami csak 230V közelében megy (mert ugye az usbről már egy 3.5''os vinyót nem tud meghajtani az 500mA-rel...)....és ráadásul 1 kilós...mondjam még mekkora baromságokat mondasz, vagy magadtól is rájössz?

(#858) dabadab válasza Rick4 (#857) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Koszonom, nem kellett rajonnom, eddig is tudtam, hogy csak kotozkodni tudsz.

Az, hogy szerinted mi miert baromsag, nem igazan erdekel, lattam mar hotebook mellett 3.5''-es HDD-t, adott korulmenyek kozott nagyjabol az volt a legjobb valasztas.

(#859) Rick4 válasza dabadab (#858) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

meg gondolom láttad is a faszit, aki 130ezret költött a bmw-re..megint oda lyukadunk ki, hogy a kérdéseimre támadás a válsz megfelelő indok, tény közlése helyett....az adott körülmények a bmw-s esetében is mások voltak, nyilván nem volt igaz, de te mást olvastál ki a sorokból.

remélem nem veszed kötözködésnek, de arra kérnélek nyomatékkal, hogy ne beszélj hülyeségeket össze vissza, mindenféle hallott láttott infók alapján, ezzel csak elbizonytalanítod azt aki tanácsért jött ide. ha van hozzászólnivalód, legyen egy linked, vagy hivatalos infód is, ami alátámasztja, ill. megerősíti a hozzászólásaidban leírtakat. ha sejtesz vagy gondolsz, írd le azt is, mert ugyan én már ismerkel elég jól ilyen szempontból, de más képes lesz elhinni neked valamit, és utána meg jön a meglepetés, hogy a fele sem volt igaz...köszi a többiek nevében is...

[Szerkesztve]

(#860) dabadab válasza Rick4 (#859) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nezd, mar itt fosod egy szot egy darabja, de csak nem sikerult kiboknod, hogy milyen tenyszeru tevedest kovettem el. Ha megtalaltad, szolj, elobb ne.

(#861) Rick4 válasza dabadab (#860) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

tegyél különbséget aközött, hogy nem mondtam, így nem tudod, vagy mondtam, de fel nem foghatod....itt az utóbbi történt....nézd, azt mondom, ha eddig nem vetted észre magad, ezután nem a többiek kárára fogok itt mesélni rólad, de egy dologban már biztos vagyok, neked egy nappal hamarabb kellett volna megszületned, és akkor senki sem csodálkozott volna azon, amit csinálsz.... :D

(#862) amargo válasza 4d (#848) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Szükséged van az ODD-re mindig?
Ha nem akkor ultrabay hard drive-ot keress.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#863) kolnay

kolnay
(senior tag)

Hi!
Szerintetek is jobb egy notebookos vidkari mint a pc-s változata?

Tyűű, de meleg van!

(#864) dabadab válasza kolnay (#863) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Kerdes, hogy mit ertesz ''jobb'' alatt :)

Kisebb helyen elfernek, kevesebbet fogyasztanak, ellenben kisebb a teljesitmenyuk.

(#865) Rick4 válasza amargo (#862) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

ez nem rossz ötlet, :U de egy ilyen satás keret 13K körül van, még a vinyó bele, és 25K körül áll meg...nyilván nem beszéltünk róla, hogy mennyi a keret rá, és mennyire fontos az ár, de ezt én soknak találom...

(#866) Rick4 válasza dabadab (#864) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

örülök, hogy nem öntörvényűen egy oldalról értelmezel egy kérdést, és ez alapján válaszolod meg... Luca lányod most biztos büszke rád... :D ;) határozottan feljődőképes vagy..

(#867) kolnay válasza dabadab (#864) üzenetére

kolnay
(senior tag)

én is így gondoltam, de pár nagyokos nem így gondolja a ph!-n! :W

Tyűű, de meleg van!

(#868) kolnay

kolnay
(senior tag)

ráadásul vagy egy lüke aki nem fogja fel hogy mi az hogy minőség!
Aszondja hogy az adott fusi meg az adott alienware az ugyanaz! :Y
De nem fogja fel hogy a fusi kaki. :))
Meg aszongya': 6800go=7600 :W

[Szerkesztve]

Tyűű, de meleg van!

(#869) Rick4 válasza kolnay (#868) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

érdemes lenne összenézni egy tesztben, hogy a két notis videokari mit tud ugyanolyan hardverrel. de ha csak abból indulunk ki, hogy a desktop karik mennyire messze vannak egymástól teljesítményben (a 6800as kb ma kb. egy 7300GT szintjét hozza) akkor a noti videokarik is hasonló távolságban lehetnek...

(#870) peterkeT válasza kolnay (#868) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Na, azért azt tegyük hozzá, hogy az Alienware sem egy minőségbajnok, csak mindig minden hardverből a legerősebbet kínálja. A Clevo név mond neked valamit?

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#871) Rick4 válasza kolnay (#868) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

figyumár...ott még a 6800go után az előbb X1800 volt... :(

(#872) xedos

xedos
(PH! addikt)

Szóval...
Külső winyók....
USB-n a valós átvitel max 25Mbyte/sec
Firewirénél ez kb elmehet 30 esetleg 35-ig...
Ezek saját tapasztalatok...

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#873) Rick4 válasza xedos (#872) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

kérdés, hogy az usb-s vinyó 5400as, vagy 7200as volt-e, emiatt még lehet gyorsabb. én is megnéztem egy 5400assal, nálam is 26 megával ment...nagy vinyók (3.5'') idekábelen is csak 50-60 megát tudnak...így a firewire is nagyon kevés ahhoz képest, amit elméletben mondanak rá.... :( nem találtam semmit az ultrabay adatátviteli sebességére vonatkozólag...az még lehet egy jó ötlet..

(#874) xedos válasza Rick4 (#873) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Az ultrabay elvileg ide...
Feltéve ha a dvd is az volt a helyén...
Az a leggyorsabb megoldás!

(#875) 4d

4d
(fanatikus tag)

Jájj most látom csak milyen parázs vitát váltott ki a kérdésem: tényleg nagyon köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, higgyétek el tényleg nagyon segítenek. :R :))

Annyit szeretnék még hozzátenni, az oka a bővítésnek az, hogy a notin egy video installációs szoftver futna, ami zabálja a procit és a memóriát, 7200-as vinyót ajánlanak a használatához, ráadásul egy csomó videoanyagot kell majd egymásra pakolászni működés közben, megspékelve mindenféle effektekkel, a notihoz egy midi vezérlő lesz csatolva usb-n, amivel gyorsan lehet majd váltogatni a video jelenetek között (gondolom ehhez kell a gyors vinyó), mindez egy projektorra rákötve... ezért kellene nekem olyan megoldás, amivel remélhetőleg ugyanolyan sebességet tudok produkálni a külső vinyónál is.

Nagy hdd-re van szükségem, úgyhogy a legegyszerűbb megoldás, a belső vinyócsere kilőve. :(

Az FW-nél mik ezek a 400/800 értékek? :B

(#876) Rick4 válasza xedos (#874) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

hát, ebben a T60asban már a vinya is sata, elképzelhető, hogy a dvdíró is az. de satás ultrabay extra vinyó keret is létezik, tehát ez sem lehet gond...

(#877) xedos válasza 4d (#875) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Az átviteli sebességet jelenti!
Én WD-t Mybook Premiumot használok -ez firewire 400-as.
Azt hiszem a csúcsmodell tud 800-ast is... ekkor szerintem elérheti a 60-70Megát is az átvitel...
Ugyanakkor nitiba utólag beépíthető Fw800-as kártyát találni...
Azt hiszem a Macbook Pro-kban már az vqan :)

(#878) 4d válasza xedos (#877) üzenetére

4d
(fanatikus tag)

ááá értem, szóval ha veszek a notihoz egy pcmcia-FW kareszt akkor csak 400-al tudom meghajtani úgyis.

(#879) Rick4 válasza jani0625 (#817) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

na, megnéztem az én notimban, ( IBM R52) mit lehet játszani az akksival. a power managerben a battery fül alatt megnyíló ablakban a battery maintenance gombnál előjön pár lehetőség:
1: mindig fullra töltés, 96% alatt bekapcs, 100%nál kikapcs
2: optimizált akksi élettartam, (állítható 5tól %ig, de alapon hagytam,
ez utóbbin van tegnap óta, párszor levettem, feltettem töltőre, most már 4.5 órája van töltőn, és ekkor nem nyomja fel 100%ra, kb 2 órája 99%on van, tehát szoftveresen nem tölti fel csurig, semmi baja sincs, csak beállítás kérdése....de ha nem találod, jobb is így az akksi szempontjából így a jó...

(#880) amargo válasza Rick4 (#865) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Azzal azért tisztában vagy, hogy egy sata FW 2.5'' mennyit kostál?
[link]
És akkor még arról nem is beszéltük, hogy kishazánkban nem minden bótban kapható.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#881) Rick4 válasza amargo (#880) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

fogalmam sincs, de én az elejétől fogva azt mondom, erre érdemes relatíve kevesebbet költeni, mivel a használat kisebb része lesz másolás, és inkább az ember vegyen a gépbe 2 giga ramot...én már a #849ben is erről beszéltem..

(#882) 4d válasza Rick4 (#881) üzenetére

4d
(fanatikus tag)

Összefoglalnám h milyen javaslatok voltak eddig:

1: fw+sata külső hdd-ház
2: pcmcia (?) ExpressCard - eSATA átalakító + külső ház kombó
3: ultrabay hdd

hmm.. az fw azért tetszik mert olcsó, viszont az eSATA lenne a leggyorsabb.. :U

(#883) amargo válasza Rick4 (#881) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Aza baj, hogy csak most írta konkrétan mire kellene Neki, én egy új notit ajánlanék ilyen munkára. Bár ha erős a vga akkor talán van esélye, és az ultrabay-es megoldást választja. 800 FW eddig én is csak MacBook pro-n láttam.

(#884) Rick4 válasza 4d (#875) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

nem a kérdésed váltott ki parázs vitát, hanem egy kolléga hozzá nem értése, és sejtései tényként való közlése, amit én nem szerettem volna tényként a kezdők tudatában hagyni.....számomra jobb volt tisztázni, hogy az állításai semmivel sem alátámasztatóak, mivel eleve nem helyesek.. igyekeztem a neten keresett adatokból használható infót összeállítani, bár látom, a megoldás még várat magára... ha ilyen munka alatt 230V közelében vagy, a legjobb, ha egy külső racket keresel 3.5'' méretben, valami jó kis gyors vinyóval, és tényleg beleteszed a gépbe a 2 giga memóriát. ;) :D

(#885) Rick4 válasza amargo (#883) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

tény, hogy ez nagyon speciális téma, el kellene gondolkodonom, mi a jó, és mi a drága, de csak létezik arany középút...szerintem videoanyagoknál (2d) nem nagyon fontos a vga...inkább memó...memó...memó...firewire jó dolog, de a vinyó csatolófelületén úgysem fog 70Mb/sec-nél több adat átjönni, tehát megvan a szűk keresztmetszet....azért kár a pluszpénz....szerintem..

(#886) amargo válasza Rick4 (#885) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Matrox kártyák sem hiába kerülnek annyiba, azok pedig 3d alig ismerik.. ahhoz képest 2d ben mit tudnak.
De innentől nekem ötletem több nincs, van egy csomó lehetősége, csak pénz a kérdés. Az aranyközép meg leginkább átlagfelhazsnálásra van. Vállalatnál ritkán megengedhető.

(#887) jani0625 válasza Rick4 (#879) üzenetére

jani0625
(senior tag)

remélem igazad lesz és köszi a segítséget.

(#888) Rick4 válasza jani0625 (#887) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

mondom, kipróbáltam, nálam ugyanúgy működik, és ez állítható, szerintem nem nagy gond....hagyd így nyugodtan... ;)

(#889) Rick4 válasza amargo (#886) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

mondjuk én sosem merültem bele nagyon a vállalati dolgokba, matrox kártyát még sosem láttam élőben, asztali átlag gépekben, notikban már turkáltam eleget, ott otthon vagyok...persze, tudni kellene pontos paramétereket, mit kell tudjon a vinyó, mit mekkorát kell bele venni...de miért kell ezt egy notin nyomni? destopban sokkal egyszerűbb, és ha prezentálni kell, hát látam más valamelyik cégnek lan bag-et, ( desktop-gép-hurcoló) egész pofás, azon a 300méteren meg mindegy, hogy 10 kilót kell cipelni, vagy csak 3 kilót.. ;)

(#890) 4d válasza Rick4 (#889) üzenetére

4d
(fanatikus tag)

Urak, nagyon köszi az útbaigazítást a témában, most már legalább tudom h mit keressek.
:)

Ja és 2 giga van a notiban... ;)

[Szerkesztve]

(#891) Rick4 válasza 4d (#890) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

ja, akkor legalább az a része megvan. nem tudom, mit láttál jónak, egyenlőre mi is csak próbálkoztunk ötletet adni...sok sikert... ;)

(#892) 4d válasza Rick4 (#891) üzenetére

4d
(fanatikus tag)

a következőkre jutottam: a FW csatlakozás lassú, de legalább olcsó. Az ultrabay hdd jó lenne, de kizárt h 120gb-nál nagyobb hdd-t tudjak belerakni (ha jól tudom csak az ibm slim cuccokkal kompatibilis, de javítsatok ha tévedek).
A 3. megoldás a 3.5'', eSATA csati felülettel, kérdés h mennyibe fáj, bár kétségkívül a leggyorsabb.

Úgy döntöttem, h a puding próbája az evés: megpróbálom a FW+külső ház kombót (mert olcsóbb), ha nem jön be legfeljebb eladom a házat és veszek egy eSATA-sat.. :)

[Szerkesztve]

(#893) amargo válasza 4d (#892) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

kényes szokott lenne néhény winyó típusra, de 120asnál miért ne tudnál nagyobbat belerakni?

Rick4 :
Szerintem még nem dolgoztál ilyen környezetben, de ez talán csak előny :D

(#894) juhi07

juhi07
(senior tag)
LOGOUT blog

Hello
Szeretném megkérdezni hogy ez a fajta leptokban milyen video kari van??

ACER TravelMate 630

Szerintettek megér 70000 forintott?
Szerintettek jol fut rajta a counter-strike meg sok LAn os játék???

AMD X2 5000 BLACK EDITION |AC Freezer64 Pro | 2 x 1GB DDR800 KINGMAX |GIGABYTE HD4850 512MB| MSI K9N SLI | 250GB SATA2 16MB Buffer | Hitachi 1 TB Winchester | 400W Chieftec | Samsung SyncMaster 940nw (19'' TFT)

(#895) amargo válasza juhi07 (#894) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

[link]

The 630 comes with 512MB DDR RAM (expandable to 1GHz) and the Pentium 4-M 1.7GHz. Graphics are handled by NVIDIAs GeForce2 Go 100 chipset with 16MB RAM which unfortunately holds it back from offering strong competition to the ATI Mobility Radeon- and GeForce4-based chipsets found in the others. Like the Targa and Digital Star entries, the 630 could not run 3DMark2001 SE at 32-bit, resulting in a 16-bit test at the same resolution. Both 3DMark2001 and Quake 3: Arena tests highlighted the limitation of the graphics chipset beating only the Targa and Digital Stars non-dedicated 3D chipsets.

Véleményt nem akarok írni, mert hosszú lenne, és a ''Milyen notebookot vegyek?'' topicban márjópárszor le van írva. Olvasgas véleményeket.

(#896) Rick4 válasza amargo (#893) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

nem, még sosem dolgoztam ilyen helyen, de valószínű nem is fogok....én itthon az ágyon fekve netezek, mert nekem így tetszik... :D :C

(#897) amargo válasza Rick4 (#896) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Helyes(!), bár én azért valamelyik tengerparton döglenék inkább már tenerifén :)

(#898) Rick4 válasza juhi07 (#894) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

az az egy biztos, hogy, ha azt írod le, hogy ACER TravelMate 630, akkor majdnem olyan, mintha azt írod le, hogy vw passat, és a kérdés, hogy milyen motor van benne, meg van-e klíma...lennie kell még pár karakternek, amiből egyértelműen kiderül, hogy mi a pontos beltartalom...

(#899) Rick4 válasza amargo (#897) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

nincs ezzel gond, nemsokára megyek a balcsira, utána meg horvátország..na jó, ma volt kis dolgom, 1 után értem haza.... :D de a hétre el is intéztem minden fontosat... :D

(#900) 4d válasza amargo (#893) üzenetére

4d
(fanatikus tag)

köszi a kiigazítást, én úgy tudtam, h csak noti hdd megy bele a mérete miatt. :B

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.